X

La Congres, PSD a ales trădarea de neam și țară. Și astfel, niciun partid parlamentar nu mai are un minim rol naționalist

de Saccsiv
Foto: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cum-a-fost-congresul-psd-intre-starul-orlando-cazut-in-propria-sa-admiratie-si-oprisan-primul-pesedist-huiduit-de-pesedisti-1153071

PSD inseamna Partidul Social Democrat, asta ca sa intelegem despre ce vorbim. Iar pe intreg Pamantul, social democratia e de stanga, adica e cu anti crestinismul, anti nationalismul, internationalismul, avortul, homosexualitatea, distrugerea familiei si tot ceea ce mai este pe agenda illuminati de peste 200 de ani. Deci si in Romania PSD ar fi trebuit sa fie la fel. Doar ca n-a prea fost mereu la fel.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ISTORIC

Ca sa intelegem mai multe, sa facem o scurta incursiune in istoria recenta. Cand s-a creat esicherul politic romanesc dupa Revolutia din 1989, exista un mare FSN (prin transformarea la 6 februarie 1990 a Consiliului Frontului Salvarii Nationale in partid politic, conducator Ion Iliescu), un mic PNTCD (vechiul PNT reconstituit de Corneliu Coposu), un mic PNL (reconstituit neoficial in 22 decembrie 1989 in casa masonului Dan Amedeo Lazarescu iar oficial la 15 ianuarie 1990), niste mici altele iar din 1991 si PRM-ul fondat de Corneliu Vadim Tudor. La 31 decembrie 1989 evreul George Soros infiinteaza in Romania Grupul pentru Dialog Social.

– PRM creste cu timpul, varful atingandu-l in 2000 cand Corneliu Vadim Tudor ajunge in turul doi la prezidentiale. In 2008 insa, partidul nu mai obtine niciun mandat de parlamentar iar dupa moartea fondatorului sau e in cadere libera.

– PNTCD si PNL formeaza in 1991 Conventia Democrata ce creste cu timpul, devenind principala forta de opozitie intre 1992 si 1996 iar intre 1996 si 2000 preluand guvenarea. Dupa pierderea alegerilor din 2000, PNTCD aproape ca dispare din esicherul politic romanesc.

– FSN castiga alegerile din 1990, Ion Iliescu devenind presedintele Romaniei iar  Petre Roman prim ministru. In 1992 Petre Roman devine presedintele partidului iar sustinatorii lui Ion Iliescu pleaca, formand un alt partid (actualul PSD). La alegerile din 1992 FSN iese pe locul trei iar la 11 mai 1993 isi schimba denumirea in Partidul Democrat. Intre 1996 si 2000 participa la guvernare alaturi de Conventia Democrata. In 2001 Traian Basescu il inlatura de la conducerea partidului pe Petre Roman. In 2004 Traian Basescu castiga alegerile prezidentiale. In 2007 absoarbe Partid Liberal Democrat (rupt din PNL, condus de Theodor Stolojan si avandu-i printre membri pe Gheorghe Flutur, Mona Muscă și Valeriu Stoica) si isi schimba denumirea in PDL. Intre 2008 si 2012 PDL participa la guvernare. In 2009 Traian Basescu este reales presedintele Romaniei. La 26 iulie 2014 PDL absoarbe si restul PNL, noua structura denumindu-se Alianta Crestin Liberala iar candidatul lor Klaus Johannis castiga alegerile prezidentiale. Dupa prezidentiale isi schimba din nou denumirea, de asta data in actualul PNL.

– In 1992, sustinatorii lui Ion Iliescu ies din FSN si fondeaza Frontul Democrat al Salvării Naționale (FDSN). La alegerile din 27 septembrie 1992 FDSN obtine primul lor iar Ion Iliescu este reales presedintele Romaniei. In iulie 1993 isi schimba denumirea in Partidul Democrației Sociale din România, absorbind si micile Partidul Solidarității Sociale, Partidul Republican, Partidul Cooperatist și Partidul Socialist Democratic din România. In 2000 Ion Iliescu castiga din nou alegerile prezidentiale iar Adrian Nastase devine prim ministru. In 2008 intra la guvernare impreuna cu PDL dar iese de la guvernare la 2 octombrie 2009. In 2011 formeaza Uniunea Social Liberala impreuna cu PNL iar la 7 mai 2012 Victor Ponta devine prim ministru. USL castiga alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Pe 24 februarie 2014 USL se destrama, iar cateva luni mai tarziu PNL este absorbit de PDL, dupa cum ati putut citi mai sus. In 2016 PSD castiga alegerile parlamentare.

– Incepand cu 1989, George Soros reuseste sa formeze o “societate civila” dominanta: #rezist, consilierii presedintelui Klaus Johannis, USR, puzderie de organizatii civice si militante, etc.

In cazul in care v-ati prins urechile in istoria de mai sus, iata si o scurtatura: de aproape 30 de ani Romania este condusa de forme ale vechiului FSN si de organizatiile lui George Soros.

Ce inseamna DREAPTA, ce inseamna STANGA?

In functie de doctrine (pareri, valori) unii oameni sunt de dreapta iar altii sunt de stanga. Si astfel, uneori, grupuri de oameni formeaza partide de dreapta sau partide de stanga. Sau organizatii. Sau nu organizeaza nimic.

Organizati sau nu, toti oamenii sunt cumva: de dreapta sau de stanga. Indiferent ca accepta sau nu, credintele si faptele lor ii pozitioneaza intr-una dintre cele doua tabere. Nu exista in mod real nimeni de centru, caci nu poti fi decat cu Dumnezeu sau cu dracul. Nu exista o a treia cale. Iar la Judecata de Obste vor fi de-a dreapta si de-a stanga (Matei 25, 32 – 33):

Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre.

Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.

Esti de dreapta daca esti: ortodox, nationalist, pro familie, anti avort, anti homosexualitate, etc. Adica Valeriu Gafencu (cel numit “Sfantul Inchisorilor” de catre parintele evreu Nicolae Steihardt) era de dreapta. Parintele Justin Parvu a fost de dreapta. Fratele Mugur Vasiliu a fost si el de dreapta. Noi pe aici ne straduim, de asemenea, sa fim dreapta.

Si evident, esti de stanga daca esti pe invers: anti crestin, globalist, pro avort, pro gay, etc.

Atentie insa, pot fi si intrusi, adica falsi de dreapta, anume cei care nu bifeaza toate de pe lista sau macar sa se straduie sa le bifeze pe toate, ci doar pe unele. Ei isi zic de dreapta, insa tot de stanga sunt.

Doctrina stangii este doctrina illuminati, a Revolutiilor (franceza, 1948, bolsevica, sexuala, etc.) si a Noii Ordini Mondiale. De aceea cei de dreapta s-au opus si se opun acestora iar pe de alta parte #rezist a boiotat Referendumul din toamna.

ROLURI

De la Revolutia Franceza incoace, papusarii (care sunt de stanga) edifica de zor la contructia NOM iar acum sunt pe ultima suta de metri. Era deci normal ca inca din secolul XIX acestia sa nu lase nimic la voia intamplarii, adica sa nu permita coagularea dreptei, creand chiar ei partide de “dreapta”, cum bine demonstra fratele Florin Stuparu in analiza sa despre Revolutia de la 1848 si ceea ce a urmat. Roluri intr-o draceasca piesa de teatru…

Si astfel de roluri s-au dat inclusiv dupa Revolutia din 1989. De exemplu, dupa cum am aratat si mai sus, FSN a devenit PD, care peste noapte (chiar la propriu si nu metaforic) a anuntat ca renunta la doctrina social democrata si ca o adopta pe cea de dreapta. Apoi a absorbit ce-a mai ramas din PNL si si-a tras denumirea de Alianta Crestin Liberala. Crestin! Va dati seama ce tupeu? Care ACR l-a dat pe presedintele mason Klaus Iohannis! Care Klaus Iohannis fusese in 2009 propus de … PSD pentru functia de prim ministru. Care Klaus Iohannis, dupa ce-a ajuns presedinte al Romaniei, s-a inconjurat de consilieri din zona societatii civile marca George Soros:

AGENDA ANTI ORTODOXĂ a președintelui KLAUS JOHANNIS

Apoi iar si-au schimbat denumirea, fiind acum PNL si isi dau cu caramida in piept ca ei ar fi de dreapta…

Alt exemplu: Alianța 2020 USR-PLUS, partidul habaucilor millennials, creatie eminamente soroista, a ajuns sa fie considerat de unii la tv … tot de dreapta, cu toate ca la USR-PLUS mesajul stangist chiar sare in ochi:

Comentariul Oanei-Maria Bogdan (membra în conducerea centrala a partidului lui Dacian Ciolos) se incadreaza perfect în Doctrina Illuminati a Noii Ordini Mondiale

Adica unor partide cu trecut, mesaje si actiuni clare de stanga li s-au dat titulaturi de dreapta. Casa de nebuni. Dar nebunia nu se opreste aici.

PSD

Trecutul si denumirea sunt clare de stanga. Si totusi, politica romaneasca fiind o casa de nebuni, nu puteau scapa nici ei neatinsi. Astfel, prin 2016, o echipă de consultanți israelieni a venit la București pentru a-i pregăti lui Dragnea strategia politica și iesirile publice. Consultanţii din Israel ai şefului PSD au fost la originea unui discurs mai agresiv la adresa multinaționalelor, ambasadelor, băncilor sau sorosiştilor. Acestia au schimbat imaginea PSD, pe care au întinerit-o, au făcut-o mai patriotică si au utilizat mesaje folosite de obicei de partidele de dreapta. Toată strategia de campanie a PSD și planul de comunicare al lui Liviu Dragnea a fost realizat în colaborare cu consultanții israelieni. Impunerea conceptului „inamicul Soros” pleca din această strategie, miliardarul evreu fiind dușmanul comun al populiștilor reprezentați la nivel global de Trump si Putin. Criticarea statului paralel a fost tot propunerea lor.

Cititi va rog mai multe la:

Întregul eșicher politic românesc (de la PSD și până la #rezist) are consilieri sau finanțatori evrei. CARE-I PLANUL?

De ce acest rol pentru PSD, nu stiu, cert e insa ca discursul si masurile de dreapta n-au ajutat PSD-ul la ultimele alegeri, cum nu l-au ajutat nici pe Liviu Dragnea decoratiile pe care le-a primit de la alti evrei:

Ce trebuia să știe Liviu Dragnea? Ce trebuie să învețe toți?

A doua zi dupa alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Liviu Dragnea intra la puscarie iar imediat dupa aceea Viorica Dancila si multi alti psd-isti lansau in spatiul public semnale din ce in ce mai clare ca renunta la acest tip de discurs. Si astfel, la scurta vreme, Dăncilă i-a dat afară pe consultanții israelieni si a declarat ca nu stie despre statul paralel.

Insa nu toti psd-istii sunt cameleonici. Unii chiar au crezut in acest discurs si inca mai cred. Printre ei, Liviu Plesoianu.

Congresul PSD

Dupa arestarea lui Liviu Dragnea, partidul nu mai avea presedinte, asa ca ieri, sambata 29 iunie 2019, au organizat un congres pentru a-si alege unul:

Principalii candidati au fost Viorica Dancila si Liviu Plesoianu. Discursul ultimului il puteti asculta incepand cu minutul 2:20:05. E pe linia celor mai vechi:

Liviu Plesoianu: “până în 2030, milioane de nanoboți vor fi introduși în corpurile noastre pentru a ne conecta creierul la Internet” / Cum au reactionat “Adevarul” si “HotNews”

A fost cel mai aplaudat vorbitor, insa din totalul celor circa 4 000 de psd-isti prezenti, aproximativ 2 800 au votat-o totusi pe Viorica Dancila si doar vreo 700 pe acesta. Adica de 4 ori mai multi au preferat-o pe doamna prim ministru si discursul ei deschis european si bla bla bla. Deci PSD a ales tradarea de neam si tara. Caci chiar daca fusese sugerat de consilierii evrei (din motive de ei stiute) si chiar daca multi psd-isti nu credeau in el, discursul partidului de pana la alegeri fusese de multe ori bun si corect pentru neam si tara, iar renuntarea la el inseamna tradare. Sigur, ca sa lamurim lucrurile, el nu era un mesaj perfect de dreapta, dovada, de exemplu, legea:

O nouă LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea ANTI-SEMITISMULUI se află la Senat pentru dezbatere / PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

Dar era ceva mult mai mult decat nimic. De acum insa, Viorica Dancila revine la vechiul sau drum:

VIORICA DĂNCILĂ, o stângistă adevărată: PRO-AVORT / PRO-HOMOSEXUALITATE / PRO-“EDUCAȚIE SEXUALĂ”

Iar in Parlament si Guvern, gata cu Referendumurile pentru familie, cu dezbaterile despre bogatiile Romaniei, cu dezbaterile despre dublul standard, liber la camata bancilor, liber la taierea salariilor, liber la desfiintarea Sectiei Speciale (ca sa nu mai supere cineva pe procurori in cazuri de tip Sorina), etc.

Am ajuns probabil singura tara din UE aproape total pro UE, fara un partid parlamentar cat de cat eurosceptic, fara o miscare Roexit si cu o gloata de alegatori ce s-a bulucit sa legitimeze imperiul. De acum romanii vor tot fi indopati cu legi si mesaje europene, politic corecte si ale noii ere, pana o sa li se aplece de atatea “minunate” prajituri, pana o sa le iasa pe ochi si o sa-si verse matele.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

26 comentarii

  1. N-are nici o legatura impartirea de-a dreapta si de-a stanga la Dreapta Judecata cu orientarea din perspectiva ideologiilor politice. Ar avea numai daca una dintre ideologii, respectiv dreapta, ar reprezenta-o ortodoxia vazuta ca si lege a firii. Nu este cazul nicaieri in lume. Astazi toate ideologiile politice duc in acelasi punct pentru ca fiecare reprezinta o cale de constructie a Imparatiei Omului.

    1. @ Andrei

      Singura miscare din lume autentic de dreapta, a fost Miscarea Legionara.

      Si da, orice organizatie autentic de dreapta, are legatura si cu impartirea duhovniceasca cereasca.

      Ca in esicherul politic globalist nu exista nimic autentic de dreapta, e celalalt subiect.

  2. ar fi necesara o miscare (nu partid!) sa aduca sub aripa sa toti “lupii singuratici” si pe altii care se chinuie sa reziste tavalugului antihristic/marxisto/globalist. de ce nu renasterea la scara nationala a Rugului Aprins, apoi colaborarea cu fratii din alte state, sa marturisim impreuna. ca vremurile se cam apropie..

  3. Faceți vă rog un inventar al nenorocirilor apărute în România pe planetă meteorologic, pe plan politic, pe plan social și în viețile oamenilor în general după vizita papei.

    Cea mai mare pedeapsă pe care Dumnezeu poate s-o dea omului pe pământ este întunecarea.

    Lipsa de judecată măcar echilibrată.

    În acest context trebuie să înțelegem rezultatul acestui congres pe care l-ați prezentat în această știre.

    Pregătiți-va un carnețel până la sfârșitul anului și notați toate nenorocirile pentru că se va umple și vă va mai trebui încă unul.

  4. Să ne întoarcem la căderea Constantinopolului.

    După ce musulmanii au luat Constantinopolul care era cetatea ortodoxiei, sultanului i s-a arătat o viziune în vis. O mînă cu cinci degete. Nimeni din împrejurul lui nu a reușit să-i talcuiasca această viziune.

    Doar un creștin în cele din urmă a fost chemat și i s-a spus sultanului că este singurul care poate tâlcui această viziune.

    Sultanul l-a întrebat: “ce înseamnă aceasta?”

    Iar creștinul a răspuns: “această viziune înseamnă că dacă Dumnezeu mai găsea 5 (cinci) drepți în cetatea Constantinopolului nu o puteai cuceri.”

    Trebuie să facem aici precizarea că musulmanii încercau de câteva sute de ani să cucerească Constantinopolul. Din punct de vedere militar aveau toate avantajele în fața creștinilor și n-ar fi trebuit să fie o problemă în cucerirea acestei cetăți.
    Cu toate acestea cetatea nu putea fi cucerită.

    Există cartea “Stareții și vremurile de pe urmă”,
    Există cartea “Apostazia și antihristul”,

    Există sfântul Ignatie Briancianinov cu toate cărțile lui,
    Există cărțile sfântului Nicolae Velimirovici și cărțile sfântului Iustin Popovici.

    Nu mai vorbesc aici de cel care stă deasupra tuturor: sfântul Maxim Mărturisitorul.

    Lecturarea acestor cărți ar trebui să vă așeze în față imaginea exactă a situației în care suntem.
    Și ce ne așteaptă.

    Nu mai pierdeți timpul.

    Veți fi surprinși cu pantalonii în vine.

    Gândiți-vă măcar la copii.

  5. ]n cazul asta psd-ul se transforma in ce a fost, o mafie institutionalizata, fara izul asta minim de lupta pentru patrie reala, sunt niste comunisti infecti

  6. Avem in PNL creștini autentici: Rareș Bogdan, Mihai Neamtu, Robert Sigartau, etc (urmăriti-le discursul…), nu este încă totul pierdut!

