X

Dacă mai era ceva de demonstrat că 8 martie reprezintă un REPER pentru sataniști: partidul lui Cioloș vrea lege prin care statul să finanțeze avortul, iar Ministerul Sănătății să-i facă propagandă

Pentru extrema stângă, neo- nazistă, mama nu trebuie să existe!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru extrema stângă, neo-nazistă, mama nu trebuie să existe! Să nu se mai nască copii, ci să se recurgă la fertilizarea în vitro, la uterul artificial. Iată știrea:

În urma unor dezbateri avute cu organizații guvernamentale și neguvernamentale de profil, medici ginecologi, actori politici din mai multe partide, reprezentanți ai instituțiilor vizate, avocați și ambasade care reprezintă în România țări de la care România poate prelua modele de bune practici în materie de garantarea dreptului femeilor de a decide, deputații REPER Oana Cambera, Andrei Lupu și Simina Tulbure inițiază, cu ocazia zilei internaționale a femeilor, o propunere legislativă care vizează garantarea dreptului la proceduri de întrerupere a sarcinii în siguranță.

„Ne dorim, în primul rând, să limităm refuzul de a practica întreruperi de sarcină la cerere în spitalele de stat. Nu putem vorbi de o obiecție de conștiință, în cazul medicilor care oferă servicii de întrerupere de sarcină la cerere la privat, dar nu și la stat. Este vorba de o afacere, în acest caz – un avort la cerere în spitalele de stat pornește de la 50 de lei, iar la privat poate ajunge până la 4000 de lei, potrivit unor rapoarte de cercetare. Bineînțeles, cele mai afectate sunt femeile vulnerabile, care nu își permit să aibă acces la o procedură atât de costisitoare. Pe lângă obligația de a asigura respectarea dreptului la libertatea de gândire, conștiință și religie al furnizorilor de servicii medicale, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei subliniază că statele membre au și obligația de a asigura accesul la îngrijiri medicale legale și de a proteja dreptul la sănătate. Eliminarea posibilității de a invoca obiecția de conștiință în cazul în care medicul practică la privat procedura pe care refuză s-o efectueze la stat, este o măsură de bun simț.” a subliniat deputata Oana Cambera.

„Tot pentru a elimina parțial bariera financiară din calea accesului la întreruperile de sarcină în siguranță, propunem suportarea contravalorii procedurii de întrerupere a sarcinii la cerere din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în următoarele situații: dacă sarcina prezintă un risc pentru solicitantă, dacă fătul are malformații sau dacă sarcina a survenit în urma unui raport sexual cu privire la care s-a introdus o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Subiectul sănătății sexuale și reproductive, care își găsește greu locul pe agenda publică, este un reper pentru activitatea noastră parlamentară, iar prezenta propunere legislativă este prima dintr-un pachet legislativ care vizează dreptul la avort și la servicii eficiente de planificare familială.” a evidențiat deputata Simina Tulbure.

„Informarea este un aspect deosebit de important pentru sănătatea sexuală și reproductivă a populației. Este imperativ necesar să facilităm informarea din surse sigure a cetățenilor, mai ales în contextul în care în spațiul public circulă numeroase știri false, care pot avea consecințe deosebit de grave asupra sănătății cetățenilor. În acest sens, propunem ca Ministerul Sănătății să elaboreze o platformă online care să includă informații cu privire la metode de planificare familială, metode contraceptive și proceduri de întrerupere a sarcinii și interzicem diseminarea sau transmiterea unor indicații nefondate din punct de vedere științific cu privire la caracteristicile sau consecințele medicale ale unui avort, prin orice mijloace, inclusiv online, cu scopul de a induce în eroare și a descuraja întreruperea cursului unei sarcini.” a declarat deputatul Andrei Lupu.

Propunerea legislativă, semnată de parlamentari de la mai multe partide politice, va fi înregistrată și dezbătută în primă fază la Senat, în calitate de primă cameră sesizată.”, se arată într-un comunicat de presă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cine se folosește de aceste avorturi , în ce scop vor neapărat cât mai mulți copii avortați??? Se întreabă cineva ??? Acum că au ieșit la iveală multe despre ritualurile lor satanice, putem să gândim în ce scop!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button