X

Istoria unui basm fantastic. Teoria relativității speciale

Cum ne indoctrineaza pseudostiinta cu povesti, pentru a ascunde adevarul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Doamne ajuta!

In ultima vreme au aparut mai multe articole avand ca subiect geocentrismul si teoria relativitatii speciale.  Discutiile pe aceasta tema au fost contradictorii si de multe ori aprinse. Pe cat de complicat de inteles pare aceasta teorie a relativitatii speciale, chiar si de catre specialisti, istoria acesteia este neasteptat de simpla. Nefiind insa predata nicaieri in scoli (nici macar in facultatile de specialitate) este practic necunoscuta publicului cu toate ca aceste informatii sunt recunoscute ca adevarate de catre sistem si publicate chiar si pe wikipedia. Desigur, sistemul da o alta interpretare faptelor intamplate. Istoria aceastei false teorii (pentru ca este o teorie cunoscuta ca fiind falsa inca de al inceput, chiar de “parintele” ei) este mentionata in documentarul The Principle:

https://www.theprinciplemovie.com/

Acest documentar, are la baza cartea “Galileo was wrong, the church was right” (Galileo a gresit, biserica a avut dreptate)

http://galileowaswrong.com/

scrisa de un teolog catolic, Dr. Robert Sungenis. Documentarul este realizat de producatorul Rick DeLano care impreuna cu Robert Sungenis au tinut si o serie de conferinte pe baza acestui documentar.

https://www.youtube.com/watch?v=U49_IzLeEo4

https://www.youtube.com/watch?v=EMr8lb2tYvo

https://www.youtube.com/watch?v=Rwx7bYEUIF4

Conferintele sunt importante pentru ca prezinta mai in detaliu anumite subiecte din documentar. Publicul pune intrebari si sunt formulate raspunsuri detaliate la acestea. In continuare voi prezenta in mare despre ce este vorba, cu mentiunea ca desi aceasta istorie ne ajuta sa intelegem mai bine cum s-a ajuns ca astfel de enormitati sa fie considerate “stiinta”, nu consider la fel ca autorii documentarului ca sistemul planetar propus de Tycho Brahe este corect. La fel ca in multe alte cazuri, cei cazuti in erezie dovedesc cum pot avea adevarul in fata si totusi sa ajunga la concluzii gresite, eronate.

Referitor la adevarul despre univers, atat cat ne este permis noua sa cunoastem, consider ca doar prin scrierile Sfintilor Parinti si prin ce scrie in Sfant a Scriptura putem sa ne facem o idee corecta. In acest sens cartea “O piatra pentru Goliat” scrisa de Theodor Leontescu este exceptionala.

Date peremergatoare

Incepand de prin 1650 incoace si in special dupa 1700, toata lumea academica a inceput sa accepte ideea pornita de la Copernic conform careia pamantul se invarte in jurul soarelui. Se calculase teoretic si viteza pe care acesta trebuie sa o aiba pentru a explica formarea anului calendaristic. Un singur impediment insa ii macina pe savantii vremii: niciodata nu reusisera sa MASOARE EXPERIMENTAL aceasta miscare.

Acest lucru era un obstacol major, pentru ca inca din momentul in care secularismul a inceput sa contrazica Sfanta Scriptura cu ajutorul “stiintei”, toata lumea astepta confirmarea teoriei miscarii pamantului (considerata atat de evidenta) prin date experimentale, masurabile. Cei ce cautau cu orice pret un motiv pentru a rupe definitiv stiinta de Sfanta Scriptura, cautau infrigurati o modalitate de masurare experimentala a miscarii pamantului.

Dusmanii lui Hristos inca de prin secolele XVI – XVII spuneau:

Gata cu credinta oarba in religie si in lucruri care nu pot fi masurate si cuantificate. Pentru a accepta o idee despre lumea noastra, trebuie sa putem sa o verificam prin experimente. Stiinta nu trebuie sa se bazeze pe ce spune Sfanta Scriptura, ci pe date concrete.

