X

Apărăm dreptul la viață. Nicăieri nu există un drept la avort

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Comisia pentru Sănătate din cadrul Senatului se dezbate astăzi un proiect de lege inițiat de REPER (L255/2023) care introduce o nouă prevedere la Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, potrivit căreia contravaloarea întreruperii de sarcină se suportă de la Fondul național unic de asigurări sociale. Senatorul AUR Sorin Lavric, membru al aceste comisii, a anunțat că apără dreptul al viață și, drept urmare, va vota negativ pentru acest proiect de lege. „Dreptul la viață este garantat. Nicăieri nu există un drept la avort”, a subliniat Lavric.

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care apără dreptul la viață. După proiectele de lege anti-naționale adoptate de către monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR, iată că partidele neomarxiste vin cu noi legi nocive. Senatorul Claudiu Târziu a declarat, referitor la proiectul de lege REPER, că „garantarea dreptului la avort și interzicerea oricăror opinii diferite în această chestiune este o modalitate brutală de a închide un subiect extrem de sensibil și care din perspectivă creștină trebuie tratata așa cum cum noi ne-am asumat și prin statut și prin programul politic, și anume apărăm viața din momentul concepției”.

Iată ce susțin inițiatorii REPER în expunerea de motive a proiectului de lege prin care se garantează dreptul la avort:

„Dreptul femeilor de a decide dacă doresc sau nu să aibă copii trebuie să fie garantat, ori în acest moment cercetările realizate de organizaţii neguvernamentale arată că accesul la această procedură este departe de a fi garantat fie că vorbim de refuzul managerilor de spitale şi al medicilor de a efectua întreruperile de sarcină, de costurile importante ale acesteia sau de abuzurile fizice sau emoţionale suferite de femeile care îndrăznesc să aleagă să nu păstreze o sarcină”.

Proiect de lege REPER privind avortul gratuit: Fiecare spital județean să aibă un medic care efectuează întreruperi de sarcină la cerere

Inițiativa REPER prevede că există o serie de situații în care întreruperile de sarcină se efectuează gratuit și introduc o serie de prevederi prin care încurajează femeile să apeleze la această practică, astfel:

Art.I. – Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:

1. La art. 248, după alin. (1), se adaugă un nou alineat, alin. (12), cu următorul cuprins:

„(12) Pe lângă situaţiile care constituie avort terapeutic, prin excepţie de la alin. (1) lit. 1), din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se suportă contravaloarea procedurii de întrerupere a sarcinii la cerere, în următoarele situaţii:

  1. sarcina a survenit în urma unui raport sexual, cu privire la care s-a introdus o plângere penală pentru săvârșirea unei infracțiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale prevăzute de Legea nr. 28612009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. persoana solicitantă a procedurii nu a împlinit vârsta de 18 ani;
  3. persoana solicitantă a procedurii nu realizează venituri sau primește beneficii de asistență socială şi/sau, după caz, servicii sociale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 292/2011 a asistenţei sociale.

Art. II Legea drepturilor pacientului nr. 46 din 21 ianuarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:

2. După articolul 28, se adaugă un nou articol, art. 281, cu următorul cuprins:

„Art. 281 (1) Dreptul femeii de a întrerupe cursul unei sarcini este garantat, în condiţiile art. 201 din Legea nr. 286/•009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.

  • Pentru respectarea dreptului prevăzut la art. (1), spitalele judeţene asigură, în componenţa corpului medical, cel puţin un medic care efectuează întreruperi de sarcină la cerere.
  • Este interzisă diseminarea sau transmiterea unor indicaţii nefondate din punct de vedere ştiinţific cu privire la caracteristicile sau consecinţele medicale ale unui avort, prin orice mijloace, inclusiv online, cu scopul de a induce în eroare şi a descuraja întreruperea cursului unei sarcini.
  • Spitalele municipale şi judeţene au obligaţia de a elabora protocoale privind întreraperea de sarcină la cerere, avizate de Ministerul Sănătăţii, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Sinagoga satanei vrea exterminarea Neamului Românesc, Neam Nobil – Ortodox.
    Fratilor, suntem programati ptr.a fi exterminati. Români si românce dati viata tuturor copiilor pe care vi-i d’à Bunul DUMNEZEU ! Un copil va produce mult mai mult, decât va mânca pe parcursul întregii sale vieti…

    1. Scuze, ce va produce un copil care la 19 ani va fi șomer ? Pină atunci mor părinţii cu el in braţe dacă sint săraci. Chiar dacă va găsii servici după un timp va pica extenuat de munca imensă care i-o cer patronii 10-12 ore zilnic pt salariu minim pe economie. Să nu ne ascundem după deget. Voi din mafia patronală fariseii vă doriţi cit mai mulţi sclavi proști și șantajabili.
      Avortul este dreptul femeii.

  2. Trebuie să se respecte dreptul femeii de a alege dacă vrea să păstreze sarcina sau NU. Femeia nu este o fabrică de făcut copii, viitorii sclavi chinuiţi de patronii paraziţi. Interzicerea avortului este dorită de indivizi lacomi ce nu au scrupule. Ignoră faptul că ff mulţi copii trăiesc in sărăcie lucie, mănincă, dacă mănincă doar o dată pe zi iar seara se culcă flăminzi.
    Legea sub forma actualizată este ff bună. Este dreptul femeii de a opta pt avort deoarece ea este cea care se va chinuii să crească nou născutul. Ea va plinge cind copilașul va ţipa de foame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button