X

[DOCUMENT] Hotărârea Sinodului BOR, potrivit căreia episcopul Lucian al Caransebeșului ar trebui depus din treaptă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După cum știți: Un preot ortodox, pr. Laurențiu Iacob, este sancționat de către episcop Lucian al Caransebeșului pentru că nu s-a rugat cu ereticii. Însă cel care a încălcat Sfintele Canoane este episcopul ecumenist Lucian, iar conform, în primul rând al hotărârilor Sfinților Părinți, dar și a unei hotărâri a Sinodului BOR, dată în 2008 în cazul Corneanu și Drincec, acesta ar trebui depus din treaptă sau caterisit. Iată Hotărârea:

COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa de lucru, din zilele de 8-9 iulie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat în discuţie împărtăşirea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la o Liturghie greco-catolică şi concelebrarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu un ierarh greco-catolic la slujba de sfinţire a Aghiazmei Mari.

Sfântul Sinod a dezaprobat gesturile necanonice ale celor doi ierarhi, care au produs tulburare în Biserică. Apoi, Sfântul Sinod a luat act de regretul şi pocăinţa acestora, pe care le-a primit ca prim semn de îndreptare.

În legătură cu comportamentul sacramental şi liturgic al ierarhilor, preoţilor, diaconilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relaţie cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane şi al învăţăturii de credinţă ortodoxă,

Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Este destul de clar? Oare sinodul BOR își va respecta măcar propria decizie, căci Sfintele Canoane oricum le calcă în picioare…?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. În seara asta la radioTrinitas,a fost difuzată predica minciunoepiscopului Lucian al Caransebeșului despre Sf.Maria Egipteanca,ținută azi,probabil,după slujba de duminică…E clar???

  2. Ce gluma … da in ianuarie cand este saptamana de rugaciune si merg unui la altii de se (roaga) cum este? nu tot cu stirea sinodului si a marelui alb se fac ? Tot BOR este o mare erezie din 2008 incoace cu accentuare pe fata a ereziei ecumeniste dupa sinodul din creta 2016. Cine mai crede aceste iude amar se inseala.

  3. In ,,alta Biserică creștină”? Chiar acest document lovit de nulitate, întrucât există o singură Biserică Creștină, Ortodoxă. Celelalte sunt pseudobiserici, deci eretice. Așa spun Sfinții Părinți. Câtă păcăleală! Zis a Hristos: nu poate un demon sa alunge pe alt demon, pentru că nicio împărăție nu se dezbina in sinem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button