X

Proiect de adăpost antiavort la Iași: într-o lume care încurajează avortul, un ieșean vrea să protejeze dreptul la viață

Proiect de adăpost antiavort la Iași

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La începutul lunii februarie a.c., pașii ne-au purtat către Târgu Mureș, pentru a ne întâlni cu românii de acolo și pentru a vedea și asculta situația de la fața locului, cu toate neajunsurile și problemele cotidiene ale acelei zone. Spre deosebire de Harghita și Covasna, atmosfera de la Târgu Mureș ni s-a părut ceva mai respirabilă pentru românism, pentru identitatea culturală și spirituală a românilor de acolo.

Nu știm cum le rânduiește Dumnezeu, dar voia Sa a fost să ne scoată în cale un domn cu o inițiativă inedită. Auzind discuțiile dintre noi din autocarul spre Iași și descoperind că din grup face parte și un jurnalist, acel domn ne-a abordat cu un proiect cu adevărat interesant: un adăpost antiavort, unde tinerele care sunt forțate de familie, de alte persoane, sau de anumite împrejurări să avorteze, dar care ar vrea să-și păstreze totuși copilul, s-o poată face într-un refugiu construit special pentru așa ceva.

Domnul respectiv s-a recomandat, ne-a spus că se numește Prisăcaru Petru, și că-și dorește cu ardoare să vadă pusă piatra de temelie pentru acest proiect. Ne-a mărturisit că dacă nu este în stare să finalizeze acest proiect în timpul vieții sale, își manifestă încrederea că acesta va fi dus la bun sfârșit de către fiul său, care să-i continuie lucrarea.

Ne-a povestit de reticența de care s-a ciocnit la nenumărate instituții ale statului atunci când le-a prezentat inițiativa sa, lovindu-se aproape peste tot de uși și inimi închise. Și totuși cineva se pare că și-a aplecat urechea la spusele sale, pentru că i s-a pus la dispoziție o suprafața de teren în Iași pe care să poată fi construit acest adăpost antiavort, acest refugiu pentru tinerele care vor să-și păstreze copiii, să-și poată duce sarcina la bun sfârșit.

Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort
Suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort
Am hotărât cu domnul Petru Prisăcaru să avem mai întâi niște discuții preliminare despre proiectul său, iar la a doua întâlnire deja ne-a dus să vedem suprafața de teren din Iași pe care ar urma să fie construit acest adăpost antiavort, discuție la care a participat și un reprezentant al Asociației Comunitatea Identitară Iași.

Oricine este interesat de acest proiect și vrea să ia legătura cu domnul Petru Prisăcaru pentru a afla detalii suplimentare, o poate face la numărul de telefon 0787521137, număr de telefon pe care domnul Prisăcaru ne-a permis să-l facem public tocmai pentru acest scop.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Desigur,sa contribuie fiecare cum poate.Femei,medici,care au avorturi,exista sansa sa ajute.Cum primim iertare?In mod ecumenist si fara o constientizare a responsabilitatii pacatului facut?Adica,fara canon,fara ajutarea unor cauze precum cea de mai sus?Nu exista.Nu exista raiuri paralele .Nu exista “raiul”ecumenist in care nu ai responsabilitatea faradelegilor savarsite,impreuna cu Raiul ortodox,in care existi dupa ce ti-ai constientizat pacatul,gravitatea lui,te-ai indreptat si ai facut faptele indreptarii si ai suferit ocari si batjocuri in calea aceasta stramta si anevoioasa de la cei care calatoresc pe calea cea larga a ecumenismului care,sigur duce la pierzare vesnica si vremelnica.Canoanele spun ca:cate avorturi ai,atatia copii sa ingrijesti pana si dincolo de insuratoare,ca sa fii iertat de Dumnezeu.Pentru ca la avorturi e vorba de vieti curmate,vieti de copii care puteau ajunge Sfinti Parinti,Mari Aparatori ai Ortodoxiei,Mari Marturisitori ai vremurilor de astazi,Stalpi ai Credintei Celei Adevarate si Batjocorite de toti golanii cu odajdii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button