X

In superproductia „NOAH” (Noe) INGERII CAZUTI sunt BAIETII BUNI …

de null

Zilele acestea la tv au dat filmul “Noah”. Asa ca sa vorbim oleaca despre el.

Foto: http://www. totalfilm.com/news/russell-crowe-stars-in-first-trailer-for-darren-aronofsky-s-noah-watch-now

In afis se transmite un mesaj, anume zicerea personajului Noe (Russell Crowe):

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

„Acesta nu este sfarsitul, ci un nou inceput”.

 

Idee ce apare si in super productia 2012 sau in “invataturile” new age:

Feriti-va de ratacirile new age. Iata un exemplu de mesaj ce circula pe net: „CE URMEAZA DUPA 2012?”

Iata si un trailer:

Regizor si scenarist este evreul Darren Aronofsky, casatorit cu evreica Rachel Hannah Weisz.

Pentru inceput, iata ce putem citi in cateva articole in limba romana:

 

Revista Magazin: Noe – ecranizarea moderna a unei povesti vechi

 

Sfarsitul lumii e un nou inceput

Filmul ne aduce in memorie viata lui Noe, de la fuga din Sodoma si Gomora, pana la construirea arcei. Intr-un interviu publicat in The Guardian, regizorul avertiza ca filmul nu este „biblic conventional. Noe e un personaj intunecat, complicat”. Cum descriu scenaristii povestea potopului lui Noe? Pamantul devine o lume fara speranta, o lume dominata de oameni rai si tirani iar in aceasta lume fara speranta, ar fi existat doar un om bun ce a ajuns la o pace interioara. Numele lui era Noe. Luptator experimentat, vindecator si vizionar, Noe nu dorea decat pace, atat pentru el cat si pentru familia lui. Bantuit de viziuni si vise ciudate in care descopera ca in lume va veni un potop de proportii uriase iar lumea va disparea, Noe este tot mai luat in ras si batjocorit de semeni. Pe masura ce incearca sa descifreze semnificatiile viselor sale, Noe, impreuna cu fiii sai, primeste de la Dumnezeu porunca de-a construi o arca pentru familia lui, in care sa incapa si cate doua animale din fiecare specie, pentru ca dupa cataclism, viata sa poata continua pe Pamant.

Luat in ras de sateni, Noe se apuca totusi de lucru. Creatorul Pamantului (Dumnezeu) vrea sa pedepseasca populatia, cu exceptia lui Noe, considerandu-l cel mai curat sufleteste. Cand incepe potopul, veti vedea ca incepe si aventura… Filmul nu este o redare fidela a povestii religioase. Cu Russell Crowe interpretandu-l pe Noe, Jennifer Connelly in rolul sotiei Naameh, Anthony Hopkins aducandu-l in scena pe bunicul lui Noe, Matusalem, Emma Watson in rolul Ila (fiica adoptiva a lui Noe), Logan Lerman interpretandu-l pe Ham, fiul lui Noe, Douglas Booth, fiind Sem (alt fiu al lui Noe) si alte cateva nume de actori bine cotati, pelicula regizata de Aronofsky este o ecranizare moderna in care ni se sugereaza ca sfarsitul lumii este doar inceputul.

Medii reale si peisaje adevarate

Efectele vizuale sunt uimitoare iar decizia de a filma in Islanda majoritatea scenelor este extrem de justificata, avand in vedere ca este extrem de reconfortant sa vedem un film cu medii reale si peisaje adevarate, spre deosebire de tot ceea ce s-ar putea crea prin efecte speciale. Cu talent deosebit in a spune povesti intime, cu imagini reale combinate cu efectele vizuale ale Potopului si stilul sau inconfundabil, noua regizare a lui lui Aronofsky are toate atuurile sa devina un eveniment. Nefiind luat ca o transpunere biblica, Noah, prin expunerea interesanta pe care o abordeaza regizorul, poate fi considerat o poveste de supravietuire umana. Este povestea „unui om care iubeste nespus Pamantul si vietuitoarele sale, insa este dezamagit de felul in care ceilalti locuitori ai Planetei au considerat ca trebuie sa se comporte cu acesta”.

