X

Turcia sfidează ultimatumul UE și amenință cu războiul

Facebook ne-a blocat posibilitatea de a distribui articolele pe pagina OrtodoxINFO. Vă rugăm să distribuiți articolele noastre apăsând AICI.
Çavușoğlu: „În Marea Egee, Grecia nu își poate extinde granițele până la 12 mile. Aceasta este o cauză de război. Nu vom permite Greciei să își extindă apele teritoriale de la 6 la 12 mile”.

Dacă Grecia își extinde granițele maritime în Marea Egee, aceasta va fi o cauză de război, a declarat sâmbătă (29 august) ministrul turc de externe Mevlüt Çavușoğlu.

Declarația a venit la doar o zi după ce statele membre UE au decis să sancționeze Turcia în cazul în care Ankara nu își retrage forțele navale din estul Mediteranei.

Grecia urmează să își dubleze apele teritoriale occidentale cu Italia până la 12 mile nautice, drept prevăzut în temeiul Convenției Națiunilor Unite privind dreptul maritim, pe care Ankara nu l-a semnat.

De asemenea, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a lăsat ușa deschisă pentru o mișcare similară în partea de est cu Turcia.

Insulele grecești din estul Mediteranei sunt foarte aproape de teritoriul continental al Turciei.

„În Marea Egee, Grecia nu își poate extinde granițele la 12 mile. Aceasta este o cauză de război. Nu vom permite Greciei să își extindă apele teritoriale de la 6 la 12 mile. Sunt foarte clar în această privință”, a spus Çavușoğlu.

Atât Turcia, cât și Grecia sunt membri ai alianței militare NATO, care până acum i-a împiedicat să se angajeze în dispute militare.

Situația din estul Mediteranei a escaladat în mod periculos, de când au prins contur proiecte majore de forare a gazelor offshore. La 10 august, Turcia a trimis nava de cercetare Oruç Reis însoțită de nave de război în apele grecești, la care Grecia a răspuns trimitând propriile nave de război pentru a urmări navele turcești.

La o reuniune informală a ministrului de externe al UE la Berlin săptămâna trecută, statele membre ale UE au convenit asupra unei liste de sancțiuni împotriva Ankarei în cazul în care Turcia nu va scădea tensiunile din regiune.

„Noi (statele membre ale UE) suntem clari și hotărâți în apărarea intereselor și solidarității Uniunii Europene cu Grecia și Cipru. Turcia trebuie să se abțină de la acțiuni unilaterale. Acesta este un element de bază pentru a permite dialogului să avanseze „, a declarat Josep Borrell, diplomatul superior al UE.

El a subliniat, de asemenea, că „cel mai presant și urgent lucru este de a rezolva problema forajelor și a prezenței vaselor turcești în apele grecești și cipriote, lucru considerat periculos”.

Cu toate acestea, Çavușoğlu părea să sfideze apelurile UE Sâmbătă, când a spus că Oruç Reis va rămâne în regiune încă trei luni.

Contactat de EURACTIV.com, un purtător de cuvânt al UE a spus că miniștrii au cerut grupurilor de lucru ale Consiliului să-și accelereze activitatea pentru a adăuga persoane pe lista persoanelor vizate cu sancțiuni UE, în vederea unei adoptări rapide.

„Miniștrii au convenit, de asemenea, că, în absența progreselor de cooperarea cu Turcia, UE ar putea elabora o listă de măsuri restrictive suplimentare care ar putea fi discutate la Consiliul European din 24-25 septembrie.”

Oficialii UE din Berlin și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situație, spunând că, având în vedere numărul mare de nave de război din regiune, nu poate fi exclus un incident.

Obiectivul principal al Europei este reducerea conflictului și apoi dialogul.

Atena a ridicat problema „casus belli” (motiv de război – expresie latină) a Turciei la întâlnirea de afaceri externe, spunând că nu poate avea loc niciun dialog atâta timp cât amenințarea războiului este pe masa. Nu este clar cum au reacționat restul statelor membre ale UE.

„Noile imperii”

Într-o publicație de pe Le Journal du Dimanche , Borrell a atacat Turcia, care împreună cu China și Rusia intenționează să „reînvie memoria marilor imperii din trecut”.

Confruntat cu aceste „noi imperii”, Borrell a cerut nașterea unei „Europe geopolitice”.

„Pentru a putea negocia și soluționa conflictele în mod pașnic, trebuie să învățăm să vorbim limba puterii”, a spus Borrell.

Sancțiunile UE împotriva Turciei vor fi puse în aplicare în etape. În practică, Turcia are o lună de a reduce conflictul până la următorul summit al UE din 24-25 septembrie, când ar fi prima fază a sancțiunilor, care vizează sectorul energetic al Turciei.

Dacă Ankara nu respectă, atunci sancțiunile suplimentare ar fi impuse sectorului financiar al Turciei, cu posibilitatea reducerii fondurilor UE sau chiar a unei interdicții de călătorie.

Turcia este încă considerată de UE ca o țară candidată, deși negocierile sale de aderare sunt înghețate.

Germania, Italia și Malta sunt cei mai precauți cu privire la sancțiunile aplicate Turciei, potrivit unor surse diplomatice. Se pare că aceste țări și-au exprimat temerile că Turcia ar putea riposta prin eliberarea către Europa a celor patru milioane de migranți deținuți în prezent pe teritoriul său.

Diplomații spun că Franța și Austria au adoptat cea mai dură poziție împotriva Turciei. Parisul a trimis deja nave de război în regiune, în timp ce Viena a cerut încă o dată încheierea oficială a procesului de aderare a Turciei la UE.

„Lacom și incompetent”

Ieri (30 august), președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a vizat președintele francez Emmanuel Macron și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, numind pe ambii lideri „lacomi și incompetenți”.

„Grecii și francezii acceptă ceea ce li se poate întâmpla din cauza liderilor lor lacomi și incompetenți?” a spus Erdoğan.

Președintele turc a adăugat că Ankara este gata să plătească prețul pentru a-și afirma suveranitatea. „Cred cu tărie că nu există nici un obstacol în fața Turciei cu ajutorul lui Allah”, a spus el.

Surse din ministerul grec de externe au refuzat să facă comentarii suplimentare pentru moment, spunând că „tăcerea este de aur”.

„Turcia ar trebui să se retragă sau să sufere sancțiuni”, au spus surse diplomatice.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

37 comentarii

  1. Lichidati va datoriile bancare cat puteti de repede.Doi,scoateti va depozitele din banci cat mai repede posibil.Trei,cumparati va alimente astfel incat sa aveti totul in cutii de conserve metalice si nimic din plastic ambalat:astfel sa aveti in cutii de conserve metalice:bulion,ciuperci,mazare,tocana de legume pt ciorbe,conserve de peste,sa aveti cat mai mult lapte praf in cutii metalice pt ca sa aveti proteine pt sistemul imunitar cand vor fi atacurile chimice si cu gaze toxice,otravitoare de catre arabi;conserve de carne, tot ce se poate numi aliment in cutii de conserve,zeci de saci de faina,apa in cantitati mari,ulei daca se poate in cutii metalice,daca nu,asta e,butoaie metalice de otel pt etansarea fainii,malaiului,fasolei,orezului,graului si urluielii pt pasari si preparatele pt porci,butoaie metalice pt etanseizarea preparatelor afumate,branzeturilor care sa fie cat mai fara apa.Nu tineti cont ca sunteti in apartamente.Cartofii,morcovii,ceapa ,dupa caz,pot fi introduse in nisip si depuse cu totul in butoaie metalice,astfel cand vor fi atacuri sa poata fi inchise ermetic si sa poata rezista socurilor exploziilor multiple.

   1. Achizitionati va masti de gaze sa aveti pt toata familia,butelii de oxigen si nu aparate de produs oxigen pt ca in atac chimic acele aparate,pe langa oxigen va vor baga in organism si gaze toxice sau otravitoare.Achizitionati va combinezoane speciale pt atacuri chimice pt toata familia;sa aveti buteliile cu oxigen cu furtunurile montate astfel ca oricand ziua,noaptea sa le aveti pregatite.Echipamentul sa cuprinda si astuparea ochilor cu ochelari rezistenti la explozii si sa poata acoperi si urechile.In toate casele sa aveti truse de prim ajutor care sa contina creme pt arsuri ,calmante,antibiotice de toata gama,glucoza fiole,b-uri fiole,fier fiola,cat mai multe seringi,spirt si enorm de multa apa oxigenata pt spalarea ranilor,pansamente,tifoane,vata,tincturi.

    1. Lasati egoismele,a fi numai pt tine si cultivati solidaritatea intre familii.Care aveti ceva posibilitati materiale si inima desigur promovati solidaritatea intre familii fara sa cartiti pt ca tot asa se vor spulbera absolut,absolut toate afacerile si toti vom fi la sapa de lemn.Pe buzele tuturor sa troneze solidaritatea si impartirea a ceea ce ai in comun.Medicamentele si laptele pt bebelusi sa circule de la o familie la alta si sa dispara la modul categoric preferintele,mofturile si pretentiile.Toate familiile sa se accepte unii pe altii asa cum sunt,de preferat sa fie familii cu aceeasi gandire religioasa cat e posibil pt ca in situatiile viitoare e o crima sa fii fanatic si sa nu fii saritor fata de familia cealalta care nu a ajuns inca la inaltimea ta de cunoastere a ortodoxiei.Intr ajutorarea merge normal,numai rugaciunile sa se convina sa se faca separat si pasnic acolo unde se stie ca cei in cauza sunt eretici.

     1. Incepand de astazi,31 august 2020 ora 00.00.00. miezul noptii crestinatatea ortodoxa sa inceapa sa se roage;spovedanie si impartasanie ,acum cat se mai poate circula pana se militarizeaza toata planeta si pana cand presedintele statului va decreta stare de razboi.Prin decretarea starii de razboi toate institutiile statului:justitia,primariile,prefecturile,politia,spitalele si personalul medical,jandarmeria ,parlamentul vor fi militarizate si orice ofensa sau riposta contra acestora,sau impotrivire la executarea ordinului dat,vei fi sanctionat ca in regim de razboi,modificandu se si mare parte din legile civile si inasprindu se codul penal,drepturile omului disparand integral.In conditiile traiului crestinului in decretata stare de razboi,Dumnezeu va da cuvant cu putere multa si intelepciune de nu vor putea sta nimeni impotriva.Mamelor,nu acceptati ca copiii dumneavoastra sa se inroleze in armata:unu,armata ii va cipui pe mana si pe frunte si doi,nu va veti mai vedea niciodata.Va fi cale fara intoarcere.Ganditi va bine ca mame crestine:pentru ce v ati nascut copiii?Pt iad?Sa nu fie aceasta la voi.Mai bine sa sufere si ei lipsurile impreuna cu familia.Mai bine sa fie familia,nu stiu,oropsita decat sa acceptati ca copiii dumneavoastra sa fie incorporati.Chiar daca legile statului vor cere asta,voi sa nu acceptati incorporarea copiilor , a sangelui din sangele vostru ,a carnii din carnea voastra.

     2. Achizitionati va cat puteti de repede butelii de gaz;care stati la casa si aveti ceva banuti,luati va butelii de gaz de capacitati mari,1,2,3 tone pentru independenta energetica,pe cat posibil de indelungat;apoi cisterne de 3,5,10 tone pt independenta fata de reteaua de apa potabila.Nu achizitionati sisteme cu celule fotovoltaice pt ca o sa le cumparati degeaba.Luati de pe net pe coli A4 toata informatia care va e de folos pt ca atunci cand vor fi aruncate in aer centralele nucleare si vor cadea bancile va cadea si curentul si netul si telefonia mobila.

    2. Mihaela BV,ai rabdare,panica e de la necuratul.Iti dau o idee,un reper:grija plecarii la tara nu va fi acum,pt ca se mai poate trai la oras cat de cat.Sa plecam la tara cand va fi exod general de la oras la tara.

   2. Cu tot respectul, cine sunteti ? Aveti informatii mai clare in acest sens, ce si cum va urma ? Sau doar bagati spaima in oameni ?
    Tot asa am primit prin martie un audio, in care un parinte spunea ca la noapte vine cutremurul, ca la care casa nu este cruce, pe acolo va trece Ingerul Mortii.
    Va rygam dati-ne detalii, cine sunteti, de unde stiti ca toate astea vor veni fix in cateva saptamani. Altfel, nu faceti decat sa creati panica!

    1. Mihaela BV este normal sa pui intrebari pt ca mintea e facuta sa circule.Incercati sa cititi un pic si comentariile de mai sus pt informatii.Si apoi ca identitate ce sa ascund?Eu ma voi semna si in viitor cum ma semnez aici.Apoi la solicitarea dvs care ati specificat ca de unde stiu ca vine in cateva saptamani si ca lucrurile se vor petrece intocmai si nu creez eu panica va raspund:Ivirea conflictului turc si grec reprezinta semne ca proorociile se implinesc.Pt nelamuriti fac trimitere la acest site,la rubrica Proorocii despre al3 lea Razb.Mond.Implinindu se proorociile sub ochii nostri lucrurile se vor desfasura asa cum au spus Sf Parinti si in modalitatea in care am scris.As fi lipsit de minte daca ar crede cineva ca razboiul e dorit;el este drama ca si canon pt pacatele ereziei si cele personale care se pare ca au covarsit bunatatea si milostivirea lui Dumnezeu si vedem toti cu ochii fizici ca s a umplut paharul maniei dumnezeiesti care va lua matura dupa cum vedem si va face curatenie.Scopul scrierii proorociilor este ca cine este de trezit sa se trezeasca,sa realizeze in ce punct al istoriei ne gasim si sa se corecteze de ceea ce este el acum pt ca facand acest lucru,acea persoana va avea ocrotirea lui Dumnezeu chiar in toiul razboiului pt ca la Dumnezeu nu conteaza cand te ai trezit ci s o faci.Da.Multumesc.Sa ma ierti Mihaela BV dar daca va sperii eu un nimeni atunci inseamna ca,cred eu,ma tem ca Sf.Paisie Aghioritul va va „speria”,intr adevar si inca bine.Ce sa mai spun?Unii chiar te lasa fara grai cand vezi cum pun problemele,dar saracii nu stiu ce ne paste pe toti si de aceea trebuie putina rabdare sa explici fiecaruia pt ca e jalnic ceea ce traim cu totii zilele acestea si viitoarele vremuri.E de plangere si tanguire cu jale mare si cu adevarata pocainta pt folosul nostru sufletesc fapt care intareste mila lui Dumnezeu asupra faptuitorului caintei sale chiar si acum ca nu e tarziu niciodata.

     1. Dumitre,ia pe loc repaus că te-ai prea încins! În toate spaimele și fricile tale,pe Dumnezeu,unde’l situezi?

     2. „dumitru” daca ar fi crestin adevarat si in toate mintile, ar scrie Dumitru, nu dumitru, din respect pt numele sfantului; acest utilizator de internet pare a nu fi in toate mintile, toti stim profetia parintelui Paisie, vom vedea daca e corecta sau nu, cine o avea zile sa apuce acele vremuri; concluzia : evitati comentariile acestui dezaxat

    2. Mihaela, incearca sa intelegi ca in aceste vremuri crucea noastra, pretul pe care ni-l cere Hristos este supunerea, acceptarea si cea mai grea INCERTITUDINEA. Evenimentele incep sa se precipite si noi nu stim ce ar fi mai rau. Proorocia cu cutremurul m-a lasat rece pentru ca persoana respectiva nu a pomenit deloc despre ecumenism, insa aceste randuri care au aparut acum recunosc ca m-au miscat si chiar surprins in mod placut sfaturile in care a zis sa nu cautam o logica in tot ceea ce se intampla ca ne vom pierde. Bine sunt si semne de intrebare legate , de banci, ramanerea in orase, cainta unor episcopi despre care stim ca sunt santajabili…insa ramane de vazut…Citind eu randurile lui Dumitru, am inceput sa-mi rantai unghiile si sa tot clichez stirile si am vazut stirea cu inchisoarea si decaderea din drepturi a parintilor care nu-si vor trimite copiii la scoala. M-a apucat tremuratul rau de tot, si am zis ”ce se intampla, ce am?”. Visul lor si tot ceea ce fac astia acum, tinta lor sunt copiii, vor sa-i fure legal. Hristos a fost chinuit si batjocorit pentru noi, NEVINOVAT, noi insa suntem vinovati, si da, este posibil sa ne ia copiii, sa-i batjocoreasca, insa daca asta este pretul pe care trebuie sa-l platim….ce pot sa spun, totul este posibil, ei de sute de ani asta fac …..Pentru unii dintre noi razboiul ar veni ca o speranta ca vom scapa prin moarte de o posibila LEPADARE pentru ca vaccinul asta inseamna iar teama mea cea mai mare, groaza mea asta este, frica de propria mea slabiciune. Sigur, razboiul ar purtea pune capat hulelor la adresa ortodoxiei, desfranarii, avorturilor, crimelor, ar mai spala din pacate insa toate sunt in mana Domnului, pe noi insa ne sperie, faptul ca, desi traim in aceeasi incertitudine si asteptare, lucrurile incep sa se precipite. Suzati deranjul! Mila si Mantuire de la DOMNUL!!!

     1. Draga Ilioara, multumesc pentru raspuns.
      Urmaresc de mult aceste site-uri antisistem, am citit si urmarit destul de mult ca sa inteleg ce se intampla.
      Problema vine atunci cand trebuie sa iei niste decizii. Pentru ca atat timp cat traiesti in oras, ai un job, esti intr-o familie in care nimeni nu e de partea ta, este foarte greu. Am auzit multe sfaturi din astea: trebuie sa ne retragem la tara. Foarte de acord, dar cu cine ??? Eu am tot cautat comunitati, ce pot sa spun: in biserica oamenii nici nu se gandesc la a pleca, daramite la a forma vreo comunitate. E foarte greu, nu te poti baza pe nimeni. Esti singur… Doar mila lui Dumnezeu sa ne acopere.

     2. ochiul,inteleg ca te legi de felul cum scriu numele?Ce ai mai zis de mine?A,ca daca as fi crestin.Atentie la jigniri,raspunderea juridica la cuvintele”dezaxat”si”daca ar fi in toate mintile din respect pt Sf.Dumitru ar scrie numele cu D mare” iti apartine.Aici pe site nu este strada.Libertatea de exprimare ramane libertate.Ai dreptate cu dezaxarea.Mi s a dezaxat privitul la masini frumoase si la a doua camera care e de facut.Iarta ma ca te am deranjat prevenindu te pt a ti retrage banii din conturi ca ti i va fura oculta cu smecheria cu razboiul turco grec.Nu e problema ca nu crezi.Dar ce te faci cand o fi chiar asa?Sf.Paisie ii spusese unui tanar sa nu zica cuiva ceva de proorocii vizavi de razboi,INSA,ATENTIE,ATUNCI ERA ANUL 1987 IAR ACUM ESTE ANUL 2020 SI NU AS CREDE CA CINEVA CARE S A UITAT MACAR DOUA SECUNDE PE PROOROCIILE SF PAISIE AR MAI CREDE PE CEL CARE VORBESTE SAU SCRIE DESPRE RAZBOI CA AR FI…CUM AI ZIS?DEZAXAT?PARETI A FI IN URMA CU VREMEA.SAU CUMVA ATI RAMAS LA NIVELUL ANILOR 1987,1991 CAND NU SE INTREVEDEA CLAR PE SCENA MILITARA INTERNATIONALA INERENTA UNUI RAZBOI TURCO ELEN.ESTE BINE CA SPECIALISTI IN ARTA MILITARA NU CA AR NEGA,DAR LOGIC VORBIND NU AR FI POSIBIL UN ASA CONFLICT PE TERITORIU EUROPEAN PT CA AR FI CATASTROFA.NU V ATI MAI PUTEA IMBOGATI.S A DUS PAPICA.AICI EU II VAD CU ADEVARAT PROFESIONISTI MAI ALES CA GANDESC LUCRURILE CA NISTE PROFESIONISTI.NORMAL.CE RUGAMINTE AM?Pe considerentul ca crestinatatea e suprasaturata de proorocii si le cam stiu toti daca mana mea ticaloasa asterne in scris detalii,rog sa nu surprinda pe nimeni.Sa nu fie din aceste scrieri prilej de atmosfera de strada.Nu.Dar veti vedea:terminarea covid 19 ca pe o schimbare de decor de scena,opinez si aparitia
      razboiului cu explozia terorismului,aruncarea c nucleare in aer,bombardarea doar a bisericilor vopsite in alb de catre aviatia turca in timpul razboiului turc si grec si otravirea panzei freatice de la adancimea de 14-18 metri chiar de catre avioanele Arabiei Saudite tot in timpul razb turc si grec.Lucrurile acestea am zis ca nu s au facut publice,parerea mea,din cauza cenzurii ecumeniste care exista in
      tipografiile de sub ascultarea ierarhilor ecumenisti.De ce?Pt ca s au rostit proorocii grozave care lovesc din plin ecumenismul ,ATENTIE,CA SI CAUZA NUMARUL UNU A IZBUCNIRII CELUI DE AL TREILEA RAZBOI MONDIAL CARE VA FI UN GEN DE RAZBOI RELIGIOS.SI ANUME:IN SPIRITUALITATEA SIONISTA EL VA AVEA NUMELE DE ARMAGEDDON,IN SPIRITUALITATEA CRESTINA VA AVEA UN SOI DE INTELES PE UNDEVA DE RAZBOI SFANT(ACESTA ARE CORESPONDENT DOAR IN SPIRITUALITATEA CATOLICA NU SI IN CEA ORTODOXA CARE NU CONCEPE NICIUN RAZBOI CAT AR FI EL DE „SFANT”) SI SPIRITUALITATEA RELIGIEI ISLAMICE CARE VEDE IN AL 3 LEA RAZB MOND.JIHAD CARE ARE UN INTELES BINE DEFINIT DE PERSPECTIVA RELIGIEI ISLAMICE DE CURATARE A PAMANTULUI DE TOTI CEI NECREDINCIOSI LUI ALLAH SI IMPUNEREA PE CALEA RAZBOIULUI PE TOATA PLANETA A UNEI SINGURE CREDINTE SI ANUME MAHOMEDANISMUL.TENDINTELE ACESTOR TREI MARI FORMATIUNI RELIGIOASE CATOLICA(CU NATO AL EI)MOZAICA CU SIONISMUL FANATIC SI CU FANATISMUL ISLAMIC SUNT CHESTIUNI REALE SI ADEVARATELE MOTIVE ALE RAZBOIULUI.

     3. ochiule,sunt Sfinti rusi care au spus de inabusirea,partiala deci nu totala a crestinismului de catre intreaga lume islamica,la inceputurile razboiului,lume care aici pe intreg teritoriul Europei isi va face de cap nu total ci in mare parte,pt ca zic acesti Sfinti,daca ar dezlega Dumnezeu lumea musulmana total asupra noastra s ar distruge crestinismul.Asta pentru cei care au nevoie de dovezi la detaliile pe care le am prezentat.Si mai e ceva: de ce a ingaduit sa am puternic imbold a scrie asa ceva?1Pt ca inca mai sunt oameni care se trezesc si 2 sunt oameni care parca sunt pe alta planeta.Atat sunt de prinsi de vraja imbogatirii,necinstite100%cred incat par nebunie nebunie in toata regula proorociile.Eu daca nu aveam proorociile si daca nu stateam putin sa gandesc ce i de fapt cu mine pe lumea asta as fi fost si eu un flutura-vant si i as fi catalogat nebuni ,nebuni de profesie pe cei care scriu proorocii.Dar vedeti,mila lui Dumnezeu nu lasa pe nimeni nestiutor.Pt cei care nu cunosc proorociile ,cunoasterea lor te ajuta sa nu intri in panica pt ca esti cumva pregatit,chiar daca te ai simtit prost cand le ai citit.Iata,ochiule,nu toti sunt speriosi.Mai sunt si oameni ale caror constiinte lucreaza.Daca ai sti tu,ochiule,ce antrenamente cu pusca fac copiii aceia musulmani de mici ca sa invete arta uciderii crestinilor ca tine,ca mine nu ai avea pofta de mancare o luna de zile.Noi dormim dulce si fara griji iar ei misuna teribil si abia asteapta scanteia cu razboiul turco-elen.Mai documentati va,dezobisnuiti va de nepasare ca sa va fie mai usor atunci pt ca nu vei sti cum sa i abordezi pe islamici cand te oi trezi cu ei pe aici.

    3. Este o proorocie a Sf. Paisie Aghioritul care spune ca al III-lea razboi mondial va incepe din aceasta discutie a granitei maritime dintre Grecia si Turcia care se vrea mutata cu 12 mile. Exact acest detaliu il specifica parintele Paisie.
     Mai spune ca Turcia va ataca Grecia si Rusia va veni in ajutorul Greciei, razboi in urma caruia Turcia se va dezintegra ca stat…
     Cauta proorocirile acestea ale parintelui Paisie ca sa intelegi despre ce e vorba.

     Parintele Paisie a proorocit chiar transformarea Catedralei Sfintei Sofia in moschee, lucru care zicea el va reprezenta inceputul sfarsitului pentru Turcia. Acest lucru s-a intamplat nu de mult anul acesta.

     Aceste proorociri le gasesti in cartile Sfantului Paisie Aghioritul pe langa alte multe informatii despre viata religioasa si sfaturi cu exemple.

     Mai sunt si alte proorociri ale sfintilor legate de sfarsitul lumii, poti sa le cauti si pe acelea si sa le citesti. Bine ar fi sa le citesti de pe un site ortodox care nu amesteca minciunile cu adevarul, ca sunt si proorociri mincinoase facute de diverse persoane care trebuie evitate.

     1. Mihaela BV,ai rabdare,panica e de la necuratul.Iti dau o idee,un reper:grija plecarii la tara nu va fi acum,pt ca se mai poate trai la oras cat de cat.Sa plecam la tara cand va fi exod general de la oras la tara.

  1. Refuzati categoric ca va fi cipuire pe mana si pe frunte.Va da Dumnezeu intelepciune ca sa stiti cum sa ocoliti toate acestea.

   1. Stai bre ca nu ingaduie DUMNEZEU cand vrea dracu razboi …fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeiii
    Din ce spune Sfantul Paisie al 3 lea razboi va fi la vremea spanacului …
    Iar despre purtatul mastilor deja Romania se afla sub dictura fiarei si suntem in lupta cu fiara sau hidra antihrista .
    Romanii sa faca bine sa nu se mai inchine la statul mamona si sa iubeasca libertatea castigata cu sange in 89 ,90 pe care vor hienele a ne o lua si a ne ingenunchea ..
    Insa glasul Boului se va auzi de catre DUMNEZEU cand boul incepe a striga .
    Si sa i fereasca dracu uciga l ar Crucea pe caralii si pe toata toata pleaba din conducerea ROMANIEI cand casele lor vor deveni sicrie pentru munca de prigoana asupra Crucii si asupra acestui Neam

    1. Asa e,nu ingaduie Dumnezeu cand vrea dracul.O Cruce,un Neam si o Tara raul a intrat ca un tzunami si a patruns atat de adanc incat viata crestinului pare cu neputinta intre oameni.De Sf Scriptura si de Sf Parinti esti nebun daca vorbesti pe strada si in spatiul public adica in mod deschis.La biserica nu mai poti merge pt ca acolo se propovaduieste deschis parsiva erezie ecumenista.Crestinii drept slavitori cu preotii lor sunt oropsiti pt dreapta credinta de catre pacatosii cei mari,ierarhii si i barfesc ca sunt schismatici,ca fac rau Bisericii.Pe preotii evlaviosi ii despoaie si i vaduvesc de munculita lor de o viata si de peeotia lor.Pe maici le bat si le dau afara din manastiri fara sa le mai pese de soarta lor,acestia traindu si viata prin sate si orase in bataia de joc a lumii.Aceiasi chinuitori de sfinti isi bat joc cum vor de Biserica lui Hristos cu mastile si restrictiile in a saruta sfinntele moaste.Ucigasi de sfinti si bautori de sange drept hranesc turma lui Hristos cu murdariile ocultei mondiale,distrug ortodoxia.Si noi mai ii intrebam pe altii de ce vine razboi ca de unde stiu ei?Cat credeti,cat credeti oameni buni ca rabda Dumnezeu palma aceasta pe obrazul Lui?Cat credeti ca mai dureaza aceasta stare de pace cu vrajmasul cel vechi al lui Dumnezeu?In asa vremuri unuia ca mine mi se pare evident razboiul ca pedeapsa pt starea actuala de lucruri sau mai bine zis,curmare a acestei stari de lucruri.

     1. Sfantul Nil Athonitul oare a spus minciuni cand a rostit ca atunci cand pacatosenia crestinilor va fi la fel ca pacatosenia paganilor atunci Dumnezeu va ingadui ca paganii aceia cu care concureaza in pacatosenie sa i asupreasca?Si daca nu ar fi semne vadite,insasi starea de pacatosenie generala este marele indiciu ca razboiul bate la usi in orice clipa si fara veste uneori .

 1. Tăticule Dumitru, ai uitat de granița, acolo merg și micii, cârnații.. Tăiat mai mulți porci printre care un vietnamez ca ala are grăsime foarte multa și de calitate, nu rancezeste repede, eventual din grăsimea lui foarte multa se pot face cornulețe cu multa faina din butoaiele alea de metal. Apropos, de unde se cumpara acele butoaie? Aaaa și apoi din multă aceea grăsime se pot face săpunuri naturale prin metoda „la rece”…

  1. Pimpi si Gigi m ati lasat fara cuvinte.ce poti raspunde ?mai ducumenteaza te.gandul tau e sa ti mai faci o camera si nu ar fi rau.dar uita te la stiri.doua state grecia si turcia se gandesc sa se razboiasca.pentru noi razboiul nu e gluma.daca pt petrecareti e gluma,pr Justin Parvu le a zis o.si cand vor zbura bombele acestia vor fi numai in petreceri.fereasca Dumnezeu de nebunie.

   1. Pimpi si Gigi,omule cu nume de floare stiu ca va plac plimbarile la varsta aceasta,va place sa traiti frumos dar credeti ma ca lucrurile se petrec sub ochii nostri.si veti fi si dumneavoastra printre aceia care,in toiul razboiului turco grec vor zice:”a, lasa ca au mai fost razboaie.nu va fi niciun razboi”.

    1. Cu vesnica intrebare de unde sa va procurati butoaie.interesati va.ce?nu ati mai primit butoaie de otel de la prieteni?unde este colaborarea intre familii?va trebui sa lasam orgoliile si sa invatam un alt mod de a fi:solidaritatea intre familii.pt cei obisnuiti cu egoismul e ceva nou dar pt crestini nu e o piedica aceasta.dar nu e nimic imposibil.se poate realiza solidaritatea numai sa vrem pt ca ne va fi in mod sigur mai bine asa.

   2. In privinta copilului Otroc Viaceslav nu cred ca sunt inselari pt ca Sinodul rus nu s a pronuntat niciodata.Apoi copilul a murit de leucemie.De ce clerul acelui oras de ofiteri nu s a implicat asa cum se lauda si acolo clerul ca face si drege pe plan social ?De ce clericii nu au vrut niciun dialog cu familia?De unde stii ca acolo a fost inselare?De ce nu vezi partea buna ca acolo a fost increstinat ca viata crestina un oras intreg?E interesant ce s a intamplat acolo.
    John,feblete,mai roaga te,mai lucreaza cu tine insuti,mai pune ti intrebari despre rolul fiecarui om pe lumea asta,mai intreaba te unde si cum lucreaza Dumnezeu in lume.Sa ne increstinam la inima.Si mai e ceva:fa ti un bun obicei in a ataca subiectul pe care il dezbate o persoana si nu persoana insasi.Asta ti o spun ca sa nu te urasca ai tai ci sa te iubeasca.Ceea ce are in inima sa aceea imprastie in jur.Ai iubire,imprastii iubire,ai ura in inima,cei din juru ti se urasc intre ei.Daca numai cand vezi pomenindu se de razboi si intr o maniera detaliata si ti se cutremura rarunchii,de ce nu ti se cutremura mereu toata fiinta cand stii ca exista de mii de ori mai groaznica erezie ecumenista decat razboiul care e menit sa starpeasca erezia in primul rand?La ora aceasta musulmanii urasc de moarte nu crestinismul CI ECUMENISMUL.EI VAD IN ECUMENISM PE DIAVOLUL IN PERSOANA IAR PE ECUMENISTI II VAD INCHINATORI LA IDOLI SI SUNT PT EI CEI MAI MARI DUSMANI DE MOARTE AI LUI ALLAH SI CA ATARE TREBUIESC STARPITI FARA DISCUTIE CA SA DISPARA RAUL DE PE FATA PAMANTULUI.Pai mai oameni vrednici,vazand ca asa stau lucrurile,nu este asa ca tot ce e scris in materie de proorocii este insuficient pt a arata absolut tot ce o sa se intample in fapt?Furia si ura de moarte pe care o mare minune mai tine paganimea musulmana pe loc nu va zice absolut nimic?Chiar nimic nu va mai trezeste?Chiar nu va vine a crede cata ura au pe ecumenism?Chiar vreti sa va convingeti numai atunci cand ii veti vedea cum vor proceda ca atare?Chiar nu va vine a crede cata ura au ei pe patriarhul ecumenist Bartolomeu?Un miracol inca ii mai tine si sa nu i devoreze la propriu ciolanele chiar in timpul slujbei.

 2. ai dreptate, insa ceea ce traiesti tu traim cam toti, eu voiam sa zic ca si durerea asta, nelinistea, incertitudinea, asteptarea sunt toate parte din cruce care vor fi puse in balanta la judecata si cred ca vor avea greutatea lor. Despre comunitati, eu, care am studiat cateva grupuri iti pot spune ca sunt multe persoane cu probleme duhovnicesti grave care au plecat pe drumul asta, sunt multe ispite, multi infiltrati…insa daca se va intampla ceva, din socul ala si din lucrarea lui Dumnezeu probabil oamenii se vor stradui mai mult sa se adapteze. Pune-ti toata speranta in Dumnezeu pentru ca toata puterea este la EL. Daca te ajuta cu ceva, noi la tara avem cateva camere libere. Putem sa asiguram cazare si masa. Daca se precipita lucrurile si nu gasesti altceva mai bun poti sa dai un semn. Doamne ajuta!

   1. Turcia e stat terorist clar.Ilioara,toti vom ajunge la faliment.Toti vom ajunge la starea de disperare,materialiceste vorbind.A vorbi amanuntit despre ceva care e adevarat ca provoaca tristete pt unii iar pt altii provoaca o stare de despovarare de raul de acum nu neaparat arati frici.Expunerea sperie dar a trai viitorul razboi nu sperie?Eu nu stiu sa dau raspuns.Dati l voi.Ma gandesc la Sf.Paisie Aghioritul:pe cati nu a speriat sfintia sa prin proorocii asa de amanunt .Numai panica a creat.Numai de rau a vorbit.A vatamat pe unii cu spusele lui.Dar si mai grozav care e ca cireasa de pe tort i a amenintat pe oameni ca Dumnezeu ia matura.Ce parere aveti dumneavoastra?E asa sau nu?Prea e asa.Proorociile nu numai ca au vatamat ci sunt pe buzele tuturor si toata lumea se pregateste si duhovniceste si cu pusul alimentelor de o parte pt o perioada de timp.In Grecia am vazut in multe supermarket uri pancarde mari albe cu texte din proorociile Sf Paisie Aghioritul despre razboiul turc si grec si despre al 3 lea razb.mond.Erau pe putin vreo 10 afise mari deasupra rafturilor cu alimente in cate un supermarket.

    1. eu, din mila Domnului, cateva variante de retragere din oras am, bine asta nu imi garanteaza nimic, insa sunt persoane care, nu au niciun ajutor, sunt oarecum prizonieri in orase, familii….carora din dragoste si intelegere pentru vulnerabilitatea lor nu poti sa le tai creanga de sub picioare aruncand piatra si ascunzand mana. Oamenii asteaptau detalii, cautau sa inteleaga cine sunteti si cat de credibil sunteti, sa va asumati cele scrise. Vedem ca au trecut cele 40 de zile , astia s-au cam impacat, grecii cu turcii, bine asta nu inseamna ca nu va fi razboi insa ar trebui sa luati in calcul si persoane precum Mihaela, probabil sunt foarte multi in aceeasi situatie, cand faceti anumite afirmatii. Aveti mare grija cu copilul Otroc, el a afirmat ca a fost in cer inainte de a fi pe pamant iar noi stim ca doar Hristos si diavolul au facut asta si la o simpla cautare pe google veti vedea ca are multe hule printre adevarurile spuse, sa nu mai spun despre indracirile de la mormantul lui. Vedeti ca acum au aparut niste discutii despre pecete de la copilul Otroc citire care nu sunt in concordanta cu Biblia si cu profetiile sfintilor…..astea sunt discutii cu implicatii serioase. Personal nu ma sperie razboiul, mai grav mi se pare atentatul la curatia si viata copiilor insa cu ajutorul lui Dumnezeu va trece totul oricat de cumplit ar fi. Sper ca m-am facut inteleasa, numai bine de la Domnul!

     1. ochiul,John ,Praslea si Pimpi si Gigi si cati musafiri or mai fi ,mai cititi Biblia ,Sfintii Parinti,mai rugati va, si mai uitati va pe proorocii.Care nu i convine si nu are credinta in Dumnezeu nu are decat sa nu se uite pe aici,din cate vad.Voua nu va e frica de Dumnezeu?In tot Atosul vuiesc proorociile la fel cum le scrie domnul dumitru.La fel la fel.Sunt mici deosebiri pe ici-colo.De exemplu la Atos nu se zice ca turcii vor bombarda biserici vopsite, in schimb toti de acolo zic ca cand ataca turcii va lua foc terorismul mondial si ca vor fi atacuri chimice ale arabilor si aruncari de centrale nucleare de teroristi.Studiati atent si nu mai scrieti aiureli.Sunt si detalii pe care la Atos nu le stiu monahii si le vad scrise ici de domnul dumitru.Oricum se pupa si cronologic si din punct de vedere al evenimentelor.Precizez clar ca si monahii aghioriti,mai ales sarbii vorbesc proorocii care,ca si detalii de te izbesc,la fel ca dl dumitru,nu se afla in carti si nicaieri pe tot internetul.Va doresc mult discernamant si rugati va ca se implinesc proorociile vazand cu ochii.Orb sa fii si sa nu le vezi.

     2. La Sf Munte rusii si sarbii zic exact ce zice donmul dumitru.Acolo monahii spun si proorocii care nu le gasesti nicaieri pe internet dar se potrivesc si cu cele pe care le scrie dl dumitru.Nu e niciun dubiu.

     3. Si mai e inca ceva.Si prin biserici de manastiri mai ales in Ardeal sunt ieromonahi care spun chiar la predica pe la maslu multe proorocii care nu e pe internet si chiar m-a frapat la inceput.Si culmea ca nu erau in contradictie cu proorociile de pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings