X

CHESTIUNEA CIPULUI: Ce ne promiteau preoții nepomenitori la Beiuș în 2017? Diferenţe fundamentale între învățătura Părintelui Justin Pârvu și cea a teologului Mihai-Silviu Chirilă

Încearcă "noii teologi" deraierea de la linia trasată de Sfântul Paisie Aghioritul și Marii Duhovnici Români cu privire la lupta contra actelor cu cip?

de Saccsiv
Teme-te de greci chiar și când îți aduc daruri

Unii din grupul Botoșani II sunt procip:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este evident ca pe aceștia i-a iritat dorinţa noastră ca la Sinaxa sa auzim si un mesaj anticip. De ce oare i-a iritat și pe alții din acest grup? De exemplu, teologul Mihai-Silviu Chirilă considera primitiva si diversionista cererea noastră: [VIDEO] Niciun cuvânt anticip la Sinaxa de la Botoșani, dar un atac împotriva portalului OrtodoxINFO căci și-a permis să ceară un astfel de mesaj…

Cei ce ne-am adăpat din învățătura marilor duhovnici ştim că tema cipurilor n-are cum fi primitivă. Voi demonstra mai jos că cererea noastră n-a fost nici diversionista, ci o continuare fireasca a unei promisiuni publice făcute în urmă cu aproape doi ani. Să ne amintim:

În perioada 11-12 septembrie 2017 s-a desfășurat la Beiuș, județul Bihor, o întâlnire de lucru a preoților care au întrerupt pomenirea ierarhilor participanți la sinodul din Creta, din 2016.

Printre Deciziile întâlnirii de lucru de la Beiuș (despre care ni s-a spus ca „au fost luate in unanimitate, printr-o participare activa și constructiva la dezbateri a tuturor celor prezenți”) a fost si:

Despre actele biometrice

În privința atitudinii față de persoanele care au acceptat de bunăvoie actele biometrice, părinții recomandă să fie lăsat la latitudinea fiecărui duhovnic modul în care face canonisirea acestora, până când se va putea stabili o viziune unitară pe tema gravității acceptării actelor biometrice și a rolului pe care acestea îl îndeplinesc, în faza în care se găsesc, în acțiunea de lepădare de Hristos și de instaurare a împărăției lui antihrist.

Discuția a pornit de la afirmația Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul că actele biometrice nu sunt lepădarea propriu-zisă, dar reprezintă începutul lepădării, și a mers în direcția necesității stabilirii cu exactitate, prin intermediul unor studii teologice ce urmează a se face, a unor conferințe cu persoane specializate în domeniu, a nivelului de lepădare pe care îl reprezintă actualele acte biometrice emise de autoritățile statului român.

S-a degajat ideea că acordarea Sfintei Împărtășanii celor ce au acte biometrice și nu doresc să accepte că ele sunt periculoase pentru mântuire trebuie lăsată la latitudinea fiecărui duhovnic, care va ține seama de starea sufletească a fiecărui credincios în parte, nereprezentând o condiționare a primirii Sfintelor Taine, ci un exercițiu lăuntric de mărturisire personală a lui Hristos, în condițiile în care statul român oferă încă variante nebiometrice, ceea ce face ca ortodocșii să nu fie încă condamnați la a îmbrățisa acești pași reali spre lepădare.

Si s-a discutat in toamna lui 2017 despre actele biometrice deoarece au fost cațiva parinți care au dorit să se discute.

Iar eu am început sa-l bat la cap pe teologul Mihai-Silviu Chirilă cu si mai multa vreme in urma, in încercarea de a-l convinge sa pună pe agenda întrunirilor nepomenitorilor si chestiunea cipului.

In sfârşit, cum necum la Beiuş a fost ceva mai mult decât nimic. Dar n-a mai avut nici o continuare. Cel puţin eu nu ştiu. Voi ştiţi ceva?

Pe vremea aia mişcarea nepomenitorilor era unita iar la începutul lui 2018 s-a împărțit în două tabere. Dar de niciuna dintre ele nu ştiu sa fi abordat la modul serios tema.

Aşa ca, treaba e veche, promisa demult poporului binecredincios, dar pe cei din grupul Botoşani II i-a durut in bascheţi, unii fiind procip iar doctrina altora fiind ceva de genul „pentru actele biometrice exista alternative, dar pentru ecumenism nu exista alternativa, aşa ca ne ocupam doar de ecumenism”. Si ca atare pe blogul lor postează activişti procip iar la prezidiul Sinaxei a stat tocmai un preot doctor grec ce spunea despre Sfanţul Paisie ca este înșelat.

În continuare, voi analiza răspunsul teologului Mihai-Silviu Chirilă dat cititorului cata, care la rubrica de comentarii a articolului Ieromonah Grigorie Sanda: Predică la Duminica a II-a după Paști (a Sf.Apostol Toma) de pe blogul Mărturisirea Ortodoxă a întrebat ieri:

Hristos a înviat!
Aţi cenzurat predica părintelui Sanda?
Nu văd nicăieri apelul lui împăciuitor:
„Mulțumim pe această cale situ-rilor OrtodoxInfo și Mărturisirea Ortodoxă pentru profesionalism, jertfelnicie, actualitate și obiectivitate. ”
Ce ar trebui să înțelegem din asta ?

Mihai-Silviu Chirilă spune:

Adevărat a înviat!
Ar trebui sa intelegeti din asta ca siteul Ortodoxinfo nu a participat cu nimic la organizarea sinaxei din Botosani, din 1 mai 2019, ci doar incearca acum sa o submineze, din motive pe care nu le pricepem, sau mai bine zis le pricepem, dar nu dorim sa credem deocamdata ca sunt adevarate.
Asa ca nu se pune problema niciunei cenzuri a predicii parintelui Grigore, ci doar a unei firesti corecturi editoriale a textului, la care suntem indreptatiti in calitate de editori ai unui portal serios. Dupa cum vedeti am sters multumirile inclusiv la adresa siteului nostru.
Decizia a fost luata si dupa ce s-a vazut ce efect a avut apelul la pace al parintelui Grigore pe Ortodoxinfo, unde s-a pus o nota sub articolul parintelui in care sunt acuzati oaspetii nostri din Grecia ca ar fi fost vinovati de neabordarea tematicii cipurilor la aceasta sinaxa si ca ar nega lucrarea Duhului Sfant prin sfinti precum Sfantul Paisie Aghioritul. Astfel de afirmatii vi se par „profesionale, jertfelnice si obiective”? Mie, nu.
Întrebarea pe care trebuie sa ne-o punem acum nu este daca noi suntem sau nu in favoarea luptei contra actelor biometrice, pentru ca asupra acestui lucru noi am facut proba prin faptul ca nu avem acte biometrice si luptam contra actelor biometrice in tribunale, in comisiile parlamentare, adica acolo unde se iau deciziile reale. Daca in Romania exista variante pentru actele biometrice intr-o mica masura ni se datoreaza si unora dintre noi acest lucru.
Intrebarea care se pune este de ce a insistat Ortodoxinfo sa introduca tema actelor biometrice intr-o sinaxa care a incercat sa regrupeze fortele celor ce lupta contra ereziei ecumenismului, dupa ani intregi de lupte interne intre nepomenitori, stiut fiind ca tema poate genera dezbateri si poate chiar dispute interminabile, nu asupra faptului ca actele biometrice sunt periculoase, pentru ca pe tema aceasta nu exista nicio indoiala, ci asupra modului de a duce aceasta lupta, in privinta caruia exista divergente de opinii, iar neabordarea corecta a luptei poate genera căderi schismatice de genul celor în care au căzut cei ce lupta contra ecumenismului?
Si de ce oare Ortodoxinfo intretine acum aceasta disputa artificiala prin care se distrage atentia de la ce a realizat sinaxa de la Botosani, unde s-au adoptat o serie de documente menite a repune lupta antiecumenista pe calea cea corecta? Cui foloseste aceasta incercare de a demonstra ceea ce nu se poate demonstra, anume ca noi am fi in favoarea actelor biometrice, ceea ce este cu totul fals si poate fi usor demonstrat printr-o simpla citire a unor materiale publicate de mine chiar pe siteul Ortodoxinfo, de genul acestuia https://ortodoxinfo.ro/2017/03/20/statul-trebuie-sa-respecte-optiunea-cetatenilor-care-refuza-actele-biometrice/?
Ii astept pe cei de la Ortodoxinfo in tribunal, atunci cand voi trimite statul in judecata pentru a cere pasaport nebiometric cu acelasi termen de valabilitate ca si cel biometric si sa isi asume obligatia de a garanta dreptul de a circula in lume prin acorduri cu statele care cer obligatoriu acte biometrice. Sau daca se va ajunge la buletin biometric obligatoriu, fara alternativa, ii astept de asemenea sa lupte alaturi de mine in tribunal.
Eu cred ca asa trebuie dusa lupta contra actelor biometrice, incercand sa obligi cat se mai poate statul sa iti respecte drepturile si sa dea inapoi din aplicarea masurilor de introducere a biometriei.
Tuturor celor care ne-au contactat direct in aceasta perioada si au vorbit cu noi, lucru pe care Ortodoxinfo nu l-a facut, le-am spus ca aceasta sinaxa a fost dedicata strict regruparii luptei contra ecumenismului, dar ca intentionam sa initiem consultari serioase intre parintii nepomenitori romani si intre cei romani si cei din celelalte tari ortodoxe pe tema modului corect teologic in care se cuvine sa ducem lupta contra actelor biometrice, pentru a evita unele alunecari in extreme similare celor din lupta contra ecumenismului, iar dupa ce va exista o viziune comuna cu privire la pozitionarea pe aceasta tema vom anunta aceasta viziune si poporului intr-o sinaxa pe aceasta tema.

Asadar, zice teologul:

Ar trebui sa intelegeti din asta ca siteul Ortodoxinfo nu a participat cu nimic la organizarea sinaxei din Botoşani, din 1 mai 2019

Pai tocmai asta e problema, ca noi (administratorii Ortodoxinfo și mulţime mare de cititori) am vrut, iar el n-a vrut.

MSC (Mihai-Silviu Chirilă):

ci doar încearcă acum să o submineze [adică pe Sinaxa]

Asta-i tupeu. Repeta neîncetat o minciună pe care n-o demonstrează niciodată. Firesc, căci este o minciună. Eu ii fac următoarea propunere: să declare public daca i-am spus sau nu i-am spus de mai multe ori și de peste doi ani să abordeze la întâlnirile cu preoţii nepomenitori tema cipurilor?

Oricum, la începutul prezentului articol am dovedit ca s-a promis încă din 2017 un mesaj anticip. Promisiune neonorata. In schimb, in acesti doi ani, ăsistemul a tot avansat triumfalist in implementarea sinistrului angrenaj (documente cu cip – internetul obiectelor – eGuvernare – disparitia banilor cash). Asa ca mi-am permis sa strig in public: parinti si frati, ce tot faceti? Mai faceti ceva? Vreau mesaj anticip.

MSC:

Asa ca nu se pune problema niciunei cenzuri a predicii parintelui Grigore, ci doar a unei firesti corecturi editoriale a textului, la care suntem indreptatiti in calitate de editori ai unui portal serios.

Așadar nu e cenzura, ci corectura editoriala. Adica o numim altfel si atunci nu mai e cenzura. Iar asta ar fi deontologia unui „portal serios”…

MSC:

sunt acuzati oaspetii nostri din Grecia ca ar fi fost vinovati de neabordarea tematicii cipurilor la aceasta sinaxa si ca ar nega lucrarea Duhului Sfant prin sfinti precum Sfantul Paisie Aghioritul. Astfel de afirmatii vi se par „profesionale, jertfelnice si obiective”? Mie, nu.

Vinovați nu sunt oaspeții din Grecia. I-a chemat, au venit. Vinovați sunt vorbitorii de la Sinaxa, căci nu l-au întrebat pe preotul doctor Theodoros Zisis dacă își menține părerile fundamental greșite despre care am scris la:

EU CRED CA GREȘEȘTE: Preotul Theodoros Zisis spune ca Sfântul Paisie Aghioritul a fost influențat de neoprotestanți și liniștește credincioșii asigurându-i că nu există cifra 666 nici în cipuri și nici în buletine

Iar din faptul ca nu l-au întrebat, nu au abordat tema cipurilor, iar Mihai-Silviu Chirilă a atacat furibund, de la tribuna, portalul Ortodoxinfo, rezulta o ipoteza firească și de foarte mult bun simț: nu cumva au refuzat pentru a nu-l supăra pe oaspetele grec?

Ba mai mult, de observat că nici macar acum, dupa atâtea zile, Mihai-Silviu Chirilă nu dă o replică la părerile preotului Theodoros Zisis. De ce oare? Tăcerea sa duce și la o altă ipoteză. Poate cu mult mai gravă decât precedenta: nu cumva și MSC crede parțial că pr Theodoros Zisis are dreptate? Adica, nu cumva MSC vede in chestiunea cipului strict o problema de Big Brother și de drepturile omului? Restul comentariului său pare a confirma această ipoteză.

MSC:

Întrebarea pe care trebuie sa ne-o punem acum nu este daca noi suntem sau nu in favoarea luptei contra actelor biometrice, pentru ca asupra acestui lucru noi am facut proba prin faptul ca nu avem acte biometrice si luptam contra actelor biometrice in tribunale, in comisiile parlamentare, adica acolo unde se iau deciziile reale. Daca in Romania exista variante pentru actele biometrice intr-o mica masura ni se datoreaza si unora dintre noi acest lucru.

 

E bine ca nu au acte biometrice, dar e sigur ca toți nu au acte? Cei procip din grupul lor (prezenți sau nu la Sinaxa) oare nu au? Oricum, nu acesta era subiectul propoziției din 27 aprilie 2019. Ceea ce se dorea era ca niște preoți să dea public un mesaj anticip.

In rest, sa facem oleaca de ordine in istoricul chestiunii. In Romania exista variante datorita parintelui Justin Pârvu. Am scris îngroșat ca să le intre bine în cap.

Daca nu exista apelul de la inceputul anului 2009 al acestui mare duhovnic, nu exista fundatia pe care cei micuti au cladit castelase de nisip, ce in ochii lor par fortarete inexpugnabile. Caci asta sunt aceste variante pentru actele biometrice, niste castelase de nisip. Iar acest Sfant n-a turnat aceasta fundatie pentru ele, ci pentru a se trezi poporul.

Dezvolt, ca sa priceapa toata lumea:

Fiind un mare duhovnic, impactul mesajului său anticip în rândurile multor preoti si al si mai multor credinciosi a fost colosal. Cu atat mai mult cu cat i s-au alaturat si ceilalti mari duhovnici. S-a creat astfel o uriaşă presiune de jos in sus si pe acest fond autoritatile au fost nevoite sa-si franeze avantul. Astfel, in afara pasaportului biometric, altceva n-au mai implementat o buna bucata de vreme. Abia mai tarziu au introdus cardul de sanatate cu cip iar acum vor sa recupereze fulgerator intregul timp cat au batut pasul mai mult pe loc.

Sigur, Parintele a incurajat orice fel de lupta impotriva cipului, inclusiv salile de judecata, caci, pana la urma, de aceea s-au si strâns un milion de semnături. Si bine au facut si cei care au dus lupta astfel. Dar cand duci lupta doar astfel si mai si promovezi in ochii poporului acest gen de lupta ca fiind necesar si suficient, atunci ai o mare problema in intelegerea vremurilor, ba chiar devii nociv, caci multi se vor culca pe o ureche. Si nu e cazul si nici timp nu mai e de dormit in bocanci, caci antihristul nu se va impiedica de astfel de „variante pentru actele biometrice”. Aceste variante au fost bune pentru scurta vreme si strict pentru cei oleaca mai slabanogiti, insa in fata tavalugului antihristic ele nu reprezinta decat castelase de nisip.

Parintele Justin Parvu stia prea bine toate aceste lucruri, de aceea a si explicat in celebrul său mesaj „Solutii omenesti nu sunt”, tot din 2009:

„De aceea, va rog sa nu mai cau­tati solu­tiiSolu­tii omen­esti nu sunt, dragii mei! Solu­tia este moartea pen­tru Hris­tos.”

„Sin­gurele noas­tre arme sunt numai cele duhovnicesti: rugaci­unea, smere­nia, dragostea, dar si mar­tur­isirea. Nu se poate dragoste fara mar­tur­isire. Dragostea este jert­fi­toare, iar noi daca ne temem sa mar­tur­isim ade­varul, ce jertfa mai avem? Sau daca nu ne pasa de aproapele nos­tru care este in nesti­inta si noi nu il infor­mam si il lasam sa cada prada aces­tui sis­tem, ce dragoste mai avem? Cei care se mai lupta astazi sa trezeasca pe fratele lor, care nu au ramas nepasatori fata de viitorul unei natii si al unei Bis­erici, aceia sunt fii ai dragostei lui Dumnezeu, care isi pun viata pen­tru fratii lor.”

„Nu este sufi­cient sa mar­turis­esti un ade­var numai celui de sub epi­trahilul tau, ci tre­buie sa il propo­vaduiesti in auzul tuturor, avem dato­ria sa scoatem ade­varul la lumina. Te mai poti retrage din strate­gie, dar cat dureaza aceasta strate­gie, mai? Sufera poporul asta de atata strate­gie si nu mai facem nimic.”

Observati va rog diferența fundamentala dintre citatele de mai sus si cele spuse la Beius in 2017 sau in comentariul de mai sus al teologului Mihai-Silviu Chirila. Cred ca se vad. Sar in ochi. Sunt colosale.

Deci Părintele Justin Pârvu a dat mesajul sau anticip din 2009, in primul rand, pentru trezirea maselor. Ca masele să conştientizeze care-i treaba cu cipul și că vremurile antihristice bat la uși. Si astfel sa se pregateasca din timp pentru marea prigoana si obligatoria fuga: Ce spun Sfintii Parinti despre FUGA de ANTIHRIST?

Noi acest model de marturisire urmăm si din acest motiv MSC ne-a acuzat in Sinaxa ca scriem articole primitive cu sânge pe pereți…

MSC:

stiut fiind ca tema poate genera dezbateri si poate chiar dispute interminabile, nu asupra faptului ca actele biometrice sunt periculoase, pentru ca pe tema aceasta nu exista nicio indoiala, ci asupra modului de a duce aceasta lupta, in privinta caruia exista divergente de opinii, iar neabordarea corecta a luptei poate genera căderi schismatice de genul celor în care au căzut cei ce lupta contra ecumenismului

Falsa problema. Nu genereaza nimic si nu sunt necesare dezbateri si dispute. Lucrurile sunt deja demult lamurite de Sfinti si mari duhovnici.

Iar chestia cu schisma este bau baul folosit de activistii procip de tip Gigel Chiazna, despre are am scris la: Mesajul procip al doamnei doctor Gabriela Naghi („cea mai valoroasă autoare a siteului Mărturisirea Ortodoxa”)

Ma intristeaza faptul ca un teolog de calibrul lui Mihai-Silviu Chirila se foloseste de un astfel de „argument”.

MSC:

Eu cred ca asa trebuie dusa lupta contra actelor biometrice, incercand sa obligi cat se mai poate statul sa iti respecte drepturile si sa dea inapoi din aplicarea masurilor de introducere a biometriei.

Acesta este citatul care confirma temerea mea exprimata mai sus. MSC vede in chestiunea cipului strict o problema de Big Brother si drepturile omului iar cand duci lupta doar astfel si mai si promovezi in ochii poporului acest gen de lupta ca fiind necesara si suficient, atunci ai o mare problemă in intelegerea vremurilor. Ba chiar devii nociv, căci mulţi se vor culca pe o ureche. Și în plus pare să ignore rolul decisiv al Marilor Duhovnici în obținerea alternativelor la pașaportul cu cip și cardul de sănătate cu cip.

MSC:

Tuturor celor care ne-au contactat direct in aceasta perioada si au vorbit cu noi, lucru pe care Ortodoxinfo nu l-a facut

Aici MSC are o fractura de logica.

Am mai scris, dar repet. Inainte de aparitia anuntului oficial de pe Marturisirea Ortodoxa (cu ziua, orasul, invitatii) un părinte ne-a intrebat ce stim despre o posibila Sinaxa. Habar nu aveam, asa ca au fost intrebati de catre fratele Gabriel, care n-a primit niciun raspuns.

Dupa ce au publicat anuntul, dar pentru ca nu comunicau cu noi, am postat pe 27 aprilie articolul:

Vreau mesaj ANTI CIP la Sinaxa de la Botoșani, din 1 mai 2019. Mai vrea cineva?

Cei care i-au contactat pentru a discuta cu ei chestiunea cipului, au facut-o, evident, in urma articolului nostru. Noi pe cine sa contactam daca nu comunicau? Ca doar de aceea am postat dorinta noastra in public.

Ei, in schimb, trebuiau sa ne zica ceva dupa citirea articolului. Sau, si mai bine, sa posteze ceva in public.

MSC:

intentionam sa initiem consultari serioase intre parintii nepomenitori romani si intre cei romani si cei din celelalte tari ortodoxe pe tema modului corect teologic in care se cuvine sa ducem lupta contra actelor biometrice, pentru a evita unele alunecari in extreme similare celor din lupta contra ecumenismului, iar dupa ce va exista o viziune comuna cu privire la pozitionarea pe aceasta tema vom anunta aceasta viziune si poporului intr-o sinaxa pe aceasta tema.

 

Acum serios, chiar sa-i credem? Daca nu iesea tambalaul asta, mai aveau intenţia asta? Doi ani ce-au pazit?

Dar sa-i credem pe cuvânt. Întrebări:

 • Cat va mai dura? Alti doi ani pana la un nou tambalau? Poate ca vine antihristul pana atunci…
 • Ce nevoie au de consultări? Si cu cine consultari? Cu preoti precum Theodoros Zisis sau Matei Vulcanescu? Treaba este deja perfect lamurita de Sfinti si mari duhovnici, dupa cum am aratat mai sus. Sau de fapt au de gând să vină cu altă linie cu privire la cip, diferită de a Sfinților și a Marilor Duhovnici?
 • De ce nu se delimitează de preotul activist procip Matei Vulcanescu?
 • De ce nu se delimiteaza de activista procip doamna doctor Gabriela Naghi?
 • De ce nu lămureşte greşelile preotului doctor Theodoros Zisis?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

27 comentarii

 1. MSC a trebuit sa recurgă la minciuni și manipulări ca să spele putina. Deja tot mai multă lume îi vede adevărata față și se simte dezamăgită

   1. :))))
    Bună idee!
    Alții, mai strașnici, le-au băgat la microunde unde au început să sară ca floricelele de porumb…
    Mi-a plăcut comentul tău…una peste alta, ai văzut ce-a spus Cuv.Pelaghia: chiar dacă nu ai pecetea, pașaportul biometric, dar ai ALTELE: card de sănătate, permis de conducere, pentru mijloacele de transport în comun, card de salarii/pensii, inclusiv CNP-ul dat fără știrea noastră când eram mici…TOATE trebuiesc lovite cu ciocanul, băgate în cuptor, călcate în picioare iar noi, nimic din toate astea nu trebuie să avem asupră-ne deoarece Antihristul va știi că avem vreun act de-al lui și ne va trage de urechi să ieșim din văgăuni pentru că suntem ai lui….Doamne ferește!

    1. Intr-adevar, acceptarea si detinerea lor este o cadere oricum, in ce masura oare or merge compromisurile pentru un timp, ca e nevoie de acte pentru a intretine familia de exemplu, ramane o dilema. In orice caz, pentru a dezactiva un cip nu cred ca cuptorul cu microunde e o solutie buna tocmai pentru ca sar ca floricelele, lasand urme vizibile ce atrag intrebari. Poate ca un magnet puternic ar fi cel mai indicat, daca numarul 666 e stocat intr-o forma pe memoria magnetica atunci ar fi sigur eliminat. Dar din nou, tot ar fi rau ca a fost acceptat.

     1. asta cu ciocanul sau cuptorul cu microunde e o mare capcana… lupta consta in NEACCEPTAREA documentelor cu cip, pentru care semnam, nu sa le luam ca apoi sa distrugem cipul din ele. Daca acum e greu pentru a intretine familia, cand avem alternative, ce-o zicem cand nu vom mai avea alternative? Acum trebuie sa ne calim, sa gasim alternative inafara sistemului, in sensul cel mai curat si frumos al traditiei romanesti, la tara, la casa, cu o mica gradina, cu un mic ogoras si vom rezista altfel daca ne agatam de asa-zise compromisuri pentru o vreme, iar apoi vom fi prinsi ca in meghina…

     2. Mesaj pt MSC pe care nu l-a aprobat pe bloguletul sau si al lui Vulcanescu
      Oare dacă ați renunța la paranoia nu ar fi mai înțelept? Ce tot atâtea speculații cu privire la cei ce administrează portalul OrtododoxInfo? (a se face diferența între acest săituleț – marturisireaortodoxa.ro – cu pretenție de portal și ceea ce înseamnă un adevărat portal ce abordează zilnic toate temele importante ce au un impact asupra credincioșilor, precum este OrtodoxInfo).
      Aveți cumva tupeul să afirmați că abordarea marilor duhovnici și a Sf. Paisie Aghioritul în ce privește lupta anti-cip nu e arhi-suficientă pentru popor și că veți veni cu alte viziuni teologice în această problemă?
      Era nevoie de un mesaj anti-cip al preoților nepomenitori tocmai pentru a întări turma și a spulbera orice dubiu.
      De ce mereu lăsați impresia unei mândrii ce nu vă face cinste? Doar faptul că ați fost organizator vă dă dreptul de a exclude pe cine doriți, așa pur și simplu, pe criterii personale?
      Aceea nu a fost o sinaxă doar pt problema p Ioan Ungureanu (după cum se exprimă – Eu nu am fost caterisit pentru cipuri, pentru vaccinare… ) sau pentru agenda stabilită doar de dumneata. Ci este și o sinaxă a credincioșilor, că fără ei sunteți nuli, cate o parte din ei au cerut un cuvânt. Ați ales varianta cea mai proastă, de tip papist, să-i ignorați.
      Meritați să vi se spargă toate oalele-n cap, întrucât nu ați dat dovadă de înțelegere omenească, că de dragoste frățească nici nu știți cu ce se mănâncă.
      Terminați odată cu dezbinarea!

 2. ”Fiind un mare duhovnic, impactul mesajului său anticip în rândurile multor preoti si al si mai multor credinciosi a fost colosal. Cu atat mai mult cu cat i s-au alaturat si ceilalti mari duhovnici. S-a creat astfel o uriaşă presiune de jos in sus si pe acest fond autoritatile au fost nevoite sa-si franeze avantul. Astfel, in afara pasaportului biometric, altceva n-au mai implementat o buna bucata de vreme. Abia mai tarziu au introdus cardul de sanatate cu cip iar acum vor sa recupereze fulgerator intregul timp cat au batut pasul mai mult pe loc.”

  În 2013 a fost acel protest din faţa parlamentului, împotriva cardului de sănătate cu cip. Domnul Gabriel Barbir – acela care s-a luptat câţiva ani în instanţă să-i dea buletin fără cnp şi nu i-au dat – zice că în timpul protestului ar fi apărut la geam (?!) un tip de acolo şi că ar fi zis: Dacă nu era Iustin vă dădeam de mult cardurile…

  1. Ce zicea idiotul de la geam? Că ni le vira mai demult dacă nu era Pr.Iustin Pârvu?
   Probabil!
   Cert e că ”ei” pe neștiința, indiferența, indolența, prostia noastră MERG!
   Ați văzut vreunul din familiile voastre să nu fi luat?
   De la mine, numai eu nu l-am luat…mă duc la medici specialiști și plătesc, chiar dacă sunt în câmpul muncii!
   Salariul, numai eu iar banii cash, restul…pe card!
   Recunosc, certificatul meu are CNP și am card RATB….în privința cărții de identitate, e încă d-aia veche la care am să și rămân, așa să mi-ajute Dumnezeu!
   E CLAR: or să zică că ce e ne-biometric nu reprezintă niciun risc, DAR cu lasserul de deasupra aparatului foto, îți vor executa nemișcat fiind, iris-scan-ul…IAR pentru ca viclenia să fie maximă, așa cum spun Sfinții Părinți ruși, Otroc Veaceslav…când te vei apleca să semnezi, te vor însemna, inclusiv fruntea…deci PASSS!!!!

   1. Mie mi-e teamă că într-o noapte, or să cadă TOATE: LUMINA, APA, GAZUL, TRANSPORTUL IAR MAGAZINELE VOR FI GOALE!
    Băncile vor fi închise, automatele distruse, iar oamenii disperați!
    D-aia trebuie făcut canon de rugăciune FIECARE când, unde trebuie s-o zbughească!
    Nu vedeți că Orientul Mijlociu iar este provocat pentru a declanșa un război mondial?
    Trump vrea ca nimeni să nu importe petrol din Iran că e el dușman cu ăia de-acolo!
    Totul de la resurse va porni!
    O să se împartă în tabere: care PRO, care ANTI și, în funcție de apartenența la structurile malefice (UE, NATO…) vom fi puși la punct prin ne-livrare de combustibil…neavând combustibil, CU CE aduci materie primă, alimente, etc..?
    Deci…ferice de cei care au cap și vor pleca din timp/la timp!
    Nu vă amăgiți că ar mai fi timp…nu mai e, se grăbește precum mosorelul care mai are puțin fir de ață și atunci devine nervos, jucăuș ca să se descotorosească și de ultimul fir de timp care mai stă pe el….

 3. Admin….
  După părerea mea, ce-a fost, a fost!
  Să vedem ce va veni!
  Să vedem câți vom rămâne neclintiți!
  N-a spus Cuv.Pelaghia că a văzut că aproape TOȚI (clerici și mireni) vor sta înaintea Antihristului?
  Deci…scapă cine poate, dacă vrea!
  Benga este băgat în politică și cred că mulți dintre noi l-am și văzut, d-aia o ia razna natura!
  Se revoltă natura pentru că, puțin mai este (în afară de cei trei ani de stand-by) când va ieși triumfător în față, pe tron, urăciunea pustiirii, bătu-l-ar Dumnezeu și toți sfinți, toate puterile cerești!

 4. Se pare că fără greci nu se poate. Fiecare grupare de nepomenitori are grecii ei. Ei sunt etalonul. Dar nu numai atât, sunt și cei care stabilesc prioritățile și direcția pentru nepomenitorii din România.

   1. Pai mi se pare normal, fiindca Ortodoxia doar nu s-a nascut pe malurile Bahluiului.

    Acuma sigur, pot fi si multi impostori, dar nu doar greci.

    1. Nu pe malurile Bahluiului, dar al Dunarii DA. Nu uita ca suntem singurul popor din lume născut ortodox.

     1. Da, nu trbuie sa uitam, dar nu trebuie sa uitam nici ca misionari de alt neam (de alte etnii) ne-au crestinat (ca nu ne-am trezit direct cu revelatia mostenita genetic sau automat pe criteriu etnic) si nici ca atunci cand noi romanii am fost in vremuri grele (in care unii au rezistat iar altii au apostaziat), am fost ajutati si de ortodocsi misionari de alt neam, de exemplu in cazul ereziei uniate din Transilvania. Teologia ortodoxa s-a scris in greaca, noi n-am avut in domeniu decat un singur teolog recunoscut, Dumitru Staniloae, care s-a remarcat atunci cand a cautat sa se intoarca la Parinti. Din pacate a avut o perioada ecumenista in tinerete care si-a lasat amprenta in scrierile lui, de exemplu sustinea ca exista “biserici nedepline”. Nici ca verticalitate nu poate fi un exemplu, daca ne gandim ca a tradat cauza, fapt pt care a iesit din puscarie si a publicat in anii 60-70 in scursura securista numita pompos “Glasul Patriei”. E greu, sigur de judecat, dar pildele noastre sunt sfintii mucenici.

      Avem si exemple negative, de exemplu cum s-au comportat unii romani cu Sf Nicodim de la Tismana sau cu Sf Nifon – si ei ortodocsi de alt neam care au venit tot pentru luminarea poporului romanilor, cazut in superstitii (cititi introducerea la Sf Grigorie Dascalul Sfatuire foarte frumoasa despre spovedanie). Sf Antim Ivireanul sau Sf Paisie Velicicovski iarasi n-au fost romani, dar au fost invtatori ai romanilor. Ierotei primul episcop de pe teritoriul Ardealului a fost hirotonit la Contantinopol, etc.

      Un tar rus de prin evul mediu cand a fost intrebat de turci despre credinta ortodoxa a avut sinceritatea sa le spuna ca daca vor sa afle mai in amanunt despre credinta sa mearga sa intrebe la Constantinopol, ca de acolo au rusii credinta.

      Atunci cand in ortodoxie s-a pus accent pe etnicitate s-a produs dezbinearea si s-a alunecat in erezie. Sfintii Parinti luminati de Duhul Sfant au scris in limba greaca, fiindca numai greaca putea exprima cu exectitate chestiunile de finete. Bizantul era multietnic dar elementul cultural grec a fost principal. Cu toate astea nicaieri Sfintii Parinti n-au propovaduit superioritatea pe criteriu etnic, (nici grecesc, nici altul), aceasta este erezia moderna a filetismului in care s-a cazut mai tarziu. Iar ortodoxie mai inseamna si sobornicitate, care este multietnica.

      In concluzie prefer un grec credincios, un sarb credincios, un american credincios, un japonez credincios (a se intelege ortodocsi), etc, etc, decat un roman necredincios.

 5. Fraților,
  apropos de CONTROL TOTAL….în care se cer toate contopite-n UNA, prin , cu din taxelor și-a impozitelor plătite, pentru că ”ei”…..CERCUL au deja infrastructura și se cere DOAR purtarea unei camere digitale TOT TIMPUL, ca să nu mai fii egoist, urmărit fiind, nu mai faci prostii!

  ”ei” au puterea să creeze oblligativitate pentru toți cetățenii să se prezinte la vot (apropos de votarea Antihristului în viitorul apropiat), să li se achite numai online orice plată, inclusiv amenzile, etc….
  Filmul rulează pe Paramont Chanel ”CERCUL” – thriller din 2017 cu Emma Watson și Tom Hanks.

  Chiar în clipa asta, a făcut o demonstrație de forță, pe scenă, de față cu toți demenții care apreciau invadarea intimității omului, ca-n 1984, mai soft pentru început, dar cu aceleași EFECTE ÎN FINAL – PURTAREA MĂȘTII APROBATOARE, CHIAR DACĂ PE INTERIOR, E/era INVERS!
  După o căutare aleatorie prin pornirea cronometrului la persoana cu NUMĂRUL cutare, DUPĂ CNP-UL REAL, CARE ESTE UNIC….s-a oprit la o fostă deținută, urmărită datorită camerelor de luat vederi de peste tot, cum erau focalizate pe sărmana femeie, până la camera de baie unde, în cele din urmă a fost imobilizată de polițiști, cu ajutorul membrilor (tot mai mulți), mai eficienți, aproape TOTALITARI din Familia Cercului.

  Toți intraseră în joc:…greșeala făcută a fost în momentul în care s-a pornit urmărirea fostului ei iubit care, îngrozit de demenții care-l urmăreau obsesiv, având aceeași cameră de luat vederi purtată permanent pentru a fi în permanentă legătură cu Mae, din fața scenei….fuge cu mașina și are loc un accident de mașină!

  De obicei, Paramount tot repetă filmele….ăsta e de urmărit!

 6. Cred că filmul trebuie vizionat de cel puțin 2-3 ori…spune Tom Hanks la un moment dat, că au puterea de a influența guvernele diferitelor state, nu numai să ia în considerare conceptele lor satanice de înrobire, dar să le și accepte, să le implementeze pentru că e vorba de O GROAZĂ DE BANI pentru inițiatori (adică membrii Cercului), concomitent cu ”economia” de bani invocată ca bază de implementare pentru popoarele guvernelor care ASCULTĂ de demenții ăștia în domeniul tehnologiei digi!

  Sună cunoscut?

  1. Interesant este sfârșitul: invenția diabolică se întoarce ca un bumerang pe capul inițiatorilor-șefi, cărora li se dezvăluie conturile de e-mail, conturile din bănci, discuțiile FOST-private, etc…ceea ce face ca unul dintre ei să plece nervos, aruncând camera digitală, celălalt urmărind-o din ochi pe Mae afirmând că ” a dat de dracu…” dar stingându-se deodată lumina din ditamai sala de conferinte….ce-au făcut? Au aprins lumina de la telefoane toți cei din sală și au condus-o pe Mae afară, în soare….este văzută pe lac, într-o barcă…. urmărită de drone, pe care le salută prietenos…mai bine zis pe cei din spatele lor!
   Deci, tot sub control!

 7. Din moment ce nu s-a găsit timp pentru discutarea peoblemei pecetluirii în cadrul Sinaxei de la Botoșani, nu era normal să apară nici comentarii sau articole pro-cip. Se pune problema respectării poruncilor evanghelice, după care vom fi judecați. Poruncile evanghelice sunt incompatibile cu acceptarea peceții lui Antihrist. Cum respectă poruncile evanghelice aceia care au acces la datele personale ale aproapelui și le folosesc în mod abuziv? Cum respectă poruncile evanghelice aceia care
  primesc pe corpul lor ,,pecetea altui stăpân”? Ce sa cred? Pentru unii, care au acces la datele personale ale cetățenilor, problema apărării biometriei devine mai importantă decât mântuirea! De aceea, e de așteptat să apară multi susținători ai acesteia. Pentru aceștia e mai important să poată spune oricând și oricui ,,las’ că știm noi cine ești” decât să lupte împotriva pecetluirii, care le pune în pericol și lor mântuirea. Având acces la datele personale ale cetățenilor, biometria le permite sa se simtă mici dumnezei. Însă vor plăti un preț pentru asta! Cu compasiune o spun.

 8. Fratilor,inca o data va spun.Vad doua solutii:ori sa ne adunam mai multi(unde sunt cei 1 milion care au semnat petitia parintelui Iustin?!)si sa predam toate actele cu cnp(de la cnp a inceput totul)dar pentru asta sa fim un nr mare(500000-1000000),ori sa ne hotaram(adunam-administratorul sa creeze o platforma)ca pana in 2021(cand vor apare buletinele cu cip)sa nu primim aceste buletine si statul amtihristic sa ne dea o portita,dar si pentru asta trebuie sa fim cât mai multi.S-a terminat cu cei tari de gura pe net.E vremea faptelor.Tacerea e tradare.Cine nu trece la fapte astazi,e mincinos sau fricos.Si stiti ca fricosii sunt primii pe lista exclusi din Imparatie.Bineinteles ca toti cei cu acte biometrice sa renunte la ele.Sa facem o spovedanie sincera fiecare daca avem acte cu cip sau biometrice.Eu unul am predat cardul de sanatate si nu am pasaport biometric.Am renuntat si la cardurile bancare.Astept ecouri.Il rog pe administrator sa-si spuna parerea.Pentru ca daca luptam numai impotriva ecumenismului,cladim pe o roata.Iertati-ma!

 9. Hristos A Inviat ! Sunt si eu impotriva actelor biometrice,dar va intreb si eu legat de cnp , marii duhovnici Pr Iustin Parvu, Pr . Arsenie Papacioc …. etc credeti ca nu au avut cnp ?

  1. Adevărat a înviat!
   Marii Duhovnici au început lupta la nivel național împotriva actelor cu cip, care urmau a se implementa, însă știm că au dat binecuvântare și pentru lupta anti-cnp pentru cei mai râvnitori. E posibil să fi avut buletin cu cnp, nu putem fi siguri, considerau că este o înjosire a ființei umane atribuirea unui număr, dar nu considerau a fi lepădare de Hristos, ci un prim pas spre pecetluire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button