Noi vom masura si vom obtine rezultate pe baza carora vom trage concluzii referitor la legile fizicii care exista in realitate. Totul trebuie sa plece de la experiment. Daca un lucru nu poate fi experimentat, acesta nu reprezinta STIINTA, ci este doar o teorie metafizica ce nu trebuie luata ca fapt.

Asadar faptul ca oamenii de “stiinta” nu au reusit sa masoare exerimental miscarea pamantului timp de aproape 300 de ani era un lucru foarte deranjant pentru ei. Au fost cateva experimente care au masurat miscarea pamantului pe la inceputul secolului XIX insa rezultatele au aratat ca pamantul nu se misca. De aceea, au fost ignorate de catre lumea academica si considerate experimente eronate. Asta pana in 1887 cand doi fizicieni de varf ai lumii, au folsit un aparat foarte precis denumit interferometru cu ajutorul caruia sa masoare aceasta miscare a pamatului.

Experimentul esuat

Astfel in 1887, Albert Abraham Michelson (fizician care a si primit premiul nobel in 1907) si Edward Williams Morley au condus ceea ce avea sa ramana in istorie ca Experimetul Michelson-Morley sau (experimentul esuat).

Dupa un experiment al lui Michelson din 1881, ale carui rezultate au aratat ca pamantul nu se misca, si a fost considerat eronat, Morley a facut echipa cu Michelson si dupa cativa ani in care au perfectionat aparatul de test pentru a elimina orice fel de posibila eroare, au inceput experimentul asteptat de atata timp.

Ideea acestui experiment era simpla. Deoarece lumina se propaga ca unda, pentru a se propaga trebuie sa aiba un mediu de propagare. In cosmos, acest mediu de propagare este numit eter. Daca nu ar exista, lumina solara nu ar putea ajunge pe pamant. Asadar cei doi fizicieni au construit acest aparat numit interferometru, care sa emita doua fascicole de lumina. Unul pe directia de miscare a pamantului si unul perpendicular pe aceasta directie. Aceste fascicole urmau a fi combinate, diferenta dintre lungimile lor de unda reprezentand exact miscarea pamantului raportat la eter in intervalul de timp respectiv.

Spre stupefactia intergii lumi stiintifice de la vremea respectiva, rezultatele masuratorilor experimentale au fost mult prea mici pentru cat reiesea din calculul teoretic. Amintim ca “stiinta” are nevoie de o viteza teoretica a pamntului de 30 km/sec pentru a putea explica modelul heliocentric actual.

Ei bine, in urma acestui experiment, stiinta a ajuns intr-un mare impas. Pentru ca nu aveau absolut nici o explicatie pentru care pamantul NU merge cu viteza astronomica pe care o cunosteau din calcule de aproape 300 de ani.

Experimentul a fost repetat de fizicieni de-a lungul timpului (pana dupa cel de-al doilea razboi mondial) timp de vreo 80 de ani. Diferiti fizicieni si-au dedicat viata incercarii de a masura miscarea pamantului. Daca in 1887 au fost facute 36 de masuratori, prin anii 1920 un fizician a efectuat 100.000 de masuratori toate cu acelasi rezultat, o mica valoare pozitiva, care a fost confirmata de fiecare data.

“The null result” – rezultatul zero

In textele actuale referitoare la experimentul Michelson-Morley se spune ca rezultatul masuratorilor a fost zero (null). Este o minciuna sfruntata. Exista (inca) rezultatele masuratorilor originale si acestea nu sunt zero, sunt pozitive, insa sunt mult prea mici pentru a explica rotatia pamantului in jurul soarelui. S-a spus ca rezultatul este zero, pentru a putea afirma ca “miscarea pamantului nu poate fi detectata prin experimente pe baza de lumina”

Pentru a putea gasi o explicatie, pentru a putea gasi vreun motiv pentru care experimentul a esuat, era necesar sa se afirme ca rezultatul a fost ZERO. Asta cu atat mai mult cu cat valoarea pozitiva masurata in experiment era consistenta cu valoarea calculata teoretic pentru rotatia pe timp de 24 ore.

