X

Referendumul pe justiție din 26 mai 2019 este o bătaie de joc. Iată întrebările anuntate de presedinte

de Saccsiv
Foto: Administratia Prezidentiala

Conform Ziare com, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru organizarea referendumului national. Seful statului s-a fotografiat semnand documentul, imaginea fiind postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

– Presedintele Romaniei decreteaza:

Art 1: Poporul e chemat sa isi exprime privinta cu privire la urmatoarele teme:

1. Interzicerea amnistiei si gratierii pentru fapte de coruptie.

2. Interzicerea OUG in domeniul infractiunilor si organizarii judiciare si extinderea dreptului de a ataca OUG direct la CCR.

Art 2: Pentru realizarea celor prevazute la Art 1 cetatenii sunt chemati sa raspunda la urmatoarele intrebari:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea OUG si cu extinderea dreptului de a ataca OUG direct la CCR?

Art 3. Data referendumului este 26 mai 2019.

Referendumul este consultativ, deci nu obliga pe nimeni la nimic. Legal. Moral însă ar putea „obliga” politicienii sa țină seama de voința poporului. Asta, evident, dacă va fi validat, adică dacă la acesta vor participa cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente (5 681 177 de persoane). Și foarte posibil să se prezinte atât de mulți la vot, deoarece se va tine în aceeași zi cu europarlamentarele. Ba mai mult, legiunile de televiziuni și ziare care au promovat boicotarea referendumului din toamna, n-o vor mai face și acum. Iar tema justiție este în ochii multor romani cu mult mai importanta decât tema familie.

Vom vedea care va fi prezenta la vot. Eu însă nu voi merge pe 26 mai 2019 la urne și iată de ce:

În primul rând nu merg la europarlamentare. Din principiu. Nu vreau sa legitimez imperiul UE.

Dar nici pentru referendum nu ma deplasez, deoarece îl consider o bătaie de joc. Mai ales după episodul Augustin Lazar. Adică refuz sa merg la un referendum pe tema justiție scornit de un presedinte care a refuzat să-l demita pe procurorul general ce în trecut a prigonit detinuti politici. Din principiu.

Apoi, nu-mi plac nici întrebările. Intrebări care mi-ar fi plăcut ar fi fost de genul „Sunteti de acord cu interzicerea masonilor în magistratura?” sau „Sunteti de acord cu excluderea prigonitorilor (explicandu-se și ce-i aia) din magistratura?” sau „Sunteti de acord cu excluderea din magistratura și interzicerea ocuparii de funcții inalte în stat a membrilor ONG-urilor marca Soros?” sau multe altele.

Sa analizăm pe rând întrebările din 26 mai:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

La un răspuns da, coroborat cu refuzul presedintelui de a demite un prigonitor dintr-o extrem de înaltă funcție, rezulta ca fapta coruptie este cu mult mai grava decât ceea ce au făcut toți prigonitorii bolsevici și decât tot ceea ce au continuat sa facă sau vor face ei și toți urmasii lor. Atât de grava încât se impune interzicerea amnistiei sau gratierii. De fapt, un răspuns da la aceasta întrebare ar însemna ca fapta coruptie este cea mai grava din codul penal, inclusiv mai grava decât omorul. Ceea ce-i naucitor, caci ar însemna ca viața unui om valorează cu mult mai puțin decât prejudiciul rezultat din fapta un buticar care corupe un primar de comuna.

Sigur, majoritatea celor ce vor răspunde cu da se vor gândi la PSD în general și la Dragnea în mod special. Însă o lege nu se poate da doar pentru Dragnea, ci pentru toți, inclusiv pentru un buticar dintr-o comuna. Și e aberant ca o gainarie sa nu poată beneficia vreodată de amnistie sau gratiere.

Alții poate ca vor răspunde cu da, gândindu-se la „privatizarile strategice” ce au distrus aceasta țara, transformand-o într-o colonie. Doar ca de la un anumit nivel în sus, corupatorii sunt atât de mari și de globali, încât devin intangibili. Așa ca degeaba ar exista o lege ce nu le-ar permite gratierea, dacă ei nu vor ajunge vreodată în instanța. Cu totul altceva ar face ordine și anume un da la seria de întrebări de mai sus, despre care am spus ca mi-ar fi plăcut să fie puse.

