X

Experimente care indică o poziție fixă a Pământului

de Florin Dragnea
Foto: sciencefocus.com

Am alcătuit o listă cu experimente mai vechi sau mai noi care indică o poziție fixă a Pământului, alături de o scurtă descriere și concluziile relevante. Majoritatea experiementelor au debutat cu intenția declarată să dovedească așa zisa rotație a Pământului dar rezultatele finale au fost total diferite.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Având în vedere spațiul limitat al articolului descrierea fiecărui experiment este limitată, pentru cine dorește mai multe detalii poate scrie în rubrica de comentarii și voi încerca să răspund.

 

Anul 150 î.Hr. – Astrolab

Astrolabul a fost descoperit acum peste 2200 de ani, la fel de precis acum ca și atunci, folosit pentru cartografierea Soarelui, stelelor, coordonatele geografice etc. toate mapate pe suprafața instrumentului. Poziția fixă a stelelor a făcut posibilă folosirea astrolabului în multiple domenii precum astronomie, navigație, topografie, măsurarea timpului. Astrolab-ul ar fi total inutil dacă Pământul ar fi o bilă care se deplasează permanent într-un spațiu infinit, astfel stele fiind într-o continua mișcare pe suprafața cerului, eliminând orice posibilitate de stabilire a unui reper consistent.

 

Anul 86 î.Hr. – Mecanismul Antikythera

Mecanismul Antikythera a fost denumit și primul calculator din lume. Este o invenție atribuită poporului grec, care indică poziția fixă, forma plată și geocentrismul Pământului.

 

Anul 1660 – Efectul Coriolis – Principiul Mach

Studiat prima oară de Giovanni Alfonso Borelli, apoi de Ernst Mach, experimentul indică o forță care aparent deviează un obiect de la traiectoria normală atunci cănd se află într-un sistem care se rotește. Obiectul de fapt nu deviează de la traiectorie, doar apare că deviează datorită mișcarii întregului sistem de coordonate. Rezultatul este lipsa unei forțe sau fenomen care să poate explica de ce atmosfera se mișca odata cu așa zisa rotație a Pământului, dimpotrivă putem dovedi cu ușurintă ca aerul se mișca liber și necontrolat, de fiecare dată când ne plimbăm și îl respirăm. Dovada pentru poziția fixă a Pământului.

 

Anul 1699 – Sextantul

Instrumentul folosit în mod deosebit la măsurarea înălțimii față de linia orizontului,a diferitelor stele fixe.Aceste măsurători fiind utile pentru orientare la navigația pe mare. În cazul unei rotații în spațiu a Pământului ar face inutilă folosirea sextantului, datorită schimbării permanente a poziției stelelor.

 

Anul 1851 – Pendulul lui Foucault

Pendulul descoperit de Léon Foucault este unul dintre instrumentele cel mai mult promovate ca dovadă absolută a rotației Pământului. 300 de Pendule Foucault au fost instalate în tări din Europa și în toată lumea. Confesiunea catolică, prin ordinul iezuit, a preluat această nouă descoperire și a folosit-o să promoveze în mod agresiv modelul heliocentric. Dar mișcarea necontrolată a pendulului, incapabil să urmeze așa zisa rotație a Pământului, astfel încât să poată trasa un marcaj de 24 ore fără ca într-un final să se oprească, atrage o serie de suspiciuni. Totuși pentru a menține iluzia rotației au fost adăugate o serie de dispozitive să “ajute” pendulul să oscileze: la început s-a folosit un inel Charron care a evoluat până la sistemul din zilele noastre format din componente magnetice care mențin bila în mișcare, completat de un sistem electronic de comandă astfel încât să controleze mișcarea regulată a bilei, imitând rotația Pământului. Un model de Pendul Foucault pe care il putem observa cu ușurință este Cârligul unei Macarale. Odata eliberat el oscilează o perioada de timp iar apoi se oprește. De ce oare cărligul nu urmează rotația Pământului? pentru că ea (rotația) nu există.

 

Anul 1868 – Experimentul Hoek

Astronomul olandez Martinus Hoek a divizat o rază de lumină astfel încât să circule în direcții diferite în aer și apă. Această configurație ar fi trebuit să dovedească impactul mișcarii Pământului (rotație de 30 km/sec) asupra modului în care se propagă raza de lumină în cele două medii (apa versus aer) dar contrar așteptărilor Hoek a fost suprins să descopere o mișcare nulă a Pământului.

 

Anul 1871 – Experimentul Airy’s Failure

Astronomul Regal Sir George Biddell Airy încearcă în 1871 să detecteze mișcarea pământului. Umplând mai întâi un telescop cu apă pentru a încetini viteza luminii din interior, apoi calculând înclinarea necesară pentru a obține lumina stelei direct pe tub, Airy a demonstrat neintenționat că Pământul este fix în plan orizontal, deoarece lumina stelară a intrat în unghiul corect, fără să fie nevoie a schimba înclinarea telescopului.

 

Anul 1872 – Experimentul Mascart

Fizicianul Éleuthère Mascart în căutarea unor dovezi pentru mișcarea Pământului a măsurat rotația într-un mediu plan, a unei raze de lumină propagate de-a lungul axei unui cristal din cuarț. Experimentul se bazează pe fenomenul de polarizare a luminii albe într-un mediu precum cristalul, iar așteptarea lui Mascart era ca rotația de 30km/sec a Pământului să afecteze rotația planului de polarizare. Nu a fost detectat nici un impact al rotației Pămăntului asupra rotației câmpului de polarizare, dovadă că Pământul este fix. Lord John William Strutt a repetat același experiment 1902, într-un mod mai precis, obținând rezultate identice.

 

Anul 1887 – Experimentul Michelson–Morley

Scopul inițial era o demonstrație practică a existenței Eterului, ca și mediu de propagare a luminii, printr-o serie de măsurători și comparații a vitezei luminii în direcții variate și la momente diferite ale zilei. Rezultatul șocant al experimentului este că Pământul nu s-a mișcat într-un mod detectabil în jurul Soarelui, în contradicție cu toate așteptările și cu modelul astronomic acceptat. Michelson și Morley au descoperit că un fascicul de lumină transmis orizontal în direcția mișcării presupuse a Pământului nu avea nici o diferență de viteză comparativ cu un fascicul de lumină emis de la nord la sud sau de la sud la nord. Cu alte cuvinte, experimentul nu a reușit să detecteze o mișcare a Pământului indiferent unde s-ar produce, în spațiu sau orice alt mediu posibil.

 

Anul 1913 – Experimentul Sagnac

Asemănător experimentului Michelson-Morley, cu excepția faptului că se folosește o masă rotundă orizontală. care este rotită pe o axă orizontală în timpul experimentului.

 

Anul 1925 – Experimentul Michelson-Gale-Pearson

A fost o versiune pe scară largă a experimentului Michelson-Morley și a Sagnac-Interferometrului care a încercat să măsoare efectul Sagnac datorită rotației pământului. În esență, testele au avut rezultate neconcludente. Aproape nici o schimbare a vitezei luminii într-un singur test, și apoi o schimbare într-un alt test. Este derutant faptul că rotația Pământului părea că începe și se oprește la momente de timp diferite, în felul acesta dovedirea rotației Pământului a eșuat. Concluzia este mișcarea Pământului nu se poate măsura în mod precis, pentru că această mișcare în realitate nu există.

 

Anul 1928 – Experimentele lui Dayton Miller

Folosind ca bază experimentele efectuate anterior de Michelson-Morley, fizicianul american Dayton Miller utilizează interferometru și realizează peste 5,200,000 de măsurători. Rezultatul indică o rotație nulă a Pământului.

 

Anul 1942 – Experimentul lui A. Dufour și F. Prunier

Fizicienii A. Dufour și F. Prunier au realizat un interferometru Sagnac compus din trasee fixe și mobile, incluzănd surse fixe și detectori mobili. Scopul era să distingă între metoda relativista și cea clasică a efectului Sagnac. Experimentul a confirmat încă o dată că mișcarea Pământului nu există.

 

Anul 1948 – Efectul Lamoreaux – Casimir

Fizicianul Hendrik Casimir a lansat o teorie care ulterior a fost demonstrată practic de fizicianul Steve Lamoreaux în 1997, potrivit căreia două placi metalice perfect netede manifestă o atracție una față de cealalta atunci când sunt apropiate la distanțe milimetrice. Acest experiment confirmă aspecte din teoria zero-point energy, faptul că există de fapt o presiune externă (prezența eterului, energia negativă etc.) care acționează asupra obiectelor din mediul nostru natural și le împinge spre suprafața pământului și nu invers cum spune teoria newtoniană ca ele sunt atrase de pământ. Acest lucru dovedește ca falsă teoria gravitației și indică o poziție fixă a Pământului.

 

Anul 1950 – Efectul Kozyrev

Experimentele realizate de Dr. Nikolai Kozyrev confirmă efectul DePalma, dovedit printr-o serie de experimente care au folosit giroscoape non staționare, aplicând diverse vibrații asupra lor, observând cum aceste giroscoape își modifică greutatea.

 

Anul 1974 – Efectul DePalma

Fizicianul Bruce E. DePalma a observat că atunci când lansezi în aer două bile identice, bila care se rotește (27000 rotații/minut) se va înălța și va coborâ mai rapid decât bilă care nu se rotește. Bila care se rotește este asemănătoare unui proiectil lansat de un tun. Rotația proiectilului îi va modifica radical atât masa cât și inerția. Rotația produce un CĂMP DE TORSIUNE care va atrage undele potențiale Whittaker(undele longitudinale ale eterului) formând astfel un vortex  în jurul proiectilului care va conferi proprietăți antigravitaționale. Dar acest efect poate avea loc doar pe un Pământ staționar plat, deoarece atât undele gravitaționale, cât și cele antigravitaționale ale câmpului electrogravitațional al Pământului trebuie să se rotească în același ritm deasupra suprafeței Pământului.

 

Anul 1988 – NASA – Modelul Aviatic Liniar

Centrul NASA – Dryden Flight Research Facility realizează un studiu detaliat (Derivation and Definition of a Linear Aircraft Model) pentru un model aviatic de zbor care tratează analiza dinamicii avionului și aspecte de design. De la bun început se menționează că ecuațiile și considerentele incluse in studiu se bazează pe o suprafață fixă și plată a Pământului.

 

Anul 2001 – Experimentele lui Yuri Galaev

Fizicianul ucrainian Yuri Galaev folosind unde optice și de radio frecvență realizează o serie de experimente pentru măsurarea gradului de deviere a eterului. Galaev concluzionează la sfârșitul experimentelor că nu a reușit să detecteze o mișcare de rotație a Pământului (30km/sec) .

 

Anul 2017 – Experimentul lui John Savage (Giroscopul)

Giroscopul a fost 1852 inventat de Jean-Bernard-Léon Foucault. Începând cu anul 2016 John Savage a realizat o serie de experiement cu giroscopul pentru a dovedi în principal doua aspecte: 1) Este Giroscopul capabil să înregistreze așa zisa rotație a Pământului, dacă ea ar exista cu adevărat si 2) Poate Giroscopul să indice dacă există o rotație a Pământului?. Experimentul a demonstrat că Giroscopul este capabil să detecteze o mișcare a Pământului iar rezultatul final este că nu există nici o rotație.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

34 comentarii

 1. Atat de multe aberatii concentrate in atat de putine cuvine, ma fac sa cred ca unii confunda crestinismul cu cretinismul!

   1. “Poziția fixă a stelelor a făcut posibilă folosirea astrolabului în multiple domenii precum astronomie, navigație, topografie, măsurarea timpului.”
    Fals, stele “fixe” isi schimba pozitia in functie ora si de anotimp, ele sunt fixe doar unele fata de celelalte, nu si fata de un observator de pe pamant, iar dintre stelele “fixe” pot fi folosite ca repere pentru navigatie doar steaua Polara in emisfera nordica si Crucea Sudului in emisfera sudica, care indica polul nord geografic, respectiv polul sud geografic, pentru ca se afla pe directia axei de rotatie a pamantului!

    Oricine este curios sa afle cum stau lucrurile poate sa dea cautari pe google.
    De exemplu:
    Forța Coriolis
    https://ro.wikipedia.org/wiki/For%C8%9Ba_Coriolis

     1. Un cosmonaut rus spune ca ori esti un troll si are perfecta dreptate!
      “People won’t believe in any proofs. It all originated in the West, perhaps because they are not taught the deep foundations of sciences, namely of physics, like in this country.
      “I am sorry to hear it’s echoing in Russia as well. I have no idea how one can come to believe all this bulls**t.”
      Mr Ryazansky said the theory is about internet “trolling” and having people on.
      He added: “When it comes to Flat Earth, this is again the spirit of our time. It’s so easy to ‘troll’ a public figure, pardon me, on the internet.”
      “I personally take the Flat Earth theory as a perfect massive space trolling, nothing more.”
      https://www.express.co.uk/news/science/894517/Russia-Flat-Earth-space-conspiracy-theory-NASA-USA-Freddie-Flintoff-Mike-Hughes-news

