X

Motivele pentru care mă delimitez de preotul Matei Vulcănescu: cipuri, Mișcarea Legionară, muzica rock

de Saccsiv
Foto: https://danielvla.files.wordpress.com/2017/02/matei-vulcanescu.png

Dupa cum reaminteam in articolul La doi ani de la Sinodul din Creta (partea 1): DESPRE … CIPURI, masonerie si tot ce tine de Noua Ordine Mondiala, Noua Ordine Mondiala are stricta legatura cu antihristul si se bazeaza pe doi stalpi fundamentali: semnul fiarei si religia antihristica.

Adica, atunci cand vorbim despre ecumenism, trebuie musai sa vorbim si despre semnul fiarei, daca vrem cu adevarat sa fim folositori pe acest Pamant. Semnul fiarei, adica antihristicul angrenaj documente cu cip – eGuvernare – internetul obiectelor – disparitia banilor cash:

Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează

Acestia ar fi deci cei doi stalpi. Dar un edificiu are nevoie nu doar de un schelet ci si de material care sa imbrace acel schelet. Aici intra multele rataciri “mici” dar cu efect mare: de la muzica clasica la muzica rock, de la homeopatie la denigrarea Sfintilor Inchisorilor, etc. Exemplele sunt multe iar acest portal si blogurile mama Apologeticum si saccsiv despre toate au scris.

Si fiind toate din acelasi film, este firesc ca despre toate ne-au vorbit si Marii Duhovnici la vremea lor. Si de asemenea marturisitorii care intre timp s-au mutat si ei la Domnul dar si multi altii (dintre care intre timp majoritatea s-au hotarat sa taca sau sa vorbeasca doar in soapta sau sa intoarca efectiv armele):

Puțini am fost, doar câțiva am mai rămas

Cititorii mai vechi stiu despre ce vorbesc. Au fost anii de glorie 2008 – 2009, cu un numar maxim de marturisitori (bloguri, carti, conferinte, chiar aparitii tv), coagulati in jurul Parintelui Justin Parvu si care cu totii abordau toate temele de mai sus.

Si nici nu era de conceput ca vreunul sa aiba discurs antiecumenist dar si pro cip. Sau antiecumenist dar si pro muzica clasica. Sau antiecumenist dar si impotriva Miscarii Legionare. Cei care erau astfel, nu erau cu noi. De fapt nu erau pe nicaieri. Anonimus. Nu-i stia nimeni.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Fratilor, vremurile sunt grele: PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

Eu am imbatranit: Am schimbat prefixul. Si uneori nu ma simt prea bine, ba chiar ma gandesc direct la moarte. Ce las in urma mea?

Asa ca, nu vreau sa ma înmoi după 10 ani de lupta și nici sa bag diplomația în ecuația mărturisirii. Din contra.

Așadar, dintre cei vechi, care sa vorbească public despre ecumenism dar și despre cipuri și tot restul, putini am mai rămas. Vin alții din urmă, ca de exemplu:

Mărturie pilduitoare a unor tineri ortodocși despre pelerinajul misionar prin țară pentru a-i informa pe ortodocși despre sinodul tâlhăresc din Creta și dictatura biometrică

Dar vin putini, iar deja au trecut doi ani de la Sinodul din Creta și încă părintii nepomenitori nu au tinut in Romania sau aiurea o Sinaxa clara si raspicata in acest sens. Cand si daca o vor face, nu stiu, insa nu-i mai astept. Pentru inceput, voi incepe sa ma delimitez public de activistii pro cip din randul celor ce figureaza in randurile antiecumenistilor, caci nu vreau sub nici o forma ca cei mai nou treziti sa cada in plasa ratacirilor lor.

Cazul preotului Matei Vulcănescu

Cititorii mai vechi il stiu prea bine: avea un discurs antiecumenism și pro cip încă de pe vremea când comenta cu nick-ul Pr Timotei. Dar avea și un discurs împotriva Mișcării Legionare sau pro rock.

