X

Papa Francisc în România. Reacțiile cititorilor OrtodoxINFO

papa-vestmant-fata
papa Francisc la plecare spre România din aeroportul din Roma

Ereticul papă Francisc a ajuns până la urmă în România, deși mulți dintre noi ne-am exprimat dezacordul pentru vizita capiștei ereziei papistașe pe pământ ortodox, apărat cu jerfta multor sfinți mucenici și eroi. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru a surprinde toate detaliile și mesajele ascunse sau mai puțin ascunse (căci papa este aici pentru a înșela cât mai multe suflete) generate de această vizită vă rugăm să postați la rubrica comentarii impresiile voastre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

153 comentarii

    1. Mai lasa-ne cu Basilica si cu Antena 3 (care transmite in direct dar este de un ecumenism gretos pentru ca Gadea, ca penticostal, nu intelege prea multe).

      Astia n-au avut un cuvant de spus nici la referendumul de duminica trecuta cand oile au votat impotriva iertarii (prima intrebare se referea la INTERZICEREA amnistiei si gratierii). Pai cum mai poate sa spuna acum un semnatar cu “da” rugaciunea Tatal nostru? “….si ne iarta noua greselile noastre precum si NOI IERTAM …” daca noi tocmai am votat ca iertarea sa fie interzisa prin constitutie?

      Am auzit la la Catedrala Neamului vor sa spuna impreuna Tatal nostru. Intr-un fel este normal daca nu inteleg ce inseamna aceasta rugaciune fapt dovedit cu prisosinta prin lipsa de atitudine fata de intrebarea antihristica de la referendum.

      1. @Andrei, dvs confundati
        (A) iertarea celui ce v-a gresit dvs personal (caz in care puteti acorda iertarea dvs), cu
        (B) iertarea pe care numai Dumnezeu o poate acorda, cand dvs nu sunteti victima: cand o fetitza de 8 ani e violata si asasinata, dvs va arogati atributul “iertarii” criminalului ? Ce cadere aveti ?
        Pr.Steinhardt explica f.f.clar aceasta confuzie ( A vs. B ) si calea dreapta.
        Si Pr.Arsenie Papacioc subliniaza acelasi lucru: “pedeapsa cu moartea ( in cazul B – n.n.) e necesara pt apararea corpului social”…
        Dvs credeti ca eliminarea pedepsei cu moartea, in 1990 s-a facut din ratiuni crestine / de compasiune, sau pt a proteja genocidul impotriva poporului roman, tradarea de patreie fara urmari, si distrugerea economiei nationale, fara limite ?
        PS. comentariul meu nu are legatura cu referendumul…..

        1. Unde dai si unde crapa. Tu stii ce spui acolo …

          Mantuitorul ne-a invatat sa iertam iar noi votam sa interzicem prin lege iertarea? Prima data NOI ca oameni trebuie sa iertam asa cum si sfintii din inchisorile comuniste si-au iertat tortionarii.

          Aici vorbim de iertarea omeneasca. Nu de altceva. NU ne substituim Domnului, singurul care poate ierta pacatele.

          Retine ca atunci cand ne cerem iertare cuiva acela raspunde “Domnul”. Adica eu ca om te-am iertat (iti acorda iertarea omeneasca) dar face apel la Dumnezeu pentru ca numai El poate sa ne acorde cu adevarat iertarea pacatului de care ne-am facut vinovati.

          Semnatarii cu “da” la referendumul de duminica se fac partasi la instituirea unei legi antihristice prin care se va interzice iertarea simpla omeneasca cum este, spre exemplu, gratierea ce poate fi acordata de catre presedintele tarii.

          Stim bine ca oamenii ajung sa fie condamnati de catre alti oameni in urma unor declaratii/probe date de alti oameni samd. Un proces lung si dificil in care uneori s-au putut strecura erori dupa cum s-a dovedit in atatea cazuri in istorie. Gratierea apare ca o ultima sansa la libertate fie pentru cineva care a fost condamnat pe nedrept, fie pentru altcineva care are o boala intr-o faza terminala sau cate si mai cate.

          1. Amnistia si gratierea nu sunt iertare crestina, sunt proceduri legale ale justitiei omenesti. Pe corupti (care ucid indirect sute, mii de oameni) ii iertam si le dorim pocainta, in schimb pedeapsa lumeasca trebuie sa si-o execute pt binele poporului si spre descurajarea altora ca ei. Cine sunteti dvs. sa dati sentinte ca cineva “s-a facut partas” la nu stiu ce pacat antihristic? Nu vedeti ca ne sufoca hotia de pretutindeni…

          2. ” precum si noi iertam gresitilor NOSTRI ”

            deci rugaciune “Tatal” nostru se refera la cei ce ne-au gresit NOUA,, PERSONAL. Nu colectiv.
            Mai cititi va rog inca o data ce v-am explicat f.f.clar.

            O eroare JUDICIARA la care va referiti nu poate fi reparata decat TOT in mod JUDICIAR, prin anularea JURIDICA a VERIDCTULUI ERONAT, pe BAZA PROBELOR, NU PE BAZA “milosteniei” din Tatal nostru.

            Imi e teama ca nu intelegi ce scriu, deci orice dialog du DVS e COMPLET INUTIL …….. Voaimdoar sa nu smintiti si pe altii cu aberatiile dvs. Accept o tertza parere COMPETENTA / VERDICT cu mare deschidere

          3. @VVictor

            Intoarce-o cum vrei insa iertarea este o valoare fundamentala a crestinismului. La referendum s-a votat ca unele dintre formele iertarii (amnistia si gratierea) sa fie interzise prin lege.

            Oricum te contrazici singur. Spui ca o eroare judiciara poate fi indreptata tot prin mijloace judiciare. Pai amnistia si gratierea ce sunt? Nu tot niste instrumente judiciare?

            Nimeni nu spune sa nu ai toleranta zero fata de anumite fapte care submineaza societatea insa pedeapsa se da intotdeauna spre indreptarea omului iar nu spre distrugerea lui iar un popor care voteaza interzicerea actelor de clementa judiciara nu poate fi decat barbar la fel cum este si cel care accepta pruncuciderea prin lege. Sau si asta o fi bine pentru ca Basilica nu vorbeste despre acest subiect?

            Iar cei care sunt de acord cu legea avortului nu se fac oare partasi la crimele savarsite prin avort? Dar daca ar fi votat direct, cu manuta lor, spunand “da” si semnand pentru legea avortului? Nu ar fi un pacat ce ar trebui spovedit?

            Sigur ca puterea de indreptatire a omului este nelimitata insa uite ca ajungem sa ne pierdem orice urma de sensibilitate si omenie chiar.

            Iertati

          4. > “Intoarce-o cum vrei insa iertarea este o valoare fundamentala a crestinismului. La referendum s-a votat ca unele dintre formele iertarii (amnistia si gratierea) sa fie interzise prin lege.”

            Reclamatiile privind “intoarce-o” trebuie sa i le adresati autorului: Pr. Steinhardt. Va urez succes !!! Ar fi preferabil insa sa mai si cititi ce a explicat Pr. Steinhardt … iar eu DOAR am citat ….

            >”Oricum te contrazici singur. Spui ca o eroare judiciara poate fi indreptata tot prin mijloace judiciare. Pai amnistia si gratierea ce sunt? Nu tot niste instrumente judiciare?

            O eroare judiciara poate fi indreptata judiciar DOAR in cauza acelui dosar, nu aiurea, asupra altor 10 000 de dosare, cu care eroarea NU ARE NIMIC in comun, cum are AMNISTIA. Amnistia inseamna sa eliberezi 10 000 de criminali, doar ca sa ii faci scapati pe colegii de jaf din partid ( 3 sau 4), iar din cei amnistiati, un procent imens comit violuri, crime, talharii, si ajung imediat inapoi. E un fat cunoscut . Sper ca intelegeti in final, ca nu ma contrazic.
            Iar gratierea e inutila, daca Justitita e Justitie, si nu IN-Justitie…. Daca refuzati sa cititi Pr.Steinhardt si il acuzati la infinit ca “o intoarce”, nu am cum sa va ajut…

          5. Bun, se pare ca facem progrese. Ai ajuns sa nu mai contesti ca o societate normala ar trebui sa aiba la baza valori crestine, una dintre acestea fiind iertarea.

            Acum ai intrat intr-un domeniu pe care este evident ca nu-l intelegi deloc. De ce comentezi aiurea? Documenteaza-te te rog cum au aparut amnistia si gratierea. Vei vedea singur ca a fost o necesitate fie pentru a indrepta erori (ex. la schimbarea unui regim politic sunt amnistiati detinutii politici), fie pentru a marca prin clementa un eveniment din viata poporului (ex. 100 de ani de la unire dar la noi nu s-a dat pt ca nu suntem o tara normala), a rezolva anumite probleme (ex. supra-aglomerarea inchisorilor) etc.

            Tu sustii contrariu folosind ca exemplu o situatie cand un astfel de instrument judiciar este folosit gresit insa faptul ca poate fi utilizat abuziv nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la el.

            Dupa cum cred ca stii societatea noastra este puternic antagonizata in prezent tocmai din cauza ca am trecut printr-o perioada grea de politie politica in multe situatii mult mai rea decat cea a anilor 50. Printre nenumaratele abuzuri comise (inclusiv probe masluite, inregistrari trucate s.a pe care nici comunistii nu le foloseau) s-a numarat si cel de intocmire a unor completuri de judecata alese pe spanceana prin adaugarea la lege tocmai cu scopul de a avea in anumite dosare judecatori aserviti de cele mai multe ori prin presiune si santaj. Problema este extrem de grava asadar. Ce te faci cu o multime de oameni judecati de complete nelegale? Iei judecata de la inceput dupa ce unii deja s-au saturat de inchisoare sau chiar au murit acolo ori dai o amnistie ca sa iasa toti care au fost intr-o astfel de situatie?

            Stiu ca ti se pare normal ca al treilea om in stat sa fie aruncat in puscarie 3 ani si jumatate pentru o gainarie si cu fortarea legii (la dosar nu exista probe ci doar o marturie iar prejudiciul a fost achitat – oricum o suma f mica) dar nu uita ca pana si adversarii lui realizeaza ca aceasta pedeapsa este o condamnare politica. In conditii normale ar putea solicita gratierea cu sanse reale de reusita.

            Crede-ma ca un popor caruia ii lipsesc sentimente simple si umane gen mila, empatie, compasiune si se bazeaza numai pe ura nu face decat sa faca lucrarea celor din intuneric si se condamna singur in fata istoriei si a lui Dumnezeu.

            Inchei aici mica polemica si trag nadejde ca Domnul te va lumina ca sa intelegi niste lucruri atat de simple dar si atat de importante pentru un crestin viu.

      2. Au spus separat Tatal nostru. Fiecare la randul lui. PF-ul a subliniat ca le-a facut hatarul cu rugaciunea pentru cele peste 400 de biserici papistase pe care le-au dat ortodocsilor romani pt a sluji in ele.

        Trebuie sa recunoastem ca a fost destul de rezervat si a fost atent sa ramana intr-o atitudine binevoitoare dar la un nivel minimalist. Mai exaltati au fost comentatorii de la Basilica.

      3. Toata discutia asta e inutila. Ce daca se interzice amnistia si gratierea? Cate persoane condamnate pentru coruptie amnistiate sau gratiate cunoasteti? Nu e mai eficienta inchisoare cu suspendare, executarea pedepsei la domiciliu sau legea care i-a transformat pe toti “nu stie sa vorbeste corect” in autori de carti? Asta a fost un fel de hai sa ii facem pe fraieri sa ii dea jos pe ai lor ca sa ii punem pe ai nostrii. Acu’pe bune, fraierii care urla ciuma rosie sunt copii fraierilor care ii aplaudau pe minerii care curatau Piata universitatii de aia pe care partidele istorice ii plateau cu droguri si dolari. Si toti astia care se lupta sa smulga resursele noastre din ghearele multinationalelor, sa ii aduca inapoi pe romanii plecati etc sunt aia care au vandut/cedat resursele respective si din cauza carora romanii au plecat unde au vazut cu ochii. Dar ca sa citez pe unul care nu mai poate de grija noastra”O natiune isi poate pierde teritoriul, populatia, capitala si armata, dar ramane vie cat timp e intrupata de Parlament” https://www.hotnews.ro/stiri-politic-21735151-tariceanu-natiune-isi-poate-pierde-teritoriul-populatia-capitala-armata-dar-ramane-vie-cat-timp-intrupata-parlament.htm
        Si chiar daca a vrut sa faca trimitere la un moment anume din istoria noastra, daca te uiti la parlamentarii actuali, cred ca nu ar fi o idee rea sa ne gandim toti romanii ramasi pe unde am putea sa emigram. Asa s-ar face loc si pentru cei 500.000 de pakistanezi

      4. Tu trebuie sa ierți greșelile aproapelui! Dacă crezi că ceilalți au greșit, iarta-i! Nu asta pretinzi că spui? Din cate vad te dai creștin pe bloguri dar ești de fapt un om care nu știe de ce spune Tatal Nostru. Am sa te rog să mai citești, eventual să vorbești cu un sfânt părinte.

    2. Nu mi-am dorit să vina in Romania .Cunosc dogmele si canoanele crestine dar asa zisi preoti crestini nu respecta nimic din canoanele apostolice lasate de sfinti parinti .Nu se mantuiesc ei dar nici nu spun adevarul oamenilor (de caderea lor in erezie )si astfel nu se vor mantui nici ei dar nu ii lasa nici pe alti să se mântuiască.Vai de ei ca au paraginit via Lui Hristos .Calauze oarbe care au strecurat tantarul si au înghițit camila.Ei curata partea de dinafară a paharului si a blidului iar inauntru putregai .

    1. Un astfel de mesaj i se putea adresa daca Papa venea într-o vizită particulară la domnul Klaus Iohannis, persoană fizică, acasă. Ştiind că se află în fruntea unui popor ortodox, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI Klaus Iohannis ar fi putut evita expresia ,,Sper sa rămaneți cu noi”. De ce? Ne creează nouă, ortodocşilor, impresia că nu prea îi pasă de noi, că lucrurile sunt cam aranjate şi că în numele nostru îi cerşeşte Papei favoarea de a rămâne cu noi! Cum altfel ar putea ,,rămâne cu noi” dacă nu prin unirea dintre ortodocşi şi catolici?

      Cine îl cheamă să-l cheme în numele confesiunii din care face parte sau în nume personal, nu în numele ortodocşilor. Cine l-a delegat pe preşedinte să vorbească în numele ortodocşilor? Are competenţe să i se adreseze ca unui şef de stat. Atât.

      1. Eu zis sa cititi constitutia si legile Romaniei.
        In Romania sunt recunoscute oficial 18 culte.
        Presedintele e al tuturor

        1. Vrednicilor frati redactori, am sa va rog sa imi fiti iertatori, dar nu ma pot abtine sa nu raspund la interventia nemaipomenita de mai sus:
          1) Presedintele e al tuturor sarmanilor de imbecili gangavi care habar n-au pe ce lume sunt si care l-au votat cu elanul drogatilor complet inrobiti de prin distopiile lui Aldous Huxley, ca si cum ne-ar fi o mare bucurie marioneta aia manjita luterana. Al celorlalti care au inca intelegerea si gandirea limpede nu este, ca n-au nevoie de un asemenea trepadus antihristic.
          2) Nu conteaza atat al cui e presedintele, cat al cui e papa, si anume al celui dintai incepator al urii si minciunii, tatanele nevazut al tuturor ereticilor si megalomanilor.
          3) N-are nici o legatura vizita lu cipilica alba sfantul scaun moale si apos cu cele n-spe culte recunoscute in Romania. El vine ca sa propovaduiasca minciuna si falsul grosolan, si sa fie aclamata putoarea lui drept ce nu e, adica drept pretins ”sfant parinte de biserica sora/nepotzica/verisoara de ordinu 4”, lucru pe care in nici un caz nu si-l poate permite in virtutea nu stiu caror culte recunoscute (intr-o constitutie scrisa si aia de te doare capul).
          4) Superb raspunsul domnului Niculescu de mai jos!!!

          Inca o data, imi cer iertare pentru forta mesajului, dar continutul lui consider ca e drept socotit.

        2. Al meu nu e,al celor care. au votat referendumul pentru famulie nu este,al lui Dragnea Liviu nu e si nici al victimelor neosecuritatii iudeo-masonice nu e.
          Este al celor care fura vånd,,inchid,bat,injura,manifesteaza agresiv si al celor care dorm imbatati de privilegii.

      2. “Ne creează nouă, ortodocşilor, impresia că nu prea îi pasă de noi, că lucrurile sunt cam aranjate”

        Nu este doar o impresie, ci o realitate planuita de vreo 20 de ani. S-ar putea sa nu ramanem cu Transilvania, daca nu ne purtam frumos cu personajul…

        1. Chiar crezi ca ne premiaza cineva daca suntem cuminti? Eu cred ca o sa zica “ce hartie igienica faina”

  1. Buna ziua si Doamne ajuta!
    Acesta este numarul meu de telefon 0741 537 644 Vreau sa creez un grup pe whatsap si sa fim in fiecare zi tot mai multi acolo,in fiecare zi acolo sa postam, sa comentam sa ne ajutam sa fim ca fratii intr-o comunitate! E de-a dreptul strigator la cer ce se intampla in zilele noastre, daca stam indiferenti vom ajunge sa acceptam multe erezii!
    De ce doresc sa ne adunam intr-un grup?! Pentru ca suntem satui de mesaje fara rost, e nevoie de fapte, sa ne organizam, a venit vremea cand trebuie sa facem ceva concret! Hai sa creem o comunitate pe care nimeni sa nu ne-o dezbine! Va astept!

    1. Unii nu au whatsap si nici nu vor sa aiba, din motive pe care nu are sens sa le mai dezvolt acum aici. Recomandarea mea este tocmai sa va procurati telefoane cat mai simple, max.3G. Cum ar fi Nokia 3310, de exemplu.

      1. WhatsApp este securizat prin criptare integrală. Înseamnă că, cel puțin în teorie, nimeni nu poate citi mesajele, cu excepția participanților la conversație. Cei care nu vor să aibă WhatsApp nu doresc să aibă smartphone, o idee foarte bună. Însă cei care oricum au ar putea să se folosească de această tehnologie.

        1. Poate citi mesajele toata lumea. Un agent infiltrat poate intocmi o lista cu ce a zis fiecare, cu numarul de telefon si eventual cu numele complet si alte date cu caracter personal atasate, si o poate face publica. O idee foarte proasta. Se poate folosi http://discordapp.com ce nu necesita telefon, instalare, inregistrare, decat optional.

  2. Cand a coborat din avion,a dat mana cu joianis,cu nevasta-sa,cu altii,si…singurul cu care s-a pupat a fost inalt preane.fericitul nifon.Mai vreti alte dovezi despre ce ne asteapta?!Mai bine morti decat ecumenisti!

  3. Pe radio Trinitas i se aduc osanale ca pe timpul tovarășului.Zici că a coborât Dumnezeu pe Pământ. Ba se face chiar un discurs inchizitorial, celor ce refuză dialogul cu cea ce reprezintă papalitatea.Cică nu ar fi ancorați în ortodoxie.

      1. Sa nu ne pripim! Daca atacam si singura televiziune ortodoxa, unde ajungem? Dar, dati-mi amanunte, ca sa stiu de ce ati postat asa ceva !

        1. În prezent nu există nicio televiziune ortodoxă.
          Există acest portal. Este cu adevărat ortodox!

        2. Televiziune ortodoxa? Dar a te impotrivi rugaciunii Tatal nostru este ortodox? Nu cred.

          Baietii astia ortodocsi n-au scos un scancet despre batjocorirea acestei rugaciuni duminica trecuta la referendum cand s-a votat explicit INTERZICEREA IERTARII.

          Daca noi cerem interzicerea iertarii prin constitutie cum mai putem cere iertare a randul nostru? Culmea, ca asta contrazice inclusiv prevederile unei alte legi antihristice “Conventia Europeana a Drepturilor Omului”. Pana si aia, asa antihristica cum este, intelege ca gratierea este un drept al omului. Basilica a avut, ca de obicei desigur (la fel ca in cazul vaccinurilor s.a.), o atitudine politic corecta.

          Despre ce vorbim asadar?

          Dragnea plateste cu puscarie grea greseala de a spune ca n-are nimic impotriva intrebarilor insa milioanele care au spus “da” cum vor plati?

          1. Va rog cititi mai sus comentariul la confuzia dvs………………

    1. Vai de noi si de tara noastra…Cum sa ne mai rabde Bunul Dumnezeu…Doamne nu ne lasa,Maica Sfântă roagă te pentru noi…asa meritam daca ne am lăsat furați de vise europene… Groaznic!!

  4. Sa plece cat mai repede! In mod clar toti ierarhii BOR au tradat, si asta se va vedea mai tarziu. O greata mare ma cuprinde cum Ciolanis il primeste pe papa dar a dat cu flit referendumului.

  5. Oare daca Iisus ar veni in Ro, asa cum vine papa acum, s-ar face toate aceste pregatiri? Nu, L-ar rastigni inca o data pe Mantuitorul,pt ca spune adevarul. Dar pe papa il primesc ignorantii si inselatii, deoarece spune numai minciuni si erezii. Fie ca Domnul sa ne apere credinta!

  6. La catedrala nationala, acolo unde ecumenistii se vor ruga astazi impreuna, corul catolic e deja in interior si face pregatiri intonand imnuri papistase !

  7. propaganda tv / mainstream legata de vizita papei imi face greata.
    papa – ca si personaj – in atitudine si discurs este un om fals.
    discursul “european” al lui iohannis este manipulativ.

    la Bucuresti s-au intalnit un tradator si un eretic… trist si dureros.

  8. Am văzut vizita Papei pe un post de televiziune din Italia Rai 3 se poate verifica , prezentarea stirilor la amiaza , in care prezentatorul spunea clar ca Papa vizitează Romania dar in special Transilvania o zonă mai catolică a României și citez” o zonă mai mult maghiara decat romana.”Teziti- va Români.

    1. 13:28, dar cum crezi mataluta???? Ca dorm in papuci,???? Stiu pt ce a venit inainteamergatorul antihristului: pt legitimarea Ardealului ortodox romanesc ca fiind unguresc ….asa ca Adio Ardeal !!!
      Tu cand vii definitiv in patria muma???? sau vrei sa ramai definitiv Acolo printre straini pt totdeauna????????????

  9. Doamne ajuta,

    Ioan 5:44

    Eu am venit în numele Tatălui Meu şi voi nu Mă primiţi; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veţi primi.

    Cum puteţi voi să credeţi, când primiţi slavă unii de la alţii şi slava care vine de la unicul Dumnezeu nu o căutaţi?

    Mantuire

    1. La Cluj la teologie predă părintele Stelian că ecumenismul e bun. Deci studenții sunt spălați la creier de exact dușmanii dreptei credințe.

    2. [19 mai 2019] Radu Preda, președintele executiv al IICMER, a fost hirotonit preot – ActiveNews.ro
      ( ActiveNews.ro = ECUMENIST+SECURIST )
      Radu Preda, președintele executiv al IICMER, a fost hirotonit preot, duminică, după Sfânta Liturghie desfășurată la Munchen, de către IPS Serafimm, episcopul Germaniei. Radu Preda a făcut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (1991-1995), urmând apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris și Roma. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. De asemenea, este director fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale și Interreligioase (INTER),
      […] Din martie 2014 a devenit director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.Este autorul unor cărți precum „Jurnal cu Petre Țuțea”, ”Semnele vremii. Lecturi social-teologice”, ”Comunismul. O modernitate eșuată”, ”Cultura dialogului. Pledoarii & exerciții” .


      [ comentariul urmator a aparut in articolul de mai jos: “Radu Preda – un teolog bursier care nu are dimensiunea istoriei şi suferinţei”]
      Marno / 23 Jun 2015 10:49am # Cateva adaugiri:
      – as vrea sa vad CV-ul complet al lui Radu Preda. Nimeni nu stie nimic despre acest individ, cine e ma-sa, tat-su etc– as vrea sa aflu cum a ajuns el la 20 de ani sa publice la Humanitas carti despre Tutea? [ un fel de Marian Munteanu, de aceeasi extractie SECURISTA ] – sa ne amintim ce spunea despre el IPS Bartolomeu: “Stii ce face Preda asta, draga frate? Intra in Mitropolie, se pierde pe coridoare, apoi se ascunde la WC vreo jumatate de ora, dupa care iese si da declaratii deja aranjate presei despre cum a stat cu mine si ce “sfaturi” mi-a mai dat! Iar cand ies se lipeste de mine, in fata camerelor, ca o capusa! E de o neobrazare infioratoare! L-am alungat de mult de aici!” – Parintele Bartolomeu Anania, Florii, 2008


      Radu Preda – un teolog bursier care nu are dimensiunea istoriei şi suferinţei
      […] Cu acest pedigree ideologic originar, mai degrabă neo-comunist decât creştin ortodox, Radu Preda oferă un interviu publicaţiei Activenews, [..] nu are nici cele mai vagi şi elementare cunoştinţe despre istoria naţională recentă şi a mişcării naţionalist-creştine interbelice, în speţă Mişcarea Legionară. [..] Radu Preda se face că nu ştie că majoritatea celor care au luptat cu arma în mână în munţi şi s-au sacrificat în puşcăriile comuniste au fost legionari. E o realitate istorică indubitabilă, chiar şi pentru un „propagandist”, pardon editorialist de la „Adevărul”, fosta Scânteia. Insidios, Radu Preda introduce un neadevăr cu seninătatea unui popă catolic iezuit, care vorbeşte de schismatici. „Mișcarea Legionară a avut o latură criminală. Trebuie însă stabilit dacă era parte a doctrinei fondatoare sau a fost opera unor indivizi în anumite momente. Nu am citit toată doctrina legionară. Nu mă pot pronunța. Dacă scrie undeva negru pe alb `Cine nu e cu mine, trebuie omorât`, atunci cred că nu mai e nimic de discutat. [..] ”

    3. Radu Preda tot timpul dezamăgește. Nu știu ce așteptați de la el. Se vede de la o poștă că e un oportunist. Și cred că și el știe asta, dar nu-i pasă.

    4. Clujul este foarte afectat de ecumenism. Am vorbit cu un student de la cluj si era praf saracul. Cei de la Cluj si Sibiu sunt cei mai ecumenisti.

  10. Este strigator la cer ce se intampla, conducatorii tarii si a bisericii noastre sunt niste tradatori de tara,de neam si de credinta. A venit ereticul papa sa ne spurce tara si credinta noastra ortodoxa. Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi.

  11. Discurs politic al papei cu o usoara tenta spirituala, specific unui lider de stat adept al unei religii.
    Interesant insa cuvantul rostit de Iohannis care a folosit cuvintele “tara ortodoxa”, ” pamant crestin” si “Maica Domnului” mai mult decat Teofan Savu sau Irineu Popa in sinagoga iudeilor.?
    Destul de amuzanti ecumenistii astia.

  12. Frate Vasile! Este incredibil ce se intampla pe pagina de FB a Ortodoxinfo! Mizeria si dusmania draceasca, urat mirositoare, razbate din gloata ratacita si oarba! O fi ajuns pana la cer murdaria asta generalizata?
    Dar, spre bucuria mea, exista si crestini curajosi, Dumnezeu sa le dea sanatate!
    ”Mesajul papei antihrist: Romani slugarnici, dacă nu sânteti cuminți si nu ma primiți ca sa-l beatific pe călăul care v-a omorât ortodocșii o să le ordon la mai marii voștri sa va prigonesca si mai mult si n-o sa mai aveți ce roade in vagaunile voastre.
    Câta Rusine si Ocară pe acest “popor de idioți” așa cum ne-a numit marele Petre Țuțea.?”
    ~Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia. ~
    Luca 12-32

  13. Vine la Bucuresti ca sef de stat, dupa ce trece muntii in Transilvania este seful spiritual al catolicilor.
    Deci el poate sta la masa si cu sefii de state,iar apoi si cu patriarhii,imamii,rabinii si celelalte religii.

  14. Vom plăti cu vârf şi îndesat dacă acceptăm să ne închinăm la idoli. Mass-media a facut din papă un idol, iar poporul, care s-a obişnuit să adoarmă cu televizorul deschis, înghite pe nemestecate totul. Ei nu observă că duhul lumesc, pe care îl propune Papa, este incompatibil cu Duhul Sfânt, fără de Care nu ne putem mântui. Dar poate că unii nu caută mântuirea , ci doar avantajele lumeşti de care se pot bucura dacă rămân politic corecţi.

    Această vizită, în cazul în care are ca obiectiv supunerea ortodocşilor din România faţă de papa, este una politică. Mass-media ne creează un idol infailibil pe care să-l venerăm, dacă vrem să fim în pas cu lumea! Ce mântuire? Ce Hristos? Îl avem pe papa şi el ne rezolvă toate problemele!!! Şi acum şi în veşnicie!

    Doamne, ajută poporul român să se trezească din această cumplită ÎNŞELARE!

    1. In Grecia n-ar avea tupeul sa calce acest spurcat! Da, sunt si acolo minciuno-episcopi tradatori, dar poporul este totusi ortodox si e viu! reactioneaza normal!
      Daca foarte multi români pleaca in Occident, noua ca ortodocsi nu ne ramane decat sa plecam in Grecia daca vrem sa nu fim devorati ci sa fim intre frati ortodocsi sanatosi la cap!… Daca nu, sa ne asumam mucenicia mai lenta sau mai grabnica. Totul e sa nu apostaziem, fiindca presiunea este foarte mare, si va fi din ce in ce mai mare intr-o tara in care tot cel de langa tine e un zombat. lepadarea a devenit foarte usoara.

      1. nu va iluzionati: Mitropolitii greci Ortodocsi sunt in minoritate absoluta, iar poporul are ( in afara de “turma mica” cu, cativa teologi, cativa monahi, cativa preoti”, e drept probabil mai multi decat la noi) cam aceeasi (lipsa de) catehizare ca la noi – va spun in perfecta cunostinta de cauza …
        Vedeti si care e situatia in Mt.Athos: e cam “liniste” …

        1. Am avut in vedere faptul ca se mobilizeaza la proteste contra documente cu cip, amka, etc. Cand vor iesi in strada si românii nostri cat ies grecii cred ca de-abia de atunci putem sa mai vorbim. Iar papa nu vine la ei.

          1. Papa nu numai ca a venit, dar s-a si rugat in bisericile grecilor ( Ioan Paul al II-lea )

          2. Multumescde info, nu am stiut, dar grecii ce-au facut? L-au intampinat adica s-au ploconit in fata lui asa idolatru ca românii? Vorbesc de credinciosi, nu de clericii apostati. N-au fost proteste?

  15. La Sumuleu va fi intampinat de oficialitati din Ungaria (se considera in tara lor, de ce nu?) iar singura traducere va fi in limba maghiara. Drapelele unguresti si “secuiesti” vor impanzi locul. Posibil ca tricolorul romanesc sa lipseasca.

    1. La ora 9.30, pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc
      Președintele Ungariei vine special la Șumuleu Ciuc în județul Harghita pentru a asista la slujba oficiată de Papa Francisc
      https://www.dcnews.ro/presedintele-ungariei-la-slujba-oficiata-de-papa-francisc-la-sumuleu-ciuc_659686.html
      Alertă maximă la vizita Papei Francisc: S-au tras sute de rachete anti-grindină
      https://www.stiripesurse.ro/alerta-maxima-la-vizita-papei-francisc-s-au-tras-sute-de-rachete-anti-grindina_1355049.html
      S-ar putea rataci vreo racheta prin norii negri?

  16. Francisc I, înainte-mergător al antihristului – ANATEMA!
    Daniel – sluga masoneriei și arhieretic – ANATEMA!
    Pseudo-mitropoliti, pseudo-episcopi, și tuturor celor ce sunt conștient în comuniune cu ereticii ecumeniști – ANATEMA!
    Tuturor ereticilor – ANATEMA!

  17. Dumnezeu sa ne apere! Cunoasteti daca si Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru participa la toata nebunia asta?

  18. Hmmm, ca de obicei. In 1999 papa a venit in romnia ca sa se intalneasca cu ereticul Teoctist. Desi multa lume sustine ca atunci au inceput sa se puna bazele ecumenismului, nu este adevarat. Bunica mea, fosta greco-catolica, are un indreptar ortodox, din anul 1983, in care, pe prima pagina sunt prezentate planurile de constructie a catesralei romano-catolice din Alba Iulia. De ce? De ce daca este un indreptar ortodox? Ecumenismul a inceput odata cu modificarea calendarului, insa abia in 1999 s-a facut cunoscut lumii intregi, deoarece inainte lumea era prea fidela credintei adevarate ca sa perceapa o adunatura din toate bosericile lumii. Ca sa n mai vorbim ca azi, pe Pro(st) Tv, episcopul romano catolic prezent la editia speciala a dezvaluit ca papa vine in tara cu ganduri de UNITATE CRESTINA, ADICA ECUMENISMUL. Este foarte interesant si dubios totodata: papa vine in tara ca sa canonizeze 7 episcopi papistasi care nu au vrut sa revina la Biserica Domnului, iar Biserica Domnului din zilele de azi il pupa in frunte pe papa, care tradeaza Ortodoxia. Biserica Catolica este mama tutror ereziilor, din ea au aparut toate sectele si schismele, iar acum papa vrea sa se uneasca cu Ortodoxia. El vine in tara ca pelerin si frate, atat al catolicilor cat si al Ortodocsilor. Nici de-ar fi sa mor nu sunt frate cu inaintemergatorul antihristului. Dar totusi, Domnul are un plan, El stie ce urmeaza sa se intample inainte de sfarsit. Cine sunt eu sau cine suntem noi sa stam in calea Domnului? El il lasa pe papa in viata numai ca sa poata primi osanda deplina la ziua cea mare. Fie ca Domnul sa ne apere Biserica si Credinta de acest diavol, papa Francisc

  19. Acum la tvr intr-o oda adusa antihristului papa,sa vehiculat ca Hristos ia incredintat pastorirea bisericii Sf Apostol PETRU!AUZI LA EI CE MINCIUNI,re sa vina bataia lui DUMNEZEU PESTE ACEST NEAM APOSTAT

  20. Au așteptat să plece în veșnicie cei care trăiseră adevărata credință, și acum au simțit că este momentul să atace, pentru a-și atinge scopul mizerabil!

  21. Iubiți frați creștini ortodocși ,de când am aflat că va veni papa in Romania mă obsedează următoarea întrebare : CE CAUTA înainte-mergătorul antihristului IN ROMANIA ?

    1. Păi a venit ca să verifice dacă treaba merge conform planului. Și s-a convins că merge ca pe roate. Totul este îndeplinit întocmai și la timp, chiar cu exces de zel, de conducătorii școliți în universitățile papistașe.
      Și a mai venit să vadă cât de spălat pe creier e poporul român, pentru că era puțin neliniștit în privința asta – ortodocșii ăștia îi stau în coastă. Și după ce a văzut s-a liniștit. E mai bine decât sperase.

  22. Papă-lapte nu are ce căuta în România! Cu atât mai mult cu cât nu vine în calitate de om obișnuit! La porcovizor este lăudat precum este conducătorul unui regim totalitar!

  23. Stire ala tv: Mii de “ortodocsi” asteapta la catedrala neamului sa primeasca binecuvantarea papei. ?

  24. Popa Visarion Alexa îi face o reclamă de zici c-a trecut, deja, cu arme și bagaje la catolici! Huooooo, popo, bată-te crucea de spurcat!

  25. Voi ați observat că vremea anunțată ca ploioasă și acum vedem că e soare și norii împrăștiați? Nu e exclus să fi umblat ăștia la vreme…. sau diavolii din văzduh

  26. Am urmărit și eu Trinitas TV că să surprind in toată splendoarea, știam că acuma e momentul, caracterul neortodox sau antiortodox al postului. Idei pe care le-am reținut: – suntem prizonierii unor termeni din trecut, concepte perimate, de la început eronate dar acum scoase din istorie dar care nu rezista in fata noului și în cele din urmă se va face unirea când ne vom fi debarasat de bagajul cultural de tradiționalism..; – “sa mergem împreună” = “pelerinajul umanității”.. Și multe altele pe care mi le-am notat si care poate o sa le mai amintesc aici.

  27. Nu am apropierea voastra fata de Hristos, nu sunt atat de citit ca voi. Strict ce simt: Cred ca Dumnezeu Iisus Hristos nu are nevoie de loctiitor pe Pamant, este oriunde. Nu pot sa nu observ mesajul ostentativ promovat de media: sa fim uniti sa fie bine sa fie totul roz. Trageti voi concluziile. Concluzia mea e ca dupa ce spurca Papa Romania, o spala Dumnezeu cu ploaie si grindina.

  28. Pe toti habaucii care vad in aceasta vizita a papistasului Francisc un act de mare iubire crestina, ii invit sa ridice un pic capetele din glodul smintelii si sa se uite peste gard la bulgari si sa ia aminte cum a fost primit acelasi papa-lapte acum vreo 3 saptamini. Vorbim aici de patriarhul BOB si de Sfintul Sinod al BOB. Dupa aceasta luare la cunostinta sa vina sa-mi explice si mie de ce este o asa de mare diferenta intre doua bisrici surori, aflate in sobornicitate.
    Exagerat de fericitul Danny este intr-o eroare cumplita.

  29. Multimea nula nu stie cum se raspunde la „Cristos a înviat”!

    17:50 Papa Francisc și Patriarhul Daniel părăsesc Catedrala Mântuirii Neamului. Papa a spus de trei ori, de pe treptele catedralei, în limba română, „Cristos a înviat”, iar mulțimea a răspuns „Cristos a înviat”.
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23177002-live-video-papa-francisc-soseste-scurt-timp-bucuresti-vizita-istorica-20-ani-dupa-vizita-papei-ioan-paul-lea.htm

  30. Astazi,la papistasi este intampinarea fecioarei Maria de catre Elisabeta.Comparatie(iertati paralele,dar nimic nu este intamplator in sens negativ):asa cum in sens duhovnicesc la apropierea Maicii Domnului Duhul Sfant l-a facut pe sfantul Ioan Botezatorul sa salte in pantecul Elisabetei,la fel in sens negativ la vederea inaintemergatorului satanei duhul exumenist(diabolic)l-a facut pe daniel sa tremure de emotie.

  31. În avanpremiera un Editorial Revista Atitudini, de Ierom. Eftimie Mitra

    Biserica Greco-Catolică din Ardeal și nevoia de a fabrica martiri

    Vizita papei în România va fi pentru catolici importantă deoarece vor fi beatificați 7 episcopi greco-catolici. Aceștia vor fi martiri ai catolicismului, dar nu și ai poporului român. O insultă a neamului românesc este însăși motivația beatificării acestora „refuzul de a trece la ortodoxie”. Nu ne deranjează pe cine și cum beatifică Vaticanul, dar atâta timp cât aduce calomnii la adresa noastră, ca popor român și ortodox, nu putem rămâne indiferenți. Cu atât mai mult că o parte dintre cei beatificați au avut intenția de revenire la ortodoxie în 1939 (înainte de instaurarea comunismului), iar motivația beatificării lor nu este altceva decât un atac direct la adresa ortodoxiei românești. De altfel, cei ce vor fi beatificați au dat dovadă că au pus catolicismul mai presus decât românismul.

    Strategii politico-economice de propagandă catolică în România

    Agitația întreținută de către o parte a mass-mediei românești, după 1989, în jurul reînființării Bisericii Greco-Catolice a adus multe semne de întrebare. Vaticanul a folosit uniatismul în țările ortodoxe ca instrument de propagandă catolicizantă, găsind mereu justificări menite să îi acorde dreptul la tratate politico-administrative-religioase cu guvernele unor state, numite concordate. Aceste concordate aveau rolul de a facilita Vaticanul în anumite țări pentru a-și asigura o garanție de control asupra situației în zonele de interes. Un astfel de concordat s-a încheiat și cu guvernul de la București, prin șantaj asupra regelui Ferdinand, care, fiind de religie catolică, a fost oprit de la împărtășanie pe patul morții, primind dezlegare doar cu condiția[1] semnării acestui document contestat de intelectualitatea românească din acea perioadă. Concordatul cu România a fost susținut de partidele care aveau în frunte lideri catolici, printre care PNȚ și PNL. Unul dintre liderii care au luptat pentru validarea concordatului în Parlamentul de la București a fost și Iuliu Maniu, de religie greco-catolic.[2]

    Astfel, prin concordat, Vaticanul avea dreptul la școli catolice pe cheltuiala statului român, iar clericii catolici, veniți din Ungaria sau alte state europene, nu aveau dreptul să fie controlați de stat, ceea ce a dat posibilitatea multor spioni maghiari să primească protecție din partea Bisericii Romei în perioada șederii lor în România.[3] Pe lângă multe alte astfel de „cadouri” oferite de către statul român prin concordat, mai amintim imobilele (clădiri, terenuri, pășuni, păduri etc.) care au devenit sursă de scandal în multe localități românești, sub pretextul retrocedărilor. Înainte de 1918, Statul Austro-Ungar nu a dat drept de proprietate Bisericii Greco-Catolice asupra respectivelor imobile deoarece se temea de posibilitatea unei reveniri la ortodoxie. Din acest motiv, Biserica Greco-Catolică avea doar dreptul de folosință (uzufruct) a acestor proprietăți.[4] Prin concordatul semnat la București în 1929, Bisericii Greco-Catolice i s-a dat dreptul de proprietate. Practic, prin concordatul semnat în perioada interbelică, statul Român, majoritar ortodox, a dat mai multe drepturi catolicismului, decât a dat Statul Maghiar, majoritar catolic. Cu toate acestea, Vaticanul nu a reușit să câștige și sufletele credincioșilor ortodocși din România, decât într-un procent foarte mic, dar a rămas cu o imensă avere materială. Această avere a fost confiscată de către regimul comunist prin anularea concordatului, iar cei șapte episcopi greco-catolici din Ardeal s-au opus cu înverșunare, în cele din urmă fiind arestați.

    Câteva comparații

    Habsburgii erau conștienți că Biserica Ortodoxă trebuie desființată, deoarece prezenta pericolul legăturii sufletești a românilor din Ardeal cu românii din celelalte principate românești de peste munți. Aveau nevoie de o Biserică a românilor care să nu aibă legături cu românii din Moldova sau Muntenia. Astfel s-a înființat Biserica Românească Unită cu Roma, adică Biserica Greco-Catolică. Românii erau majoritari în Ardeal, reprezentând o forță mai greu de controlat, atâta timp cât aveau susținere de la românii de peste Carpați. Vaticanul a pierdut mulți credincioși prin reformele protestante și avea nevoie să reîntregească numărul de credincioși cu adepți racolați de la ortodocși, căci de la protestanți nu mai erau șanse de revenire. Ținând seama de situație, Vaticanul și împărații habsburgi aveau scopuri comune. Astfel s-a înființat Biserica Greco-Catolică din Ardeal.

    Comuniștii, când au venit la putere, știau că, din punct de vedere politic, greco-catolicismul prezintă un pericol, deoarece era o Biserică formată din etnici români dar care era supusă intereselor politice occidentale. Motiv pentru care au desființat concordatul prin care se ofereau puteri politico-economice catolicismului, în special Bisericii Greco-Catolice. Astfel au trecut la reprimarea celor care se împotriveau anulării concordatului.

    Dacă e să facem un calcul al „convertirilor”, observăm cu ușurință că la 1700 românii au refuzat să treacă la noua „Biserică românească”, aceasta fiind înființată doar din clerici care urmăreau beneficii lumești. În 1948 majoritatea credincioșilor greco-catolici au revenit la ortodoxie, rămânând doar cei 7 episcopi, o parte a clericilor și puțini credincioși în Biserica Greco-Catolică, aceștia având un devotament foarte mare față de papa de la Roma.

    Desființarea Bisericii Greco-Catolice a avut loc la puțin timp după revenirea marii majorități la Biserica Ortodoxă. Aceasta făcându-se cu ușurință deoarece în Biserica Română Unită cu Roma au rămas puțini membri, majoritatea clerici, dar care posedau averi imense dobândite în perioada ocupației austro-ungare și prin concordat. Dacă la 1700 Biserica Ortodoxă din Ardeal nu a putut fi desființată se datorează faptului că majoritatea covârșitoare a românilor au rămas în ortodoxie, rezistând presiunilor și amenințărilor, cât și refuzând promisiunile venite din partea împăraților pentru cei care vor accepta unirea cu Roma.

    Dacă e să facem o comparație, observăm că toate crimele și distrugerile de biserici și mănăstiri pe care habsburgii le-au făcut în Ardeal, când au înființat uniatismul, sunt incomparabil mai mari decât crimele făcute de comuniști când a desființat Biserica Greco-Catolică.

    Comparațiile evenimentelor din 1700 și 1948 sunt foarte importante, deoarece ne ajută să înțelegem care a fost starea sufletească a românilor din Transilvania și cum au reacționat ei în cele mai importante momente istorice.

    Realități ascunse și justificări

    Vaticanul avea nevoie să justifice existența Bisericii Greco-catolice din Ardeal. În perioada ocupației Imperiului Habsburgic spunea că noua Biserică înființată la 1700 de către împărații de la Viena avea rolul de a salva românismul în Ardeal, deși scopul era contrar. Aceasta o arată însăși scrisoarea împăratului Iosif al II-lea către episcopul greco-catolic Samuil Vulcan de la Beiuș care a primit responsabilitatea de a găsi un om influent în Ardeal, de naționalitate română, pe care să îl pună episcop ortodox, ca mai apoi să treacă cu toată eparhia la greco-catolicism: „Iubite Episcop Vulcan! Având tot interesul să promovez prin toate mijloacele posibile unirea dintre români și aflând Eu ocaziunea potrivită spre acest scop îndeplinirea episcopiei din Arad, să-mi propui, cu observarea celei mai desăvârșite discrețiuni și după ce vei luat informațiuni, câțiva indivizi și fruntașii clerului acelei sau altor eparhii neunite (ortodoxe- n.n.) de la cari s-ar putea aștepta, ca după obținerea episcopiei să treacă la unire și cari ar avea destulă vază și ar fi în stare să o propage și în clerul și poporul din dieceza lor. Totodată în curând să-mi înaintezi o opiniune bine cumpănită despre toate mijloacele prin cari s-ar putea promova unirea și în Ungaria.”[5]

    Grăitor este și introducerea limbii maghiare în slujbele bisericești ale parohiilor care aparțineau de episcopia greco-catolică maghiară de Haidudorog, prin care aproximativ 500.000 români de pe teritoriul actualei Ungarii, au fost maghiarizați. Faptul că în foarte multe școli greco-catolice din Ardeal predarea se făcea în limba maghiară, arată că educația pe care o făceau habsburgii prin intermediul Bisericii Greco-Catolice nu era pentru folosul și păstrarea românismului. La aceste școli veneau copii români care învățau istoria Ungariei, Geografia Ungariei, limba și literatura maghiară etc. Ce să mai spunem că pe lângă procesul de maghiarizare a existat și transformarea sufletească a noilor elevi care adoptaseră în mare parte ereziile apusene și modul de gândire scolastic occidental. În același timp școlile confesionale ortodoxe aveau predare doar în limba română și erau mai multe decât cele greco-catolice. Acest subiect va fi tratat separat.

    După căderea comunismului în România, istoricii greco-catolici au susținut teoria că Biserica Unită cu Roma a avut rolul important de a salva românismul. E drept că au fost câțiva intelectuali uniți care au încercat să salveze valorile culturale și istorice ale neamului românesc[6], dar aceștia s-au izbit de ierarhii greco-catolici care nu le dădeau binecuvântarea pentru lucrarea lor. Ierarhia unită din Ardeal era supusă total intereselor celor care au înființat Biserica Unită cu Roma. Sinodul Bisericii Greco-Catolice întrunit la Blaj, în anul 1900, spunea: „Aducem tributul recunoștinței noastre omagiale înaltului Tron al Regilor apostolici ai Ungariei și Austriei, Casei Domnitoare de Habsburg, de a cărei protecțiune puternică s-a bucurat Biserica noastră de la primele începuturi ale sfintei uniri până în ziua de astăzi”.[7]

    Teoriile istoricilor catolici de după 1989 evită să amintească despre acest aspect al realității istorice, în schimb ne prezintă uniatismul ca pe o religie dorită de către românii din Ardeal. În perioada ce a urmat căderii comunismului, mass-media românească susține insistent teoriile salvării naționale prin uniatism, promovând catolicismul, chiar dacă acesta este o minoritate, din punct de vedere numeric în țara noastră.

    Sociologii catolici ne induc ideea că Biserica Greco-Catolică este o „Biserică martiră”

    Acum, după ce Ardealul a ieșit de sub ocupație străină, Biserica Greco-Catolică caută să își justifice existența. Istoricii și sociologii catolici ne induc ideea că Biserica Greco-Catolică este o „Biserică martiră”.

    Minoritatea greco-catolică din România are sub 1% de adepți[8], dar are foarte mulți preoți și episcopi, motiv pentru care este comparată de către unii intelectuali ardeleni cu o armată de generali și ofițeri fără soldați. Acești ierarhi au nevoie de enoriași pentru a-și justifica existența, așa că este necesară formarea opiniei de „Biserică istorică și martiră”.

    Istoricii catolici susțin că Biserica Greco-Catolică și-a continuat existența în „catacombe”. Au hirotonit preoți și episcopi în ascuns, deși nu aveau credincioși. E greu de crezut aceasta ținând seama că securitatea comunistă știa totul despre fiecare cetățean. Chiar și așa, ea rămâne un hibrid politic fabricat de Imperiul Habsburgic și Biserica Romei de care azi, Vaticanul  se folosește pentru a submina Biserica Ortodoxă în scop prozelit. Numărul credincioșilor catolici este în scădere în Europa și America, prinzând teren foarte mult sectele protestante și neoprotestante. Vaticanul este conștient că dintre aceștia nu mai poate recupera, căci protestanții nu se vor întoarce la catolicism. Biserica Ortodoxă are un potențial mare de credincioși practicanți ceea ce ar putea acoperi golurile catolicilor trecuți la protestantism. Aceasta este de fapt viziunea ecumenismului practicat de Biserica Romei, care încearcă să atragă, sub pretextul unității, câți mai mulți dintre credincioșii ortodocși la catolicism. Biserica Greco-Catolică este eficientă în acest sens deoarece este o „Biserică românească”. Practic o biserică formată din români, dar cu transformările sufletești și crezul Bisericii Romano-Catolice.

    Biserica Greco-Catolică nu este o necesitate în momentul de față, deoarece sunt mulți credincioși romano-catolici de etnie română care au format parohii romano-catolice. Nu este nevoie de o astfel de Biserică, dar pentru Vatican acest lucru este foarte important deoarece, pe lângă scopul prozelitist, prin menținerea episcopiilor greco-catolice își poate recupera imensele proprietăți din zonele românești care au fost sub ocupație austro-ungară. Tot ce revendică Biserica Greco-Catolică în Ardeal și Banat e văzut de către autoritățile statului și de către opinia publică drept “Biserică românească”[9], dar a cărei proprietăți nu rămân ale ei, căci toate episcopiile, cu averile lor (biserici, case, păduri, pășuni etc.) sunt subordonate Vaticanului care devine proprietar peste ele, conform “codexului juridic” romano-catolic.

    Război politic între marile puteri

    Biserica Greco-Catolică din Ucraina s-a înființat pe aceleași principii ca și cea din România și a fost desființată în 1946, tot din aceleași motive ca și cea din România. Observăm un lucru comun atât în ce privește înființarea celor două Biserici uniate, cât și desființarea lor.

    Odată cu instalarea comunismului în fosta Uniune Sovietică, după desființarea Bisericii Greco-Catolice a urmat intenția de a lichida Biserica Ortodoxă, care era net majoritară, dar și cea mai veche din punct de vedere istoric. Astfel au fost arestați și asasinați peste 50.000 de preoți și monahi și marea majoritate a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ruse. La venirea lui Mihail Gorbaciov la conducerea Rusiei comuniste, din 48.000 biserici au mai rămas doar 6.000. Aceeași soartă urma să o aibă și Biserica Ortodoxă din România. Echipa guvernanților comuniști, formată din Ana Pauker, Iosif Chișenevschi, Teoharie Georgescu, Vasile Luca, și alții de un cuget cu ei, au pus la cale „lichidarea” Bisericii Naționale a României. În această conjunctură patriarhul Nicodim Munteanu și mitropolitul Irineu Mihălcescu au fost asasinați prin otrăvire, dar marea majoritate a românilor au rămas fideli credinței strămoșești.

    Pentru un regim nou instalat, care nu avea așa mare putere, era mai greu să desființeze o întreagă structură bisericească la nivel național. Au fost mulți preoți și intelectuali ortodocși arestați, au fost și biserici ortodoxe dărâmate, dar Biserica Ortodoxă a supraviețuit deoarece nu era implicată în luptele de interese politice dintre comunism și capitalism. Clerul și intelectualii ortodocși au dus o altă luptă decât catolicii din România. Dacă unii erau prigoniți pentru principii naționale, ceilalți (cei mai mulți dintre ei) aveau aceeași soartă din cauza legăturilor cu Apusul.

    Practic războiul era între bolșevismul comunist și capitalismul occidental, în care catolicismul avea un rol important deoarece întotdeauna a susținut politica capitalistă. În acest context e de înțeles că Bisericile greco-catolice din Ucraina și România reprezentau un pericol din punct de vedere politic pentru noua putere instalată.

    În concluzie, nu doar Biserica Greco-Catolică a fost prigonită de comuniști, ci și Biserica Ortodoxă, atât în România cât și în fosta URSS. Încă o dovadă că afirmațiile istoricilor și teologilor catolici, care pretind că cei 7 ierarhi ai lor au fost uciși pentru refuzul de a trece la ortodoxie, sunt tendențioase și aberante. Comuniștii, fiind atei, au prigonit orice formă de manifestare religioasă.

    Formarea opiniei și propaganda de tip iezuit

    Dacă Biserica Greco-Catolică a avut rolul de a “păstra românismul” (1700-1918), cu prețul unui compromis, atunci care este rolul ei după 1989? Credincioșii ei au revenit la Biserica Ortodoxă, iar acum se insistă mult pentru continuarea existenței acesteia în Ardeal și crearea unei imagini favorabile.

    Pentru aceasta Vaticanul a recurs la fabricarea de martiri ai Bisericii Greco-Catolice, pe care îi numește și martiri ai neamului românesc. Acest curent catolicizant este susținut cu mult zel și de actualul președinte al României, Klaus Iohannis (protestant), care l-a invitat în țara noastră pe papa Francisc pentru a beatifica 7 episcopi greco-catolici. După cum relatează surse din cadrul Vaticanului, aceștia vor fi beatificați la Blaj, în mai 2019, pentru că „au refuzat să treacă la ortodoxie”[10]. 

    Tinerii seminariști care ies de pe băncile școlilor teologice greco-catolice au formate concepții de genul: „Biserica Greco-Catolică este o biserică a culturii”, „Biserica Greco-Catolică este o Biserică martiră”, „Biserica Ortodoxă e creată de Moscova”, „Comuniștii i-au băgat în închisoare pe episcopii greco-catolici pentru că au refuzat trecerea la ortodoxie”, etc.

    Ținând seamă de motivul acestei beatificări, mă întreb retoric: Preoții și intelectualii ortodocși din ce motiv au făcut închisoare în perioada comunistă? Au refuzat și ei să treacă la ortodoxie?Episcopul ortodox Nicolae Popovici de la Oradea pentru ce a făcut închisoare, tot pentru că a refuzat să treacă la ortodoxie? Dar în Rusia, preoții și ierarhii ortodocși din ce motive au făcut închisoare? Tot pentru că au refuzat să treacă la ortodoxie?

    Propagandiștii catolici din presa românească și din seminariile greco-catolice pun anumite evenimente neplăcute din perioada comunistă într-un context fals. Scopul este să discrediteze Biserica Ortodoxă și să creeze o imagine de martir Bisericii Greco-Catolice. Aceasta nu e doar opinia unor zelotiști catolici, ci o lucrare strategică bine gândită, de tip iezuit, susținută de Vatican. Unii așa-ziși intelectuali din România susțin teoriile greco-catolice, dar nu neapărat de dragul catolicismului, ci mai degrabă pentru că Biserica Greco-Catolică le oferă posibilitatea de a lovi „sub acoperire” în Biserica Ortodoxă. Așa se explică cum cei care scriu și fac reportaje în mass-media românească cu subiecte bisericești, sunt persoane care nu frecventează biserica, ci doar se ocupă de propaganda misionară, în cea mai mare parte fiind bine plătiți pentru aceste „servicii”.