Și desigur, mai sunt unii care din rautatea sufletului lor nu sunt de acord cu amnistia și gratierea pentru nici un fel de fapte. Pe ei ii rog sa citească acest articol și poate ca astfel se vor trezi:

Să discutăm despre GRAȚIERE

2. Sunteti de acord cu interzicerea OUG si cu extinderea dreptului de a ataca OUG direct la CCR?

Ați înțeles ceva? Cred ca doar ați înțeles partial ceva sau mai degrabă doar vi se pare ca ați înțeles ceva.

În concluzie:

Nu aștept ceva de bine de la Klaus Iohannis, unele din motive le-am insirat la:

AGENDA ANTI ORTODOXĂ a președintelui KLAUS JOHANNIS

Dar, așa, în principiu, de la președintele Romaniei aștept cu totul altceva decât astfel de referendumuri în bătaie de joc. De exemplu, curatarea societății romanesti de cancerul reprezentat de masonerie și „societatile civile” de tip George Soros. Sau deschiderea unor dosare referitoare la „privatizarile strategice” sau la afacerile de tip Big Pharma:

Răspândiți BOMBA: Dezvăluirile Rise Project despre Adrian Streinu Cercel și Big Pharma / Surse La Roche explică schema ISTERIE – VACCINARE

Sau multe altele cu mult mai importante și nu în ultimul rând o implicare pentru asanarea unei infecte mlastini:

Cel mai odios infractor este polițistul care protejează mlaștina prostituției silite cu minore

 

Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

 1. Pai acum se poate cu intrebari si la Referendumul pentru familie era textul acela daca suntem de acord cu nu stiu ce lege?!? Sau si acum e la fel sau intre timp s-a dat o lege care sa permita direct intrebarile? Sau daca e scornit de presdinte nu mai e valabila intrebarea aia ambigua daca suntem de acord cu legea…?

  1. Frate, citeste Constitutia Romaniei, in primul rand si acolo ai raspunsul celor 3 tipuri de referendum din Romania, iar daca dupa ce ai citit, tot nu ai luat lumina, citeste si Legea referendumului care iti va explica cu alte cuvinte mai pe larg care sunt diferentele dintre cele 3 tipuri de referendum, iar daca nici asa nu intelegi mare lucru atunci… poate ar trebui sa te mai duci inca o data la scoala si sa te pui cu burta pe carte.

  2. Sunt 2 lucuri diferite. Acela din octombrie 2018 a fost pentru revizuirea Constitutiei art.150 si are o singura intrebare pe foaia de vot „Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”. Forma întrebării este stabilită prin lege, respectiv articolul 7 din Legea nr. 3/2000, actualizată în 2018. Indiferent de tema referendumului, dacă scopul e modificarea Constituției, întrebarea e una standard.[65].
   2. Acesta de acum este un referendum initiat de presedinte in baza art. 90 din Constituitie si este unul consultativ, iar intrebarile le alege presedintele, intrebari care nu sunt reglementate prin vreo lege, pentru simplul fapt ca temele de interes national pot fi foarte multe.

 2. Romani mergeti la fiecare votare, oameni din Timisoara&Romania si-au dat viata pentru va noi sa avem dreptul asta, aveti Constiinta, intrebati-o ce doreste! Eu am votat Iohannis presedinte, dar nu o sa mai repet eroarea de incredere din 2016, Amin!

  1. Gresit! Romanii nu si-au dat viata pentru sistemul asta neomarxist.

   Daca nu mergem niciunul la votare o sa inteleaga dur ca nu au legitimitate in fata natiunii.

  2. Oamenii din Timisoara au murit pentru o tara mai buna si normala,si nu pentru un presedinte submediocru care pune intrebari comandate de catre stapanii Merkel si Juncker.Si un elev de gimnaziu ar fi gasit niste intrebari mai bune. Pentru asta sa votam,asa cum sugerati dvs?

 3. Hristos a Inviat! Cine merge la vot este de drept reprezentant al sistemului politic neomarxist si deci reprezentant al Cezarului si nu al lui Hristos.

 4. Daca lumea nu se mai duce la vot,se vor vota alti si vor hotari in locul vostru si asa apare fraude electorale! Ati vazut ca s-au prins cu cartile de indentitate falsificate,clonate sa poata vota in numele vostru fara sa stiti voi! Ce ne facem?

 5. Dacă noi Românii eram sătui de atâți trădători și mizerabili care ne-a vândut țara și viitorul și ne-a dat în mâinile antihristului nu ieșea nimeni la vot numai așa îi puteam sancționa . Dar de unde că noi ne vindem pentru un pahar de alcool mai ales dacă îl consumăm in prezența unui demnitar RUȘINE CELOR CARE LEGIFEREAZĂ IMPERIUL așa ne trebuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.