X

Datoria națională a SUA, la cote amețitoare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ultimul an, datoria SUA a crescut cu aproape 8,5 miliarde de dolari pe zi, un ritm care prezintă riscuri semnificative pentru stabilitatea economică a SUA. La 18 martie 2024, datoria națională totală se ridica la 34.551.363.248.839$ (peste 34,5 trilioane).

Acest lucru se traduce printr-o datorie de 219.381$ per contribuabil și 102.774$ per cetățean american. Doar în primele 76 de zile ale anului 2024, datoria a crescut cu 561.235.726.773 dolari (peste 561 miliarde).

Comparând acest lucru cu acum patru decenii, când datoria publică a SUA era de aproximativ 907 miliarde de dolari, nivelul actual subliniază o tendință îngrijorătoare a cheltuielilor guvernamentale necontrolate. Biroul pentru buget al Congresului estimează că datoria va crește la 54 trilioane de dolari în următorul deceniu, determinată de îmbătrânirea populației și de creșterea costurilor federale de asistență medicală.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sclavii rotchildieni au jefuit toată planeta și tot sunt datori vânduți. Au jefuit toate tarile orientului Mijlociu, plus Europa. De la noi au furat 1000 de miliarde de $ împreună cu mafia kazara. Ce dracu au făcut nenorocitii ăștia cu atâția bani ?? C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button