Inchipuiti-va pamantul in centrul universului si soarele, luna si intregul univers rotindu-se in jurul pamantului, impreuna cu eterul care le inconjoara pe toate. Masurarea deplasarii eterului fata de pamant, a rezultat in procent de 98% consistenta cu o rotatie de 24 de ore. Acest experiment a fost facut de Michaelson-Gale in 1925 cu un interferometru putin modificat pentru a masura miscarea de rotatie. Atentie pentru ca miscarea de rotatie nu este a pamantului, ci a eterului impreuna cu restul universului in jurul pamantului. Este vorba de miscarea relativa intre pamant si eter.

De altfel chiar Michelson recunoaste intr-o scrisoare ca rezultatele experimentului arata “ca si cand” pamantul ar fi nemiscat.

O “explicatie” incredibila

Pentru ca lumea stiintifica nu gasea nici o explicatie la rezultatele acestui experiment, in 1892 Hendrik Lorentz, un renumit fizician al acelor timpuri a venit cu o “explicatie” printr-o formula devenita cunoscuta ca si Contractia Lorentz:

Explicatia lui Lorentz:  tija de otel a interferometrului care este orientata pe directia de miscare a pamantului se contracta datorita frecarii cu aerul, prin miscarea pamantului, in timpul experimentului. Datorita acestei contractii a tijei de otel spune Lorentz rezultatul “arata doar” ca si cand pamantul nu s-ar misca.

Cum era de asteptat, lumea stiintifica a respins “explicatia” lui Lorentz cu majoritatate covarsitoare. In fond, nu exista nici o dovada ca tija de otel s-a scurtat pe directia de deplasare a pamantului cu exact valoarea cat sa para ca pamatul este fix.

Problema a fost insa “rezolvata” de un tanar fizician evreu, foarte istet, care a realizat ca nimeni nu va accepta o explicatie de felul celei propuse de Lorentz. Cum poate crede cineva ca o tija de metal s-a scurtat in frecarea cu aerul pentru a da peste cap rezultatele unui experiment? Insa ideea acestui fizician a fost mult mai buna. El a spus: nu lungimea (L) se miscoreaza in ecuatia lui Lorentz, ci TIMPUL.

Daca o contractie a unei valoari masurabile, palpabile, precum lungimea este greu de acceptat, probabil contractia unei valori mai putin palpabile, precum timpul, ar fi mai credibila. Cu cat este mai greu de imaginat abstractul, cu atat mai usor de acceptat.

Numele fizicianului este Albert Einstein iar explicatia lui a devenit celebra Teorie a Relativitatii Speciale.

Formula? Este exact formula lui Lorentz, unde L (lungimea) a fost inlocuita cu T (timpul).

Lumea “stiintifica” a acceptat mai degraba explicatia lui Einstein, decat explicatia lui Lorentz. Desigur nu toata lumea stiintifica a acceptat acest lucru. Fizicieni de prestigiu precum Henry Poincare sau Georges Sagnac l-au contrazis pe Einstein si au considerat teoria lui o aberatie. Istoria si lumea “stiintifica”, avand ajutorul mass-media, a ramas insa fidela lui Einstein si teoriei lui. Pentru acesta teorie, intraga fizica a fost schimbata. Timpul a inceput sa se dilate/contracte, masa obiectelor a inceput sa se mareasca sau sa se micsoreze, nimic nu a mai ramas constant si stabil. Totul a devenit relativ, pentru simplul motiv ca lumea stiintifica nu a fost in stare sa explice esecul experimetului Michelson-Morley.

Pseudostiinta si minciunile ei

Singura “constanta” ramasa (in mod obligatoriu constanta pentru ca teoria relativitatii sa fie cat de cat explicabila) este viteza luminii. Chiar Einstein spunea ca daca se demonstreaza ca viteza luminii nu este constanta, atunci teoria lui este falsa.

