X

Mesajul filmului “Leave No Trace”: este greu de trait in padure, este gresit sa traiesti in padure si cine fuge in padure are probleme cu capul

de Saccsiv
Foto: http://www. criticscircle.org.uk/leave-no-trace/

Povestea:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un tata pe nume Will (interpretat de Ben Foster) locuieste impreuna cu Tom, fiica sa de 13 ani (interpretata de Thomasin Harcourt McKenzie) in padure. Nu intr-o cabana, ci efectiv in padure, intr-un adapost improvizat. Se hranesc cu ce gasesc pe acolo si se descurca precum cititi in cartile despre supravietuire.

Fac de asemenea si exercitii de fuga in caz ca simt ca sunt descoperiti de catre autoritati.

Din cand in cand, insa, mai merg si pana in oras pe la ceva ce pare a fi o organizatie pentru veterani, de unde Will primeste diverse chestii pe care mai apoi le vinde unui grup de veterani ce locuiesc si ei tot in padure. Cu banii astfel obtinuti, achizitioneaza una alta de la magazine.

In timpul unei astfel de vanzari, seful grupului de veterani il intreaba daca n-ar putea insista la doctor pentru mai multe medicamente, iar Will ii raspunde ca nu, caci “nu vreau sa fiu marcat”. Mai multe explicatii nu ni se dau.

Par a fi fericiti cu acest trai. La un moment dat insa, pe cand fata culegea ceva prin padure, o zareste un individ care facea jogging. Ea se ascunde in speranta ca astfel respectivul va considera ca doar i s-a parut. Nu-i spune insa si tatalui, deci nu-si i-au masura de precautie de a-si muta mica tabara. Si cum individul este un om de tip nou, dresat de sistem cu indemnul “civic” See SomethingSay Something, direct la autoritati se opreste pentru a vesti ce-a vazut el. Care autoritati, fiind vigilente, formeaza o echipa de caini, politisti si protectia copilului si pornesc iute sa scotoceasca padurea. Si nu se lasa pana ce nu-i prind.

Principalele acuzatii impotriva tatalui sunt ca este ilegal sa traiesti in padurile publice si ca este de asemenea ilegal sa-ti educi singur copilul netrimitandu-l la scoala.

In timpul interogatoriului, la un moment dat lui Will i se pune si urmatoarea intrebare, la care trebuie sa raspunda cu adevarat sau fals:

 

“Lucrurile nu ies asa cum au spus Profetii ca vor fi”

 

La care el nu raspunde.

Iar in cazul fetei, intrebari mestesugite incearca sa descopere un eventual caz de incest.

Pana la urma, autoritatile par binevoitoare si le dau un timp de incercare pentru a se reintegra in societate. In caz ca nu trec de acest examen, fata ii va fi luata. Concret, sunt dusi departe de acea padure, intr-o asezare rurala de fermieri, iar femeia de la asistenta sociala le tot face cadouri, de la telefoane mobile si pana la bicicleta pentru fata. El le accepta, mai putin telefonul.

Usor usor, toate acestea au efect asupra lui Tom, care incepe sa indrageasca noua viata. Tatal sau n-o lasa insa sa prinda radacini, fug de acolo si cu multe peripetii ajung departe, intr-o alta padure, unde gasesc o cabana parasita.

Nu dupa multa vreme insa, Will este ranit, fata cauta disperata ajutor si cum necum gaseste un grup de oameni ce alesesera sa traiasca de asemenea departe de localitati, dar intr-un grup mai mare si cu oleaca mai multa civilizatie moderna: aveau rulote, curent electric, ATV-uri, butelii cu gaz.

Sunt gazduiti de catre acestia, tatal este tratat de catre un fost medic militar iar fata se incadreaza foarte bine in peisaj. Cand se pune pe picioare, Will vrea din nou sa plece, dar Tom il refuza si decide sa ramana, spunandu-i:

 

“the same thing that’s wrong with you isn’t wrong with me”

 

Asa ca pleaca singur si nu s-au mai vazut.

Filmul se termina aratandu-ne fata care periodic lasa un sac cu merinde la un copac anume de unde ia sacul gol lasat anterior. Semn ca tatal sau e bine in padure.

Conform descrierii din https://en.wikipedia.org/wiki/Leave_No_Trace_(film) Will a decis sa ia calea codrului deoarece a ramas socat dupa Razboiul din Irak. Nu mai suporta sa interactioneze social cu alti oameni. De fapt, de acelasi posttraumatic stress disorder (PTSD) sufereau toti cei cu care au mai relationat prin pustiu, doar ca el era intr-o forma mai grava.

Iata si un trailer:

In concluzie:

Filmul vrea sa demonstreze ca este greu de trait in padure, este gresit sa traiesti in padure si cine fuge in padure are probleme cu capul.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. Tu suferi ,probabil de exact acele fetite de care zici tu ca sunt posedati respectivii,calmeaza-te, ce ai incercat sa spui nu-si are locul pe acest portal! Nu esti ortodox comportandu-te asa chiar daca poate intr-o mica masura ai dreptate! Si e posibil sa fi comentat la alt articol si “trailer” vazut altcandva,oricum ideea de baza e ca ai un limbaj extrem de impropriu si nedorit!Doamne Ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button