X

Preotul EUGEN TANASESCU (Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului) despre ANTI CRETANI: “fricosi care habar n-au sa-si tina credinta in frau, sfertortodocsi, papa lapte, sugari ce inca n-au trecut la carne, mocofani, habar n-au de credinta”

de Saccsiv
Preotul Eugen Tanasescu (dreapta) alaturi de Arhiepiscopul Tomisului Teodosie

Cititorii mai vechi ai blogului saccsiv stiu prea bine cam ce-i poate debita mintea personajului din fotografia de mai sus. Voi relua in acest articol cateva chestii si pentru cei mai noi. Deocamdata, iata ce zice despre cei ce critica Sinodul din Creta, incepand cu minutul 3:

Inregistrarea a fost postata la:

http://www.radiodobrogea.ro/382-revista-presei-marti/

Preotul Eugen Tanasescu este realizatorul emisiunii “Revista Presei” de la Radio Dobrogea, Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului si are si blog pe Adevarul:

Pr Eugen Tanasescu are blog pe “Adevarul”

Asadar, zice el despre cei ce critica Sinodul din Creta ca sunt niste fricosi care habar n-au sa-si tina credinta in frau, sfertortodocsi, papa lapte, sugari ce inca n-au trecut la carne, mocofani si ca habar n-au de credinta.

Si “explica”:

“Am zis ca poate au si ei o argumetatie mai de Doamne ajuta, adica ceva serios acolo … Nu frate, sunt niste mocofani.”

Eu nu stiu cu cine a vorbit el pe facebook, dar chiar sa nu fi aflat pana acum despre argumentele anti cretanilor? Evident ca a aflat, caci doar au facut multa valva sinaxele de la Botosani, din Grecia, scrisorile si articolele preotilor nepomenitori, conferintele lui Gheron Sava Lavriotul, materialele teologului Mihai-Silviu Chirila, etc., etc., etc.

Stie de ele, dar face pe nestiutorul, caci vorbeste unui public pe care doreste sa-l tina cuminte in staul. N-are absolut nici un interes sa afle si ascultatorii sai despre realele argumente, asa ca scoate in luminile rampei o discutie pe care cica ar fi avut-o cu cineva de pe facebook care s-ar fi exprimat cum ca vine Papa in Romania sa ne ia credinta. Sau ca dupa Creta vin sa ne ia credinta.

Problema nu este insa ca vine Papa sau altcineva sa ne ia credinta ca pe-o valiza, ci care va fi mesajul transmis poporului credincios cu ocazia acelei vizite, tradarea Ortodoxiei in Creta si ecumenismul in general.

Mai zice in zeflemea preotul Eugen Tanasescu:

“Nebuniile alea cu religia unica […] Va fi o religie unica si o sa ne fure credinta si o sa ne tranforme in catolici”

Aia cu religia unica nu este insa o nebunie. Si o stie foarte bine, caci Arhiepiscopia Tomisului este cea care a organizat in 2013 conferinta Parintelui profesor Teodoros Zisis, initiatorul Marturisirii de Credinta impotriva Ecumenismului si capul sinaxei antiecumeniste a clericilor si monahilor de la Volos. Care preot Teodoros Zisis, apropos, este si el anti cretan. Nici de argumentele sale n-a auzit?

Iar religia unica nu ne tranforma in catolici, tocmai asta e siretenia. Care-i treaba cu religia universala, legatura cu masoneria, rabinii si antihristul, ne explica de asemenea foarte bine Mitropolitul Serafim de Pireu, care culmea, si el a fost la Constanta:

Cititi fratilor articolele din link-urile de mai sus, caci multe sunt puse acolo cap la cap. Iar dupa ce le cititi, studiati va rog cu atentie:

Si veti pricepe atunci cum functioneaza mecanismul prin care ecumenismul duce la religia universala, strict necesara pentru acceptarea antihristului ce sta sa vina.

Preotul Eugen Tanasescu degeaba le citeste. Nu s-a lipit de el nimic nici din conferintele celor doi. Pentru ca el e cu treaba. Sa ne amintim ce spunea in 2011:

Si o spunea ca sa-si motiveze lucrarea, caci, repet, acest om are foarte multa treaba pe acest Pamant. Ca de exemplu indemnarea poporului credincios sa accepte documentele cu cip:

Si multe altele:

Asadar, era evident ca nu-i putea scapa un atac impotriva anti cretanilor, caci ecumenismul este unul dintre cei doi stalpi de baza ai NOII ORDINI MONDIALE ce pregateste terenul acceptarii ANTIHRSITULUI.

Revenind deci la emisiunea sa de ieri, mai zice una, dar pe asta cu mult tupeu:

“Credinta e a ta si nu ti-o schimba nimeni si nimeni nu are dreptul sa-ti impuna sa crezi ceva.”

Serios? Dar pe asta unde s-o incadram?

Dar pe asta?

Dar pe asta?

Dar multe altele?

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

19 comentarii

 1. Am vazut emisiunea cu individul acesta pupator de talpi ecumeniste. Poseda un vocabular de maidan, se pliaza perfect pe profilul de popa oportunist, ecumenist. Sa fereasca Dumnezeu pe orice om de buna credinta sa ajunga sub epitrahilul acestui hibrid media.

 2. foarte putini constanteni asculta emisiunile acestui preot,dar cred ca inca nu e cazul sa-l aratati in compania IPS Teodosie,pt ca nu cred ca l-a pus el sa spuna asa ceva,si nici nu cred ca asculta aceste emisiuni.sigur nu.DUMNEZEU sa-l lumineze ,sa-l intelepteasca si sa-l ierte saracul de el,ca e aproape de prapastie,si cine stie…

 3. Adevarul ca toti acesti virulenti ecumenisti sunt niste nesimtiti, ei care iau in zeflemea si pe sfintii antiecumenisti nu doar pe crestinii in viata ce se opun ereziilor. De fapt el si-a facut propria caracterizare cand a aruncat cu noroi in crestini, de fapt a vorbit de pleava ecumenista din Biserica „fricosi care habar n-au sa-si tina credinta in frau, sfertortodocsi, papa lapte, sugari ce inca n-au trecut la carne, mocofani, habar n-au de credinta”. Domnu Tanasescu, o autocaracterizare mai buna greu s-ar fi putut. Multumim! Ar trebui ca in CV-ul tuturor ereticilor, ecumenistilor sa apara si aceasta descriere. Sa va fie rusine mister Tanasescu pentru ca pozati in ortodox dar sunteti asa cum ati zis, un „fricos care habar n-au sa-si tina credinta in frau, sfertortodox, papa lapte, sugar ce inca n-a trecut la carne, mocofan, care habar n-au de credinta”. Eu as zice mai simplu despre ereticii ecumenistii „ortodocsi”: „pseudocrestini care n-au cunoscut harul luiDumnezeu, barci fara carma care plutesc pe marea vietii aiurea si striga in gura mare: haideti dupa noi!”

 4. „Cum e turcu’ , [asa este] si pistolul…”
  https://www.pelerinaj.ro/rezervari/pelerinaj-viena-budapesta-bratislava-praga-6-zile-5-nopti-2018/
  Unde face reclama Patriarhia pentru a merge in pelerinaj….?
  E „nou”!
  – la templul unde a fost incoronata asasina ortodocsilor, Maria Tereza, La Viena
  – prin oras[e], „tur pietonal”…;
  – la Budapesta la Catedrala unde e „mana lui Stefan”, rumanul – primul rege crestin din Panonia… preluat de papistasi, dupa cum este cunoscut…
  „… în jurul anului 971, fiica lui Iuliu cel Bătrân, Sarolta (cca. 947/957 – 997) se căsătoreşte cu viitorul rege al Ungariei, Geza I (972 – 997), căsătorie din care vor rezulta patru fete: Juditha, Margareta, Şarolta, Gizella şi un băiat, Ştefan, născut în anul 975.
  Băiatul va fi botezat iniţial Voicu şi creştinat în rit ortodox, ca apoi, la vârsta de 10 ani, respectiv în anul 985 să fie botezat catolic, sub numele de Ştefan, devenind astfel primul rege creştin al maghiarilor sub titulatura de Ştefan cel Sfânt (997-1038).”
  Va fi vazuta (?) mana ortodoxului Voicu sau mana papistasului Stefan???
  In fine, se ajunge duminica la Biserica romaneasca … da’ [nici]aici nu are ce pelerinaj sa fie:
  „Pentru creștinii ortodocși, un pelerinaj este o călătorie sau căutare cu o mare încărcătură morală pentru credința și convingerile ortodoxe. Subiectul pelerinajelor poate fi foarte variat, de la pelerinaje în locuri cu semnificație deosebită pentru toți credincioșii ortodocși până la acelea care au semnificație pentru credincioșii dintr-o anumită zonă.”
  https://ro.orthodoxwiki.org/
  ============
  Nu era mai frumos sa fie numit circuit „spiritual” sau sa se viziteze Biserici? – intelegand, desigur – ceea ce are Ortodoxia.
  In timpul liber sa se duca fiecare unde vrea.

 5. Michael,

  „Nu teme turma mica….”.
  Nu cantitatea conteaza, ci Adevarul. Bre, aici nu e ca la democratie. Iisus prin exercitiu democratic a fost rastignit.

  Catolicii il fac pe mincinos pe Iisus Hristos – vezi filioque. Ei au stat, banca, sant organizatie lumeasca.
  Iar voi-protestantii, nu ati citit Iacov cap 2, Matei cap 7 si 25; din astea…
  Iti recomand sa vezi cum a fost pacalit Luther de catre cel rau.

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/10/30/martin-luther-si-cauzele-secrete-ale-reformei-lui/

  Ortodocsii, dupa cum a randuit Dumnezeu sa se si numeasca, nu au greseli dogmatice.

 6. Un trufas care judecata in batjocura nu poate sa poarte haina preoteasca, il slujeste pe cel ale carui porunci le implineste! E plin de draci individul, din aia teologi…

 7. Este omul lui antihrist caci propovaduieste erezia si batjocoreste pe Sfintii Parinti prin discutia lui . Trebuie cercetate bisericile unde putem merge la slujba duminica sau in alte zile pentru ca acesti preoti unde slujesc nu coboara Duhul Sfint pentru ca il hulesc . Sa recunoastem invatatura curata ortodoxa se poate numai prin cunoasterea invataturilor Sfintilor Parinti si aplicata cu desavirsire in viata noastra crestina . Preotii care sunt eretici sau slujesc din dragostea de bani dar nu au Duhul Sfint asupra lor se pot cunoaste cind vor face agheazma , caci agheazma lor se va strica din cauza necredintei cazuti in erezie si ne va duce pe acelasi drum al pierzaniei . Trebuie cautat un duhovnic bun sa-l intrebam si sa luam sfaturi cum ne putem mintui in aceste vremuri grele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!