Teoria lui Einstein a fost infirmata in nenumarate ocazii. Efectul Sagnac este unul dintre exemple. Sistemele GPS din ziua de astazi, nu sunt altceva decat un experiment Michelson-Morley la nivel mai mare. Pentru ca sistemul GPS sa functioneze, in ecuatiile din sistem trebuie introdus efectul Sagnac care invalideaza teoria relativitatii. A fost singura modalitate pe care au gasit-o inginerii pentru a face sa functioneze GPS-ul. Cu toate acestea, nu veti auzi pe cineva spunand ca sistemul GPS foloseste efectul Sagnac sau ca Teoria Relativitatii a lui Einstein este dovedita a fi falsa.

Experimentul Michelson-Morley este doar primul si unul din experimentele care au demonstrat ca pamantul nu se misca si ca este in centrul universului. Pe parcursul timpului, savantii atei s-au straduit sa gaseasca alte si alte explicatii pentru observatiile experimentale care au fost facute si care demonstrau geocentrismul.

Astfel in urma observatiilor lui Edwin Hubble au trebuit sa caute o teorie care sa explice de ce toate galaxiile se vad in Redshift. A aparut teoria BigBang-ului, pentru a nu recunoaste ca pamantul este nemiscat.

Apoi descoperirea “cosmic microwave background radiation” a fost initial considerata dovada si confirmare a teoriei bigbang. Insa datele experimentale de ultima ora, culese de WMAP ” Wilkinson Microwave Anisotropy Probe” intre 2001 si 2010 in spatiu, infirma teoriile referitoare la pamant si univers. Toate datele experimentale de pana acum confirma un Pamant memiscat, in centrul universului.

Totusi, pseudostiinta se straduieste sa gaseasca explicatii prin tot felul de teorii care mai de care mai absurde. Asta, in timp ce la fel ca si pana acum, vor cauta sa ascunda rezultatele masurate experimental sau sa le considere “eronate”.

Se dovedeste astfel ca mare parte din asa-zisa stiinta de astazi, nu este decat un sir de minciuni fara nici o baza stiintifica reala. S-a ajuns ca aceasta pseudostiinta sa fie impusa nu prin dovezi asa cum spuneau ca vor face cu 4 secole in urma, ci prin indoctrinare. Aceasta indoctrinare de care se plangeau ca o face Sfanta Scriptura fara dovezi, o practica ei acuma. In acelasi timp, adevarata stiinta, masoara si dovedeste in continuare, prin date experimentale, adevarurile revelate in Sfanta Scriptura.

pentru cititorii OrtodoxInfo

Oroles

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

  1. Un articol excelent! Cititorii sunt rugați să doneze atât cât pot!
    Pentru că aici se află Adevărul! Pe alte site-uri este multă minciună!
    Mulțumim enorm! Adevărata știință este îngropată, foarte trist!

  2. Eu le spun elevilor toate aceste lucruri. O mică rectificare totuși : este Sagnac, nu Sognac.
    Felicitări și pentru menționarea cărții lui Theodor Leontescu. O capodoperă.

  3. Intrun fel are legatura cu subiectul, intrebare fundamentala:
    Intrun model geocentric, pamant sferic sau plat, poate exista accelaratia gravitationala ?
    Accelaratia gravitationala are ca rezultat caderea unui obiect spre pamant in mod accelarat cu aprox 10 m/s^2, tocmai de asta se numeste accelaratie. Accelaratia aceasta se poate pune in evidenta si prin compunerea fortei de greutate cu alte forte.
    Deschid un astfel de subiect fiindca sustinatorii pamantului plat exclud din start notiunea de gravitatie.

      1. adriana,
        intrebarea era asta: Intrun model geocentric, pamant sferic sau plat, poate exista accelaratia gravitationala ?

      2. Pentru ca stelele nu se pot roti cu viteze ametitoare, uriase, in jurul pamantului, ci ele este mai firesc sa stea si sa se miste pe BOLTA CERULUI.
        Deasupra acestor stele asezate pe TARIE sau FIRMAMENT este APA CEA MAI PRESUS DE CERURI care este mentionata in Biblie, si care a inundat pamantul la potop pe vremea lui Noe.
        Curcubeul nu se poate realiza intr-un mediu inchis, de exemplu in casa indiferent cati vapori de apa vei folosi si cata lumina daca nu este un alt element cum este de exemplu oglinda nu vei obtine un curcubeu. Faptul ca curcubeul apare in exteriorul casei, adica afara, demonstreaza existenta unui mediu, care poate fi indentificat ca FIRMAMENTUL prin care se explica de ce apare curcubeul.
        Sunt mai multe elemente ce trebuie discutate si verificate, cum sunt formarea anotimpurilor, zilelor si orelor,… si altele de acest fel, dar in general pamantul plat explica mai bine si mai logic stiinta, daca e sa o luam asa, cat si Scriptura.
        Bataia este ca sa nu stie lumea ca pamantul e facut de Dumnezeu, ca exista un Creator. De ce? Ca oamenii sa nu se intoarca la Dumnezeul crestinilor si sa le dea lor peste cap planul de a stapani pamantul prin persoana lui antihrist pe care ei il recunosc de mesia al lor. Este un plan diabolic pus la cale de duhurile necurate si dus la indeplinire de oamenii supusi acestor duhuri.
        Probabil, si cred ca este posibil, sa spuna si sa recunoasca pana la urma ca pamantul este plat, dar vor spune ca antihristul este dumnezeu recunoscandu-l pe acela. Intelegeti viclenia?

        Cred ca ar fi trebuit sa se prezinte si experimentul Sagnac si concluziile lui cu explicatii altfel credem si nu cercetam exact ca unii…
        Cred ca avem nevoie de mai multa informatie nu doar prezentata asa succint.

  4. Mare ti-e gradina doamne. Asa multe tampenii intr-un articol mai rar. Teoria relativitatii a fost confirmata si verificata cu o precizie imensa. Chiar si undele gravitationale au fost detectate.
    Dilatarea timpului se manifesta zilnic in acceleratoarele de particule

    1. dan, detaliaza te rog.
      Cum se manifesta dilatarea asta, zilnic ?

      Sa fie oare chestia asta ?
      ​O echipa internationala de fizicieni a anuntat joi ca au inregistrat particule subatomice care se deplaseaza cu viteza mai mare decat cea a luminii, descoperire care ar putea rasturna una dintre teoriile fundamentale din fizica, formulata de Albert Einstein.
      Antonio Ereditato, purtator de cuvant al echipei, a declarat ca masuratorile au durat peste trei ani, iar rezultatele au fost verificate de circa 15.000 de ori.
      Acestea arata ca neutrini trimisi de la CERN, langa Geneva, pana la laboratorul din Gran Sasso in Italia au ajuns cu 60 nanosecunde mai repede decat ar fi facut-o lumina (care are o viteza de aproape 300.000 km/s).

      Nu putem depasi viteza luminii, dar dilatam timpul si iaca crestem peste viteza luminii.

      1. Asta a fost o alarma false acum cativa ani. Era un cablo prost conectat.

        In acceleratoarele de particule timpul de viata al particulelor instabile e mult mai mare decat la aceeasi particula stationara. datorita vitezelor aproape de cea a luminii.

        Si in plus se verifica faptul ca nu poti sa o depasesti. Punand de 10 ori mai multa energie viteza creste de la 99,99 la 99, 9999 % din cea a luminii

        1. Nu este adevarat. Oficial au spus ca PROBABIL a fost un “loose cable”. La fel ca un mecanic prost care habar nu are de ce nu functioneaza ceva la masina si iti spune: poate nu face bine contact un cablu.
          Nu au avut nici o explicatie pentru faptul ca a fost depasita viteza luminii si astfel invalidata “teoria” lui Einstein. La fel si cu sistemul GPS. Daca nu se introduce in ecuatie viteza luminii +/- viteza masinii (sau a avionului sau ce o fi) nu calculeaza corect locatia. Habar nu ai ce vorbesti 100% nu doar 99,9999%

    2. Dane, daca spui tu ca precizia a fost “imensa”, probabil asa o fi fost. Eu inclin totusi sa cred ca imensa a fost doar dorinta ta de a te baga in seama si a discuta subiecte pe care nu le-ai studiat indeajuns.
      Teoria relativitatii speciale a fost confirmata la fel ca si teoria evolutiei. De la un idiot util la altul. Stiintific, niciodata.
      Iar, gravitonul care ar sta la baza undelor gravitationale a fost detectat asa cum au fost “detectate” si dark matter si dark energy. Doar in mintile bolnave (sau viclene) ale unora ca Einstein.

  5. De ce ma ba eu in discutii despre subiecte din astea cu niste retarzi care cred ca soarele se invarte in jurul pamantului

    1. serios dan, chiar crezi ca suntem niste retarzi de nu intelegem nimic ?
      Editor 1, nu stiu de ce, chiar si-ntrun sistem geocentric, de orice fel ar fi, eu cred ca exista gravitatie.

      1. @abc
        Lucrurile sunt foarte simple. Pentru a se putea considera un fenomen ca DEMONSTRAT STIINTIFIC, acesta trebuie sa fie:
        1. Observabil
        2. Masurabil
        3. Repetabil
        Adica trebuie sa poata fi observat (studiat), trebuie sa poata fi masurat (printr-un procedeu, cu o anumita unitate de masura) si trebuie sa poata fi repetat acest experiment de ori cate ori este nevoie pentru confirmarea experimentala a valorilor.
        Legea atractiei universale a lui Newton sau tradusa mai precis din engleza: (law of universal gravitation – legea gravitatiei universale) nu este un fenomen nici observabil nici masurabil si nici repetabil. Este doar o idee, o teorie. Faptul ca aici pe pamant se constata ca toate corpurile cu densitate mai mare decat a aerului cad pe pamant, nu este suficient pentru a extinde acest fenomen la intregul univers. Nici Nweton si nici vreun alt om de stiinta de pana la sau de la Newton incoace nu a putut observa sau masura vreo artactie intre doua planete. Nici intre doua corpuri ceresti oarecare, nici intre doua corpuri oarecare aici pe pamant. Pamantul este un loc special si este diferit de orice alt loc din univers. Faptul ca acceleratia gravitationala actioneaza aici, pe pamant, nu inseamna ca legea gravitatiei universale este adevarata.
        Teoria gravitatii universale a lui Newton a fost acceptata si impusa de catre aceiasi atei care au acceptat si impus si teoria evolutiei, teoria relativitatii speciale si alte multe teorii absurde care NU au fost demonstrate stiintific dar sunt predate in toate scolile si universitatile ca adevarate.
        Ar trebui sa invatam sa facem diferenta intre adevarata Stiinta, care observa un fenomen si ii determina legaturile cauza-efect, ii masoara caracteristicile si il poate repeta pentru a demonstra masuratorile si Pseudostiinta, care prezinta o idee sau o serie de idei fara a avea vreo dovada ca ceea ce sustine este adevarat. Pseudostiinta, este filozofie si se bazeaza pe credinta celor care o sustin. Stiinta se bazeaza pe datele experimentate, si deci pe dovezi masurabile.
        Indivizi ca Dan, in mod clar nu au ca scop o discutie pe baza unor idei, cu argumente logice. Scopul lor este sa jigneasca pe oricine nu gandeste ca ei. Ii vezi de la o posta. Mediocrii in cel mai bun caz, in expresie si gandire, ei sunt trolii sistemului, spalati pe creier pentru a apara sistemul asa cum este. Nu ii intereseaza daca sistemul are dreptate sau nu are dreptate. Comunistii faceau la fel. Daca nu facea afirmatii mincinoase legate de subiect si se rezuma doar la jigniri, nici nu il bagam in seama.

  6. Am urmarit un film in care se vorbeste despre stele, firmament, experimentul sagnac dar si despre o afirmatie a unuia din interiorul NASA care spunea ca nu au mintit doar in animite privinte ci au mintit despre tot.
    Asta spune multe despre acesti oameni si teoriile lor.

    Redau mai jos link-ul:

    https://www.youtube.com/watch?v=xI_M6cFYT-4

    Aveti rabdare nu va grabiti cu judecatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button