X

În Vrancea s-ar putea produce un cutremur de maxim 8,1 grade. Care ar fi urmările, conform IGSU

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cutremurele care au lovit Turcia au făcut ca autoritățile din România să se întrebe ce s-ar întâmpla dacă țara noastră ar fi zguduită de asemenea seisme.  IGSU a spus care este un posibil scenariu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că un cutremur cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter ar elibera o energie egală cu cea produsă de 1.200 de bombe nucleare precum cele de la centrala Hiroshima.

Un cutremur de 8 grade ar elibera o energie egală cu cea produsă de 1.200 de bombe nucleare

Instituția a emis un document oficial în care a precizat că cel mai puternic seism care ar putea lovi zona seismică Vrancea este de 8.1 grade.

Datorită adâncimii mari a cutremurelor, modului de propagare a undelor seismice și influenței efectelor locale, pagubele generate de cutremurele din această sursă nu sunt majore doar în zona epicentrală (în județele Vrancea sau Buzău), ci și la distanțe epicentrale mult mai mari, până la 200-300 km, cu o directivitate NE-SV, arată documentul IGSU.

La un cutremur de o asemenea magnitudine, numărul de persoane grav rănite sau decedate ar fi de peste 45.000.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului pentru Fizica Pământului, spune că magnitudinea 8,1 este una maxim aşteptată. Potrivit acestuia, cea mai mare magnitudine a unui cutremur produs în România a fost de 7,9. 8,1 ar fi peste ceea ce s-a întâmplat recent în Turcia, unde zeci de mii de oameni au murit.

„Pentru Vrancea, cea mai gravă este situaţia vulnerabilităţii structurilor sau zonelor populate. Aici e problema. Cutremurul nu poate produce mişcări foarte mari”, a mai spus Mircea Radulian la Antena 3.

Cinci cutremure în doar 3 ore, în zona Gorjului

Cinci cutremure s-au înregistrat în zona Gorj, joi, în decurs de trei ore, cel mai puternic având magnitudine de 4,2.

Primul cutremur s-a produs la ora 1,20, având o magnitudine de 2,3, acesta fiind urmat, 9 minute mai târziu de un altul cu magnitudine 2,1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km, informează News.ro.

Următorul, tot la mică adâncime, cu magnitudine, 2,6, a avut loc la 2,14. După mai puţin de o oră, la 3.07, a avut loc un cutremur mediu cu magnitudinea 4,2, la adâncimea de 10.8 km.

Un al cincilea cutremur s-a produs la 4.29, la 7,3 km adâncime, acesta având o magnitudine de 3,4. Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button