X

Guvernatorul Floridei INTERZICE băncilor să folosească sistemul de credit social

Ron DeSantis INTERZICE băncilor din Florida să folosească sistemul de credit social!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a interzis băncilor să utilizeze scorurile de credit social ESG (Environmental, Social and Governance) în modul în care acordă împrumuturi. 

DeSantis a avertizat că ESG a devenit un “mecanism de injectare a ideologiei politice în deciziile de investiții, în guvernanța corporativă și, de fapt, în economia de zi cu zi”, relatează Planet Today.

“În cele din urmă, acest lucru nu este ceva care va funcționa bine pentru noi aici, în Florida”, a declarat DeSantis. Interdicția ar împiedica marile bănci și instituții financiare să discrimineze persoanele pe baza valorilor lor politice, religioase și sociale.

DeSantis a spus: “Banii dumneavoastră de pensie, banii de retragere, sunt probabil investiți în unele dintre aceste fonduri, iar aceste fonduri ar trebui să fie făcute pentru a încerca să producă cel mai bun rezultat pentru dumneavoastră folosind opțiunile de investiții disponibile.”

ESG concentrează investițiile nu pe responsabilitatea fiduciară față de acționari, ci în jurul problemelor legate de energia verde și de “inițiativele de justiție socială”.

“Ceea ce spune ESG este că nu, nu vom face, chiar dacă ar face un randament mai bun – nu vă vom permite să investiți în anumite domenii, nu aveți voie să investiți în petrol și gaze, nu aveți voie să investiți în domenii defavorizate”, a declarat DeSantis

În aprilie, Elon Musk a declarat că ESG este “diavolul întruchipat”.

Potrivit Investopedia, criteriile ESG “sunt un set de standarde pentru operațiunile unei companii pe care investitorii cu conștiință socială le folosesc pentru a examina potențialele investiții”. Criteriile de mediu includ poluarea creată de o companie, tratamentul animalelor și al naturii, precum și risipa de energie.

Criteriile sociale din ESG includ examinarea faptului dacă o companie susține drepturile LGBTQ și încurajează diversitatea. Criteriile de guvernanță includ îmbrățișarea transparenței corporative și crearea unui consiliu de administrație divers.

“Aceasta este o modalitate de a încerca să schimbăm comportamentul oamenilor. Este o modalitate de a încerca să impună politica asupra a ceea ce ar trebui să fie doar decizii economice”, a spus DeSantis.

Președintele Senatului din Florida, Kathleen Passidomo, și președintele Camerei, Paul Renner, s-au alăturat lui DeSantis în anunțul de luni.

Potrivit comunicatului de presă, legislația ar interzice “sectorului financiar să ia în considerare așa-numitele “scoruri de credit social” în practicile bancare și de creditare care au ca scop împiedicarea locuitorilor din Florida de a obține împrumuturi, linii de credit și conturi bancare” și ar interzice “marilor bănci, trusturi și alte instituții financiare să discrimineze clienții pentru convingerile lor religioase, politice sau sociale – inclusiv sprijinul lor pentru securizarea frontierei, deținerea unei arme de foc și creșterea independenței noastre energetice”.

Propunerea se bazează pe acțiunile întreprinse de DeSantis pentru a interzice considerentele ESG în investițiile statului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button