X

Filmul “ELYSIUM” – adica HAI LA REVOLUTIE

In aceasta seara Pro tv difuzeaza filmul “Elysium”

de Saccsiv
Foto: https://www. imdb.com/title/tt1535108/mediaviewer/rm2317984768

In rolurile principale, Matt Damon si Jodie Foster. Mai jos e un trailer:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A avut un mare succes la public, incusiv la noi. Si evident, s-a si scris despre el:

Kamikaze: Comunismul hipsteric se întoarce, mereu

Andreea Raicu: Elysium, un SF nou-nout, cu costume semnate Armani

Pro cinema: Elysium: un science-fiction inteligent, din care citez:

District 9 a fost unul dintre putinele filme SF la care nu am respirat, atat de captivant mi s-a parut. Atmosfera, realismul si maniera in care era realizat m-au cucerit imediat. De la inceput, stiam ca voi regasi aceste calitati si in Elysium, al doilea film al regizorului sud-african Neil Blomkamp.
[…]

Elysium vine ca o gura de aer proaspat dupa o vara in care super eroii au ajuns de la a ne minuna la a ne plictisti. In Elysium nu exista super eroi, nici macar eroi, ci doar oameni care isi vad propriile interese, fie ca sunt sau nu in scopuri nobile. Elysium este o lectie de supravietuire, plasat intr-un univers apasator, murdar, bolnav si infricosator. Ca in orice viitor distopic, Pamantul este o ramasita a unei planete candva bogata si infloritoare. Oamenii sunt bolnavi, saraci si tratati inuman, iar cei bogati si-au facut bagajele catre Elysium, o statie orbitala aflata in jurul Pamantului.
Actiunea filmului este plasata in 2159, in care omanirea este divizata in doua clase sociale: cei foarte bogati locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, in timp ce restul oamenilor traiesc pe o planeta Pamant suprapopulata si in ruina.

Iata si un trailer din “District 9”:

Cand vizionam cate o superproductie ce poarta un oarece mesaj, sa nu uitam ca nu apare fara stirea si vrerea papusarilor.

Acum, sa vedem care ar fi povestea filmului. E o distopie, precum:

“HUNGER GAMES” (JOCURILE FOAMEI) – analiza filmului. Un guvern ticalos, mase oprimate, adolescenti din clasa de jos, adusi tribut, ce sunt filmati luptandu-se pana la moarte

Bogatanii deci, in majoritate albi, stau pe statia orbitala Elysium si dupa ce ca traiesc in lux, mai au la dispozitie si o chestie super mega tehno computerizata, un soi de pat pe care daca te pui, te face bine de orice boala incurabila, ba chiar reface si o moaca zdrobita, totul fiind ca posesorul ei sa aiba creierul functional.

Ailalti se inghesuie pe pamant in conditii mizere, fara patul minune si sunt in majoritate hispanici si negri. O exceptie ar fi Max (interpretat de Matt Damon) eroul principal ce lucreaza din greu la o intreprindere si este la un moment dat iradiat accidental.

Ordinea este mentinuta de niste roboti batausi iar intregul sistem depinde de un program de calculator.

Statia e aparata de echipa lui Delacourt (interpretata de Jodie Foster), o femeie rea ce ordona ticalos distrugerea micilor navete cu disperati de pe pamant ce cauta sa ajunga clandestin pe Elysium, iar pe cei ce totusi reusesc, ii vaneaza nemilos. Cum insa conducerii nu-i prea plac metodele ei, ea hotaraste sa se foloseasca de individul ce stapanea intreprinderea unde lucra Max, pentru a schimba programul intregului sistem, inlocuindu-l pe vechiul conducator cu malefica ei persoana.

Planul nu apuca sa fie pus in aplicare, caci intra in actiune eroul cel principal, ajutat fiind de o echipa afro-hispanica de genii in inginerie si calculatoare ce pune un exoschelet pe el si-l face imbatabil. Si dai si lupta si una alta, sarim la final si Delacourt moare, Max se sacrifica, conducator pe statie devine seful echipei geniale iar saracii de pe pamant au in sfarsit acces pe Elysium si evident si la paturile sale minunate.

Si e bine si pace pe Pamant si statie.

Care ar fi mesajul? Evident, hai la revolutie, hai pe baricade, ca putem si le aratam noi lor, mama lor de bogatani. De ce astfel de filme? Deoarece ELITELE au nevoie de o revolutie, iar in cazul de fata Elysium este fNOM:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Cititi va rog si:

Analiza filmului AVATAR

In superproductia „NOAH” (Noe) INGERII CAZUTI sunt BAIETII BUNI…

MALEFICIENT: Un film cu DRACI BUNI si OAMENI RAI. Cu ANGELINA JOLIE in rolul principal

“Prometheus”: un film despre nefilimii extratereștri și iluminarea esoterică

Film artistic: ‘’METROPOLIS’’. ANALIZA: simbolismul ocult al filmului si importanta lui in cultura muzicii Pop

“Rosemary’s Baby”, Oda lui Roman Polanski pentru Antihrist

Serialul “LUCIFER” continua, spre bucuria fanilor #SaveLuficer. Lucifer Samael Morningstar este un personaj DC Comics

„Kingsman: The Secret Service” promovează AGENDA ELITELOR: „RASA UMANĂ este un VIRUS care ucide PĂMÂNTUL și trebuie EXTERMINATĂ”

LEPADAREA ca forma de SUPRAVIETUIRE a CRESTINISMULUI. O teorie NOCIVA, pe placul ,,crestinului” MODERN

“THE CIRCLE”, cu Tom Hanks și Emma Watson – o teribilă PROPAGANDĂ pro cip și pro Big Brother

Interpretarea EZOTERICĂ a producției PINOCCHIO – simbol al MARIONETEI păpușarilor MASONI

Despre magia filmului – Cateva consideratii despre filmul animat “FANTASIA” creat de WALT DISNEY

MISS ISRAEL (Gal Gadot) este WONDER WOMAN (Femeia Fantastica), amazoana care apara omenirea de la Primul Razboi Mondial incoace

Filmul ARRIVAL (2016) – despre cum EXTRATERESTRII buni determina OMENIREA SA SE UNEASCA

Vigilant Citizen: „ÎNTOARCEREA ÎN OZ” – Un film Disney infiorător despre controlul minții unei fetițe / Adică un film despre MKULTRA

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button