Dupa Sinodul din Creta, am crezut ca a renuntat la vechile sale sminteli. Dar n-a fost asa si asta am descoperit-o de curand, intr-un dialog la rubrica de comentarii a articolului Celor care spun că nu este încă momentul întreruperii pomenirii: Mărturisiți măcar public că respingeți ecumenismul și minciunosinodul din Creta!. Dialog din care extrag doua dintre comentarii:

redactor

Noi n-am lăsat-o mai moale.
Dumneavoastră ați fost activist pro cip, pro rock și anti mișcarea legionara:

Asadar, mai intreb inca o data: Va deziceti public de ceea ce ati zis in trecut?

preot Matei Vulcanescu
Ceea ce am spus este real! De aceea eu cred în ceea ce spun!

 1. Ce cred despre mișcarea legionară:

Am semnat aceasta petitie nu ca sa sustin miscarea legionara, pe care nu o sustin, ci pentru cei care au fost condamnati in mod nedrept ca si criminali de razboi sau de cei care ulterior condamnarii s-au dezis de ideologia legionara. Ideologia legioanra nu a fost doar filetista si ecumenista ci si rasista. Rasismul nu este compatibil cu perspectiva crestin ortodoxa, si nici filetismul si nici ecumenismul.

 1. Masacrul de la Colectiv

Iar in privinta masacrului de la Colectiv iata parerea mea: Aici era vorba de un concert de rock, nu de haloween, nu de „inchinari catre satana” etc. Concertul era ceva simbolic! Tematica concertului era moartea, focul!O tematica a realismului! In nici un caz tinerii aceia nu s-au dus acolo „sa se inchine diavolului”, asa cum au scris unii „incinsi la minte”. Cred ca exprimarile negative fata de acesti tineri vine dintr-un fanatism, dintr-o placere de a vedea „pedepsiti pacatosii”, adica mentalitate de inchizitori. Dar cum ramane cu copii care au murit in Vinerea Patimilor intr-o Biserica Ortodoxa din Romania? Aceia tot „pedepsiti de Dumnezeu” erau? Sa fim seriosi! Unde e iubirea si compasiunea omeneasca? Nu vorbesc de cea crestineasca de care se pare ca nu prea mai exista, dar macar de compasiune pur omeneasca…..Cred ca singura atitudine ar fi tacerea.

3.. Legaturile dintre cipuri si masonerie sunt nedovedite!

Aceastea sunt opiniile mele referitoare la cele trei subiecte, asa cum le-ati pus in linkurile de mai jos.

Ca atare, ma delimitez public de preotul Matei Vulcanescu. N-am facut-o atunci, caci deja era stabilita intalnirea din Grecia din 16 iunie, unde deja fusese invitat si teologul Mihai-Silviu Chirila. Si cum nu stiam cum va reactiona preotul Matei Vulcanescu, am hotarat sa aman.

După întâlnirea din Grecia, a venit năpasta cu Legea Antisemitismul si n-am mai avut timp.

Dar acum mi-am făcut timp în mod special.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Dumnezeu sa-ti dea sanatate frate Vasile, asteptam de mult acest articol, eu ti-am zis de mult ca pr. Matei Vulcanescu este un lup in piele de oaie.

 2. Cu durere tin sa mentionez ca sunt mult mai multi preoti, chiar dintre nepomenitori, care chiar binecuvinteaza sa primesti permisul de conducere…sa fim realisti, suntem vai mama noastra. Ne-am ingradit de erezie, dar am uitat de lupta impotriva cipurilor aproape complet. Mergem la slujbele parintilor ingraditi de erezie sute de kilometri, dar intrebarea mea este: cu ce ne deplasam pana acolo? Nu cumva cu masinile personale (care in sine nu prezinta vreun pericol pentru mantuire in a le detine cineva), conduse de persoane care au in posesia lor permise de conducere cu cip si cod de bare?? Cati dintre noi, cei ce ne-am ingradit de erezie, si detinem masini personale,ne asumam raspunderea sa conducem fara permis de conducere sau cu permisul cel vechi, expirat? Situatia este cu MULT mai grava decat ne inchipuim noi! Ni se potriveste perfect vorba din popor, noua celor “ingraditi”: “afara-i vopsit “gardul”, inauntru-i…”vai de noi!

  1. Eu n-am avut niciodată mașină de aceea întreb, poate cineva să conducă propria mașină în baza atestatului de absolvire a școlii de șoferi?

 3. zice parintele..tematica concertului (sic) era moartea, focul…intreb si io; oare cine merge sa se distreze pe tematica din asta ‘dark’..probabil in viziunea dumnealui tinerii ‘ortodocsi’ varianta 2.0

 4. Se separă apele, încet dar sigur. N-ai cum să stai în aceeași ceată cu cineva, poate fi sau mai ales preot fiind, dacă nu rezonezi cu trăirea lui. Cum preotul Vulcănescu este pro cip, și ca dânsul sunt și alți preoți și mireni, e clar că nu putem sta în aceeași ceată. Problema este mai dureroasă în familie, căci aici trebuie să-ți duci crucea până la capăt, desigur că acel capăt să nu însemne și pecetluirea ta. Familia merge până când pecetea impusă corporal va separa sau nu pe soți, funcție de cum aceștia o vor refuza sau unul din ei o va accepta. Sfinții Părinți ne spun clar că cel care nu va accepta pecetea, corporal vorbind, adică pe mână sau pe frunte, acesta, femeie sau bărbat, nu contează de ce gen e, nu are voie să mănânce din pâinea celui care a acceptat pecetea. Deci familia va putea merge până la momentul impunerii su obligativității peceții corporale. După aceea a merge împreună înseamnă ca împreună să refuze marcarea cu bar-code sau implantarea de cip pe corp, oricare ar fi motivul lumesc: medical, social, politic, client al unui magazin sau discoteci, biblioteci, fundații, etc. Într-un cuvânt, se separă (clar) apele. Iar pe om îl cunoști după cuvintele lui, precum cunoști o floare după mirosul ei, căci cuvintele omului vin din inima lui. Cum cei care au inima către Domnul, adică sus, conform cuvântării din Sfânta Liturghie: „Sus să avem inimile! Avem către Domnul!”, nu rostesc cuvinte care nu corespund învățăturii Sfântului Paisie Aghioritul despre cipuri, Cuviosul fiind canonizat drept Sfânt, atunci este clar din ce tabără fac parte cei care declară că poți lua fără probleme documentele cu cip. Preotul Vulcănescu are sigur un motiv ascuns pentru care este pro cip. Dacă are ascunzișuri, altele decât Sfintele Taine pe care nu le poate da nimeni în vileag dacă le înțelege, deci nici domnia sa, atunci este clar în care tabără stă, sau cu cine este prieten, căci tocmai vorbeam despre sistemul care încearcă să ne forțeze prin diferite căi și au argumentări ca să primim documentele electronice. La matematică este legea asociativității pe care folosindu-o aici rezultă că Vulcănescu este prietenul sistemului. Dacă dânsul așa a ales, noi nu ne băgăm, dar să știe că fără Hristos nimic e.Doamne ajută !

  1. BALTAG LICĂ

   Tu de ce nu te delimitezi de Ciprian Ioan Staicu? Ca va indeamna sa ascultati muzica masonica.

 5. Culmea este că pr. Matei Vulcănescu aparține de o mitropolie în care ierarhul este anti-ecumenist declarat, pe față. Dacă M.V. ar fi ecumenist ar fi probabil eliberat din funcție, cu atât mai mult cu cât nu este grec, ci este venit din altă țară. Așadar fie că este anti-ecumenist din convingere, fie că este ecumenist, alegerea oficială trebuie să coincidă cu poziția adoptată de mitropolitul de care aparține. În România situația este exact opusă celei din Mitropolia Pireului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE