X

Astronaut polonez spune că Pământul este plat

https://www.youtube.com/watch?v=oDxBmF2pX6c

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mirosław Hermaszewski a fost primul și singurul cosmonaut polonez, fiind decorat cu ordinul Erou al Uniunii Sovietice și avansat succesiv până la gradul de General al Forțelor Armate ale Poloniei. El a zburat în spațiul cosmic în anul 1978, odata cu misiunea Soyuz 30.

 

Mai jos este transcrierea interviului din clipului video.

Reporter: Dumneavoastră ați fost acolo! Este adevărat că Pământul este o sferă suspendată în spațiu?

Miroslaw Hermaszewski: Pământul este plat…așa cum se așteaptă unii oameni să fie…nu eram pregătit pentru o astfel de întrebare…dar vă asigur: Este plat!

Reporter: Am intervievat pe Generalul Miroslaw Hermaszewski – până acum primul și ultimul polonez care a mers în spațiu.Vă mulțumesc pentru interviu.

Miroslaw Hermaszewski: Mulțumesc, plăcerea este de partea mea.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

36 comentarii

  1. Individul este un politruc KGBist decorat de URSS cu ordinele Lenin si Erou al Uniunii Sovietice și avansat succesiv până la gradul de general al Forțelor Armate ale Poloniei.
    În anul 1981, după anunțarea legii marțiale în Polonia, a devenit membru al Sfatului militar al Salvării Naționale (ulterior, Hermaszewski a afirmat că nu și-a dat acordul, ci a îndeplinit doar ordinele comandanților).
    În 1982 a absolvit Academia Militară de Stat Major „Kliment Voroșilov” din Moscova. În același an a fost numit director al Școlii poloneze de aviație „Școala vulturașilor”. Apoi, a îndeplinit funcția de director-adjunct al conducerii politice a Armatei Poloneze până în anul 1988, când cadrele politice din Armata Poloneză au fost reduse.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Hermaszewski
    Gold Star Hero of the Soviet Union (nr 11301) – USSR, 1978
    Order of Lenin – USSR, 1978
    Medal “For Merit in Space Exploration” – Russia, 2011
    https://en.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Hermaszewski#Honours_and_awards

    Daca un agent al Kremlinului spune ca pamantul este plat in ciuda tuturor evidentelor contrare, trebuie sa-l luam in serios?

    1. @oarecine
      Citez: “Daca un agent al Kremlinului spune ca pamantul este plat in ciuda tuturor evidentelor contrare, trebuie sa-l luam in serios?”
      Din logica asta trebuie sa intelegem ca agentii Washington-ului spun numai lucruri adevarate si trebuiesc luati in serios? De ce sunt idioti cei care cred ca pamantul e plat? Ca au un punct de vedere diferit de al tau? In cadrul diferitelor ramuri ale stiintei sunt teorii care se bat cap in cap si in general confirmarea unei teorii inseamna infirmarea celorlalte teorii din domeniu. Inseamna ca multi din oamenii de stiinta sunt niste idioti in logica ta. Limbajul si smerenia te recomanda ca un ortodox autentic.

  2. Rusii critica operatiunile psihologice ale Kremlinului destinate imbecilizarii in masa: scandal si ridiculizare dupa ce regizorul unui “film educational” despre “pamantul plat” a primit premiul cel mare. Unii propun sa i se dea premiul pentru cel mai fake fake news, iar altii spun ca acest film este o dovada a degradarii intelectuale a Rusiei.
    Igor Prokopenko, a television host with the national REN-TV network, accepted the honor at the October 3 TEFI awards ceremony in Moscow for his show Military Secrets. But it was another of his productions — The Most Shocking Hypotheses — that prompted widespread mockery and hand-wringing.
    That program’s episode last week — titled But The Earth Is Flat! — delivered a 45-minute exploration of the Flat-Earth Theory, featuring dramatic music and interviews with purported “experts” purveying the preposterous claim: “So what is the actual truth?” a narrator asks at the end of the program.
    The program itself was widely lampooned after it aired.
    “It seems there has never been fake news like this. (Spoiler: the Earth is round),” the Russian news portal Meduza wrote on Facebook.
    But the criticism of what many suggested was evidence of Russia’s intellectual degradation intensified after Prokopenko accepted his TEFI.
    A member of Russian opposition leader Aleksei Navlany’s campaign team noted on Twitter that the award came one day before the 60th anniversary of the Soviet Union’s launch of the world’s first artificial satellite, Sputnik 1, into the Earth’s orbit.
    “Forgive us, Sputnik 1, we’ve pissed everything away,” the tweet said.
    https://www.rferl.org/a/russia-flat-earth-emmy-awards-/28773764.html

  3. oarecine,
    Miroslaw Hermaszewski a fost sau nu in spatiu ?
    Vrei sa spui ca nu-i de incredere ?

    Si in alta ordine de idei, mai bine ai combate cu date exacte teoria pamantului plat promovata pe net.
    Eu uite, mi-am dezvoltat ideile aici:
    https://ortodoxinfo.ro/2019/12/03/experimente-care-indica-o-pozitie-fixa-a-pamantului/#comment-66959


    Si ca parinte, sa nu te superi pe mine, iti spun ca totusi varianta pamantului plat poate fi corecta, dar cu cateva corecturi:

    Teologic, multa lume incurca cerul si pamantul facut in prima zi cu taria cerului din a doua zi. Lucrul acesta duce la crearea unui model pamant plat foarte mic, defapt limitat, lucru imposibil prin faptul ca Dumnezeu care este nemarginit nu poate crea un lucru atat de limitat precum modelul expus de sfintia dv-tra.
    In prima zi Dumnezeu a creat cerul, infinit, in care salasluiesc ingerii Lui Dumnezeu, si daca cerul este infinit atunci si pamantul ce este sub el este tot INFINIT.
    Cum vine asta ? Precum Dumnezeu nu are inceput, fiindca multi se intreaba, ce a fost inainte de facerea lumii sau, inainte de tot, o intrebare dealtfel fara sens, asa si PAMANTUL ESTE FARA SFARSIT.
    Pamantul, TOT, ii va fi dat omului dupa judecata de apoi, „Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul”. Precum cerul este infinit, (si cum ar putea fi spatiul finit ? cine si ce ar putea fi bariera infinitului ?), iar „Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor”, atunci si cei ce vor mostenii pamantul, vor mostenii ceva nelimitat.
    Doar spatiul lasat omului spre mantuire este limit de dom, deasupra caruia se gasesc soarele, luna, stelele.
    Peste tot se spune ca domul se sprijina pe ape, pe un rau ce curge in jurul domului. Antarctica nu poate fi limita pamantului, eu cred ca dincolo de Antarctica mai exista oceane si uscat, si … culmea temperaturi precum la noi cu primavara, vara, toamna si iarna totul tine de refractia luminii soarelui la trecerea prin dom, in felul acesta exista bariera de gheata numita antarctica iar dincolo de toate oceanele si uscaturile se aseste raul pe care se sprijina domul.

    Ca si o concluzie: eu cred intrun pamant plat, INFINIT, limitat noua oamenilor de catre Dumnezeu, doar pe timpul mantuirii noastre.
    Doamne ajuta si iertare

    1. oarecine,
      Pe de alta parte si teoria heliocentrista pare fara fisuri.
      oricum in articol nu se spune nimic de distanta fata de pamant la care se gasea cosmonautul acesta cand a fost in spatiu.
      Ca idee, in varianta heliocentrista, daca te afli la o distanta de 400 km, distanta la care se afla statia spatial internationala, vei vedea doar 1000 de km, stanga, dreapta, fata, spate, iar curbura abia, abia ar fi sesizabila. Cautati un program de grafica si refaceti modelul raza pamant 6.400 km, h statie ISS 400 km, si duceti o tangenta din ISS la pamant.
      Deci, ca sa vezi curbura pamantului ar trebui sa fi la mii de km departare, lucru imposibil, fiindca ar cam muri instant.
      Deci omul acesta a vazut pamantul de la o aruncatura de bat si nici nu se putea discuta de o curbura perceptibila.

      1. Daca tii neaparat, hai sa ne distram cu niste fragmente dintr-un articol care prezinta teoriile idiotilor care sustin ca pamantul este plat!
        Viralizarea teoriei Pământului plat – Un simptom al societăţii post-adevăr
        Conform celei mai răspândite teorii, susţinută oficial de organizaţia Flat Earth Society, din Statele Unite, Pământul are forma unui disc cu Arcticul în mijloc, în timp ce Antarctica este un zid de gheaţă cu o înălţime de 45 de metri care împrejmuiește discul pe exterior. În teoria oficială, zidul este păzit de NASA pentru ca nimeni să nu poată să se caţere și să cadă de pe disc, iar în alte teorii alternative (sunt multe), după zid ar exista un continent pentru oamenii din umbră care conduc lumea, în timp ce noi, restul, suntem blocaţi în acest perimetru, inconștienţi de realitatea de după, similar cu experimentul din filmul The Truman Show.
        Ciclul zi-noapte este explicat de faptul că Soarele și Luna sunt niște sfere de mici dimensiuni (51 de kilometri) care se mișcă în cerc la vreo 5.000 de kilometri deasupra Pământului, iluminând diferite porţiuni ale planetei într-un ciclu de 24 de ore. De asemenea, se crede că ar exista un fel de „anti-lună” invizibilă care blochează Luna în timpul eclipselor de Lună.
        Mai departe, forţa gravitaţională ar fi o iluzie. Obiectele nu accelerează în jos, ci discul Pământului este tras în sus cu o viteză de 9,8 m²/s de o forţă misterioasă numită „energie neagră”. Deocamdată, nu există un consens printre susţinătorii teoriei asupra posibilităţii ca Pământul să accelereze în sus la infinit fără să depășească la un moment dat viteza luminii.
        Apoi vin toate chichiţele inerente acestui model – nu există Staţia Spaţială Internaţională și nu există nici sateliţi în spaţiu, fotografiile care arată Pământul din spaţiu sunt trucate, sistemele de GPS de la toate avioanele sunt măsluite pentru a-i face pe piloţi să creadă că zboară drept, când ei de fapt se învârt deasupra discului. În plus, nu se știe dacă Australia există în acest model. Unii susţin că nu există, iar piloţii care ar trebui să zboare în Australia duc pasagerii undeva prin America de Sud, unde îi întâmpină actori plătiţi să pară australieni.
        https://semneletimpului.ro/social/social-media/facebook/viralizarea-teoriei-pamantului-plat-un-simptom-al-societatii-post-adevar.html

  4. REALITATEA REVELATĂ
    A PĂMÂNTULUI PLAT DUPĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ ȘI CÂTEVA CONSIDERAȚII GENERALE

    Sfânta Scriptură este cuvântul lui Dumnezeu revelat și este plină de Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Mintea umană, mai ales după cădere s-a întunecat foarte mult, s-a umplut de mândria inspirată de diavol și nu a mai putut distinge adevărul.
    Totuși, din cele mai vechi timpuri s-au transmis prin tradiția orală, din gură în gură, informații despre forma pământului și alcătuirea universului, pe care Adam și Eva le-au transmis urmașilor lor prin viu grai. Să ne gândim că Adam era profet și era plin de cunoaștere, dar apoi prin cădere i s-a întunecat mintea. Totuși, cu toate acestea, cunoștințele sale, unele primite direct de la Dumnezeu cu ,,Care se plimba în răcoarea serii (Facerea) le-a transmis urmașilor săi.
    La toate popoarele vechi se știa forma pământului: indieni, perși, arabi, etc. La indieni pământul este prezentat ca susținut de patru elefanți, elefanți care înlocuiesc temeliile pământului.
    Avem din vechime, cartea lui Enoh, înainte de Hristos,apocrifa în privința incertitudinii autorului, dar care știu că dă foarte multe detalii despre pământ și univers. De alt fel, este foarte uzitată de Sfinții Părinți. Mai avem celebra hartă a navigatorului Piri Reis, în care pământul este prezentat ca un disc, având un zid de gheață după care sunt alte multe continente.
    Aceste lucruri erau foarte bine știute până la apariția lui Newton, Copernic, Giordano Bruno, toți având legătură cu masoneria.
    Astfel a apărut modelul heliocentric, predat la școală și astăzi, ca, apoi, ulterior să apară și teoria evoluționismului, a Big-Bangului, etc.
    Totuși, mintea umană fiind mult căzută rămâne de bază Sfânta Scriptură din care vom da câteva citate.

    Argumente biblice în favoarea pământuui plat:

    Facere 1, 1-10:
    ,,La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
    Și pământul era nelocuit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
    Și a zis Dumnezeu:” Să fie lumină!” Și a fost lumină.
    Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
    Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață! Ziua întâi.
    Și a zis Dumnezeu: «Să fie o tărie prin mijlocul apelor și să despartă ape de ape!» Și a fost așa.
    A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
    Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Și a văzut Dumnezeu că este bine. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a doua.
    Și a zis Dumnezeu: «Să se adune apele cele de sub cer la un loc și să se arate uscatul». Și a fost așa. Și s-a adunat apele cele de sub cer la locurile lor și s-a arătat uscatul.
    Uscatul l-a numit Dumnezeu pământ, iar adunarea apelor a numit-o mări. Și a văzut Dumnezeu că este bine.”
    Despre cupolă, boltă, tărie sau dom.
    Iov 37,18: ,,Poți să întinzi la fel ca El boltitura cerului, ca o oglindă turnată din metal?”
    Psalmul 18, 1: ,,Cerurile spun slova lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria”.
    Facere 1,20: ,,Apoi a zis Dumnezeu: «Să mișune apele de vietăți, ființe cu viață în ele și păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului.» Și a fost așa.
    Ieremia 10,12: ,,Iar Domnul a făcut cerul cu puterea Sa, a întărit lumea cu înțelepciunea Sa, și cu priceperea sa a întins cerurile.”
    Ieșire 24, 10: ,,Și au văzut locul unde stătea Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era ceva, ce semăna cu un lucru de safir; curat și limpede ca seninul cerului.
    Iezechiel 1, 25: ,,După ce fiarele se opreau și își lăsau aripile în jos, zgomotul încă se auzea sub bolta ce se întindea deasupra capetelor lor.”
    Iezechiel 1, 26: ,,Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care semăna cu un tron și la înfatișare era ca o piatră de safir; iar sus pe acest tron era ca un chip de om”.
    Iezechiel 10,1: ,,Privind eu atunci, am văzut pe bolta care era deasupra capetelor heruvimilor ceva asemănător la înfățișare cu un tron de rege ca piatra de safir.”
    Despre jgheaburile (portalurile)
    Facere 7,11: ,,În anul șase sute a vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șapte a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului.”
    Despre temeliile pământulu și despre portaluri
    Isaia 24,18 : ,,Cel care va fugi de groază va cădea în groapă, cel care va scăpa din mijlocul gropii se va prinde în laț. Zăgazurile cele de sus se vor deschide și temeliile pământului se vor clătina.”
    Tot despre portalurile (stăvilarele) cerului
    Malachi 3 ,10: ,,Aduceți toate zeciuielile la visterie și să fie merinde în casa Mea și puneți – Mă și pe Mine la încercare, zice Domnul Savoot, și veți vedea că voi deschide, la dorința voastră, stăvilalurile cerului și voi vărsa din belșug binecuvântarea spre binele vostru”.
    Despre soare, lună și stele și faptul că ei sunt luminători

    Facere 1,16: A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele”.
    Facere 1,17: ,,Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul”.
    Facere 1,14: ,,Și a zis Dumnezeu:«Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semn ca să despartă anotimpurile, zilele și anii».
    Facere 1,15: ,,Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul”.

    Despre ceruri și tărie

    Isaia 34, 4: ,,Toată oștirea cerului se va topi, cerurile se vor strânge ca un sul de hârtie și toată oștirea lor va cădea cum cad frunzele de viță și cele de smochin”.

    Despre faptul că soarele, luna și stelele sunt luminători și despre locul unde se află ele și că sunt cu mult mai mici decât Pământul, odată ce cad pe el.

    Matei 24, 29: ,,Iar în dată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui”.
    Facere 2,1: ,,Așa s-au făcut cerul și pământul și toată oștirea lor”.
    Daniel 12, 3: ,,Și cei înțelepți vor lumina ca strălucirea cerului și cei care vor fi îndrumat pe mulți pe calea dreptății vor fi ca stelele în vecii lor”.

    Despre discul pământului plat:
    Pildele lui Solomon 8,31: ,,Dezmierdându-mă pe rotundul pământului și găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor”.
    Isaia 40,22: ,,El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste, El întinde cerul ca un văl ușor și îl desface ca un cort de locuit”.

    Despre tărie și apele cele de deasupra unde sunt și stelele
    Psalmul 103, 3: ,,Cel ce întinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra lui”.

    Despre ceruri și temeliile pământului
    Isaia 44, 24: ,,Așa grăiește Domnul, Izbăvitorul tău și Care te-a zidit din sânul maicii tale: «Eu sunt Domnul, Care a zidit lumea; singur am făcut cerurile, Eu am întărit pământul, și cine MI-a fost într-ajutor?»”
    Ieremia 10,12: ,,Iar Domnul a făcut cerul cu puterea Sa, a întărit lumea cu înțelepciunea Sa și cu priceperea Sa a întins cerurile”.
    Zaharia 12, 1: ,,Proorocie.Cuvântul Domnului asupra lui Israel. Așa grăiește Domnul, Care întinde cerurile ca un cort, Care pune temeliile pământului și Care zidește duhul omului înăuntrul său”.

    Despre luminători, ceruri și faptul că stelele (luminătorii) sunt mult mai mici decât pământul, și despre tărie

    Apocalipsa 6, 13-14: ,,Și stelele cerului au căzut pe pământ precum smochinul își leapădă smochinele sale verzi când este zguduit de vijelie.
    Iar cerul s-a dat în lături ca o carte de piele pe care o faci sul, și toți munții și toate insulele s-au mișcat din locurile lor”.

    Despre ceruri, locașurile cele de acolo și despre boltă (tărie) și despre fața pământului (pământul plat)

    Amos 9,6: ,,El a zidit locuințele Sale înalte în ceruri, și bolta cea de peste pământ a întemeiat-o, El cheamă apa mării și o revarsă peste fața a tot pământul. Domnul este numele Lui”.

    Despre ceruri, boltă, pământul plat (fața pământului), despre zidul de gheață (Antarctica) ca hotar dincolo de mări și despre temeliile pământului

    Pilde 8,27 -29: ,,Când El a întemeiat cerurile, eu eram acolo, când El a tras bolta cerului peste fața adâncului,
    Când a întărit norii sus și izvoarele adâncului curgeau din belșug,
    Când El a pus hotar mării, ca apele să nu mai treacă peste țărmuri, și când El a așezat temeliile pământului”.

    Despre zidul de gheață Antarctica
    Iov 26, 10: ,,El a tras ca un cerc pe suprafața apelor, până la hotarul dintre lumină și întuneric”.

    Iarăși despre pământul plat și marginile cerurilor sau ale cupolei
    Matei 24, 31: ,,Și va trimite pe îngerii Săi cu sunet mare de trâmbiță și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini”.
    Despre faptul ca soarele se invarte in jurul pamantului si nu invers(geocentrism):
    ps18,1-7:”Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria.Ziua zilei spune cuvant si noaptea noptii vesteste stiinta.Nu sunt graiuri,nici cuvinte ale caror glasuri sa nu se auda.In tot pamantul a iesit vestirea lor,si la marginile lumii cuvintele lor.In soare Si-a pus locasul Sau si El este ca un mire ce iese din camara sa.Bucura-se-va ca un urias[soarele],care alearga drumul lui,de la marginea cerului iesirea lu,si oprirea lui pana la marginea cerului;si nu este cine sa se ascunda de caldura lui”.
    În încheiere și câteva considerații de ordin general:
    Dacă pământul este sferă și știm că are ¾ apă, cum se mai obține acel geoid, odată ce știm că apa nu se poate curba, ci este întotdeauna plană (ca nivelul) de aceea se și folosește în construcții pentru verificarea planeității (vezi cumpăna cu apă)?
    2)Dacă pământul este sferă, cum de se văd obiecte care ar trebui să fie sub linia orizontului lui, ținând cont că pământul are o curbură de 8 inchi/milă² adică 1m/8 km²?! Este plin internetul cu filmări de pe mare sau de pe uscat și insule, nave sau construcții aflate la zeci de km, într-o zi cu soare se văd perfect de la bază, ceea ce n-ar trebui să se întâmple?!
    3) Dacă pământul e ca o minge, ar trebui ca odată ce urcăm, orizontul să coboare și nu se întâmplă așa, fiind iarăși destule filmulețe pe internet, în care camere atațate de baloane meteorologice care se ridică la 30-40 km arată orizontul perfect drept și la același nivel cu camera ceea ce, iarăși n-ar trebui să se întâmple pe un pământ bilă.

    1. Binecuvanteaza parinte,
      referitor la experimentul facut cu laserul deasupra apei te rog te uita la acest video. Ignora te rog limbajul si atacul la persoana, fi atent doar la partea stiintifica a demonstratiei.
      Cat priveste pe paradox, chiar si eu am sustinut ca experimentul sau este convingator, pana cand ……..
      https://www.youtube.com/watch?v=MeVdnz64Ze8

      Intrun model pamant sfera, curbura pamantului cu raza de 6.400 km, cu mase de aer de diferite temperaturi, e foarte greu si de la sute de km inaltime sa-o vezi. Filmuletele ce se prezinta, in care un om sare din balon, si se vede cu curbura pamantului de la 40 km, e un fals. De la 30-40 km inaltime, intrun model pamant sfera, orizontul este plat, curbura este inperceptibila.

      Apa se poate curba. In lipsa gravitatiei, apa se aduna sub forma de sfera. Apa se mai curbeaza si cand apar fortele de tensiune superficiale. Dar nu asta demonstreaza ca la nivel macro pamantul format din 3/4 apa e sfera. La nivel macro gravitatia face pamantul sfera. Defapt nu-i chiar sfera, fiindca pe la poli, forta centrifuga proiectat pe tangenta la glob, impinge apa spre ecuator si in felul acesta pamantul e mai bombat la ecuator decat la poli.

  5. Fraților, și eu am crezut mult timp că teoria pământului plat este o aberație. Dar Sf. Otroc Veaceslav a spus că pământul este plat. Apoi am văzut pe youtube experimente cu laser de mare putere care dovedesc că la distanțe mari unda laser deasupra apei dovedește că pământul nu e curbat. O altă dovadă este linia de zbor a avioanelor pe distanțe lungi. Acum cred că pământul e plat, sunt convins mai ales pt că așa a spus sf. Otroc Veaceslav, proroc rus al vremurilor din urmă.

    1. 1. Otroc Veaceslav nu a fost canonizat si nu este recunoscut a fi sfant
      2. Toate povestile despre “proorociile” lui Otroc Veaceslav provin de la mama lui, nu exista o alta sursa care sa confirme veridicitatea lor!
      3. Preotii rusi demonstreaza ca filmul Otroc(Ingerul rus) este o inselare.
      Stareţul Rafail Berestov: “Cărţile despre acest otroc conţin foarte multe erezii şi confuzii.”
      Staretul Chiril Pavlov a refuzat sa distribuie cartile despre otroc.
      https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/05/19/preotii-rusi-demonstreaza-ca-filmul-otrocingerul-rus-este-o-inselare/
      https://www.aparatorul.md/preoti-despre-fenomenul-otroc-veaceslav-recomandam-mamei-sale-mai-bine-sa-se-roage-pentru-fiul-ei/
      https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/05/14/filmul-ingerul-rus-este-o-inselare/

    2. Binecuvanteaza parinte,
      referitor la experimentul facut cu laserul deasupra apei te rog te uita la acest video. Ignora te rog limbajul si atacul la persoana, fi atent doar la partea stiintifica a demonstratiei.
      Cat priveste pe paradox, chiar si eu am sustinut ca experimentul sau este convingator, pana cand ……..

      https://www.youtube.com/watch?v=MeVdnz64Ze8

      1. Se pare ca nu ai reusit sa termini clasa a saptea!
        https://www.youtube.com/watch?v=MeVdnz64Ze8
        6:33 “Fenomenul de refractie al luminii este cunoscut de peste 400 de ani si para ar fi stiut asta daca reusea sa termine clasa a saptea”

        Eu am vazut muntii din Otopeni, intr-o dimineata de iarna, exact datorita acestui fenomen!
        Fizica nu este pentru imbecili care nu pot intelege ce li se explica.

  6. Toti duhovnicii INAITEVAZATORI CU DUHUL stiu ca SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV spune ADEVARUL pe care i l-a transmis cu VOCE VIE MAICUTA DOMNULUI ,deci DUHUL SFINT !
    Iar minunata sa mama creia ii sarut mina pentru ca a fost binecuvintata de BUNUL DUMNEZEU ca sa-l nasca si creasca pe SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV si sa ne trasmita noua ADEVARUL ZILELOR DIN URMA mai mult ca sigur ca si DOMNIA EI a primit acest DAR de la DUHUL SFINT dupa mortea scumpului ei ingeras ,ca sa.poata sa -si aminteasca totul cu exactitate.
    Si va garantez ca este purul ADEVAR .
    Cum de altfel depun marturie eu acum ca PAMINTUL este PLAT.

    P.S.
    Ceea ce.ma uimeste este ca.inca mai dati doi bani gauriti pe ideile oamenilor de stiinta ,care
    100 %SATANISTI ,acum cind vedem care i-a fost SCOPUL ascuns de sute de ani si urmarit pas cu pas de la cele mai mici descoperiri la intrnetul de azi :folosirea acestor DERBEDEI ,asazisii oameni de stiinta ca sa ia de la gura mincarea PAMINTENILOR ,si sa descopere finalul , SEMNUL FIAREI ,CIPAREA .
    Asta este toata aceasta tevatura de STIINTA DEMONICA de macar cinci sute de ani .
    Daca si energia electrica este tot descoperirea demonilor prin oamenii lui…..in rest ,cele care deriva prin care a transformat COROANA CREATIEI OMUL in maimuta robotizata/patimasa ireversibil de ahtiata/dependenta dupa CONFORTUL CRIMINALal zilelor .
    Confort CARE A DUS LA ANIHILAREA OMULUI,ca trup si minte ,si imediat va urma SCOPUL FINAL, anularea LIBERULUI ARBITRU ,deci OBLIGATORIU pierderea SUFLETULUI VESNIC .

  7. Toti duhovnicii INAITEVAZATORI CU DUHUL stiu ca SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV spune ADEVARUL pe care i l-a transmis cu VOCE VIE MAICUTA DOMNULUI ,deci DUHUL SFINT !
    Iar minunata sa mama creia ii sarut mina pentru ca a fost binecuvintata de BUNUL DUMNEZEU ca sa-l nasca si creasca pe SFINTUL INGER RUS OTROC VEACESLAV si sa ne trasmita noua ADEVARUL ZILELOR DIN URMA mai mult ca sigur ca si DOMNIA EI a primit acest DAR de la DUHUL SFINT dupa mortea scumpului ei ingeras ,ca sa.poata sa -si aminteasca totul cu exactitate.
    Si va garantez ca este purul ADEVAR .
    Cum de altfel depun marturie eu acum ca PAMINTUL este PLAT.

    P.S.
    Ceea ce.ma uimeste este ca.inca mai dati doi bani gauriti pe ideile oamenilor de stiinta ,care
    100 %SATANISTI ,acum cind vedem care i-a fost SCOPUL ascuns de sute de ani si urmarit pas cu pas de la cele mai mici descoperiri la intrnetul de azi :folosirea acestor DERBEDEI ,asazisii oameni de stiinta ca sa ia de la gura mincarea PAMINTENILOR ,si sa descopere finalul , SEMNUL FIAREI ,CIPAREA .
    Asta este toata aceasta tevatura de STIINTA DEMONICA de macar cinci sute de ani .
    Daca si energia electrica este tot descoperirea demonilor prin oamenii lui…..in rest ,cele care deriva prin care a transformat COROANA CREATIEI OMUL in maimuta robotizata/patimasa ireversibil de ahtiata/dependenta dupa CONFORTUL CRIMINALal zilelor .
    Confort CARE A DUS LA ANIHILAREA OMULUI,ca trup si minte ,si imediat va urma SCOPUL FINAL, anularea LIBERULUI ARBITRU ,deci OBLIGATORIU pierderea SUFLETULUI VESNIC .

    1. G de la Gheorghe si de la Георгий, da-ne numele la 2-3 din acei “toti duhovnicii INAITEVAZATORI CU DUHUL”, ca sa nu te banuim ca ca faci afirmatii nefondate, ca sa ma exprim elegant!

        1. kosk,
          cine crede in pamantul sfera va crede si ca acesta se invarte in jurul axei sale si in jurul soarelui si toate in jurul centrului galaxiei si toata galaxia se invarte intrun roi de galaxy si ……
          uf…
          de ce cred asta ?
          fiindca daca pamantul nu s-ar invarti in jurul axei sale atunci nu am avea sateliti geostationari, adica nu am avea teveu prin satelit.
          Normal ca oricine (ha, cica oricine) crede in teoria pamantului sfera. Pardon, nu toti cred, mie imi place sa le combat pe ambele, dar recunosc ca teoriei heliocentriste nu i-am gasit vreo hiba.

      1. Nu-ti dau eu nici un nume !
        Vezi SAREA PAMINTULUI ,SI INCLUSIV CELE OPT FILME ALE OTROCULUI si vezi ACOLO CU NUME SI PRENUME o GROAZA de DUHOVNICI INAINTE VAZATORI CU DUHUL,INCA SI MARI IERARHI care sufera de aceeasi BOALA,INAINTEA VEDERII CU DUHUL,si te lamuresti daca vrei .Problema ta e ca n-ai avut privilegiul sa vorbesti cu UNUL ,ca taceai milc .
        Nemaipunind pe cine cunosc eu PERSONAL !

    1. Ma faci pe mine ateu neomarxist si sustii ca este adevarat ce spune acel politruc KGBist decorat de URSS cu ordinele Lenin si Erou al Uniunii Sovietice?
      La tine prostia si nerusinarea au atins un nivel deosebit de inalt!
      Mai luati o pauza postacilor, ca v-ati facut destul de kko!

  8. Si de ce nu ar fi plat? Ca asa se invata In scoala? Pana acum cateva sute de ani era foarte plat. Iar cele cateva milioane de oameni care cred asta sunt in general culti. Si
    Mai grav pozele de batjocura oferite de Nasa sint de acelasi nivel cu basmul aselenizarii.

  9. @Redactor,mai bine i-aș spune acestui site, @oarecine. info, deoarece acest individ agramat îți conduce site-ul. Oricum, nu există în limba română cuvântul “oarecine” legat, ci oarecare sau cineva. Dar poate că i se cere prea mult… Oricum, eu știu cine este și nu are rost sa ma mai intrebe:”oare cine-i”?! Dar pe alții ii prostește…. Oricum, nu mi se pare normal ca la orice comentariu să stai cu frica, oare se va lua de tine “oarecine”?! Adică, dacă nu incape in capul lui, imediat devii prost, idiot, etc. Ceea ce vreau să spun, este ca eu ca redactor nu as permite asa ceva…. Deja se observa că la zeci de mii de vizualizări, ai doar câteva comentarii, deoarece trolleaza, pardon, am vrut să spun tronează “oarecine”. Dacă tu crezi că este în duhul Sfinților Parinti asta…. Bașca :ii jignește pe toți delaolalta.

  10. @DUHL CAPITANULUI,

    SARUT – DREAPTA, SFINTE PARINTE, BINECUVINTATI !
    De unde nu e nici DUMNEZEU nu cere!
    Aplicam versetele din 1 TESALONICENI, cap:5,versetele:20,21:
    “20.Proorociile sa nu le dispretuiti.
    21.Toate sa le incercati:tineti ce este bine.”
    Deci ce sa mai zicem…. il ingaduim ,, pentru ca stim cine e, si pentru ca din pacate e cam cazut un pic si in cap…..
    Desi, NIMENI nu avem vreo scuza AZI, dupa 30 de ani de
    “FAC CE VRAEU “sau de asa zisa” libertate “in care ai putut tu ortodox trecut prin cristelnita, SA TE INFORMEZI cap coada, in functie de CUI SERVESTE MINTEA SI SUFLETUL TAU, si mai ales dupa 2000 de ani de ORTODOXIE pe plaiurile mioritice ,cu DOVEZI CERTE, daca le CERI, sa nu stim MATEMATIC, ADEVARUL, nu doar Sa CREDEM !
    Iertati-ma, va rog!

  11. „Am participat la Conferința Internațională Pământul Plat (FEIC) din Denver, în noiembrie anul trecut.

    M-am trezit printre 600 de adepți ai Pământului Plat care aplaudau, scandau entuziast în sala de bal a Hotelului Crowne Royal și a Centrului de Convenții, participând la o extravagantă conferință pe durata a două zile, cu prezentare multimedia, arătând «dovezi» că «globaliștii» ne țin în ignoranță de milenii.

    Să crezi că Pământul este plat nu e ușor, ei fiind persecutați în mod obișnuit pentru părerile lor. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că inițial au crezut în Pământul rotund, dar într-o zi «s-au trezit» și și-au dat seama că a existat o conspirație mondială a oamenilor care i-au mințit.

    «Aveți încredere în ochii voștri», este mantra lor. «Spațiul este fals». «Un guvern care poate să mintă despre 9/11 și aterizarea pe Lună este unul care te poate minți și în privința Pământului Plat».

    Majoritatea adepților Pământului Plat îți descriu convertirea lor ca pe o experiență cvasi-religioasă, în care într-o zi au luat «pilula roșie» (ei adoră filmul The Matrix) și au realizat adevărul pe care noi ceilalți îl credem orbește pentru tot restul vieții noastre, rezultat al unei învățături greșite și al unei îndoctrinări“.
    Cel mai mare grup de pe această rețea de socializare care susţine teoria că de fapt Pământul nu este rotund este cel cu numele „Revoluţia Pământului Plat România“.

    Înfiinţat acum trei ani, a adunat de-a lungul timpului peste 5.000 de membri. Pe platformă sunt publicate aproximativ zece postări zilnice.
    https://www.dw.com/ro/newsweekro-revolu%C5%A3ia-p%C4%83m%C3%A2ntului-plat-rom%C3%A2nia/a-49963711

    Ati avut o experiență cvasi-religioasă cand pamantul a devenit bidimensional, ca bancnotele pentru care postati si ca ecranul de la smartphone?

    1. – inginerii din SUA afirma clar ca in proiectele de autostrăzi sau cai ferate de sute si mii de km, nu au alocat nici un consum suplimentar aferent arcului de cerc, între A si B. Au alocate consumurile de construcție doar pt coarda A-B.
      – grand Salt Lake e o întindere de sare plata perfect pe sute de km!
      – pt “stiintificii” care explică vizibilitatea peste limita “curburii” datorată refractiei, le reamintesc : laserul este tot lumina si se supune acelorasi reguli pe care le invocă explicând vederea “curbata”
      – cand austriacul a sărit din balonul cu heliu de la 40 de km înălțime, a durat 2,3 ore ascensiunea si cca 30 de min coborârea. Si a ajuns la 150 de m distanța față de locul de “decolare” . Pai cat s-a “invartit” pământul” în 3 ore???
      – nu mai adaug alte exemple, ca pt îndoctrinati si pt propagandisti nimic nu e suficient….

      1. – cand austriacul a sărit din balonul cu heliu de la 40 de km înălțime, a durat 2,3 ore ascensiunea si cca 30 de min coborârea. Si a ajuns la 150 de m distanța față de locul de „decolare” . Pai cat s-a „invartit” pământul” în 3 ore???

        frate si eu vreu sa fie pamantul plat, fiindca in felul asta omul ar constientiza, idiot cat ar fi el, ca Dumnezeu a creat pamantul pentru cununa creatiei omul.
        ceea ce ai spus aici nu-i un argument pentru pamantul plat, e chiar o idiotenie.
        ca sa intelegi, daca ar fi asa cum spui tu ar insemna ca pamantul se invarte iar aerul ar sta pe loc, adica ai vedea niste vanturi de peste 1.675 km/h. fratre, tu de ce te-ai tine la vantu asta ?
        Ca sa intelegi cum sta treaba te rog sa-ti inchipui o musca intrun autobuz: musca poate zbura din fata in spate chiar daca autobuzul sau masina ta merge si cu 250 km/h fara sa simta nici o miscare a masini.
        De ce ? finndca masina, musca si aerul din interiorul acesteia formeaza un singur sistem, iar atata timp cat nu deschizi un geam, nu franezi brusc, musca nu simte ca merge cu 250 km/h.

  12. Frate, …aerul dintr-o incintă închisă se misca odată cu incinta, dar in spatiul liber cine il tine sa se “rotească” odată cu pământul? Pune, te rog musca sa zboare într-o mașină decapotabila….aerul din jurul pământului nu formeaza nici un sistem inchis…..forta gravitationala acționează radial, nicidecum tangential asupra maselor. Nu poate “împinge ” aerul. Si ca sa mai scap o idioțenie, mai gândește-te cum pământul “îndoaie” apa din lacuri, mari, oceane, ca parca principiul vaselor comunicante spune că apa formeaza o supr.perfect plană…. Si ca sa închei : pământul rotund a dat cea mai mare satisfactie orgoliului și mandriei umane, fiecare stă cel mai sus pe un glob pamantesc, e întruchiparea democrației…

    1. Musca ce zboara într-o mașină decapotabila, nu se mai afla intrun sistem inchis, deja asupra ei actioneaza un vant de 250 km/h.

      Tot aerul acesta, spun ei, se inverte odata cu pamantul inca de la formarea planetei, odata cu separarea materiei ce se stransese si a format protoplaneta pamant. Aerul neavand frecare cu spatiul cosmic se invarte, fara sa se opreasca, odata cu pamantul.

      Aici nu-i vorba ca “apa se indoaie”. Apa se supune fortei gravitatiei. ea e atrasa din oricepunct al planetei cu aceeasi forta spre centru, de aceea ea nu se poate araja decat sferic. Dar datorita fortei centrifuge, undeva pe la tropice, forta centrifuga, proiectata pe tangenta la pamant, impinge apa oceanelor spre ecuator, tocmai de aceea pamantul nu este o sefera ci un geoid

  13. Frate abc,pai tu pleci de la premiza ca pământul se învârte si ai ajuns la o concluzie absurdă, nereala! Bravo! Ai dedus singur o altă explicație, ca daca pământul s-ar învârtit ne-ar lua vântul pe sus!!! Daca ne concentrăm putin găsim și alte argumente, vezi totul e sa gandim cu mintea noasta …aerul dintr-o incintă închisă se misca odată cu incinta, dar in spatiul liber cine il tine sa se “rotească” odată cu pământul? Pune, te rog musca sa zboare într-o mașină decapotabila….aerul din jurul pământului nu formeaza nici un sistem inchis…..forta gravitationala acționează radial, nicidecum tangential asupra maselor. Nu poate “împinge ” aerul. Si ca sa mai scap o idioțenie, mai gândește-te cum pământul “îndoaie” apa din lacuri, mari, oceane, ca parca principiul vaselor comunicante spune că apa formeaza o supr.perfect plană…. Si ca sa închei : pământul rotund a dat cea mai mare satisfactie orgoliului și mandriei umane, pt ca fiecare om stă cel mai sus pe un glob pamantesc, e întruchiparea democrației…(un mic desen ajuta la înțelegerea geometrică a afirmației)

    1. Musca ce zboara într-o mașină decapotabila, nu se mai afla intrun sistem inchis, deja asupra ei actioneaza un vant de 250 km/h.

      Tot aerul acesta, spun ei, se inverte odata cu pamantul inca de la formarea planetei, odata cu separarea materiei ce se stransese si a format protoplaneta pamant. Aerul neavand frecare cu spatiul cosmic se invarte, fara sa se opreasca, odata cu pamantul.

      Aici nu-i vorba ca „apa se indoaie”. Apa se supune fortei gravitatiei. ea e atrasa din oricepunct al planetei cu aceeasi forta spre centru, de aceea ea nu se poate araja decat sferic. Dar datorita fortei centrifuge, undeva pe la tropice, forta centrifuga, proiectata pe tangenta la pamant, impinge apa oceanelor spre ecuator, tocmai de aceea pamantul nu este o sefera ci un geoid

  14. Doamne.. Sa sustii in ciuda tuturor dovezilor clare ca spatiul are 2 dimensiuni ( plat) si nu 3, arata o gandire de epoca de piatra.. Si unii va mai da ti si genii depasindu l pe Einstein in “conceptii si dovezi”.. Si tot ce e logic si de bun simt voi sa trimiteti in derizoriu.. Pe mine ma sperie fanatismul religios cu toate citatele voastre si cu prefacuta umilinta.. Stiti, in geneza se spune ca in prima, a doua, a treia zi a fost noapte si a fost zi, dar Dumnezeu a creat soarele si luna in a patra zi.. Cu ce a luminat Dumnezeu pamantul in cele 3 zile? A pus o lanterna de veghe? La fanatism nu va intrece nimeni.. Auzi.. Pamantul e plat.. Imi pun mana in cap.. Uitati va macar pe un telescop si priviti luna.. Cu 1000 de lei cumparati unul ff bun si puteti vedea si craterele f clar.. Ve ti vedea miscarea ei si ca e rotunda la fel ca toate planetele.. Atata stupiditate si habotnicism ca in teoria pamantului plat nu vezi.. Iar generalul e suspect chiar foarte.. A fost si astronautul nostru in spatiu Dumitru Prunariu si nu a vazut pamantul plat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button