    1. Se menționează că Astrolab-ul folosește ca reper Stele Fixe, pentru ca ele sunt într-adevar fixe…și nu este vorba doar despre Polaris.
     Mișcarea aparentă a stelelor este explicată de Efectul Coriolis, menționat în articol cât și de dumneavoastra.
     Aici este un clip care descrie acest fenomen, sper să mai clarifice lucrurile:
     https://youtu.be/4Otcep1LTP0

    2. Bun.. apropo de afirmatia dumeavoastra .. stelele se misca depinde de ora si zi.. dar ganditi faptul ca in ianuarie “planeta se afla intr-un punct si in luna iulie planeta se afla la cateva miliarde km distanta, dar noi in fiecare noapte vedem aceleasi stele aproape in aceleasi pozitie.. caru mic,caru mare.. nu se modifica deloc..

 2. Nu cred ca este intelept a atasa credintei crestine niste speculatii gresit intelese asupra unor experimente derulate de-a lungul istoriei pana in zilele noastre. Absolut toate aceste deductii sunt gresite. Dar ce treaba au cu credinta crestina ? Faptul ca sunt prezentate intr-o pagina cu sigla Ortodox Info sper sa nu aiba valente de asumare a acestor comentarii. In definitiv credinta si calea sufletului cu care crestinismul incearca sa ne ajute pe fiecare dintre noi au prea putine legaturi cu starea grosiera a materiei. Dar mesajul gresit transmis din aceste speculatii ca fiind asumate de biserica pot face pe unii oameni sa caute spectaculosul in locul linistii interioare , a luminii inimii proprii , care nu prea are legatura cu miscarea planetelor sau a galaxiilor. Pentru a nu parea ca ma refugiez in credinta oarba de teama “evidentelor stiintei ” va punctez , doar cateva din evidentele astrofizice care exced erorilor de intelegere a acestor experimente mai ales ca nu este specificata la care rotatie se refera : aceea in jurul axei proprii sau in jurul Soarelui. Miscarea de rotatie in jurul axei este data de deplasarea tuturor stelelor pe cerul senin al noptii pana dimineata ; miscarea Lunii pe cer noaptea dar si ziua , luceafarul de noapte – planeta Marte , ciclul zi / noapte si ciclul anotimpurilor datorat rotatiei proprii combimata cu inclinarea axei Pamantului de 24 grade si 18 minute fata de verticala.etc . etc, etc … ciclul Lunii in jurul Pamantului si al eclipselor etc., et c. ….. Aparenta nemiscare a stelelor este efectul distantelor enorme masurate in ani , mii de ani lumina ( 1 persec = lungimea in Km a 3,2 ani lumina). De ex. Constelatia Orion si-a schimbat pozitia fata de meridianul 0 al Terrei cu 18 minute de arc ( adica nici macar 1/5 din 1 grad) in 4500 de ani ca sa vorbim macar de astrolab. Miscarea de rotatie in jurul Soarelui este pusa in evidenta de pozitiile relative ale Pamantului in raport cu celelalte planete din sistem : Mercur care face o rotatie in 88 de zile , Venus care face cate o rotatie la in 181 de zile pamantesti , Marte care face o rotatie la fiecare 12 ani pamantesti … Pluto care face o rotatie completa in 249 de ani pamantesti, s.a.m.d. Toate experimentele prezentate sunt interpretate eronat dar si argumentele aduse impotriva lor sunt o pierdere de timp in care , cel mai important mesaj care ne scapa tuturor , este : Pace voua !

  1. Teoria pamantului plat este o operatiune psihologica creata pentru discreditarea crestinilor si sunt destui postaci platiti pentru asta.

   https://www.facebook.com/ChristiansAgainstFlatEarth/videos/flat-earth-psyop-exposed-flat-earth-theory-by-white-rabbit/103162700121668/

   EXPOSED: FLAT EARTH PSYCHOLOGY OPERATION FUNDED BY THE ELITE TO DISCREDIT CHRISTIANS AND TRUTHERS!
   FLAT EARTH MOVEMENT IS A PSYCHOLOGICAL OPERATION RUN BY THE GATEKEEPERS
   Flat Earth Psyop Exposed: Flat Earth Theory by White Rabbit

   Ok so I am going to take some abuse for this but things need to be said , lets not make it divide us further ,let it unite us in exposing the corruption within alternative media , then we can get back on track to fight the good fight , all of you playing along and uniting yourselves with liars and operatives need to really think about what you are doing , do you really want your credibility destroyed when all is revealed?

   The Time to SPEAK OUT is NOW!!!

   Cognitive Infiltration of the Internet to Manipulate, Deceive, and Destroy Reputations! “EXPOSED” https://youtu.be/nqiLAgwV_QY

   FLAT EARTH SHILLS (AGENTS) IDENTIFIED & EXPOSED! Flat Earth Psyop: The Bigger Picture
   https://youtu.be/mqWl_wJ3oZw

   Flat Earth Debunked PSYOP EXPOSED: We’ll Do It Live: The REAL
   Alternative Podcast https://youtu.be/VSy9oKHlpiE

   https://theintercept.com/2014/02/24/jtrig-manipulation/

   https://en.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Glenn_Voliva

   https://en.wikipedia.org/wiki/Zion,_Illinois

   FLAT EARTHERS PROVE EARTH IS A SPHERE
   https://youtu.be/U-CKunawlhA

   The Flat Earth Conspiracy Debate! Yes, Really.
   https://youtu.be/hsOz_J6tJVU

   Cass Sunstein and Cognitive Infiltration + John Le Bon Shill
   EXPOSED What the Hell is Going On
   https://youtu.be/-JWM9urxVzA

   The Flat Earth Psyop EXPOSED! Cognitive Infiltration in the Truth Movement https://youtu.be/b2X2Wg9KRJc

   Flat Earth – JESUIT FREEMASONS!
   https://youtu.be/wzZab9CbdUA

   Flat Earth Society: Proof of a Round Earth
   https://youtu.be/5jgLG4TjILw

   Is Earth Actually Flat?
   https://youtu.be/VNqNnUJVcVs

   TOP 10 REASONS Why We Know the Earth is Round
   https://youtu.be/o_W280R_Jt8

   Flat Earth Debunked: proof that the Earth is a spheroid / a sphere / a globe / round
   https://youtu.be/Y4zFX8f2in8

   Flat Earth Debunked: the sun in the southern hemisphere
   https://youtu.be/Yin6D7eJDRA

   Flat Earth Debunked: North South symmetry
   https://youtu.be/IvfF9kZCzZM

   1. Posibil ca teoria Pământului plat sa reiasă din incapacitatea unor calcule care nu au finitudine referitor la aceste suprafețe cum sunt cele ale marilor ,oceanelor a Pământului și Spațiului și bineinteles in Geometrie.

  2. Doar UNUL dintre experimentele menționate în articol sa fie adevărat și toată teoria și pseudo știința heliocentrică este demascată.

 3. Un nou episod din serialul noaptea mintii: alogenii vor să ne recâștigăm identitatea națională fara naționalismul!

  Ilan Laufer și Alexandru Coita, foști consilieri ai Vioricăi Dăncilă ii fac partid: Să respingem naționalismul, dar să ne recâștigăm identitatea națională
  https://www.g4media.ro/ilan-laufer-si-alexandru-coita-fosti-consilieri-ai-vioricai-dancila-anunta-ca-lanseaza-un-proiect-politic-nou-coita-sa-respingem-nationalismul-dar-sa-ne-recastigam-identitatea-nationala.html

  1. Presa din Israel: Ilan Laufer nu s-a născut la Polizu, s-a născut în Rishon LeZion
   Ilan Laufer l-a acuzat pe președintele Iohannis că i-a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării pentru că e evreu. El a declarat că s-a născut la Maternitatea Polizu din București, însă mai multe publicații din Israel au relatat că el s-a născut la Rishon LeZion, al patrulea cel mai mare oraș din această țară, și a emigrat ulterior în România.
   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/presa-din-israel-ilan-laufer-nu-s-a-nascut-la-polizu-s-a-nascut-aici-1035860

  2. nene “oarecine” matale si cand te duci la WCprobabil ca si acolo vezi tot politica. Ce legatura are acest comentariu cu subiectul acestui articol ?Am impresia ca esti dus rau cu pluta.

   1. Multumim pentru sinteza argumentelor din articol. Ar mai fi de adaugat multe experimente, acum ma gandeam doar la ceasurile solare antice, care de acum cca 5-6 mii de ani, arata précis ora pe baza umbrei soarelui identica la acelasi moment de timp. Sigur ca e greu sa admiti ca adevarul e altul decat cel indoctrinat de stiinta… oricum, cele doua , trei pozitii vehemente contra opiniilor din articol nu sunt reprezentative, sunt multi oameni care experimenteaza direct aceste observatii si cauta inca o demonstratie a faptului ca nu ne invartim ca nebunii intr-un spatiu infinit. Se doreste , insa, inocularea conceptului “din haos catre ordine”….

 4. Citiți o singura data TOT. ❤ ❤ ❤
  SI APOI VIZITATI FIECARE LINK

  Industria ,,Farma” NU VINDECA NIMIC
  https://docdro.id/vozLIre ;

  Acum, aveti Sanatate GARANTATA https://docdro.id/trm7z7f ;

  Si cancerul poate fii învins ACUM https://www.docdroid.net/4QnywJo ;

  Apocalipsa 5G, UN fenomen de EXTINCȚIE https://www.youtube.com/watch?v=irzNF4udkFc ;

  Protecții anti5G https://www.docdroid.net/wjTG9KG ;

  ACUM AVETI REVOLUȚIE, IN MEDICINA DE PREVENTIE, ORICE AFECTIUNE SE VINDECA https://docdro.id/3CrvcJu ;

  https://stiinta-mister.ro/sase-reguli-care-stimuleaza-producerea-de-neuroni-si-regenerarea-creierului-pe-tot-parcursul-vietii/ ;

  AICI AVETI TOTUL https://mail.google.com/mail/u/2?ui=2&ik=08e34002da&view=lg&permmsgid=msg-a%3Ar-8100793578568791012&ser=1 ;

  Atentie https://www.facebook.com/dore.badiu.7/posts/756103254899954 ;

  Casa Dvs poftim https://www.docdroid.net/DU8HBBM. ;

  Traducator http://translate.google.com.ua/?hl=ro ;

  https://stiinta-mister.ro/casa-care-coasta-doar-1000-de-euro/ ;

  Cartea lui Enoh https://www.youtube.com/watch?v=KmYs_2fWGws ;

  SUPER INTERESANT https://infostiri.net/testele-de-la-vatican-arata-ca-romanii-sunt-cei-mai-apropiati-genetic-de-ingeri/ ;

  https://stiinta-mister.ro/masina-care-merge-cu-apa-sarata/ ;

  SECRETUL ZEPELIN
  https://www.youtube.com/watch?v=nAduCB06tps ;
  SUPER FILM, GOLD
  https://www.youtube.com/watch?v=OovtrQehLsw ;

  Terapeut Badiu Dorel ; 0784376111 ; ❤ ❤ ❤,,O MINCIUNA, REPETATA de 1000 de ori crede boboru prostit de nemtalaul, ca este Adeverat”. HITLERISTUL Gheobels a inventat si gheolbanis pune in practicaca acum cu prostovanii votanti. 0724256424 ;

  RECOMPENSA :
  https://www.romaniatv.net/presedintele-klaus-iohannis-a-inaintat-in-grad-13-generali-sie-si-11-generali-sri_499651.html?fbclid=IwAR0f5llHmfDN1q_Tx0onhABTwt3eEc3BWJWCJvg5hf5b8rVPkH1f8DNhGLI ;

  https://m.ro.sputnik.md/analytics/20191123/28309773/DOVADA-ca-daramarea-Guvernului-Dancila-a-fost-dictata-de-interese-straine.html?mobile_return=no&fbclid=IwAR03IUEcqHJFzJA8PSRPffZEbaMU0hWaN_veX5fsG9__VpYJ9T7Gn7osUSQ ;

 5. Teroriști spirituali acești așa ziși oameni se “știință” de la NAȘA,cei mai mari mincinoși împreună cu guvernul lor de adevărați teroriști!!!

 6. Este atât de multă prostie în jur încât mi-e și frica… Pământul (apropo, planeta, de la plan, nu sfera, va dați singuri de gol) are exact 7527 de ani.,cum spune Biblia. Nu există bigbang, nu exista asteroizi, nu există Evolutionism.Pământul este fix, plat și este centrul universului. Este cel mai mare corp creat de Dumnezeu. Dacă Dumnezeu L-ar fi făcut sferic, cum mai era cupola deasupra lui?! Nu exista sfere. Soarele, luna sunt discuri și sunt mult mai mici decât pământul. Dacă soarele nu s-ar învârti în jurul pământului, atunci nu l-ar fi oprit Isus Navi și nu l-ar fi întors cu o ora înapoi împăratul Iezechia… Sau nu credeți de loc în Sfânta Scriptura?! Să știți că temperatura credinței tale astăzi este direct proporționala cu raportarea la Sfânta Scriptura… Infinitul este un 8 culcat format din doua cercuri (discuri. Unul reprezinta lumea aceasta și celălalt lumea de dincolo. Ce-a făcut diavolul?! A unificat cele doua cercuri în lumea aceasta și le-a perpendicularizat obținând sfera cu care v-a prostit pe toți. Unii v-ați da viata pentru mingea, sfera, bila din ziua de astăzi…. Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește! Sunt foarte multe de spus, dar cred că v-a “imunizat” diavolul și la cele mai beton argumente scripturistice pe care vi le-as da, asa ca trăim în două lumi diferite. Și nu este adevărat că nu este importanta această problemă. Este capitala. Dacă va păcălește diavolul aici, va păcălește oriunde…

  1. De ce vă pierdeți timpul cu discuții inutile ? ce diferență face ptr mântuire dacă pământul se rotește dau nu.. sau dacă soarele e centrul galaxiei sau pământul ? sau cdschimbă în viețile voastre…? @OrtofoxINFO, sunt dezamăgit…ce legătură are subiectul cu Ortodoxia ? Unde spune în Scripturi că pământul e plat sau rotund și dacă se învârte și cine se învârte în jurul cui ? În plus, afirmații că pământul nu se rotește…relativ la ce ? revoluție sau rotație și relativ la ce? toată mișcarea e relativă … Oricum, ce importanță are ? …poți să demonstrezi că Sf Scriptură zice alb pe negru cum e făcut universul și că e geo entric și nu heliocentric ? Unde scrie asta..? și că pamântul se învârte sau nu ca un titirez..? Poate detaliile au fost omise ptr ca noi să nu ne batem capul cu lucruri inutile..

   1. Ortodoxinfo, deși, în timp am acumulat multe nemulțumiri față de știrile prezentate, pentru lipsa legăturii cu ortodoxia, aș zice eu în proporție de 75%, în acest moment vă felicit călduros pentru tratarea, chiar dacă în mod sporadic, a acestui subiect care mărturisește Creația Lui Dumnezeu, mărturisire esențială pentru mântuirea noastră. În același timp, vă rog să nu vă lăsați copleșiți de reacțiile negative, după cum se vede în comentarii, pentru că realitatea, din păcate, este aceea că ne-am obișnuit și ne complacem în minciună. Încă o dată, doar cu asemenea date (sau cu altele de aceeași factură) vă îndepliniți scopul declarat, nu cu toate prostiile copiate/traduse din presa autohtonă sau de aiurea. Fiți verticali, Doamne ajută !

    1. https://eplatnemiscat.wordpress.com/
     Aici găsiți mai multe lucrări legate de pământul plat, dar și de minciunile științei. Culegând datele și alaturandu-le mărturiilor Sfinților Ortodocși se poate construi o bază solidă pentru credința în creația lui Dumnezeu, astfe evitând capcana nihilismului științific modern.

   2. De ce este impinsa teoria bing bang-ului si a heliocentrismului?
    Simplu….Sa ridiculizeze Omul si sa-L ascunda pe Dumnezeu si Creatia Sa!!!!!
    Toata omenirea pana la Nicolaus Copernicus stia ca pamantul este plat si stationar.Refuz sa cred ca omenirea cu toti mari ei matematiciani pana la Copernicus(secolul 16) au fost niste idioti
    Informativa despre Nicolaus Copernicus(mason).
    Si cu asta am spus tot!
    Razboiul dintre Bine si rau continua…..Tu de partea cui esti???

  2. Parinte,
   te rog spune-ne mai exact cum ar fi un pamant plat, LIMITAT la marimea domului ce se sprijina pe el, si deasupra caruia, sub dom, se plimba doi luminatori plati (apropo, cat sunt de plati ? ca asa ca o placinta de subtiri nu cred ca sunt).
   Si cam cat continua aceasta lume sub pamant ?
   Si pe ce se sprijina defapt totul ?
   Pluteste pe …. timp ?
   Uite eu cu greu, si sa vreau, nu pot concepe cum de Dumnezeu a creat o lume asa mica, pentru ca precum spui, lumea creata de Dumnezeu, care este infinit, sa creeze o lume asa mica.

   1. Si ca parinte, sa nu te superi pe mine, iti spun ca totusi varianta pamantului plat poate fi corecta, dar cu cateva corecturi:

    Teologic, multa lume incurca cerul si pamantul facut in prima zi cu taria cerului din a doua zi. Lucrul acesta duce la crearea unui model pamant plat foarte mic, defapt limitat, lucru imposibil prin faptul ca Dumnezeu care este nemarginit nu poate crea un lucru atat de limitat precum modelul expus de sfintia dv-tra.
    In prima zi Dumnezeu a creat cerul, infinit, in care salasluiesc ingerii Lui Dumnezeu, si daca cerul este infinit atunci si pamantul ce este sub el este tot INFINIT.
    Cum vine asta ? Precum Dumnezeu nu are inceput, fiindca multi se intreaba, ce a fost inainte de facerea lumii sau, inainte de tot, o intrebare dealtfel fara sens, asa si PAMANTUL ESTE FARA SFARSIT.
    Pamantul, TOT, ii va fi dat omului dupa judecata de apoi, „Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul”. Precum cerul este infinit, (si cum ar putea fi spatiul finit ? cine si ce ar putea fi bariera infinitului ?), iar „Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor”, atunci si cei ce vor mostenii pamantul, vor mostenii ceva nelimitat.
    Doar spatiul lasat omului spre mantuire este limit de dom, deasupra caruia se gasesc soarele, luna, stelele.
    Peste tot se spune ca domul se sprijina pe ape, pe un rau ce curge in jurul domului. Antarctica nu poate fi limita pamantului, eu cred ca dincolo de Antarctica mai exista oceane si uscat, si … culmea temperaturi precum la noi cu primavara, vara, toamna si iarna totul tine de refractia luminii soarelui la trecerea prin dom, in felul acesta exista bariera de gheata numita antarctica iar dincolo de toate oceanele si uscaturile se aseste raul pe care se sprijina domul.

    Ca si o concluzie: eu cred intrun pamant plat, INFINIT, limitat noua oamenilor de catre Dumnezeu, doar pe timpul mantuirii noastre.
    Doamne ajuta si iertare

 7. Felicitări pentru subiect și pentru articol Da Pământul este plat. cum poți fi creștin și să crezi că ne învârtim ca o biluță de praf în univers de nebuni? Sunt amuzant de acești troli care au umplut pagina cu fel de fel de știri și cu argumente stupide doar pentru a rămâne mult prea sus articolul și pentru a uita de el dacă ai fost înșelat că traiesti pe o sferă crezi toate bazaconiile apoi. Cum să nu conteze dacă este plat sau sferic , dacă este plat ei au mințit, construind un Matrix plin de minciuni. Cum poate să stea apa curbată pe o sferă 70% din pământ este apă.

 8. @oarecine, la cât ești de tâmpit, mă mir cum stai în picioare pe un pământ sferic. Oricum, ești cu multa treaba pe aici… Sa te certe Dumnezeu în care nu crezi!

  1. Las-o mai moale, parinte! Ce-s cu vorbele astea? Nu poate fi dezbatut un subiect fara calomnii si blesteme? Eu nu-mi amintesc ca Parintele Justin sa fi avut discutii despre pamantul plat sau sferic. Oricum nu se pune problema sa fi discutat vreodata in termenii astia, in care o faceti voi. Aveti grija ce duhuri va indeamna…

 9. Din punct de vedere strict științific, nimic nu poate fi considerat fix fără un reper absolut fix. Ori un asemenea reper încă nu a fost găsit. Când merg cu mașina, scaunul e fix față de mine :). Într-o mașină care merge xu 100 km/h pot să fac multe experimente care să dovedească că scaunul pe care stau este fux.. dar el fix diar față de mine, atât.

 10. Putina logica nu strica. Faptul ca experimentul Michelson-Morley nu a detectat miscarea aparenta/relativa a eterului poate insemna 4 lucruri complet diferite:

  1. fie eterul nu exista
  2. fie eterul exista dar nu poate fi detectat
  3. fie eterul exista si poate fi si detectat, dar Pamantul este fix si nemiscat fata de eter
  4. fie eterul exista si poate fi si detectat, dar se misca odata cu Pamantul, asa cum si aerul dintr-o masina se misca odata cu masina.

  Acum problema este ca stiinta nu are nicio putere sa diferentieze intre aceste 4 posibilitati. Termenul “fix” are sens doar in legatura cu un reper absolut fizic, iar momementan stiinta nu a reusit sa gaseasca niciun astfel de reper.

  Si in concluzie, o problema si mai mare: de cand are aspectul asta o semnificatie religioasa? N-a zis Sf. Vasile cel Mare in Hexaimeron ca asemenea lucruri sunt lipsite de importanta religioasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button