    Martiri pentru papă, nu pentru neamul românesc

    Lupta Bisericii Ortodoxe cu comunismul nu a fost o luptă politică, ci una duhovnicească. Scopul nu era susținerea unor interese politice, ci mărturisirea unui crez autentic ortodox. Astfel se explică de ce unii clerici ai Bisericii Ortodoxe, care au fost în închisorile comuniste, azi au sfinte moaște care pot fi văzute. Asemenea și în Biserica Rusă. Moaște ale mucenicilor ortodocși au izvorât mir în timpul unor conferințe la Iași, icoana părintelui Justin Pârvu (17 ani de închisoare comunistă) a izvorât mir la una dintre aceste conferințe etc. Nu putem spune același lucru despre „martirii” catolici, din aceleași închisori, ale căror moaște nu le-a văzut nimeni. Nu contestăm suferințele minorității greco-catolice din închisori, dar acestea nu au fost mai mari și nici mai numeroase decât suferințele ortodocșilor.

    Vaticanul are dreptul să își numească martiri câți dorește, dar asta nu înseamnă că sunt martiri ai neamului românesc, ci doar ai Bisericii Romei. Cei șapte ierarhi greco-catolici care vor fi beatificați la Blaj sunt: Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hosu.

    În acest context aș aminti afirmația episcopului Alexandru Rusu, de la Baia Mare, care pe patul de moarte spunea unui coleg de celulă: „Spune-i Sfântului Părinte cum noi suferim și murim pentru Dumnezeu, pentru Papă și pentru mica nație din România”. Pentru cine au suferit ierarhii greco-catolici în închisori? Care este această mică națiune din România? Cu siguranță că cea catolică. Crezul lui Alexandru Rusu nu este o noutate, ținând seama că era cunoscut cu decenii în urmă pentru manifestările sale dușmănoase față de ortodoxie.

    Alexandru Rusu este acela care, fiind membru în Parlamentul României, a cerut să se introducă orga în slujbele din bisericile greco-catolice din Ardeal, ceea ce făcea o apropiere și mai mare a uniaților de catolicism, ignorând discret diferențele dogmatice. Aceasta nu din simțăminte de bun român, ci mai degrabă din dorința de a apropia sufletul credincioșilor greco-catolici și mai mult de simțămintele romano-catolice. Nu contestă nimeni suferința sa în închisori, dar lupta sa a fost pentru papă, pentru catolicism, pentru un crez străin neamului românesc. E și aceasta o virtute, dar nu românească!

    Un alt episcop greco-catolic care a suferit în închisorile comuniste era Iuliu Hosu. Acesta era, la fel ca alți ierarhi greco-catolici, surghiunit la o mănăstire ortodoxă, la Căldărușani. A putut fi vizitat de către credincioșii săi, iar la înmormântare au participat mulți dintre cei care l-au cunoscut, fiind înmormântat la cimitirul Belu. A murit la 85 ani (1970) lăsând testament să fie înmormântat de către un preot romano-catolic maghiar[11] deoarece aveau același crez: catolic. Aceasta arată că Iuliu Hosu era român, dar mai presus de aceasta era catolic. Unde a fost atunci lupta sa? Cui a slujit episcopul Hosu?

    Episcopii Tit Liviu Chinezu și Ioan Suciu, au avut înclinații spre ordinul iezuit, absolvind studiile superioare la „Propaganda Fide”, de unde absolvenții erau trimiși în diferite zone, în special țările ortodoxe, pentru a face propagandă catolicizantă. De asemenea Traian Frențiu a absolvit studiile superioare la Budapesta, la școala Romano-Catolică unde funcționa o secție a ordinului „Propaganda Fide”. Se observă că ierarhii greco-catolici erau școliți în ordinele „Propaganda Fide” din Roma sau Budapesta, sub controlul total al autorităților stăpânitoare din acea perioadă.

    Era o stare generală în rândul episcopilor greco-catolici din Ardeal să fie devotați papei mai presus de toate. Astfel, când papa le-a cerut să lupte pentru catolicism și păstrarea concordatului, au fost capabili să și moară pentru aceasta. A fost un exemplu de jertfă, dar nu pentru neamul românesc, ci pentru papă și catolicism.

    Sfinții români

    Biserica Ortodoxă are sfinți din toate perioadele, începând de la formarea poporului român, până în prezent. Acești sfinți sunt dovada incontestabilă a existenței ortodoxiei pe aceste teritorii, începând de la Sfântul Apostol Andrei și până la cei din temnițele comuniste, unii canonizați, iar alții în curs, unii cunoscuți, iar alții necunoscuți. Acești sfinți sunt din Biserica Ortodoxă, ei au trăit aici și au împărtășit românilor o bogăție duhovnicească foarte mare, fiind foarte apropiați de popor.

    În urmă cu două secole Vaticanul a încercat să creeze un astfel de “sfânt” dar dosarul de beatificare a fost închis deoarece și-a dat seama că nu ar avea impact în popor. Persoana beatificată trebuia să fie un monah din Moldova, care a trăit o viață curată, după cum arată documentele catolice, și care s-a stabilit într-o mănăstire capucină din Italia. Numele său este Ieremia Valahul (1556-1625), fiind beatificat de către papa Ioan Paul II, la data de 30 oct. 1983. Nu are moaște așa cum au sfinții din Biserica Ortodoxă, nu se știu dovezi clare ale sfințeniei lui, decât că a trăit în asceză. Acest “sfânt” este prezentat printre românii romano-catolici din Moldova ca fiind un sfânt al românilor. Aceasta este o falsitate, deoarece Ieremia a trăit în erezie și s-a rupt de sufletul neamului său odată cu plecarea în Italia și adoptarea concepțiilor[12] și a modului de viață total diferit de cel al românilor.

    De asemenea beatificarea unor episcopi greco-catolici care au suferit în închisorile comuniste are același context. Deși s-a pregătit o campanie de peste 20 de ani în presa laică românească de a fi acceptați ca martiri ai neamului, ei vor rămâne mai departe doar martiri ai catolicismului căci românii nu se vor putea transforma sufletește astfel încât să accepte “sfinți” declarați pe hârtie, dar care să nu aibă dovezi clare ale sfințeniei, cum ar fi sfintele moaște, minuni palpabile făcute de către aceștia, și mai ales evlavia populară. Evlavia populară ni se insuflă prin mass-media care, în cea mai mare parte este aservită propagandei catolicizante și anti ortodoxe.

    Ce ascunde Vaticanul

    Un lucru important despre care Vaticanul refuză să vorbească este documentul din 1939 semnat de câțiva episcopi greco-catolici, în care își exprimau intenția de a reveni la ortodoxie. Pe documentul original se văd semnăturile lui Traian Frențiu de la Oradea și Alexandru Rusu de la Baia Mare și a lui Iuliu Hosu[13]. Aceștia au semnat acel document cu nouă ani înainte de instaurarea comunismului dar, ulterior, la presiunile nunțiului papal, au revenit asupra deciziei.

    La presiunile guvernului de la Budapesta, intenția de revenire la Biserica din care s-au desprins străbunii lor, nu s-a mai realizat. În perioada interbelică, când România se afla sub influența politicii europene, nu se putea pune problema revenirii acestora la ortodoxie, datorită presiunilor și amenințărilor comunismului, ceea ce arată că motivația beatificării acestor șapte ierarhi uniți nu poate fi nicidecum refuzul de a trece la ortodoxie, ci doar fidelitatea față de papă și Vatican. Deci, ei sunt martiri ai Vaticanului, nu a României.

    De asemenea, încercări de revenire a greco-catolicilor la ortodoxie au fost și înainte de anul 1948. Prima încercare de revenire a fost a episcopului unit Inochentie Micu Klein care a vrut să revină la ortodoxie pentru că papa nu și-a ținut promisiunile. La presiunile regimului politic de atunci și a iezuiților care îi coordonau activitatea, nu a mai făcut-o murind în condiții grele, fiind arestat la Roma din ordinul papei. Au fost și alte încercări de revenire pe care le vom enumera cu alte ocazii.

    Facem o scurtă prezentare a momentului istoric de la Blaj[14], locul unde cei șapte episcopi catolici vor fi beatificați. În 1848 la Blaj, o mare parte dintre greco-catolici au vrut să revină la ortodoxie. În acea perioadă nu a existat Partidul Comunist, ba chiar dimpotrivă, situația politică a acelor timpuri era favorabilă propagandei catolicizante, fiind sub ocupație austro-ungară. Nimeni dintre cei implicați în beatificarea celor șapte episcopi, care sunt declarați martiri pentru că „au refuzat să treacă la ortodoxie”, nu amintește de încercarea de revenire la ortodoxie a celor care au participat la Marea Adunare de la Blaj, din Ardeal. Atunci, unitul August Treboniu Laurian spunea: „…să se adune românii, fără deosebire de uniţi şi neuniţi. Cereţi arhiepiscop românesc în Transilvania. Stricaţi unirea cu catolicii”. De asemenea unitul Constantin Romanul Vivu îndemna pe români: „să se șteargă diferența aceasta religioasă şi să fie toţi una”. Ierarhii uniţi s-au împotrivit iar după înăbușirea revoluției autorităţile austriece şi maghiare nu au lăsat să se pună în aplicare această doleanţă. Cu toate presiunile făcute, au revenit la ortodoxie (în 1848) numeroase parohii din părţile Aradului constrânse la uniaţie, în 1834, de episcopul unit Samuil Vulcan de la Oradea.

    În concluzie…

    Mihai Eminescu spunea că a fi român este echivalent cu a fi ortodox. Acum se încearcă asocierea românismului și cu catolicismul, prin fabricarea unor falși martiri naționali, care sunt doar martiri ai Vaticanului. Se observă intenția Vaticanului de a introduce în istoria României “martiri ai neamului” cu dorința diluării asocierii dintre românism și ortodoxie. Catolicismul a susținut întotdeauna interesele iredentiste maghiare în Ardeal, martirizându-i pe români de-a lungul istoriei, iar acum ne prezintă posibilitatea introducerii în istoria României a unor „martiri” care au luptat pentru catolicism, nu pentru neamul românesc. Aceasta se oglindește și prin programul pe care papa Francisc l-a ales pentru vizita care urmează să o facă în România.

    [1] Nichifor Crainic, „Tribuna”, Cluj, 19 iulie, 1990, pg. 6;

    [2] Vezi Eftimie Mitra, „Concordatul Vaticanului cu România, un act politic votat în Parlamentul României în detrimentul Statului Român și a Bisericii Naționale”, Ed. ASTRADROM, Oradea, 2016, pg. 77-112;

    [3] Amănunte despre spionajul feţelor bisericeşti catolice, Vezi şi la O. Ghibu „Politica religioasă şi
    minoritară a României”, Cluj, 1940, şi „Ordinul franciscanilor conventuriali «minoriţii» din Transilvania”,
    vol.  I-II,  Bucureşti 1937.  Vezi  Onisifor  Ghibu,  „Acţiunea  catolicismului  unguresc  şi  a  Sf. Scaun în România întregită”, Cluj 1934: Acest subiect îl va constitui o lucrare aparte.

    [4] Cf, Dr. I. Kosutany, Egyhazjog. Ed. III Cluj, 1906, pg. 552, 554 şi 574, vezi şi Dr. Terfi Gy. Vallasugy (colecţie de legi), Budapesta 1911 pg. 490. apud. Mateiu Ion, „Valoarea concordatului încheiat cu Vaticanul”, Tipografia Arhidiecezană, Sibiu, 1929, pg. 51;

    [5] Scrisoarea a fost adresată de către împăratul Iosif al II-lea, episcopului Samuil Vulcan de la Oradea, referindu-se la episcopia ortodoxă de la Arad al căreu scaun episcopal era vacant. Textul scrisorii de mai sus poate fi găsit în „Monografia Crișanei”, Oradea, 1936 precum și în „Istoria bisericească a românilor bihoreni”, de Ștefan Lupșa, Oradea, 1935, pg. 127-128.

    [6] Dintre ei amintim pe Gheorghe Sincai, Petru Maior etc…

    [7] Fragment din hotărârile conciliului greco-catolic din Ardeal, întrunit pentru a treia oară la Blaj, în anul 1900. Reprezintă poziția oficială a Bisericii Unite cu Roma și nu doar simple afirmații particulare ale unor preoți sau ierarhi.

    [8] La ultimul recensământ din România, greco-catolicii aveau aproximativ 200000 credincioși. În majoritatea parohiilor greco-catolice de la sate, în Ardeal, un preot are în medie 10-15 credincioși.

    [9] Vaticanul, prin ierarhii uniți din Ardeal, insistă ca Biserica Greco-Catolică să fie considerată Biserică Națională, chiar dacă nu au un procent însemnat. Astfel se încearcă crearea unei imagini de Biserică românească, dar care în realitate să fie condusă și dirijată de Vatican. În acest context Biserica Ortodoxă Română are independență din toate punctele de vedere, având autonomie proprie, singurul lucru prin care este în comuniune cu celelalte Biserici Ortodoxe Locale este învățătura de credință.

    [10] Ziar Adevarul https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/eveniment-istoric-blaj-papa-francisc-beatifica-sapte-episcopi-greco-catolici-murit-inchisorile-comuniste-1_5c4197b2df52022f75bf79de/index.html

    [11] De amintit că în urmă cu 31 ani (1939) Iuliu Hosu a avut o intenție de revenire la ortodoxie, împreună cu încă câțiva episcopi greco-catolici. Aceasta arată că era oscilant în crezul său, în cele din urmă preferând să moară slujind catolicismului maghiar pe care îl punea mai presus decât conștiința națională românească. Menționăm că în acea perioadă în România, la fel ca și azi, existau și preoți romano-catolici de naționalitate română.

    [12] Concepțiile catolicismului sunt diferite față de cele românești din acea perioadă, deoarece românii aveau un mod de viață influiențat de gândirea ortodoxă, care predomina puternic pe teritoriul României în acei ani. A fi numit „sfânt român” ar fi trebuit să aibă convingerile pe care le avea poporul român în perioada respectivă. Sfinții români pe care îi are Biserica Ortodoxă au existat în toate perioadele, având continuitate de la formarea poporului Român până în prezent. Acest Ieremia este un „sfânt” al catolicilor, dar nu și al românilor.

    [13] https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2014/10/21-octombrie-revenirea-greco.html

    [14] În 3-15 mai 1848, pe Câmpia Libertății de la Blaj, a avut loc o întâlnire importantă a românilor ardeleni. Ei cereau reabilitarea Mitropoliei ortodocxe desființate de habsburgi și revenirea uniaților la ortodoxie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece răscoala a fost înabușită de către autoritățile maghiare care nu au admis revenirea uniților la ortodoxie. Aceasta s-a întâmplat cu 100 de ani înainte de instaurarea comunismului în România. Subiectul fiind vast, asupra sa vom reveni cu un studiu separat.

    (Articol preluat din Revista Atitudini Nr. 60, în curs de apariție)

    1. imi poate va rog spune cineva pozitia in acest moment , a Ierom. Eftimie Mitra ? ( relativ la ingradire)- articole de acest gen am mai citit, inainte de Creta …
      ( am pierdut legatura cu Shitul Sfintilor Romani din Orastie , de mai multi ani)
      va multumesc

    2. Pana la urma singurul lucru care conteaza e cum ne va judeca Domnul. Sa-i lasam cu ale lor si sa ne tinem de calea noastra. Pentru ca toata slava beatificatilor e desertaciune. Sfintii nu au nevoie de slava oamenilor pentru ca pe ei ii stie si ii arata Dumnezeu.

  32. Si mai cred ceva:va incepe imediat prigoana impotriva ortodocsilor:”ierarhii” sunt ecumenisti,poporul(spalat pe creier de mass media,”ierarhie”si”preotime”)la fel,papa e ecumenist(satanist),noi suntem extremisti.E clar?!

    1. @Duhul Căpitanului ; Ai crezut bine! Deja, pe Antena 3 suntem denumiți extremiști și nocivi societății!
      De mâine încolo, nimic nu va mai fi la fel pentru un creștin adevărat!
      Dumnezeu să fie, cu noi, toți!

      1. Astăzi e pentru prima dată când am ieșit din biserică în timpul predicii despre vindecarea orbului, când am auzit vorbind despre Papa ca fratele nostru și rugăciunile și minunile lor prezentate că fiind perfect valide și nicidecum mai prejos că ale noastre. Am ieșit și nu am mai stat la miruire. Am ajuns acasă și m-am miruit cu mir de la Sf. Munte.. Nu știu ce va fi de acum, ce voi face de acum și unde voi merge la biserică dar s-a întrecut acea măsură peste care nu mai pot sa trec, să accept..

        1. Doamne ajuta, @Radu Vreres

          Daca vrei sa te mantui , iesi iesi, nu mai sta cu ei si marturiseste pentru Hristos, bine ai facut ca nu ai mai stat ca iti puneapecetea ereziei.

          Cauta preotii nepomenitori. Iar de nu gasesti, bine iti este tie a sta in casa ta si a face pravila pana la moarte decat sa pui piciorul la slujba ereticilor, unde cu Iuda vei fi numarat.

          Cu dragoste.

          Mantuire

    2. Cine i-a delegat pe cei de la ,,Antena 3″ să vorbească despre probleme duhovniceşti în numele românilor? Pentru fiecare cuvânt smintitor ei vor da răspuns în faţa lui Dumnezeu, nu în faţa papei pe care acum il slăvesc. Atunci când vor trece prin vămile văzduhului, îî vor intâlni şi ei şi papa pe judecătorii nemitarnici. Sa le spună şi lor papa că este infailibil! sa le spună şi lor acestia din presă care, din neştiinţă sau din rea-voinţă, se înrolează in ceata lui Antihrist, slavindu-l pe papa, şi atrag după ei şi pe altii! Vai de cei prin care vine sminteala!

      Nu primim lecţii duhovniceşti de la oameni care nu ştiu ce sunt Sfanta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie şi alte Sfinte Taine ortodoxe! ,,Antena 3″ şi chiar ,,Trinitas Tv” sa-şi trimită jurnaliştii la catehizare dacă vor să-i pună să vorbească despre probleme religioase! Acest popor este majoritar ortodox şi are dreptul să primeasca informaţii corecte despre ce se întâmplă cu Ortodoxia in aceste vremuri.

      Nu-i dăm pe Sfinţii Părinti ortodocşi la o parte, ca să-i punem să ne dea lecţii pe sectanţi, pe nebotezaţi şi pe necatehizaţii contaminaţi de ecumenism! Aceştia, neavând trăire ortodoxă, nu ne pot da lecţii. Punct. Pentru ei, toate religiile sunt la fel, deoarece nu au cunoscut temeinic Ortodoxia, nu au trăit-o. Dumnezeul lor e de la brâu în jos, nu în inimă! În inimile lor se lăfăie necuratul care le întunecă minţile şi face din ei slugi ale diavolului. Ei nu au cum să vadă la papa vreo greseală. Îl preamăresc pe el, nu pe Dumnezeu, vor să-i fie pe plac papei, nu lui Dumnezeu. Aşadar, ei săracii prin cuvintele lor îşi pregătesc osânda veşnică! E periculos pentru suflet să ai asemenea loc de muncă acum!

  33. ,,Sărutarea mâinii papei reprezintă sărutarea ghearei Antihristului!„În istoria neamului omenesc există trei mari căderi: a lui Adam, a lui Iuda și a papei.” Sfântul Iustin Popovici
    „Papismul este înaintemergătorul Antihristului” Cuviosul Filotei Zervakos
    „Pe papa să-l blestemați, că el este pricina răutății” Sfântul Cosma Etolianul.
    Eu am înțeles că acest Johanis nu are nici o legătură cu ortodoxia și că și-a invitat omologul său tot atât de rătăcit și tot atât de antiortodox ca și el. S-au întâlnit doi eretici iezuiți. Ceea ce nu înțeleg, este faptul cum poate avea nerușinarea, impertinența ca să impună să fie primit în biserica ortodoxă și să facă rugăciune în Catedrala Națională Ortodoxă. Vor da socoteală lui Hristos. Dumnezeu va răsplăti răul făcut în biserica sa. Să nu cumva să îndrăznească papa să se lege de Ardeal sau de vre-un ortodox. Să nu îndrăznească papa să proclame sfințenia unui criminal. Totodată să nu îndrăznească vreun individ să încerce ca vreo faptă abominabilă să o pună pe seama vreunui ortodox, pentru că noi nu avem nicio treabă cu un iezuit care i s-a năzărit să vină în România. Așa cum a venit, tot așa să plece. Toți care ați invitat acest saltimbanc eretic, premergător al antihristului și care a călcat pe aeroportul românesc împiedicându-se ca și cum îl trăgea cineva de picioare ( îl trăgea de picioare sfinții), veți da socoteală în fața lui Hristos pentru că România este Grădina Maicii Somnului și nu aveți voie să batjocoriți acest pământ sfințit de miișimii de martiri care au pătimit pentru Hristos.. Dumnezeu să vă vadă pe toți trădătorii, saltimbacii și lașii care au dat mâna cu voi.

  34. Se vede foarte bine în fotografie (pe crucea de la gâtul lui) cum Antihristul ține pe umeri o oaie…și în spate turma….adică, a confiscat turma lui Hristos care-l urmează/îl va urma…dar în loc de oi trebuia să pună capre…alea sunt animalele lui de companie…adică, toți acei/acele care la vremea venirii lui, nu și-au distrus ori predat certificatele de naștere cu CNP, cărțile de identitate, cardurile de sănătate și/sau de salarii ori pensii, etc….din oi, au căpătat coarne!

    Pr.Vasile Novikov a spus foarte clar asta (și nu numai el…) alături de PECETEA Antihristului numită pecetluirea izotopică:
    http://romanortodox.info/pecetluirea-izotopica-noi-tehnologii-biometrice-de-pecetluire/?fbclid=IwAR0vO_fTHnbqT435XMFHZreIYoDkRwsucYpDyBGuQhfK6Iwc-BZVN_nN428

    P.S. Imaginea personajului de pe crucea Papei …a se vedea că este cu ochii larg deschiși și este îmbrăcat…ori, Hristos este RUPT pe Cruce, FRÂNT….cu capul ostenit lăsat într-o parte și încins peste coapse cu naframa Maicii Domnului….
    Ăsta, de pe crucea ăstuia este bine merci, pare zdravăn, nepătimit de vreo boală sau chinuire…și cu ochii pe noi!

  35. Sărutarea mâinii papei reprezintă sărutarea ghearei Antihristului!„În istoria neamului omenesc există trei mari căderi: a lui Adam, a lui Iuda și a papei.” Sfântul Iustin Popovici
    „Papismul este înaintemergătorul Antihristului” Cuviosul Filotei Zervakos
    „Pe papa să-l blestemați, că el este pricina răutății” Sfântul Cosma Etolianul.
    Eu am înțeles că acest Johanis nu are nici o legătură cu ortodoxia și că și-a invitat omologul său, tot atât de rătăcit și tot atât de antiortodox ca și el. S-au întâlnit doi eretici iezuiți. Ceea ce nu înțeleg, este faptul cum poate avea nerușinarea, impertinența ca să impună să fie primit în biserica ortodoxă și să facă rugăciune în Catedrala Națională Ortodoxă. Vor da socoteală lui Hristos. Dumnezeu va răsplăti răul făcut în biserica sa. Să nu cumva să îndrăznească papa să se lege de Ardeal sau de vre-un ortodox. Să nu îndrăznească papa să proclame sfințenia unui criminal. Totodată să nu îndrăznească vreun individ să încerce ca vreo faptă abominabilă să o pună pe seama vreunui ortodox, pentru că noi nu avem nicio treabă cu un iezuit care i s-a năzărit să vină în România. Așa cum a venit, tot așa să plece. Toți care ați invitat acest saltimbanc eretic, premergător al antihristului și care a călcat pe aeroportul românesc împiedicându-se ca și cum îl trăgea cineva de picioare ( îl trăgea de picioare sfinții), veți da socoteală în fața lui Hristos pentru că România este Grădina Maicii Domnului și nu aveți voie să batjocoriți acest pământ sfințit de mii și mii de martiri care au pătimit pentru Hristos.. Dumnezeu să vă vadă pe toți trădătorii, saltimbancii și lașii care au dat mâna cu voi.

  36. A început prigoana, frați creștini! Nemernicii de la Antena 3, deja discută că aceia care se vor opune unirii bisericilor, sunt cei dominați de ură!
    Să nu uităm ziua asta!
    Am rămas cu totul în grija Lui Dumnezeu și a Domnului nostru, Iisus Hristos!

    1. N-o sa uit ziua asta mai ales ca e pentru prima data când nu am rămas până la sfârșit la slujba. Ruptura s-a produs când în timpul predicii s-a vorbit despre Papa ca despre fratele nostru. Nu știu ce voi face de acum încolo..

  37. Ce referendum pt familie vroiati sa fie votat cand familiile de romani care se cununa religios la biserica nu sunt respectate?! Ati vazut pe 30 septembrie 2018,cu o saptamana inainte de referendumul pt familie, cum Drapelul Romaniei a fost folosit ca fața de masa la cununia religioasa a exprincipelui bataus nicolae cu yoghina sa sotie care pupa icoane in biserici ortodoxe? De ce nu este folosit Drapelul Romaniei in biserici ortodoxe la cununii religioase cand se intemeiaza familii de romani?! Ati folosit Drapelul Romaniei ca fața de masa pt nicolae si yoghina sa,ei sa va voteze referendumul.

  38. Un mincinos, fals, uzurpator al mantuirii, sarpe si cu adevarat inaintemergatorul lui antihrist. Daca era un dram de sinceritate in el, ar fi cerut iertare pentru bisericile cu adevarat crestine daramate de erezia lor, de martirii crestini pe care ei, ca niste luptatori impotriva Lui Hristos, i-au facut in neamul romanesc si nu numai, de boicotarea de catre catolici impreuna cu celelalte erezii a referendumului pentru famile, de gestul acolitilor lui care au batjocorit Sfanta Cruce punand saci de gunoi pe ea, etc..
    Oricum, mesajele lui sunt de un ridicol absolut, uman mocirloase si ieftin manipulatorii. Vesnic in cautare de vanare de suflete, au venit si in Romania sa stranga gunoiul. Pacat de ortodocsii care rezoneaza cu promisiunile mincinoase ale lumii acesteia si se leapada de Hristosul Cel Adevarat.

  39. Ca sa nu fie huliti tot ortodocsii ca sunt “fundamentalisti”, sa vedem ce spun neo-protestantii evanghelisti despre excelenta sa, dl. Francisc, seful statului Vatican:


    Oameni ostili faţă de Cristos îl lăuda pe Francis

    Richard Bennett and Stuart Quint: În Vatican se învață în mod oficial faptul că Papa este substitutul [ inlocuitorul ] lui Isus Hristos.

    Oameni ostili faţă de Cristos îl lăuda pe Francis
    Chiar și astăzi, în ciuda numeroaselor scandaluri și controverse care se învârteasc în jurul său, Papa Francisc primește totuși dorul oamenilor. Cei care lăudă pe Francis includ un amestec curios, dacă nu dubios, de fani.


    Grupurile homosexuale îl înalță pe Francisc. Site-ul catolic cnsnews.com citează pe Papa Francisc spunând unui om chilian că “… ești gay, nu contează. Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa și nu-mi pasă.”[2]

    Articolul continuă să citeze aprobarea câtorva activiști homosexuali, inclusiv Rev. James Martin, un iezuit pro-homosexual, și Jay Michaelson, un scriitor homosexual cu totul deschis la Bestia de Zi cu Zi.[3]


    Comunişti chinezi îi cântă laude lui Francis. În ajunul unei înțelegeri de ridicare a excomunicațiilor a șapte episcopi rânduiți fără permisiunea Romei de către biserica condusă de stat, guvernul chinez îl laudă pe Francis: “Papa Francis are o imagine pozitivă cu publicul chinez. Se așteaptă ca el să împingă legăturile China-Vatican și să rezolve problemele corespunzătoare cu înțelepciunea lui “.[4]


    Ecologiști radicali de asemenea îl laudă pe Francisc. Fostul vicepreședinte Al Gore afirmă că Francisc este “în prim-planul de a conduce lumea spre acțiuni climatice constructive.” [5]

    Ultimele scandaluri americane au aruncat o pălărie peste Papa Francisc
    Scandalul sexual în Biserica Romano-Catolică, din păcate, nu este nimic nou.[6] Într-adevăr, să cităm articolul nostru din urmă cu 10 ani despre scandalurile îngrozitoare din Boston: “Este doar vârful aisbergului”. [7]

    Vina se extinde direct la doctrina papală falsă și recrutarea deliberată a preoților predispuși la imoralitatea sexuală.[8]

    Cu toate acestea, ultimele scandaluri la nivel mondial sunt încă șocante și se îndreaptă spre vârful ierarhiei romano-catolice.

    La cel mai înalt nivel, Papa Francisc și ierarhia sa din Vatican au trecut cu vederea și au acoperit abuzul sexual groaznic de către clerul catolic în șase dieceze din statul Pennsylvania. Acest extras vine din raportul Marelui Juriu de Investigare eliberat de procurorul general Josh Shapiro:

    “Noi, membrii acestui juriu, aveți nevoie să auziți acest lucru. Știm că unii dintre voi ați auzit deja. Au existat alte rapoarte despre abuzul sexual asupra copiilor în cadrul Bisericii Catolice. Dar niciodată pe această scală. Acum știm adevărul: s-a întâmplat peste tot.

    Ne-a fost oferită misiunea de a investiga abuzul sexual asupra copiilor în șase dieceze – fiecare dieceză din stat, cu excepția Philadelphiei și Altoona-Johnstown, care au făcut obiectul unor mari jurații anterioare … Am citat și am revăzut jumătate de milion de pagini de documente diecezane interne. Ele conțineau acuzații credibile împotriva a peste trei sute de preoți prădători. Peste o mie de copii victime au fost identificabili, din înregistrările bisericii. Credem că numărul real – de copii ai căror înregistrări au fost pierdute sau cărora li s-a temut să raporteze vreodată – este în mii …

    În timp ce fiecare district al bisericii avea propriile idiosincrazii, modelul era cam la fel. Principalul lucru nu a fost acela de a ajuta copiii, ci de a evita “scandalul”. Nu este cuvântul nostru, ci al lor; apare mereu în documentele pe care le-am recuperat. Plângerile de abuz au fost ținute închise într-o “arhivă secretă”. Nu este cuvântul nostru, ci al lor; Codul bisericesc al legii canonice cere în mod special diecezei să mențină o astfel de arhivă. Doar episcopul poate avea cheia.”[9]

    Ulterior, Procurorul General Shapiro a acuzat Vaticanul că a știut și a urmărit acoperirea crimelor de molestare a acestor copii.[10]

    Pennsylvania nu este singura problemă pentru Francis și pentru agenții săi din Statele Unite. Capitala națiunii noastre este, de asemenea, o sursă de scandal actual.

    Papa Francisc refuză să nege acuzațiile privind acoperirea personală a abuzurilor sexuale efectuate de Theodore McCarrick, recent demisul Arhiepiscop de Washington.[11]

    Fostul arhiepiscop și nunțiu apostolic Carlo Maria Vigano îl acuză pe Francisc de retragerea sancțiunilor impuse de fostul Papă Benedict.[12]

    Fostul Nunțiu al Vaticanului expune și dumnealui întunericul din Biserica Catolică, plină de “rețele homosexuale [care] acționează sub ascunderea secretului și se află sub puterea tentaculelor de caracatiță, strangulează victime nevinovate și vocații preoțești și strangulează întreaga Biserică.”[13]

    Controversa globală Îl devorează pe Papa Francisc
    […] În vizita sa la Knock, Irlanda, Papa Francisc și-a exprimat tristețea pentru povestirile copiilor care suferă abuzuri sexuale în mâinile clerului catolic.[15] Cuvintele lui par să fie goale, ținând seama de efectele scandalurilor sexuale în curs de desfășurare, precum și de dezvăluirile șocante despre traficul de ființe umane și abuzul de copii în Tuam.[16]

    În consecință, Irlanda însăși a văzut mari dezavantaje din partea Bisericii Catolice. Într-adevăr, participarea la Papa Francis a fost doar jumătate din cea a ultimei vizite papale a lui Ioan Paul al II-lea în Irlanda cu aproape 30 de ani în urmă.[17] Proteste de proporţii foarte mari au înconjurat și vizita lui Francisc.

    Irlanda și SUA sunt doar două centre de scandal la nivel mondial sub supravegherea Papei Francisc. Chile[18] şi Australia[19] deasemenea suferă de valul de scandaluri sexuale din ierarhia de sus a clerulul Romano-Catolic. Unde se va termina totul? […]

    De ce Evangelicii îl preamăresc pe Papa Francisc?
    Cu toată seriozitatea, se pare că în zilele noastre, Domnul Dumnezeu ar putea să predea pe mulţi din lumea evanghelică care îl mărturisesc pe Cristos înșelăciunii papei Francisc. De ce îl îmbrățișează atât de mult?

    Ei vor trebui să răspundă – nu numai pentru propriile lor păcate – ci pentru păcatele celor care au fost atraşi prin influența lor. În Vechiul Testament, judecata a venit asupra poporului Israel pentru că s-au conformat idolatriei lui Ieroboam.

    În zilele noastre, atât conducătorii orbi, cât și urmașii lor orbi par a fi gata să cadă în șanț. “Pocăiţi-vă; sau altfel voi veni la tine rapid și voi lupta împotriva lor cu sabia gurii mele.”[20] Domnul Isus Cristos este gata de a judeca pe Omul de Păcat şi pe alţii.

  40. O comparație elocventă: mergem și achiziționăm o mașină nouă, să zicem un Logan. Apoi începem să operăm modificări, schimbăm eșapamentul, suspensiile, înlocuim frânele și umblăm și la electronică. Apoi, la un moment dat, mașina se strică, și fiind nouă, are garanție, deci mergem la service. Ce se întâmplă? Service-ul ne înștiințează că mașina este modificată, nu mai este cea originală, și, prin urmare, i-am pierdut garanția! Orice mașină care este modificată și nu se mai află în starea originală, pierde garanția.
    Acesta este doar un exemplu. Ereziile, operând modificări, au pierdut garanția. Numai în Creștinismul Ortodox, fiind Creștinismul original, există garanție că poți să te mântuiești. Când mai spune cineva că toate credințele sunt mântuitoare, este doar o perdea de fum, o minciună! La fel cum un obiect trebuie să rămână în starea originală pentru a beneficia de garanție, orice modificare antrenând pierderea acesteia, la fel și credința trebuie să rămână cea orginală, nealterată, pentru a avea garanția că te vei putea mântui, orice modificare ducând la pierderea posibilității de mântuire…

  41. Papa Francisc militează pentru o autoritate globală care să urmărească „binele comun”

    https://www.cancan.ro/iohannis-in-fata-papei-francisc-destinul-european-a-fost-confirmat-de-romani-19998552

    https://www.capital.ro/adevaratul-motiv-pentru-care-a-venit-papa-francisc-in-romania-care-este-legatura-cu-situatia-din-psd.html
    […] „La doar câteva zile după alegerile europene care le-au dat curaj naționaliștilor din inima Europei, Papa Francisc era așteptat să sosească vineri în România, la periferia Europei și a Catolicismului pentru a se afirma pe sine drept conștiința globală [ GLOBALISTA ] față de pericolele populismului [ nationalismului ] ”, scriu ziariștii americani. […]

  42. VIDEO Papa Francisc a salutat pelerinii din Capitală dintr-un papamobil parţial descoperit, pe o ploaie torenţială, la finalul primei zile în România

    Michael Michael: Ce o fi sfant in acest socialist argentinian care vrea cu tot dinadinsul islamizarea Europei? Sfanta Ipocrizie probabil. Nu a scos nici un cuvant despre refugiatii venezueleni, miile de crestini ucisi de musulmani dar vrea sa ne deschidem granitele pentu islamisti. Biserica ortodoxa, biserica catolica au devenit simple instrumente politice si financiare.

    bob: Sfantul Scaun, sfanta inchizitie, sfantul parinte, pontifex maximus, vicarius filii dei(inlocuitorul Fiului lui Dumnezeu), etc. Sunt doar cateva din titlurile pe care papii si le au acordat singuri de a lungul timpurilor. Tiara ci trei coroane ale papilor reprezinta faptul ca s au declarat regi ai cerurilor, ai pamantului si sub pamant. Cand in realitate papalitatea reprezinta fiara prezentata in Scriptura, un sistem politic religios care timp de secole a ucis, jefuit, asasinat, ars pe rug milioane de oameni nevinovati doar fiindca au indraznit sa gandeasca diferit si sa cerceteze Biblia in dorinta de a L cunoaste pe Dumnezeu. Cu toate acestea Papalitatea s a declarat infailibila si nu a renuntat niciidata la acest atribut. Daca astazi ar putea sa repete acele practici pentru a conduce din nou lumea ar face o… Si o vor mai face. Toate la vremea lor….

    Stefan din Nord : Daca papalitatea reprezinta Fiara ,atunci pe cine reprezinta Prostituata ce calareste Fiara , beata de sangele sfintilor si a martirilor ? Apocalipsa cap 17

    Radu Mircea # Atentie totusi la vesmintele Papei si la Loganul in care circula !!!! Fiti atenti la paralela pe care v-o recomand intre Papa si Patriarh . Pe ai nostri nu poti sa-i mai dai jos din mertzane si sunt cocosati de atita
    aurarie pusa pe ei .

    Alfa Omega : Din pacate acest papa nu a intales ca Europa este crestina , nu musulmana si se ridica foarte des in apararea musulmanilor care cica trebuie primiti in Europa dupa parerea lui, uitand de atentatele pe care le-au initiat acestia in locuri publice impotriva oamnilor pasnici !

    Serbanescu Serbanila: Mesajele Papei Ioan Paul al II-lea in sprijinul refugiatilor si migrantilor si in sprijinul colaborarii interconfesionale sunt cat se poate de graitoare! Alfa Omega “Christians and Muslims, we have many things in common, as believers and as human beings. We live in the same world, marked by many signs of hope, but also by multiple signs of anguish. For us, Abraham is a very model of faith in God, of submission to his will and of confidence in his goodness. We believe in the same God, the one God, the living God, the God who created the world and brings his creatures to their perfection.” “The Jewish religion is not extrinsic, but in a certain way intrinsic to our own religion. Therefore, we have a relationship which we do not have with any other religion. You are our dearly beloved brothers, and, in a certain way, it can be said that you are our elder brothers.” “Never again war! Never again hatred and intolerance!” Toatea astea le-a spus papa ala pe care-l admiri tu…. Insa nu cred ca esti capabil sa pricepi ceva din ele!

  43. Fericiti cei prigoniti!prigoana Ortodocsilor care nu accepta erezia lui papa francisc & papa daniel si a slugilor sale,a inceput oficial odata cu venirea ereticului anatemizat papa francisc ,ce este profetul mincinos al apocalipsei, inaintemergatorul lui antihrist .Grindina cu gheata din vest e doar inceputul..semn de sus ca spurcatul de papa nu e binevenit.pocaiti-va papistasilor,papa va duce la iad,e un mincinos,anatema papei!si ecumenistilor!


  44. (VIDEO) Imagini unice: Papa Francisc, rostind „Tatăl Nostru” la Catedrala Națională

    aggiornamento diabolicum : “Caracteristica fundamentala a crestinismului, care consta in surparea zidului despartitor dintre Dumnezeu si oameni (…) e inlaturata in catolicism intr-o noua forma. Sobornicitatea crestina, insasi Biserica, trupul tainic al lui Hristos, e desfacuta din imbratisarea iubirii atotprezente a lui Iisus Hristos si transformata intr-o societate pur laica. (…) Iisus are o comunitate numai cu un anumit punct al spatiului si numai cu o persoana, cu papa in Vatican. (…) Tot ce conteaza [la catolici] e dependenta juridica de o persoana omeneasca. Misticul e transformat in juridic, viata in Biserica devine o preocupare de buna si uniforma orinduiala juridica. Cuvintele religioase nu mai exprima de aceea nici ele misterul unor experiente religioase directe, ci devin termeni juridici si rationalisti, de precizari pozitiviste, pamintesti“. Preot prof.dr. Dumitru Stăniloae

    1. Prostia ingroapa Romania spune: Daca un papa are efectul asta asupra multimii, folosindu-se de tot felul de gesturi ostentative, teatrale, oare ce efect va avea Antihristul cand va face false minune (morti „inviati”, „vindecari” de boli incurabile, „levitatii”) pentru a-L imita pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu? Aud comentariile unor reporteri TV si ma ingrozesc. Doamne, fereste! Sfantul Antonie cel Mare, sec.IV: „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicând că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.

    2. https://evz.ro/papa-francisc-domenico-giani-vatican.html
      Lunetiștii de elită asigură protecția Papei. Bucureștenii, sfătuiți să nu iasă la ferestre
      Papa Francisc în Logan, Klaus Iohannis în Mercedes Clasa S
      Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Papa Francisc. Problema migrației, dezbătută cu Suveranul Pontif
      Papa, aplaudat la scenă deschisă! Cuvinte de laudă pentru Diaspora!

      1. tot in volumul “Batjocorirea Ortodoxiei”,
        se inscrie si capitolul „Jurnalul fericirii” Părintelui Justin Pârvu se lansează sâmbătă la Bookfest in care o haita de eretici si de securisti se “legitimeaza” in spatele Pr.Justin :
        ” [..] Albumul omagial cuprinde, alături de fotografii, pastorale ale Părintelui Justin și evocări ale Patriarhului României, PF Daniel, Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, PS Calinic Botoșăneanul și apropiați ai marelui Duhovnic, ca Maica Justina Bujor, Starețul Arh. Hariton Negrea și Monahul Filotheu Bălan, fost secretar personal al Părintelui Justin.”

  45. Vazandu-l pe ingramaditul din Dealul Mitroliei ,care raspunde la numele de patriarh, cum se gudura pe langa aceasta Satana m-a cuprins sila.Ciudat este ca nu observa si nu comenteaza mai nimeni acest lucru.Daniel,un tradator al neamului romanesc si al ortodoxiei.De acum bisericile vor fi si mai goale.

  46. 1) In timpul perioada interbelica, Vaticanul a vazut in Hitler si Musolini, ocazia de a scapa Europa de democratiile masonice. Pe masura ce a devenit clar ca razboul este pierdut au schimbat taberele.
    Pedeapsa din partea stapanilor lumii, s-a concretizat la Conciliul Vatican II, cand s-au facut grave abateri ‘dogmatice’, de la ‘dogmatica’ oricum eretica. Smintelile dogmatice ale lui Ioan Paul al II lea si Francisc, sunt impuse de ‘stapanii’ lumii, si vor continua in forme agracante. Infiltrarile de pedofili, homosexuali, etc in mare majoritate in mod cert sunt facute tot de acestia.
    SPUN ASTA PT CA SI ORTODOXIA SE VA CONFRUNTA CU ASEMENEA CADERI.
    Schimonahia Macaria, profeteste ca in Rusia, se va scoate o Biblie, din care EI, vor scoate tot ce nu le convine. CA ORTODOCSI, TREBUIE SA STUDIEM ACESTE CADERI, TESTATE DEOCAMDATA CU SUCCES PE VATICAN, SA NE PREGATIM SA LE CONTRACARAM SI IN CONDITIILE IN CARE O PARTE DIN CLER NU VA REZISTA ISPITEI.
    2) Ce inseamna normalitate in standartele diplomatice bisericesti de politete, trebuie vazut in practica Imperiului Bizantin. Si ei s-au confruntat cu asementa situatii.
    3) Deranjaza foarte mult indemnul papei ca ortodocsii romani si Vaticanul sa mearga pe “acelasi drum”. Avand dogmatici diferite, ortodocsii si catolicii au cai diferite.
    4) Deranjeaza foarte mult cofuzia starnita de papa la Catedrala Mantuirii, cand a numit rugaciunea Tatal Nostru, cu numele Rugaciune lui IIsus, Inca de la apologetii latini Tertulian si Sf Ciprian, rugaciunea Tatal nostru, se dumeste Rugaciunea Domneasca ! Cum arata arh Efrem de la Vatoped, Rugaciunea lui IIsus nu da roade in cazul Heterodocsilor, ramanand nelucratoare, din cauza dogmelor gresite pe care acestia le marturisesc.
    Ortodocsii si catolicii merg pe drumuri diferite !

  47. Spuneati intr-un articol ca vizita papei va fi si cu jertfe umane. Deja s-a intamplat ieri, in timpul rugaciunilor de la Catedrala Nationala, in Prahova aveau sa piara 4 copilasi nevinovati, luati de apele involburate in urma unor ruperi de nori. Tare mi-e frica de o agravare a acestor inundatii in zona Prahovei, tocmai pentru a fi vreme buna la Bucuresti. Probabil au alungat norii, care erau vizibili la orele amiezii, mai spre nord si asa au concentrat mai multe precipitatii in acea zona.
    Din pacate, pentru compromisul facut de noi, jertfa suprema au platit-o niste copilasi; aveau varste între 6 luni si 5 ani. Dumnezeu sa-i numere cu sfintii!

    1. Deocamdata Papa participa la o slujba in limba maghiara, langa Miercurea Ciuc, oficiata de preoti tineri cu tunsori scurte “specifice meseriei”. Sa vezi ce jertfe vor fi cand Transilvania ajunge la Ungaria!

  48. POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală.
    https://dexonline.ro/definitie/popor

    La Șumuleu Ciuc, Papa Francisc a redefinit notiunea de popor: „A peregrina însemnă a fi conștienți că venim ca popor în casa noastră, că avem conștiința că formăm un popor, un popor a cărui bogație stă în miile sale de chipuri, în culturi, limbi și tradiții, sfîntul popor credincios al lui Dumnezeu”
    https://www.stiripesurse.ro/momente-impresionante-la-umuleu-ciuc-papa-francisc-indeamna-la-convie-uire-in-pace-video-live_1355270.html

  49. Oare ce o fi inteles Papa cand a intrat impreuna cu Patriarhul in cel mai mare lacas de inchinaciune romanesc, intitulat Catedrala Mântuirii Neamului? Ce o fi inseamnand neamul si poporul pentru el?

    “Papa Francisc a ajuns vineri în România, la periferia catolicismului și Europei, pentru a face apel la unitate și pentru a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de populism”, scrie The New York Times.
    Papa Francisc a purtat o discuție privată și cu Patriarhul Daniel, apoi cei doi au făcut împreună o rugăciune la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit euronews.
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/presa-internationala-despre-vizita-istorica-efectuata-de-papa-francisc-in-romania.html

  50. Cateva concluzii clare totusi se pot trage din aceasta “vizita”.Se vede acest circ mediatic a fost pus la cale de cei care au dus Romaia de rapa. Populatia, contrar asteptarilor, s-a comportat normal in sensul ca nu a iesit sa caste gura pe strazi. Televiziunile au mintit tot timpul ca ar fii mii de credinciosi. Au fost doar cateva palcuri de oameni care erau pe traseul papei in statiile de autobuz sau la trecerile de pietoni. Circulatia fiind oprita normal ca acolo s-au strans cateva zeci de persoane. Nu vorbim de catolicii care s-au strans cateva suta la catedrala lor. Televiziunile prezentau imagini in asa fel incat sa para cat mai multe persoane adunate iar comentatorii minteau la greu.Cel mai socanta si tupeista afirmatie era “smerenia” papei, care saracu’ de el merge cu un Logan. De toata logistica pusa la dispozitia lui nu spuneau nimic. De propaganda mediatica, nici atat. Alea nu costau.

    Si mai socant a fost sa dau pe Trinitas si sa vad ca dl.Vasile Banescu o dadea la intors. Ceea ce pana mai ieri declarase peste tot, astazi nu mai era valabil. Suferea de amnezie totala si, mai mult, a inceput sa foloseasca acelasi limbaj de lemn.

    Daca mai sunt persoane care pot sa mai schimbe ceva in al 13-lea ceas, trebuie facut ceva urgent si sa nu lasam lucrurile asa pentru ca asta convine sistemului care ni-l baga pe gat pe papa.

    TREBUIE CERUT UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL, CLAR SI CONCIS DESPRE POZITIA SFANTULUI SFANTULUI SINOD, A EPISCOPILOR, A CLERICILOR FATA DE CEEA CE A FOST PREZENTAT LA TV SI DESPRE TOT ACEST CIRC.
    PS Varlam Ploiesteanu nu e nevoie sa declare nimic pentru ca ii este cunoscuta apropierea de catolici si se stie ca nu o data a participat la slujbe in catedrala lor.

  51. Fratii mei ORTODOCSI, HRISTOS a inviat!!

    Fratilor, eu sunt un umil pacatos, patimas, ticalos si nemernic. Sunt nevrednic si Dumnezeu sa ma ierte daca scriu ceva gresit si voi sa ma iertati!

    E incredibil ceea ce se intampla. E incredibil cat de mult rau ne face ecumenismul. Ma doare cand vad cat de usor isi vand unii scumpa si sfanta credinta ortodoxa. Sunt absolut sigur ca ORTODOXIA este credinta adevarata, mantuitoare. E mare lucru ca am avut “sansa” cu mila lui Dumnezeu sa ne nastem ortodocsi.
    E important sa ne pazim credinta, chiar cu pretul vietii, asa cum au facut-o si antecesorii nostri.

    Il auzeam astazi intr-un interviu pe preotul Calistrat, care spunea ca din cauza dragostei nu ar trebui sa avem treaba ca a venit papa in Romania, bla, bla, bla… Ca el sunt multi. Multi care isi bat joc de ortodoxie, care sub pretextul dragostei accepta aceste uraciuni.
    E trist ce se intampla. Lupii au ajuns din pacate pazitori la oi.
    Doar Hristos si Maica Preacurata ne mai pot ajuta.

    Va rog sa ma iertati fratilor. Apreciez ca ati ramas ortodocsi si ca sunteti marturisitori!

  52. Am o intrebare:de ce Patriarhul a ciuntit rugaciunea Tatal nostru eliminand sfarsitul „Ca a Ta este imparatia… In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh Amin”?

    1. @ Marius:Probabil ca sa se simta papa lapte bine ca tot se vrea el atotputernic. Iar danny isi da silinta sa fie mina lui dreapta.

  53. Sorgintea cuvantului papa este “Pater Patrum”, in traducere Parintele Parintilor. Seful spiritual al Ortodoxiei are denumirea de Patriarh Ecumenic, adica autoritate extinsa asupra intregi biserici crestine. Denumirea de Sfantul parinte cum i se spune Papei Francisc, Patrologia o confera ierarhilor din perioada de aur a crestinismului pentru viata si doctrina. In catolicism viata si doctrina au avut dea lungul timpului schimbari. Ecumenicitatea Ortodoxiei, ar trebui sa fie data de pastrarea ortodoxiei. Bunaoara Patriarhul Ecumenic Athenagoras ptr compromisurile sale cu catolici nu a mai fost pomenit ani de zile de Sfantul Paisie Aghioritul.

  54. Până la urmă i-a “beatificat” sau nu pe cei șapte minciuno-martiri greco-papistași? Parca așa era programul la Șumuleu…

  55. 14.00: A început grindina. Mii de pelerini stau la rând să intre în zonele amenajate vizitei.
    15.40: Papa Francisc a decolat spre Iaşi la 15.30. Pana acum au trecut prin filtrele de securitate peste 35.000 de pelerini. Altii 10.000 asteapta sa intre, Dar numarul celor in asteptare creste constant.
    https://www.libertatea.ro/stiri/mii-de-pelerini-asteapta-sosirea-papei-francisc-la-iasi-2653031

    Mai pot intelege oare semnele vremii? Credinciosi sau creduli?

    1. Iar au vorbit specialistii in ale jurnalisticii. Pelerinul merge intr-un loc considerat sfant. Sa intelegem ca se face pelerinaj la Palatul culturii?

  56. La Blaj in 2 Iunie va fi beatificati la treapta de fericiti ce 7 episcopi Greco Catolici,

    Troparul martirilor

    Glasul 7

    Fericiților Martiri, care bine v-ați nevoit și v-ați încununat, rugați-vă Domnului să se îndure spre sufletele noastre.

    Condacul noilor Fericiți

    Glasul 1

    Martiri vrednici de toată lauda, care nu v-ați lepădat de Biserica zidită pe fericitul Petru, pământul nu v-a putut acoperi pe voi, ci ați fost primiți în ceruri: vouă vi s-au deschis porțile raiului și, acolo ajungând, gustați din pomul vieții, mijlocind la Hristos să se dăruiască sufletelor noastre, pace și multă îndurare.

    1. S-au născut pe-aceste plaiuri, au păzit ce-i românesc,
    Preoți sfinți cu drag de țară, cu glas dulce-ardelenesc;
    Au iubit Cetatea Romei, s-au rugat in graiul lor,
    Cu Rozarul Maicii Sfinte au unit acest popor.

    REFREN:
    Sfinții mei din catedrale, cu inel arhieresc,
    O coroană de lumină ați primit ca dar ceresc.
    Am păstrat credința noastră și în veci n-o voi lăsa,
    A fost toată viața voastră, este toată viața mea!

    2. Într-o noapte-n mare taină spre Calvar pe toți i-au dus,
    Stele-n cer dau mărturie că mergeau după Isus;
    Si-au murit bătuți și-n chinuri, umiliți şi-nfometați,
    Cu durere mare-n suflet că de frați au fost trădați.

    3. Ce iubire fără seamăn! Câtă jertfă! Cât prinos!
    Câte cruci pe ziduri scrise! Câte – altare cu Cristos!
    N-au fost niciodată singuri, a stat Domnul lângă toți
    Și în sfinte catedrale și în temnițe cu hoți.

    4. Șapte sfinți, martiri episcopi, cu iubire au sădit,
    In grădina Maicii Sfinte, boabe care au rodit;
    Rod bogat adună Domnul în mănunchi la Liturghii,
    Din Biserica Unită ce în veci va dăinui.

    CODA:
    Sunt catolic și credința eu pe veci o voi păstra,
    A fost toată viața voastră, este toată viața mea.

    Nu e Exclus ca in urmatorii ani Greco Catolicii sa preia vechea manastire de la Bixad. Odata cu caderea PSD ului. Pt ca greco catolicii tin cu partidele PNL si USR Plus.

  57. Daniel a predat Buserica Ortodoxa Romana papei.Va vine sa credeti?!Oamenii sunt atat de spalati pe creier ca ceea ce papa a declarat ca e infailibil,ei o iau de buna crezand asta si numindu-l “sfantul parinte”.Cel mai grav e cand “conducatorul”unei biserici ortodoxe se comporta si el ca si cum papa ar fi asa .E capatul caderii pentru acea biserica.Fratilor,de acum ne asteapta mucenicia.”Cel ce va vrea sa traiasca cucernic in Iisus Hristos va fi prigonit”!
    .

    1. A fost totusi alegerea curiosilor si credulilor sa participe la spectacolul “cultural” de la Iasi. L-au ales pe Papa in locul Tatalui din cer, fericiti si satisfacuti ca au participat la un spectacol care i-a “sfintit” de ziua copilului.

  58. In vremuri grele se vad adevaratele noastre fete. Sub falsul pretext al smereniei nimeni nu iese cu nici o declaratie. Tot sub acest pretext a avut loc acea intlanire intre membrii BOR si eretici. De aici putem trage concluzia ca celelalte Biserici surori care nu s-au facut pres in fata papei au gresit. Oare asa sa fie ?
    Si-au facut treba bine serviciile, au bagat frica pana si in cler.
    Daca nu se marturiseste acum adevarata credinta, aunci cand ?

  59. Eu, ca un vierme pacatos caruia i s-a recomandat sa-si vada de pacatele personale si sa nu-si rupa gitul in discutii teologice elevate, intreb cu glas de foc: oare nu mai este nici un drept in tara asta, cum a fost parintele Justin, care sa se duca la apostatul patriarh si sa-l ia la intrebari?

  60. Uniația ca mijloc de prozelitism papistaș nu a dispărut. În ultimii 20 de ani, pentru noi, a luat forme mult mai isidioase. Dacă la 1700 in Ardeal unii s-au unit cu papistașii pentru avantaje materiale, astăzi, alții dintre noi, și nu sunt puțini, vor să se unească cu ereticii pentru aceleași avantaje. După 1999 când Ioan Paul al doilea vizita România porțile Italiei pentru imigranții români s-au deschis neoficial deși România colapsată social și economic nu era în Uniune. Românii noștrii au plecat în număr mare la papistașii ,, milostivi” de la care au primit bisericile părăsite și, pe neobservate, au intrat în programele lor ecumeniste. La 20 de ani distanță Francisc vine să evalueze efectele acestei insidioase tactici de prozelitism sperând intr-o unire cu Roma măcar a unei părți din românii afectați de erezia ecumenistă. Niciodată în istoria creștină papistașii n-au fost sineri cu noi.

  61. Asta inseamnă sa avem un presedinte lutheran! Il deranjează de-a dreptul Ortodoxia, aşa că il cheamă pe papa, apoi pune televiziunile să-i intimideze pe ortodocşi! Mai vreţi un mandat pentru Iohannis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button