X

În ce hal ajung activiștii procip: preotul Calistrat Chifan despre vizita Papei Francisc în România

de Saccsiv
Foto: a1. ro

Intr-o conferinta in care se lauda ca are pasaport biometric, card de sanatate si ca ii va lasa sa-i puna si cip pe mana stanga, preotul Calistrat Chifan indraznea sa spuna ce parintele Justin Parvu a fost influentat de neoprotestanti:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

PREOTII lui ANTIHRIST – MATEI VULCANESCU zice: Sfantul PAISIE AGHIORITUL a fost INFLUENTAT de NEOPROTESTANTI sa vorbeasca despre ANTIHRIST si ACTELE CU CIP / Iar CALISTRAT CHIFAN zice la fel despre Parintele JUSTIN PARVU …

Iar dupa ce devii activist procip si indraznesti sa minti astfel despre Sfinti si mari duhovnici, mai devreme sau mai tarziu vei deveni si carpa dracilor. Nu te mai controlezi in gesturi:

EDIFICATOR: Cum tine Calistrat Chifan Sfanta Cruce cand loveste cu ea masa in timp ce explica cat de bune sunt cipurile

Incepi sa spui lucruri traznite:

Pigmeul Calistrat Chifan a trecut la next level: isi bate joc de Sfinti si profetiile lor despre antihrist …

Si ajungi si ecumenist:

Preotul Calistrat Chifan promoveaza ecumenismul perfect. Iata, de exemplu, ce spune despre casatorii

Iata si ce a spus recent despre vizita Papei Francisc in Romania:

https://www.facebook.com/andrei.andreea.940436/videos/428070564679518/

Transcriptul:

Ziarista:

Si o ultima intrebare: e bine sa urmam pozitia Patriarhului Bulgariei fata de Papa? Sa ne aparam dreapta credinta…

Preotul Calistrat Chifan:

Haideti sa va spun un lucru. Nici nu m-am asteptat ca cineva va pune intrebarea aceasta.

Pe mine nu ma intereseaza ce parerea a avut Patriarhul Bulgariei sau ce pozitie a avut el. Eu stiu un singur lucru, ca de la 1054, cand Biserica s-a rupt in doua, iar Apusul si-a format dogme separate, invataturi separate, si-a numit cap al bisericii pe papa, pe mine nu ma incurca cu nimic la mantuirea absoluta, sa-mi fa pravila, canonul rugaciunea, ca el are papa sau n-are papa.

I-am vazut si pe ai nostri, pe ortodocsi, foarte obraznici, foarte tupeisti, foarte jignitori, repet si am spus-o de multe ori, astia spun ca m-au cumparat astia, ca-s vandut, ca mi-au dat bani sa spun prostii. Povesti nemuritoare.

Articolul 1: Hristos n-a vorbit urat niciodata nimanui, n-a jignit pe nimeni. Putea sa spurce pe farisei, pe carturari, pe saduchei, pe nazarineni, pe invatatorii de lege, pe rabini, sa-i faca praf. Niciodata. Le-a spus: „Ce este scris in lege cum citesti? Fa aceasta si vei fi viu”. Si ne da pilda cu samarineanul de alt neam care a facut o fapta buna si nu era nici cu taiere imprejur, n-avea treaba nici cu jertfe la templu, nu era nici evreu, nu era nici traitor al legii celei vechi, era om.

In momentul in care papa vine in Romania, nu vine pentru ortodocsi. Papa vine in Romania pentru catolicii lui, pastoritii lui, care ei cred dogma si credinta si impartasesc trairea si ma rog, ce au ei ca dogma, lor le slujeste, pe ei ii impartaseste, n-a venit papa sa oblige, a spus astept toti ortodocsii sa se inchine mie sau sa vina sa-i impartasesc, deci astea sunt tot felul de talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii de genul asta, dar eu fac alta comparatie. Daca noi prin vederea papei vedem asa o mare cutremur in Romania si atata rautate, ce simte Franta, Spania, Germania, Portulgalia si toate tarile catolice in care noi ne-am dus peste ei cu credinciosi, cu biserici, cu episcopi, cu protopopi, cu mitropoliti, in tara lor catolica. Nu erau indreptatiti sa zica „hai afara din tara noastra, ca sunteti eretici si ne faceti prozelitism si ne stricati credinta”? Nu, n-au facut asa. Ne-au dat si biserici goale, ne-au si primit sa slujim, ne-au si lasat in pace sa caram bani de la ei din tara muncind in teritoriile lor si ei nu ne jignesc, numai noi, noi … o mana de neispraviti care n-au treaba si o fac ei pe aparatorii Ortodoxiei, vin si arunca cu mizerii. Fac o imagine proasta in primul rand Bisericii, fac o imagine proasta in primul rand Romaniei, fac o imagine proasta credintei si fac o imagine proasta moralei crestine. Pentru ca ce se intampla, toata lumea arunca aceeasi vorba, el cel mai des, daca sunt batut peste obraz cand discut cu oamenii in particular stii ce-mi spune? „Parinte, religia a facut cele mai mari nenorociri, cele mai mari dezbinari”. Si asa este. De ce nu stai in banca ta? Fa tata minuni, invie morti, vindeca bolnavi, coboara foc din cer si atunci catolicii vin sa se inchine tie si se fac ortodocsi. Cand tu esti un barfitor ca la mahala, la taraba cu patrunjel si jignesti si vorbesti urat si arunci cu noroi, pentru ce sa vina ala la Ortodoxie, doar nu-i tampit.

Deci trebuie sa ne controlam si sa fim putin educati. Noua ne lipseste foarte mult educatia ortodoxa. Deci inghit astia de la Sinod, tac saracii si n-au ce face, ca sunt pastoritii lor si trebuie sa-i tolereze. Buni sau rai sunt ai nostri. Dar noi n-avem etica bunului simt. Noi n-avem …

Am vazut acolo, ca vine antihristul, ca nu stiu ce. Draga, antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele. Antihrist e orice om care uraste. Antihrist e orice om care fura, e orice om care da in cap, e orice om care barfeste, vorbeste de rau, judeca inaintea lui Hristos. Dumnezeu n-ar putea cobori foc din Cer? Era cu apostolii impreuna si cineva facea minuni si Apostolii au zis „Doamne, acum coboara foc din Cer peste astia ca nu sunt cu noi”. Si se intoarce Hristos catre Apostoli „Bai, voi al cui Duh sunteti? Lasati-i, n-au cum sa fie impotriva noastra daca fac minuni in numele nostru”. Si spune la Luca ca vor veni la Hristos si vor zice „Doamne, dar in numele Tau am scos draci, in numele Tau am vindecat bolnavi, in numele Tau am facut minuni, in numele Tau am facut atatea si atatea”. Si stiti ce le raspunde Hristos? „Ca sa nu se batjocoreasca numele lui Dumnezeu intre neamuri”. Ei la Judecata cand va veni Dumnezeu cu Judecata, care-I singurul si dreptul Judecator, atunci stim exact ce primeste fiecare. Dar s-ar putea ca noi sa ne credem de-a dreapta si sa ne trezim de-a stanga. Si s-ar putea, cum spune Sfantul Ioan Gura de Aur, „cei pe care noi ii consideram de-a stanga sa gasim multi de-a dreapta”. Si la Capernaum avem o expresie: „multi de la rasarit si de la apus, de la miazazi si miazanoapte”, ce-o fi insemnand asta? Cele patru vanturi. „Vor veni si vor manca la masa cu Dumnezeu, in Imparatia lui Dumnezeu, cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov”. Noi nu stim pe cine mantuieste Dumnezeu. Mai avem inca o expresie in Sfanta Scriptura care spune asa: „Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta. Si pe ele trebuie sa le aduc la Tatal ca sa auda glasul Meu si sa-L cunoasca pe El”. Dumnezeu are de adus la crestinism si pagani si hindusi si budisti si confucianisti, are de adus mahomedani, are de adus protestanti, are de adus reformati, anglicani, are multa treaba, nu s-a terminat. Si a spus Hristos: „Nu va veni sfarsitul pana ce nu se va impartasi Evanghelia la toata faptura”. Noi avem de imprastiat Cuvantul lui Dumnezeu, nu ura si scandal si barfa si jigniri.

Ziarista:

Cu ce sa ramana cei care ne-au urmarit azi?

Preotul Calistrat Chifan:

Cei care ascultat astazi sa fie oameni frumosi si intelepti, sa doreasca Sfanta Liturghie, sa iubeasca Cuvantul Evangheliei, sa nu plece urechea la tot felul de manipulari urate si goale si grosolane si cuvinte nonsens. Singurele cuvinte care se scriu cu litere mari si trebuie sa ramana in inima noastra sunt cuvintele Evangheliei lui Hristos.

Analiza

Asadar, ziarista intreaba: „e bine sa urmam pozitia Patriarhului Bulgariei fata de Papa? Sa ne aparam dreapta credinta…”. Pentru cei ce inca nu stiu, Sfântul Sinod a decis ca rugăciunile cu papa Francisc sunt strict interzise cu ocazia vizitei în Bulgaria.

Iar preotul Calistrat Chifan isi incepe raspunsul cu:

Pe mine nu ma intereseaza ce parerea a avut Patriarhul Bulgariei sau ce pozitie a avut el.

Dar hotararea bulgarilor de a nu se ruga cu papa se bazeaza pe ce au spus Sfintii Parinti cu mult timp inaintea lor, deci pe pr CC nu-l intereseaza nici parerea acestora (de exemplu, Sfantul Marcu Eugenicul al Efesului).

Pr CC:

Eu stiu un singur lucru, ca de la 1054, cand Biserica s-a rupt in doua, iar Apusul si-a format dogme separate, invataturi separate, si-a numit cap al bisericii pe papa, pe mine nu ma incurca cu nimic la mantuirea absoluta, sa-mi fac pravila, canonul rugaciunea, ca el are papa sau n-are papa.

