X

Vizita papei Francisc și-a atins scopul: “Unitatea” cerută în 1999 a fost deja atinsă, mergem spre o nouă “biserică”. Opozanții vor fi numiți adepți ai culturii urii și ai dezbinării

de Apologeticum

UPDATE: Papa i-a beatificat pe greco-catolici. Să cerem mai insistent ierarhilor BOR să înceapă la rândul lor canonizarea mucenicilor ortodocși din închisorilor comuniste. Semnați petiția următoare: Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane – Recunoasterea Sfintilor Inchisorilor

Foto: Flux24. Trio pentru antihrist: un luteran, un papistaș, un ortodox ecumenist
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe fondul dezbinării naționale, generată de lupta politică, care a instigat român contra român, vizita papei Francisc a părut pentru mulți naivi “aducătoare de pace și mângâiere”. De la #rezist la #insist, toți au făcut apologia unirii dintre creștini, divagând o teologie ce avea ca efect doar pregătirea venirii marelui înșelător, antihrist, ce-i va uni pe toți acești papă-lapte sub imperiul său satanic. O spunem cu milă, dar nepăsarea și prostia sunt mari păcate, iar cei înșelați nu vor avea nicio îndreptățire în fața judecătorului Hristos, care le va spune cu dreptate: “Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi!

În plan spiritual, terenul a fost pregătit pentru acest nou pas, prin sinodul eretic din Creta. Denumirea istorică de “Biserici” recunoscută prin semnătura tuturor ierarhilor BOR în Creta a evoluat acum la titulatura de “frate drag”, așa cum i s-a adresat papa patriarhului Daniel. Bineînțeles că nu e vorba de un termen ce simbolizează fraternitatea lumească dintre două persoane, ci exprimă erezia “bisericilor surori”, căci vorbim de doi conducători religioși. Sub o falsă smerenie papa Francisc s-a considerat simplu pelerin în România, dar viclenia sa l-a făcut să adauge: frate pelerin. Aceeași idee o induce și referirea la cei doi Sfinți Apostoli, Petru și Andrei, deși Sf. Petru nu are nicio legătură cu Roma. Se merge “pas cu pas”, vorba sasului, spre ținta finală a papismului: subordonarea ortodocșilor față de papă.

Preafericirea Voastră, Frate drag, acum douăzeci de ani, întâlnirea dintre Predecesorii noștri a fost un dar pascal, un eveniment care a contribuit nu doar la reînflorirea relațiilor dintre ortodocși și catolici în România, ci și la dialogul dintre catolici și ortodocși în general. Călătoria aceea, prima pe care un episcop al Romei o întreprindea într-o țară majoritar ortodoxă, a deschis calea altor evenimente asemănătoare.

Isus i-a chemat pe frații Andrei și Petru să-și părăsească mrejele ca să devină împreună pescari de oameni (cf. Mc 1,16-17). Chemarea proprie nu este completă dacă lipsește chemarea fratelui.

Papa Francisc: Unitatea urmărită este deja înfăptuită

În discursul său de la Palatul patriarhal (1:14:00), papa adaugă “spontan”, pe lângă cele deja stabilite dinainte, și faptul că ținta Vaticanului a fost atinsă: “Aceasta deja este unitate” (E questo già è «unitate»). Făcea referire la faptul că s-a trecut la următorul stadiu de la vizita papei Ioan Paul al II-lea din 1999, când doar se exclama termenul ecumenist de “unitate” (în diversitate):

Aș dori să adresez un gând de recunoscătoare amintire Patriarhului Teoctist. Cum să nu ne amintim strigătul spontan de „Unitate, unitate!” care s-a ridicat aici, la București, în zilele acelea? A fost un anunț de speranță izvorât din Poporul lui Dumnezeu, o profeție care a inaugurat un timp nou: timpul de a merge împreună pentru a redescoperi și trezi fraternitatea care deja ne unește. Și aceasta deja este unitate! (Basilica.ro).

Răul cel mare identificat ca fiind păstrarea Dreptei Credințe

Mai departe, papa ne invită să ne descotorosim de trecutul care ne separă de erezie, adică de moștenirea neprețuită a tezaurului ortodox, constituit de Canoanele Sfintelor Sinoade Ecumenice și de Învățăturile Sfinților Părinți, ca fiind răul de care trebuie să ne izbăvească Dumnezeu:

Să lăsăm trecutul în urmă și să îmbrățișăm împreună prezentul. Ajută-ne, Tată, să nu cedăm în fața fricii, să nu vedem în deschiderea față de celălalt un pericol;

Iar când răul, pândind la ușa inimii (cf. Gen 4,7), ne va împinge să ne închidem în noi înșine, când ispita de a ne izola ne va copleși, ascunzând substanța păcatului care constă în îndepărtarea de Tine și de aproapele nostru, Tată, continuă să ne susții.

De subliniat că tematica acestui discurs, deși pare de reconciliere socială în contextul dezbinării actuale din România, este eminamente teologică și trasează noile direcții ecumeniste.

Să mergem împreună spre noi Rusalii. Traseul care ne așteaptă duce de la Paște la Rusalii: de la zorile pascale ale unității, răsărite aici, acum douăzeci de ani, am pornit la drum spre noi Rusalii.

Spre finalul discursului său, deloc fad sau reconciliant cum afirmă teologii de carton, ci profund ecumenist, papa Francisc invocă focul “Duhului” ecumenist pentru înfăptuirea “noii biserici”- noi rusalii, prin căi inedite (nu prin cele moștenite de la Sfinții Părinți), spre o nouă viață (“new age”).

Să ne reînnoiască Duhul Sfânt, El care respinge uniformitatea și căruia îi place să plăsmuiască unitatea în cea mai frumoasă și mai armonioasă diversitate. Focul lui să mistuie lipsa noastră de încredere; suflul său să înlăture reținerile care ne împiedică să dăm mărturie împreună despre viața nouă pe care ne-o oferă.

El, făuritor de fraternitate, să ne dea harul de a merge împreună. El, creator al noutății, să ne insufle curaj să trăim inedite căi de împărtășire și de misiune. El, tăria martirilor, să ne ajute să nu zădărnicim sacrificiul lor

Martirii pentru papă sunt cei pe care-i beatifică el, cei ce au fost potrivnici Ortodoxiei (vezi prozelitismul greco-catolicilor din Ardeal).

Actorii ce și-au dat concursul alături de papă pentru sprijinirea scenariului de mai sus

Ierarhii ortodocși. Aceștia au fost prezenți la întâmpinarea papei încă de la aeroport. Simpla recunoașterea a papei ca șef de stat, implică din partea ierarhilor români un compromis în materie de credință, întrucât Vaticanul este eminamente stat religios, reprezentând puterea ereziei papistașe la nivel mondial. Protocolul nu ar fi cerut prezența ierarhilor ortodocși pe aeroporturi întrucât papa a fost invitat de președintele Iohannis, iar nu de conducerea BOR. Memorabilă este atitudinea stânjenitoare și nedemnă a unor ierarhi români la întâlnirea cu papa Francisc de la Palatul patriarhal, unde roșeau ca niște fetișcane în așteptarea pețitului de către “prințul alb” al întunericului. Grețos spectacol!

Cât despre prezența mitr. Iosif al Europei Occidentale și Meridionale la mesa papistașă de la catedrala Sf. Iosif din București, aceasta ar trebui să fie urmată de o sancționare aspră conform Sfintelor Canoane. Dar cine să o facă?

Cel mai grav este momentul din Catedrala Națională când rugăciunea împreună a fost cât se poate de evidentă. Deși în momente distincte, toți s-au rugat la grămadă, când cu papa, când cu patriarhul, și ortodocși și catolici. Impresia transmisă și receptată de popor a fost că “e minunat” pasul făcut de cei doi de a se ruga împreună, căci îngroapă sute de ani de dezbinare între cele “două biserici”. Și într-adevăr îngroapă sute de ani de luptă pentru păstrarea Dreptei Credințe, care s-a făcut cu jertfa a mii de mucenici și martiri, eroi ai neamului românesc, cu a căror sânge este îmbibat fiecare metru din acestă țară. Mulți dintre ei nerecunoscuți nici până astăzi ca sfinți…

Concesia făcută de patr. Daniel de a-i permite papei să se “roage” în Catedrala Națională, au explicat-o din perspectiva unui pragmatism managerial, ce știm că-l caracterizează pe “Marele Alb”, doar că de fapt, ca și în Creta, cel ce este pus vremelnic în fruntea BOR are o întreagă agendă ecumenistă de urmat. Nu se justifică recunoștința pentru lăcașurile de cult oferite preoților români din diaspora de către papistași pentru că și acest gest are ca efect slăbirea credinței în Biserica cea Una, mărturisită în Crez. Ca să nu mai precizăm și faptul că dacă nu ar fi oferite comunităților de români, acele lăcașuri ar fi goale, ca semn al declinului în care se află erezia papistașă, sau mai e la modă transformarea lor în biblioteci, restaurante, baruri… Prin urmare, preferă oferirea lor, de multe ori gratis, către ortodocși și astfel sunt și conservate și mai ales servesc și planului ecumenist. Pe urmă vin papistașii cu pretenții de slujire împreună, de rugăciune împreună, de căsătorii mixte și alte compromisuri la care majoritatea preoților ortodocși cedează, beneficiind de dispensa pseudo-episcopului ortodox al zonei.

Tot patr. Daniel a vorbit de apărarea împreună cu papa a credinței în Hristos, când știe prea bine că toți Sfinții îl contrazic când induce ideea că avem aceeași credință cu papistașii.

O fi evitat patriarhul ceva mai fățiș, doar pentru a potoli spiritele unora și a le îmbăta pe ale altora, însă răul a fost făcut. Fratele său de la Vatican a cucerit cetatea sufletelor celor naivi, dar mulți. Necatehizarea credincioșilor este vina preoților ce nu și-au întărit turma în fața vicleanului lup pe când dădea târcoale, iar acum a intrat în staul la sfâșiat de mioare. Ș-apoi cine știe ce ia mai șoptit papa la ureche patr. Daniel după ușile închise. Ceva ce unui simplu credincios nu i se dă dreptul să știe, ci doar să ia act, când deja totul e prea târziu.

Prin aceste compromisuri, ierarhii BOR au întărit în cugetele oamenilor ideea ecumenistă că nimic nu ne desparte de papistași, că nu sunt mari diferențe și că prin astfel de gesturi putem ajunge la unire. Să nu fie! Și nici să ne trezim că mirajul papei manifestat în aceste zile va duce la ceva convertiri consistente la catolicism a unor pravoslavnici de carton de la noi.

Presa. Dintre actori face parte și o categorie cu mare putere de convingere și de răspândire a informației, anume presa, fie cea clasică sau cea modernă – online. Ni se spune că au fost acreditați 1000 de jurnaliști din 25 de țări, numărul lor ajungând la 3000 cu tot cu personalul tehnic. Astfel, vizita papei în România a putut fi receptată din orice colț al pământului, iar și mai important pentru ei, mesajul înșelător al papei nu a iertat pe nimeni. Vedem ce luptă imensă duc acești amăgitori pentru a atrage cât mai mulți naivi la religia lor eretică. Pentru ei este de ajuns să se lepede cât mai mulți de Ortodoxie, unica stavilă ce le mai stă în cale de 2000 de ani și le va sta până la sfârșitul veacurilor.

Iar slujbașii presei s-au întrecut între ei în ale teologiei – de baltă, cu termeni folosiți cât mai pompos, devenind peste noapte din propagatori ai urii în “apostolii papei”, adică au căzut, după înțelepciunea populară, din lac în puț. Scribii noii ere aveau pe buze numai cuvinte mieroase precum iubirea, unirea, unitatea, iertarea, reconcilierea s.a.m.d. Toți într-un glas propagau emoții peste emoții, aclamau miracole și minuni ale minunilor săvârșite de papa, simțeau energii și vibrații la binecuvântările și zâmbetele papei, erau într-un delir total generat de prezența “magicianului” de la Vatican. Nu mai conta logica, ci într-un exces de ipocrizie, acum nu se mai discuta de câte milioane de euro a costat vizita papei și cât de exagerată părea paza din jurul său; era fluturată doar imaginea cu Dacia în care era plimbată mascota papistașilor, ca semn al “smereniei”, în contrast cu limuzinele ierarhilor bortodocși din alte ocazii. Nici pomeneală de vreun gând că papa face programat aceste gesturi gratuite, căci acesta este scopul cu care a venit: să înșele pe cât mai mulți. Păi să vedeți – care mai apucă – antihrist câte acte de smerenie, de caritate și de magie va face și atunci să te ferești frate de relatările presei! Va fi vrajă în toată regula, va fi amăgire la scară mondială, vai de cel ce se va uita în gura acestor portavoci înșelătoare. Deja trăim vremea lui scapă cine poate, căci atunci nu prea mai ai șanse de scăpare dacă te afli în mijlocul unor astfel de evenimente.

Și ca să se consolideze și mai mult figura papei s-au difuzat, mai ales pe postul național de televiziune, un număr considerabil de documentare despre viața papei. Acestea negreșit au dus la încrestarea în memoria oamenilor mai adânc imaginea papei și rolul său “mesianic”.

Iată dovada clară că aceste instrumente de comunicare servesc mai mult pentru înșelarea oamenilor și vor fi puse total în slujba lui antihrist când va fi momentul.

Figura de talie mondială a papei a stârnit snobismul multora de a lua binecuvântare de la el, de a se fotografia împreună, căci așa e trendul, iar papa e un super-star și nu trebuie să ratezi ocazia istorică de a avea amintire cool cu el.

Trebuie luați în calcul, tot ca actori ai scenariului pregătit în laboratoarele Vaticanului, și oamenii de rând, adepți ai cultului papei, cât și alde gură-cască, românii ce n-aveau altceva mai bun de lucru. Pentru a genera multă emoție, papa s-a folosit de cazurile nefericite ale unor oameni cu diverse maladii și infirmități. În văzul tuturor, fiind mereu înconjurat de camere de filmat, papa împărțea mângâieri și ușoare palme pe obraz unor năpăstuiți ai soartei ce cu adevărat îți stârneau mila, atât pentru viața grea de aici, cât și pentru înșelarea în care se afla sufletul lor, ce nădăjduia zadarnic în ajutorul papei. Cu adevărat nu aveai cum să nu plângi pentru ei și să te rogi către Sfânta Parascheva de la Iași să-i scape din gheara înaintemergătorului lui antihrist. Dar în scenariul papei conta doar emoția ce trecea dincolo de ecrane, deschizând inimile oamenilor pentru înșelarea ce avea să intre instantaneu.

Tinerii fac parte și ei din masa de manevră a papei, deloc întâmplătoare fiind întâlnirea “marianică” chiar de 1 iunie – Ziua copilului – la Iași. Prin acei tineri speră să înșele alți tineri.

Până și actorașii de pe scena politică de la noi și-au adus oficial contribuția din plin pentru a atesta puterea unificatoare a papei, când s-au desfășurat scene în care îi vedeai unul lângă altul pe Iohannis și Tăriceanu, Ponta cu Orban, personaje care până mai ieri spumegau unul contra altuia. Dar de, acum le-a venit unul din stăpânii cei mari și s-au aliniat pentru noi ordine. Teorema că politica e o curvă se confirmă.

Până la urmă întreg sistemul a fost angrenat în asigurarea succesului acestei vizite cu caracter fățiș ecumenist, fiind clar că Ortodoxia este mare problemă a papei, iar România constituie punctul de plecare pentru unirea cea mincinoasă a tuturor religiilor. În acest sens pontiful a numit țara noastră ca fiind „o casă a tuturor, un loc al întâlnirii, o grădină în care înflorește împăcarea și comuniunea”. Comuniunea nu însemnă altceva decât împărtășirea în comun.

De ce a pierdut foarte mult imaginea Bisericii Ortodoxe?

Papa a făcut ceea ce trebuia de mult timp să înfăptuiască Sinodul BOR: canonizarea Sfinților muceniciți în temnițele comuniste. Deși nu poate fi vorba de vreo sfințenie în cazul ereticilor catolici sau greco-catolici, papa recunoaște jertfa lor, chiar dacă blasfemiază cu afrontul pe care-l aduce din nou Bisericii Ortodoxe, prin reactualizarea ingerințelor papistașe în Ortodoxie odată cu crearea hibridului greco-catolic, opera iezuiților vicleni, din a căror tagmă face parte chiar el, papa Francisc. A forțat acest gest, chiar dacă cutuma catolică prevede că slujba de beatificare este ținută de papă doar la Vatican.

Papa dă lecții de smerenie, chiar dacă falsă, dar publicul nu o percepe așa, prin plimbarea cu o Dacia, mașină mult mai modestă decât limuzinele cu care se afișează uneori ostentativ o parte bună a ierarhiei BOR.

Iașul s-a văzut ca un oraș majoritar catolic – aprox. 150 de mii de oameni au fost prezenți, o lovitură de imagine pentru capitala Moldovei, provincia cu cele mai multe mănăstiri și unde Ortodoxia ar trebui să fie cea maivie din țară.

Și tot întâmplător, această rușinare a Iașului a avut loc în ziua prăznuirii Sf. Iustin Martirul și Filosoful, când Părintele Justin Pârvu, un reper și un simbol al monahismului ortodox, obișnuia să-și serbeze ziua numelui.

Discursul papei este mereu axat pe provocările actuale ale societății. Nu o zice doar în predici, cum mai fac unii slujitori ortodocși de la noi, ci și în vizite sale “apostolice” sau prin comunicate – celebrele bule papale, evitând orice partizanat de factură politică și enunțând maxime, idei, valori de urmat, îndemnând la luptă morală. Presa de la noi prelua și repeta spusele papei ca pe niște învățături nemaiauzite, apreciind că ar trebui să constituie un exemplu pentru patriarh, căci așa se cuceresc masele, așa se aduc tinerii la biserică.

O imagine a cum poate arăta “biserica” ecumenistă după blestemata unire cu papistașii am putut vedea la slujba de la Blaj, când struțo-cămila religie greco-catolică și-a expus slujba ciuntită din cea ortodoxă, o confuzie totală creată de papistași, prin care nu dorit decât recunoașterea papei ca episcop și astfel au devenit eretici. Acesta este și scopul ecumenismului. De altfel, papa le-a mulțumit celor uniți cu Roma, pentru cei 300 de ani de la ruperea de Biserica Ortodoxă.

Și imaginea țării a pierdut…

Relatările din presa internațională fac referire la pasaje din discursul papei care ne atrage atenția față de ura ce domnește în societatea românească. E umilitor pentru un popor majoritar ortodox, cu tradiție milenară și o salbă neprețuită de sfinți și purtători ai Duhului Sfânt, să i se dea lecții de creștinism și moralitate de către capiștea ereziei papistașe.

Nu sunt de neluat în seama anumite tendințe revizioniste manifestate în Ardeal, prin sprijinul papei nu numai a minorităților religioase, ci și a celor etnice. Raportarea strictă la Transilvania, cu participarea președintelui maghiar, cu arborarea de drapele revizioniste ale Ținutului Secuiesc au consolidat sentimentul iredentist al ungurilor ce încă visează la ruperea Ardealului de România. Edificator este și un cântec, ce s-a auzit în ungurește după liturghia de la Șumuleu Ciuc, a cărui versuri spuneau: “Doamne binecuvântează-i pe unguri cu bunăvoie și belșug, dacă se luptă cu vrăjmașii lor”.

Miturile legate de papă

I se atribuie papei titlul de mare lider mondial, chiar al doilea după dictatorul din China, întrucât se află la conducerea unei adunări ce numără aprox 1,3 miliarde de oameni. Asta este exact ca la referendumul pentru familie, când s-a constatat că țara noastră majoritar ortodoxă are maxim 20% credincioși activi, restul sunt doar cu numele. În cazul papei, acesta ar fi mulțumit și cu câteva milioane de papistași practicanți la nivel mondial. Dar ce contează pentru cei din umbra papei nu este supremația numerică, cât sprijin pentru supremația învățăturii papistașe, care trebuie diseminată maselor de către sclavul plimbat în papa mobil.

Vremea ce se anunța nefavorabilă pentru vizita papei devenea miraculos însorită în prezența lui. Îmbătați deja de atâtea miracole, mulți propagandiști puneau și soarele pe seama papei, uitând că și cu alte ocazii, pentru a vrăji masele și a le face docile în receptarea anumitor mesaje, s-au mai folosit astfel de intervenții (să ne amintim de curcubeul din timpul vizitei lui George Bush junior, care venise la București pentru o altă integrare globalistă a României, cea în NATO).

Un alt mit este smerenia cu care pupă crucile și engolpioanele ierarhilor ortodocși. Gestul pare al unui “balaur” ahtiat după putere, care vrea să înghită și să supună sub propriul papuc, ierarhii din Biserica lui Hristos.

Setea poporului român de a avea un lider, sete ce devine tot mai primejdioasă cu timpul

Recurgând la un discurs pacifist, unificator, plin de iubire și tot tacâmul, papa pare că a potolit setea unora de a avea un lider de la care să audă sfaturi și pe care să-l urmeze. S-a văzut același lucru la ceremonia de înmormântare a regelui Mihai, când mulți regretau că nu au avut parte de un așa conducător. Este adevărat că și noi ortodocșii am rămas tot mai orfani, prin plecarea Marilor Duhovnici la Domnul, dar este de neîngăduit ca un ortodox să vadă lider pe cineva străin de neamul românesc și de Dreapta Credință. Tendința spre astfel de înșelări ar putea fi explicată și de mirajul sutanei în care au căzut mulți, un surogat ce a luat locul evlaviei sănătoase pe care un credincios trebuie să o aibă față de un slujitor al Domnului și să nu-l transforme într-un idol, uneori chiar infailibil. De aici și adularea papei de câțiva ortodocși de carton.

Dacă e de luat ceva bun din ce-a vorbit papa este aducerea aminte de o datorie ce ne-o cere Biserica. Papa tot făcea referire la legătura cu părinții, iar noi îi vom aminti că-i avem pe pe părinții Bisericii, pe Sfinții Părinți, care toți ne învață să nu avem vreo legătură cu erezia papistașă și nici cu reprezentantul ei de la Vatican.

Vraja și-a făcut efectul, ideea unității cu ereticii a prins rădăcini, cei potrivnici find considerați adepți ai culturii urii

Deja sunt luați în vizor cei care ar periclita falsa armonie adusă de papă, cei ce ar atenta la mult dorita unire în minciună. Aceștia sunt numiți exponenți ai culturii urii, denunțată de papă în discursurile sale, iar orice argument patristic, ce nu poate fi negociat, va fi pur și simplu măturat de toleranța față de erezie, ce i-a cuprins pe cei cuceriți de vraja papală.

Și da, toate s-au umplut iar de antihrist!

Image result for papa iasi

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

72 comentarii

  1. Că vine anticristul se vede din comportamentul populației că este pregătită deja.Mai este nevoie doar de o criză majoră ca să se poată da vina pe cei rămași ,,ne vrăjiți ” și pt.a se putea trece la exterminarea lor.O epidemie instrumentată și iată vinovății sunt cei nevaccinati.Un atentat instrumentat și iată, vinovați sunt cei fanatici religioși. Vin vremuri de martiraj și oprobriu.

    1. Credeți că ne poate uni cineva cu forța dacă nu ne vor vinde mai marii noștri? Sau noi omul de rând avem vreo putere. Din păcate nici biserica nu mai este cea fost, începând cu liderii ei. Iar câțiva preoți rătăciți, cu adevărat credincioși în biserica noastră, sunt excepția care confirmă regula. Si in loc să atragă lumea prin credință, dragoste si exemplul personal, am inceput sa fim si noi un fel de inchiziție de genul cine nu e cu noi e împotriva noastră, fara fundamentul de dragoste si de credință pe care l-au avut Sfinții părinți, sfinții si martirii din biserica noastră.

  2. Sa va fie rusine.Postarea este de un fariseism ridicat la cote maxime. Cine sunteti voi sa hotarati ca voi sunteti cei buni iar ceilati sunt rai sau prefacuti.Toti ne inchinam la aceeasi cruce si toti suntem copii lui Dumnezeu. Ma intreb daca LUI ii place ce faceti.Acei preoti catolici martiri nu au renuntat la credinta lor. A fost credinta lor si nu au tradat o. Respect asta.Va deranjeaza ca au crezut atat de mult in ea incat nnu au dorit sa o schimbe pe ortodoxie??? si pentru asta si au dat viata???Ma uit la voi ,cei ,, prea inalti,, si la hainele impopotonate , cu coroane sclipitoare si cu trene dupa voi, cu masini scumpe ….Stiati ca Papa a refuzat apartamentul papal si locuieste intr o garsoniera???V ati uitat la imbracamintea simpla si la pretentiile modeste??? A fost purtat cu papamobil Logan ….Unora le pute Loganul….Credeti ca oamenii sunt prosti si nu stiu si nu fac diferenta. O fac…si v o spune o ortodoxa care a trecut la greco catolici.Din motive lesne de inteles.Din fericire relatia mea cu Dumnezeu nu mi o imbunatateste nici nu mi o inrautateste vreun preot..el e un slujbas platit de stat. Daca vreau un confesor ,merg la o manastire….

    1. Mariana
      Ești victima unei dezinformări. Mai citește, studiază și după aceea mai discutăm, te-ai lăsat înșelată de învățăturile mincionoase ale papistasilor.

        1. Mircea,
          Înainte a fost ortodoxă, deci s-a lăsat înșelată. Dumnezeu să-i lumineze mintea să-și vadă greșeala! Dar mai exista un aspect pe care l-am observat la unii “ortodocși”, au numai cuvinte de laudă pentru papă – lapte( bănuiesc că pentru acest motiv se îmbracă în alb ?)


    2. ARHIMANDRIT IUSTIN POPOVICI – BISERICA ŞI STATUL [ PDF ]
      Infailibilitatea papală – cea mai mare erezie a tuturor timpurilor
      Sunt trei căderi principale în istoria neamului omenesc: cea a lui Adam, cea a lui Iuda şi cea a papei. (…)

      CREDINŢA ORTODOXĂ ŞI VIAŢA ÎN HRISTOS – Sf. Justin Popovici [ PDF ]
      Sf. Justin Popovici: ” Creştinii ortodocşi înţeleg că dogma infailibilităţii papale este o mare erezie …. ”

      1896: CATOLICII sunt ERETICI si TREBUIE BOTEZATI daca vin in Biserica Ortodoxa / Tiparit cu autoritatea și binecuvântarea Sfântului Sinod al Sfintei Biserici Autocefale Ortodoxe Române

    3. Asa vor spune si despre Antihrist si dupa el vor alerga socotindu.l un alt Hristos. PS: antihrist nu inseamna cel care este impotriva lui Hristos, ci cel care il inlocuieste pe Hristos sau se vrea a fi in locul Lui.

    4. Gresiti stimata doamna. Va rog cu mainile impreunate sa deschideti acum Biblia si sa cititi urmatoarele versete: Matei 24:5,24. Daca ati citit versetele de mai sus, atunci probabil ca ati descoperit faptul ca Domnul Iisus a spus ca proorocii mincinosi vor amagi pe multi, chiar si pe cei alesi. Papa francisc este un prooroc mincinos, deoarece doctrinele si teologiile bisericii catolice sunt false:
      1. Unde in Biblie scrie ca Duhul Sfant purcede de la Fiul? Deschideti Biblia la Ioan 15:26.
      2. Unde in Biblie scrie ca Maica Domnului este egala cu Iisus, fiind nascuta fara pacat stramosesc, cum cred catolicii? Va spun eu: NICAIERI. Mai mult, este IDOLATRIE sa o consideri pe Maica Domnului EGALA CU DUMNEZEU! Ingerul cand i s-a inchinat Maicii Domnului ne-a dat dovada sa ne inchinam ei, dar nu ca la Dumnezeu, pt ca este IDOLATRIE. Citit Luca 1:26-38, si veti vedea ca NICAIERI NU SCRIE CA MAICA DOMNULUI AR FI EGALA CU DUMNEZEU. Cititi si Apocalipsa 22:8,9 si veti vedea ca Apostolul Ioan a fost oprit de inger cand a vrut sa i se inchine ca lui Dumnezeu
      3. Unde in Biblie spune ca papa este capul Bisericii? NICAIERI!
      In Efeseni 5:23 Biblia spune clar, fara nicio indoiala ca HRISTOS ESTE CAPUL BISERICII. Atunci de ce catolicii il considera pe papa capul bisericii? Pebtru ca religia catolica se contrazice cu invataturile Bibliei si ale Sf. Parinti.
      4. Unde in Biblie scrie despre PURGATOR? NICAIERI! Iisus a spus clar ca dupa moarte omul merge in rai sau in iad(cititi Luca 16:19-31). Nu exista purgator.

      In concluzie, cum puteti spune ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu cu ereticii de catolici? Cum puteti sa considerati ca Biserica lui Dumnezeu, cea soborbiceasca si Apostoleasca Ortodoxa se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si catolicii? Ei il considera pe papa ifailibil, adica fara pacat, dar Biblia spune clar ca TOTI oamenii au pacat: Psalmi 13:2,3. Inafara de Iisus(care a fost si Om adevarat si Dumnezeu adevarat), toti oamenii au pacat. Dar daca Biblia spune clar ca Dumnezeu este capul bisericii si ca Dumnezeu este SINGURUL fara pacat, atunci ghiciti cine este dumnezeul catolicilor: PAPA.
      Daca am fi trait in timpurile pe cand Biserica respecta cu adevarat canoanele, acum ati fi fost exclusa, adica nu ati mai fi avut drept la Sf Impartasanie, iar dupa moarte ati fi mers in iad. Ce ne pasa noua ca dracul Francisc a refuzat resedinta papala? Sa-i fie de bine! Nu va place Biserica lui Hristos, mergeti la sectari, dumneavoastra veti regreta la Ziua cea Mare. Uitati-va in jur, interesati-va, sa vedeti cate suflete ortodoxe mai tin dreapta credinta, cati mii de oamebi mai pastreaza legea Bisericii lui Dunezeu, cate fapte bune si cate milostenii se fac de catre Ortodocsii adevarati, si doar dupa aceia spuneti ca papa este bun si ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu.

      Fie ca Domnul sa va lumineze mintea, sa va ierte pt cele afirmate si sa va intoarca la Credinta Cea Dreapta.

    5. Dar te mai mintuiesti,Mariana, daca renunti la Biserica lui Hristos, cea infiintata de El, ca restul sint inventii omenesti, inclusiv pspismul.Tu vorbesti aici de lucruri lumesti care n-au nimic in Hristos. Daca chiar ai avea o traire ortodoxa, te-ar durea inima pentru caderile fratilor tai , fie si ierarhi , te-ai ruga la Dumnezeu sa-si revina, le- ai sphne adevarul fara patima dar nu ai defaima cu rautate slabiciunile lor.
      Cauta mintuirea cu dragoste si cu credints adevarata.Roaga-te la Maica Domnului sa trimita intelegere.
      Greco-catolicismul este erezie.

    6. Stimata doamna, sunteți într-o mare înșelare, care vine de la vrăjmașul. Daca TOTI SFINTII PARINTI ai Bisericii lui Hristos au spus că DOAR IN ORTODOXIE ESTE ADEVARUL, să fiți convinsă că nu există și alte variante. Unitatea propusă de Papa Francisc este una in diversitate, adică în minciună. Daca vroia unitate în ADEVAR, atunci trebuia să se boteze și să-i îndemne pe toți supușii lui să facă la fel, devenind cu toții ortodocși. Fie ca Dumnezeu să va lumineze sufletul și mintea !

    7. Daca vrei sa reprosezi cuiva faptul ca ortodoxia este singura mantuitoare…spune-le sfintilor parinti lucrul asta, pt ca ei o spun…nu noi.

      Sfantul Paisie Aghioritul,

      “Odată, povesteşte Stareţul, au venit la coliba mea doi cato­lici. Unul dintre ei mi-a spus:
      – Hai să spunem „Tatăl nostru”!
      – Ca să spunem împreună, trebuie mai întâi să avem aceeaşi învăţătură. Dar între noi şi voi este o prăpastie mare.
      Apoi mi-a spus:
      – Dar ce, numai ortodocşii sunt aproape de Dumnezeu şi nu­mai ei se vor mântui? Dumnezeu este cu toată lumea.
      – Bine, dar tu poţi să-mi spui câtă lume este aproape de Dum­nezeu? Aşadar, există diferenţe între noi. Fireşte, suntem copiii legitimi ai unui singur Părinte, dar unii locuiesc în casă, iar alţii rătăcesc pe afară.
      – Să arătăm dragoste, mi-a spus după aceea.
      – Astăzi dragostea pătimaşă [păcatul] a devenit modă, le-am zis.
      – Şi asta este cuprins în dragoste, mi-au spus iarăşi.
      – Toţi vorbesc despre dragoste, pace şi armonie, dar toţi aceş­tia sunt dezbinaţi, atât în ei înşişi, cât şi în relaţiile cu ceilalţi. De aceea pregătesc bombe din ce în ce mai mari.”

      Nu cred ca este mai mare tristete in cer si pe pamant, decat un om care are in mana mantuirea..ortodoxia…si sa renunte la acest lucru.
      In momentul in care Il doresti pe Dumnezeu..nu te mai raportezi la oameni….ci la El.
      El trebuia sa fie punctul tau de reper..nu palaria patriarhului sau garsoniera lui papa de la Roma…si astfel nu ai mai fi avut “motiv” sa te lepezi de Adevar si sa intristezi cerul si pe ingerul tau pazitor …
      Ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare aceste puncte de repere ale tale in privinta dreptei credinte…
      Credinta nu se stabileste prin actiunile unuia sau altuia …ea este stabilita pt vesnicie …transmisa prin sfintii Apostoli de catre Domnul nostru Iisus Hristos….care este modelul suprem de urmat…punctul de reper cel mai desavarsit al fiecarui crestin.
      Ortodoxia este singura care are continuitate apostolica….catolicii fiind despartiti de aceasta continuitate in anul 1054…cand singuri au decis lucrul asta….ca si tine de altfel!
      Si din aceasta schisma a catolicilor..au aparut toate celelalte deviatii, care mai de care..protestanti, anglicani, adventisti etc…care nu fac altceva decat sa contrazica tot ceea ce sfintii parinti au stabilit pt vesnicie , la sfintele sinoade care sau facut de-a lungul veacurilor.
      Ca sa asociezi ortodoxia cu faptele oamenilor..asta denota lipsa de cunoastere…si nu mira pe nimeni ca un om cu o astfel de gandire este mutat precum bate vantul.

      Odata ce-ai cunoscut ortodoxia , nu mai ai cum sa renunti la ea…pt faptul ca unul are palaria mai mare… si altul mai mica… din paie.
      Ortodoxia daca o traiesti, este Dumnezeu in persoana….
      Eu cred ca nu ai cunoscut-o inca…..pt ca altfel nu puteai sa faci asta.
      Retine ce spun sfintii parinti.. iar nu unul ca mine ..sau altul :
      Ortodoxia este cel mai de pret dar al omului….care te duce direct la picioarele lui Dumnezeu…si iti da posibilitatea sa-L cunosti asa cum este El…si aici..si in vesnicie.

      F trist sa renunti la acest lucru.
      Dumnezeu sa te lumineze.

    8. Dintre cei care posteaza aici nu cred ca are vreunul haine impopotonate, coroane sclipitoare, trene!???( trimite-ne si noua un link fiindca mor de curiozitate sa vad un preot cu trena) sau masini scumpe, asa ca n-ai nimerit-o. Dupa aceea daca preotul e un slujbas platit de stat de care nu ai nevoie nu s-ar spune ca esti greco catolica ci protestanta pentru ca ei considera ca preotii sunt in plus si fiecare isi construieste relatia cu Dumnezeu dupa cum ii pofteste inima. Daca in urma cu vreo 2-3 sute de ani ai fi spus ca nu ai nevoie de preot inchizitia te-ar fi facut fripturica pentru erezie. Si daca esti greco catolica lamureste-ne si pe noi de ce greco catolicii il numara printre sfinti pe Grigorie Palamas in timp ce catolicii spun ca este eretic pentru ca i-a combatut? Probabil ca ar mai trebui sa adaug ca in timpul celei de-a patra cruciade, cand a fost cucerit Constantinopolul nu ne inchinam toti la aceeasi cruce pentru ca bisericile au fost jefuite si pangarite, calugaritele au fost violate si calugarii si preotii ortodocsi ucisi. Sau ceva mai aproape ar trebui sa vezi cat de prietenos a fost cu ortodocsii din Transilvania generalul von Bukow . Iisus a spus ca dupa roade ii vom cunoaste. Toate chestiile invocate de detractorii crestinismului cam au legatura cu biserica catolica pentru ca in aviditatea lor dupa putere lumeasca au incalcat voia Domnului care si-a trimis apostolii sa predice nu sa le ia gatul celor care nu sunt de acord cu ei. Si sincer cand ma va judeca Dumnezeu pentru pacatele mele nu cred ca o sa ma intrebe ceva de hainele sau limuzina vreunui ierarh ortodox dar sigur m-ar intreba de ce consider infailibil un ierarh care isi cere in mod public iertare pentru niste chestii pe care biserica le-a facut in timp ce era condusa de alti ierarhi la fel de infailibili ca el ( ultimii papi au cerut iertare pentru exterminarea populatiilor indigene din America de sud, inchizitie, cruciade sau de la victimele abuzurilor sexuale facute de preotii catolici )? Pardon, am uitat ca esti greco-catolica adica te inchini ca ortodocsii dar gandesti precum catolicii.

      1. Raspunsul este pentru Mariana. Si as sfatui-o pe doamna in cauza sa citeasca Pavel de Ballester – Convertirea mea la ortodoxie, pentru niste argumente serioase impotriva catolicismului altele decat haine si limuzine. Nu de alta dar sunt multime de calugari si preoti ortodocsi care umbla cu haine ponosite dar pe aia nu ii arata nimeni la TV pentru ca nu poti sa scoti stiri de scandal din asa ceva

      2. Apropo de iertare e crestineste sa ceri iertare pentru propriile greseli dar cand un ierarh infailibil isi cere scuze pentru greselile facute de biserica in timp ce era condusa de alti ierarhi infailibili logica si bunul simt incep sa dea rateuri. Intr-un moment istoric ai omorat niste oameni pentru ca asa ai inteles tu Cuvantul lui Dumnezeu. Daca iti ceri iertare e ori pentru ca ai inteles prost ( ceea ce nu suna bine pentru tine ca biserica detinatoare de adevar absolut ), ori pentru ca nu esti de acord cu Dumnezeu ( ceea ce inseamna ca esti in tabara lui ala negru si cu coarne ).

    9. Sfântului Ciprian al Cartaginei explică de ce este imposibilă mântuirea în afara Bisericii Ortodoxe :

      „ Asemenea oameni (cei din erezie), chiar dacă au fost ucişi în numele credinţei lor, nu-şi vor spăla nici cu sânge greşelile lor. Vina dezbinării e gravă, de neiertat, şi suferinţa n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor să fie uniți cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar dacă vor arde pe rug sau vor fi daţi fiarelor sălbatice, aceea nu va fi coroana credinţei, ci pedeapsa trădării, şi nu sfârşitul glorios al celui cu virtute religioasă, ci moartea din disperare. Unul ca aceştia poate fi ucis, dar nu poate fi încoronat. Mărturiseşte că e creştin, ca şi diavolul care adesea minte că e Hristos, căci Însuşi Domnul ne atrage luarea-aminte şi zice: «Mulţi vor veni în numele Meu spunând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi vor înşela.» După cum el nu e Hristos, chiar dacă înşeală cu numele, la fel nu poate fi creştin cine nu rămâne în Evanghelia lui Hristos şi a adevăratei credinţe ”

    10. CATOLICII despre ERETICUL Francisc ( v. pe youtube) : Francis_ There is _Holiness_ Without Jesus Christ (Heresy)
      [ Francisc proclama EREZIA : exista ‘Sfintenie’ si fara Hristos ( deci rastignirea si Invierea lui Hristos sunt inutile / ne-necesare pt mantuire, dupa el ]

      https://www.cotidianul.ro/avertismentul-lansat-de-papa-francisc-la-blaj/
      Prostia ingroapa Romania spune:
      Ipocritul asta ar trebui sa spuna si despre uneltirile papistasilor impotriva ortodocsilor, incepand cu cruciadele si terminand cu acest turneu electoral in sprijinul Antihristului.

      dar de diploma Leopoldina spune:
      de ce nu vorbeste, de cele 300 de biserici ortodoxe distruse de curentul catolic pt. convertirea fortata la greco-catolicism ?
      si in lume de toata actiunea criminala care a ucis, druizii, protestantii in Noapte Sf Batolomeu, peste 30.000 cat de mare a fost genocidul din sec. XVI, doar in acea noapte la nivelul unei popolatii de N ori mai mica decat in zilele noastre, din nefericire Biserica Romano Catolica a ”generat” moarte si o asa zisa „rasa superioara” incalcand legile lui Dumnezeu Creatorul, supusii papali se comporta ca superiori altor culte din lume, i-ati determinat pe o mana de greco-catolici romani sa-si renege neamul romanesc pt au fost slugile austro-ungariei si sclavii lui Traian sunt mai presus decat fratii lor care s-au luptat cu romanii, turcii si tatarii, ca s-au sacrificat precum italienii lui Garibaldi pentru unitatea neamului, in primul si al doilea razboi mondial ca ei, o mana de 160.000 de greco-catolici sa dispretuiasca un neam de 20 de milioane, iar daca la fel simt toti cei din arcul Carpatic atunci vai de jertfa celor milioanelor de romani.
      Lumea preotilor pedofili, a Inchizitiei, a o mie de ani in numele unei religii ce se vrea superioara prin crimele savarsite si care poate este un exemplu pentru altii care savarsesc crime orobile. Cum poate un om sa se inchine unui muritor si nu in fata lui Dumnezeu?

    11. @Mariana: un text care face zic eu un rezumat clar de pe site-u sfaturiortodoxe.ro:

      DIFERENTELE DINTRE BISERICA ORTODOXA SI CEA CATOLICA

      – Exista purgatoriu, precum zic catolicii ?
      – Purgatoriu nu este. catolicii zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare, unde merge sufletul cateva sute de ani si se curata acolo, apoi trece in Rai. Nu exista asa ceva. Noi avem Evanghelia Judecatii, pe care o au si ei, dar nu arata trei locuri, ci numai doua – raiul si iadul. Mantuitorul, cand va sta pe scaunul slavei Sale si va aduna toate popoarele de la zidirea lumii sa le judece, ii va desparti pe dansii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune pe drepti de-a dreapta Sa si pe pacatosi de-a stanga Sa … Si vor merge pacatosii in munca vesnica, iar dreptii in viata vesnica.
      Deci nu putem zice ca sunt trei locuri, ci numai doua : munca vesnica sau viata vesnica.
      Cei mai mari dusmani ai catolicilor sunt protestantii si calvinii. Ei s-au rupt de Biserica Catolica la anul 1517, prin Martin Luther, fiind urmat de Zwingli, Calvin si Hus.
      Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ?
      Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt :
      1 – Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. ( Ioan )
      2 – Al doilea este suprematia papala. Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant ! Mai mare decat toti patriarhii ! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru !
      3 – Infaibilitatea papala. Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el, ceea ce este iarasi o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa.
      4 – Al patrulea este purgatoriul. Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.
      5 – Azimile. Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii.
      6 – Catolicii mai au o dogma noua : imaculata conceptie. Ei zic ca Maica Domnului ar nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.
      7 – Au substantialitatea. La sfintirea Sfintelor Daruri, catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice : Luati, mancati … si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri.
      8 – Celibatul preotilor; preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor Ecumenice, care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie. 
      9 – Ei au si indulgentele papale. Alta ratacire. Papei, daca ii dai parale multe, poti sa faci oricate pacate, te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune.
      10 – Si mai este un punct important : mirungerea. Catolicii nu miruiesc copiii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.
      Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana.
      Iata acestea sunt punctele dogmatice si canopnice principale care despart Biserica Ortodoxa de cea Romano-catolica.
      Iar cu protestantii nu avem nimic in comun. Ei au reformat total dogmele stabilite de Sfintii Parinti si au renuntat la cele sapte Sfinte Taine. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. Din cele sapte Taine mai au doar doua : Botezul si Euharistia, pe care o fac cu paine nedospita ca si catolicii. Din protestanti s-au nascut toate sectele neoprotestante care ataca tarile ortodoxe astazi.

    12. Draga Mariana fosta ortodoxa trecuta la greco-catolici… asta spune tot despre relatia ta cu Dumnezeu.. si anume ca daca nu l-ai gasit la o Biserica il cauti la alta si daca nu il vei gasi nici la alta mergi la urmatoarea si de fapt Domnul e chiar In curtea Ta si se uita cum si Tu arunci cu pietre In EL. Draga Mariana fosta ortodoxa- Religia este un cult si nu il insumeaza pe Dumnezeu Care este de necuprins intr-un cult. Asa ca lasam vopselele frumoase si hainele scumpe si sa me uitam La simpla inima Ta- Pt ca acolo este DOMNUL pe Tron. Amin!

    13. Loganul respectiv a costat cat un mercedes, adica 50000 de euro, au si spus pretul. Numai ca unii au auz selectiv si vaz prin ochelari de cal.

    14. Catolicii își fac crucea invers.

      Că și ști tu cum ii la papa acasă.

      În fine.

      Ca să stârpim ce e rău, trebe sa lăsăm sa crească.

  3. In Vest tendinta e foarte clara ca in urma scandalelor romano-catolicii parasesc in numar semnificativ ‘biserica’ lor.
    Cei care ies din ‘biserca’ romano-catolica nu mai trebuie sa platesca taxele care sint destul de mari.
    Ma gindesc ca e si un interes financiar la mijloc ca sa se extinda papistasii in Est. Asa cum dupa modelul cunoscut si probat cind Estul a devenit piata de desfacere pentru produsele marilor companii.

  4. Mult adevăr ați spus în aceste pagini! Românul de azi , mort sufleteşte, robit de patimi , griji, slugă a unui sistem corupt şi fără de Dumnezeu , aspiră la un lider” minunat” care să i ducă spre prosperitate şi mîntuire.Uitînd că s a născut în dreapta credință ortodoxă, uitînd de istoria poporului român şi de jerfa sfinților! Mă doare sufletul!

  5. Doamne ajuta si Hristos a Inviat! O doamna de langa Roma zicea ca batranelul senil de care avea grija este de negasit…?!Era imbracat intr-un cearceaf alb! Zicea ca a disparut pe data de 31.05.2019 ….l-a vazut cineva? He he he Sa ma iertati!

  6. Multa minciuna si manipulare. De ce?

    Pentru a masca ceva, pentru a determina o situatie  de “criza”, o necesitate favorabila unei schimbari planificate din umbra.

    Datorita ocuparii institutiilor statului de catre straini, de catre alogeni, toata economia, finantele, resursele, sant in mana lor.
    Cum au facut asta, cu ajutorul cui? Pai, prin minciuna si manipulare si coruperea unor cozi de topor, tradatori si vanzatori de neam.
    Bun…
    Acum sa vedem, daca toate resursele, economia, finantele, sant in mana strainilor, este logic  ca beneficiile din aceasta stare nefericita,  profitul, se duce la straini, in proportie covarsitoare de 95%.
    Pentru a merge acesta  masinarie, pe langa propaganda si minciuna specifica : privatizari, investitori, liberalizari, economie de piata, politica “corecta”, stat de “drept”… cozile de topor, tradatorii si vanzatorii de neam trebuie platiti cu restul 5%, un mizilic fata de jaful strainilor de 95%!
    Asadar, in cei 30 de ani de “valori” occidentale, strainii si-au ales cozi de topor si le-au platit cu un mizilic fata de imensa bogatie a tarii furata de ei!
    Acum intervine constiinta. Pentru ca un popor(care nu a fost  inca transformat in populatie) are constiinta, indentitate se caracterizeaza prin suveranitate independenta si  reactioneaza, se cam revolta cand vede atita asuprire si nedreptate. Iar reactia e ca se trezeste sentimentul patriotic si nationalist, care reprezinta de fapt spaima cea mai mare a strainilor care au ocupat institutiile importante, de forta ale poporului.
    Si atunci, avand institutiile in mana lor, servicii secrete, armata, politie, massmedia,  “justitia lor independenta” mai ales, manipuleaza, constrang si lovesc cu aceste parghii in capul poporului asuprit, care incearca sa se ridice din asuprire, din genunchi. Unele cozi de topor,  se mai trezesc cateodata isi vin in fire, in firea lor nationala si patriotica, sau pur si simplu realizeaza ca  strainii s-au folosit de ele si apoi le arunca la gunoi, le elimina. Cozile de topor  se sperie, si reactioneaza cum e si firesc, ca un instict de aparare impotriva strainilor, atacandu-i si prejudiciindu-i in interesele lor, adica in bogatia de 95% jefuita din tara, in economia finantele si resursele din mana lor, incercand sa mai traga cateva firimituri si in beneficiul poporului asuprit. Aceasta reactie a cozilor de topor, ca e din spirit de aparare a lor, ca e din razbunare ca au fost abandonate de straini, dupa ce s-au folosit de ele,  ca e din patriotism(lucru rar, dar nu imposibil, ceea ce ar fi de dorit)nu e important, ce conteaza, ce e de sesizat pentru poporul asuprit si manipulat de straini, ar trebui sa fie reactia agresiva si parsiva a strainilor, asemenea unui lup care nu lasa  prada din coltii lui cand se simte amenintat.
    Reactie in care coada de topor folosita de straini atatia ani, este terfelita si manjita cu exact mizeriile cu care a fost corupta la inceput, mai ales cu plata tradarii lor, mizilicul de 5% , prezentand parsiv, diversionist, cu agresivitate, in ochii poporului zapacit de atata stat de…”drept”, prin justitia lor “independenta”, imaginea “dusmanului de clasa”, imaginea “dusmanului poporului” : coruptii, hotii, ciuma de nu stiu ce culoare… rusii ne ocupa…pentru a masca de fapt jaful lor urias de 95% din bogatia tarii, economia, finantele, resursele, aur, petrol, gaze, paduri, pamantul agricol stramosesc care se afla in mana lor !

    Este o logica si o situatie pe cat de simpla, pe atat de greu de inteles de tefelistii, onegistii, sorosistii, corporatistii inselati si manipulati cu ura si agresivitate impotriva propriului popor, cu “o tara ca afara” si cu “valori” occidentale ! 

    Nefastele evenimente din ultima saptamana au reprezentat pentru poporul nostru rezultatul unor lovituri parsive, bine planificate de catre alogeni, prin  instrumentele specifice, minciuna si viclenie,   manipulare si control, manipulare prin  massmedia aflata in mana lor si  prin controlul sistemului digital informatic aflat de asemenea in mana lor, datorita ocuparii institutiilor statului de catre alogeni ca lupii la oi !
    Astfel, cum putem explica manipularea si controlul asa ziselor “alegeri” libere care da castig numai partidelor antinationale, in frunte cu “ungurii” din Teleorman si Olt?
    Cum putem explica “profetia” ambasadei danemarcei, referitor la exact ceea ce controleaza alogenii prin manipulare in mass media lor si prin tastatura calculatorului : zisele “alegeri” de duminica, cu soare pentru ei, adica cu victorie si “justitia independenta” de luni, cu racoare pentru cei care indraznesc sa ridice capul din jug !
    Cum putem explica atitudinea parghiei de manipulare massmedia, aflata in mana alogenilor, care ne-a intoxicat pur si simplu in aceste triste zile, cu o propaganda desantata fara limite, pentru imperialismul papistas aservit total globalismului anticrestin antinational si antiuman iudeomasonic, care promoveaza amestecarea babilonica a neamurilor, migratia planificata, pentru a produce haos, “crize”, necesare “elitelor” pentru transformarea popoarelor in populatii, pentru impunerea pacatului, a viciilor, ca norma de viata in numele perfid al politicii “corecte” si a statului de “drept”, in contrast cu atitudinea profund ostila de zi cu zi, de 30 de ani, fata de Biserica Ortodoxa, temelia neamului, Maica neamului nostru dupa cum spunea marele patriot nationalist Mihai Eminescu!
    Si mai debiteaza alogenii cu zisul “vot” electronic !
    Pai, daca acum sant in stare din tastatura calculatorului, sa intoarca votul in favoarea lor, cu votul fizic pe hartie, cu procese verbale pe hartie, unde teoretic ar mai exista o urma, ar putea verifica cineva, dar atunci cand votul este total virtual(si cu viteza 5g), prin sistemul informatic aflat in mana lor, cu tot cu urme…ce va fi ???!!!
    Referitor la intoxicarea din aceste zile cu imperialismul papistas care a infipt ca un spin in Transilvania, in poporul nostru, asa zisa strutocamila numita “biserica” greco-catolica, care e de fapt romano-catolica in toata regula, de ce oare submineaza si abuzeaza de buna incredere afisand de fatada imaginea ortodocsilor, vesminte, ritual…??? Nu pentru a insela? Nu pentru a corupe buna credinta a ortodocsilor, nu pentru a face dezbinare in popor,(asa cum au facut in Transilvania incepand cu 1700, cand au inselat mii de români, eliminand pe cei care s-au opus, distrugand sute de biserici si manastiri cu tunul) aducand influenta materialismului occidental, a ateismului a sectarismului si globalismului babilonic iudeomasonic care ne impune pacatul ca norma de viata, sodomisti homosexuali, lacomie, droguri, desfrau, individualism, mandrie diabolica… pentru a ajunge impreuna in iad pe drumul lor, asa cum vor ei, cu “valorile” lor ???

  7. Astazi la predica preotul de la biserica la care m-am dus, nu mai prididea sa-l laude pe Papa Francisc și în paralel, recomanda credincioșilor sa nu dea curs mesajelor răutăcioase ( bineînțeles anti ecumeniste) despre vizita acestuia în România. Așa că m-am lămurit ce vremuri ne așteaptă. Popa și-a dat în sfârșit arama ecumenista pe fata , iar eu, începând de astăzi nu mai calc in biserica aia, la slujbe. TUTUROR ECUMENISTILOR ANATEMA !

    1. Dar de ce te-ai dus până azi la biserica aia? Nu erai deja lămurit până acum de atitudinea pe care o are preotul față de ecumenism, sau ai avut astăzi, așa, o “revelație”?

      1. Pentru ca mai aveam o cat de mica incredintare ca preotul, cu pricina, desi pomenitor e mai aproape de Adevar. Acum m-am lamurit exact cui slujeste. Doamne, ce vremuri traim! Tuturor ecumenistilor ANATEMA!

      2. Ar trebui sa-i intrebam direct in fata pe preoti, care este parerea lor despre ecumenism, cu raspuns Da, sau Nu, fara sa o scalde. Asta este primul test, gandesc eu. Al doilea test este cel al nepomenirii ierarhilor care au semnat tradarea din Creta.

    2. Doamne ajuta @SAVONAROLA,

      Cu dragoste iti zic, mergand la ori ce “biserica” titulata B.O.R. devii eretic, crezand ca esti crestin.

      Iesi, osebestete de ei cat inca mai poti si marturisestete.

      Mantuire

  8. Mariana îi respecți pe ce cei ce și-au dat viața pentru credința lor. Dar a ta unde au lăsat-o? Ți-a cerut duhovnicul ( dacă l-ai avut) să postești, te-a mustrat când ai greșit, a fost canonul prea greu?? Și nu, Nu suntem fii aceluiași Dumnezeu, clar nu avem aceeași cruce! A noastră Cruce Sfântă este dreaptă . Voi nu aveți Sfânta Treime a ortodoxiei, nu aveți Sfânta Împărtășanie , nu mai aveți Sfintele Taine, voi ați pierdut Harul Sfântului Duh în veci. Al vostru eretic papă infailibil se crede însuși Hristos. Te-ai lăsat înșelată, cum spune Corina, dar nu da vina pe nimeni! Mai citește, pocăiește-te cât mai este timp! Sfinții Părinți au lăsat învățătură de credință pentru a fi urmată nu de dragul scrierii! Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe noi pe toți și să ne păzească de ereziile vremurilor din urmă!

  9. Eu, în locul admin.lui, nici n-aș mai da drumul comentariilor PRO PAPĂ și ANTI-ORTODOXIE în numele iubirii, păcii și conlucrării între dobitoacele fără de minte pentru un ECUMENISM GREȚOS!
    Pentru CE să-ți consumi nervii și energia explicând ceea ce s-a scris aici de nu știu câte ori?
    SĂ VORBEȘTI ȘI SĂ EXPLICI UNORA CA ”MARIA”, E TOT UNA SĂ VORBEȘTI CU MASA!
    Dacă unul ca IUSTIN PÂRVU nu ajunge la inima ei, eu, tu sau alții, nici atât!

    În familion, toată lumea, în afară de mine, l-a apreciat pe papă…numai cuvinte de laudă, căzuți în fund de uimire: ” ce popular e!”, ”ce modest, e!”, ”e mai smerit decât al nostru (patriarh)…” etc…și-acum, sunt cu ochii ațintiți la eretic!
    Na! Ce să mai spui? Când am început eu cu ”aprecierile” mele, au rămas PAF! Se așteptau să fiu în asentimentul tuturor….și cum sunt ai mei, AȘA E TOATĂ GLOATA!

  10. Așa cum s-a scris în articol, TOTUL SE PLĂTEȘTE: NEGRIJA PREOȚILOR ÎN EXPLICAREA POPORULUI VENIT LA LITURGHIE, DESPRE DIFERENȚELE NOTABILE, DE NECONTESTAT DINTRE NOI ȘI CATOLICI, PLUS ALTE ”CULTE”, SECTE…ARATĂ CUM AU TRANSFORMAT ÎN TIMP (cel puțin 30 de ani, din 90 încoace…), PE TOȚI CEI DIN PAROHIILE LOR (în afară de cei ”nebuni” care au citit și s-au uitat la ceea ce au spus și alții…) DIN OI ALE LUI HRISTOS, ÎN CAPRE ADULATOARE ALE ÎNAINTE-MERGĂTORILOR ANTIHRISTULUI ȘI-APOI, A LUI ÎNSUȘI!

    Eu am cunoscut POPI (nu preoți…) care, acum mai bine de 10 ani, la întrebarea de ce nu spun despre catolici că sunt eretici, etc…mi s-a răspuns agresiv, la genul: ”Ce vorbești? Sunt frați ai noștri! Ce? Biserici surori! Nu contează diferențele! Sunt prea mici, insignifiante!”

    ACUM, TOȚI CEI CARE FIE ȘANTAJAȚI, FIE DIN CONVINGERE ORI PLĂTIȚI SĂ TACĂ (cum a spus Pr.Iustin Pârvu), TOȚI PREOȚII, MAI ALES EPISCOPII CARE ASUPRESC PUȚINII PREOȚII MĂRTURISITORI RĂMAȘI, ÎN FRUNTE CU PATRIARHUL…CULEG CE-AU SEMĂNAT: SPINI, PĂLĂMIDĂ BUNĂ DE ARS ÎN FOC LA VENIREA DREPTULUI JUDECĂTOR!

    Nici cu TURMA nu mi-e rușine! În loc să stai și să înghiți pe nemestecate, pune mâna și citește, caută să înțelegi, dă din banii de țigări sau alcool și pe altfel de cărți! Iar Duhul Sfânt de la Botez, te va încredința de e așa ori ba, și te va pune în legătură cu oameni ai lui Dumnezeu pentru că, ”cine caută, găsește, cine bate, i se va deschide…”

  11. Adevarat Magda. Maria a tulburat lucrurile pe aici si nici numai raspunde, cred ca nici nu citeste. Are treaba in garsonoiera ???

    1. N-a tulburat lucrurile, e nelămurită pentru că nu știe despre Adevărul de credință, dogme, etc…ȘTIE și ea, ca toată lumea: ”eu am credința mea…nu trebuie să mă duc la Biserică, mă pun în fața Icoanei și mă ”spovedesc” la ea”, etc…

      Nicolae, faptul că stă sau nu în garsonieră (de ce nu apartament? ), înseamnă că știi tu CEVA mai multe despre ea :)

  12. Balaurul a cerut o ultima jertfa si inainte de plecare. Pe cand se indrepta spre aeroportul din Sibiu pentru a-si lua zborul spre Vatican, un politist avea sa moara impuscat de un infractor, ce era dat in urmarire nationala. Fortele de ordine ce au asigurat paza draconica a papei si-au platit astfel tributul.

  13. orice ar fi gesturile marunte au aratat diferenta de clasa intre patriarh si papa. Degeaba avem credinta dreapta daca nu stim sa ne purtam cu oamenii. Daca patriarhul era diplomat si smerit nu erau atatea voci care ataca biserica, Papa stie prin formatia lui sa manipuleze si sa apese unde trebuie in sufletul omului asta e ceva si inseamna relatie cu semenul pe care patriarhul nu o are, Si inca ceva diferenta dintre dacie si mercedes a fost un punct pt papa, asa ca bravo lui in rest noi mergem inainte cu ce avem asta e

  14. Nu stiu NIMIC despre ea. Am zis garsoniera pentru ca a explicat cum papa a stat in garsoniera. Nu a pomenit ea de nici un apartament

  15. Excelent articol. Si eu am urmarit putin la tv acest circ si impresia formata coincide cu ce ati scris in aceasta postare. Numai un naiv spalat pe creier nu poate sa vada ca totul a fost o facatura ,o viclenie abjecta.
    Din pacate despre politica vicleana si criminala a Vaticanului se pot scrie volume intregi.
    O mica precizare pentru unii care au spus, eronat, ca despartirea s-a produs in anul 1054 prin modificarea canoanelor. Catolicii au luat-o pe aratura cu cateva sute de ani inainte, cand incepusera deja sa schimbe dogmele. La 1054 a avut loc despartirea oficiala caterisindu-se unii pe altii. Toate schimbarile facute de catolici si toate actiunile lor au avut substrat eminamente politic in toata istoria lor.

  16. “Miracolele papale”, curcubeul si vremea brusc inseninata,- s-a lucrat tehnic la ele, probabil-, ipocritele lui smerenii – pupatul engolpionului cu Maica Domnului -, si umiliri , sentimentalisme pt naivi – vai! le-a recitat moldovenilor din poetul inimii lor Eminescu / de ce nu si ungurilor din Romania?-, si ce alte demonstratii tendentioase a mai facut , teatralitati pt naivi , toate sint atit de ieftine, dar e de mare mirare ca romanii se lasa impresionati , cuceriti.
    El a testat sa vada cum au ajuns romanii azi, cit de pregatiti sunt pt antihrist.
    Curind incepe cernerea.Sa ne invredniceasca Dumnezeu de marturisire si chiar mai mult.

  17. Sa apreciem totusi tweetul de azi al Papei Francisc: “Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței.”
    — Pope Francis (@Pontifex) June 2, 2019
    https://basilica.ro/pontifex-tweet-urile-papei-francisc-pe-timpul-vizitei-in-romania/

    Nu stiu ca Papa sa mai fi adresat un mesaj asemanator altei tari.

    1. 15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
      16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
      17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
      18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
      19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
      20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
      21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.

    2. Mai sa fie ce-i mai pasa papei de binele nostru. Dar oare am uitat de erezia imaculatei conceptii, prin care Maicii Domnului i se anulează strădania unei vieți cu adevărat imaculată, dar nu dobândită din naștere.

  18. Am impresia ca nu a fost intamplatorare vizita papei Francisc exact in momentul de apogeu al luptelor politice interne si al dezbinarii romanilor. De altfel intreaga UE se afla in pragul destramarii si imi pare ca Romaniei i s-a rezervat un rol special in perioada colapsului UE.

  19. Un prieten, Marcel, m-a rugat sa ii public aceste texte:
    1. Alianta paguboasa si contrara cu alianta omului cu atotputernicul Creator

    Din exemplul istoric petrecut dupa 1438-1439 , cand s-a tinut Sinodul unionist de la Florenta -Ferara , cu conditii impuse de papistasi , si respinse de Sf Mitropolit al Efesului , Marcu Eugenicu care a salvat onoarea ortodoxiei, invatam din consecintele tragice ce au urmat imediat dupa acest lungit sinod urmatoarele : a) Sfantul Ghenadie Scholarios , a scris pe usa chiliei sale : ortodoxia a fost tradata , imediat dupa acest sinod .
    b) Dumnezeu l-a rasplatit pentru apararea adevarului de credinta si a ortodoxiei , fiind primul patriarh ecumenic sub ocupatie otomana , la Constantinopol .
    c) Cetatea Constantinopol a cazut in 1453 datorita unor cauze atat din lumea vazuta cat si din cea nevazuta : cat timp ortodoxii se impartaseau zilnic in catedrala Sf Sofia , ei realizau unirea cu atotputernicul Hristos , iar in timpul luptei erau nebiruiti . Lupta o duceau zi de zi cu musulmanii pana s-a ajuns la momentul exasperarii sultanului . Acesta , dupa luni de asediere a cetatii facute cu peste 200 de mii de oameni dar fara rezultat incurajator , era pe punctul de a renunta .
    In cealalta tabara s-a comis o mare greseala de catre putinii aparatori ai cetatii. A intervenit un gand deavolesc care le-a spus ortodoxilor sa permita impartasirea si ostasilor catolici impreuna cu ortodoxii in Sf Sofia . Ortodoxii au stricat in acel moment alianta cu atotputernicul Hristos si au preferat alianta cu puternicii lumii ( genovezi , venetieni …) .
    Atunci alianta cu puternicii lumii occidentale ( de alta credinta ) s-a dovedit paguboasa cand s-a vazut fata in fata cu oastea musulmana mult mai numeroasa sub raport numeric .
    Din lumea nevazuta s-a dus un demon la urechea sultanului si i-a schimbat hotararea de renuntare , intr-o ultima zi de batalie cu cei care nu mai erau in alianta cu atot puternicul Hristos , ci erau in alianta bizantinilor cu venetienii si genovezii. Lupta fiind inegala , a urmat caderea cetatii si macelul locuitorilor capitalei Constantinopol , iar dupa 1453 au urmat cei 475 de ani ,de robie sub papuc otoman , cu plati de tribut an de an , cu drame si tragedii .
    Aceasta constatare a fost extrasa din continutul lucrarii Sf Nectarie de Egina sec XX .
    Alianta paguboasa este si cea cu ateii si neoateii.
    Biserica Ortodoxa trebuie sa se dezica de aceste aliante paguboase si sa orienteze credinciosii catre alianta cu atotputernicul Hristos .
    O simpla fotografie in care se prezinta alaturat Kremlinul impreuna cu biserica Vasili Blajenii, este asemanatoare cu Palatul Parlamentului ( Casa poporului ) impreuna cu Catedrala Mantuirii Neamului , transmite printr-o singura privire alianta paguboasa intre atei si credinciosii ortodoxi . Sa nu fie . Aceste aliante duc la dezastre pentru ca nu au ajutorul atotputernicului Hristos , sunt inselatoare .

    2. In sprijinul ortodoxiei , si contra sfidarii sfantului adevar de catre cei alipiti organizatiilor papale .

    Romania noua a anului 2019 poate fi comparata cu perioada veche a poporului evreu de pe vremea proorocului Daniel , in exil la babilonieni . Azi pe vremea patriarhului Daniel , tanara generatie viguroasa este in exil si robie in babilonul european .
    Iata ce scrie Sfantul Nicolae Velimirovici , contemporan cu parintii nostrii in sec 20 :
    ” Ce este Europa ?
    Este lacomia si inteligenta . Amandoua omenesti : lacomie omeneasca si sete de cunoastere omeneasca . Iar aceste doua sunt intruchipate de Papa si de Luther . Ce este , asadar , Europa ? Papa si Luther . Culmea implinirii lacomiei omenesti si culmea implinirii setei de cunoastere omenesti. Papa European este intruchiparea lacomiei omenesti dupa putere . Luther cel European – hotarirea omeneasca de a afla totul prin inteligenta sa ; Papa ca stapan al lumii si omul de stiinta ca stapan al lumii . Aceasta este Europa in miezul ei , in esenta ei , in toata istoria ei . Cea dintai inseamna aruncarea omenirii in foc , cea de -a doua inseamna aruncarea omenirii in apa . Iar amandoua inseamna indepartarea omului de Dumnezeu . Caci prima inseamna tagaduirea credintei , iar a doua – tagaduirea Bisericii lui Hristos . In acest chip lucreaza in trupul Europei duhul rau de, iata , cateva veacuri ! Cine poate oare alunga acest cumplit duh rau din Europa ? Nimeni in afara de Cel ce e trecut cu slova rosie in istoria neamului omenesc ca singurul izgonitor al dracilor din oameni . Banuiti la cine ma gandesc . Ma gandesc la Domnul Iisus Hristos , Mesia si Mantuitorul lumii , Cel nascut din Fecioara , ucis de Evrei , inviat de Dumnezeu , adeverit de veacuri , aratat de ceruri , proslavit de ingeri , marturisit de sfinti si primit de stramosii nostrii. ”
    Europa se contureaza ca un imens lagar electronic in care sute de milioane de oameni sunt inconjurati de numere pe toate produsele , ceea ce sfideaza darul primit de la Dumnezeu in cartea Facerea cap 2 versetele 19-20 prin care Adam iubea numele date vietuitoarelor de catre el . Acest privilegiu l-a primit de la Dumnezeu .
    In realitatea cu care ne-a dotat Dumnezeu , precum plamanul nostru care este vizibil , nu poate exista fara oxigenul invizibil , tot asa se specifica in Simbolul de credinta compus in anii 325 si 381 , existenta indispensabila a lumii vazute cu cea nevazuta .
    Acolitii papei , in sec 21 , prefera in lagarul electronic european , ” privilegiul intalnit in cartea Intai Paralipomena , cap 21 ( versetele 1 -2) , oferit de satana , prin care oamenii dau numere la vietati si produse . Si papei ii plac numerele .
    Ca unui oaspete ce vine in Romania , sa ii oferim ceea ce ii place , adica cateva numere :
    1 ) Anul 351 este cunoscut cu minunea aratarii la Ierusalim , pe cerul senin a unei sfinte cruci luminoase , consemnata de cronicar : ” cat lungimea , cat latimea ” adica o cruce patrata .
    Sfidand acest an 351 , in anul 2014 la campionatul mondial de fotbal din Brazilia 2014 s-a folosit un model de minge cu cruci patrate pe ea, ” batjocorindu-se sfanta cruce ” in vazul a miliarde de oameni de catre fotbalisti ( de argintianul Mesi …) ”
    In aprilie 2019 , la Vatican s-a prezentat o propunere de zeificare a argintienilor Mesi si Ma(ra)dona ( probabil se va pune in evidenta pe viitor si cantareata Madona )
    Vaticanul are o banca proprie supraburdusita cu peste 7 mii de miliarde euro , acest numar place papei argintian FRANCisc .
    Sa nu ascultam de ceea ce zice papa : ca vine la fratii ortodoxi . Sa nu ne imbatam cu apa rece, sa ascultam sfatul de pe vremea lui Burebista adresat sefilor de triburi dacice si anume : sa lasam alcoolul si betia , taind din vie , ca sa ne putem uni si autoconduce singuri .
    Sa tinem cont de sfatul Sfantului Apostol Andrei catre sfantul apostol Petru , fratele sau ” L-AM GASIT PE MESIA , VINO SI VEZI.” Deci in concluzie trebuie sa lasam alcoolul , pe fotbalistii argintieni Mesi si Maradona , pe cantareata Madona si SA IL CAUTAM PE MESIA SI PE MAICA SA PURUREA FECIOARA MARIA , PE ADEVARATA MADONA .
    Sa ne rugam precum odinioara sfintii parinti au procedat la Calcedon in anuul 451 , la racla sfintei Eufimia , pentru indepartarea confuziei si aflarea invataturii drept slavitoare nepericuloase . Sfanta Eufimia s-a aratat si sfantului Paisie Aghioritul in sec 20 , sfant care a scris despre documentele electronice indesate pe gat europenilor si semnificatia cipurilor cu 3 de 6 . In lumea nevazuta exista o caracatita uriasa care incearca sa ne prinda cu tentaculele ei in numar de 8 . Sfintii parinti ne vorbesc despre lupta cu cele 8 patimi ( mandria, mania , lenea , iubirea de arginti , …) Se cunoaste din lumea vazuta ca aceasta vietuitoare are 8 brate sau picioare ( la greci ) si detine 3 inimi .
    Nu este ciudat ca sistemul electronic are 3 de 6 si intra in rezonanta cu aceasta caracatita specificata in scrierile sfintilor parinti ( Sf Ioan Casian si Sf Ioan Iacob romanul) ?
    2) Anul 381 , Sfintii parinti clarifica PURCEDEREA SFANTULUI DUH DE LA TATAL CERESC , iar acolitii papei sfideaza acest sfant adevar .
    3) Anul 787 , Sfintii parinti dogmatizeaza sfintele icoane , iar acolitii papei au facut simple imagini .
    4) Anul 879 , Sfantul Patriarh Fotie este sfidat de acolitii papei
    5) Anul 1204 , acolitii papei macelaresc in Sfantul Munte , pe ortodoxi
    6) Anul 1351 , lucrarea energiilor necreeate pusa in evidenta de sfantul Grigorie Palama , este sfidata de acolitii papei ( Varlaam , Achindin si Nichifor Grigoras )
    7) Anul 1438-1439 prin sinodul unionist de la Florenta -Ferrara , combatut de Sfantul Marcu Eugenicu , sinod care a dus la pierderea Constantinopolului ( 1453) si caderea grecilor sub turci vreme de peste 470 de ani .
    8)Anul 1642 SINODUL DE LA IASI TINUT DE ORTODOXI ( Sf Petru Movila , mitropolit al Kiev ului , mitropolitul Moldovei Sf . Varlaam si mitropoliti greci , trimisi ai patriarhiei de la Constantinopol ), contra prozelitismului catolic si protestant in Ardeal .
    Azi in Europa nu se tine cont de RECIPROCITATE . Cu viclenie , catolicii inchiriaza locasurile lor goale , ortodoxilor , iar pe teritoriul Romaniei cumpara locuri si devin proprietari datorita legilor permisive date de parlamentari tradatori si iresponsabili . Acest lucru a fost observat si de Sfantul Nicolae Velimirovici , ca metoda de prozelitism , a tras de maneca pe sarbii parlamentari din perioada interbelica , impreuna cu patriarhul Gavril , nelasand pamantul tarii aparat cu atatea jerfe de sange si prin atatea razboaie , sa fie instrainat .
    Azi ca exemplu negativ vedem la Husi cum in cartier ortodox de sute de ani , ne-am pomenit din 2015 cu locas catolic construit din senin . Daca se dizolva UE sau Romania iese din aceasta megalo organizatie , preotii ortodoxi chiriasi in Vest , vor pleca de acolo iar catolicii deveniti proprietari in Romania , raman cu proprietatea noua in statul Roman ,prin locasul de cult nou intemeiat , vor consolida prozelitismul lor.
    Sarbii si-au aparat teritoriul stramosesc aparat de stramosii lor , de atatea generatii jerfitoare. Romanii ( Moldoveni , Munteni , Ardeleni ) au si ei teritorii stramosesti , imbibate de sangele generatiilor jertfitoare, GENERATII care ni l-au predat ca o mare responsabilitate , la pachet cu limba romana si credinta ortodoxa .
    Ce vedem azi , este un act de tradare , atat a credintei ortodoxe cat si a pamantului stramosesc ,prin vanzarea lui la straini , de catre politicieni tradatori , dar si cu concursul clericilor tradatori , de credinta si neam , acoliti ai papei .
    Un mic mesaj celui care l-a invitat pe papa , germanul presedinte al Romaniei :
    ” Germani , zambiti ! /Intr-o Germanie noua , sunt uniti .
    Romani mahniti / Intr-o Romanie noua , cu Moldova rupta-n doua ”
    In vara anului 2018 , peste 1000 de tineri dornici de unire , au plecat pe jos pe traseul Chisinau- Iasi – Bucuresti , peste 550 de km , cu gandul de a fi primiti in capitala Romaniei de presedintele tarii , de origine germana . Acesta , in ziua respectiva cand ei au sosit in Bucuresti , a plecat la Sibiu si apoi in Spania , sa bea un snaps cu regele , ignorandu-i pe acestia .
    Observatie pentru o minte lucida : In Germania, pentru calitatea aerului necesar vietii plamanilor , exista legi puse in practica care opresc taierea copacilor si eliminarea masinilor poluante cu motoare diesel . In Romania se gazeaza calitatea aerului necesar vietii plamanilor prin faptul ca se macelaresc padurile cu utilaje si firme germane ( drujbe stihl ) si se aduc harburi de masini cu motoare diesel din Germania .
    Inainte ( ieri) era proverbiala corectitudinea germana , ca oameni de cuvant .
    Azi (anii 2016 -2018)este cunoscuta megafrauda firmelor auto germane (VW , Porsche , Mercedes , Audi …) in toata lumea , fraude de sute de mild de euro .Iata cum au ajuns germanii cunoscuti ca hoti in toata lumea ( cu peste 20 de milioane de masini viclene )Iar justitia europeana trece sub tacere aceasta mega hotie , devine justitie pagana care raspandeste nedreptatea si incurajeaza hotia in spatiul european , inclusiv in Romania .
    Nota : La sfarsitul sec IV , Iulian Apostatul ( coleg la Atena cu Sf Vasile Cel Mare si Sf Grigore Teologul ) a facut o intelegere cu cei decazuti din lumea nevazuta ca sa il ajute sa ajunga imparat . Acei demoni i-au pus conditia restaurarii paganismului in Imperiul Roman .
    Azi in Europa unita se simte mult paganism , contrar legilor crestine .
    Tot la nivel european s-a sters datoria de sute de miliarde a grecilor , ceea ce este in contradictie cu mentalitatea crestina , iar grecii au fost presati ca in Constitutia lor sa li se vare pe gat legi contrare lui Dumnezeu (asa zisele casatorii b+b sau f+f ), fiind tara cu veche traditie Sfanta Ortodoxa , Se sfideaza de catre Bruxeles, capitala babiloniei europene , acest lucru devenind periculos .
    In urma cu doi ani , politicienii PSD au pus la Ministerul Dezvoltarii care avea un buget de peste 20 de miliarde euro , ca ministra pe musulmanca Shaideh , care ulterior fusese refuzata de presedintele german ca prim- ministru . Aceasta cand s-a vazut la Ministerul Dezvoltarii , i-a oferit din sudoarea Romanilor 20 mil de euro , locasului de cult din Sibiu , reformat , unde se inchina presedintele german , pentru restaurare . Iata ce fac sub ochii si nasul ortodoxilor romani , ignorand sudoarea lor , cei aflati la putere si cu borcanul de miere pe mana , sfideaza ortodoxia si osteneala acestui popor .
    Fostul prim-ministru ateu din PSD , Ponta impreuna cu fostul presedinte Basescu au semnat pentru infiintarea si construirea unei moschei musulmane la Bucuresti apoi au avut tupeul sa se duca in gradina Maicii Domnului , la Sfantul Munte Athos .
    Cand era presedinte al Romaniei , Basescu s-a dus in Sfantul Munte si s-a intalnit cu muncitorii de acolo zicandu-le : “Stati aici ,ca in tara e jale”, indemnadu-i sa lucreze pentru valuta , iar jalea din tara se datora in principal si lui care conducea in acea directie jalnica tara .
    Iar Ponta s-a dus in luna mai 2019 si el in vizita ca turist in Sfantul munte , inainte de alegeri ( 26 mai ).
    Noi romanii am avut domnitori cu viata alipita de Dumnezeu ( Mircea Cel Batran sec XIV avea sfetnic sufletesc pe Sf Nicodim de la Tismana , Stefan Cel Mare sec XV avea pe sfantul Daniil Sihastru , Mihai Viteazul avea pe mama sa Monahia Teofana , Domnitorul Vasile Lupu sec XVII , Sfintii Martiri Brancoveni ucisi pentru ortodoxie sec XVIII , Sfantul Calinic de la Cernica sec XIX indruma domnitorii T. Rom . iar poporul asculta de Ortodoxie .
    Azi , printisorul modern venit din Anglia in Ardeal este alipit de castelul lui dracula .Iar politicienii nostrii ridiculizeaza prin acest fapt , istoria si credinta romanilor , lasand sa se propage mentalitatea vampirismului , atat la noi cat si in spatiul european . Tinerii nostri se duc pentru bani in spatiu anglican . Alearga in spatiul european dupa euro-centi tipariti de matritele celor care dirijeaza politicile europene , in profitul lor , si dauna noastra .
    In lumea Occidentala , cu 50 de ani in urma s-a propagat ideea limitarii familiei la 1 sau 2 copii, ca sotii sa aiba timp sa se distreze , sa mearga la stadioane , la spectacole … in concedii la munte sau la mare , coborind viata la mentalitatea raiului pe pamant , fara Dumnezeu .
    Anii au trecut si acele generatii s-au trezit imbatranite , neavand cine sa ii ajute la batranete pentru ca copiii lor au preluat aceeasi mentalitate . S-au trezit cu un gol care trebuia umplut cu alte persoane tinere , aduse din tarile fost-comuniste, care sa faca aceasta lucrare de ingrijire a batranetilor lor . In timp ce stadioanele si salile de spectacole sunt pline cu tinerii lor , care ar trebui sa-si ingrijeasca proprii parinti , preferand distractia lasa aceasta povara pe tinerii straini care parasesc batranii parinti din tarile din care provin , lasand un gol in aceste tari, provocand instrainarea , dezbinarea familiilor sarace , neingrijirea batranilor din aceste tari sarace .
    Tarile Vestice profita de cele peste 4 milioane de oameni vigurosi ai generatiei tinere iar Romania nu poate da inainte cu pensionari si copii ramasi acasa din cauza ca politica tradatoare si politicieni iresponsabili au facut in asa fel incat sa nu mai fie fabrici si locuri de munca in tara lor , devenind aducatori de valuta depersonalizati si vanduti ca forta de munca ieftina.
    Aduceti oamenii in matca lor si in tara lor ortodoxa , revenind din acest babilon european , numai asa le sporiti oamenilor sansele la mantuirea sufletelor PRIN ORTODOXIE , IN UNA , SFANTA , SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA . Cuviosul parinte Iustin Parvu intareste acest cuvant prin cuvintele sale :” Sa stiti ca numai Hristos este salvarea ! si la Hristos nu se ajunge decat prin Ortodoxie !

    1. Bizantul a inceput sa se dezintegreze cu cateva sute de ani inainte de caderea Constantinopolului, datorita tradarilor si luptelor interne pentru putere care au balcanizat imperiul.
      In 988, prinţul Vladimir al Kievului trimite 6000 de varegi în ajutorul împăratului bizantin Basileios al II-lea. Se naşte odată cu ei faimoasa gardă de varegi de la Constantinopol (The Varangian Guard).
      Fondarea acestei gărzi, denumită adesea în surse garda Purtătorilor de Securi, a rezultat din neîncredere împăratului în propriile trupe de bizantini.
      https://www.historia.ro/sectiune/portret/articol/faimoasa-garda-de-vikingi-din-constantinopol

      1. Lupte pentru putere au fost si vor fi in orice oranduire. De la lupta pentru putere pana la caderea Constantinopolului e cale f lunga. Imperiul Bizantin era deja slabit din cauza ocupatiei de catre catolici din anul 1204 pentru aproape 60 de ani. A fost o lovitura grea pentru bizantini din care nu si-au mai putut reveni. Catolicii, in cei 60 de ani de ocupatie, i-au adus la sapa de lemn. Mai ales in acele vremuri, dupa jaful facut de cruciati, era foarte greu pentru un stat sa isi mai revina. Musulmanii au reusit sa patrunda in cetate prin aceeasi spartura din zid prin care parunsesera si catolicii in urma cu 250 de ani.Din motive financiare bizantinii nu au mai reparat complet zidul ci doar il carpisera.

    1. Lumea lu’ antihrist!Omul NOU,omul nascut,crescut,EDUCAT (educatie se face la puscarie) si hranit de antihrist.Astia sunt toti oamenii care s-au holbat la spurcaciunea de papa.Hristos a spus…sa nu ziceti la nimeni TATA pe pamant,ca Tatal vostru este in cerurui….dar noi NU ascultam de Dumnezeu ,ci mai mult de om.PAPA=TATA.La ce se inchina papa,la Sumuleu Ciuc,este o statuie mare cu o ,,zeita”,cu un drac si un copilas dezbracat in brate,are pe crucea (toiagul), care merge preaspurcatul o ,,aratare” rastignita/atarnata si deasupra ,,scenei” unde au facut ritualul/slujba draceasca e crucea lu baphomet.Am ajuns carpa dracilor.Iertare

  20. Cred ca Romania e cel mai mare dusman al planetei, in 1999(666) cand sa nascut antihrist, a pasit papa paul pentru prima data intro tara Ortodoxa, si dupa 20ani alt papa da startul ecumenismului fix de la noi… In viitor o sa ii se zica Catedrala Ecumenismului.

  21. semeni tulburare cetatene, multa tulburare…faci jocul cuiva sau cineva isi face jocul prin tine?! am “fugit” din Iasi in acest sfarsit de saptamana la Sfanta Manastire Petru Voda si cand i-am spus parintelui calugar care cu atata rabdare si dragoste ma primeste de fiecare data care este motivul tulburarii (fugii) mele a inceput sa rada…daca Bunul Dumnezeu ar fi Vrut ca Ereticul Suprem sa nu ajunga in Sfanta noastra Moldova, in Sfanta casa a Sfintei Cuvioase Parascheva, nu ar fi ajuns NICIODATA….dar se pare ca Bunul Dumnezeu mai si “atentioneaza”, Ereticul Suprem a pangarit Sfanta Moldova ptr. ca tu nu te-ai rugat indeajuns, ptr. ca eu nu m-am rugat rugat indeajuns, ptr. ca noi nu ne-am rugat indeajuns…nu mai stim sa ne rugam din suflet…s-ar parea ca este tot mai greu ca obstile monahale sa se roage cu ardoare daca noi mirenii ne rugam doar din buze…inima cetatene, inima este cea din care trebuie sa plece rugaciunea noastra…sa nu ne mai intereseze oamenii(monahi,preoti,ierarhi,semnatari,nesemnatari,pomeniti,nepomeniti,calugari din manastiri,calugari retrasi din manastiri), sa ne gandim doar la Domnul Nostru Iisus Hristos, sa-L Laudam,sa-I Multumim si sa-L Rugam si cu siguranta se va face Voia Lui ! Doame ajuta!

  22. Am o vecină în vârstă, văduvă de mulți ani și foarte credincioasă! Ea n-are Internet așa că stă mai toată ziua cu ochii în televizor, împletește…ca o femeie de 77 de ani! O mai vizitez că nu-i deschide nimeni ușa, copiii ei sunt plecați în America de 30 de ani! În prima zi a vizitei ereticului, m-am dus către seară să-i duc o cană de lapte fiert! Era de nerecunoscut; o durea capul îngrozitor, avea senzație de vomă…m-am dus fuga în casă și-am adus aparatul de tensiune, i-am luat tensiunea, era foarte mare dar avea medicamnete pentru ea! Mi-a spus că în timp ce ereticul spunea o rugăciune a simțit un pocnet în urechi și parcă i-a luat toată puterea dintr-o dată!
    Am liniștit-o cât am putut, se ruga și citea Psalmul 50 plângând.
    Ieri dimineață, m-am dus devreme să văd cum mai e….era în pat, tremura și plângea! Mi-a povestit cu mare greutate că nu doarme de la 2 noaptea c-a avut cel mai groaznic coșmar din viața ei; era tânără, copilă și tatăl ei se culca cu ea, iar ei îl plăcea asta! Menționez că tatăl ei a fost preot! Biata femeie, am zis că moare, m-a pus să sun preotul să vină s-o împărtășească! Ce-o fi vorbit cu el că s-a liniștit cât de cât, dar pe mine m-a marcat chestia asta rău de tot!
    Și nu cred în farmece, misticisme sau snoave! Cred doar în Bunul Dumnezeu!

    1. Sa luam aminte la puterile “stăpânitorilor întunericului acestui veac” asupra mintilor oamenilor, dar sa nu uitam ca “lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”

      “sporește în mine belșugul iubirii Tale care vine din înțelegerea Celui Răstignit, strânge gândirea mea înăuntru cu tainele ascunse pe care le poartă Crucea”
      https://doxologia.ro/rugaciuni/rugaciune-sfantului-isaac-sirul-pentru-sporirea-iubirii-unirea-cugetului-cu-dumnezeu

  23.  http://www.cuvantul-ortodox.ro/sfintii-marturisitori-ardeleni-familia-ortodoxa-greco-catolicism-uniatie-bukow-pilde-marturisire-ortodoxie-constiinta-dogmatica/

    http://www.vistieria.ro/carti/istoria_romanilor/uniatism_ds.pdf

    Sf. Mucenici si Marturisitori ortodocsi din Ardeal ca urmare a imperialismului papistas :

    Pe (†21 octombrie – Sf. Cuv. Marturisitori : Visarion si Sofronie, Sf Mc. Oprea, Sf. Preoti Marturisitori Moise Macinic din Sibiel si Ioan din Gales;
     
    Pe (†24 aprilie – Sfintii Ierarhi Ilie Iorest Simion Stefan si Sava Brancovici mitropolitii Transilvaniei Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures;

    Pe († 12 noiembrie – Sf Mc. si Marturisitori Nasaudeni :  Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu;

    “Unia este un lup răpitor de suflete în piele de oaie. Unia este veninul aducător de moarte, în chip de miere, ce pierde sufletele. Unia estemlădiţa înainte-mergătoare a antihristului, ce ademeneşte cu măgulire pe cei mai neştiutori întru pierzanie. Unia este prăpastia iadului pentru cei ce nu au parte de cuget. Unia este Iuda, ce cu linguşitorul sărut a vândut Credinţa Pravoslavnică”- Sf. Paisie de la Neamt.

    Adica… imperialismul catolic la 1700 face ravagii in Transilvania, martirizand poporul ortodox majoritar… inseland si siluind o parte din popor   cu uniatia zisa greco-catolica…
    Peste doua veacuri, dupa 1948,  urmasii siluitorilor, sant siluiti la randul lor de  imperialismul ateu bolsevic comunist…
    Dupa aproape 70 de ani, in anul Domnului 2019, imperialismul globalist  neomarxist occidental iudeomasonic, reprezentat si promovat cu simt de raspundere de occidentul “civilizat” papistas, prin apologia migratiei fara limite a  amestecarii babilonice a neamurilor,  proclama ca martiri pe urmasii siluitorilor poporului nostru din Transilvania de la 1700,  pentru ca au  fost siluiti la randul lor de comunistii atei, sub pretextul  ca nu vor sa treaca la ortodoxie!
    Concluzia imperialismelor occidentale : cu ce siluire siluiesti, cu aceea vei fi proclamat “martir” in noul imperialism neomarxist  comunist iudeomasonic !

  24. apropos, dar de tema “canonizarii” celor care au patimit in inchisorile comuniste, care iata e “posibila” la eretici, numai la cei in dreapta credinta daniel le refuza canonizarea, cine mai vorbeste acum dupa ce a si fost facuta de papa? Daniele ce mai astepti? Te faci de toata jena. In toate te-ai dat asemenea papei si l-ai laudat, numai la canonizari NU. Zici ca esti jurat pe stramb (acum ar fi un prilej f bun, deoarece nimeni cand s-a facut canonizarea la catolici n-a manipulat cu zoaie gen extremisti, legionari, ae fi culmea daca s-ar “incepe” ceva si la noi, sa zica acum ceva de genul ..)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button