X

Macron vrea să legalizeze uciderea de prunci încă din primele săptămâni de viață

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Macron a anunţat miercuri că doreşte să includă în Constituţia Franţei dreptul la întreruperile de sarcină, transmite AFP, potrivit agerpres

El a omagiat-o pe cunoscuta feministă franceză Gisele Haimi în cadrul unei ceremonii la Paris, iar cu această ocazie a declarat că „progresele rezultate din dezbaterile parlamentare (…) vor permite, sper, să înscriem această libertate în textul nostru fundamental”. El a apreciat că „în următoarele luni” ar putea fi adoptat un proiect de lege pentru revizuirea Constituţiei.

AFP consideră că Macron a deschis astfel calea către legalizarea avorturilor medicale printr-un vot al camerelor reunite ale parlamentului, nu prin referendum.

Fundaţia Femeilor a reacţionat salutând o „victorie pentru asociaţiile feministe care cereau de mai mulţi ani constituţionalizarea întreruperilor voluntare de sarcină” şi afirmând că „este de asemenea un semnal pentru toate femeile din lume”.

Pe de altă parte, asociaţia anti-avort Alliance Vita a condamnat ideea, apreciind că ar fi „ultima etapă către banalizarea unui act care pune în pericol mai multe vieţi”.

Avocata Gisele Halimi, decedată în iulie 2020, la vârsta de 93 de ani, s-a evidenţiat în lupta pentru dreptul la întreruperile de sarcină după războiul din Algeria, a reamintit miercuri Macron. Ea a fost de asemenea o susţinătoare a independenţei Algeriei şi a denunţat folosirea torturii. Preşedintele nu a anunţat însă mutarea rămăşiţelor ei pământeşti în Panteonul din Paris, edificiu unde se află mormintele unor mari personalităţi ale istoriei Franţei. Preşedinţia franceză a dat asigurări că dosarul respectiv este „în continuare în curs”.

Unul din fiii activistei, jurnalistul Serge Halimi, a boicotat ceremonia în memoria mamei sale, nefiind de acord cu organizarea ei în contextul protestelor împotriva reformei pensiilor, pe care o consideră „extrem de injustă”. El crede că Gisele Halimi ar fi luptat împotriva proiectului lui Macron legat de pensii

În privinţa avorturilor, avocata feministă a obţinut în 1972, după un proces răsunător, achitarea unei adolescente care reuşise o întrerupere de sarcină după ce fusese victima unui viol. S-a deschis astfel calea către dezincriminarea întreruperilor voluntare de sarcină în Franţa. Halimi a fost aleasă deputată în 1981 şi şi-a continuat lupta în Adunarea Naţională a Franţei, unde a susţinut acoperirea cheltuielilor pentru avorturile medicale, adoptată prin vot în 1982.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button