Reactii prea putin favorabile

Pelicula Noah este primul proiect al regizorului Aronofsky dupa castigarea Oscarului cu Blanck Swan.

[…]

Se pare ca filmul este plin de erori, iar cea de-a treia parte lasa mult de dorit. Unele comentarii sugereaza ca scenariul este foarte departe de textul biblic si ca este, in fapt, un film despre „un dement obsedat de protectia mediului”.

Dar, daca in Biblie, povestea lui Noe se intinde pe doar cateva pagini, filmul regizat de Darren Aronofsky ii dezvolta calatoria intr-una cu adevarat impresionanta. „Nu cred ca e o poveste foarte religioasa… Cred ca este o fabula mare, care face parte din atat de multe religii diferite si practici spirituale”, declara regizorul. Tot el marturisea pasiunea pentru aceasta poveste: „De cand eram copil, am fost miscat si inspirat de povestea lui Noe si a calatoriei familiei sale”. Muzica filmului este compusa de Audiomachine, formatie specializata in muzica de filme iar piesa poarta numele replicii pe care o spune Noe (Russell Crowe): „Acesta nu este sfarsitul, ci un nou inceput”.

 

PRO CINEMA: Noah, filmul care a cutremurat lumea crestinilor: “Sper sa fie un esec de proportii pentru ca este un film periculos”. Cum a fost primita noua productie cu Russell Crowe

 

[…]

„Noah este un film urias, indraznet si este pro-credinta si pro-Dumnezeu. Filmul prezinte teme biblice  ca bine si rau, pacat si mantuire, justitie si mila” a spus Jim Daily, un lider religios.
[…]

„Magnific. Este intr-adevar un film grandios atat ca prezentare, dar si ca scop. Noah este un film neobsinuit si nu se incadreaza deloc in tiparele celoralte filme biblice. Avem ocazia sa vedem mult mai de aprope una dintre cele mai mari teme din Biblie” Movieline
„Noah este o opera de arta si un exercitiu de imaginatie triumfator. Ne arata o poveste pe care credem toti ca o stim, dar cu multe elemente noi, bazat pe un scenariu foarte bine scris, cu momente absolut stralucitoare” National Catholic Register
„Filmul imbina multe teme, de la cea a familiei la cea a credintei, dar desi eforturile sunt colosale, uneori pare ca s-au chinuit prea mult sa imbine mai multe elemente” IndieWire

[…]

Din descrierea oficiala a celor de la Paramount, „Noah” este: „O adaptare autentica a povestii biblice Arca lui Noe. Intr-o lume damnata de pacatul stramosesc, Noah primeste o misiune divina – sa construiasca o arca prin care sa salveze creatia din fata Potopului.”

[…]

 

PRO CINEMA: Noah, filmul provocare pentru regizorul Darren Aronofsky: lupta sa cu studiourile Paramount, ce i-a deranjat pe crestini la Noe, personajul erou interpretat de Russell Crowe

[…]

„Am vrut sa cream o imagine noua lui Noe. Primul lucru pe care i l-am spus lui Russell a fost ca nu va fi filmat niciodata pe un vapor cu doua girafe in spate. Veti vedea un Russell Crowe ca pe un super erou, un tip care are aceasta provocare incredibila in fata careia este pus si pe care trebuie sa o depaseasca”, a declarat Aronofsky, facand referire la imaginea de ansamblu a lui Noe.
Regizorul, care a crescut intr-o familie de evrei conservatori, a explicat ca obiectivul sau a fost de la inceput  sa creeze un Noe pentru toata lumea. Pentru necredinciosi, el si-a dorit sa „realizeze aceasta lume fantastica a la Middle-earth de care nu se asteptau sa afle de la bunici” si, in acelasi timp, a vrut sa faca un film „pentru cei care iau foarte, foarte in serios Evanghelia”.
[…]

   

Asadar:

 

Este povestea „unui om care iubeste nespus Pamantul si vietuitoarele sale, insa este dezamagit de felul in care ceilalti locuitori ai Planetei au considerat ca trebuie sa se comporte cu acesta”.

 

Adica oamenii erau rai caci se purtau rau cu pamantul si cu vietuitoarele de pe el. Ideea o regasim si pe Pietrele Indrumatoare din Georgia:

ANALIZA – Mesajul de pe GEORGIA GUIDESTONES (Pietrele Indrumatoare din Georgia): maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta si doctrina NOII ORDINI MONDIALE

 

Si mai zic ei:

 

Intr-o lume damnata de pacatul stramosesc, Noah primeste o misiune divina – sa construiasca o arca prin care sa salveze creatia din fata Potopului

 

Dar Dumnezeu nu distruge omenirea si animalele terestre caci si-ar fi adus aminte de pacatul stramosesc, ci din cauza rautatii la care ajunsesera cu timpul. Sa ne amintim ce scrie in Sfanta Scriptura:

 

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.” (Facerea 6:4)
Că Tu eşti Cel Care ai făcut toate şi toate le stăpâneşti; Doamne, drept eşti, Cel care judeci pe cei care cu semeţie şi cu trufie se poartă. Tu pe cei care mai înainte au făcut strâmbătate, între care şi uriaşi erau, care intru vitejie şi întru îndrăzneală nădăjduiau, i-ai pierdut, aducând peste ei apă nemăsurată.” (III Macabeilor, 2:3-4)

Acolo au fost uriaşii cei vestiţi, înalţi la statură şi iscusiţi în război. Nu pe aceştia i-a ales Dumnezeu, nici calea ştiinţei nu le-a dat; Pierit-au pentru că n-au avut înţelepciune; pierit-au prin nebunia lor.” (Baruh, Cap. 3: 26-28)

 

Cititi va rog si:

URIAȘII AU EXISTAT. Scrie și în Biblie despre ei. Sunt urmașii FIILOR LUI DUMNEZEU ce au intrat la FIICELE OAMENILOR. Fii lui Dumnezeu n-au fost însa nici îngeri, nici draci și nici extratereștri. Care-i legătura cu APOCALIPSA?

Ca atare, mesajul filmului este clar:

–       O noua pregatirea a mentalului maselor cu o catastrofa ce va veni

–       In cazul de fata, movatia catastrofei ar fi ca suntem un cancer pe acest pamant, dupa cum scrie pe pietroaiele din Georgia

–        Ascunderea cauzelor reale ce au dus la vechiul potop, adica taman exact ceea ce edifica ELITELE acum prin NOUA ORDINE MONDIALA: formarea omului de tip nou, mandru, si promovarea pacatelor

–       Catastrofa nu va fi precum cele scrise in Apocalipsa si in profetiile Sfintilor Parinti, ci un nou inceput pe acelasi vechi Pamant

Pentru a intelege mai bine, cititi va rog cele scrise in Sfanta Scriptura despre potop:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=5

Dar cel mai important mesaj al filmului este:

 

Prezentarea ingerilor cazuti ca fiind baietii buni

Iata ce putem citi la http://en.wikipedia.org/wiki/Noah_(film):

 

Fiind tanar, Noe era pe cale sa primeasca pielea sarpelui, cea originala, din Eden, de la tatal sau care o transmitea din generatie in generatie. Dintr-o data, o multime de oameni, condusa de Tubal-Cain, care vrea sa transforme dealul intr-o mina, se apropie. Vazandu-l pe Lameh, Tubal-Cain il ucide si ia pielea sarpelui in timp ce Noe o ia la fuga.
Cu multi ani in urma pe cand Noe locuia impreuna cu sotia sa si cei trei fii ai lor Shem, Ham si Japheth a avut parte de un mic miracol: o picatura de apa a cazut pe sol si instantaneu a rasarit o floare. Dupa ce Noe are un vis tulburator, impreuna cu familia sa, pleaca la bunicul sau Matusalem. Pe drum a dat de un grup de oameni, ucisi de putina vreme iar printre ei o fata, grav ranita dar in viata si devenita stearpa, pe nume Ila. Oamenii lui Tubal-Cain i-a alungat iar ei se temeau sa intre in zona intunecata locuita de Observatori, ingeri cazuti ce aratau ca niste golemi de piatra cu sase brate.
Se spunea ca Observatorii sunt prieteni cu Matusalem care ii salvase odata. Ei au venit pe Pamant pentru a ajuta oamenii dupa ce Creatorul i-a alungat din Eden. Ei au fost aspru pedepsiti de Creator pentru neascultare legandu-i de pamant sub forma unor creaturi din piatra. Oamenii, afland despre ei, au incercat sa-i inrobeasca si sa-i ucida. Matusalem i-a ajutat sa scape, luptandu-se cu sabia de foc impotriva valurilor de soldati umani.
Noe sta de vorba cu Matusalem si primeste de la acesta o samanta culeasa din Gradina Edenului. Planteaza samanta pe o campie si din ea rasare o padure intreaga, in cateva secunde. Acest miracol ii convinge pe Observatori ca Noe este ales de Creator. Noe ii anunta ca tot lemnul va fi folosit pentru construirea unei corabii si incep sa-l ajute la construirea ei.
Trecusera opt ani si Arca se apropia de finalizare. Animalele incepusera sa paraseasca padurile si se indreaptau spre Arca unde au fost adormite cu tamaia pregatita de Noe. Intre timp s-au strans recoltele de pe terenurile alaturate iar oamenii condusi de Tubal-Cain au inceput sa se manance intre ei. O hoarda de aproximativ 200 de oameni, condusa de Tubal-Cain s-a apropiat de arca amenintand ca o va lua cu asalt dar, Observatorii i-au obligat sa faca cale intoarsa.

Noe isi da seama ca cei trei fii ai sai au nevoie de neveste si ca Ila nu mai poate sa nasca copii. Se duce in tabara umana pentru a gasi trei femei pe care sa le ia in Arca. Uimit de ceea ce vede in tabara umana, oameni sacrificati pentru mancare, comportamentul inuman si mizerie, renunta la gandul sau si devine convins ca Creatorul doreste sa puna capat rasei umane. Inapoindu-se in tabara, Matusalem o binecuvinteaza pe Ila si o vindeca.
In scurt timp incep ploile sa se reverse. Ham se decide sa plece in tabara umana pentru a-si gasi o femeie. El cade intr-o groapa plina cu cadavre unde da peste o fata speriata, numita Na’el care, ar fi mers cu el dar avea piciorul prins intr-o capcana. Se intoarce la arca. Noe ar fi vrut sa-l ajute dar, vede hoarda umana venind spre arca si-l obliga pe Ham s-o lase pe fata ca sa se salveze. Imediat, hoarda de oameni le calca pe urme iar pe fata o omoara trecand peste ea. Toata familia lui Noe urca in arca numai Matusalem alege sa piara in potop. Arca incepe sa pluteasca si toti Observatorii se sacrifica luptandu-se cu valurile de oameni, permitandu-le astfel sa se intoarca la Creatorul lor care, i-a iertat. Potop de apa cadea peste arca iar soldatii din afara ei se inecau. Ranit, Tubal-Cain prinde ocazia de a supravietui si inoata spre punctul cel mai inalt al arcei tarandu-se in ineriorul ei unde, in cele din urma a fost gasit de Ham. Regele cel rau se joaca cu furia lui Ham fata de Noe care a lasat-o pe Na’el sa moara. Intre timp, familia lui Noe asculta tipetele de moarte ale celor din afara arcei si au incercat sa-l implore pe Noe sa-i lase sa urce dar acesta le-a raspuns ca nu mai exista loc pentru ei.
Ila se trezeste cu senzatie de rau si se duce la Naameh care deduce ca este gravida. Exact in acest moment ploaia s-a oprit. Ila spune ca astfel Creatorul zambeste copilului nenascut. Naameh, Sem si Ila il anunta pe Noe de acest eveniment dar patriarhul crede ca dorinta Creatorului de a distruge omenirea se extinde si asupra familiei lui care, initial, a crezut ca se va stinge de batranete odata cu retragereaapelor potopului. El spune familiei, spre groaza lui Ila, ca daca copilul va fi baiat, atunci el il va inlocui pe cel mai tanar dintre ei ca ultimul om dar, daca va fi fata o va ucide la nastere. Nu era cu adevarat dispus sa faca acest lucru avand sentimentul ca este o datorie a lui fata de Creator si cu lacrimi in ochi urca pe cea mai inalta parte a arcei sa ceara sfat Creatorului. Neprimind niciun raspuns Noe se hotareste sa faca asa cum a spus familiei. Intre timp Tubal-Cain gaseste un sprijin din partea naivului Ham (eventual ajutorul intr-un complot pentru uciderea lui Noe) iar Naameh face o ultima incercare de a-si convinge sotul.
Trecusera multe luni fara sa apara vreun semn de pamant. Ila era in prag sa nasca si Sem construia o pluta mica pentru a scapa de complotul lui Noe de a-i omora copilul. Noe descopera pluta si ii da foc. Socata, Ila se intoarce la treaba. Cu ajutorul lui Naameh, Ila naste doua fetite gemene. Auzind scancetele fetitelor, Noe o urmarea pe Ila de la partea de sus a arcei. Vazand-o pe Ila plangand in timp ce alapta fetitele Noe s-a decis sa le lase sa traiasca.
Tubal-Cain l-a facut pe Ham sa creada ca va deveni rege omorandu-l pe Noe de dragul lui Ila si a urmaselor lui Sem precum si pentru razbunarea lui Na’el si Ham il atrage pe Noe in pupa arcei sub pretextul ca animalele s-au trezit si au inceput sa se manance intre ele. Noe si Tubal-Cain se angajjeaza intr-o lupta brutala., Arca se loveste de un munte si Tubal-Cain este aruncat prin peretele spart al Arcei fiind ranit. Regele se ridica si incearca sa-l termine pe Noe, ranit fiind si el dar Ham, revenindu-si il injunghie pe Tubal-Cain omorandu-l.
Asa cum restul familiei a inceput o viata noua, Ham a decis ca este timpul sa plece fiind, inca suparat pe sfarsitul tragic al lui N’el. Ila se confrunta cu Noe cu privire la supravietuirea nepoatelor sale spunandu-i ca Creatorul i-a dat alegerea ca omenirea sa fie salvata sau nu. Cand ea l-a intrebat de ce nu le-a omorat Noe i-a raspuns ca n-avea nimic cu ele, l-a oprit dragostea pentru copii atunci cand le-a vazut prima data si a vazut bunatatea omenirii. Mai tarziu, familia stand pe varful unei stanci Noe a binecuvantat-o ca un inceput al unei noi rase umane. Priveau cum Creatorul a trimis un curcubeu, acoperind intreg Pamantul, semnalandu-le ca nu va mai distruge omenirea cu un nou potop.

 

Cine mai zic ca ingerii cazuti sunt baieti buni? Masonii:

 

Tradiția completă a gradului al III-lea menționează că îngerul luminii Evlis, Duhul Focului, s-a îndrăgostit de Eva, care s-a supus iubirii lui și astfel s-a născut Cain, întru totul superior lui Abel. Că Dumnezeu Adonai, invidiindu-l pe Cain pentru duhul pe care i l-a transmis îngerul luminii Evlis, l-a izgonit pe Adam și pe Eva din rai. Că acest dumnezeu invidios a frământat materie pentru a-l crea pe Adam și i-a dat un suflet supus (slugarnic). Și i-a fost frică de sufletul liber și autonom al lui Cain.

Cain, alungat pe nedrept de Adonai, l-a omorât pe Abel, iar Adonai, dumnezeul care a vrut să înnece atâtea mii de oameni în apele potopului, a caracterizat uciderea lui Abel ca fiind un păcat de neiertat. Că nerăzbunătorul urmaș al lui Cain, pe nume Hiram, fiu al Duhului Focului, și-a pus tot talentul și energia lui pentru construirea templului pe care mândria lui Solomon l-a ridicat în cinstea necruțătorului dumnezeu Adonai, a cărui ură persecută de secole neamul lui Cain. Că după distrugerea mării de aramă, Hiram s-a dus la strămoșul lui Tuvalcain, în mijlocul focului, în centrul pământului, în sufletul lumii, în împărăția lui Evlis și a lui Cain, acolo unde încetează să mai existe tirania invidiosului Adonai și unde se hrănesc din roadele pomului cunoașterii. Hiram intră acolo în altarul focului și Tuvalcain îi explică neputințele și patimile josnice ale zeului Adonai, care își urăște creația și o condamnă să moară, după ce o va judeca pentru binefacerile pe care duhurile focului le-au dăruit ei. În fine, Tuvalcain profețește dominația urmașilor lui Hiram, care vor impune pe întreg pământul cultul Focului, punând capăt tiraniei lui Adonai.

 

Cititi va rog mai multe la:

MARELE ARHITECT al Universului = LUCIFER. Demonstratia Mitropolitului Serafim de Pireu. Fratilor, MASONERIE = SATANISM

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Doamne ajuta,

  Dintr-o minima cunoastere biblica , filmul este de o prostie si minciuna colosala, foarte greu de vizionat din cauza devierilor.

  Foarte propice si manipulator pt om folosind subliminalul intru-un mod abil si in acelasi timp agresiv pentru a implanta o intreaga ideologie satanica in mintea si sufletul omenesc .

  Chiar si privind prin filtrul analizei, din acest film raman reziduri mentale greu de eliminat.

  Credeti , nu merita vazut!

  Mantuire

 2. Cam toate filmele presupus creștine sunt pline de erezii, dezinformări și confuzii, pentru că se urmărește senzaționalul, iar nu istoria. Singurele filme creștine care respectă Scriptura sunt cele făcute de ortodocșii dreptmăritori. Chiar și filmul Iisus din Nazaret are o mulțime de greșeli în el. Am renunțat de mult să mai vizonez astfel de show-uri eretice (uneori chiar erotice) :/

 3. …” si se vor ineca cu carele si carutele lor “…asa ne spune Sfantul Prooroc si Imparat David

  DUMNEZEU ESTE DOMNUL SI S A ARATAT NOUA BINE ESTE CUVANTAT CEL CE VINE INTRU NUMELE DOMNULUI.
  HRISTOS A INVIAT !
  … si pentru voi jidani cei care va pricepeti la minciuna ” filme “si cu iscusinta diabolica sunteti slugi la intuneric si la satana caci asa va numiti pe sine ” stapini” ai lumi…
  vai voua ca ati iubit intunericul si nu Lumina ;

  HRISTOS A INVIAT si pt voi neam jidovesc care vreti a va introna pe antihrist fiul pierzarii care din neamul vostru blestemat se arata “sarpe in cale si cu numele de Dan ”
  HRISTOS A INVIAT si pt voi neam jidovesc care v ati luat blestemul cu sangele MANTUITORULUI asupra voastra si vrati a darama zidirea lui DUMNEZEU .

  Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE