X

Preotul Matei Vulcănescu scrie pe blogul “Mărturisirea Ortodoxa” ca „Atâta timp cât cineva primește un buletin cu cip sau card, etc și nu i se cere să se lepede de Hristos atunci nu îl afectează în viața lui cu Dumnezeu.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru cei ce încă nu știu, fratele Mihai-Silviu Chirila împreuna cu o parte a preotilor nepomenitori și-au făcut un blog denumit MARTURISIREA ORTODOXA”:

https://www.marturisireaortodoxa.ro/

Domniile lor sunt cei cu Sinaxa de la Botosani din 1 mai 2019.

Urmare a articolelor Vreau mesaj ANTI CIP la Sinaxa de la Botoșani, din 1 mai 2019. Mai vrea cineva? si EU CRED CA GRESESTE: Preotul Theodoros Zisis spune ca Sfântul Paisie Aghioritul a fost influențat de neoprotestanti și liniștește credinciosii asigurandu-i ca nu exista cifra 666 nici în cipuri și nici în buletine de pe Ortodoxinfo, preotul Matei Vulcanescu a postat pe respectivul blog MARTURISIREA ORTODOXA” articolul Sunt actele cu cip semnul fiarei?. Mai jos îl public integral iar la nota Ortodoxinfo îl voi comenta:

 

În limba greacă, limba apocalipsei, numarul 666 este asocitat cu literele ΧΞΣ adică avem monograma lui Hristos ΧΣ care este spartă de Ξ, deci este monograma lui Hristos spartă.

Semnul fiarei este pus prin lepadarea de bunavoie și în mod liber-conștient de Hristos.

Aceasta nu se poate face în ascuns, printr-un cip, ci numai în mod deliberat, conștient. Când cineva inconștient primește ceva rău nu il afectează decat exterior, nu îi afectează libertatea interioară.

Sunt multi îndraciți, care deși au demoni în trupul lor, Hristos îi mântuiește și chiar îi considera mucenici, pentru că nu cu voia lor au fost demonizați.

De aceea nu există lepadare inconștientă de Hristos, ci numai lepadare conștientă, voită.

Atâta timp cât cineva primește un buletin cu cip sau card, etc și nu i se cere să se lepede de Hristos atunci nu îl afectează în viața lui cu Dumnezeu.

Așa cum spune IPS Serafim de Pireu, ca cineva sa fie vinovat pe timpul lui Antihrist, trebuie să colaboreze cu el și cu organele sale (în mod conștient). Iar Sfântul Porfirie Kapsokalivitul spune că dacă noi am trimite portocale cu semnul crucii în ele la turci, turcii nu devin în mod magic ortodocși, nu se sfințesc, pentru că nu devin credincioși în mod conștient.

De aceea Sf Porfirie îl ceartă pe Sfântul Paisie care fusese influențat de unii monahi influentați de neoprotestanții din America pe acest subiect.

Mitropolitul Serafim de Pireu răspunde la problema actelor de indentitate cu cip și semnul fiarei

Intrebare: Care este viziunea Bisericii Greciei asupra problemei acteror de indentitate cu cip? Avand in vedere ca si Parintele Paisie Aghioritul si alti Parinti ne-au spus sa nu le luam.

Raspunsul Mitropolitului Serafim de Pireu:

Exista in aceasta tema o problematica dubla. Prima este problema libertatii care este cea mai scumpa bogatie a omului, si a doua este tema eshatologica ce are legatura cu venirea antihristului. Trebuie insa sa fim foarte atenti si sa nu avem incredere in „voci” diferite ci doar in ceea ce Biserica prin episcopi si prin preoti ne daruieste ca Adevar, pentru ca trebuie sa stim ca conditia prealabila fundamentala ca sa fim inaintea lui Dumnezeu VINOVATI in epoca lui antihrist, este sa conlucram cu el si cu organele lui pentru ca in Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan se mentioneaza clar ca aceasta incizie 666, toti care o vor lua atunci, o vor lua cu voia lor libera, si toti care nu o vor lua nu vor avea puterea economica de a cumpara, nu vor avea drepturi cetatenesti, vor fi inafara lumii si a societatii. Sa nu credeti ca aceasta incizie (666) se va face in chip magic si ascuns pentru ca antihristul-diavolul si organele lui vor participarea in mod constient la lucrarea lor. Prin urmare, ca sa nu va obosesc, trebuie sa fim foarte atenti la aceste teme, sa nu incepem sa demonizam totul, dar in acelas timp sa nu acceptam totul fara discernamant si libertate. Pentru ca exista o incercare la nivel mondial de a distruge libertatea oamenilor, de aceea sa avem mare atenti la ceste subiecte.Multumesc.

Sfantul Porfirie il cearta cu dragoste pe Parintele Paisie Aghioritul!

NOTĂ OrtodoxINFO

Așadar, preotul Matei Vulcanescu sustine în continuare faptul ca Sfântul Paisie Aghioritul ar fi fost influențat de neoprotestanții din America, ceea ce confirma cele ce le-am scris despre el la:

Motivele pentru care mă delimitez de preotul Matei Vulcănescu: cipuri, Mișcarea Legionară, muzica rock

Nu știu dacă Mitropolitul Serafim de Pireu a spus vreodată clar ca putem lua actele cu cip, știu însă ca în 6 octombrie 2012, concluzia Conferinţei organizate de Mitropolia Pireului la Stadionul „Pace şi Prietenie”, sala „Melina Merkoúri”, a fost NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE”:

Mitropolia Pireului – „NOUL ACT DE IDENTITATE: BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE”

Iar următorul fragment din transcriptul inregistrarii de mai sus, mie nu-mi pare a confirma activismul procip al preotului Matei Vulcanescu:

conditia prealabila fundamentala ca sa fim inaintea lui Dumnezeu VINOVATI in epoca lui antihrist, este sa conlucram cu el si cu organele lui pentru ca in Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan se mentioneaza clar ca aceasta incizie 666, toti care o vor lua atunci, o vor lua cu voia lor libera, si toti care nu o vor lua nu vor avea puterea economica de a cumpara, nu vor avea drepturi cetatenesti, vor fi inafara lumii si a societatii.”

Pai, exact asta face preotul Matei Vulanescu, „conlucreaza cu organele lui” indemnand credinciosii sa accepte documentele cu cip.

Iar sinistrul angrenaj (documente cu cip – internetul obiectelor – eGuvernarea – dispariția banilor cash) duce fix spre momentul despre care zice chiar Mitropolitul Serafim de Pireu (citand Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan): o vor lua cu voia lor libera, si toti care nu o vor lua nu vor avea puterea economica de a cumpara, nu vor avea drepturi cetatenesti, vor fi inafara lumii si a societatii.”

Și atunci de unde pana unde preotul Matei Vulcanescu a tras concluzia ca actele cu cip n-au nici o treaba cu semnul fiarei? De la un „argument” tare drag unora dintre activistii procip: „nu ni se cere să ne lepadam de Hristos atunci când primim buletinul cu cip”.

Argumentul” l-am demontat însă în articolul:

666 și LEPĂDAREA

Aici n-a mai repetat-o, însă o fraza draga preotului Matei Vulcanescu este:

Fobia Apocalipsei, tipica pentru ereticii neoprotestanti si improprie ortodocsior.”

Adică dansul se uita de ani de zile în jurul sau și chiar nu vede nici un semn ca antihristul e la uși. Si de asemenea este surd la profetiile Sfintilor Parinti. În aceste condiții, este evident ca nu are cum sa vadă ceva legat de semnul fiarei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

 1. E bine ca s-a lamurit (din nou) treaba cu pr Vulcanescu. Au ceva in comun antiecumenistii din Grecia, fie ca-s greci sadea, sau romani grecotei. Pr Vulcanescu, monahul Sava lavriotul, pr Zissis, toti duc oamenii in eroare. Doamne lumineaza-ne !

  1. Pr Vulcănescu este Ecumenism…..cu iertare parinte, căci atunci cand atacați o problemă prin dezbateri si argumente, iar apoi dati inapoi si dezice-ti intru totul, toate spuse, ……nu face-ti decat sa rătăciți si sfinția voastră, dar și ratacindu-i si pe altii……..iertati

 2. Aici este o ,,șmecherie”.Adică vrăjmașul mă leagă dar ,încă, nu ma omoară. Păi ,atunci,dece mă leagă ? Hai să punem problema altfel.Sunt de încredere ,cei ce scornesc mereu și mereu ,alte si alte ,,inovații ” în domeniul actelor ,,securizate” ,biometrice și cu cip ?Să avem încredere în ei ? Să ne conformăm mereu și fără proteste la toate up date-urile lor care ,parcă, nu se mai sfârșesc ?Ne girează părintele Vulcănescu că sistemul este ok.?Bun,nu ne pun să ne lepădăm, dar atunci deveni ne leagă mereu de un sistem de care nu vom mai putea scăpa ? Și ,cel mai important,cine sunt aceștia ce fac presiuni ,de ani de zile,să ne umplem de cipuri peste cipuri ?Sunt prietenii noștri ? Nuuu ? Atunci înseamnă că sunt vrăjmășii noștri și tot ce ne propun este o cursă. Încă ceva.Hai să nu o luăm pe linie de credință. S-a îmbunătățit cu ceva lumea de când s-a umplut de cipuri și camere de supraveghere ? Sunt cam două zeci de ani de când a început nebunia asta.A scăzut corupția, a scăzut criminalitatea,e lumea mai sănătoasă cu cardurile astea ?Dacă din rândurile preoților nu avem sprijin și indemn…ce să ne mai așteptăm dela restul lumii?

 3. Să facă spovedanie sinceră nu la ori și cine cerându-și Canon cât de aspru să și-l ducă la îndeplinire ș-apoi om vedea dacă mai stăm de vorbă.

 4. Puține sunt mașinațiunile de culise și de multe ori nu sunt hotărâtoare.

  Rând pe rând, fiecare dintre cei implicați in dezbaterea publică ortodoxă, se vadesc prin cuvintele lor proprii, și când este cazul, se osandesc prin cuvintele lor proprii. Nu îi osândește nimeni dintre cei de pe pământ.
  Se osandesc singuri în raport cu sfinții părinți.

  Trebuie doar să stăm cu atenție și să urmărim declarația fiecăruia, rând pe rând. Apoi vom știi ce decizie să luăm în concordanță cu scrierile sfinților părinți din ultimii 2000 de ani.

  Am mai spus o dată, dar am s-o mai spun pentru că se pare că este nevoie.

  Ecumeniștii de astăzi au încetat orice contraatac la adresa antiecumenistilor pentru că din rândurile antiecumenistilor sunt jucători care fac jobul ecumeniștilor.

  Din aceste motive nu există o migrație semnificativă in rândul mirenilor de la ecumenism la antiecumenism. Adică îngrădirea in rândul mirenilor este departe de a fi un fenomen.

  Ba mai mult, mirenii simpli sunt întăriți în convingerea că antiecumenistii sunt schismatici.

  Pe De o parte din cauza înșelării fiecăruia și pe de altă parte din cauza inselarilor venite din afara fiecăruia: de la preoți și de la teologi.

  Scapă cine poate dar mai ales cine vrea.

 5. Pai nici cand vei primi semnul nu ti se va cere lepadare explicita de Hristos. “Lasa ca nu ma pune sa semnez ca ma lepad, ma pune doar sa iau semnul” – vor zice.

  Asta e perversitatea, ca e lepadare indirecta, nu directa. Dar ti se spune foarte clar “nu lua, ca direct in iad te duce semnul”.

  Pr Matei Vulcanescu pune o intrebare, si apoi raspunde la alta.

  “Sant actele cu cip semnul fiarei”
  Toata lumea raspunde clar ca nu sant semnul fiarei. Si gata.
  Dar, marii duhovnici spun ca este un pas mare spre insemnare, si ca “daca noi luam acum aceste acte , ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea” – spune Parintele Justin. Si mai spune “Acest cip este premergator pecetii antihristice” .E f simplu, nu stiu ce e asa greu de priceput pt pr Vulcanescu.
  Eu cred ca pr Vulcanescu nu e prins un pic din duhul Sfintilor Inchisorilor, din ce a insemnat acest duh de rezistenta, de opozitie, de lupta. Ei au lasat model de rezistenta, si noi trebuie sa lasam un model de rezistenta, spune tot Parintele Justin.

  Spune pr Vulcanescu:

  “Semnul fiarei este pus prin lepadarea de bunavoie și în mod liber-conștient de Hristos.”
  “Atâta timp cât cineva primește un buletin cu cip sau card, etc și nu i se cere să se lepede de Hristos atunci nu îl afectează în viața lui cu Dumnezeu.”

  Nu scrie asa ceva nicaieri. Spune in Apocalipsa ca fiara face ca toti sa primeasca semnul, si cine il primeste direct in iad. Nu se vorbeste de lepadare, in sensul ca ti se cere si sa te lepezi de Hristos.

  Nu vor veni la tine cu hartia si pecetea si iti vor zice “pune pecetea ca e bine si semneaza ca te lepezi de Hristos”. Vor zice doar ca pecetea e buna. Asa cum zic acum si ca ecumenismul e bun. Cum ar fi sa zica “adera la ecumenism, si semneaza ca te lepezi de Hristos”. Pai asa lucreaza tatal minciunii? Pai diavolul vine fioros la tine si iti zice “eu sant ala negru si rau si am venit sa te fac sa pacatuiesti si iti iau sufletul” ? Nu, iti zice, fa asta ca e bine, ca nu e rau… prajitura otravita.

  Sau, omori, curvesti, furi “și nu i se cere să se lepede de Hristos atunci nu îl afectează în viața lui cu Dumnezeu”.

  Bre, te doare capul…

 6. Ce duios glasuieste sarpele asta ( vulcanescu)….aproape ca iti vine sa-l crezi…
  Oare pe cati a prostit puiul asta de iuda?

 7. Impresia mea este că titlul articolului pr. Vulcănescu pe site-ul Mărturisirea ortodoxă, „Sunt actele cu cip semnul fiarei?”, induce voit în derizoriu lupta împotriva documentelor cu cip. Evident, oricine a citit Apocalipsa ştie că semnul fiarei va fi pus pe mâna dreaptă sau pe frunte, deci răspunsul negativ la întrebarea din titlu apare clar.
  Nu la fel de clar pare răspunsul la întrebarea: Actele cu cip au legătură cu semnul fiarei?
  Observăm că unii oameni şi-au implantat cipuri în mâna dreaptă, sub pretextul unor beneficii cât de poate de superficiale, observăm o propagandă asiduă pentru eliminarea banilor fizici, pentru implanturi şi tatuaje, vedem că se fac presiuni pentru impunerea documentelor electronice la nivel mondial, chiar şi în cele mai sărace ţări, vedem cum un cip are, d.p.d.v. tehnic, capacitatea despre care se vorbeşte în Apocalipsă despre „semnul fiarei”: nimeni nu va putea să vândă sau să cumpere fără acest semn.
  Să fie o coincidenţă? Nimic legat de vremurile din urmă?
  Un cip implantat în mâna dreaptă, având stocate datele personale, biometrice, financiare, de sănătate etc. ale unui om nu este nici el semnul fiarei? Pentru cine spune că sigur nu este (eventual, pentru că la implantare creştinului nu i s-a cerut expres lepădarea de Hristos), discuţia e încheiată.
  Pentru cine spune că este, întreb: dacă cipul implantat în mână este semnul apocaliptic care te lipseşte de mântuire fără cea mai mica putinţă de pocăinţă, acelaşi cip, dar aflat într-un document personal, nu are nici o legătură cu relaţia omului cu Dumnezeu?
  Un instrument antihristic de înrobire a omului, cipul, nu interferă în viaţa duhovnicească a creştinului doar pentru că nu e introdus în mână? În mână este pecetea antihristică, dar lângă mână (legat de nume şi de alte aspecte personale), este inofensiv şi bun de primit?

 8. Catre pr Vulcanescu: draga prietene, cand cineva se duce si ia (cand vor aparea) buletinul cu cip, aceasta se numeste cadere, adica, el nu va mai avea puterea sa refuze pecetea. Deci, este cipul lepadare? Teoretic nu, in mod real da .
  Acum, nu e vina lui Hristos ca oamenii (cei mai multi) nu se intereseaza de antihrist, iluminati, zionisti si lucrarea diavolului, adica, nestiinta este un pacat propriu/personal, adica, tu cand semnezi pentru buletinul cu cip (identitatea ta cu care tu, DE BUNA VOIE, te legimitezi si dupa care iti conduci intreaga existenta) inseamna ca tu, in mod constient, accepti 666.
  Referitor la portocale: asta e o gogomanie, noi oamenii consuman alimente, bauturi, etc cu 666 pe ele zilnic si nu spune nimeni ca ne lepadam de Hristos prin alimentatie.
  In final, dupa spusele Sf Porfirie (daca intr-adevar a spus asta), daca Sf Paisie (si altii) nu ar trebui sa spuna despre antihrist, zionisti, cip si 666, atunci cu adevarat buletinul (ecumenismul, etc) nu ar fi CADERE, la urma urmei, noi, mirenii, nu am avea de unde sa stim. Inainte-vazatorii sunt, practic, obligati sa ne spuna si sa ne puna in tema cu ce urmeaza pentru a ne ajuta., pentru a ne intari in grelele ispite ce urmeaza. Au oare pot eu, un simplu mirean, sa talcuiesc Apocalipsa?

 9. Revin la ce-am spus:nebunia pentru Hristos si acceptarea mortii in orice clipa:iata singura solutie in lupta cu diavolul si lucratorii lui.

 10. Capitolele 13, 14 și 15 din Apocalipsă sunt foarte explicite. Când cineva caută să le găsească o altă interpretare decât cea firească, se observă de la o poștă. Acolo ni se spune clar despre existența unui ,,număr de om” al cărui semn este 666. În faza incipientă, acest număr (CNP), se află în documente. Sfântul Paisie Aghioritulși alți sfinți ne sfătuiesc să evităm răul cel mic, adică actele cu cip, pentru a putea evita și răul cel mere, adică pecetea. Este vorba despre ceva care se poate aplica pe mana dreapta sau pe frunte fără de care nu putem cumpăra sau vinde. Nu sunt necesare studii teologice pentru a observa buna-credință a Sfântului Paisie Aghioritul. De ce să acceptăm interpretări corecte politic?

  Dumnezeu să-i ajute pe cei care participă la Sinaxa de la Botoșani să dea mărturisirea cea bună în legătură cu toate problemele puse în discuție!

  Lui Adam i s-a spus să nu guste din roadele unui pom. Șarpele i-a spus contrariul.

 11. Se creaza dependenta cu acest cip.
  Nu ti se cere sa te lepezi de Hristos..dar ti se conditioneaza prin acest cip toate actiunile tale..de la imbracaminte pana la mancare. Asta inseamna un fel de anestezie…de dependenta.
  Nu zic de mancare, care te aduce in stare de orice daca nu o ai…dau exemplu pe o femeie goala. Sa se uite cineva la ea cu gandul ca ea nu-l forteaza sa intre la ea…….si ca poate sa se uite…sa vedem ce se intampla?…rezista sa nu duca la final actiunea?
  Cam asta ne spune si pr Matei Vulcanescu!
  Trebuie refuzat din start, ca altfel esti gata impachetat!
  Asa ca ne-am lamurit si cum stau lucrurile . Sa ii dea sfaturi cui vrea el..ca eu nu pot sa-l mai ascult. Si daca nu va fi nimeni la Sinaxa sa-l (sai) trezeasca…deja va fi un mare semn de intrebar.

 12. In Sf Scriptura spune: “de va fi cu putinta, sa-i insele si pe cei alesi”, nu spune sa-i convinga, ci sa-i insele, adica sa-i pacaleasca, sa-i minta, sa-i manipuleze, sa-i duca in derizoriu, sa-i spele pe creier, samd.

 13. pr. Matei V.,unde scrie in Apocalipsa ca ti se va cere lepadare verbala de Hristos? Doar acolo scrie ca cine nu va avea acest lucru ,,insemnat” pe mana dreapta sau pe frunte nu va putea cumpara sau vinde iar cine il va primi va putea vinde sau cumpara dar acest lucru va insemna lepadare de Hristos! Dupa logica dvs. nici primirea carnetului rosu de la PCR nu a fost un lucru neaparat rau ca doar nu i-a cerut nimeni posesorului sa se dezica cu glas tare de Hristos. Mai ganditi-va!

 14. Dar cand iei de buna voie si nesilit un act cu cip (cazul in Romania acum ca cipul nu e obligatoriu inca) nu este acceptare de voie a numarului fiarei? Este numar si semn si evident ca este facut sa aibe legarura cu Hristos altfel nefiind in conflict cu El printr-un nou simbolism (numerologia) nu ar avea legatura cu antihrist. Antihrist trebuie sa prezinte un nou simbol care sa aibe vagi legaturi si cu Hristos pentru a zapaci pe crestini. Daca ar pune un numar oarecare probabil si preotul de fata mentionat s-ar prinde cat de fals, lumesc si diabolic este sistemul.
  Dumnezeu sa il ajute si sa il ilumineze pe acest preot.
  Hristos a inviat!

 15. Lăsați-l în plata Domnului pe popă ăsta!
  Preot, înseamnă ALTCEVA!
  Încep să mă enervez pe asemenea personaje!
  Uitați-vă numa la fața lui de pămpălău zaharisit…faci diabet instant!
  PASSSS!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE