X

Ce spun Neoprotestanții despre Sfârșitul Vremurilor și Semnul Fiarei

de Saccsiv
THE RAPTURE by Hasenonkel Dreamstime.

Sfantul Nil Athonitul:

Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist.

Preoti precum Matei Vulcanescu sau Theodoros Zisis spun ca Sfântul Paisie Aghioritul a fost influentat de neoprotestanti in privinta semnelor vremurilor. Iar preoti precum Calistrat Chifan zic la fel despre parintele Justin Parvu.

Doar ca neoprotestantii nu vad deloc lucrurile astfel.

Iata comentariile fratilor kosk si mircea.v postate la articolul Lupta lui Mihai-Silviu Chirilă cu „apocalipticii”. Analiza ultimului său articol:

kosk:

fratele Chirila (il consider frate chiar daca o da in bara prin partile esentiale) nu prea cunoaste „doctrina” sectelor neo protestante. Am scotocit putin prin site urile lor (cateva zeci- iehoviste, adventiste, baptiste, luterane, reformate, amish, episcopaliene, etc) nici vorba de „apocaliptici”, cipuri, prigoana, antihrist, al treilea Templu si cam tot ce se discuta in Ortodoxie. Pentru astia (ereticii protestanti) viitorul e „roz”…

 1. vor fi „rapiti” inainte de venirea aluia si
 2. au o fixatie cu erezia milenarista (cam atat pricep ei din cartea Apocalipsei).

mircea.v:

pe ideea prezentata de tine merg si eu, si chiar vroiam sa scriu ceva pe tema asta, si uite ca acum a venit momentul, ref la Sf Paisie si neoprotestanti. Este asa cum zici tu. De vreo 4 ani ma conversez cu un pastor protestant din sua, si asa e, ei vad totul roz si ok. Totul pleaca de la doctrina lui Luther, „cred” deci sant mantuit. Si daca sant mantuit, ce sens are sa ma preocupe biometrie, cipuri, acte electronice, implanturi… Eu plutesc intr-un balon roz, pe un cer doar cu soare si liniste… si progres.

Nici cea mai mica legatura intre gandirea protestanta-neoprotestanta si Sf Paisie pe temele astea si in general. Nici una, nici cea mai mica, nici vorba. Cei ce se trag din Luther sant atat de departe de ortodoxie si de problemele momentului incat nici nu iti poti imagina.

Sau alta abordare: daca protestantii sant atat de pe faza, de ce nu e nici o miscare din partea lor in Romania pe tema actelor cu cip? Nu am auzit un cuvant de la ei pe tema asta. Da l-au influentat pe Sf Paisie… Te doare capu…

Intr-adevar, neoprotestantii vad Sfarsitul Vremurilor cam ca in filmul Left Behind cu Nicolas Cage:

De exemplu, Harold Camping spunea cu cativa ani in urma ca:

„Pe 21 mai 2011 Isus se va întoarce pe Pământ, va învia morţii, îi va aduna pe cei drepţi şi îi va duce cu el în cer, unde vor trăi în prezenţa Dumnezeului veşnic. Cei care nu cred că Isus este fiul lui Dumnezeu vor fi lăsaţi pe Pământ să sufere şi să moară în bătălia Armaghedonului, lupta finală între Dumnezeu şi Satan, în care lumea va pieri”

Dupa cum observati, la ei, Iisus Hristos vine asa, deodata pe Pamant. La ei nu vine mai intai antihristul, nu zic nimic despre cei doi Profeti Enoh si Ilie si habar n-au de semnul fiarei.

Alti neoprotestanti vorbesc totusi despre semnul fiarei, precum in articolul Semnul fiarei, insa iata cum:

Un număr tatuat, un cip sub piele sau ceva mai subtil? Este una dintre cele mai greşit interpretate profeţii din toată Biblia […]

Acest verset spune, „Este un număr de om,” şi Apocalipsa 15:2 spune că este „numărului numelui ei.” Ce persoană o ai în minte atunci când te gândeşti la papalitate? Firesc cu toţii ne gândim la Papa. Care este numele său oficial? Iată un citat catolic: „Titlul papei Romei este „Vicarius Filii Dei” (Română: „Preot al Fiului lui Dumnezeu”).6
Malachi Martin, în The Keys of This Blood (Cheile Acestui Sânge), foloseşte acelaşi titlu pentru papă în paginile 114, 122. O notă de subsol pentru Apocalipsa 13:18 în nişte versiuni [Catolice] Douay ale Bibliei declară, „Numărul literelor numelui său trebuie să formeze acest număr.” Observaţi schema din dreapta, care ne arată ce se întâmplă atunci când adunăm valoarea numerelor romane a literelor din nume.
Din nou, papalitatea se identifică şi în acest punct. Fiara cu „semnul” este papalitatea. Nici o altă putere din istorie nu se poate potrivi acestor puncte descrise de Dumnezeu. Acum că am identificat fiara, îi putem afla semnul, sau simbolul autorităţii sale. Dar mai întâi, să ne uităm la semnul autorităţii lui Dumnezeu. […]

Deci, papalitatea spune aici că a schimbat Sabatul cu duminica şi că practic toate bisericile au acceptat noua zi sfântă. Astfel, papalitatea pretinde că duminica drept zi sfântă reprezintă semnul sau simbolul puterii şi autorităţii sale. […]

Apocalipsa 13:16 spune că oamenii vor primi semnul fiarei pe frunte sau pe mână. Ce înseamnă aceasta?

Răspundeţi:   Fruntea reprezintă mintea (Evrei 10:16). O persoană va fi însemnată pe frunte datorită deciziei de a ţine duminica drept zi sfântă. Mâna este simbolul muncii (Eclesiastul 9:10). O persoană va fi însemnată pe mână datorită muncii pe care o va face în Sabatul sfânt al lui Dumnezeu sau datorită acceptării legilor duminicale pentru motive practice (serviciu, familie, etc.).
Semnul, sau simbolul, atât pentru Dumnezeu cât şi pentru fiară le va fi invizibil oamenilor. În esenţă, te vei însemna singur prin acceptarea fie a semnului sau a simbolului lui Dumnezeu, Sabatul, sau a semnului fiarei, duminica. Deşi invizibil oamenilor, Dumnezeu va şti fiecare ce semn poartă (2 Timotei 2:19). […]

Au oamenii care venerează duminica (drept zi sfântă ) semnul fiarei acum?

Răspundeţi:   Nu! Nimeni nu va avea semnul fiarei până când respectarea duminicii nu va deveni o problemă impusă de lege. În timpul acela (chiar înainte), aceia care se hotărăsc să urmeze falsele doctrine ale fiarei şi să venereze duminica (falsa zi sfântă a fiarei) vor primi semnul fiarei.
Aceia care Îl urmează pe Domnul Isus şi ascultă adevărul Său, vor sfinţi ziua Lui de Sabat şi vor primi semnul Său. Aceia care se aşteaptă să refuze semnul fiarei în viitor pot păşi sub stindardul Domnului Isus chiar de acum. Puterea Sa este la îndemâna acelora care-L ascultă (Fapte 5:32). Fără El, nu putem face nimic (Ioan 15:5). Cu El, toate lucrurile sunt cu putinţă (Marcu 10:27).

Cititi va rugam si:

Ce legatura exista intre exemplele de mai sus si cele spuse de Sfintii Paisie Aghioritul si Justin Parvu?

Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează

Cititi va rugam si:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

22 comentarii

 1. Luther a vrut de altfel sa omita Apocalipsa din versiunile lor.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luther%27s_canon
  Luther made an attempt to remove the books of Hebrews, James, Jude and Revelation from the canon (notably, he perceived them to go against certain Protestant doctrines such as sola gratia and sola fide)[citation needed] but this personal judgment of Luther was not generally accepted among his followers. However, these books are ordered last in the German-language Luther Bible to this day.[5]

  1. Luteranii, papistaşii, neoprotestanţii, maroriti lui Iehova etc sunt eretici. Dar dacă interesează pe cineva, încercăm o traducere:
   Luther a încercat să scoată din Canonul Bibliei Epistola către Evrei, Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Iacov, Epistola Sfântului Apostol Iuda,şi Apocalipsa (probabil că I s-a părut că aceste cărţi se situează împotriva unor doctrine protestante precum sola gratia şi sola fide), dar această părere a lui Luther nu a fost general-acceptată de către adepţii lui. Totuşi, aceste cărţi se regăsesc ultimele în Biblia lui Luther în limba germană, până în ziua de astăzi.

   -Am auzit că Luther ar fi zis, la un moment dat: ”Oh ! Ce am făcut ! Rătăcirea mea niciodată nu se va sfârşi !”-

 2. O sora care mergea la Radeni la slujbe, spunea ca la acel moment venea si Mihai-Silviu Chirila imbracat in straie preotesti si vorbea la sfarsitul slujbei, astfel imbracat.
  Poate ma ajuta cineva cu niste lamuriri…
  Este preot?
  Daca nu, are dreptul de a purta hainele preotesti si a vorbi astfel in biserica?

  1. Cel mai probabil a fost imbracat ca ipodiacon. La Petru Voda asa se procedeaza iar Radeniul este un pui de-al lor.

 3. „Preoti precum […] spun ca Sf. Paisie Aghioritul a fost influentat de neoprotestanti in privinta semnelor vremurilor. Iar preoti precum Calistrat Chifan zic la fel despre parintele Justin Parvu.”

  (1) ca ( Sf.Paisie Aghioritul si Pr.Justin Parvu) sa fie ” influentati ” de neo-protestanti, e necesar ca ( Sf.Paisie Aghioritul si Pr.Justin Parvu) sa fi avut contact cu neo-protestantii, care sa ii „influenteze”, sau ( ca Sf.Paisie Aghioritul si Pr.Justin Parvu) sa citeasca scrierile / articolele / vizioneze filmele neo-prtestante, ca sa poata fi „influentati”….. Ceea ce pare f.putin probabil ( fie si numai dpdv logic, ca sa nu mai vorbim dpdv teo-logic / duhovnicesc). Pt a demonstra ca „influntarea” nu e rodul imaginatiei cuiva, ar trebui aduse DOVEZI CLARE. Exista astfel de dovezi, sau „influentarea” e o afirmatie fara nici o acoperire ?

  (2) A avea o opinie care in mod cu totul intamplator e agreata / impartasita si de niste neo-protestanti, nu inseamna DELOC „a fi influentat de neo-protestanti”. Daca aceasta opinie nu convine unora sau altora, nu e un argument in a considera ” concordanta punctuala in acea opinie ” drept „influenta”….

  Deci inainte de a rascoli in noianul de opinii neo-protestante, ar trebui cunoscute argumentele sustinatorilor „influentarii de catre neo-protestanti”
  ( cu scuze pt ignoranta mea in aceasta tema / argumentare a „influentarii neo-protestante)

 4. Buna seara! Articolul lansează o întrebare: dacă fiara, antihristul are un semn înseamnă ca-L imita pe Dumnezeu care după câte reiese din Biblie are și El un semn. Este sabatul semnul lui Dumnezeu? Articolul nu se termină cu o concluzie! Pare plauzibil ceea ce se comentează în link-ul care l-ați pus despre Semnul fiarei și anume ca aceste semne reprezinta de fapt respectarea unei autorități, fie a lui Dumnezeu fie a lui antihrist. Eu asa vad.

  1. Din cele mai vechi timpuri ale creştinătății, Duminica este zi de sărbătoare. Acest lucru nu a fost impus de nimeni (de vreun papă) ci aşa l-am moştenit din moşi-strămoşi. În limbile înrudite cu româna (cu excepția limbii portugheze unde au fost înlocuite numele tuturor zilelor săptămânii) numele zilelor săptămânii s-au păstrat de la romani, cu excepția zilelor de sâmbătă şi duminică. Duminica asta şi înseamnă, ziua Domnului. Duminica urmează sâmbetei, după cum Noul Testament urmează Vechiului Testament, iar Legea cea Nouă urmează legii celei vechi. Sâmbătă Domnul Iisus S-a odihnit în mormânt, iar Duminică a înviat.

  2. Pecetea (semnul) lui Dumnezeu este Sfânta Cruce (Iez. 9, 4). Litera Tau este tot un fel de cruce.
   Noi, ortodocşii, suntem însemnaţi cu Sfântul Mir când suntem mirunşi, după Sfântul Botez. Preotul mirunge făcând Semnul Sfintei Cruci pe frunte, pe gură, la urechi, la ochi, şi-n alte părţi.
   De asemenea, ca ortodocşi mai suntem însemnaţi cu Sfânta Cruce după Sfintele Slujbe, cu untdelemn sfinţit, tot de către preoţi (pe mâini şi la frunte).
   Prin aceste acţiuni, noi mărturisim că suntem ai lui Dumnezeu.
   Satana va încerca să-i însemneze şi el pe oameni, cu semnul lui blestemat, ca să fim trecuţi că suntem ai lui. Acest semn se pare că va fi codul de bare format din cnp-ul omului respectiv, sau poate un cod de bare care va avea dedesupt trecut cnp-ul acelui om. Dar este posibil că vor fi şi alte variante (666, sau alt semn malefic).

 5. Cat despre lutherani ce sa zic, aceștia din 1999 nu mai există pentru ca s-au unit oficial cu catolicii. Deci protestanți nu prea mai există. Iar de când este acesta papă iezuit deja mulți neoprotestanti s-au alipit și ei de catolicism. Privind din avion, când va veni Iisus a doua oară pe pământ va găsi 2 tabere, pentru ca asa spune în evanghelie, ca v-a desparte oamenii cum desparte pastorul oile de capre. Criteriul de alegere va fi după cum a făcut voia Lui.
  Seară frumoasă!

  1. S-au apropiat dar nu s-au unit oficial.

   https://www.theguardian.com/world/2017/oct/31/catholic-and-protestant-leaders-unite-mark-start-reformation-archbishop-canterbury-service

   In 1999, the Catholic and Lutheran churches agreed a “joint declaration on the doctrine of justification” that resolved many of the theological issues at the heart of the schism. This document has now been welcomed and affirmed by the Anglican communion.

   A spokesperson for the Catholic church in England and Wales said: “The desire for reconciliation is such that mistakes can be recognised, injuries can be forgiven and wounds healed.

   “We give thanks to the joy of the gospel we share as Christians, express repentance for the sadness of our divisions and renew our commitment to common witness and service to the world.”

   But despite the warm words of reconciliation issued by leaders, there are issues blocking the prospect of a reunification of the two traditions, not least that of female priests.

  1. Desi stia ca unii (mai multi) o vor lua in gluma, Patriarhul Kirill a avertizat despre antihrist si uneltele lui.
   https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22901044-patriarhul-kirill-catre-rusi-dependenta-smartphone-prevesteste-venirea-anticristului-reactiile-internautilor.htm
   Într-o intervenție la televiziunea de stat, Patriarhul Kirill a spus că utilizatorii de smartphone ar trebui să fie atenți atunci când folosesc astfel de dispozitive pentru că ele reprezintă un mijloc de a obține ”controlul global asupra umanității”.
   ”Anticristul este persoana care va ajunge la conducerea spațiului virtual al internetului controlând astfel întreaga umanitate”, a spus Kirill. ”De câte ori îți folosești telefonul sau alte gadget-uri, fie că îți place sau nu, fie că îți activezi locația sau nu, cineva poate afla unde ești, care sunt interesele tale și de ce anume te temi”, a mai comentat el.
   ”Dacă nu azi, poate mâine, tehnologia nu va oferi doar acces la informație, dar va permite și utilizarea acestei informații. Vă puteți imagina câtă putere se va concentra în mâinile celor care vor deține atâta informație despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control, dintr-o singură sursă, prevestește venirea Anticristului”.
   Au aparut in schimb in presa astfel de declaratii clare din partea vreunui reprezentant al unei biserici neoprotestante, sau vreo personalitate marcanta apartinand de ei? Eu nu cred, nu-i stilul lor. Ca or fi diferente de doctrina nu conteaza, toate ii inseala pe oameni sa fie pregatiti sa-l accepte pe antihrist.

 6. Ceea ce nici Orwell nu și-a imaginat! Cum sunt condiționați oamenii prin tehnologie?
  Profesorul asociat al George Washington University Center, Kalev Leetaru, a făcut o paralelă între celebrul roman 1984 semnat de scriitorul britanic George Orwell și sociatatea actuală. „În 1984, statul decidea ceea ce constituia un discurs acceptabil în menținerea ordinii societății.În 2019, există un mic grup de companii private din Silicon Valley și directorii lor care exercită puterea absolută asupra a ceea ce ni se permite să vedem și să spunem în mediul online.[…] În 1984, scopul final al imperiului de supraveghere masivă era acela de a susține și a consolida puterea statului. În 2019, scopul final al imperiului de supraveghere în masă la nivel mondial este de a susține și consolida puterea companiilor social media.”, arată profesorul american.

  1. De „1984” zice bine, la scopul final, nu. Scopul final este „omniscienta” lui antihrist si cipuirea/insemnarea.

 7. Cum să fie influenţat de protestanţi un astfel de ascet ca Sfantul Paisie Aghioritul? Aceasta este o hulă împotriva Duhului Sfânt Care l-a călăuzit tot timpul.

  Multumim celor care demontează o astfel de acuzaţie cu argumente. Dacă Sfantul Paisie Aghioritul s-ar fi lasat influenţat de protestanţi, n-ar fi stat într-o colibă săracă în Athos, ci ar fi avut şi Sfinţia Sa o catedră universitară sau măcar o maşină, ar fi studiat cu bursă prin Apus…

  Nu cumva hulitorii Sfântului Paisie Aghioritul au căzut între tâlharii influenţelor oculte? Dacă au căzut, ar face bine să încerce să se ridice până nu e prea târziu.

 8. FOARTE FOARTE IMPORTANT: Pe canalul youtube exista o persoana care promoveaza valori new-age-iste: Dacul liber. Vorbeste stricat romaneste – posoibil sa fie domiciliat in New-York ca sa nu spun mai mult.
  Are informatii de prima calitate, filme video la o calitate foarte bune ceea ce inseamna multi bani pt a le realiza. Youtub-ul nu-l sanctioneaza pt incalcare de copyright, cum a patit-o frate Viorel Ghica.
  Pe 6 dec 2018, a facut o postare extrem de interesanta legata de „rapirea” asteptata de neoprotestanti:
  EL SPUNE FOARTE CLAR: MAREA RAPIRE A NEPROTSTANTILOR, CEA MULT DORITA SI ASTEPTATA CARE SA-I SCAPE DE PECETULUIRE, NU VA FI FACUTA DE HRISTOS, CI DE „EXTRATERESTRI”. SUGEREAZA IN PLUS, CA CEI RAPITI NU VOR AJUNGE UNDE SE ASTEAPTA….
  Dacul liber spuna ca atunci cand va avea loc rapirea, spera sa fie pe o insula in Pacufic, sau undeva in mijlocul codrilor pe un munte, – se intelege pt a scapa de soarta celor ce vor fi rapiti !

  SE CONTUREAZA FOARTE CLAR FAPTUL CA LA VARF, „ILUMINATI” STIU DE LA DEMONI DESPREA MAREA „RAPIRE” LA IAD A CELOR MAI „SPIRITUALIZATI” NEO-PROTESTANTI, SI DESPRE RAPIREA LA IAD-NU LA CER A LOR. DRUMUL FINAL AL ERETICILOR !

  A SE VEDEA INCEPAND CU min 16.50:
  https://proxysite.site/index.php?q=ndan1dmeaGPd26tk3aWq2KaWl5PFoNBoqZfXlpuk2aCOkn-mqJiLra_MhVzQn6jYboR-nbGmuWyFe6l5qsfQyHrHqLqvrH2tuq1qn5uma8yArog

  Foarte important de popularizat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.