X

Vreau mesaj ANTI CIP la Sinaxa de la Botoșani, din 1 mai 2019. Mai vrea cineva?

de Saccsiv
Imagini pentru saccsiv interviu Justin Parvu
Acest colos s-a mutat la Domnul. Mai are ucenici?

După cum probabil ca deja știți, la 1 mai 2019, la Botosani, va avea loc Sinaxa celor care au întrerupt pomenirea ecumeniștilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Voi fi cât mai scurt, căci cele ce le voi spune sunt cunoscute celor ce vor fi prezenți la respectiva Sinaxa. Și voi folosi un limbaj cât mai simplu, ca sa priceapă și cititorii mai noi și începători ai acestui portal.

Antihrist se va baza pe doi stâlpi fundamentali: 1) semnul fiarei și 2) ecumenismul total (sau new age sau sincretismul religios sau cum vreți să-i mai spuneți).

1) semnul fiarei

Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

De aceea păpușarii lucrează de zor la implementarea sinistrului angrenaj: documente cu cip – internetul obiectelor – eGuvernare – dispariția banilor cash.

Iar pașii următori sunt: un document unic (adică toate la un loc: card bancar, carte de identitate, card de sănătate, carnet auto), eliminarea banilor gheață și 5G (pentru ca fără un internet puternic cele doua sunt degeaba, dar și pentru internetul obiectelor).

Iar la final acel document unic va avea forma unui cip implantat în carne sau un soi de tatuaj electronic sau o alta forma cu același scop.

2) ecumenismul total

Ecumenismul „creștin”, de tipul celui promovat la Sinodul din Creta, nu este faza finala, fiind insuficient pentru ca gloatele să-l accepte pe antihrist. E musai nevoie de un ghiveci mai mare, caci antihristul va veni și pentru păgâni și pentru cei ce cred în reincarnare și pentru animisti și pentru toți adeptii tuturor religiilor de pe acest Pământ. Iar venirea antihristului este iminenta:

1) și 2) sunt obligatorii

Nu merge 1) fără 2) și nici 2) fără 1). Adică e cu și, nu e cu sau.

Așadar, un antiecumenism fără anticip este un antiecumenism degeaba. Iar un antiecumenism procip este un satanism cu masca.

De aceea trebuie abordata tema anticip acum și nu într-un oarecare viitor incert, caci deja este târziu. Iar dacă nu transmite un mesaj puternic o Sinaxa a antiecumeniștilor, atunci cine sa o facă? Să așteptăm de la Patriarhia Română? N-o va face niciodată. Și ar fi chiar culmea sa așteptam un mesaj anticip de la ecumeniști. Caci, repet, e cu și, nu e cu sau.

Sigur, noi mirenii vom continua lupta, însă a venit timpul ca și cât mai mulți preoți să miște ceva în acest sens.

Delimitarea de preotul Matei Vulcanescu este obligatorie

Pentru ca este un activist procip: Motivele pentru care mă delimitez de preotul Matei Vulcănescu: cipuri, Mișcarea Legionară, muzica rock

Evident, m-aș bucura sa nu mai fie un activist procip, dar ca să-l cred aș vrea sa aud de la dânsul un mesaj anticip.

Ce parere mai are preotul Theodoros Zisis despre cipuri?

În 2013 nu zicea bine: Video – GRESEALA PARINTELUI TEODOROS ZISIS: Parintele Paisie Aghioritul ar fi fost influentat de neoprotestanti in privinta semnelor vremurilor…

Trebuie neapărat întrebat la Sinaxa din 1 mai 2019 dacă și-a schimbat părerea.

Mai vrea cineva?

Mai vrea cineva ceea ce vreau eu mai sus? Dacă da, atunci vă rog sa le comunicați duhovnicilor despre care știți ca vor merge la Botoșani dar și sa scrieți un comentariu cât de mic la acest articol. Și nu în ultimul rând, mergeți toți care puteți la aceasta Sinaxa și abordați public aceasta tema. Neinteresant dacă nu va fi pe ordinea de zi. În România, de mulți ani, greul luptei anticip și antiecumenism a stat pe umerii mirenilor. Aveți tot dreptul sa va exprimați părerea. Voi ați făcut cunoscute mesajele marilor duhovnici (Justin Pârvu, Adrian Făgețeanu, Arsenie Papacioc, etc.) și voi ați transmis mai departe cantitatea enorma de informații de pe bloguri precum Apologeticum, Atitudini, Axa, Daniel Vla, Graiul Ortodox, saccsiv, etc. Foarte puțini preoți au participat la aceasta lupta.

Fraților, luați foarte în serios chestiunea, căci s-a lălăit timp de trei ani o treabă de o importanță fundamentală. Ajunge. Nu ne jucam, căci scris este:

Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

63 comentarii

 1. da vreau sa se renunte la ideea de cipare,…vreau sa fiu al lui Dumnezeu,..nu cipatul Fiarei. odata cipat Fiara va face ce vrea din tine: sclav,prostituat,transexual,..orice. La tine,La mine,..La noi e decizia–desi nicio decizie n-ar trebui sa fie a noastra,ci a lui Dumnezeu–El ne-a creat,El e Tatal nostru in vecii,vecilor Amin

  1. De ce nu facem un program comun de rugaciune, pe care il putem stabili aici, de comun accord cu totii ??!!! Vine cineva cu o propunere ??? Sau doar stam la discutii si atat ???

 2. Eu fiind mai prost asa imi place sa dau cu batul in balta si sa va ud pe toti. Zambiti nu? Sa stiti ca dau cu batul in balta ca vreau sa cititi randurile astea…

  Vreau sa adaugati la IoT si conceptul IoB.
  Pentru cine nu stie:
  IoT = internet of things
  IoB = internet of bodies

  O mai tineti minte pe vrajitoarea din clipul pe care l-ati postat cu ciparea in direct a unui prost?
  Pentru cine nu isi aduce aminte vorbesc despre acest clip:
  https://ortodoxinfo.ro/2019/04/15/video-barcelona-un-voluntar-se-lasa-implantat-cu-un-cip-rfid-pe-scena-in-fata-publicului-pentru-a-se-demonstra-cum-se-vor-face-platile-in-viitor/

  Ma refer la Ghislaine Boddington de la body>data>space. O vrajitoare care promoveaza noul concept the Internet of Bodies. Ia auziti: Internetul Trupurilor!
  Ce ne invata Sfanta Biblie Ortodoxa ca sunt cei care accepta semnul fiarei? Sunt doar trupuri.

  Lucrurile sunt la vedere. Si cipul implantat pentru plati e pe mana dreapta! Asa cum e scris in Sfanta Biblie Ortodoxa!
  La Buhnici unde e despre deschisul usii e pe mana stanga. Stiti de ce? Ca autoritatile cand il opresc pe strada nu stau sa verifice la care mana, ci cauta direct la dreapta. Ca poate sa deschida usile cu stanga, treaba lui, dar autoritatile sunt intocmai cu Sfanta Biblie Ortodoxa.

  Internetul Trupurilor auziti numai cum suna!
  Ghislaine Boddington
  Nationality: British
  Known for Creative Director of body>data>space, curator and presenter worldwide on her research ‘The Internet of Bodies’.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ghislaine_Boddington

 3. Da, vreau un mesaj anticip, antisionism, antimasonerie la aceasta sinaxa, lupta după vișin vb romanului, nu este lupta!

 4. Toti sfintii ne-au atentionat ca prin acest semn ne vom pierde mantuirea.
  Daca se va refuza…sau nu se va pune in aceiasi masura cu ecumenismul, problema semnului fiarei, acest lucru va demonstra ca parintii invitati, nu sunt in acelasi duh cu sfintii parinti…si in felul asta vom sti si noi cu cine stam de vb.

  Ramane de vazut.
  Noi le dorim…si ne rugam ca Dumnezeu sa-i lumineze.

 5. Mesajul anticip trebuie să fie ,,la pachet” cu cel împotriva vaccinării obligatorii.Amândouă acțiunile, cipul și vaccinarea,fac parte din același tertip de pecetluire cu semnul fiarei căci odată adoptată obligativitatea vaccinării nu mai e niciun obstacol în implantul cipului în corpul uman.Ce altă prioritate poate fi mai actuală decât aceasta?Trebuie demascată viclenia vrăjmașului, atât în ce privește ecumenismul cât și implantul cu cip sau vaccinarea obligatorie.Orice intruzionează libertatea individului are ca scop impunerea voinței satanei.

 6. Sunt pentru anticip… Uff ce zile ne așteaptă… Domnul să ne apere, să ne lumineze și să ne ajute… Mare i puterea ta Doamne!!! . Ai milă de noi!!!

 7. Daca la adunarea aceasta nu veti milita ferm impotriva :
  – avorturilor
  -cipurilor
  -vaccinurilor
  (obligatoriu in ordinea asta….caci avortul e o crima oribila pe care lumea o trece cu prea mare ingaduinta)
  atunci e cam la maxim 50% din potential ( din ce ar putea realiza o astfel de adunare)

 8. Ar trebui sa faca asemenea intalniri in mai multe orase din tara. Din pacate sunt foarte multi care sunt atat de naivi sau nepasatori ca nu realizeaza aceste lucruri. Sunt in totalitate deacord cu anticipul si ecumenismul. Preotul meu duhovnic a fost dat afara din biserica pe care a construit-o si alungat ca un caine pt ca nu mai ii pomeneste pe ecumenisti in rugaciuni. Acum predica intr-un beci intr-o cladire abandonata unde il urmeaza foarte multi oameni

  1. Draga Olivia,
   Ingaduiti-mi o corectie: nu sunteti de acord cu ecumenismul, doar o greseala, cum si eu fac adesea. De acord ca intalniri ca aceea de la Botosani trebuie organizate in mai multe locuri din tara, dar vedeti ca deocamdata facem ce putem si unde putem.
   Hristos a inviat

  1. Cred ca se va da un mesaj anticip clar dar o dezbatere pe tema asta atat de complicata va necesita o alta sinaxa. Sa ne rugam bunului Dumnezeu ca sa se poata organiza temeinic o astfel de sinaxa in viitorul apropiat. Sunt convins ca o sinaxa pe aceasta tema va necesita multe luni de pregatire din partea organizatorilor ca de altfel si pentru aceasta sinaxa pe tema ecumenismului. De aceea cred ca este bine ca sa-i lasam pe cei care-au pregatit si organizat aceasta sinaxa sa mearga pana la capat si sa dea mesajul potrivit temei alese. Nu uitati ca nu e usor din punct de vedere logistic si costuri sa poti organiza asa ceva in Romania si probabil multi crestini ortodocsi se vor deplasa de la distante mari pentru a da o marturisire in lupta contra ecumenismului. Hai sa nu-i descurajam ci sa fim uniti ca nu-i greu.

 9. Dragilor,
  Bucurati-va ca Dumnezeu ne-a trimis cereasca lumina si-n anul acesta, nu pentru vrednicia noastra, ci pentru Marea Sa milostivire. Mesajul cu cipurile vi-l dau eu de-acum: Nu primiti cipurile cu niciun chip! Trebuie mai mult decat atat? Trebuie discursuri de zeci de minute pentru un lucru pe care-l stim toti? Putem noi spune altceva decat spune Sfanta Scriptura, au spus Sfintii Parinti, a spus Parintele Iustin Parvu? De ce puneti la-ndoiala buna credinta a participantilor? Vreti mesaj anti-avort? Nu faceti avorturi si sfatuiti-le si pe celelalte femei sa nu faca. Acum ar fi culmea sa se faca o Sinaxa care sa ne convinga ca avortul e pacat mare. Nu asta spune Biserica de doua mii de ani? Vreti mesaj mpotriva vaccinarii? Nu va vaccinati si feriti-va si copiii de aceasta primejdie. Spuneti-le si altora adevarul despre vaccinuri. Cititi zecile de articole ce s-au scris despre acest subiect. Nu ridicati probleme al caror raspuns e mai mult decat evident si s-a dezbatut de atatea ori.
  Guti flo, aveti un mod de gandire interesant. Puneti la indoiala dinainte buna credinta a participantilor. Dumneavoastra stabiliti niste standarde si niste conditionalitati, care daca nu vor fi indeplinite ,,vom sti si noi cu cine stam de vb.” La urma puteti spune ca daca nu s-a vorbit nimic impotriva islamismului, participantii au simpatii ascunse pentru acesta. Sa fim seriosi. Credeti ca Parintii care au fost ,,caterisiti” si si-au pus in joc sanatatea, linistea lor si a familiilor, mijloacele de existenta, vin acum la Botosani de la sute de km ca sa nutreasca simpatii ascunse pentru faradelegile lumii?
  Va doresc tuturor sa petreceti Marea Sarbaroare a Invierii Domnului cu pace si bucurii duhovnicesti.
  Hristos a inviat!

  1. Adevarat a Inviat,
   Da, aveti dreptate, suna a amenintare.. 🙂
   Odata ce Sfanta Scriptura ne spune si sfintii parinti intaresc acest lucru…este f clar.

   Dar nu pt noi care stim.. .ci pt cei carora inca nu li sau aprins beculetul….ar trebui sa stie si ei.
   Pe de alta parte..este un exemplu si in articol..de preot care este anti ecumenism.pr Matei Vulcanescu, dar care este pro cip. .. IPS Serafim de Pireu, avea la un moment dat un pasaport cu cip. ….acum nu mai stiu daca mei are sau nu.
   Sunt preoti care sunt anti ecumenism, dar care pe alta parte te duce pe un drum gresit cu acest semn al fiarei…si nu numai…muzica rock..muzica clasica….Maglavit. Vladimiresti..Visarionisti etc..etc.
   Dar macar despre acest lucru sa se vb..si restul la urmatoarea sinaxa..daca se considera ca este necesar.

   Dupa cum vedem, sunt si preoti care si-au pus libertatea la bataie..dar care sunt in necunostinta de cauza cu privire la aceste cipuri.
   Pt binele acestor preoti, si pt cei care nu au inteles inca aceasta primejdie..este nevoie sa se vb despre cipuri la aceasta sinaxa.
   Asta era indoiala mea…..imi pare rau ca nu m-am exprimat mai bine in primul coment.
   Cand auzi ca se dezbate la o sinaxa acest lucru…si mai ales din gura unui slujitor al lui Dumnezeu..altfel il percepe cel mai putin cunoscator.
   Sarut mana.

  2. Vasile Popa

   Parinte, nu-i asa. Ati profitat ca cineva a cerut un mesaj antiavort la Sinaxa si ati construit un castel de paie. Apoi l-ati impodobit cu turnulete de cuvinte de genul “daca nu vorbim anti islam nu inseamna ca suntem islamisti”.
   M-a cutremurat comentariul dumneavoastra. Ati trecut anticip la un soi de diverse. La chestii evidente ce nu merita discutate in Sinaxa. Chiar asa, parinte? Pai atunci de ce n-ar fi si antiecumenismul la fel de evident? De ce nu spuneti si in cazul ecumenismului ceva de genul “e simplu, nu mergeti la pomenitori”.
   Va adunati la Botosani ca sa va strangeti? Ca sa faceti poze de grup? Sau pentru ca ecumenismul este ceva grav dar si putin evident in ochii maselor? Cred ca ultima varianta e cea corecta. Ei bine, fix aidoma sta treaba si cu cipurile.
   Pe de alta parte, veti vedea cat de “evidenta” e treaba cu cipurile daca veti discuta chestiunea cu ceilalti parinti si mai ales cu preotii Matei Vulcanescu sau Theodoros Zisis.
   Parinte, absolut toti sunteti niste mititei in comparatie cu gigantii mari duhovnici care n-au obosit sa vorbeasca atat anticip, cat si antiecumenism. Asa ca va rugam osteniti-va oleaca si voi.

   1. Domnule redactor,
    Ma asteptam sa-mi raspundeti la salutul pascal. N-ati facut-o si asta spune ceva. Nici nu stiu cine sunteti, pentru ca nu semnati.
    1.Ce nu-i asa din cate-am scris?,N-am construit niciun castel de paie si n-am profitat de afirmatiile cuiva. Am raspuns unor dorinte exprimate repetat in comentarii. Atata tot.
    2 Daca folositi ghilimelele, reproduceti exact cuvintele mele, nu le rastalmaciti.
    3.Nu inteleg de ce v-a cutremurat comentariul meu. Recitindu-l, n-am descoperit nicio badaranie sau exprimare inadecvata.
    3. N-am trecut cipurile la niciun fel de diverse. M-am pronuntat pur si simplu impotriva lor. Nici asta nu-I bine? Si n-am spus ca nu e bine sa se discute despre el, numai ca nu este inscris pe agenda. De ce nu le-ati sugerat din timp organizatorilor s-o faca? Pe de alta parte, aveti posibilitatea sa participati la Sinaxa, sa va pregatiti un cuvant de cinci minute in care sa atrageti atentia asupra tuturor primejdiilor care ne pandesc. Sunt sigur ca nu veti fi refuzat, cu atat mai putin contrazis. Dimpotriva, veti gasi ecou in randul participantilor. Sau si mai bine, organizati dumneavoastra o Sinaxa cu tematica pe care o socotiti potrivita si impuneti un nivel cat mai ridicat al discutiilor, fapt care ne-ar bucura. Stiti cum mi se pare o persoana care se pretinde antiecumenista, dar accepta cipul? Ca unul care vorbeste ani la rand impotriva suicidului, iar cand are un pistil in mana, se impusca in cap. O neghiobie fara seaman.
    4.Spun si in cazul ecumenismului ,,e simplu, nu mergeti la pomenitori”.
    5. Va bateti joc pe fata, sfruntat de participantii la Sinaxa ,,ca sa se stranga” si sa faca poze de grup. Ii cunosc pe participantii clerici. Niciunul nu vine de la sute de km pentru ceea ce ziceti dumneavoastra. Pentru fiecare e o greutate sa ajunga la Botosani. Aveti si niste exprimari cofuze, la care nici nu stiu ce sa raspund.
    6.Un lucru va rog: daca pe noi ne faceti in fe si chip, chiar daca nu ne cunoasteti, nu mai spuneti niciun cuvant impotriva Parintelui Theodoros Zisis, caruia nu-I ajungeti la genunchi ca statura morala. Cat despre nivelul intelectual ce sa mai vorbim. Vine din Grecia la varsta dansului pentru a ne ajuta in lupta noastra, atata cata este. Va descalificati, atacandu-l cu acuze puerile, credeti-ma. Sfintia sa a condus niste doctorate cand era la catedra ca sa ne ingaduim sa-l improscam cu noroi. E placerea dumneavoastra, dar nu va face cinste.
    7. Nu sunt de acord cu afirmatia ca toti am fi niste mititei. Suntem minusculi, motiv in plus ca sa ne ignorati. Va doresc sa ajungeti un titan al Ortodoxiei romanesti si mondiale de la care sa invatam mereu cate ceva. Nu se spune ca avem nevoie de repere morale?
    8. Daca veti organiza vreo Sinaxa, veti avea posibilitatea sa dovediti ca zapada e alba si roata are forma unui cerc. Porunca Dumnezeiasca spune deslusit ,,sa nu ucizi”. Daca nu asculta de porunca Dumnezeiasca, atunci cand e vorba de avorturi, credeti ca vor asculta de Sinaxa de la Botosani? Ma-ndoiesc. Sau vreti ca temele propuse in agenda Sinaxei, extrem de stringente, sa fie trecute in umbra de alte subiecte propuse de diversi? Asta urmariti.
    9.Eu stiu ca toti minusculii acestia care suntem, ne ostenim fiecare dupa puteri. Insasi prezenta la Botosani se face cu osteneala, si din pricina asta nici nu pot fi prezent, si-mi pare rau. Suneti concret ce osteneli sa mai adaugam, noi astia, ,,voi”, cum ne spuneti dumneavoastra, si ne vom conforma.
    10.Imi pare rau ca tocmai de Sfintele Pasti ne pierdem in dispute inutile, de aceea inchid discutia si promit sa nu va mai raspund. Sanatate sa va dea Dumnezeu. Mergeti la Vecernie ca e o Slujba de o frumusete Dumnezeiasca.

    Hristos a inviat.
    Pr. Iovita Vasile

     1. @ redactor
      Ai creat disputa. Am atras o data atentia ca erau articole cu titluri deplasate:
      https://ortodoxinfo.ro/2019/04/09/video-turcia-cumpara-rachete-din-rusia-erdogan-la-moscova-daca-pana-si-turcii-fac-afaceri-cu-rusii-cu-arme-se-cheama-ca-romanii-chiar-sunt-cei-mai-servili-slugoi-de-pe-pamant/#comment-51979

      Si a aparut imediat delirul:
      Pe cind ORTODOCSII MIRENI AUTENTICI ca MINE care au o LEGATURA MAI MULT CA PERFECTA cu DUHUL SFINT oricind si oriunde si nu doar in SFINTUL POST, lor le DA DOMNIA SA, DUHUL SFINT DEZLEGARE pentru o abordare TRANSANTA a ADEVARULUI ,DIRECT si RRĂSPICAT ,la fel cum si DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS cu GLAS DE TUNET rasturna tarabele PRECUPETILOR din TEMPLUL IERUSALIMULUI !

      Cand tu (@redactor) spui ca sa se discute despre cipuri si nu esti luat in seama e ca atunci cand eu (Grigore) spun ca titlurile sunt deplasate si nu sunt luat in seama.
      Evident mentinerea atentiei credinciosilor la pericolul cipurilor e mai importanta decat 2 amarate de titluri, dar nu asta e principal si tu intelegi ce am vrut sa subliniez.

      Candva Cineva spunea:
      Pacea e mai mare ca dreptatea!

      Dialogul trebuie sa aiba loc fara colti, cu blandete ca nu vad sa fie pareri atat de diferite.
      De ce o comunitate asa mica sa se dezbine asa usor? Mai ales ca vor veni vremuri de incercari grele.

      Am citit ca tu (@redactor) nu poti participa la Sinaxa cand te-a intrebat kosk.
      E de inteles ca pot exista costuri pentru deplasare, ca poate in acea perioada ai altceva de facut, samd.
      Dar nu trebuie sa fii neaparat fizic acolo!
      Participi prin Skype/Whatsapp, audio video, si e ca si cum ai fi acolo.

      Pr. Iovita Vasile e posibil sa participe redactorul asa prin teleconferinta?
      Adica ganditi-va ca e ca si cum ar fi venit fizic acolo, deci daca ar pune o intrebare incomoda, ar fi pus-o si daca era fizic acolo.

     2. Grigore,
      Ideea e ca nimeni nu vrea sa primeasca sfaturi de la un preot , atata timp cat el este pro cip.
      Nu cauta nimeni sa faca tulburare, dar acest lucru este contrar sfintilor parinti.
      Tu vrei sa iei sfaturi de la acesti parinti…care evita subiectul..in public..si mai nou te pune in postura de dezbinator daca propui acest lucru?
      S-a spus clar ca nu este pe agenda acest lucru.
      Ai dreptate cu pacea si dreptatea..este mai buna pacea.
      Dar spune tu in cazul asta ..ai accepta de dragul pacii ..sa iei sfaturi de la cineva care nu a inteles ca cipul te desparte de Dumnezeu. ?
      Daca ne-am dat seama de lucrul asta, asta inseamna ca facem dezbinare?
      Atat dorim si noi…sa se puna in discutie problema cipului.
      Nu vor sa discute acest lucru?…asta este.!..dar este normal sa imi pun un semn de intrebare de ce nu se intelege insemnatatea acestui lucru…..cred ca am voie sa fac asta.!
      Eu unul recunosc marturisirea si munca depusa de catre redactor …si cred ca ne bucuram cu totii ca spune lucrurilor pe nume..Dumnezeu sa-i dea putete de munca in continuare….
      Dar la fel recunosc ca trebuie sa fim mai retinuti cand vb despre relatia noastra cu Duhul Sfant…

     3. Am sugerat o solutie, sa fie prezent cine vrea sa fie dar nu poate ajunge, printr-o forma de teleconferinta.

      Sunt de acord cu opinia contra cipurilor si cred ca ar fi bine sa se gaseasca o formula de comunicare, pentru ca si Parintele a specificat clar ca e impotriva cipurilor.

     4. Buna propunere…asta in cazul in care nu exista nimeni din cei prezenti sa puna aceasta intrebare.

     5. guti flo

      Te referi la propunerea cu skype? N-am nimic impotriva, insa daca parintii accepta sa vorbesc eu, atunci de ce sa mai vorbesc eu? Intreb, deoarece nu este important sa vorbesc eu de la distanta la Sinaxa, caci oricum vorbesc de 12 ani si voi mai vorbi, ci important este sa vorbeasca parintii iar in declaratia de la final sa si ramana scris.

      Altfel spus, are o noima ca mirenii din sala sa ceara parintilor de la tribuna un mesaj anticip (in cazul in care acestia refuza sa abordeze subiectul), dar nu vad ce noima are ca un mirean din sala sa vorbeasca ceva anticip si gata. Nu stiu, frate drag, daca se intelege ce vreau sa spun.

     6. Asa cred si eu ca cel mai bine e sa vb un parinte.
      Asta cu skype….este ultima varianta….in cazul in care chiar nu e nimeni sa vb. Dar vb ta…nu cred ca va avea efect.
      Daca am ajuns ca nimeni din cei prezenti sa nu pomeneasca de asta , si sa trebuiasca sa vb pe skype…..

 10. Da, NU sunt de acord cu
  – avortul ca metoda de contraceptie. Avortul pur si simplu
  – vaccinarea obligatorie
  – ecumenism
  – cip
  Hristos a Înviat!

 11. Obligatoriu si impotriva cipurilor!Stim dintr-o profetie ca antihristul are doua maini:cipul si ecumenismul.Acuma,stim ca nu trebuie sa luam cipul,dar daca s-ar face o petitie la nivel national impotriva actelor cu cip(in sensul de a ne lasa o portita)asta ar fi foarte bine.De avorturi te mai spovedesti,daca ai gresit si te-ai vaccinat mai ai sfanta impartasanie,dar cipul e ultima arma a diavolului,deoarece nu mai exista pocainta.Mai bine morti decat cipati!

 12. participi si tu,fratie Saccsiv? sau alti frati din comunitatea asta mica? caci fara, am rezerve ca vor fi aduse in discutie subiectele astea..

 13. Hristos a Inviat !
  Din cate am inteles eu…ne batem gura degeaba….ca nu este trecuta pe agenda problema cipului.
  Chiar nu exista cineva dintre participanti…sa inteleaga pericolul acestor cipuri?
  Avem marturia parintelui Justin Parvu si a o multime de sfinti….nu e nimeni dintre participanti sa aminteasca acest lucru?
  Cine face aceasta agenda, ar trebui sa stie ca lupta trebuie dusa in paralel.
  Ce fel de viziune are acel responsabil asupra lucrurilor cu care ne confruntam?…asta era indoiala mea in comentariul de mai sus. Ca nu e cine trebuie …acolo unde trebuie.
  Nu vreau sa incriminez pe nimeni…dar o spun pt ca nu este normal ca acel sau acei organizatori sa nu constientizeze acest lucru.
  Am inteles , toti participantii stiu ca ecumenismul este un pericol…si se mai dezbate acest lucru de cei in masura..f bine ..dar nu toti participantii au inteles ca cipul este un pericol…..iar asta nu e deloc bine…de aceea este un moment potrivit sa se dezbata problema cipului la Sinaxa, nu in particular…… nu este greu de inteles.
  Daca vedem lucrurile mai in profunzimea lor…normal de la CNP ar trebui pusa problema…ca deja noi suntem niste numere in fata statului…
  Este cineva din reprezentantii nostri care sa aduca in discutie acest lucru la aceasta Sinaxa?
  Daca nu..pt mine unul este o dezamagire.
  Cat de nesimtit sunt eu la suflet….dar e de plans…ca nu vedem aceasta initiativa de la pastorii nostri ..de la organizatori acestei Sinaxe….si se recomanda sa vina cineva din exterior sa aminteasca acest lucru.

  1. Sa dea Dumnezeu ca macar cineva din exterior sa aduca in discutie acest lucru.
   Data viitoare sa fim atenti…sa ne spunem of’ul, inainte sa se inchida agenda…..

 14. Acum m-am dumirit. Dumneavoastra sunteti in afara Sinaxei, care e a clericilor si credinciosilor monahi si mireni. Asa trebuia sa spuneti de la inceput, ca sa stim. Nefiind parti ale Sinaxei, n-aveti dreptul sa impuneti nimic; n-aveti dreptul sa ridicati tinte false si sa aduceti tot felul de strambe. E mai bine sa ne vedem fiecare de ale noastre. Daca voi spune inca de o mie de ori ca suntem impotriva cipurilor, rezultatul ar fi acelasi. Multumim pentru lamuriri.

  1. Parinte, cu mila si ajutorul lui Dumnezeu, sunt madular al Bisericii .
   Trebuie sa ma inscriu la Sinaxa ca sa fie valid acest lucru?…
   Sunt unul dintre multi alti fii ai Bisericii, care doresc sa se aminteasca de pericolul cipurilor la aceasta Sinaxa.
   Este o dorinta in duhul sfintilor parinti…pe care ei au pus accent, la fel ca si in cazul ereziei.
   Aveti datoria sa ascultati si glasul credinciosilor drept slavitori..din toata Biserica..atata timp cat ceea ce se cere este o continuitate a lucrarii parintelui Iustin Parvu si a sfintilor parinti…nu numai a celor care sunt inscrisi in aceasta Sinaxa.

   Aici este problema, ca mirenii trebuie sa insiste atat de mult, ca sa dezbateti la Sinaxe, si problema cipurilor si sa duceti mai departe aceasta lucrare a parintelui nostru Iustin Parvu..in mod public..nu in particular.
   Aveti ocazia sa o faceti acum…ce va impiedica sa amintiti de aceasta frumoasa marturisire a parintelui Iustin Parvu?…….ca nu sunt eu inscris la Sinaxa?
   Daca dvs. va-ti lamurit de mine..eu inca nu.

   1. guti flo

    Vom vedea cum va fi insa deja imi este foarte teama ca majoritatea parintilor gandesc precum parintele Vasile Iovita sau chiar mai rau. Si ar fi si mai grav daca o fac de dragul preotilor Theodoros Zisis si Matei Vulcanescu.

  2. Pr. Iovita Vasile

   Dar ce suntem noi? Extraterestrii?
   Majoritatea celor care vin la preotii nepomenitori (unii dintre ei de la mari distante) n-au fost treziti de catre acestia din habauceala in care erau. Ci de altii. Iar multi dintre ei s-au trezit cititind inclusiv blogurile Apologeticum si saccsiv.
   Ba mai mult, in primul rand de pe aceste bloguri si de pe acest portal au aflat majoritatea despre acesti preoti nepomenitori. Pana atunci erau anonimi sau aproape anonimi. Daca noi nu promovam nepomenirea, ideea murea in fasa.
   Si acum spuneti ca noi si cititorii ce vor mesaj anticip la Sinaxa suntem “in afara”? Incredibil…

 15. Când intrăm într-un magazin de produse lactate, îl mai întrebăm pe vânzător de ce nu are şi şosete subţiri? Că doar e vară şi avem nevoie de ele…

  Să ne bucurăm că există preoţi nepomenitori care mărturisesc aşa cum pot, asumându-şi riscuri. Există din ce în ce mai multe probleme cu care se confruntă creştinii şi nu e momentul să ne dezbinăm.

  Să ne rugăm lui Dumnezeu ca această sinaxă să aducă roade duhovniceşti! E un lucru pe care-l putem face şi cei care nu putem participa în mod direct. Eu am înţeles că Sinaxa de la Botoşani vizează aspecte care presupun o implicare mai mare a Patriarhiei. În problema cipurilor şi a vaccinarii sunt implicaţi şi alţi factori.

  Renunţarea la cipuri şi la vaccinuri presupune în primul rând despătimire, alegere între cruce şi pâine. Cine îmi garantează mie că voi fi în stare să fac alegerea plăcută lui Dumnezeu? Problema mântuirii este extrem de complexă. În general, observ că vrăjmaşul mântuirii aduce multe curse celor care mărturisesc dreapta credinţă. Poate că a venit momentul ca şi noi, mirenii, să cerem de la noi înşine mai mult.

  Există câţiva preoti care au ales ca formă de protest nepomenirea. Loviţi din toate părţile, nu se ştie cât vor rezista şi ei. Poate că ar trebui gândite nişte forme eficiente de misiune şi din partea mirenilor, pentru a-i ajuta efectiv şi pentru a ne ajuta şi pe noi. Nu e bine să le punem totul în cârcă doar preoţilor. Dacă părintele Adrian Făgeţeanu spunea că ,,Trăim vremurile lui SCAPĂ CINE POATE, înseamnă că vor fi ispite foarte mari pentru noi toţi, inclusiv pentru preoţi şi ierarhi. Trebuie să luăm ce e bun de la fiecare şi să învăţăm să fim uniţi pentru a rezolva, pe rând, toate problemele. Eu cred că problemele de pe ordinea de zi ale acestei sinaxe reprezintă o prioritate.

  In problema cipurilor şi a vaccinurilor mai mult am putea face prin misiunea de la om la om, iar de la preoţi să cerem doar binecuvântarea de a face acest lucru. Omul trebuie să fie informat. Ce te faci cu unul care şi-a umplut portofelul cu carduri pentru a cumpăra mai ieftin unele produse? Dar cu unul care are un salariu mare şi căruia i se propune să i se treacă salariul pe un cip implantat?

  Participanţii la această sinaxă ştiu care e riscul primirii actelor biometrice. Ce fac cu această informaţie depinde de puterea pe care le-o dă Dumnezeu de a respinge cursele vrăjmaşului. Nu e bine să uităm de aceste probleme ( cipuri, vaccinuri, avorturi etc.) nicio clipă şi, de aceea, e bine că se trage câte un semnal de alarmă. Însă acestea trebuie să se concretizeze în demersuri constructive, spre slava lui Dumnezeu şi spre ajutorul aproapelui,

 16. Hristos a inviat!
  Fratilor, problema nu e doar CIP-ul, ci insusi CNP-ul si orice cod numeric unic atribuit persoanei este o lepadare de numele crestin primit la Botez (ganditi-va ca sistemului nici nu-i mai pasa de numele nostru – nu vedeti ca la orice lucru ti se cere numarul in locul numelui?). Cititi Taina fiarei, o gasiti gratuit pe internet; motivul pt. care v-o supun atentiei e ca aceasta carte de talcuire a Apocalipsei scrisa de un preot ortodox al Bisericii Ortodoxe Ruse, care vrea sa-si pastreze numele necunoscut publicului, e singura carte de care stiu care trateaza (printre altele) problema numarului (CNP, IDPN la rusi etc) cu binecuvantarea unui ierarh rus – I.P.S. Vladimir al Poceaevului.
  Din mila lui Dumnezeu, am renuntat la toate actele, le-am pus toate pe foc si nu mai revin asupra deciziei, dupa ce m-am documentat serios asupra chestiunii (vizionati seria de documentare Sarea Pamantului, si deasemenea cautati ce zice sfantul preot rus Vasile Novikov). Sfantul Paisie Aghioritul a fost foarte clar ca nu doar actele cu cip sunt lepadare ci si actele de identitate introduse de statul elen in vremea sa; preotii cu viata sfanta din Sarea Pamantului nu-si mai binecuvantau ucenicii de zeci de ani sa accepte noile “pasapoarte” rusesti (“noi” in contextul in care multi au murit prin anii ’80 – ’90 deci trageti fiecare ce concluzie considerati daca inca din anii aceia existau preoti si arhierei sfinti ce interziceau primirea oricarui act si purtarea crucii).
  Bine ar fi ca la aceasta Sinaxa sa se trateze ambele chestiuni, si sa se vina cu solutii.
  Nu va fie frica sa renuntati la acte; sistemul oricum nu va ofera nimic de valoare in schimbul lor, iar cel putin pe moment este posibil traiul si fara ele. Frica e de la diavol si autoritatile ce-l slujesc constient sau nu pe antihrist pe aceasta frica se bazeaza ca sa-i tina pe oameni in robie fata de sistemul indracit. Sunt destui oameni ce au renuntat la acte din constiinta crestin-ortodoxa, dar ganditi-va ca exista atatea triburi paganesti ce nu stiu nimic de credinta si tot traiesc in afara “beneficiilor” civilizatiei antihristice occidentale fara a suferi ceva. Oare noi sa fim momai si mai prejos decat niste pagani, cand miza pentru care noi luptam e atat de mare – unirea in vesnicie cu Dumnezeu – si cand de partea noastra, daca decidem sa ducem lupta cea buna, e Insusi Dumnezeu si Preacurata Lui Maica, precum si toti Sfintii si puterile ceresti, in vreme ce bietii pagani primitivi nu-s ajutati in respingerea “civilizatiei” dracesti de catre asemenea alai?
  Iertare de deranj! Nu sunt in masura sa ma pronunt asupra a nimic, sunt mai pacatos ca toti si grav am hulit si m-am razvratit in trecut impotriva lui Dumnezeu! Dar ma consider dator sa subliniez faptul ca lupta trebuie dusa fara compromis adica sa pornim de la radacina raului – codul numeric unic atribuit omului (ca se numeste CNP la noi, IDPN la rusi sau cum altcumva e denumit) care este deja inchinare la fiara (acceptarea tacita a sistemului antihristic la fel cum primii crestini care din frica si-au procurat acte ce dovedeau ca au jertfit idolilor fara sa o faca in fapta si in inima, au fost considerati de Biserica lepadati de credinta si greu au fost primiti inapoi in randul credinciosilor prin canon de pocainta aspru) si ecumenismul de orice fel, care relativizeaza Adevarul, dogmele sanatoase si canoanele.
  Da, noi suntem neputinciosi, nu putem trai crestineste prin puterea noastra, dar asta nu-nseamna ca, pe baza slabiciunii noastre, sa justificam caderea sau sa ascundem sub pres infierarea ei! Daca eu sunt curvar asta nu-nseamna ca voi face apologia curviei, ci mai degraba imi marturisesc pacatul inaintea lui Dumnezeu, in Taina Spovedaniei, si cer ajutorul Lui sa lupt cu patima mea.
  Asa e si cu CNP-ul – suntem atat de dependenti de sistem incat multora li se pare nebunie sa traiesti in afara lui si se intreaba “ce vom manca si ce vom bea” fara sistem, ca paganii. Nu in fortele noastre slabe trebuie sa nadajduim ci in mila si harul lui Dumnezeu, si sa nu acceptam nici un compromis!
  Idealul crestin, chiar daca poate nu-l vom putea atinge pana la sfarsitul vietii, nu trebuie sa-l ignoram. Si trebuie sa fim constienti ca noi oricum va trebui odata (curand) sa ne separam de tot de sistem daca vrem sa-I slujim lui Dumnezeu. Daca nu incercam de pe-acum sa ne simplificam viata si sa ne lepadam de acte de orice fel si dependenta de sistem, oare cum vom mai avea curajul de a refuza lepadarile si mai mari de Hristos care ni se vor cere de catre sistem, a caror refuz va duce la prigoane si mai cumplite? E o amagire sa crezi ca daca acum nu poti sa te lepezi de putin, in viitor vei putea sa renunti dintr-odata la tot. E mai greu sa te lepezi de pacat cand acesta devine obisnuinta.
  Iertati-ma si va rugati pt. mine pacatosul!

 17. 1.Daca sunteti madular al Bisericii, de ce va inversunati impotriva celor care vor participa la Sinaxa? Ei nu sunt?
  2. Operati cu premise false. Nimeni nu e inscris in Sinaxa. Ne aduna pur si simplu grijile, durerile si nevoile Bisericii lui Hristos, in care a patruns cancerul ereziilor comune.
  3.Nu suntem o autoritate care sa impuna anumite reguli. Vad ca dumneavoastra tineti mortis la povestea urata a cipurilor blestemate. V-am spus ca nimeni nu va impiedica sa participati la Sinaxa si sa vorbiti oamenilor despre aceasta. Nu mai bateti la porti deschise. V-am spus ca puteti organiza o Sinaxa proprie, cu tematica pe care o doriti si o sa vedeti ca nimeni nu o sa va obstructioneze si nici n-o sa va tulbure, cum faceti dumneavoastra acum. Lasati-i pe oameni sa faca Sinaxa asa cum au gandit-o, ca nu e usor sa o organizezi. ca nici aceia nu sunt niste prosti. In loc sa va bucurati de ea, sa o sprijiniti cum ar fi firesc, cautati sa o sabotati. Credeti-ma sunt satul de diversionisti de felul lui Staicu si a lui Sava. Abia am scapat de ei si acum incepeti dumneavoastra?
  4.Articolul acesta s-a vrut un fel de referendum. Nu prea ati gasit ecou. La Sinaxa vor fi mult mai multi credinciosi prezenti. Lasati-i sa hotarasca ei ce vor sa discute. Haideti sa incheiem Doamne ajuta.

  1. Pr. Iovita Vasile

   Noi obstructionam si sabotam? Nu-mi vine sa cred ce citesc. Adica aceasta tema fundamentala este obstructie si sabotare…
   Noi suntem diversionisti? Pai cine a aparut peste noapte si de nicaieri? Noi sau voi? Noi suntem pe frontul luptei anticip si antiecumenism de foarte multi ani. N-am aparut de ieri sa ne apucam sa ne bagam in seama.
   Articolul n-a gasit ecou? Ba a avut un ecou nesperat de mare, tinand cont ca a fost postat ieri, adica intr-o perioada cand majoritatea cititorilor nu citesc.

 18. Parintele Iustin Parvu a tinut mortis la aceasta urata poveste a cipurilor..nu eu.
  Intentia mea nu este sa ma inversunez impotriva Sinaxei….doar am sustinut articolul de mai sus.
  Am inteles, prima data m-ati pus in afara Sinaxei…acum daca ati inteles ca un fiu al Bisericii are si el dreptul sa vb….ca ma inversunez imotriva ei..sau sa -mi fac Sinaxa…nu ma deranjeaza, Dumnezeu stie ca nu pt asta am comentat.
  Va rog sa intelegeti ca una e sa ma ridic eu sa vb despre asta..si alta este sa vb un preot din delegatie…la o Sinaxa in fata a toata lumea.
  Asta asteptam , sa vedem o atitudine din partea preotilor…nu s-a inteles..sau nu se poate..asta e…nu mai deranjez.
  Sabotor..inversunat..trist pt ca se face o Sinaxa…asa m-ati catalogat..doar pt faptul ca sunt de acord cu ceea ce spune in articol.
  Pana la urma, nu pt mine neaparat doream lucrul asta ..ci pt persoanele in necunostinta de cauza…si pt preotii participanti la Sinaxa care vb despre erezia ecumenismului….dar ei sunt cu cipul in buzunar….trageti dvs concluzia.
  Va doresc tot binele.

 19. Eu sunt de acord ca să se vorbească și despre pericolul cipurilor, nu doar la sinaxa aceasta ci în general. Eu consider că este o problema fundamentală, ce nu ar trebui trecută cu vederea, dar încă cred că această luptă este și mai grea din moment ce mulți credincioși și chiar și Preoți au cedat ispitei bunăstării și confortului lumesc și și-au făcut carduri, pașapoarte cu cip, au primit cardul de sănătate cu cip. De aceea, ei în sinea lor, s-au împăcat și chiar obișnuit cu ideea de a avea cip, chiar dacă la nivel rațional neagă că acesta ar fi un lucru bun, căci au citit și ei Sfinții Părinți. Pur și simplu se amăgesc cu ideea că nu este pecetea și gata, deci mai merge și așa. Dar sunt ignoranți ai faptului că toți Sfinții Părinți ne învață să smulgem ispita când este ca o buruiană mică și când este mai ușor de privit iar nu când crește mare și prinde rădăcini.

  De aceea le este foarte greu să ia o atitudine fermă împotriva cipurilor căci în sinea lor au pierdut această luptă(îmi amintesc că Părintele Adrian Făgeteanu zicea la tâlcuirea cap. 24 a Evangheliei după Matei, când tâlcuia despre semnul sfârșitului veacurilor, zicea că acesta este dispariția fermității mărturisirii credinței., aici și eu recunosc că aceasta este o piatră și în gradina mea) și probabil s-ar simți ca niște farisei să zică altora, vedeți sa nu luați, din moment ce ei au luat. De aici apare și concepția în mintea multora că ceea ce au făcut Părinții aceștia care s-au luptat împotriva cipului ar fi un soi de extremism, care nu poate fi urmat. De aceea o condiție esențială pentru a putea duce o luptă cu adevărat împotriva cipului este ca omul însuși să nu îl ia, altfel ar fi decat un fariseu care nu are nici o putere nici în faptă nici în cuvânt, căci cuvântul trebuie sprijinit de faptă.

 20. Lumea în general și românii în special sunt superficiali când vine vorba de evenimente ce cred că se vor întâmpla într un viitor oarecum îndepărtat;de aceea consider că trebuie amintit ori de câte ori este posibil și treaba cu cipurile pentru a ține lumea trează și totodată pentru a afla și alții de această luptă ce se dă de ani de zile și pe care unul ca mine a aflat o de puțin timp(cam de un an jumătate)

 21. Privind din punct de vedere al rezultatului așteptat părintele Ioviță are dreptate;ca exemplu:unui curvar îi poți spune multe,poate și ascultă dar de schimbat nu se va schimba.Cei ce au principii sănătoase nu se vor duce la pomenitori,nu vor ucide,nu se vor sinucide,nu vor avorta ș.a.;însă privit prin prisma datoriei ce o au preoții,dumnealui greșește;chiar dacă rezultatul nu este cel scontat,preoții trebuie să aducă în discuție absolut toate evenimentele care bat la ușă.

 22. Da, consider ca problema asta a cipurilor este una foarte grava, s-a ajuns deja foarte departe si in joc este in primul rand mantuirea fiecaruia in parte. Dar pana la mantuire, promovarea actelor biometrice este ca un fel de lat care se tot strange si este pe cale sa ne sugrume si stim cu totii ca este din ce in ce mai greu de trait fara utilizarea acestor documente. Nu prea mai este timp, de aceea trebuie ca preotii nostri sa sa dea un mesaj anti cip clar si hotarat. Daca se tot amana aceste lucruri latul se strange si mai tare. Este foarte greu, dar nu se poate ocoli aceasta problema esentiala, degeaba ne prefacem ca afara e “soare” cand de fapt e “furtuna in toata regula”.

  Da, categoric si eu vreau mesaj anti cip la Sinaxa de la Botosani.

 23. ABORDAREA TEMEI ANTI-CIP ESTE VITALA PENTRU NOI TOTI ! Am speranta in mirenii participanti la sinaxa ca nu-i vor lasa pe cei ce vor lua cuvantul sa nu raspunda intrebarilor pe acest subiect ! Chiar daca nu e pe ,,ordinea de zi” ! Sau mai ales pentru asta ! Ar trebui sa iesim in strada pt a cere guvernantilor eliminarea actelor cu cip , asa cum au facut grecii . Daca suntem in lupta ar trebui SA FOLOSIM TOATE MIJLOACELE DE CARE DISPUNEM !!! Dumnezeu sa ne ajute !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE