X

De ce e obligatoriu ca orice creștin să se preocupe de ANTIHRIST și SFÂRȘITUL VREMURILOR? Azi, nu mâine

de Saccsiv

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 2:

În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,

Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit. 

Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,

Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.

Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?

Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.

Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.

Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.

Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,

Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.

Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,

Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,

La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.

Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.

Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,

Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun.

Matei 24:42-44:

Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoaşteţi: că, de-ar şti stăpînul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea, şi voi fiţi gata, că Fiul Omului va veni în ceasul în care nu gîndiţi.

Cititi va rog si:

Sfantul IOAN DAMASCHINI: Trebuie sa vina ANTIHRIST / Il vor primi IUDEII / Va fi OM nascut din curvie si va primi toata energia lui SATAN / La INCEPUT va lua chipul SFINTENIEI …

Multi isi dau cu presupusul despre Apocalipsa dar bat campii caci nu citesc Sfanta Scriptura si nici scrierile Sfintilor Parinti.

Ce inseamna sa priveghem? Sa fim atenti la semne, la cele ce se petrec in jurul nostru si sa nu dormim in bocanci. Nu va luati dupa cei ce spun ca “Nu ni s-a spus o data fixa cand va veni Domnul, deci nu va veni acum”. Asta-i o nebunie si o prostie la limita retardului. Pai tocmai pentru ca nu ni s-a dat o data fixa, putem fi contemporani cu ea. De aceea ni se si da exemplul cu hotul.

De ce incuiem mereu usa cand plecam de acasa sau la culcare? De ce n-o lasam mereu descuiata si n-o incuiem decat inainte de a veni hotul? Evident, pentru ca nu stim cand vine hotul.

De aia trebuie sa cascam ochii si dupa antihrist. Pentru ca mai intai trebuie sa vina el si dupa aceea Domnul nostru Iisus Hristos (a doua oara, prima fiind la Betleem) pe norii Cerului. Normal ca nu ni s-a dat o data fixa nici despre acesta, daca nu ni s-a dat o data fixa despre Parusie. Dar ni s-a spus limpede despre semne ale venirii sale. Unul chiar in primul citat de mai sus: “va veni lepădarea de credinţă”.

Sunt preoti habauci care spun cam asa: “Nu va preocupati de Sfarsitul Vremurilor, ci de sfarsitul vostru”. Pai da, trebuie fiecare sa se preocupe de sfarsitul sau, adica sa nu amane pocainta si sa se spovedeasca, caci nu stie cand va muri. Dar dupa care teologie zic ei ca nu trebuie sa ne preocupe Sfarsitul Vremurilor, cand chiar Iisus Hristos le-a spus Apostolilor sa privegheze?

Iar unii intrusi sau aiuriti o spun si mai direct: “Nu mai vorbiti despre antihrist si semne”. Vorba asta-i ispita din dreapta venita direct din strafundurile iadului, pentru ca satana e cel ce vrea sa motaim tembel, pentru ca vrea sa fie cat mai multi nepregatiti.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

 1. Vreau sa adaug la articolul de mai sus ca exista si un calendar pragmatic cu Parusia.

  Ordinea cronologica:
  1. Al 3-lea razboi mondial sau Marele Razboi. (WW3)
  Durata e jumate de an. Victime 1/3 din omenire.
  2. Sfarsitul razboiului aduce inscaunarea antihristului.
  3. Domnia antihristului va demara oficial si obligatoriu insemnarea oamenilor cu pecetea fiarei.
  Insemnarea oamenilor va tine pana la finalul domniei antihristului.
  Domnia antihristului cunoaste 2 perioade. Prima perioada de 3 ani jumate este perioada in care oamenii insemnati cu pecetea fiarei vor cunoaste un trai foarte bun iar cei neinsemnati vor cunoaste un trai cu lipsuri, prigoana si discriminare.
  Apoi se vor inchide cerurile si nu va mai ploua. Si urmeaza a 2-a perioada de domnie a antihristului cand vor incepe executiile. Ultimii crestini neinsemnati vor fi vanati si omorati. Acestia vor fi martiri adevarati.
  4. Dumnezeu va spune gata si Hristos se va intoarce. Aceasta este Parusia. Se va intampla in perioada a 2-a de domnie a antihristului. Nu se stie ziua exacta dar intervalul domniei este foarte scurt, poate chiar 2-3 ani.

  Obiectii sau pareri?

   1. Firul discutiei e strict pe tema timpului scurs pe fiecare perioada. Ilie si Enoh sunt pentru marturie dar ei nu vor afecta perioada de razboi sau de domnie.

    De ce doar in jurul timpului? Pentru ca si tema articolului este in jurul timpului.
    E importanta o discutie cu perioade de timp clare.

    Am mai vorbit cu oameni si toti au impresia cumva ca si daca e sa fie razboi, antihristul cine stie, vine la 100 de ani dupa razboi. Acum niste ani exista si o teorie ca o sa existe dupa razboi un imparat bun care domneste 30 de ani.

    Pe de alta parte tu ai spus al 3-lea templu. Bun, ai informatii ca aceasta constructie va afecta timpul? Adica vine antihristul ca pacificator al Marelui Razboi si vrea sa fie antihrist dar n-are templu. Si atunci incepe constructia si asteapta antihristul si satana pana e gata templul. Nu e templu, nu e inscaunare, nu sunt festivitati de inscaunare.

    Deci daca stii ca mai exista perioade de timp specificate clar din marturii ale Sfintilor atunci adu-le in discutie.

 2. Eu nu am auzit un preot in bucuresti sa dezvolte subiectul asta!
  Parca le pui sare pe rana cand vb despre asta….
  Dupa mintea mea..cred ca este extrem de greu in ziua de azi sa fi preot adevarat…si f usor sa fii un preot fals.
  Daca un crestin nu cauta sincer..si cu tot dinadinsul scrierile sfintilor parinti…si se lasa in baza la acesti asa-zisi preoti, e ca si pierdut!
  Dumnezeu sa le ajute celor care Il slujesc cu adevarat!

 3. Domnule Grigore,
  Imi place ca sunteti conectat la evenimentele prezente si interesat de cele viitoare. Spuneti lucruri adevarate care insa mai trebuie nuantate. Parerea mea, care poate fi eronata, e ca tot ce spuneti dumneavoastra se va intampla in decursul celor trei ani si jumatate, despre care avem referinte certe in Sfanta Scriptura. Dupa cei trei ani si jumatate, antihristul va fi ucis de Mantuitorul Iisus Hristos ,,cu suflarea gurii Sale”. Va rog sa nu va suparati. Despre durata domniei antihristului as fi vrut sa scriu un articol. Valurile vietii m-au abatut de la acest gand. Poate voi reusi in viitorul apropiat. Doamne ajuta.

  1. Sarut-mana Parinte. Aveti dreptate cu ce ati scris si sa stiti ca nu ma supar, e o discutie la rece despre ordinea cronologica. Eu zic ca dupa acei 3 ani jumatate, practic perioada in care vor incepe executiile (decapitarile) se va intampla Parusia. Nu se stie ziua, Dumnezeu hotaraste asta. Dar nici n-o sa fie o perioada lunga ca Dumnezeu va scurta zilele. Cei 3 ani jumatate de lapte si miere pentru insemnati, sunt neclintiti caci se vor inchide cerurile. Abia din acel moment se poate intampla oricand a 2-a Sa Venire.

   Dar daca Domnul sa ajungem noi pana acolo, apoi chiar cred ca toti cei ce nu s-au insemnat ori vor muri executati, ori vor fi in viata la Parusie. Caci antihristul nu mai are cu ce sa ii cumpere din moment ce toata omenirea insemnata va fi in mare durere cu boli cumplite pe piele si lipsuri alimentare. Atunci cei neinsemnati vor fi vazut si auzit deja pe Enoh si Ilie. Si mai mult ca sigur ca multi dintre acestia vor fi vazut si mari minuni, deci zic ca multi ar alege mucenicia.
   Spun asta caci cred ca ii va greu antihristului sa mai ia din sufletele lor, daca au trait asemenea lucruri.

   Cele mai multe suflete zic ca se vor pierde in prima perioada de domnie a antihristului. Cand o sa vada omul ca ala care se insemneaza traieste bine. Asta e o arma redutabila. Sa il momesti pe om cu un trai indestulat.

   D-asta zic, perioadele se cam stiu in mare. Si e bine sa discutam mereu in fata prietenilor si cunoscutilor, acest fir cronologic care e destul de exact. Vorbim de niste ani doar. Ca sa stie ca indestularea antihristului nu e vesnica, ci foarte limitata. La fel cum e limitata si suferinta.

    1. Hm acum am vazut ca am semnat cu Buhnici. Chiar m-a uimit ca dupa ce postasem comentariul pentru Parinte am vrut sa mai postez unul despre Buhnici si ma gandeam de unde stie redactorul ce vreau sa postez.
     Pe site-ul ortodoxinfo ca sa imi pastrez aceeasi identitate semnez mereu sub forma adresei email pe care o postez.

     Dar hai sa discutam despre ce am vrut sa postez mai devreme. Cazul Buhnici e interesant pentru ca se vrea a fi “primul roman” pecetluit in fata publicului. Toti stiti, ati vazut filmarea, nu mai e nimic de adaugat.
     Buhnici a simtit ca este ceva onorabil ce face, pentru ca a fost spalat pe creier in laboratorul ProTV. Si sigur nu se gandea sa refuze DESI PUTEA REFUZA ACEASTA “ONOARE”. Oare ce s-ar fi intamplat cu el daca ar fi refuzat?
     Ceva totusi se pare ca s-a intamplat in capul lui ca a si scris un articol pe blogul lui cu tema asta. Desi e cam tarziu sa aiba mustrari de constiinta.
     Propaganda pentru cipuire este prezenta si la alte posturi, vedeti cazul Dani Otil.
     In fine, toate astea le stiti.

     Totusi ma intorc la cazul Buhnici, ca ma face sa ma gandesc la ceva groaznic. Semnul fiarei devine obligatoriu sub stapanirea antihristului, dar nu inseamna ca ACUM NU EXISTA!!! Acum EXISTA dar e pe baza de voluntariat.
     ACEASTA E PRIMA CONCLUZIE CARE FACE ZGOMOT MARE!!!
     Mai departe, stapanirea antihristului este data de sistemul antihristic. Uite ce zice Biblia:
     “12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei.”
     Antihristul face semnul fiarei obligatoriu pentru toti oamenii. Dar nu el a gandit grozavia asta, ci el o pune in lucrare.
     Deci semnul fiarei este gandit de sistemul antihristic, sistem care ii da stapanirea antihristului.

     Aici e o smecherie. Sistemul trebuie sa aiba oamenii lui de incredere. Cum poti dovedi ca esti de incredere? Insemnandu-te! Cu cat mai devreme, cu atat esti mai de incredere.
     Pe vremea comunistilor, membrii vechi cu legitimatii cu numar mic, erau un fel grei ai comunistilor, in fata carora membrii noi cu puteri mai mari se inchinau.

     Si iar ma intorc la cazul Buhnici si nu pot sa nu ma intreb, oare cati insemnati sunt in Romania? Sistemul antihristic se intareste si sunt convins ca exista si alti oameni insemnati pe ascuns care in acest moment nu recunosc asta public. Si sigur ii regasim intre “influencer”-i cum ii maguleste presa.
     Lupi in blana de oaie.
     Insemnarea cu semnul fiarei nu se petrece undeva in Suedia departe de noi, ci chiar aici langa noi. Sunt oameni pe care poate ii vedem pe strada, cu care interactionam.
     (Cred ca intarirea sistemului antihristic in Romania are legatura si cu rezultatul referendumului pentru casatorie.)

     Obiectii si pareri?

 4. In 2007, parintele Iustin Parvu a fost in casa la noi, a facut Sf Maslu, (impreuna cu 2 preoti de la Petru Voda; eram bolnav de cancer atunci). La un moment aproape de plecare si fata (avea cateva luni atunci) si baiatul (avea 2ani) erau in fata parintelui, care cumva asa zambind catre ei a zis: “unu 75 de ani si unul 85 ani”(nu a arat care cat fiecare). Eu oarecum m-am bucurat pe moment, dar de-a lungul timpului am stat si m-am gandit de ce oare mi-a spus parintele asta: poate sa ma bucure, poate copiii vor trece prin pericole drastice si sa am alinare, poate sa nu ma gandesc ca ar veni antihrist in 30-40 ani cum de altfel as gandi daca nu ar fi zis asta, poate ca sa scriu acum aici aceasta informatie… Ce am scris acum nu anuleaza cuvintele parintelui Elpidie in care am iarasi mare incredere: “traim vremuri apocaliptice, cine nu vede treaba asta doarme un somn adanc”, eu cred ca apocalipsa se intinde pe zeci/sute de ani si probabil a inceput in sec. XIX, dar trebuie sa fim cu mare luare aminte, nici sa ne comportam ca si cu drobul de sare, dar nici sa fim nepasatori.
  Deasemenea, stiti ca parintele ne indemna la cativa ari de pamant, casuta cu soba si o fantana. Multi ar crede ca e pentru anii premergatori lui antihrist. Nu. E pentru momentele cand nu va fi curent electric -parintele a spus ca nu va fi curent electric. Nu stiu de ce: poate razboi, poate eruptie solara, poate cataclism – fara curent usa la Lidl nu se deschide :) , pompa care urca apa in turnul de apa al orasului nu mai functioneaza, pompa de la centrala de gaz nu mai functioneaza, etc. Sau foarte bine, autosustinerea e pentru criza economica foarte puternica care va veni. Ce s-a intamplat in Grecia si Cipru, vor pati aproape toti. In 2015, legea de bail-in a fost votata in UE(inclusiv Romania), USA, Canada, Australia, etc. Ce inseamna bail-in? Data viitoare cand o banca “sistemica” e in probleme se vor folosi banii deponentilor pentru a o salva (bail-in), nu se vor mai folosi bani de la guverne (bail-out), deoarece guvernele si asa sunt arhi-indatorate. Si uite asa din deponent de buna credinta te trezesti fara bani. O sa spuneti ca sunt garantate de FGDB. Acu cateva luni, Ziarul Financiar scria ca FGDb si-a crescut capitalul la 1,5 mld €. Total depozite bancare in RO: 77 mld €. Faceti dvs calculele cat este garantat. Cine-si da seama de acest lucru o sa zica tin banii la saltea: si acolo ghinion, de ce dispare bancnota de 500€, de ce in India, in 2016, la o popularie de 1,3 mld locuitori s-au schimbat banii peste noapte? Se cheama test-run.
  Trebuie sa avem un cuget treaz sa facem fata pericolelor iminente si bineinteles sa avem gandul tot timpu la cele viitoare si indepartate, ca sa avem o imagine de ansamblu. Sa dea bunul Dumnezeu sa trimita harul Sfantului Duh asupra noastra sa ne lumineze cu gandul cel bun in incercarile care vor veni, dar in primul rand sa avem NADEJDE!

 5. Doar un gand care nu vrea sa contrazica pe nimeni: da, trebuie sa priveghem ca sa nu auzim certarea Domnului “Fatarnicilor, fata pamantului si a cerului stiti s-o deslusiti, dar vremea aceasta, pe ea cum de nu stiti s-o deslusiti ?” dar cu sau fara vremuri apocaliptice la nunta Mirelui vom putea intra doar agonisindu-ne haine de nunta. Adica iertare, dragoste, rabdare, credinta, milostenie, sfintele slujbe si sfintele taine si toate celelalte fapte bune si mai ales multa, multa rugaciune. Pe aceste facandu-le si nici pe celalate lasandu-le, sa iubim fratilor, eu primul, tacerea mai mult decat vorbirea caci ea e limba veacului ce va sa fie. Iertati caci nu vreau sa supar pe nimeni. Bunul Dumnezeu si Maicuta Preacurata, de vrem sau nu vrem, sa ne mantuiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button