    1. vrei sa zici ecumenisti autentici… cat despre Rares Bogdan, ala a boicotat referendumul pentru familie, zicand ca e pentru Dragnea… urmareste tu mai atent, se pare ca ti-au scapat detalii importante

  7. În imediata apropiere a unei mănăstiri din Arhiepiscopia Târgoviștei, pe teritoriul acestei mănăstiri, sunt construite simultan o sinagogă evreiască și o moschee musulmană.

    Toate acestea cu binecuvântarea lui Nifon.

    De la ferestrele mănăstirii se pot vedea cele două construcții.

    Vă rog să mă iertați dacă v-am stricat duminica.

    https://www.youtube.com/watch?v=JkuStHdbDTI&feature=youtu.be

    1. Un frate fost politist din Targoviste imi raspunde:

      “Nu mi-ați stricat-o ! Păi eu știam de ele de când S-a înființat Centrul Ecumenic de la Vulcana-Băi ! Cel ce a filmat a uitat să spună că au fost construite cu binecuvântarea D-lui General de Securitate Nifon Mihăiță care la 11.08 în fiecare an obligă preoții să vină cu un nr de enoriași să-i aducă osanale și care a instituit în județ ,dar numai în D-ța sărbătoarea de ziua lui ca fiind ,,Cruce Roșie “ , deși în Calendarul Ortodox este doar ,, neagră “ !”

    2. tocmai ce-am vazut clipul, e GROAZNIC, ce tupeu pe diavol sa puna la 30, 40 metri de o sfanta manastire o sinagoga si o moschee; daca mai punea si vreo statuie cu diavolul, era poza completa…
      Oricum, un lucru il stim sigur, arhiereul care a binecuvantat lucrul asta va fi cazat pe veci la hotelul “Iezerul de foc”.

  8. asa e, e corect articolul.
    In Romania, ce s-a intamplat e simplu, illuminati au pus mana pe servicii secrete –cel mai greu lucru de obtinut intr-o tara–, si, apoi, foarte rapid pe presa, ONG si procurori/judecatori. Astfel, cine executa ordinele illuminatilor (zionistilor) o duce bine –cel putin o perioada–, cine nu, i se inventeaza un pretext si apoi la puscarie cuel. Cand mai are putin de executat din pedeapsa de la inchisoare, i se spune: ORI RETRAGEREA DIN VIATA POLITICA, ORI MAI MULTA PUSCARIE. In cazul prim-ministrilor etc se aplica o demonizare in masa prin intermediului presei/ong-urilor si, apoi, iar puscarie.
    Deci justitia “independenta” = justitie a illuminatilor gata sa execute ordeinele lor intocmai, evident, in stransa legatura cu SRI, SIE etc, toate impreuna populate de slugile illuminati.
    Personal, cred ca la noi in tara 4,5 milioane de oameni sunt irecuperabili, adica spalati complet pe creier, cetateni ai “viitorului”, deci, la noi si populatia ii ajuta pe iluminati. Nu numai prin ONG-uri reusesc illuminati sa scoata oamenii in strada, ci chiar oameni “normali” vorbesc cu patima/pasiune despre exact acelasi lucruri anti-romanesti spuse la tembelizor.
    Rezulta o tara aproape pierduta …

  9. Europarlamentarul Laurentiu Rebega, vicepresedinte al Grupului Europa Natiunilor si Libertatilor, se intreaba cum de ceea ce este bun pentru America nu este bun si pentru Romania, amintind ca, odata cu alegerea lui Trump, SUA nu mai propaga globalismul, ci nationalismul, in timp ce clasa politica de la Bucuresti a ramas blocata intr-un discurs autist, dictat parca de purtatorii de cuvant ai multinationalelor.
    https://culturaromana.ro/un-europarlamentar-roman-sfideaza-globalismul-ue/

  10. „Către Preasfințitul Sofronie Drincec
    Vă scriem cu adâncă îngrijorare și tristețe pentru tot ceea ce se petrece de ani buni cu Sfânta noastră Ortodoxie, lucruri care nimicesc învățăturile Sfinților Apostoli și ale Sfinților Părinți și potrivnice tuturor Sfintelor Canoane statornicite de Sinoadele Ecumenice și locale.

    Trăim într-o epocă de adânc dezechilibru spiritual, epocă în care mulți creștini ortodocși sunt ca „niște copii duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii”( Efeseni 4, 14). Pare într-adevăr să fi sosit timpul când oamenii” nu mai suferă învățătura sănătoasă, ci- dornici să-și desfăteze auzul- își grămădesc învățături după poftele lor și își întorc auzul de la adevăr și se abat către basme”( II Timotei 4, 3-4)

    Deoarece în spațiul bisericesc a pătruns această erezie a ecumenismului, dorim să aducem la cunoștință tuturor fiilor Bisericii noastre, gravul pericol al lepădării de credință în care ne aflăm prin acceptarea hotărârilor luate la sinodul din Creta, în iunie 2016.(…)

    Toți ortodocșii avem datoria sfântă să denunțăm acest ecumenism blestemat de Dumnezeu și să ne unim împotriva lui. Toți trebuie să știe că ecumenismul urmărește îngroparea Ortodoxiei, a Bisericii Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, și că duce la surparea însuși a neamului nostru.(…)

    Hotârârile luate la sinodul din Creta au avut drept scop acceptarea ecumenismului, un lucru foarte grav în Biserica Ortodoxă. Nu doar în Creta au avut loc abateri de la dreapta credință,ci și în Constantinopol în sec XX, când primele implicații ale Ortodoxiei în ecumenism au avut loc la îndemnul patriarhiei ecumenice, incepând din 1923 și s-au concretizat printr-o serie de congrese și conferințe panortodoxe, care s-au ținut la Moscova, Atena, Rhodos etc Cei care militeaza pentru ecumenism aduc ca motivatie faptul că prin mișcarea ecumenică ii pot face cunoscuți întregii lumi pe Sfinții Părinți și în general Ortodoxia, iar în urma acestei cunoașteri eterodocșii vor îmbrățișa valorile Bisericii noastre și se vor converti la dreapta credință. Dar în urma zecilor de ani de dialoguri, de conferinte, de congrese, și de manifestări comune intercreștine și interreligioase, orice conștiință cinstită trebuie să recunoască că Ortodoxia nu a căștigat, ci a pierdut și pierde în continuare.

    I-am răbdat pe ecumeniști și pe moderniști vreme de un secol. Am făcut răbdare și ascultare. Am așteptat și nădăjduit ca rugăciunile comune, sincretismele, egalitățile, inovațiile vor înceta pentru ca frații noștri care s-au smintit să revină în sânul Bisericii. Nu îi vom lăsa și pe alții să plece. Vom înceta comuniunea cu cei care comunică cu papa cel eretic și schismatic. Drumul de aici înainte nu va fi presărat cu flori, ci cu multă luptă pentru păstrarea credinței.(…)

    Ascultarea de episcopi nu este lipsită de discernământ și fără condiții. Nu trebuie să ascultăm fără discernământ în ceea ce spun și hotărăsc episcopii. Dacă ar fi fost valabilă asta, Credința Ortodoxă ar fi dispărut, nu ar mai fi avut Sfinți luptători și mărturisitori. Câți episcopi și patriarhi nu au adoptat și învățat erezii și câte sinoade în istoria Bisericii nu s-au adunat pentru a sprijini rătăciri și abateri de la învățătura religioasă? Trebuia ca toți credincioșii să facă ascultare și să urmeze rătăcirile? Atunci nu ar mai fi existat dogme sănătoase, le-ar fi desființat pe toate ereticii. Nu ar fi existat Sfinții Atanasie, Vasile, Grigorie, Maxim, Damaschin, Fotie, Palama și Marcu Evghenicul. De multe ori au exprimat adevărul credinței și au fost în prima linie împotriva ereticilor, simpli monahi și egumeni, precum Sf.Maxim Mărturisitorul, Sf. Ioan Damaschin, Sf. Teodor Studitul. Au fost ei neascultători și nedisciplinați? Au exprimat conștiința neschimbătoare a credincioșilor Bisericii.(…) Episcopii trebuie să se învrednicească de a fi ascultați de credincioși, când ei înșiși ascultă de Adevărul Bisericii, după cum spune troparul Sfinților Sfințiților Ierarhi, aceștia sunt succesori ai Apostolilor. Simpla continuare în timp a succesiunii apostolice fără succesiunea adevărului și credinței, îl scoate pe episcop în afara hotarelor Bisericii celei Una, Sfinte, Sobornicești și Apostolești. Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni( Fapte 5, 29)(…)

    Așadar episcopului i se cere dreapta credință pentru a putea rămâne în comuniune cu Adevărul- Hristos. Dar dacă comuniunea episcopului cu Hristos este pierdută datorită unei stricări a credinței printr-o mărturie făcută în mod public, ce comuniune mai poate exista între un ortodox care păstrează curată credința și acel episcop? Cum putem noi să tacem, cînd între ierarhii și preoții noștri sunt care susțin că tainele catolicilor sunt valide?!(…)

    Sfântul Marcu Evghenicul care a luptat dârz împotriva Sinodului de la Ferrara Florența, din anii 1438- 1439, când ierarhii ortodocși au trădat Ortodoxia, semnând și acceptând unirea cu catolicii, a rămas neclintit în Dreapta Credință, refuzând să semneze orice document prin care se acdepta unirea cu catolicii(…) Faptul că Sf Marcu nu a trădat Ortodoxia, după sinod a fost așteptat acasă și cinstit de popor ca un sfânt, iar ceilalți episcopi au fost mustrați. Oamenii îi ocoleau pe episcopii care semnaseră și chiar le aruncau cuvinte de batjocură. Cereau explicații episcopilor care au trădat Ortodoxia, iar episcopul Antonie al Iracliei( participant la sinod) și cu ceilați, au răspuns cu adîncă întristare oamenilor:” Ne-am vândut credința, am schimbat bunăcinstirea cu necinstirea, am trădat credința cea curată; am schimbat Ortodoxia cu heterodoxia și trădând jertfa cea curată de mai înainte, ne-am făcut azimiți.” Oamenii au întrebat: „Dar pentru ce ați semnat?” Cu multă părere de rău ei au răspuns: „Ne-am temut de franci, ne-au silit”. Însă oamenii au stăruit: „Oare latinii v-au bătut, ori în temniță v-au aruncat?”. Ei au răspuns: „Nicidecum. Tăia-ni-s-ar mâinile ce au iscălit nelegiuta hotărâre. Smulge-ni-s-ar limbile ce au rostit învoirea cu latinii „

    La sinodul care a avut loc în Creta(…) de ce delegația B.O.R. a semnat totul și a fost deschisă spre toate rătăcirile? Ei ce răspuns au pentru credincioși? De ce nu se ține cont de miile de semnături adunate din toată țara, împotriva acestui sinod tâlhăresc? De ce poporul nu are dreptul să mărturisească adevărul fără amenințări din partea ierarhilor? Unde este dragostea pentru poporul dreptcredincios, când nu se ține cont de durerea și frământările oamenilor cu privire la acest sinod? Dragostea și interesul ierarhilor noștri este mai mult aplecată spre eretici( catolici, protestanți, evrei etc), iar lacrimile și strigătele oamenilor sunt ignorate?

    Ce atitudine ar trebui să avem noi, cei care nu suntem luați în considerare de acești ierarhi? Ar trebui să lăsăm bisericile goale, să nu mai participăm la slujbele lor, până ce ei nu se leapădă de toate ereziile prin care au făcut o prăpastie între cler și popor! Tot așa au procedat și oamenii în vremea Sf. Marcu Evghenicul. „O tăcere aproape dureroasă învăluia Biserica atunci, când în vremea Postului Mare, din 1440, bisericile au fost goale și nu s-au ținut slujbe. Nimeni nu voia să slujească cu episcopii care semnaseră unirea cu latinii”.(” Viața și nevoințele celui între sfinți Parintelui nostru Marcu Evghenicul, Mitropolitul Efesului” Ed. Cartea Ortodoxă, pag. 127)

    Sfântul Marcu nu numai că nu a mai slujit cu episcopii care semnaseră, dar nu a fost de acord cu prezența acestora nici la moartea lui(…)

    (…) Nu putem considera sinodul din Creta nici „sinod”, nici „sfânt” și nici „mare”, ci mai degrabă un abuz și o inovație sinodală(…)

    Preasfințite Părinte, noi, ortodocșii creștini nu recunoaștem și respingem categoric hotărârile sinodului din Creta( iunie 2016) care nu a respectat învățăturile dogmatice, Sfânta Tradiție și Sfintele Canoane care au fost date la cele șapte Sinoade Ecumenice și locale ale Bisericii Ortodoxe.

    Așteptăm un răspun oficial, public, care să nu lase loc de interpretare. Rugămintea noastră este:

    a) Să vă deziceți de sinodul tâlhăresc din Creta;

    b) Să condamnați ecumenismul și să vă deziceți de el, prin fapte și prin cuvânt;

    c) Să catehizați poporul aducându-le la cunoștință gravitatea lepădării de credință prin ecumenism

    d) Să ieșiți din Consiliul Mondial al Bisericilor și din toate organismele ecumeniste;

    (…)

    Vă dorim din toată inima să rămâneți devotat sfintei noastre Credințe Ortodoxe, slujind pe adevăratul Dumnezeu, slăvit în Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, Amin.

    această scrisoare este susținută prin semnăturile a sute de credincioși din această eparhie, care se pot pune la dispoziție la nevoie.

    Data 28.06.2019 Preot Zorilă Nicolae, misionar.”

  11. Articolul este pesimist si cu asta nu sunt de acord. PSD-ul n-a devenit mai bun sau mai rau dupa congresul de ieri. Votul pe care l-a dat actualei conduceri este raul cel mai mic fiind cel mai bun posibil in sensul in care poate aduce echilibru.

    In toate partidele sunt teleghidati iar PSD nu face exceptie. Abia acum intelegem mai bine cat de important era Dragnea si cat a contat in orientarea pro romaneasca a partidului. Intelegem si motivatia sistemului de a-l elimina din viata politica. A avut consilieri israelieni. Cu siguranta ca reprezentau si ei niste interese mai ales in zona FNDI dar daca tragem linie o sa vedem o serie de masuri care au ajutat cu adevarat tara si pe romani. Cu siguranta ca i-a ascultat cu o ureche pe israelieni iar cu alta si pe altii iar alegerea a facut-o ca un bun roman.

    Fiti siguri ca daca ar fi slujit bine unor interese ar fi avut si aparatori in lupta pe care a dus-o insa in final s-a dovedit ca a fost singur. Istoria va judeca insa mica perioada de “domnie” a lui Dragnea a fost prima incercare coerenta post-decembrista de iesire a tarii din starea de colonie.

    Din pacate poporul l-a tradat. Sigur ca alegerile au fost fraudate si PSD i s-au luat procente bune insa in final poporul este vinovat ca n-a aratat nici o urma de recunostinta pentru binele care i s-a facut. In Bucuresti a juns sa fie pe primul loc (cu fraudele de rigoare desigur) un partid care foloseste o abjectie drept slogan electoral. Ce rusine!

    Dupa congresul de ieri sunt convins ca S-A NASCUT O STEA. Categoric Liviu Plesoianu nu putea invinge ieri pentru ca nu era pregatit pentru asta. Saltul ar fi fost prea mare si aripile i s-ar fi frant repede. Nu are inca in jurul sau un nucleu dur cu ajutorul caruia sa poata pune in practica un program.

    Este un om cu coloana vertebrala iara daca poporul il va sustine ca sa devina presedinte exista o sansa reala de a deveni un mare conducator. Lucrul acesta l-au vazut si altii asa ca de acum in colo prevad un razboi pe care detractorii il vor lansa impotriva sa. Cati vor rezista insa ca sa nu cada in capcana lor?

  12. Sa nu ne amagim.Nu mai cred in intoarcerea “ierarhilor”nostri.Am mai multa incredere in Sfanta Scriptura si in profetiile Sfintilor Parinti.Parintele Adrian Fagetean spune clar”e vremea lui scapa cine poate”.Biserica oficiala vazuta se micsoreaza,se micsoreaza…Cum spune o prorocie,la sfarsit va fi asa:un episcop,un preot,un credincios.Chestia ca sfantul spunea de Rusia.Dar la noi de unde sa iei episcolul?!Singurul episcop luptator de origime romana este Longhin Jar…

  13. A stăpâni femeia peste bărbat este o ocară adusă lui Dumnezeu
    “Dumnezeu pe toate le-a rânduit cu înțelepciune. Pe bărbat l-a înzestrat cu un fel de harisme, iar pe femeie cu alt fel. Bărbatului i-a dat bărbăție, pentru ca să se descurce în situațiile grele și pentru ca femeia să se supună lui. Căci, dacă ar fi dat și femeii aceeași bărbăție, nu s-ar fi putut menține familia.
    Scriptura spune că „bărbatul este capul femeii” (Efeseni 5:23). Adică Dumnezeu a rânduit ca bărbatul să stăpânească peste femeie. Iar a stăpâni femeia peste bărbat este o ocară adusă lui Dumnezeu.” – Paisie Aghioritul
    https://ortodoxiatinerilor.ro/fapte-bune/ascultarea/19957-stapanirea-femeii-peste-barbat-ocara-lui-dumnezeu

  14. Toate partidele politice sunt la fel,implicit politicienii;un om curat nu ar avea ce să caute între un partid așa de grețos cum este PSD;consider că el este doar un alt oportunist ce nu face decât să se dea după cum bate vântul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button