X

UNDE FUGIM DE ANTIHRIST? Va fi ca în filmele post-apocaliptice?

de Saccsiv

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din cate am citit, consider ca va fi oarecum precum în unele din filmele “postapocaliptice” cel mult pana in prima parte a marilor dureri. Adica pâna pe parcursul ultimei etape inaintea înscaunarii antihristului si inceputul urmatoarei scurte dar extrem de dure “ere”.

Si ma refer aici la acele scene ce reprezinta orase in ruine, lipsa unei societati civilizate, oameni fugind de colo colo in cautarea a nici ei nu stiu exact ce, bande ce vaneaza orice si razlete grupuri militare aflate mai mult sau mai putin in debandada.

Dupa aceea insa …

Iata comentariul sorei Mirela postat la articolul Vom fugi in paduri? In padurile din care tara?:

Ioannis

Spui că “ne va descoperi Bunul Dumnezeu unde sa ne refugiem, ori prin vreo padure de blocuri, ori prin pustie, ori prin curtea vreunui gospodar, ori prin canale unde poti gasi oameni mai sinceri decat la suprafaţă”.

Chiar ne-a descoperit Dumnezeu ce va trebui să facem în vremurile finale (doar că nu ne place):
“Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
Atunci cei din Iudeea SĂ FUGĂ ÎN MUNŢI.
Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.”
Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.” (Mt. 24)

https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/07/ce-spun-profetiile-despre-fuga-crestinilor-in-timpul-antihristului/
Şi la adresa de mai sus sunt multe profeţii care învaţă că oamenii nu vor putea scăpa de pecete decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri.

Ce blocuri, ce canale, ce curte de gospodar, ce oameni sinceri cu semnul fiarei? Toţi cei din oraşe vor fi marcaţi, iar cei care vor fi marcaţi vor sluji antihristului, nu creştinilor. Aştepţi ajutor de la cei pecetluiţi? Iar cei care vor rămâne în oraşe, contrar tuturor avertismentelor biblice şi patristice, nu vor avea justificarea că au fost forţaţi spre primirea semnului antihristic, căci ar fi trebuit să fugă.

Iar în munţi, cred că nu se pune neapărat problema supravieţuirii fizice, ci doar problema salvării sufletului de pecete.

   Sa dezvoltam ce scria acolo sora Mirela.

   Staretul Antonie:

Orasele vor prezenta o priveliste groaznica, chiar si cele ce vor fi ferite de o distrugere capitala, lipsite de apa si electricitate, caldura si aprovizionarea alimentara.

Vor aminti de niste imense cosciuge de piatra, atat de multi oameni vor muri.

Bande de ticalosi vor savarsi rautati, chiar si ziua. In orase va fi greu sa te deplasezi, iar noptile oamenii se vor strange in grupuri mari, ca impreuna sa incerce sa ajunga pana in zori. Rasaritul soarelui va anunta nu bucuria unei zile,ci mahnirea necesitatii de a trai si aceasta zi.Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite,arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri,vor fi varsari de sange.

Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.”

Cititi va rog mai multe in articolul: Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

   Asadar, va fi jale mare si nu va mai fi de stat in orase si nici macar in sate …

In articolele Razboiul bate la usi. E TIMPUL SA NE CUNOASTEM, caci vremurile vor fi cumplite si doar uniti in grupuri vom putea razbi in afara oraselor si satelor … si SA INVATAM SA SUPRAVIETUIM (1) s-a pus problema fugii crestinilor in timpul razboiului mondial si mai ales in vremea antihristului. Din pacate multi frati au avut obiectii in legatura cu aceasta fuga, invinovatindu-i pe cei ce iau in calcul necesitatea fugii: de frica, de nepunere a nadejdii in bunul Dumnezeu, ba chiar de tradare a Ortodoxiei.

Unii comentatori au scris ca nici macar n-ar scrie in vreo profetie despre vreo fuga …

Iata insa cateva citate:

Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui,dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. In acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei.Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul.În ultimele timpurila sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind

Cititi va rog mai multe in articolul: PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Caci cu ingaduinta lui Dumnezeu va lua stapanire ca sa insele lumea, fiindca s-au inmultit paganatatile oamenilor, si pretutindeni se lucreaza tot felul de lucruri cumplite … Pentru aceasta Dumnezeu va slobozi a fi ispitita lumea cu duhul inselaciunii, pentru paganatatea oamenilor. De vreme ce asa au voit oamenii a se departa de Dumnezeu si a iubi pe vicleanulMare nevointa va fi fratilor in vremurile acelea, mai ales celor credinciosi, cand se vor savarsi semne si minuni de insusi balaurul cel cu multe stapaniri; cand se va arata ca un Dumnezeu, cu naluciri infricosate, zburand in vazduh, si toti dracii ca ingerii inaltandu-se inaintea tiranului. Si va striga cu tarie schimbandu-si chipul si infricosand fara de masura pe toti oamenii. Atunci fratilor, oare cine se va afla ingradit si neclintit petrecand ? Avand in sufletul sau semnul Unuia-Nascut Fiului lui Dumnezeu, adica sfanta lui venire.
Si in vremea aceea nu va fi slabire pe pamant, si marea vazandu-o toata lumea tulburata, va fugi fiecare sa se ascunda in munti. Unii vor muri de foame, altii de sete se vor topi ca ceara. Si nu va fi cine sa-i miluiasca pe ei. Atunci vor vedea toate fetele lacrimand si cu durere intreband: Nu cumva se afla vreun grai a lui Dumnezeu pe pamant ? Si nu vor auzi de nicaieri raspuns …
Cine va suferi zilele acelea ? Si cine va rabda necazul cel nesuferit, cand vor vedea amestecarea popoarelor care vor veni de la marginile pamantului, pentru vederea tiranului. Multi se vor inchina inaintea spurcatului si vor striga cu cutremur, incat si locul se va clatina de strigatele lor, zicand: Tu esti mantuitorul nostru … Atunci marea se va tulbura si pamantul se va usca. Cerurile nu vor ploua si sadurile se vor usca. Si toti cei ce vor fi pe pamant, de la rasarit pana la apus vor fugi cu multa frica. Si iarasi cei ce vor fi in partile de apus vor fugi in rasarit cu cutremur… 
[…]

Insa putini vor fi cei ce vor asculta si vor crede propovaduirea proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-si arate negraita Sa iubire de oameni, ca nici odata nu voieste moartea pacatosului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca. Ca nici in vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la Judecata. Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist. Ca celor ce au cunostinta, cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune. Pentru aceasta sfintii primesc putere de a scapa, pentru ca toata invaluirea si grijiile vietii acesteia le-au lepadat.

Cititi va rog mai multe in articolul: Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

Atare atitudine usuratica a provocat mare ingrijorare pentru insasi posibilitatea mantuirii. Eu reciteam Evanghelia, indeosebi pasajele despre vremea de la urma, Apocalipsa: nu ma lasa in pace intrebarea despre pustiul in care oamenii trebuie sa fuga.

[…]

Cum, cum poate intra un om dintr-odată în toate casele? Noi spunem că aceasta e una dintre calităţile lui Dumnezeu – omniprezenţa, căci îngerii se deplasează în spaţiu şi există în timp. Iar Biserica învaţă că antihristul va intra dintr-odată în toate casele şi aici parcă am avea de-a face cu o contradicţie. Dar nu, Biserica, Sfânta, Soborniceasca şi Apostoleasca este vasul adevărului, al adevărului DivinCa să mimeze omniprezenţa, antihristul va intra în toate casele în acelaşi timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuinţa sa şi-l va primi de bunăvoie! Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie,pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie! 

Cititi va rog si: Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

O, fraţilor, mare va fi lupta în vremurile acelea, mai ales pentru cei credincioşi, când semne şi minuni se vor lucra cu putere mare de către şarpele însuşi; când se va arăta pe sine în năluciri înspăimântătoare ca fiind asemenea lui Dumnezeu – va zbura prin văzduh şi toţi dracii, ca îngerii, se vor înălţa în faţa tiranului. Căci va răcni cu putere, schimbându-şi înfăţişarea şi speriindu-i pe toţi oamenii peste măsură. Fraţilor, cine se va dovedi atunci a fi cu luare-aminte, neclintit, având în sufletul său semnul celui credincios – Venirea cea sfântă a Fiului Celui Unul-Născut, Dumnezeul nostru -, când va privi durerile negrăite care vor veni de pretutindeni asupra fiecărui suflet şi din care nu va fi nici un strop de uşurare, nici o alinare de nici un fel, nici pe uscat, nici pe mare? Cine va rămâne statornic când va vedea lumea întreagă în tulburări, pe toţi fugind să se ascundă în munţi, iar pe unii murind de foame, pe alţii topindu-se de sete ca ceara şi pe nimeni având milă; când va vedea toate feţele înlăcrimate şi întrebând cu arzătoare dorinţă: «Oare se mai găseşte undeva pe pământ cuvântul lui Dumnezeu?» şi auzind răspunsul: «Nicăieri!»

Cine va suferi durerea de neîndurat când va vedea adunarea neamurilor care vor veni de la marginile pământului ca să-l vadă pe tiran, mulţi închinându-i-se, strigând cutremuraţi: «Tu eşti salvatorul nostru!»? Marea se va răzvrăti, pământul se va usca, cerurile nu vor da ploaie, plantele se vor veşteji şi toţi locuitorii pământului din părţile de Răsărit vor fugi în Apus, din pricina spaimei celei mari, iar cei care trăiesc în părţile de Apus vor fugi în Răsărit cu tulburare. Insă cel fără de ruşine, luând atunci stăpânire, va trimite diavolii la toate mar­ginile pământului să propovăduiască: «Marele împărat s-a arătat cu slavă. Veniţi de îl vedeţi pe el».

   Cititi va rog si: Text remarcabil despre ANTIHRIST

   Apocalipsa ne spune ca Femeia, “invesmantata cu soarele”  (Apoc. 12, 1), adica Biserica, “… a nascut un copil de parte barbateasca, care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier. Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu, ca sa o hraneasca pe ea, acolo, o mie doua sute saizeci de zile”  (Apoc. 12, 1 -6). Asadar cei alesi se vor refugia in pustiu, in munti si in pesteri si in crapaturile pamantului, dupa cum spun Sf. Parinti.
[…]

Aceasta este in acord cu profetia pentru sfârsitul rusilor si al treilea razboi mondial cu efecte distrugatoare in toate tarile lumii: America, Rusia, Europa, fiindca in acord cu alte profetii “orasele vor ajunge pustii” (profetia Sf. Cosma al Etoliei) si profetia lui Isaia. Oamenii vor fugi in munti unde mai usor se vor putea mântui.

Cititi va rog si: Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist”

Observati va rog ca fuga asta nu va insemna refugierea in manastiri si nici construirea vreunei case pe o coama de deal. Si aici se cuvine o paranteza: Parintele Justin ne invata acum cativa ani sa ne facem casute. Dar asta doar ca sa ne invatam sa ne rupem de blocurile oraselor, sa ne deprindem cat de cat cu natura, sa nu disperam daca ne rupem brusc de civilizatie. Nu ca satul ar fi scaparea de antihrist …

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Prin pustiuri, iar vizavi de pecetluire, a se vedea cazul cardului de nesanatate, unde cea mai mare majoritate la primit fara doar și poate, că atare nu prea trebuie sa se obosească din aceasta pricina, dacă dumnealor ierarhia au afirmat că se pecetluiesc fără rețineri, a se vedea declarația popii Stoica Costel in 2009 pe atunci purtător de cuvânt b.o.r

  2. Mihai , tu crezi ca vei mai fi la oras, cand Antihristul va aparea? se vor intampla alte evenimente care te vor forta sa alegi un trai mai auster la tzara.Atat sa te gandesti ca Antihrist vine dupa al-3-lea razboi mondial, si sa stii ca atunci cand se apropie si incepe razboiul , papa nema, chiar daca ai banii, singura solutie un petec de pamant la tara.

  3. Va veni ca salvator cand omenirea se va afla in cel mai greu moment al sau, nu cand e bine si avem de toate, nucred ca te poate corupe la ceva , cand ai frigiderul plin.Venirea Antihristului e asemanata cu nasterea unei femei, prima data lumea va trece prin chinuri mari, si apoi va veni incornoratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE