X

Ereziarhul Bartolomeu de Istanbul: “Potirul comun cu romano-catolicii este un drum fără întoarcere”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhul ecumenist Bartolomeu, care se află în vizită oficială la Madrid, a fost întâmpinat cu discursuri calde de către arhiepiscopul de Madrid, Cardinalul José Cobo, în prezența altor clerici ai Ereziei Romano-Catolice. 

Nicio religie nu are voie să folosească numele lui Dumnezeu pentru a justifica nedreptatea. Trebuie să eliminăm orice fanatism care, în numele lui Dumnezeu, nu respectă particularitatea fiecărei ființe umane”, a deplâns Patriarhul Ecumenic Bartolomeu în cadrul rugăciunii ecumenice de la Catedrala Almudena din Madrid, ieri, duminică, 15 octombrie 2023, după-amiaza.

Patriarhul Bartolomeu a mai subliniat în discursul său că „nu poate exista pace fără respect și recunoaștere reciprocă, nu poate fi pace fără o cooperare fructuoasă între toate popoarele lumii”.

Referindu-se la „calea unității”, el a avansat ideea eretică:  „drumul spre potirul comun încă afectat de evenimente neprevăzute, căderi, uneori chiar răceală și oboseală, este un drum fără întoarcere.” 

„Dialogul este absolut necesar pentru cunoașterea noastră reciprocă, pentru că dialogul nu ia nimic din identitatea fiecăruia, ci o îmbogățește cu experiența celuilalt”, a spus patriarhul.

De asemenea, patriarhul ecumenic, susținând neclintit ecologia, a spus: „Suntem ferm angajați, în special cu iubitul frate al Romei, Papa Francisc, pentru protecția mediului natural și a tot ceea ce conține creația lui Dumnezeu. Nu este vorba despre un fel de panteism, ci despre o relație adecvată între Om, Gardianul Creației, cu Creația însăși și cu Creatorul ei”.

Cardinalul de Madrid a lăudat „ecoteologia” Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, care a inspirat enciclica Laudato a Papei Francisc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Ce vorbesti, bai satana ecumenista si eretica? Vorbeste doar in numele tau si al stapanilor tai malefici care te sustin!
    N-o sa fie niciodata un potir comun al intregii Ortodoxii cu ereticii romano-catolici, ci mai degraba o sa-ti iasa tie coada de sub sutana! Piei satana!

  2. Am mari îndoieli că la „potirul comun” se vor alia Rusia, Serbia și Bulgaria! Kirill nu a fost prezent și nici nu și-a trimis reprezentanții la ,,Sfântul și Marele” Sinod din Creta, n-au semnat nici bulgarii, iar sârbii au fost de față dar nu s-au apropiat de document. În plus, Kirill a spus clar săptămâna trecută, la televiziunea de stat rusă, că „unirea întru diversitate” (exprimarea aparține papei Francisc) nu va avea nicio finalitate și că Rusia rămâne pe calea construirii celei de-A Treia Rome, aceea asigurată – în trecut – prin recunoașterea canonică de către Patriarhii Constantinopolului în urma edictului semnat de împăratul Constantin cel Mare.
    Bartolomeu, participant entuziast (ca și papa, de altfel) la agapele musulmanilor și ale papistașilor, urmărește strict unirea (și, eventual, protejarea averilor colosale) sub conducerea guvernului satanic și-a religiei unice, pentru că sistemul va fi expus global, iar în momentul externalizării ierarhiei, diavolul va trebui să contraatace cu false minuni. Bat ei din copite, capii bisericilor, dar și Dumnezeu alduitul râde de planurile lor!

      1. Nu prea „înghit” tot ceea ce deversează Internetul, pentru că nu-s pelican. Ca o paranteză, vorbind limba rusă încă din familie, urmăresc pe același Internet atât televiziunile rusești de stat, cât și presa scrisă. Ba, o dată-n an mă și întorc la casa părintească din Kraina Primorie unde particip la Sfintele Liturghii din ținut. Merg și pe la mănăstirile din proximitate, vorbesc cu mirenii și călugării, așadar, știu clar și fără niciun dubiu cât de ecumenist este Kirill! Nu-i țin partea, că nu-i frate cu mama, dar sunteți tare departe de adevăr! În fond, sunteți liber să-mi verificați spusele: nu de pe net, ci mergând la fața locului. În Rusia, încă Biserica se află pe primul loc în preferințele cetățenilor. La fel ca și-n WWII, unde cât era Stalin de sângeros NU a putut „suna” mobilizarea fără ajutorul preoților, și astăzi tot slujbașii lui Dumnezeu dau semnalul participării la război, nicidecum Putin care ocupă abia un rușinos loc 3 după Biserică și Armată în raport cu ceea ce-și doresc rușii de rând.

  3. Nu știu cine a scris articolul dar este un non sens sa afirmi ca romano catolicismul este erezie. De la începutul secolului al II-lea Biserica creștină așa cum scrie și în crez, se numește Catolică pentru ca ea cuprinde totalitatea Credinței, adică plinătatea adevărului. Din anul 330 de când Constantinopolul a devenit capitala imperiului roman, termenul de romeos sau romios, definește pe fiecare cetățean ortodox al lui (al imperiului), indiferent de neam. Astfel, in sensul strict al cuvântului, romano-catolicii adevărați sunt creștinii ortodocși. Ca romei, adică urmași ai Imperiului Roman, si catolici, adică membri ai Bisericii Ortodoxe, care continua sa detina deplinatatea credintei. Dimpotriva, papistasii, dupa cucerirea tronului Romei de catre franci (1009), nu mai sunt romei, ci franco-latini. Iar dupa caderea lor din catolicitatea Credintei, din pricina acceptarii a numeroase erezii, nu mai sunt catolici, ci eretici. Cu toate astea, dupa Schisma definitiva (1054), papistasii au uzurpat termenul de catolic. Popoarele ortodoxe insa, pana in sec.al XIX-lea, cunosteau bine ca romeos si catolic inseamna ortodox, de aceea ereticii din Apus erau numiti latini, papistasi. Asadar sa afirmi ca romano catolicismul este erezie, este o afirmatie eretica.

    1. Este vorba despre cum se numesc acum papistasii si despre cum sunt cunoscuti la nivel mondial. Sediul lor este la Roma, deci este justificat termenul de romano, iar la termenul catolic s-a renuntat de catre BOR, cel putin.

      1. Chiar sunt curios de ce BOR a renuntat la termenul de catolica. In occident misiunile rusesti sau antiohiene se denumesc “Biserica Catolica Ortodoxa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button