X

Etapa I: SUPRAVIEȚUIREA până la FUGA din vremea ANTIHRISTULUI

de null
254656-99
Chilia Cuviosului Paisie Aghioritul. Foto: http://agiosmgefiras.blogspot.ro/2012_03_01_archive.html

Ca de fugit, va trebui sa fugim:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UNDE FUGIM DE ANTIHRIST? Va fi ca în filmele post-apocaliptice?

Iar pentru inceput, eventual, vom avea si un rucsac:

SUPRAVIEȚUIREA ORTODOCȘILOR ÎN VREMURILE DE PRIGOANĂ

Ba chiar ne si mai antrenam din timp:

Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul despre ANTIHRIST, despre CIPURI, despre ECUMENISM, despre SINODUL DIN CRETA si despre ANTRENAMENTUL FIZIC pentru SUPRAVIETUIREA ORTODOCSILOR

Fratele Cosmin ne mai propune un text, in completarea celui anterior:

SUPRAVIEȚUIREA ORTODOCȘILOR PÂNĂ LA FUGA DIN VREMEA ANTIHRISTULUI

Înainte de a începe acest articol, îmi cer iertare pentru că în urma primului articol ”Supraviețuirea ortodocșilor în vremurile de prigoană” unii frați ortodocși au înțeles  pregătirea rucsacului pentru faza finală a prigoanei ca o bizuire pe sine în locul nădejdii în Dumnezeu.

Nu este deloc așa, rucsacul este o manifestare a fricii noastre, a neputinței noastre, a slabei noastre credințe (cred Doamne, ajută necredinței mele) și totuși prin el arătăm că deși credința ne este puțină, credem că trăim vremurile din urmă și că ceea ce este scris în biblie se va împlini.

De asemenea mântuirea fiind conlucrarea omului cu Dumnezeu, începând de la blestemul lui Adam și al Evei,  suntem datori să aducem contribuția noastră la mântuire (să răbdăm până la sfârșit) și să ne silim pentru dobândirea ei, Dumnezeu nu mântuiește pe nimeni cu sila.

12. Zis-a Adam: “Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat”.
13. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: “Pentru ce ai făcut aceasta?” Iar femeia a zis: “Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat”.
14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: “Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul”.
16. Iar femeii i-a zis: “Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni”.
17. Iar lui Adam i-a zis: “Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: “Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”.
20. Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.
21. Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam şi femeii lui îmbrăcăminte de piele şi i-a îmbrăcat.
22. Şi a zis Domnul Dumnezeu: “Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…”
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
24. Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.

(Facerea (Geneza), Capitolul 3)

12. Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.

(Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 11)

Referitor la rucsac sau la orice altceva ce ține de pregătirea noastră pentru a putea răbda până la sfârșit îmi amintesc de o întâmplare de când eram în clasele V-VIII, profesorul scoate la tablă  mai mulți elevi și eu nu am învâțat nimic din lecție. Am început atunci să mă rog în gând la Dumnezeu să mă ajute, și m-am rugat, dar rezultatul a fost că am luat 4 deși neștiind nimic meritam și mai puțin. Nu am înteles atunci, dar acum înțeleg,  Dumnezeu nu binecuvintează lenea și nu ajută pe cei care nu se ajută ei singuri cât le stă în putere.

Una este să te prindă acele vremuri nepregătit, pentru că nu ai avut posibilități materiale sau din alte motive și nu ai reușit și alta este să nu faci nimic deși puteai și să spui că Dumnezeu te va ajuta. Fiecare să facă cum crede el că este mai bine.

Nu stim cât va mai fi până la fuga în munți când va fi de folos rucsacul dar știm din profețiile Sfinților Părinți că înainte de venirea antihristului va fi probabil război și poate chiar înainte de război creștinul ortodox care vrea să se mântuiască, nu va mai putea lucra la stat sau în altă parte pentru că nu vor mai fi bani lichizi și vor putea vinde și cumpăra doar cei care au cipul implantat care va fi și card bancar.

De aceea înainte de fuga în munți care este etapa II va trebui pregătită etapa numarul I, pregătirea unui loc pentru retragerea la țară pentru vremea când datorită faptului că refuzăm actele biometrice si cipul implantat nu vom mai putea lucra nicăieri

Această retragere constă în principal într-o bucată de teren ce va fi folosit pentru grădină, agricultură și creșterea unor animale și un adăpost.

Sf Ignație Briancianinov spune că așa trebuie să trăim și să ne folosim de lucrurile acestei lumi ca și un călător care stă o vreme la han (hotel) și după aceea pleacă mai departe. Lucrurile aceste lumi nu sunt ale noastre, avem doar dreptul de folosință a lor pentru un anumit număr de ani chiar dacă avem unele hârtii care spun că ar fi ale noastre. Diferența între o persoană care are de exemplu o casă în proprietate și o altă persoană care stă în chirie este că prima a plătit o mare sumă de bani de-o dată, în timp ce cealaltă plătește o anumită sumă de bani lunar. Nici una din cele două persoane nu va duce casa cu el. Este adevarat că e bine să lași ceva urmașilor dar luând în considerare ce vremuri trăim e posibil să fim ultima sau penultima generație. Chiar și așa dacă nu îți plătești impozitul și ai act de proprietate statul îți i-a casa, așadar tot nu este a ta ci ai doar dreptul să o folosești.

Pr Justin Pârvu spunea că la țară este ”viitorul” și în prima etapă acolo trebuie să ne pregătim un mic refugiu.

Locul (terenul) trebuie ales cu grijă și ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

 • zonă de deal sau munte
 • zonă cu pădure, maxim 10km (cu lemne uscate din pădure te poți încălzi fără nici un cost și trebuie să poți aduce lemnele în spate sau cu un cărucior sau căruță)
 • pe lângă acces la lemne, mai pot fi culese în aceste zone fructe de pădure și ciuperci
 • acces la apă independent de rețea (izvor sau fântână)
 • să fie destul de mare pentru a face o grădină și a cultiva ceva
 • poate fi cu casă veche pe el sau fără nici o construcție
 • foarte util dacă mai are ceva pomi fructiferi, dacă nu, pot fi plantați

Nu trebuie căutat ceva de care să devii legat, va fi doar un refugiu, un ajutor pentru a rezista până la sfârșit și care asigură condițiile minime de viețuire.

În multe sate de munte deoarece populația Romaniei scade se găsesc case părăsite care pot fi luate la prețuri acceptabile.

Deoarece profetiile spun să fugă în munți ortodocșii în grupuri este bine de pe acum ca mai mulți ce stau în apropiere de o anumită zonă să cumpere acest loc împreună și să îl amenajeze împreună. Dacă locul e bun și există voință și forță de lucru cu investiții minime se poate obține rezultatul dorit.

Dacă locul este cu casă, trebuie pusă la punct  (izolație, sobe cu plită pentru a putea face mâncare, împrejmuire, etc)

Dacă locul este fără casă, ținând cont de faptul că pentru o construcție nouă, mai nou trebuie pe lângă autorizație ingineri autorizați: responsabil tehnic cu execuția și diriginte de santier,  probabil că este mai bine de a găsi ceva ce nu necesită autorizații de la stat (container, casă mobilă, rulotă, baracă, etc). Noi tocmai de legătura cu sistemul și de dependența față de el încercăm să fugim.

Dacă casa nu există, ce va fi facut trebuie în așa fel încât să nu fie tentație pentru oamenii rău voitori, să fie cât mai simplu și să nu atragă atenția.

Daca casa arata precum in fotografia de la inceputul articolului, e deja bine: (Chilia – SF Paisie Aghioritul)

Variante pentru locurile fără casă (dați vă rog căutare pe internet, pentru fiecare variantă de mai jos sunt multe opțiuni, link-urile prezentate de mine sunt doar să va faceți o idee)

 • containere:

https://www.olx.ro/oferte/q-containere-second-hand/

http://www.rocontainere.ro/preturi-containere.html

 • case mobile:

https://www.youtube.com/watch?v=pXOOakgiVhk

 • casuțe din lemn:

http://www.harforest.ro/shop/

http://www.vodaconstruct.ro/constructii-din-lemn/casute-de-gradina

http://www.casute-argo.ro/

http://www.prismaprod.ro/casuta-de-vacanta-turda-II.php

 • case din chirpici (pământ):

http://concept-casa.ro/constructii/etape-constructie-casa/constructie-casa-eco/case-din-chirpici.html

http://agrointel.ro/22899/cum-se-construieste-o-casa-de-lut-si-secretul-peretilor-de-chirpici-care-nu-crapa/

http://adelaparvu.com/2014/04/08/da-poti-trai-simplu-si-frumos-intr-o-minune-de-casa-din-chirpici-la-ciolpani-langa-bucuresti/

http://casedinlut.ro/solutii-pentru-reabilitarea-caselor-din-chirpici-sisau-paianta/

 • rulote

https://www.olx.ro/oferte/q-rulota/

http://www.publi24.ro/anunturi/auto-moto/diverse/bihor/oradea/?q=vand%20rulota&gclid=CNyh9ajwztICFQ0UGwodkUYMWA

Odată rezolvată problema terenului și a casei pentru împrejmuire se pot folosi pari de salcâm și plasă de sârmă. Se găsesc pe internet pari de salcâm (stâlpi de salcâm, vă rog căutați pentru că prețurile difera mult de la caz la caz) gata facuți, salcâmul este cel mai rezistent lemn și va ține zeci de ani. Împrejmuirea va fi necesară pentru grădina iar dacă se cultivă și altceva pe o suprafață mai mare, pentru a fi protejată cultura de mistreți este nevoie de gard electic cu acumulator și panou solar sau împrejmuire ca și la grădină. Fiind zonă de munte fără împrejmuire mistreții vor distruge tot.

Pari salcâm:

https://rubenbudau.wordpress.com/2014/07/03/pari-tutori-de-salcam/

Garduri mistreți și animale sălbatice:

http://www.zootehnice.ro/seturi-gard-electric-animale/1714-gard-electric-porci-mistreti-profi.html

http://www.garduri-electrice.ro/produse/garduri-electrice-lupi-si-mistreti

http://www.garduri-electrice-animale.ro/garduri-electrice/garduri-electrice-porci-mistreti/

(la fel sunt multe variante și trebuie căutat)

Casa trebuie prevazută cu sobe. Există sobele de metal care au avantajul că se încălzesc repede dar la fel de repede se răcesc, există sobele de teracotă care se încălzesc greu și tin căldura mult timp după ce nu se mai pune pe foc și există sobele de teracotă cu plită, oarecum mixte. Trebuie neapărat cel puțin o sobă în casă cu plită pentru a găti. La metal cel mai bine rezistă fonta, oțelul (tabla) după 10 ani nu mai ține.

https://www.dedeman.ro/ro/sobe/c/868

https://www.olx.ro/oferte/q-sobe-teracote-cu-plita/

Pivniță, beci (un mic depozit în pamânt, de obicei ele se fac mai mari, dar probabil că este suficient unul de câțiva metri pătrați): deoarece va veni vremea când va trebui să trăim fără curent electric și nu vom avea frigider va fi utilă realizarea unei pivnițe îngropate în pamânt care ține de răcoare vara și ferește de îngheț iarna.

http://stroifaq.com/ro/garden-and-structure/landscape-design/built-in-the-garden/how-to-make-the-cellar-with-their-hands-instruction-for-beginners-builders.html

Wc în curte (se poate face din lemn sau există toaleta ecologică):

https://www.google.ro/search?q=wc+lemn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9kf2x-c7SAhVMbBoKHWclCh0Q_AUIBigB&biw=1680&bih=944&dpr=1

Apa caldă menajeră:

Se poate asigura tot timpul anului cu boilerul pe lemne iar vara se poate folosi si o instalație făcută dintr-un butoi metalic vopsit în negru ce se încălzește la soare.

https://www.melindainstal.ro/incalzire_wig0000001/boilere-instanturi-wig0000027/boilere-cu-lemn-wig0000030?gclid=CKr10qj6ztICFYgy0wodQS0HyQ

Iluminat – există sistem de iluminat pentru cabane cu panou solar

https://www.panourisolare365.ro/catalog/kit-uri-fotovoltaice-de-mici-dimensiuni-pachete-complete-2

Unelte (mai multe bucați din fiecare, mai ales din cele folosite la sapat):

 • topor de despicat lemne
 • topor de tăiat
 • sapă
 • cazma
 • roabă
 • lopată
 • târnacop
 • fierestrău
 • drujbă

Lista uneletelor  poate continua dar în principal este vorba de uneletele pe care țăranii le aveau și le au și azi.

Cei care au apartamente la oraș le pot vinde să își pregătească un asemenea loc la țară dacă nu își permit ambele, vânzarea o pot face când cred ei, pot începe de acum și să stea la oraș în chirie cât timp mai pot păstra actualul loc de muncă,  pot face de asemenea vânzarea înainte de scoaterea banilor lichizi. Aceasta este o problemă pe care fiecare în parte trebuie să o decidă pentru că nu știm cât timp va dura până nu vor putea trăi la oraș, decât cei cu acte biometrice și cip implantat. Mai există soluția de care am scris mai sus prin care se unesc mai mulți.

Cel care spune ca iubește pe Dumnezeu dar nu își ajută aproapele este un mincinos. Cei care în acele vremuri nu au luat actele biometrice, cipul implantat, sunt antiecumeniști și nu au reușit să își pregătească un loc de retragere la țară trebuie să ceară ajutor de la ceilalți care la rândul lor trebuie să îi primească, pentru că nu ne mântuim singuri (va fi nevoie de forță de muncă oricum).

Cumpărați alimente ca să aveți pentru cel puțin șase luni. Important este să aveți ceva pus deoparte ca să nu intrați în panică la început. (…)”   (Profeția Pr Elpidie)

Să avem mereu niște alimente puse deoparte. Oricum nu se vor pierde, le veți păstra și chiar dacă nu se va intampla nimic rău, măcar să fie așa, le veți mânca mai târziu. Dacă se va întâmpla ceva rău să aveți ceva pus deoparte ca să nu vă prindă panica. Asta este pentru trup. Pentru suflet,  am altele să vă spun… Toți sfinții din cer spun că îi vor apăra pe acei oameni care sunt evlavioși, care cred în Dumnezeul și Împăratul nostru. Toți acești sfinți vă vor apăra, se vor intampla minuni mari.  (Profeția Pr Elpidie)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

45 comentarii

 1. Iertați! V ati gandit la cei care nu au tocmai posibilitatile necesare pentru o astfel de retragere si ca nimic nu conteaza mai mult decat drumul pocaintei? Poate ca unii chiar nu mai lucreaza la stat si nici nu mai vor sa faca parte din toate desertaciunile lumesti.. cum mai pot castiga ei macar putinul sa si poata lua rucsacul in spate si drumul catre munti? Mai mult decat atat e nevoie sa fim ucenici unui duhovnic drept inainte Lui Dumnezeu si cred ca toate se vor adauga…

 2. Cei care au posibilitatea au obligatia in fata lui Dumnezeu sa ii ajute pe cei care nu au pentru ca trebuie sa ne purtam grijile uni altora.

  Scrie asta in articol:

  “Cel care spune ca iubește pe Dumnezeu dar nu își ajută aproapele este un mincinos. Cei care în acele vremuri nu au luat actele biometrice, cipul implantat, sunt antiecumeniști și nu au reușit să își pregătească un loc de retragere la țară trebuie să ceară ajutor de la ceilalți care la rândul lor trebuie să îi primească, pentru că nu ne mântuim singuri (va fi nevoie de forță de muncă oricum).”

 3. Cel care este pus la adapost si nu ii pasa ca alt frate de al lui sufera nu este ortodox.
  Noi cei anticip si antiecumenism suntem un grup mic, trebuie sa fim uniti si sa ne ajutam unii pe altii.

 4. Este f buna intentia autorului articolului. Se vede insa de la o posta ca teoretizeaza. Iertare. Nu este o critica ci doar o constatare.

  Partea cu comunitatea etc etc etc va spun din experienta ca nu functioneaza. Cine vrea sa faca pasul nu are decat sa se lase in voia Domnului si sa-l faca. Se uita frumos in oglinda ca sa inteleaga mai bine ce vrea si ce-i cu el, se uita in jur la familie, copii, rude etc si stabileste ce poate / ce vrea si cu ei iar daca are binecuvantarea duhovnicului poate incepe sa caute acolo unde crede ca i se potriveste. Unii mai aproape de un oras, altii mai aproape de niste rude / prieteni, altii mai in varful muntelui samd cu gandul ca Domnul le va descoperi ceea ce le este de folos.

  Locurile pe care le vor gasi vor fi analizate cu rabdare si bine este sa stie avantajele / dezavantajele fiecaruia iar la final sa gaseasca o metoda prin care-l lasa pe Domnul sa decida asupra celor pe care si le-au asumat (ex. sa aleaga duhovnicul, un copil nevinovat dupa ce l-au impartasit etc).

  Mai departe sa se inarmeze cu multa rabdare si sa faca pas cu pas ceea ce este de folos acolo unde au ajuns incercand sa invete cat mai mult din experienta oamenilor batrani care au dus o viata simpla in acele locuri. Domnul il va lumina pe fiecare ce va cauta cu inima buna si gandul de a se apropia de el fugind de nebunia lumii.

  PS – mult mai important este, cred eu, argumentarea necesitatii unui asemenea pas. O intelegere mai profunda a situatiei din lume dar si o dorinta sincera de apropiere de Dumnezeu sunt cele doua conditii preliminare pentru a porni pe o astfel de cale aparent grea insa de fapt extrem de usoara atunci cand stii ca “jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara”.

  Pe de alta parte bucuria desprinderii de lumea artificiala a orasului si apropierea de creatia Domnului este uriasa atunci cand descoperi ca un copil rosturile pe care Dumnezeu le-a pus in toate. Incepi sa te simti parte a creatiei, sa-I multumesti Domnului pentru toate si sa intelegi mai bine ca imparatia Lui este si inlauntrul tau iar cele din afara sunt daruri pe care El ti le-a dat ca te folosesti de ele, sa te bucuri de ele vazandu-L pe El in toate si multumindu-I pentru toate.

  Greutatile nu mai sunt greutati atunci cand stii ca Domnul este langa tine (a promis si nu se poate dezice de asta) asa ca lupta devine din ce in ce mai personala cu tine insuti in incercarea de a te curati si de a te apropia de Domnul care este acolo langa tine insa tu reusesti de multe ori sa-L superi si sa-L indepartezi prin neghiobia purtarii pentru ca nu faci binele pe care-l doresti ci raul pe care nu-l voiesti.

  Lucrurile sunt simple pentru cei care vor cu adevarat sa se apropie de Imparatia lui Dumnezeu si imposibile as spune pentru cei care au in minte bunatatile din Imparatia Omului. Sa retinem ca numai cei care-si vor pierde sufletul lor pentru Domnul il vor castiga.

  Subiectul este vast si nu as merge pe ideea de prepping ca si demers constient de salvare ci mai degraba de intelegere mai profunda a capcanelor lumii in care traim si de pericolul urias de a ne pierde sufletele legati din ce in ce mai mult de Imparatia Omului. Pentru copii in special este vital sa fie desprinsi de mediul toxic al oraselor (cu cat mai mari cu atat mai periculoase). O viata curata intr-o f mica localitate de tara in lipsuri dar intr-o stransa relatie cu natura si cu Dumnezeu le va forma un caracter frumos, darz, deschis si cu dragoste reala de oameni si de Dumnezeu (cu conditia ca parintii sa constientizeze situatia, sa se straduiasca din toate puterile si sa se roage sa-i intareasca Domnul pentru a fi adevarate modele pentru copii).

  Chemarea Domnului si dorinta de a fi bineplacuti Lui ne pot misca din comoditate. Restul … cred ca Domnul va deschide cele mai potrivite drumuri si va intelepti pe fiecare ca sa faca dupa putere cele ale Lui iar El cu siguranta va fi acolo si va ajuta in toate cele de folos.

 5. @ Stan

  Ai mare dreptate in ceea ce spui.
  Aceasta retragere vine din aproprierea fata de Dumnezeu si nu o precede.
  Articolul nu este pentru a fi urmat in totalitate ci este mai mult o reamintire a posibilitatilor si de aceea este general si fiecare trebuie sa vada ce i se potriveste.
  Cei care nu au posibilitati sa nu cada in deznadejde pentru ca cei care au sunt obligati sa ii ajute altfel vor da raspuns in fata lui Dumnezeu si isi vor pierde mantuirea.

 6. Nu știu dacă are rost toate planurile astea. De ce? Din următoarele considerente. Cei va fi antihristului să ordoneze ca cateva drone militare să survoleze în mod neîncetat(acuma sunt cu panouri solare deci nu e problemă) peste toate locurile pustii, ca munții și pădurile? Sunt sigur că știți că aceste drone, au camere cu termoviziune, care detectează căldura umană, la fel ca cele din zonele de graniță. Atunci cum credeți că se mai putea face ceva? Agricultura sau altceva. Cred că vor fi timpurile când vom trăi cu pământ, cum se zice în sarea pământului, și vom trăii ca pustnicii aia care se zideau pe sine în chilie, că altfel nu vad cum ne putem feri de ochi electronici ai dronelor. Deoarece căldura s-ar putea să nu fie singurul mod de detecție al omului. Eu de aici nu vad altă scăpare, decât să ne acopere Dumnezeu cu mila Sa.

  1. @Coprie

   “Eu de aici nu vad altă scăpare, decât să ne acopere Dumnezeu cu mila Sa.” – foarte corect

   Sa ai insa in vedere ca in aceste vremuri tulburi si de sfarsit un astfel de pas este urias in apropierea atat de necesara de Domnul. Un orasean care ajunge la tara are mai mult decat 2 maini stangi. Este atat de neputincios incat se simte ca un pui de gaina si n-are incotro decat sa strige la Dumnezeu sa-i ajute pentru ca altfel de simte pierdut. Plus tot contactul cu natura, munca fizica, desprinderea de lumea virtuala si multe altele il aduc pe om usor usor spre o vietuire fireasca in armonie cu cele din jur si cu Dumnezeu. Aceasta pregatire fizica si duhovniceasca in primul rand este de un mare folos iar cine intelege aceasta cu siguranta ca va lua serios in considerare un astfel de pas.

   Ce o fi mai tarziu … , cum spui si tu, mila Domnului. Este insa foarte posibil sa se adevereasca si spusele parintelui Paisie Aghioritul ca cel putin in prima etapa pecetluirea nu va fi obligatorie. Nu vei putea cumpara sau vinde dar nu te vor vana ca sa te pecetluiasca pe principiul: daca vreti sa va chinuiti n-aveti decat; uite ce bunatati va oferim si uite cum se bucura cei care sunt cu noi (o repetare a ispitirii Domnului din pustiul Carantaniei).

   In a doua parte a domniei Antihristului, dupa ce va fi vadit cine este (de patriarh daca nu ma insel cand isi scoate manusa si-i vede unghiile), este posibil sa inceapa o mare prigoana pentru ca va cere inchinare de la toti. Atunci, cine va mai trai acele vremuri, va avea de suferit cumplit pentru ca va fi vanat ca sa aduca jertfa. Nu avem cum sa ne inchipuim acum ce se va intampla insa numai cei alesi de Domnul il vor putea intampina pe nori la A Doua Sa venire.

   @Cosmin

   Cat priveste partea celor fara resurse care ar vrea sa faca un astfel de pas cred ca este gresit sa creada ca se va gasi cineva cu bani ca sa-i sustina. Pana la urma nu banii sunt problema ci asumarea acelei persoane cu bune si rele. Crede-ma ca sunt atatea probleme in propria familie incat este f greu sa iei niste necunoscuti pe langa tine. Oamenii sunt atat de neputinciosi in aceste vremuri incat fac nefacute chiar fara voia lor. Intelegi ce se intampla cu ei, iti este mila, dar preferi sa lasi totul la voia Domnului ca sa randuiasca El cum este de folos fiecaruia. Nu exclud ajutorul fratesc insa este nevoie de multa dreapta socoteala si rezervele de rigoare fata de oricine din afara mai ales daca acea persoana este fara familie. Apar ispite de te urci pe pereti si nu stii cum sa mai scapi. Doar intr-o comunitate mai puternica cu reguli si asezare se poate discuta la acest nivel insa nu cred ca vor fi multe locuri de acest fel in Romania.

   Pe de alta parte va spun ca sunt atatea sate depopulate in care au mai ramas doar cativa locuitori incat vor considera mana cereasca daca cineva vrea sa se mute acolo, sa mai dea o mana de ajutor unui batran, sa mai schimbe o vorba sau sa le mai aduca din cand in cand cate ceva de la oras. Sunt de asemenea atatea case bune nelocuite pe care proprietarii de la oras nu le pot vinde (nu au acte) sau nu vor (nostalgii, amintiri etc) insa accepta cu bucurie sa locuiasca cineva in ele ca sa le intretina si sa aiba o camera curata si pentru ei ca sa vina vara 2 saptamani in concediu.

   Credeti-ma ca cine cauta gaseste. Trebuie doar sa se lase in purtarea de grija a Domnului si cu siguranta va gasi cea mai potrivita solutie.

  2. La obiecțiile dvs raspund cu ce am primit de la Par. duhovnic: “In acele vremuri vor trimite avioane(drone) sa ii găsească pe creștini dar prin minunata purtare de grija a Preasfantei Născătoare de Dumnezeu ochii lor vor fi acoperiți si in loc de oameni vor vedea copaci….”

   1. Copacii ecranează puternic și semnalul telefonului. Am pomi la geam și nu am semnal în camera respectivă.
    Privind în urmă văd ca se întâmplă exact ce s-a spus.

 7. Voi chiar credeți că antihrist nu v-a ști de noi, că suntem potrivnici lui chiar aici într-o țară Ortodoxă? De fapt el știe că doar noi putem, ca cei credincioși Mielului, să fim potrivnici. Cei catolici, și de alte Credințe chiar dacă se vor opune la început, nu vor rezista ca unii care sunt lipsiți de harul Botezului Ortodox, și vor ceda după câteva luni de foamete. Astfel ei nu vor rezista, ca unii care nu sunt dispuși să-și dea viața pentru credința lor. Dar vă spun că și dintre noi vor cădea mulți dintre cei care nu sunt pregătiți să-și dea viața pentru Hristos. Vor fi vremuri grele mai ales, la început, Dumnezeu ne va cerca pe fiecare, deoarece cununa nu se câștigă când vine ajutorul lui Dumnezeu, ci în timp ce îți pui sufletul pentru Hristos și pentru aproapele. Îmi amintesc că așa ziceau și sfinții mărturisitori ai închisorilor, ca atunci când îi băteau îi durea cumplit, dar la un moment dat a venit mila Lui Dumnezeu în nu le mai simțeau. Așa va fi și cu noi, prevăd că vom suferi nevoințe cumplite, pentru a ne vindeca de patimile trupești în care ne-am cheltuit viața, și abia apoi vom câștiga cunună veșnică de la Hristos. Cel ce rabdă până la sfârșit, acela se va mântui! Amin, amin, amin. Vino Doamne Iisuse!

  1. Din profețiile citite am văzut ca unii evrei nu vor primi cipurile și se vor increstina. La fel cred că vor fi și din catolici și protestanți. Doamne ajută

   1. Adevărat, dar nu de la noi se vor creștina, ci de la Ilie și Enoh, căci nu văd cum am mai putea fi cu ceilalți pe acele vremuri. Oricum eu văd creștinarea lor ca mucenicie 100%, căci vor mărturisi pe adevăratul Dumnezeu și apoi vor fi vânați de antihrist. Enoh și Ilie nu vor putea fi nimiciți de antihrist în timpul predicii lor de 1260 de zile, dar asta nu înseamnă că cei care vor crede nu vor putea fi.

  2. Amin, foarte frumos și realist spus, i mpresionant. Da ,cred că cea mai bună soluție să găsim o casă care a fost locuită într-un sat aproape pustiu. Dar să fim măcar 5,6 vecini. Să ne ajutăm unii pe alții

 8. Sa faca fiecare cum il va lumina Dumnezeu.

  Poti sa nu faci nici o pregatire si sa te mantuiesti sau poti avea buncare de miliarde de euro cum au bogatasii lumii si sa ajungi in fundul iadului.

  Eu am dat doar niste idei pe care sigur le stiati deja.

  Daca nu te intareste si acopera Harul lui Dumnezeu toate pregatirile nu valoreaza nimic.

  Fiecare din noi are vointa si libertatea de a alege ce va face.

  1. @Cosmin

   Faci o treaba buna pe tema mutarii la tara numai ca, parerea mea, ar fi fi bine sa te concentrezi putin pe motivatia acestei schimbari.

   Ia legatura cu cei care au facut deja acest pas (cca 300 de familii numai dupa stiinta mea dar cu siguranta sunt mult mai multe – vezi cand se intalnesc pe tema de homeschooling si discuta cu mai multi o data).

   Intelege problemele lor si scrie mai departe. Cred ca este mult folos in asta. Bine? 🙂

   1. Stan,

    La fel de bine poate scrie oricine si sa trimita la saccsiv articolul.
    Cu cat mai multe puncte de vedere cu atat mai bine

   2. Sacciv, te rog frumos, mă poți ajuta să iau .legătura cumva, cu Stan? Te rog. Și eu sânt fără nici o perspectivă de plecare, pentru că nu cunosc pe nimeni. N-am găsit nici duhovnic. E jale. În București nu cunosc pe nimeni „nebun/ă” ca mine.

    1. @ Nicoleta

     Nadajduiesc ca ai gasit multe raspunsuri intre timp. Chiar Mantuitorul a spus “cauta si vei afla”. Crezi ca s-ar contrazice Sf Scriptura in cazul tau? 🙂

     In ceea ce priveste plecarea poti lua exemplu de la o fata care a plecat singura din Bucuresti si acum este f bine. Merge la slujba la manastirea Lupsa.

     Cu duhovnicul este chiar mai simplu. Parintele Claudiu se afla la 2 pasi in Urziceni.

    2. Eu am ” înnebunit de jumătate de an “? și eu sunt disperat in ce privește …. Daca vrei sa luam legătură și să ne ajutăm cu alți frații de prin București… Încă nu cunosc pe nimeni dar sigur sunt că sunt undeva pe aici 0764066955 Cristi mă numesc

    1. Sunt raspanditi prin tara, in special in mediul rural. Majoritatea sunt oameni educati care au parasit orasele. imi pare rau insa nu-ti pot da datele de contact ale unei persoane anume. Roaga-te si Domnul va randui sa intri in legatura cu cineva.

 9. Și eu am vrut să vă aduc la cunoștință aceste probleme, pe care eu le-am sesizat. Nu disprețuiesc inițiativa voastră, însă trebuie să luăm în calcul și varianta, dacă nu va fi cum cred eu că va fi. Căci scris este: “Dumnezeule, cu urechile noastre am auzit, părinţii noştri ne-au spus nouă
  Lucrul pe care l-ai făcut în zilele lor, în zilele cele de demult.
  Mâna Ta popoare a nimicit, iar pe părinţi i-ai sădit; bătut-ai popoare, iar pe ei i-ai înmulţit.
  Că nu cu sabia lor au moştenit pământul şi braţul lor nu i-a izbăvit pe ei,
  Ci dreapta Ta şi braţul Tău şi luminarea feţei Tale, că bine ai voit întru ei.
  Tu eşti Însuţi Împăratul meu şi Dumnezeul meu, Cel ce porunceşti mântuirea lui Iacob;
  Cu Tine pe vrăjmaşii noştri îi vom lovi şi cu numele Tău vom nimici pe cei ce se scoală asupra noastră.
  Pentru că nu în arcul meu voi nădăjdui şi sabia mea nu mă va mântui.
  Că ne-ai izbăvit pe noi de cei ce ne necăjesc pe noi şi pe cei ce ne urăsc pe noi i-ai ruşinat.” (Psalmul 43, 1-9) Am scris doar prima parte, dar este o rugăciune foarte frumoasă, și în partea a doua.

  Cât despre viața la țară cred că e un pas bun, chiar și eu m-aș îndepărta fugind de oraș, însă poate că n-am simțit încă, deși m-am cam depărtat de cele lumești, aici dacă mai stau, mai pot să vorbesc cu unu altu. Mai pot să mai aflu o știre. Cred că e vremea mărturisirii. Acum eu zic că cei care se mută la țară, acest lucru o mărturisire în sine, la fel ca monahul care se leapădă de lume. Eu dacă m-aș duce la țară aș fi de unul singur, că aș avea unde să mă duc, la bunici, dar nu mi se pare bine, Părintele Gavriil Georgianul, zicea să ne adunăm 10-15, și că ne va lumina Dumnezeu în acele vremuri ca să ne căutăm unii pe alții, cei credincioși. Mai zicea să nu plecăm de unii singuri că nu vom rezista.

  Eu aș plecat de mult de la oraș dar nu am cu cine, părinții mei nu’s de acord cu mine, frații, surorile sunt pe lângă și nici nu vor să audă, nici măcar de credință, dar să mai facă ceva. Alți credincioși nu am întâlnit să fie de același gând cu mine… Decât pe acest site, dar câți sunt dispuși să aibă încredere în cineva pe care l-a cunoscut pe internet?

 10. Ma gandesc si eu de ceva timp la astfel de comunitati de ortodocsi. Gandul ca mai sunt si altii langa tine care impartasesc aceleasi valori, este incurajator. Dar, pasul acesta este de facut acum cat inca mai ai cu ce plati impozitele. Adica acum, inainte de prigoana. Acesta este un mod de viata pt cei care vor sa traiasca simplu, pt ca in simplitate il simti mai aproape pe Dumnezeu.
  In momentul in care nu vei accepta microcipul, nu doar ca nu vei avea bani de mancare sau de platit curentul electric, ci nu vei mai avea nici casa pt ca nu mai poti plati impozitul si ti-o vor lua. Si atunci pleci direct in munti, in pesteri…Dumnezeu sa ne lumineze!

 11. @ Coprie Cei care au de gand sa faca acest pas, trebuie sa se adune in grupuri de familii crestine de tineri casatoriti caci asfel multe ispite se vor evita. Oricum ispitele vor exista dar daca grupul va fi format din tineri crestini necasatoriti…Doar existenta unui preot ar putea ajuta foarte mult.

 12. iertare fratilor, am citit toate astea si am constientizat ca sunt oarecum pregatit pentru si fata de tot ce s-a spus, inclusiv in a-i ajuta aproape nelimitat pe ceilalti, asa ca va spun cu toata dragostea ca puteti sa incercati sa ma contactati, intai aici pe comentarii si apoi si personal… Sunt preot…

  Domnul sa ne acopere !

 13. completez pe scurt ce am spus…
  gasiti un sat de deal/munte, unde sa fie si un preot dreptcredincios si hotarat in ale credintei…
  daca nu ai nimic si vrei sa scapi totusi cumva, intra in slujba unui om din acel sat care are animale, care iti va asigura un mic salariu, mancare si cazare (in satul unde pastoresc asa este cu salarii intre 1000 si 2500 lei), perioada in care vei si invata cum sa traiesti in conditii mai aspre, cum sa lucrezi cu animalele etc. Pastrezi legatura stransa cu acel duhovnic, mergi la slujbe etc. Pui banii deoparte pana cand se va scoate cash-ul, iar atunci cu ce ai adunat cumperi o coliba cu teren, sau macar un mic teren, dupa care continui sa muncesti la acel om si pentru serviciiile tale ii ceri animale in loc de bani, lemne si alte astfel de lucruri de care ai nevoie ca sa iti pregatesti coliba. Daca te misti din timp, atunci vei reusi sa te asezi destul de bine. Animalele care le dobandesti le tii impreuna cu cele ale angajatorului, si de abia atunci cand nu se va mai putea te desparti de el, traind la coliba ta cu animalele tale. Este o reteta simpla de succes care se poate aplica in multe locuri din tara fara probleme mari. Se poate ca cel ce face asta sa poata la randui sa poata sa-i ajute si pe altii sa faca tot asa, de unde rezulta mici comunitati de oameni pregatiti pentru ceea ce va sa vina. Este important preotul… sa nu se lepede (atentie la acest aspect) sa va sustina duhovniceste.
  In ce priveste hrana, nu aveti nevoie de mult… cititi de exemplu cartea Pr Ghelasie Retetele medicinii isihaste, experimentati si veti vedea ca se poate trai f sanatos cu foarte putin… practic daca vei manca hrana cruda vei fi protejat si de orice boala, vei avea si forta si rezistenta uimitoare dar vei si manca putin si vei gasi usor hrana care se poate si pastra pentru mult timp (trebuie sa cititi neaparat si sa probati). In mare asta este, simplu si eficient. Daca aveti si ceva bani cu care sa va retrageti in astfel de loc este mult mai usor, dar evitati orasele mari fugiti de ele cat mai departe, cautati zone care nu sunt turistice, care nu sunt de interes, care nu sunt aglomerate, si astfel va fi mult mai bine… In satul meu, se merge mult pe oi si vaci, micii fermieri sunt disperati sa gaseasca oameni cu care sa lucreze si nu gasesc (nici cu 2500 de lei la luna !!!), exista multe colibe cu pamant cu livezi de pomi abandonate pe dealurile din jurul satului s.a. Eu personal daca sunteti in al 11 ceas pot sa pun la dispozitie diverse loturi de pamant ale bisericii, unde puteti sa va faceti o coliba sau ceva asemanator, pot sprjini cu dragoste frateasca pe oricine doreste… Cautati si veti afla bateti si vi se va deschide !

  Domnul sa va lumineze !

  1. @Alexandru

   Stiu ca articolul ca si mesajul dvs. este destul de ‘vechi’, dar cat este de actual!

   Am putea comunica pe ‘personal’ pentru mai multe detalii despre posibilitatile de la tara? (presupun ca asta se face prin intermediul admin?)

   Doamne ajuta!

  2. Buna ziua
   Caut si eu o casuta de vinzare va rog mult… in ce zona locuiti , sfaturile domniei voastre sunt extraordinar de clare. Ma numesc Diana
   Dia_n@ yahoo.com
   0735884938

   Special pt ce se intimpla acum ne am repatriat de 2 ani
   Va multumesc mult!!

 14. Părerea mea este următoarea sa fim gata în orice clipă să ne cheme Dumnezeu la El… Asta înseamnă că fiecare zi, secunda ,minut ,ora, putem să părăsim aceasta lume și noi nici măcar nu suntem împăcați cu Dumnezeu sau ne.am îndeplinit porunca aici pe pamant … Și noi ne facem griji daca mai apucam vremurile din urma… Fiecare prin meseria lui e predispus să moară în orice împrejurare cu sau fara sa realizeze sau in mediul in care trăiește ce mănâncă ce vicii are de ii poate aduce sfârșitul sau poate suferă de vreo boala și nu are habar …. In fine ați înțeles ideea . IN FINAL SPUN CA NOI SUNTEM BOLNAVI CU DUHUL SI NE FACEM GRIJI DE ALTELE IN LOC SA NE VIDECAM DE PACATE …. SUNT CRISTI SI VREAU SA.L CUNOSC PE DUMNEZEU AM PLECAT CU DUHUL IN CAUTAREA LUI SA MA VINDEC DE JUMATATE DIN VIATA MEA PACATUIND NESTIIND DE DUMNEZEU SI DE CE MISIUNE AM ,SAU CE RELE AM FACUT SI TREBUIE SA LE REPAR .Oricum sunt de părere că nimic nu e la întâmplare nici faptul că de când îl caut Pe Dumnezeu am tot întâlnit oameni minunați până și pe voi chiar daca unii nu împărtășesc același entuziasm eu am răspândit NUMELE SAU și știu sigur in inima mea că le.am lăsat de gândit nu mă consider mare credincios dar mă lupt și mă delas de cele lumești să mă vindec sufletește și să fiu pe placul Tatălui Nostru … Eu sunt taximetrist și am fost șofer pe comunitate am avut mereu ocazia să mă pierd dar Bunul Dumnezeu nu m.a lăsat m.a iertat și mi.a dat N șanse să mă vindec sa fiu curat că atunci când îmi va veni vremea sa fiu pregătit … Daia zic aceste cuvinte de mai sus Oricând putem să părăsim acest loc dar întrebarea este cum plecam vindecați și împăcați ? Sau la fel cum am venit ? Va Mulțumesc ! Doamne Ajuta . PS: îmi cer scuze de gramatica slabă și ortografia sper că m.am făcut înțeles Va Iubesc și lăsați divergentele deoparte contraziceți.va cum sa ne ajutăm mai mult certati.va care sa fie mai util și să adunăm câți mai mulți oameni care NOI ce știm e datoria noastră să aducem Numele Domnului cunoscut și să.i trezim să.i salvam daca ducem războiul aici nu facem nimic când atâta lume are nevoie de noi .

 15. Înainte de a ni se tăia posibilitatea de a comunica intre noi poate ar fi minunat ca admin sa faca un fel de “baza de date” cu nume si date de contact la care sa avem acces cu toții. Foarte multe din ce am citit aici sunt si preocupările mele si a altor prieteni dragi de ani de zile. Pentru multe întrebări am primit in timp răspunsuri de la Par duhovnic si s
  de la alti părinți înainte vazatori. Cat de folositor ar fi sa ne împărtășim tot ce stim !!!
  Am fi cu mult mai pregătiți si intariti sufleteste.
  Draga admin, ajuta acestui gând. Ce minunat ar fi sa ne si întâlnim. Doar împreună vom putea cu mila Domnului lupta cu aceste vremuri.
  Doamne ajută.

  1. Tovarășe Moise, mulțumim pentru grija partidului de a veghea asupra noastră. Desigur, este un gând plăcut să ne întâlnim toți… În închisoare.
   Pentru supraviețuire există 3 puncte importante:
   1.Cunoasterea spirituală care să întărească Credința.
   2.Cunoasterea materială care să asigure supraviețuirea.
   (A mai citit cineva Insula misterioasă de J. Verne?)
   3. Cunoașterea fizică care să asigure antrenarea și vindecarea corpului omenesc pentru a face față la teren și climă.
   Învățați corpul să poată realiza muncă fizică toată ziua fără pauze, antrenați mușchii pentru ridicarea unor greutăți (ideal să poți căra în spate un sac de 50kg pe cel puțin 20km.),antrenati coloana să poată căra un rucsac de 20-35 kg toată ziua fără dureri de spate sau discuri tasate.
   Învățați (sau cel puțin adunați cărți pe hârtie) despre alimente naturiste și plantele medicinale.
   Dacă vrei un corp sănătos, trebuie să cunoști cum să – l hrănești și să – l păstrezi sănătos.
   Femeile de asemenea au nevoie de un corp puternic, cel puțin să poată căra un copil sau doi, pe lângă faptul că trebuie să țină pasul cu bărbatul.
   Pentru cei care doresc mai multe amănunte despre viața la țară vă recomand editura TEI care are 33 de cărți despre agricultura ecologică, adică cu utilaje manuale, despre organizarea gospodăriei, creșterea animalelor din ogradă și prelucrarea, conservarea hranei.
   Preferabil fiecare carte să fie tipărită pe hârtie în cel puțin 2 exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button