Lucrurile nu stau insa asa. Biserica nu s-a rupt din senin in doua la 1054, dupa care Biserica Apusului si-a format dogme separate. Sa ne amintim:

La Sinodul de la Frankfurt din 794 d.Hr., francii au condamnat hotărârile Sinodului al VII-lea Ecumenic şi cinstirea sfintelor icoane. De asemenea, în 809 francii au introdus în Simbolul de Credinţă dogma Filioque, adică învăţătura despre purcederea Duhului Sfânt de la Tatăl şi de la Fiul. Acest adaos a fost condamnat atunci şi de Papa ortodox al Romei. La Sinodul de la Constantinopol din 879-880 d.Hr., sub Fotie cel Mare, la care au luat parte şi reprezentanţi ai Papei ortodox de la Roma, au fost condamnaţi cei care anatemizaseră hotărârile Sinodului al VII-lea Ecumenic şi cei care introduseseră în Simbolul de Credinţă Filioque. Însă, pentru prima dată, Papa franc Serghie IV, în anul 1009 d.Hr., în epistola sa de întronizare, a adăugat Filioque în Simbolul de Credinţă, iar Papa Benedict VIII, a introdus Crezul cu Filioque în cultul Bisericii, drept care Papa a fost şters din dipticele Bisericii Ortodoxe.

Ca atare, ceea ce s-a rupt in Apus nu mai era Biserica inca de atunci. Dupa care a tot adaugat rataciri peste rataciri in „invataturile” sale.

Pr CC intreaba cu ce-l incurca pe el existenta catolicilor. Intr-adevar, nu-l incurca la mantuire nici existenta lor, cum nu-l incurca nici existenta budistilor sau animistilor. Dar e dator a marturisi ca respectivii se afla in erezie sau paganism, mai ales când vin în propria-ți țară să semene confuzie și să facă prozelitism ereziei. El insa s-a apucat sa-i atace furibund tocmai pe cei ce marturisesc ca Vaticanul este eretic.

Pr CC:

I-am vazut si pe ai nostri, pe ortodocsi, foarte obraznici, foarte tupeisti, foarte jignitori, repet si am spus-o de multe ori, astia spun ca m-au cumparat astia, ca-s vandut, ca mi-au dat bani sa spun prostii. Povesti nemuritoare.

Nu stiu cine spune ca o face pe bani, insa un lucru e sigur, o face:

TRASEUL Parintelui CALISTRAT CHIFAN de la Barnova: Oprit de la slujirea Sfintei Liturghii, apoi scos de sub caterisire, dupa care ACTIVIST PRO CIP – eGuvernare – internetul obiectelor – eliminarea banilor cash…

Pr CC:

Articolul 1: Hristos n-a vorbit urat niciodata nimanui, n-a jignit pe nimeni. Putea sa spurce pe farisei, pe carturari, pe saduchei, pe nazarineni, pe invatatorii de lege, pe rabini, sa-i faca praf. Niciodata. Le-a spus: „Ce este scris in lege cum citesti? Fa aceasta si vei fi viu”. Si ne da pilda cu samarineanul de alt neam care a facut o fapta buna si nu era nici cu taiere imprejur, n-avea treaba nici cu jertfe la templu, nu era nici evreu, nu era nici traitor al legii celei vechi, era om.

Sa vedem:

„Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 3

„Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn.

Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul.” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 12

„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.” Sfanta Evanghelie dupa Matei, capitolul 23

Iar Pilda Samarineanului nu ne-a spus-o Iisus Hristos pentru a demonstra ca papistasii nu sunt eretici:

PILDA SAMARINEANULUI MILOSTIV. Duminica a 25-a dupa Rusalii (Începutul Postului Crăciunului). Predica parintelui ILIE CLEOPA

Pr CC:

In momentul in care papa vine in Romania, nu vine pentru ortodocsi. Papa vine in Romania pentru catolicii lui, pastoritii lui, care ei cred dogma si credinta si impartasesc trairea si ma rog, ce au ei ca dogma, lor le slujeste, pe ei ii impartaseste, n-a venit papa sa oblige, a spus astept toti ortodocsii sa se inchine mie sau sa vina sa-i impartasesc, deci astea sunt tot felul de talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii de genul asta.

El vine si la catolici dar in primul rand nu de aceea vine. Vine la 20 de ani de la prima vizita a unui papa intr-o tara ortodoxa, anume Romania. Atunci s-a strigat „Unitate!” iar vizita de acum se desfasoara sub genericul „Sa mergem impreuna!” si mass-media promoveaza de trei zile un activism ecumenist de proportii nemaintalnite. In aceste conditii, este obligatoriu ca realii ortodocsi sa arate adevarul despre papistasi. Pr CC ii numeste insa pe acestia „talibani care arunca cu mizerii”.

Pr CC:

dar eu fac alta comparatie. Daca noi prin vederea papei vedem asa o mare cutremur in Romania si atata rautate, ce simte Franta, Spania, Germania, Portulgalia si toate tarile catolice in care noi ne-am dus peste ei cu credinciosi, cu biserici, cu episcopi, cu protopopi, cu mitropoliti, in tara lor catolica. Nu erau indreptatiti sa zica „hai afara din tara noastra, ca sunteti eretici si ne faceti prozelitism si ne stricati credinta”? Nu, n-au facut asa. Ne-au dat si biserici goale, ne-au si primit sa slujim, ne-au si lasat in pace sa caram bani de la ei din tara muncind in teritoriile lor si ei nu ne jignesc

E deja culmea tupeului sa consideri un act de mare bunavointa faptul ca occidentalii ii lasa pe romani sa vina cu banii acasa. Si nici faptul ca romanii muncesc in Vest nu-i vreun act de bunavointa, caci oricum vesticii au nevoie de lucratori, ei nemaifăcând destui copii. Si cum nici noi nu mai facem (In România in anul 2018 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 50 de ani), aducem muncitori din Asia. Totul insa face parte dintr-o ecuatie mai mare:

Ați auzit de PLANUL KALERGI? Finanțare: evreii ROTHSCHILD și WARBURG / Obiectiv: OMUL VIITORULUI de RASĂ MIXTĂ, dispariția diversității vechilor rase și popoare / Conducătorii omului nou: EVREII…

Iar prozelitism ortodox nu exista tocmai prin faptul ca ne-au dat biserici. Exista mai degraba un prozelitism ecumenist. Adica nu vin vestici la Ortodoxie pentru ca fac romanii slujbe in biserici catolice, ci romanilor le intra in cap doctrine ecumeniste. Mai ales cu Mitropoliti precum acesta:

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

Pr CC:

numai noi, noi … o mana de neispraviti care n-au treaba si o fac ei pe aparatorii Ortodoxiei, vin si arunca cu mizerii. Fac o imagine proasta in primul rand Bisericii, fac o imagine proasta in primul rand Romaniei, fac o imagine proasta credintei si fac o imagine proasta moralei crestine.

Asadar, cei ce vorbesc despre erezia Vaticanului sunt niste neispraviti care arunca cu mizerii facand imagine proasta. Asta inseamna marturisirea in mintea fudulului pr CC. Iar cum marturisitorii nu de la ei vorbesc, ci raspandesc cuvantul Sfintilor Parinti si al marilor duhovnici, evident ca tot neispraviti ii considera si pe cei precum:

Pr CC:

Pentru ca ce se intampla, toata lumea arunca aceeasi vorba, eu cel mai des, daca sunt batut peste obraz cand discut cu oamenii in particular stii ce-mi spune? „Parinte, religia a facut cele mai mari nenorociri, cele mai mari dezbinari”. Si asa este. De ce nu stai in banca ta? Fa tata minuni, invie morti, vindeca bolnavi, coboara foc din cer si atunci catolicii vin sa se inchine tie si se fac ortodocsi. Cand tu esti un barfitor ca la mahala, la taraba cu patrunjel si jignesti si vorbesti urat si arunci cu noroi, pentru ce sa vina ala la Ortodoxie, doar nu-i tampit.

A spune lumii invatatura Sfintilor Parinti nu inseamna „barfa de mahala”. Ba mai mult, pr CC cere minuni, invieri din morti si vindecari pentru ca ceilalti sa vina la Ortodoxie. Asta-i „teologia” lui, daca e minune, e de bine. Sa ne amintim insa:

ATENTIE MARE! Sfantul IOAN GURA DE AUR: De ce uneori VRAJITORII ii fac pe bolnavi SANATOSI iar DRACII chiar TAMADUIESC?

SATANA poate săvârși SEMNE și VINDECĂRI MINCINOASE – Mihail Urzică, „Minuni și false minuni”

Mihail Urzică – „MINUNI ȘI FALSE MINUNI”. Despre cele suprafirești și despre îngeri. Despre stăpânirile demonice

Categoria esențial: DRACI ca ÎNGERI DE LUMINĂ. Cum S-AU ÎNCHINAT unii călugări DIAVOLULUI și apoi au “PROFEȚIT”. Și ceva despre cum “CITESC” DRACII GÂNDURILE

Pr CC:

Deci trebuie sa ne controlam si sa fim putin educati. Noua ne lipseste foarte mult educatia ortodoxa. Deci inghit astia de la Sinod, tac saracii si n-au ce face, ca sunt pastoritii lor si trebuie sa-i tolereze. Buni sau rai sunt ai nostri. Dar noi n-avem etica bunului simt. Noi n-avem …

Probabil ca etica celorlalti ii place:

Cum vorbesc GRECO – CATOLICII despre Sinodul de la FERRARA – FLORENTA (1438-1439) si Sfantul MARCU EUGENICUL al Efesului

Sau poate ca ii place chiar etica latinilor care, impreuna cu tradatorii Ortodoxiei, au facut ravagii in Sfantul Munte Athos.

Pr CC:

Am vazut acolo, ca vine antihristul, ca nu stiu ce. Draga, antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele. Antihrist e orice om care uraste. Antihrist e orice om care fura, e orice om care da in cap, e orice om care barfeste, vorbeste de rau, judeca inaintea lui Hristos.

Zice Pr CC ca „antihristul e orice om care isi jigneste pe aproapele”, el insa jignindu-i pe marturisitori aproape la fiecare fraza: foarte obraznici, foarte tupeisti, talibani in Ortodoxie care arunca cu mizerii, o mana de neispraviti care vin si arunca cu mizerii, barfitori ca la mahala, aruncatori cu noroi, needucati, rai, fara bun simt, plini de ura, scandalagii, barfitori.

Pr CC:

Dumnezeu n-ar putea cobori foc din Cer? Era cu apostolii impreuna si cineva facea minuni si Apostolii au zis „Doamne, acum coboara foc din Cer peste astia ca nu sunt cu noi”. Si se intoarce Hristos catre Apostoli „Bai, voi al cui Duh sunteti? Lasati-i, n-au cum sa fie impotriva noastra daca fac minuni in numele nostru”.

Oare ce Biblie citeste pr CC? Iata ce scrie in Sfanta Scriptura la Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 9:

Şi a trimis vestitori înaintea Lui. Şi ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.

Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.

Şi văzând aceasta, ucenicii Iacov şi Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut şi Ilie?

Iar El, întorcându-Se, i-a certat şi le-a zis: Nu ştiţi, oare, fiii cărui duh sunteţi? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.

Deci nu-i vorba despre niste samarineni care faceau minuni si ce mai scorneste pr CC.

Pr CC:

Si spune la Luca ca vor veni la Hristos si vor zice „Doamne, dar in numele Tau am scos draci, in numele Tau am vindecat bolnavi, in numele Tau am facut minuni, in numele Tau am facut atatea si atatea”. Si stiti ce le raspunde Hristos? „Ca sa nu se batjocoreasca numele lui Dumnezeu intre neamuri”. Ei la Judecata cand va veni Dumnezeu cu Judecata, care-I singurul si dreptul Judecator, atunci stim exact ce primeste fiecare. Dar s-ar putea ca noi sa ne credem de-a dreapta si sa ne trezim de-a stanga.

Iar citeaza pr CC dupa o Biblie doar de el stiuta. Iata ce scrie in Sfanta Scriptura la Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 7:

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.

Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?

Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

Dupa cum observati, cuvintele ingrosate lipsesc din citatul pr CC. Dar tocmai ele demonstreaza ca pr CC bate campii. E ingrozitor ca preot fiind, sa elimini esentialul unui pasaj din Sfanta Scriptura pentru a „demonstra” ca s-ar putea ca la Judecata ortodosii sa ajunga de-a stanga iar catolicii de-a dreapta.

Pr CC:

Mai avem inca o expresie in Sfanta Scriptura care spune asa: „Mai am si alte oi care nu sunt din staulul acesta. Si pe ele trebuie sa le aduc la Tatal ca sa auda glasul Meu si sa-L cunoasca pe El”. Dumnezeu are de adus la crestinism si pagani si hindusi si budisti si confucianisti, are de adus mahomedani, are de adus protestanti, are de adus reformati, anglicani, are multa treaba, nu s-a terminat.

De toate are de adus, doar pe catolici nu…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

  1. Iartă-mă, frate admin! Nu pot să citesc nimic despre nemernicul ăsta de popă! Pur și simplu mi-e scârbă de el! Nu pentru ce face el, e treaba lui ce va face în cazanul cu smoală, ci, pentru câte suflete de oameni naivi duce la pierzarea credinței și a nădejdii în mântuire! Anatema, să fie!

    P.S. În prima zi a vizitei ereticului, patru copilași morți înecați, acum un autobuz cu copii răsturnat între Predeal și Râșnov! Doamne., ai milă de ei!

  2. Nu vom bea, nici vom mânca,
    Pân’ ce papa piază rea.
    Va pica cu avionul, peste Daniel masonul.
    Să cadă-n Patriarhie, și “unire” așa să fie.

    Voi Ierarhi ecumeniști, să vă duceți la papiști.
    Tot “sinodul” de șacali, Să vă faceți cardinali.
    Și din voi să se aleagă, Papa pentru lumea-ntreaga.
    Păstorilor trădători, de eretici iubitori.
    Iude rele și viclene, ce arată aceste semne?

    Un “sinod” ecumenist, Ce-așteaptă pe antihrist.
    Și sfârșitul îl grăbiți, de iad nu veți fi lipsiți.
    Iar de iubiți erezia, sa părăsiți România.
    Și lăsați-i pe români, Ortodocși la ei stăpâni.

    Și tu papă făr’ de minte, Al dracului “sfânt părinte”.
    Încă nu ai luat seama, că ești de mult Anathema.
    Și toți ce-ți urmează ție, Amin Doamne, așa să fie !!!

    Primită prin sms

  3. chifan nu poate sa spana ca nu stie agenda ascunsa a papei si a catolicismului.
    discursul acesta timpit ca papa a venit pentru catolicii lui sunt povesti de adormit si prostit constiinte.
    sloganul inselator al papei “Sa mergem impreuna!” sau “Sa nu ne temem sa mergem impreuna!” este un slogan de tip masonic care are ca scop unificarea tuturor religiilor.
    papa este un impostor, este un mincinos, este un eretic.

  4. Nenea asta e un mare inselat. Nu cunoaste ori se face ca nu cunoaste canoanele bisericii, iar mai grav tagaduie venirea antihristului. Mare nebunie!

    1. Periculos om;pe lângă faptul că nu are cunoștințe teologice,îndrăznește să spună de credincioși că nu au educație ortodoxă;când el habar nu are de Dumnezeu,când el nu știe ce a făcut IIsus,când el nu cunoște nimic din scrierile Sfinților Părinți,are tupeul să facă astfel de afirmații de om care nu pare fi în deplinătatea facultăților mintale;sau mai rău,poate chiar este posedat.

      1. Este posedat. Umanismul este in realitate satanism, iar acesti popi umanisti fac eforturi sa nu spuna pe fata ca sunt dusmani ai Sfintilor, ai dogmelor si ai canoanelor.

      2. Da, este periculos char foarte periculos!..
        deoarece poate duce pe foarte multi oameni in eroare.

        Dar nu putem spune despre el ca nu are cunostinte teologice…
        are foarte multe cunostinte teologice, dogmatice, patristice etc,
        dar nu tine seama de ele deoarece a facut la inceput un compromis,
        apoi a mai facut unul de a ajuns sa ignore invataturile Sf Parinti.

        Pacat, foarte mare pacat.

        Dumnezeu sa-l miluieasca si sa-l intoarca.

        Acum, toate s-au patruns de antihrist: biserica, societatea, scoala, armata… oamenii.

        Doar Hristos ne mai poate salva.

  5. Calistrate, cu adevarat ti-a luat diavolul mintile!

    “Articolul 1: Hristos n-a vorbit urat niciodata nimanui, n-a jignit pe nimeni. Putea sa spurce pe farisei, pe carturari, pe saduchei, pe nazarineni, pe invatatorii de lege, pe rabini, sa-i faca praf. Niciodata. ” Calistrate, citesti sfanta evanghelie: “Voi vreti sa faceti voia tatalui vostru diavolul”, “neam viclean si desfranat”, “fatanicilor”, ucigasi de prooroci, vanzatori in templul sfant etc.

    Asta e sub inselare d-aia absoluta, se cred probabil mare sfant. Dar unde s-ajungi, cand stai in plimbari toata ziua cu avionul, ai documente cu cipuri, ataci sfintii autentici si te crezi mare si tare.

    PS RETETA DE A DEVENI TEOLOG SI/SAU EXPERT IN ORTODOXIE VEDETA: ataci pe sfintii parinti si cele mai importante vorbe ale lor, de restu se ocupa diavolul.

  6. As dori sa ne spuna parintele Calistrat cum sunt toti martirii de la manastirea Zografu,cei care au fost omorati de catolici pentru ca nu refuzat sa se inchine lor ? Totodata il mai rog sa ne spuna ce facem cu miile de sfinti martiri din Ardeal care au aparat ordodoxia pe timpul uniatiei ( Sfantul Visarion Sarai, Sfantul Sofronie ( a se citi despre rascoala lui Sofronie ) ? Ce facem cu sutele de manastiri distruse din Ardeal ?
    De ce in 1453 locuitorii din Constantinopol au preferat sa moara cu sabia in mana luptand pana la ultimul soldat si au refuzat conditiile papei in schimbul ajutorului armat ? Papa le promisese ajutor militar in schimbul trecerii la catolicism.
    Sfantul Mihai Viteazu a gresit cand a refuzat oferta papei si i-a raspuns printr-o scrisoare pe ca ei sunt ereticii si nu au pe Duhul Sfant ?

  7. Iar eu ÎI SPUN CĂ ESTE UN POPĂ DERBEDEU ÎN SUTANĂ, PLIN DE ȚÂFNĂ CARE-ȘI PERMITE SĂ SE ȘTEARGĂ LA CUR CU IMAGINEA ȘI SCRIERILE SF.PĂRINȚI ȘI-A CANOANELOR, PE CARE NU LE ȘTIE!

    Ăsta, face parte din turma caprelor lui Antihrist, de care s-a scris:

    Adevărul despre actele cu CNP! (marturii si dovezi)
    https://www.youtube.com/watch?v=lBjlxsd_YiY
    Publicat de românul ortodox , la 22 februarie 2019:La min.30:17 trebuie să vedeți și s-o auzitți pe MONAHIA RAFAILA, DE 94 DE ANI DIN RUSIA, CARE A REFUZAT PENSIA DIN PRICINA PAȘAPORTULUI MONDIAL, UNIC:
    PREOT: Dar despre autoritățile duhovnicești?
    MONAHIA RAFAILA: Părintele a spus că TOȚI PREOȚII VOR PRIMI ACTELE ȘI VOR SLUJI DIAVOLULUI. TOȚI PREOȚII LE VOR PRIMI. DOAR CÂȚIVA, FOARTE PUȚINI VOR MAI RĂMÂNE.
    PREOT: Dar, cum să ne luptăm? Ce să facem?
    MONAHIA RAFAILA: Părintele a spus că CLERICII VOR FI ORBI, MUȚI ȘI SURZI. VOR CREDE CĂ FAC FAPTE BUNE, DAR VOR SLUJI DIAVOLULUI! Asta spunea!
    Și trebuie să mergi la Dumnezeu și să nu ai legătură cu aceștia. Trebuie să spui adevărul, nu trebuie să-ți fie frică de nimeni. Trebuie să ne fie frică de Dumnezeu! Iar Dumnezeu, ne va apăra și îl va acoperi PE ORICINE urmează Domnului.
    ÎN PREZENT, TOȚI SUNT DEMONIZAȚI, TOT POPORUL ESTE DEMONIZAT!
    ȘI PREOȚII SUNT DEMONIZAȚI! Preotul trebuie să fie purtător de Har, curat ca o oglindă!
    Preotul trebuie să aibă Har înalt, iată ce am să-ți spun: sufletul omului care viețuiește cu Dumnezeu, se unește cu Dumnezeu, zilnic! Nicidecum nu se poate despărți de Dumnezeu.
    ȘTIE că Dumnezeu este al lui, și el este al Lui Dumnezeu! Și cum poate să părăsească acest suflet? Nicidecum nu poate! Oriunde s-ar afla, îl va salva.
    Iar ÎN PREZENT, DESPRE DUMNEZEU NICI NU SE GÂNDESC, NU SE GÂNDESC DESPRE DUMNEZEU, NICI MĂCAR ATÂT…NIMENI! DOAR BANII!
    Doar banii și să meargă dintr-o parte, în alta! Și la ce bun să mergi?
    Părintele spunea, că te vei duce la locurile sfinte, dar nu vei găsi nimic!
    Acolo duci un coș, iar înapoi aduci un vagon întreg cu păcate.
    IAR ATUNCI CÂND TE ROGI ACASĂ ȘI ȘTII CĂ NIMENI NU TE ISPITEȘTE, ÎL ALUNGI PE DIAVOL, NU MAI EXISTĂ NICIUN FEL DE PĂCATE, NICIUN FEL DE DUȘMANI NU MAI AI!
    Iată ce spunea Părintele…
    Părintele, nici în concediu nu mergea nicăieri. A oficiat 25 de ani și nu a fost nicăieri, cu excepția lui Stepan de la Perm, cu ocazia Zilei Îngerului, a fost la Biserică. Mai mult, n-a fost nicăieri.
    Și pentru diferite treburi bisericești umbla pe jos, iar în prezent, toți preoții sunt șoferi, au mașini de import, toți! Ce fel de preoți sunt? Domnul n-a umblat cu mașina.
    Apostolii n-au umblat cu mașina. Umblau pe jos. Ce să mai zicem, unde este Dumnezeu, în mașină? Și, ce să le spui oamenilor, că aceștia NU înțeleg NIMIC!
    Printr-o ureche intră și prin cealaltă, iese! Asta e tot!
    NU E POPOR, CI PORCI! LE SPUI UNA, ȘI EI O ÎNTORC ȘI IESE ALTCEVA! ”

    1. Ma bucur sa vad pe cineva dand un citat din „Sarea pamantului”. Imi poti da o adresa mail sa mai discutam putin pe aceasta tema?

      1. Până una, alta…aveți AICI, transcriptul (inclusiv la comentarii) la tot ce înseamnă Cuv.Pelghia din Reazan, Otroc Veaceslav, Convorbiri despre Apocalipsă, Pr.Vasile Nivokov, Egumenul Gurie Chezlov (înainte-văzător), Arhimandritul Tavrion (înainte-văzător)….

        https://ortodoxinfo.ro/2019/03/11/transcriptul-inregistrarii-cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-si-antihrist/

        și la:

        https://ortodoxinfo.ro/2019/03/08/cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-despre-tar-patriarh-si-antihrist/

        P.S. După ce citițit TOT (e cam mult…) DACĂ în continuare doriți să mai vorbiți cu mine, reveniți cu alt mesaj…

        1. Sunt preot ortodox.Am vazut tot ce mi-ai enumerat.Ba Ingerul rus l-am vazut impreuna cu toata familia.Te contactez pt.ca am informatii la care sigur nu ai ajuns(pt.ca eu sunt sursa) si nu le pot distribui nici macar pe acest site super-ortodox(gandeste-te ca admin. nu m-a bagat in forum).Nu poti avea o viziune completa asupra realitatii fara ceea ce iti voi trimite pe mail.In schimb am si eu nevoie de anumite informatii legate de ceea ce-ti voi trimite.Interesul nu e al meu pana la urma…
          Hristos a inviat!

          1. as dori si eu daca se poate informatii sau materiale, mai ales daca nu au ajuns pe internet, pentru ca de pe internet am vazut cam tot ce se putea vedea, inclusiv ingerul digital, Otroc Veaceaslav, sarea pamantului, Cuvioasa Pelaghia. V-am trimis un mail mai devreme pe adresa care ati publicat-o, posibil sa fi intrat si in spam, deoarece este adresa de yahoo. Nimeni nu prea iti ofera informatii desprea acestea, preotii cu atata mai putin.

    1. L-am ascultat și eu la începuturi p-ăsta, când era prigonit pentru că spunea lucrurile pe șleau (poate 10 ani și mai bine), DAR…chiar de la începuturi (pe-atunci era slab și neîncărunțit), pe când vorbea în grădină cu oamenii veniți să-l asculte, unui frate i-a cerut să se ducă REPEDE să facă nu știu ce…iar acela pentru că n-a vrut, l-a făcut tâmpit, în direct!

      De-atunci, mi-am dat seama că e trufaș și nepoliticos! Ca să fii duhovnic, trebuie să fii ferm, nu ticălos, nu să desființezi omul, umilindu-l ori băgându-l în deznădejde!
      Nici să-i mângâi păcatele c-ar fi subțiri și gingașe față de altele, mai dihai…dar deh! Calea de mijloc e grea!
      Știu că într-o filmare, îi punea să țină niște carnețele (mi se pare chiar îndreptare de spovedanie în care scria cu mâna lui canonul dat de către el penitentului pentru a-l întreba dacă l-a făcut sau nu…plus altele); cert e că era aspru și aprig cu cei mai comozi, chiar leneși, trimițându-i la plimbare fără regrete, mai ales dacă aceștia fumau….la fel ca Pr.Teofil Părăian care, a spus- chiar el că, prima întrebare celui care venea la el la spovedanie era dacă fumează sau nu…dacă răspunsul era afirmativ, îl/o trimitea la plimbare! Ciudat mod de-a vedea lucrurile și de a crede că patima din om dispare HOCUS-POCUS, mai ales că-s păcate mult mai rele decât fumatul!

      Dacă ți-e FRICĂ de păcatele oamenilor, de ce te-ai mai făcut preot?
      Dacă condiționezi felul păcatelor, omul venind la tine trimis de Dumnezeu, DACĂ acela, deznădăjduit pleacă cu inima făcută bucăți, înfricoșat poate de ceea ce simte și vrea să scape…și îi cade cărămida în cap omorându-l, TU, CA PREOT CE RĂSPUNS ÎI VEI DA LUI DUMNEZEU?

      Dar poate, ”Pe cine vine la Mine, nu-l voi scoate afară” nu se aude!
      Ori, ”Milă voiesc, iar nu jertfă”….
      Cert e că păcatul se înstăpânește în om și greu se lasă ieșit afară!
      Mai punem în discuție faptul că suntem dați dracului prin CNP încă de la naștere?
      Că, atât noi dar și preotul are certificat de naștere cu CNP?
      Mai ne mirăm apoi că, pentru a nu se înneca viitorul botezat, la îndrumarea cunoscuților, a părinților copilului, poate și-a ierarhului, nu fac Botezul cum trebuie, ci prin stropire, ca la catolici?
      Am văzut cum îi bagă trupușorul până la subsuori în apă ținându-l cu mâna stângă, iar apoi cu dreapta îl stropește (din belșug, e-adevărat) peste cap!
      Ce să mai zici?!

      1. Obisnuinta este a doua natura si nu e usor de biruit.
        Dar cu ajutorul lui Dumnezeu..si al duhovnicului…totul este posibil.

      2. Asa este, daca nu este pocainta..totul este in zadar.
        De schimbat, oricum.. nu poti sa te schimbi dintr-o data, ca nu esti cameleon.
        Dar daca vrei..si ai pocainta..Dumnezeu te ajuta, cum ai spus si tu..face zece pasi.
        Acum preotul stie cel mai bine daca respectivul are sau nu pocainta.

  8. In filmulet, chiar de la inceput, parintele Calistrat incepe cu o eroare ( era sa zic minciuna ). Spune ca de la1054 biserica s-a rup in doua si iar apusul si-a format propriile dogme si invataturi separate. FALS. Cei din apus schimbasera dogmele cu mult inainte de 1054 ( cu cateva sute de ani ). Numai un exemplu, catolicii si-au insusit un alt Crez inca de la anul 800 pe timpul lui Carol cel Mare.
    La 1054 a avut loc caterisirea lor. Ruptura era produsa de fapt cu mult inainte.
    Cine are facebook poate ii spune si parintelui, ca sa nu mai bata campii.

  9. Fiecare secol al crestinatatii si-a avut ereticii si ereziile lui,dar cu cat timpul venirii Domnului se apropie , apostazia devine mai Apostazia trebuie sa ajunga pana acolo incat, sa apara invatatori si Hristosi mincinosi care sa spuna ca Isus Hristos a si venit .De fapt nu este o invatatura noua ,este una despre care Biblia avertizeaza si se va implini intocmai.Noi nu putem impiedica,derularea acestor evenimente ingaduite de Domnul dar , putem demasca mincinosii si avertiza pe cei care nu cunosc inca adevarul.Mat.24.23-27. spune sfintilor care trec prin Necazul lui Iacov :’atunci daca va va spune cineva : ‘Iata,Hristosul este aici,sau acolo’sa nu-l credeti.Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi ;vor face semne mari si minuni,pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta chiar si pe cei alesi.Iata ca v-am spus mai dinainte.Deci,daca va vor zice:’Iata-L in pustie’,sa nu va duceti acolo !’Iata-L in odaite ascunse ’ ,sa nu credeti.Caci ,cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus ,asa va fi si venirea Fiului omului..

  10. Fratilor,sa ne pregatim:de-acum inselarea nu va veni de la oameni simpli,ci de la “ierarhi”si de la”preoti”.Sa luam aminte!

  11. Din discursul lui c.c. răzbate un duh de răutate și reavoință care este tulburător. Are un stil de a încerca să te prostească, asemănător cu al țiganilor bișnițari care nu fac economie de minciuni,promisiuni deșarte și chiar amenințări. Nu răzbate nici cea mai mică problemă de conștiință că ar face ceva rău. Cred că și-a vândut sufletul diavolului. Oameni ca aceștia nu se vor pocăi niciodată. A mers prea departe.Și nu cred că o face pt.bani ci pt. o anumită particularitate a personalității lui.Undeva el simte că a greșit dar vrea să atragă pe cât mai mulți în greșeala lui ,vrând parcă să o justifice prin asta.E mai rău decât mulți ierarhi ecumeniști. El și cu Necula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button