X

Campanie națională. „România are nevoie de toți copiii săi! Nu există avort sigur!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Publicația Magazin Critic anunță lansarea unei campanii de conștientizare asupra nocivității inițiativei legislative a unor deputați REPER, prin care se cere decontarea avortului în sistemul de stat.

Este vorba despre proiectul de lege PL-x nr. 394/2023, care propagă ideea falsă și cinică că liberalizarea avortului  este o măsură care să ajute femeia. Dimpotrivă. Avortul creează traume și tragedii pe termen lung (îndeosebi pentru mamă), ucide pruncii și pune sub semnul întrebării dezvoltarea demografică a României.

Într-un asemenea context, publicația Magazin Critic și toate publicațiile/organizațiile implicate în Campanie, inclusiv RostOnline, solicită solidaritate și sprijin din partea clasei politice în respingerea inițiativei membrilor REPER.

Redăm integral mesajul transmis de inițiatorii campaniei:

Campanie de respingere a avortului și de restabilire a adevărului:
,,Nu există avort sigur!, iar România are nevoie vitală de toți copiii săi!”

Apel către conducătorii și membrii formațiunilor politice (ne)parlamentare

Doamnelor și Domnilor,
Onorați politicieni,
Ca lideri ai societății,
Ca oameni responsabilizați de Națiunea Română cu protejarea trecutului, prezentului și viitorului acestei țări,

Vă solicităm, cu deferență, să sprijiniți respingerea cu fermitate a inițiativei legislative PL-x nr. 394/2023 a unor deputați (membri ai partidului ,,de buzunar” R.E.P.E.R., lider fiind Dacian Cioloș), prin care se cere sprijin pentru decontarea avortului în sistemul de stat. De remarcat şi poziţia societăţii civile privind efectele negative ale facilitării avortului, exprimată încă din 2022 şi disponibilă public (a se vedea https://bit.ly/451QiTU).
Declarăm că este ipocrizie și cinism susținerea că această măsură vine în sprijinul femeilor din România.
Avortul creează traume și tragedii pe termen lung (îndeosebi pentru mamă), ucide pruncii și pune sub semnul întrebării dezvoltarea demografică a României.
România modernă a fost creată prin jertfa și sacrificiul Națiunii române, a Bisericii, a partidelor politice. România contemporană va merge înainte prin jertfa și sacrificiul acelorași entități.
Facem apel către TOȚI politicienii responsabili să nu predea țara unor ideologi sosiți de curând în România, care privesc această jertfă și acest sacrificiu național ca pe coduri de bare și ca pe prețuri de produs.
Țăranul român care a decis că acolo unde stau nouă copii la o masă poate să stea și al zecelea este cel care a concentrat bunul-simț și înțelepciunea a mii de ani de istorie glorioasă.
Politicienii de azi au datoria morală să nu se lepede de acest bun-simț și de această înțelepciune, care este esența continuității noastre într-o țară care are nevoie de toți copiii săi.
Potrivit statisticilor oficiale, din 1958 au fost înregistrate peste 22 milioane de avorturi, adică o întreagă Românie a fost ucisă până în prezent (a se vedea https://bit.ly/3wVsPXU).
În acest context, publicația MAGAZIN CRITIC, alături de toate publicațiile/organizațiile-partenere, anunță lansarea unei campanii de conștientizare asupra nocivității cererii membrilor R.E.P.E.R. pentru ,,liberalizarea” avortului în sistemul public.
Reamintim Excelenței Sale, prim-ministrul Marcel Ciolacu, dar și celorlalți lideri marcanți, de sprijinul promis Bisericii și de faptul că rolul administrațiilor Statului, asumat prin Constituție și prin angajamente publice, este întărirea familiei și nu decimarea ei, prin facilitarea avortului.
În sprijinul Apelului nostru amintim că:
– Viața începe la concepție, nu după naştere.
– Fătul este om cu drepturi depline, în primul rând la viață și la protecție.
– Nu există statuat un drept la avort. Un principiu de bază al Dreptului afirmă că legea nu poate recunoaște simultan drepturi antagonice. Așadar, atâta timp cât legea recunoaște un drept la viață nu poate confirma și un drept la avort.
– Sloganul des folosit de entitățile ideologizate pro-avort este ,,Corpul meu, alegerea mea!” El nu se susține câtă vreme este vorba de două sintagme ,,unite în diversitate”: ,,corpul copilului” și ,,alegerea mamei”. Ori corpul mamei nu are 2 inimi sau 2 ADN-uri diferite! Deci vorbim de 2 fiinţe distincte, mama şi copilul din pântece.
– Problema demografică a României este reală și se va amplifica prin încurajarea avortului.
–  Medicul are dreptul legal la ,,obiecția de conștiință” și nicio lege nu îl poate obliga să efectueze un avort sau să recomande alt medic pentru aceasta.
–  Sentimentele comunității creștine majoritare din România care respinge avortul nu pot fi ignorate. Nu acceptăm să plătim pentru uciderea pruncilor!
– Diferența de tarif între sistemul privat și cel de stat pentru efectuarea avortului nu este un bun și suficient motiv pentru investirea de bani publici de către stat, cu atât mai mult cu cât au fost descrise neajunsurile avortului.
–Pentru sănătatea mamei (trupească, dar mai ales sufletească) nu există ,,avort sigur”, așa cum fals susțin promotorii acestei legi. Sarcina nu este o boală, avortul nu tratează nimic, doar ucide pruncul și rănește mama pe viață, în plan emoțional, fizic, spiritual etc.
Într-un asemenea context, credem că se impune evitarea facilitării uciderii de prunci. Am cerut Ministerului Sănătății statistici pe ultimii 5 ani privind decesele/complicațiile post-avort. (Am primit pe 31 mai răspuns de la Minister. Avem informaţii uluitoare, vom reveni cu articol separat privind datele obţinute.)

Sindromul post-avort a fost ignorat total de inițiatorii/susținătorii proiectului, altfel nu propuneau așa ceva.
Într-un asemenea context, publicația MAGAZIN CRITIC și toate publicațiile/organizațiile implicate în Campanie solicită solidaritate și sprijin din partea clasei politice în respingerea inițiativei membrilor R.E.P.E.R.
Declarăm că este o inițiativă care nu este specifică valorilor poporului român, una care nu protejează nici femeia, nici familia și nici națiunea, ucigând omul unic şi irepetabil din pântece.
Să nu uităm cuvintele poetului Ioan Alexandru, citând pe profetul Ieremia: „Cel mai dezastruos lucru de pe pământ este ca pântecele maicii tale să-ţi devină mormânt.”
România are nevoie de toți copiii săi!

Vă mulțumim!

Tg-Jiu, 1 iunie 2024, de Ziua Internaţională a Copiilor (născuţi şi nenăscuţi)

Semnează:

1. MagazinCritic.ro

2.     ȘTIRI CIUDATE – BLOGUL JURNALISTULUI TRAIAN HORIA

3.     ZIUA CULTURAL

4.     UNIUNEA JURNALIȘTILOR INDEPENDENȚI DIN ROMÂNIA (U.J.I.R.)

5.     Euro Education Federation

6.     Naţional-info

7.     Cutezător

8.     Europa ortodoxă

9.     Gorjul-online

10.  Glasul.info

11.  Asociaţia Paradigme educaţionale

12.  Asociaţia Down Art Therapy, Tg-Jiu

13.  Coaliţia pentru Cultură

14.  Mişcarea Culturală Legiunea I Dacica

15. Asociația Provita filiala Gorj

16. avocat Petre Costea, PhD

17. Alianța Familiilor din România

18. Alianța Renașterea Națională

19. Asociația Basarabii

20. Acțiunea Conservatorilor Români (A.C.O.R.)

21. Iubim toți oamenii

22. Alianța Părinților Filiala Hunedoara

23. Asociația Darul Vieții, prin Gerda Chișărău

24. Revista ,,Pot și vreau să fiu ca ei!” – revistă de promovare a Sfinților Români ca modele pentru tinerii de azi, prin Maria Ceauș

25. Asociația Minunea Vieții

26. Asociația Neamunit, prin președinte Aureliu Surulescu

27. A.S.C.O.R. TÂRGU-JIU, prin președinte Andreea Nistor

28. profesor Mihai Floarea, publicist, redactor, ,,Revista de lingvistică și cultură românească”

29. Ismail Sorin Zolfi

30. Flaviu Meseşan

31. Fundația Pro Filiis Pitești

32. Verginia Ciuche

33. Niculescu Elena

34. Casa lui Ștefana (în proces de înființare), prin Cornelia Rus

35. Asociația Samariteanul Petroșan, prin Coicheci Daniela

36. Eva Bistreanu

37. Asociația Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, prin președinte Lavric Timotei

38. Asociația BUCOVINA PROFUNDĂ,  prin Mircea Pușcașu, președinte

39. Asociația EUROPA VECHE, prin Nadia Pușcașu

40. Asociația Pro Consumatori, prin Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, Președinte

41. Asociația Simplu, prin vicepreședinte Leonard Vancu

42. Asociația pentru Libertatea Românilor (A.P.L.R.)

43. Redacția RostOnline.

  • lista este în curs de actualizare și rămâne deschisă spre semnare celor interesați.
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button