X

Așa DA Sfânt Sinod: Rugăciunile cu papa Francisc sunt strict interzise cu ocazia vizitei în Bulgaria

sinodos boulgaria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sinodul al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria s-a întrunit pe 3 aprilie 2019, și, potrivit Romfea.gr, au dezbătut programul vizitei Papei Francisc în Bulgaria.

Sfântul Sinod a decis în unanimitate să trimită o scrisoare la Nunțiul Apostolic al Vaticanului din Bulgaria, arhiepiscopul Anselmo Guido Pecorari, în care subliniază faptul că invitația pentru vizita Pontifului vine de la autoritățile statului, precum și detaliile referitoare la programul vizitei urmează să fie coordonate cu agențiile guvernamentale.

În ceea ce privește partea a programului, care include reprezentanți ai Bisericii Bulgariei, Sinodul declară că Patriarhul și membrii Sinodului vor întâmpina pe Papa Francisc la o întâlnire formală în Sala Sinodală pe 05 mai 2019.

Despre vizita Papei la Catedrala Patriarhală din Sf. Alexandru Nevski, Sfântul Sinod a decis că acest lucru se poate face, dar subliniază faptul că orice formă de rugăciune sau slujire sau de a folosi veșminte este inadmisibilă în temeiul Sfintelor Canoane ale Sfintei Biserici Ortodoxe.

De asemenea, Sfântul Sinod, subliniază faptul că este imposibilă și participarea corului Patriarhal în timpul vizitei Papei în Catedrala Sf. Alexandru.

În cele din urmă, Sfântul Sinod afirmă că „participarea clerului Bisericii bulgare în evenimentele organizate de Guvern pentru vizita Papei Francisc este strict interzisă.“

NOTĂ OrtodoxINFO

După cum știți papa va veni înainte și în România, doar că la noi are în program rugăciune împreună cu patriarhul Daniel în Catedrala Națională.

Totuși, Canonul 6 al Sinodului local de la Laodiceea nu permite ereticilor nici intrarea în biserică, dacă vin cu alte gânduri, înafară celui de a se converti la Ortodoxie:

CANONUL 6, Laodiceea

Să nu fie iertat ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu, stăruind ei în eres. [apostol: 45, 65]

TÂLCUIRE

Nu sloboade canonul acesta pe eretici să intre în biserica lui Dumnezeu, cea de ortodocși ținută, dacă nu vor a se întoarce şi stăruie în eres. Vezi şi cel apostolesc 45

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)

Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

26 comentarii

  1. Foarte bună atitudinea. Cu siguranță Dumnezeu va răsplăti fapta lor bună încununată cu caracter, demnitate și disciplină duhovnicească. Sănătate și numai bine! ✝️

    1. Patriarhul nostru vândut, vinde și biserica cu tot cu crestini. Trebuie ca noi ortodocșii români, să ne exprimăm dezacordul față de slujirea împreună cu papa in Catedrală.
      Să se știe că poporul român nu este de acord cu această faptă, ca sa nu ne facem vinovați împreună cu ereticii care ne conduc Biserica, de această încălcare gravă a sfintelor canoane.

      Sa fie pedeapsa Lui Dumnezeu asupra celor ce o săvârșesc!

  2. Cinste lor! Se putea si mai bine. Ignorare totala. De aceea il pretuiesc pe IPS Serafim de Pireu, curajos dar si intelept.

  3. Tot raul spre bine:prin venirea papei la noi se vor alege ierarhii:cei care vor sluji impreuna cu el (sau cei care vor simpatiza cu acestia)si cei care vor refuza comuniunea cu el.Sa se dea Doamne pe fata!Doamne Iisuse Hristoase,descopera-ne macar un singur ierarh antiecumenist!

    1. În aceste vremuri de prigonire făţişă a ortodocșilor, nu e suficient ca un ierarh să aibă credinţă dreaptă, ci trebuie să fie şi dispus să se jertfească pentru dreapta credinţă. Iar asta nu vedem deloc şi nu cred că are rost să ne facem iluzii că un ierarh care se complace în ecumenism şi trei ani nu a reacţionat împotriva apostaziei din Creta şi a abuzurilor asupra apărătorilor dreptei credinţe va prinde curaj să lupte împotriva unui sinod apostat ca al nostru. E suficient să ne amintim cum a fost acoperit de către sinod pedofilul corupător de suflete Onilă, în pofida scandalului public, ca să intuim cât e de putred. Sau poate s-a văzut vreo reacţie publică a vreunui episcop împotriva schismaticilor ucraineni, pe care Daniel face jocuri politice spre a-i recunoaşte ca ortodocşi, deşi credincioşii aparţinând bisericii canonice sunt prigoniţi?

    1. ca sa nu zicem ca s-au ales in 2009…

      marcu, care e legatura cu IPS Serafim de Pireu cu bulgarii? Ai uitat sa mentionezi ca e si pro-biometrie.

      1. Din pacate, excelentul blog “Graiul Ortodox” nu mai merge de ceva vreme:

        https://ortodoxinfo.ro/2018/01/24/stie-cineva-ce-s-intamplat-cu-blogul-graiul-ortodox/

        Nu stiu nici acum motivul.
        Insa acel articol il preluasem pe saccsiv in 2013. Il puteti citi acolo:

        Mitropolia Pireului – „NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE”
        https://saccsiv.wordpress.com/2013/02/04/mitropolia-pireului-noul-act-de-identitate-bilet-fara-intoarcere/

      2. Cert este ca preotii sunt farisei aproape toti in frunte cu Daniel! Preotii au instigat cu fariseii rastignirea Lui Iisus Hristos.Si culmea ca ei insisi o spun la sfintele Liturghii.Casa Domnului a devenit negot atroce si nu se tine cont de atitudinea Mantuitorului cand intrand in Sinagoga le- a rasturnat mesele celor ce faceau negot spunandu- le …” in Casa Tata- Lui meu nu se face negotz!” Insa preotia a devenit meserie ca oricare alta cu un profit fara limite, de secole prostimea a fost tinuta de preoti in ignoranta la pupat moaste si jupuind literalmente idiotii la inmormantari! A crede in Dumnezeu nu este imperios necesar sa mergi in fiecare Duminica la sf, Biserica, Dumnezeu este pretutindeni si ma pot ruga in orice unghier din lumea asta.Iar Papa Francisco caruia i- am girat votul de incredere a dezamagit cumplit pe adevaratii crestini cu legiferarea casatoriei intre homosexuali si lesbiene!Traim in timpuri foarte tulburi, lumea a innebunit, se perpetuiaza zilnic rautatea, invidia, egoismul crimele, violurile , furturile….Mai e putin si Dumnezeu ne va pierde, pacatul in lume este tridimensional!

  4. Om bun,
    mă tem că nu mai are Dumnezeu de unde să ne descopere un EPISCOP DREPT SLĂVITOR, vrednic urmaș al SFINȚILOR PĂRINȚI ai BISERICII LUI HRISTOS, cum ar fi, de exemplu bun, Sf. FOTIE cel MARE, Sf. GRIGORIE PALAMA dimpreună cu Sf. MARCUL al EFESULUI, care să-și pună viața pentru DREAPTA CREDINȚĂ și pentru ca cei botezați (creștinii, ortodocșii – “pleonasm necesar” în vremurile acestea tulburi !) să nu fie otrăviți neîncetat cu prăjiturelele ereziilor, “cozonacul” fiind erezia ereziilor=ecumenismul.

    E vremea lui “scapă cine poate”.
    Totuși, au trecut aproape 3 ani de la oficializarea ecumenismului, la adunătura din Creta …
    Trist, dar asta e realitatea …

    Doamne ajută !

    1. “Pleonasmul necesar” e tocmai nutritor de ecumenism, prin expresia “crestin ortodox” marea majoritate intelegand tocmai faptul ca in lume exista si alte feluri de crestini, nu numai ortodocsi.

      1. @ Ioana
        Ai dreptate.
        Creștin = persoană botezată cu botezul săvârșit prin întreită afundare în numele Sfintei Treimi așa cum este mărturisită în Crez, cel niceo-constantinopolitan (fără alte adaosuri, care nu pot fi decât erezii).

  5. Fratilor,va spun in fata lui Dumnezeu ca sunt impotriva ecumenismului.Pentru ascultare de un preot nepomenitor imi pomenesc episcopul.Pace tuturor!

  6. Întrebare de logică: un sinod ecumenist care îi prigoneşte pe preoţii care apără dreapta credinţă şi care acoperă fărădelegea sodomiei şi a pedofiliei la cel mai înalt nivel ar fi ales un episcop cu adevărat ortodox în locul lui Onilă?

  7. @ Acnita

    Afirmi …”Iar Papa Francisco caruia i- am girat votul de incredere a dezamagit cumplit pe adevaratii crestini cu legiferarea casatoriei intre homosexuali si lesbiene!…”

    Tu in calitate de crestin(a), daca nu stiai pana acum, trebuie sa stii ca papistasii adica “catolicii” nu sunt crestini, deoarece nu sunt botezati cu botezul cel lasat de Sf. Apostoli si Sf. Parinti – întreită afundare în numele Sfintei Treimi așa cum este mărturisită în Crez, cel niceo-constantinopolitan (fără alte adaosuri, care nu pot fi decât erezii).
    Filoque este o erezie, asa ca … tu lasa-l pe ne-crestinul, paganul de papa de la Roma si vezi ce facem cu papii nostri din Biserica !

    Citeste despre Sinodul 8 ecumenic ( de ex: https://ro.orthodoxwiki.org/Sinodul_VIII_Ecumenic )

    Doamne ajuta !

  8. Daca si BOR da acelasi exemplu de obedienta precum clasa politica fata de acest “papa”atunci nu mai e nimic de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button