X

“Omul lui Dumnezeu” – filmul despre Sf. Nectarie de Eghina, va apărea în luna decembrie

Film on St. Nektarios of Aegina expected in theaters next fall, 100 years after his repose / OrthoChristian.Com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În curând vom putea viziona un film despre viața Sfântului Nectarie, producție realizată în Grecia cu o distribuție internațională.

Pentru cei care nu cunosc viața Sfântului Nectarie, acesta a pornit pe calea misiunii creștine ca profesor de religie, la douăzeci de ani, în insula Hios.

Mai târziu acesta intră într-o mănăstire ca ucenic iar când devine călugăr primește numele de Nectarie. Părintele Nectarie ajunge ulterior monah misionar în Egipt, unde patriarhul Sofronie îl va hirotoni preot pentru o comunitate creștină din Libia.

Mai mulţi ani părintele Nectarie a predicat la biserica Sfântul Nicolae din Cairo, capitala Egiptului, slujind Sfânta Liturghie și predicând Evanghelia celor ce îl căutau pe Hristos în nordul Africii. Mulți credincioși îl căutau pentru cuvântul său, dar și pentru răbdarea şi blândețea sa.

După moartea sa, foarte mulți oameni au primit ajutor astfel că părintele Nectarie a fost canonizat și numit „taumaturg”, pentru ajutorul dat persoanelor bolnave.

Viața Sfântului Nectarie are urcușuri și coborâșuri, părintele ajută mulți oameni și îi pune pe calea spre Hristos dar are și momente grele, când ajunge să fie prigonit.

Ideea unui film aparține regizoarei Yelena Popovici. În urmă cu o săptămână chiar a fost filmată o scenă care urmează traseul biogrfic al părintelui, la Spitalul Dromokaiteio din Atena. Este vorba despre o scenă în care un bolnav internat în același salon cu Sfântul Nectarie, după mutarea sfântului la cele veșnice, se vindecă atingând cu credință haina celui ce fusese vecin de suferință în salon.

Actorul care joacă rolul bolnavului este Mickey Rourke, un cunoscut actor american. La finalul interviului filmat, regizoarea Yelena Popovici i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului. „Mă voi ruga toată viața înaintea ei”, au fost cuvintele lui Mickey Rourke.

Numele peliculei va fi „Man of God” / „Omul lui Dumnezeu”.

Actorul Mickey Rourke, în Grecia, despre icoana Maicii Domnului, minuni și credință în Dumnezeu: „Mă voi ruga toată viața înaintea ei!”

Actorul american Mickey Rourke a filmat săptămâna trecută în Grecia pentru „Man of God”, pelicula despre viața Sfântului Nectarie. Duminică, el a vorbit despre minuni și credință într-un interviu acordat Agenției Orthodoxia. La finalul interviului filmat, regizoarea Yelena Popovici i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului pictată de monahi. „Mă voi ruga toată viața înaintea ei”, a spus actorul.Sâmbăta trecută, actorul a filmat la Spitalul Psihiatric Dromokaiteio din Atena scena în care joacă rolul bolnavului internat în același salon cu Sfântul Nectarie. Imediat după mutarea sfântului la cele veșnice, bolnavul s-a vindecat atingând haina sfântului care i-a fost vecin de suferință la spital.Actorul i-a declarat jurnalistei de la Agenția Orthodoxia că este încredințat de autenticitatea acestei minuni. „În viață sunt minuni mici și mari. Eu le-am trăit pe ambele, astfel încât cred în ele. Dar numai în cele făcute prin Dumnezeu”.O minune din viața lui Mickey Rourke

Un astfel de miracol a fost supraviețuirea fratelui său încă 20 de ani după o maladie în care medicii îi dădeau doar șase luni de viață. Viitorul actor era foarte atașat de el. „Bunica mi-a spus despre un sfânt special la care să mă rog pentru o minune, astfel că m-am rugat la el în fiecare zi a vieții mele și o fac și acum”, a povestit el.

Mickey Rourke s-a rugat la Sf. Ap. Iuda Tadeul, considerat grabnic ajutător al cazurilor fără speranță. După 20 de ani, când fratele său a murit, și-a pierdut credința pentru trei ani și a încetat să se roage. Părintele Peter, cu care vorbea des, l-a ajutat să treacă peste moment, spunându-i: „Mickey, Dumnezeu aude telefonul sunând, dar nu răspunde întotdeauna când vrei tu”.

Actorul a povestit că a fost devastat anul trecut, când Părintele Peter s-a mutat la cele veșnice, deoarece îi ceruse adesea sfatul timp de 23 de ani.

Un film despre spiritualitate și integritate

Mickey Rourke a acceptat să joace în filmul despre Sfântul Nectarie după convorbirea pe care a avut-o cu regizoarea și scenarista Yelena Popovic, pe care nu o cunoștea dinainte.

„Din conversație mi-am dat seama că inima și integritatea ei sunt la locul lor. Nu era un film cu care să faci bani, ci un proiect care conținea spiritualitate, integritate”, a povestit actorul. „Face filme în care crede, nu filme de milioane de dolari.”

El a mai spus că nu este interesat de ceea ce lasă în urmă ca actor, ci ca om: „Nu mă interesează moștenirea pe care o las ca actor, fiindcă cel mai important este să fii în primul rând om”.

„Nu cred în noroc, în bani sau putere. Cred că în deciziile pe care le luăm în viață cel mai important este să fim în acord cu adevărul, să fim loiali și să avem un dram de dragoste și grijă în inimă pentru cei mai puțin norocoși decât noi”, a adăugat el.

„Am scris acest film pentru cei mai puțin norocoși. Pentru aceștia este filmul”, l-a completat și regizoarea. „Este pentru ei, pentru cei care suferă cel mai mult”, a adăugat ea, precizând că e greu de imaginat suferința celor care trec prin războaie sau îi pierd pe cei dragi ai lor.

„Această icoană mă va însoți toată viața”

La finalul interviului filmat, Yelena Popovic i-a dăruit lui Mickey Rourke o icoană pictată la o mănăstire de monahi, spunându-i că aceștia s-au rugat în timp ce au pictat-o.

„Nu puteam primi un cadou mai frumos!”, a exclamat Mickey Rourke. „Știu un lucru: că [această icoană] mă va însoți toată viața și că mă voi ruga la ea toată viața.”

„Și să știi că îi poți vizita oricând pe părinții care au pictat-o, mai ales că ai nevoie de un nou duhovnic acum!”, i-a replicat Yelena Popovic.

„Vedeți de ce am lucrat atât de ușor împreună?!”, a încheiat Mickey Rourke emoționat.

Mickey Rourke a vizitat săptămâna trecută biserica dedicată Sfântului Nectarie din localitatea Agios Konstantinos (Kamariza), la 115 de kilometri nord de Atena.

După încheierea filmărilor la „Man of God”, filmul despre viața Sfântului Nectarie, în care Mickey Rourke joacă rolul unui paralitic vindecat de acesta, actorul și-a exprimat o dorință mai puțin obișnuită pentru o vedetă de la Hollywood. El a cerut să meargă într-o biserică închinată sfântului.

Echipa de filmare l-a condus sâmbătă, 12 septembrie, la 115 de kilometri nord de Atena, în satul Agios Konstantinos (fostul Kamariza), unde Arhim. Nektarios Vitalis, căruia sfântul i s-a arătat de mai multe ori, a construit o biserică dedicată acestuia.

Agenția de știri Orthodoxia a relatat că actorul a lăcrimat când a intrat în sfântul locaș și s-a rugat un timp îndelungat.

Filmul „Man of God”, despre viața Sfântului Nectarie, este scris și regizat de Yelena Popovic și produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în colaborare cu Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos.

Pelicula va fi distribuită în cinematografe de Feelgood Entertainment începând din 3 decembrie. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la mutarea sfântului la viața veșnică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button