7:35 am - sâmbătă, 29 aprilie, 2017

Ce mai pregătește RUSIA pentru 2020: Sistemul antirachetă și antiaerian S500

390 vizualizări 1 comentariu https://goo.gl/x9JHzC

Image result for Russia S500

Sistemul rusesc antirachetă și antiaerian S500, care depășește cele mai performante sisteme similare ale americanilor și care este considerată o armă a viitorului, va fi luat în curând la înarmare de armata Rusiei.

BUCUREȘTI, 19 feb — Sputnik. Primul exemplar experimental al sistemului S500 va fi gata în anul 2020, a declarat pentru presă viceministrul rus al Apărării Iuri Borisov.

Potrivit RIA Novosti, care citează de asemenea surse din cadrul armatei Federației Ruse, lucrul asupra construcției acestui sistem se desfășoară în strictă conformitate cu termenele stabilite.

Sistemul antirachetă și antiaerian S500 face parte sin categoria rachetelor „sol-aer”. Acesta reprezintă un mecanism complex universal cu rază lungă de acțiune și cu capacități sporite de interceptare și are un potențial sporit de apărare antirachetă, capabil să neutralizeze inclusiv rachetele balistice.

Mai mult, acest sistem poate neutraliza nu doar țintele balistice, ci și pe cele aerodinamice, cum ar fi avioanele, elicopterele, alte aparate de zbor, precum și rachetele de croazieră.

S500 poate nimici ținte de diferit tip la o distanță de 600 de kilometri. Acesta are capacitatea de a identifica și distruge simultan până la 10 ținte balistice supersonice, ce se deplasează cu o viteză de până la 7 kilometri pe secundă, dar și blocurile de atac ale rachetelor supersonice.

Datorită parametrilor săi, S500 va fi superior actualelor sisteme S400 cu care este înarmată Rusia. De asemenea, acesta va devansa concurentul său american Patriot Advanced Capability-3.

 

NOTĂ OrtodoxInfo
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare


Un comentariu la “Ce mai pregătește RUSIA pentru 2020: Sistemul antirachetă și antiaerian S500”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Metatron
    # 21 februarie 2017 at 21:39

    Super, vedeti cum se mentine echilibrul in lume.

Scrie un comentariu