X

Noi filme ortodoxe: Făcătoarea de minuni (Sfânta Matroana) și Omul lui Dumnezeu (Sfântul Nectarie)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

The Wonderworker Woman (Făcătoarea de minuni) este titlul serialului documentar dedicat Sfintei Matrona din Moscova.

Serialul este disponibil pe YouTube în limba rusă, cu subtitrare în limba engleză.

Echipa regizorală notează că filmul este rezultatul unei munci de documentare realizată pe parcursul a nouă ani , perioadă în care au fost strânse informaţii cu privire la minunile realizate de Sfânta Matrona.

„Unele întâmplări sunt prezentate pentru prima dată”, anunţă pe contul de Youtube Alex Goncharov, unul dintre membrii echipei.

„Filmul este despre un dar unic şi viaţa dificilă a fetiţei oarbe şi paralizate pe nume Matrona care s-a dedicat slujirii oamenilor”, menţionează Goncharov.

Sfânta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 1999.

Începând cu anul 2019, sfânta a fost înscrisă şi în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Hotărârea a fost adoptată de Sfântul Sinod reunit în şedinţă la începutul anului 2018 în Reşedinţa Patriarhală.

Aflat în Moscova în luna decembrie a anului 2018, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, Părintele Patriarh Daniel a slujit la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova şi a adus cinstire moaştelor sfintei Matrona.

Omul lui Dumnezeu

În anul 2020, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Nectarie, în cinematografele din Grecia va fi lansat, cel mai probabil în toamna anului 2020, un film dedicat marelui ierarh de la Eghina.

Omul lui Dumnezeu (Man of God) este titlul filmului despre viaţa şi activitatea Sfântului Nectarie.

Producţia va fi regizată de Yelena Popovic, iar filmările sunt aşteptate să înceapă în această toamnă.

Din distribuiţie vor face parte mai mulţi actori greci renumiţi, rolul Sfântului Nectarie fiind atribuit lui Aris Servetalis.

Însă, probabil cel mai important nume din distribuţie este cel al lui Jonathan Jackson care şi-ar fi dat acordul de a participa la filmarea producţiei.

Curing Fear

Anul trecut a avut loc lansarea unui film artistic dedicat Sfântului Luca Medicul.

Curing Fear” (Vindecarea fricii) prezintă viaţa lui Valentin Voino-Iaseneţki, medic chirurg, omului de știință și Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea.

Pelicula a fost filmată pe parcursul a 5 ani fiind realizată în trei ţări: Rusia, Belarus și Ucraina.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button