X

Împreună slujire a unui preot ortodox cu ereticii (papistașii) în România. Are cine mai multe informații?

de null
FOTO: https://www.aparatorul.md/wp-content/uploads/2017/11/romania_ecumenism_02.jpg

Mesaj primit de la cititori:

„Stimata Redactie!

Atasat va trimit cateva fotografii, care au ajuns nu doar sa contrarieze, dar mai ales sa sminteasca credinciosii drept slavitori din zona Banatului. Este vorba de preotul Ion Cherescu din parohia Bozovici, judetul Caras Severin care in actiunile sale ecumeniste a mers pana a sluji slujba invierii impreuna cu preotul romano-catolic din localitate. De Pastele catolic a savarsit in biserica papistasa din localitatea Bozovici slujba invierii dupa ritualul catolic asa cum se vede in fotografiile atasate.

Bineinteles ca nu a fost nici macar atentionat, darmite pedepsit de catre episcop pentru aceste abateri grave. Nimeni nu zice nimic. Siteurile de aparare a ortodoxiei nu spun nimic despre acest caz. Asa zisul preot ecumenist isi face de cap in continuare. Saptamanile trecute a cununat o pereche de tineri care au avut nasi catolici. Pana cand? Oare ce se va intampla cu credinciosii care il urmeaza?”

NOTĂ OrtodoxINFO

Știrea este preluată de pe aparatorul.md, iar noi nu am găsit o altă sursă pentru a putea confirma informația. De aceea vă rugăm să ne dați și alte detalii.

Despre preotul Ion Cherescu găsim câteva informații pe episcopiacaransebesului.ro și două videoclipuri pe YouTube:

Paroh: Pr. iconom stavrofor ION CHERESCU, născut la 17.05.1969.

Hirotonit în anul 1994. Paroh la Bozovici din anul 2000.

Citiți vă rog și:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Pai ionică din Banat a participat recent la adunarea san egidio alaturi de serafim joanta cu toți dracii de acolo, atunci la asta ce pretenții sa ai

  2. Sunt Ierodiaconul Filotei Gherman de la mănăstirea Poiana Brașov, și va pot da mai multe informații despre parintele Ion, pe care îl cunosc din copilărie. Cel sau cei care au trimis Știrea și pozele au făcut Știrea intenționat malițios la adresa părintelui Ion, iar unele informații sunt inexacte și neadevărate. Eu pot da oricând mărturie despre parintele Ion. Lucrurile stau in felul următor, și dacă nu își atribuie nimeni articolul, as vrea sa îl dezmințiti sau sa îl modificați. Ma puteți contacta oricând pentru informații. Pozele pe care le vedeți sunt realizate înainte ca Sfântul Sinod sa dea o hotărâre clară împotriva condlujirii cu papistașii. Cel care v-a trimis pozele și a realizat textul este un mincinos care îl urăște pe Pr. Ion. NU S-a SLUJIT NIMIC DUPĂ RITUALUL CATOLIC. Comunitatea catolica din Bozovic nu are preot. In anii in care pastile cădeau in data diferită, preoții catolici ii rugau pe cei ortodocși sa facă slujba învierii in bisericile lor ÎNTODEAUNA DUPĂ RÂNDUIALA ORTODOXA. Iar in anii in care pastile cădeau la aceeași data, preoții ortodocși (căci erau doi in Bozovic, și participau amândoi), după săvârșirea slujbei de Înviere se întâlneau in centrul satului, și mergeau cu toții la biserica ortodoxa, unde ASISTAU și catolicii la utrenia învierii. In poza in care pr Ion duce in mâini o statuie catolica, este imortalizata in unul din anii când s-a făcut utrenia ortodoxa in biserica catolica și un credincios l-a rugat pe pr Ion sa o scoată dinte-un dulap sa sa o pună pe o masa, ca ei sa o țină acolo 40 de zile. Deci dau mărturie ca nu a-a slujit nimic cu preoții catolici, nici după ritual catolic. Iar toate aceste lucruri erau făcute cu consultarea și aprobarea prealabila a episcopiei. In momentul in care Sf Sinod a dat hotărârea ca sa se interzică definitiv slujirea cu catolicii, acest lucru nu s-a mai petrecut. Deasemenea, oficierea cununiei cu nași catolici de către pr Ion este la fel de falsa. Deci va rog, nu mai terfeliti imaginea unui preot care își face conștiincios treaba, doar pt ca cei care îl urăsc va trimit minciuni. Ierodiacon Filotei

  3. Il cunosc pe ion cherescu de cand era muncitor la fabrica de suruburi la Anina.Toata lumea fugea de el ca toti il stiau ca era catelul securitatii din fabrica.Tot ei l-au trims la scoala de popi.Am auzit ca la bozovici unde e popa e tot un om de nimic ca și atunci.Slujeste pe Sfântul banu nu pe Sfântul Dumnezeu.Halal de asa popa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button