X

Investiții masive în spitale de război. PNRR, redirecționat către zona militară

 Populația mai așteaptă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De la 8 spitale regionale, am ajuns la două, și alea din împrumuturi, că din PNRR nu s-a putut.  În schimb, banii din PNRR au fost direcționați către patru spitale de război, cu centre de politraumă, pregătite pentru militarii din NATO care se tot înmulțesc pe teritoriul țării noastre. Inițial, aceste spitale ar fi trebuit construite din banii MApN, însă Comisia Europeană a aprobat redirecționarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Probabil din toate construcțiile anunțate de Ministerul Sănătății, singurele urgentate și care se vor și finaliza vor fi cele ale Ministerului Apărării Naționale. Guvernul a oficializat, în ultima ședință, finanțarea din PNRR a 4 unități medicale publice din subordinea Ministerului Apărării Naționale, de la Brașov, Craiova, Pitești și Sibiu. Astfel, la Craiova se va construi un pavilion de medicină operaţională-politraumă, în cazarma 1053, cu bani atât din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2. <<Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice>>, cât și și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

Inițial, printr-o hotărâre de guvern din 2019, finanțarea acestui obiectiv trebuia făcută de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Noul spital militar de la Craiova este destinat să exercite autonom macrofuncțiile de urgență, diagnostic ambulatoriu, tratament chirurgical și funcții medico-militare.

Obiectivul proiectului este acela de a asigura investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor din subordinea Ministerului Apărării Naționale, rezerviștilor armatei române, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției. ”Noul pavilion țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat”, susține MApN.

Pericole viitoare

La Sibiu, tot din banii PNRR, se va construi un bloc chirurgical politraumă, care este destinat să exercite autonom macrofuncțiile de urgență, diagnostic ambulatoriu, tratament chirurgical, funcții medico-militare, integrându-se funcțional și infrastructural în ansamblul Spitalului Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustinˮ Sibiu.

Obiectivul proiectului este acela de a asigura pe lângă investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul  Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, rezerviștilor armatei române din județul Sibiu și județele limitrofe, menținerea nivelului capacității de luptă și evaluării operaționale a structurii de forțe a Armatei României.

”Pavilionul chirurgical politraumă țintește aducerea potențialului și eficienței  serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, asigurând o creștere a capacității și capabilității spitalului în asigurarea funcțiilor și a funcționalității acestuia, în situații de reacție pentru reducerea riscurilor sau la apariția unor posibile pericole viitoare”, se arată în hotărârea de guvern.

Acoperire zonală

Un alt spital nou de medicină operațională-politraumă va fi construit de la zero în cazarma 646 Brașov, acest proiect beneficiind și de drum de acces și de rețele. Obiectivul este același: consolidarea operaționalizării și menținerea nivelului capacității de luptă și evaluării operaționale a structurii de forțe a Armatei României. Banii necesari investiției provin tot din PNRR, care, se pare, a fost deturnat către spitale militare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Eu le recomand bestiilor si slugoilor care ne conduc, sa faca investitii in gropi si cavouri pt ei si familiile lor, pt ca viitorul apropiat sa nu-i prinda devorati de corbi si de caini, pe oriune isi vor fi gasit sfarsitul, din mainile romanilor rasculati si furiosi si de la loviturile rusilor!

  2. I-auzi ! !! Pai sigur, din banii care sunt ai românilor, în loc sa se construiască blocuri, locuințe, pentru români, fabrici, sa se creeze locuri de muncă, sa fie modernizate companiile românești, ajutate firmele cu capital românesc, sa facă autostrăzi, sa se investească în sectorul public și privat românesc, UE ne fura banii și face spitale de război pentru mercenarii din NATO. Dar fantoma numită armata română ce părere are ???Cred ca nici una, ca acesta armată nici nu mai exista și daca mai exista a trădat interesele acestui popor și acestei tari de mult timp !!!! Dar parlamentul miseilor și canaliilor ce spune ???? Bineînțeles, cred ca sunt de acord, atata timp cât din acești bani nu va ajunge nimic la poporul român. Vor avea grija canaliile de asta, ca doar fac asta de 34 de ani și se pricep !!!!

  3. Inn nr 83 – nov 2023, din revista Atituudini (de la Paltin-Petru Voda) par Ianichie de la Surpatele ( Frasinei ) da sfaturi la felul cum trebuie sa ne comportam in caz de razboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button