X

VIDEO: Maicile antiecumeniste de la Frumoasa, bătute și alungate din mănăstire

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deja ura și stăruirea în erezie a celor ce aprobă pseudo-sinodul din Creta a atins culmi demonice. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

23 comentarii

 1. Sărăcuțele măicuțe, după 20 de ani în mănăstire, au ajuns sechestrate, bătute, alungate și aduse în stare de șoc de către ‘surorile’ lor… ‘creștine’, că nu sunt de acord cu ecumenismul, sinodul din Creta și cu ierarhul lor. Groaznic!

  1. Asta arata ca nu este Dumnezeu in ele. Prigonesc pe nonereticii antiecumenisti pentru ca nu au discernamant, au o ravana nebuna si fac ce li se pare lor sau ce li se pare altora mai mari ca ele, de care asculta, la fel de lipsiti de discernamant ca si ele. Dezgustator.

 2. Pomul se cunoaşte după roade. Când roadele sunt prigonirea celor care se opun ereziei, minciuna, bătaia, abuzul, alungarea din mănăstiri, teroarea, exmatricularea etc., ce pom e acesta? Acestea sunt roade ale Duhului Sfânt?

  SF- Ap. Pavel spune că “roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege”.

  Ce legătură este între cele două tipuri de roade? Dacă ierahii şi preoţii apostaţi au har, cum se explică roadele lor otrăvite, despre care nicăieri nu se spune că ar fi ale Duhului Sfânt?

 3. Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Frumoasa

  Prezentare

  http://manastirea-frumoasa.ro/ro/despre-noi/prezentare?highlight=WyJvYlx1MDIxOXRlYSJd

  Obștea mănăstirii este formată din 10 viețuitoare, ocârmuite de Maica Stareță Stavrofora Sofia Bordeianu

  – eu, ca stareță, am îndatorirea să-mi judec obștea, să fiu obiectivă. Pe lângă viața duhovnicească personală, trebuie să mă preocup și de viața celorlalte, să le urmăresc pe fiecare în parte, dar nu pătimaș, ci cu dragoste. În același timp, ca stareță, trebuie să fiu și exigentă.

  https://s18.postimg.org/uc31q2g2x/manastirea_frumoasa_iasi_obstea.jpg

  -Cât de importantă este unitatea în obște?

  Maica Stareță Stavrofora Sofia Bordeianu:

  Unitatea – acesta este cel mai greu lucru de făcut, și de aceea este și cel mai măreț. Înaltpreasfințitul Teofan ne spunea că în Biserică este foarte, foarte importantă unitatea. Și ne dădea niște exemple din viața unor patriarhi, episcopi, mireni, care, smerindu-se ei, personal, au reușit să păstreze unitatea atunci când exista riscul ca ea să se piardă.

  Sfinții Părinți spun că pacea este de patru ori mai mare decât dreptatea. Și nu pierzi nimic. În aparență pare că ai ieșit mai prost fiindcă ai cedat primul, dar bucuria pe care o dobândești în suflet când faci un astfel de gest nu se compară cu nimic pe lumea acesta.

  https://doxologia.ro/viata-bisericii/interviu/nu-numarul-maicilor-conteaza-ci-felul-lor-de-intelege-menirea

  Ce ticăloșenie mai e și asta madam Sofia Bordeianu? Până la ierarh sunt toate!? Pentru UNITATE ați bătut și alungat măicuțele, surorile voastre, de 20 de ani în mănăstire, le-aţi adus în stare de șoc încălcându-le drepturile și libertățile prevăzute în Constituție – că nu sunt de acord cu ecumenismul și sinodul din Creta, împotrivindu-se ereticului Teofan!? Rușine, ție lui Teofan Înaltpreasmintitul și ticăloaselor care au pus mâna pe măicuțele cinstite și dreptmăritoare să le bateți și alungați că nu sunt ca voi – MORMINTE VĂRUITE! !

  1. Toţi trădătorii de tipul stareţei se silesc acum să placă episcopilor apostaţi şi o dau cu ascultarea. Însă la judecată, când vor vedea adâncul iadului căscându-se ca să-i înghită veşnic pe aceşti lupi în piei de oaie, când îi vor vedea mai ruşinaţi şi mai osândiţi decât toţi păgânii/ticăloşii lumii, câţi dintre cei care acum îi urmează orbeşte în lepădare vor dori să-i urmeze şi în gheenă?

 4. Sa te mantuiesti pe calea monahala cere sa mergi pe ea de-a lungul vietii pamantesti; sa respecti voturile monahale: ascultarea, saracia, fecioria. Asculti de Stareta, Episcop si Patriarh ca de Hristos, alesi de Hristos . Multi au semnat la Creta. Nu cred ca Hristos ii va lasa in inselare, sa ajunga in Iad, partasi la erezie prin semnatura. Orice pacat poate fi iertat prin pocainta. Pocainta nu e publica.

  1. Ana-Maria, zici că te pricepi la… calea monahală, explică te rog de ce au fost bătute măicuțele. Până unde merge ascultarea monahilor, sunt aceștia sclavi pe plantațiile ierarhilor și nu știu eu?

   1. Măicuţele au fost bătute pentru că alea care le-au bătut ascultă de Hristos. Aşa-i, Anuţă inspirată de aghiuţă? Dacă nu te duce mintea, de ce măcar nu taci? Nu ţi-e ruşine să încerci să justifici fărădelegea flagrantă?
    “Nu cred ca Hristos ii va lasa in inselare, sa ajunga in Iad, partasi la erezie prin semnatura”___________ Sigur, drăguţă, ce treabă să aibă apostazia/erezia cu iadul, că doar toţi ereticii sunt în rai, iar nouă faptul că ne zicem ortodocşi ne deschide automat porţile raiului!
    Retractez doar dacă eşti absolventă de şcoală specială, căci doar în acest caz ai mai avea circumstanţe atenuante.

    1. Anuţa-aghiuţa (că Maria e nume de cinste, care nu se potriveşte oricărei fiinţe), eşti cumva dintre bătăuşele care-şi justifică ticăloşia cu ascultarea, fără să conteze că e ascultare de Hristos sau de dracul?
     Sau eşti o tembelă prăpădită, care s-a găsit să facă pe deşteapta şi să ne înveţe ce e cu monahismul şi cu mântuirea apostaţilor?
     Ai auzit că antihrist va fi încoronat de patriarhul Ierusalimului? După tine, pe antihrist o să-l aleagă tot Hristos, deci să fie şi el ascultat ca Hristos?

     1. Poate ne răspunde şi nouă anuţa-aghiuţa la câteva întrebări, că tot e dorită să ne ofere lecţii de ascultări monahale:
      1. La papistaţi cum e? Tot aşa, ca “sa te mantuiesti pe calea monahala cere sa…asculti de Stareta, Episcop si Papă ca de Hristos, alesi de Hristos”?
      2. Dacă stareţa episcopul sau patriarhul le cere bătăuşelor să arunce cu pietre în cele două maici care refuză apostazia, asculţi de ea/el ca de Hristos? Aşa-i? Sau mai bine cu o cârjă în cap, că doar deja avem modelul patriarhului Daniel, care l-a băgat în spital pe părintele Adrian Făgeteanu prin această metodă? Patent patriarhal, după criteriile anuţei de deosebire a duhurilor: ce e de la stareţ, episcop sau patriarh e de la Hristos!
      3. Aşa-i, anuţă, că Istoria Bisericii (ştii ce-i aia?) ne-a învăţat să ascultăm de Nestorie (ăla de la Sinodul al III-lea ecumenic) ca de Hristos pe motiv că e patriarh? Sau pe Teodor de Mopsuestia, că-i episcop?
      Sigur anuţă, ascultăm ca de Hristos de cei care nu ascultă de Hristos şi ne mântuim! Garantat 100%!
      Bravo, dragă!

  2. Sărmana de tine !
   Măi femeie, revino-ţi în fire !

   Spui aşa: “… Orice pacat poate fi iertat prin pocainta. Pocainta nu e publica.” !
   Da, păcatul personal săvârşit de oricare dintre noi, Dumnezeu îl iartă, în taină la spovedanie, dacă există POCĂINŢĂ, dar erezia nu-i un simplu păcat, ci este este HULĂ ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT ! …

   Ce ne spune Mântuitorul: “… De aceea vă zic: Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta….” Mt 12,31 …

   Iată un text la care ar trebui să reflectezi (reflectăm) mai mult pentru a înţelege diferenţa dintre cele două căderi (culmea e că acest text e publicat şi pe jucăria de făcut bani a lui TEO(R)FAN …
   https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/de-ce-pacatul-impotriva-duhului-sfant-nu-se-iarta-pe-cand-celelalte-pacate-oricat-de )

   “… Ai citit în Evanghelie aceste spuse ale lui Hristos: tot păcatul şi toată hula se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu li se va ierta oamenilor nici în lumea aceasta, nici în cealaltă. Şi întrebi: ce este hula împotriva Duhului Sfânt? Este hula împotriva adevărului şi vieţii care este de la Dumnezeu Duhul Sfânt. Necredinciosul, care urăşte şi prigoneşte adevărul lui Dumnezeu, huleşte împotriva Duhului. Sinucigaşul, care urăşte şi ucide viaţa din sine, huleşte împotriva Duhului. Fiindcă Duhul este numit Duhul adevărului şi Dătătorul de viaţă, în Evanghelia după Ioan scrie că Domnul Hristos l-a numit de trei ori pe Duhul Sfânt Duhul Adevărului (14, 26; 15, 26; 16, 13). Deci, cine tăgăduieşte şi batjocoreşte adevărul tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Duhul Sfânt, tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Dumnezeu, Care e duh şi adevăr.

   „De ce nu poate fi iertat acest păcat”, întrebi, „în vreme ce orice alt păcat poate fi iertat? Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul?” Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu. Cei dintâi, chiar dacă păcătuiesc, reînnoadă legătura cu Dumnezeu prin ruşine şi pocăinţă – dar la cei din urmă toate legăturile cu Dumnezeu sunt rupte, şi omul necredincios s-a depărtat nemărginit şi deplin de Dumnezeu. La cei dintâi este slăbiciune, la cei din urmă, îndărătnicie. La cei dintâi, sufletul călătoreşte prin întuneric, însă măcar doreşte lumina. La cei din urmă, sufletul călătoreşte prin întuneric şi numeşte întunericul lumină. Când omul nu are nici cea mai mică voinţă să se mântuie, Dumnezeu nu vrea să-l mântuie cu de-a sila.

   Ca o altă hulă împotriva Duhului Sfânt este urârea vieţii proprii şi răpirea vieţii proprii. Duhul Sfânt Se numeşte Dătătorul de viaţă, Dăruitorul vieţii. Când omul primeşte viaţa de la Dătătorul de viaţă, însă din neştiinţa obârşiei acestui dar nu este recunoscător faţă de Dumnezeu, i se poate ierta. Chiar şi când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii, şi ştie de unde a primit acest lucru de mare preţ, şi totuşi nu e recunoscător, i se poate ierta. Dar când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii şi o leapădă cu dispreţ, aceluia nu i se poate ierta nici în lumea aceasta, nici în cealaltă.

   Pentru a înţelege acest lucru trebuie să înţelegem mai întâi ce înseamnă a ierta. A ierta pe păcătos înseamnă a-i reda viaţa deplină, a-i dărui din nou viaţa: însă când cineva nu doreşte viaţa, ba o mai şi urăşte şi o dispreţuieşte, Dumnezeu nu are altceva să-i dea. De asta este şters din Cartea celor vii.

   Roagă-te lui Dumnezeu să te păzească pe tine şi pe ai tăi de aceste păcate de neiertat, care înseamnă o nebunească răzvrătire a făpturii împotriva Făcătorului…”

   (Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi: scrisori misionare, Editura Sophia – Press, 2002, p. 39)

   Erezia este o învăţătură greşită, neadevărată, mincinoasă cu sensul de vicleană !
   Învăţătura trebuie să o facă un învăţător, în cazul nostru un ierarh, episcop, că asta este în fişa postului !
   El, învăţatorul ne învaţă pe noi, învăţăceii, ce ?, învăţătura lui, care trebuie să fie cea adevărată !
   Unde ne învaţă el învăţătura cea adevărată ?
   În Biserică / biserică = un spaţiu pentru tot omul doritor de învăţătură adevărată (că doar nu la el în chilie …!)
   Prin urmare, dacă în mod public ne învaţă învăţătura cea adevărată = AXIOS !, iar dacă ne otrăveşte cu erezia, îi considerăm ANAXIOS, şi nu ne trebuie un aşa “învăţător” !
   Iar el ca persoană să mai capete milă de la Dumnezeu TREBUIE să se POCĂIASCĂ PUBLIC, fiindcă public a propovăduit erezia, să ceară iertare PUBLIC de la creştinii spălaţi pe creier cu “învăţătura” lui, să explice de ce “învăţătura” propovăduită de el este greşită, EREZIE, şi de asemenea să MĂRTURISEASCĂ PUBLIC ADEVĂRUL DE CREDINŢĂ, chiar cu preţul vieţii sale, pentru a salva cât mai multe suflete de la APOSTAZIE !

   Eu sper că nu eşti născută după ultima ploaie şi că ştii în ce lume trăieşti !

   Iertare de îndrăzneală !
   Doamne ajută !

  3. Ana-Maria spui: ”Orice păcat poate fi iertat prin pocaință. Pocăința nu e publică.”
   Asta e adevărat numai în ceea ce privește păcatele personale. Fiecare se spovedește în taină pentru că Sf. Taină a Spovedaniei nu e publică.
   În ceea ce privește însă păcatul ereziei, care a fost săvârșit PUBLIC, cu capul descoperit în biserică, tot PUBLICĂ trebuie să fie și dezicerea de acest păcat, pentru că altfel nu avem cum să știm că ierarhul eretic s-a pocăit! Ai înțeles care e diferența?

 5. Stareta cu celelalte maicii eretice ce fel de pocainta fac.Nu cred ca Hristos le-a spus sa rupă piciorul maicii Arsenia sa stea 60 de zile in ghips.Rusine Ana -Maria despre felul cum gîndesti.Daca cineva ti-ar face si tie la fel ce le-au facut bietelor maici ai gîndi divers.Vatamarea corporală se pedepsește sunt cetățeni ai României aceste maici bătute .prigonite deposedate de bunuri personale.telefoanele au fost sterse……

 6. Mare pacat ce s-a facut acolo! Dumnezeu sa ii lumineze pe toti cei care suporta aceasta cauza ecumenista, sa se intoarca la Biserica adevarata a lui Hristos, pt care au murit mucenici din calendarul nostu.
  O singura intrebare am pt acesti oamnei, cum o sa justificati ceea ce faceti acum in fata lui Hristos, ca de trait nu o sa traiti vesnic…Ma rog pt voi!

 7. Pestele de la cap se impute…Cum e posibil asa ceva?Chiar in biserica?Nu se poate!Nu stiu cum de ne mai tine Pamantul….Stareta,preot duhovnic al manastirii sa incurajeze apostazia,erezia,bataia,violenta verbala si fizica?Au inima curata,duh umilit si marturisirea lui Hristos asa scum se cere oricarui monah si oricarui crestin?Nici un mirean nu ar fi procedat asa,decat daca este unealta diavolului(demonizat).Iata unde duce partasia cu erezia ecumenista!
  Nu exista ecumenism bun sau rau,cum sustine mitropolitul Teofan.Oricum te-ai crede ca esti bland sau mai putin agresiv,tot lup in piele de oiaie de numesti si va fi vai de sufletul dumneavoastra, atunci cand vei fi judecat…Nu este tarziu sa va deziceti public,acum in Saptamana Mare de ceea ce ati semnat in Creta…Sunteti fericit alaturi de ceilalti ierahi semnatari de ceea ce ati provocat in poporul roman iortodox?Dezbinare,dureri sufletesti si trupesti.Nu cred ca mantuirea poate fi asigurata atunci cand sustineti ca una sa ai in inima si alta pe buze…Nu aveti intelepciunea sarpelui si curatia porumbelului,procedand astfel.Fiti sabie cand e vorba de apararea credintei ortodoxe la vedere,nu pe ascuns..Nadajduiam si inca mai speram ca va va lumina Dumnezeu si va va da putere,inima si intelepciune sa acceptati martirajul decat sa va pastrati la nesfarsit aceasta atitudine pe care o aveti alaturi de intreaga echipa in frunte cu ecsarhul locului..

 8. Apropo de “lanterna” cu care maicile rele-ecumeniste ii dadeau flashuri si care facea pâr pâr pâr era cu siguranta un pistol cu electroșocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button