X

NU suntem COLONIE! Ministrul sârb al apărării îl PUNE la punct pe ambasadorul AMERICAN la Belgrad

Ambasadorul Statelor Unite la Belgrad a fost admonestat vineri de un ministru sârb pentru că a afirmat că Serbia se află “de partea rea a istoriei” din cauza refuzului de a-l susţine pe opozantul venezuelean Juan Guaido, relatează AFP.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, a fost recunoscut până în prezent de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite care incită celelalte ţări să îl recunoască. 

Tânărul opozant de 35 de ani este angajat într-o confruntare cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro pentru controlul ţării în criză.

Poziţia Serbiei în acest dosar diplomatic a fost criticată miercuri de ambasadorul american la Belgrad, Kyle Scott, care a scris într-un mesaj pe Twitter că “Serbia se află de partea rea a istoriei”, o “lecţie” respinsă de ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin.

“Serbia nu este o colonie”, şi-a manifestat ministrul indignarea, citat de presa locală, amintind bombardarea Serbiei de către NATO în 1999, lansată pentru a pune capăt conflictului cu Kosovo, dar care a făcut sute de victime civile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Când vorbim de demnitate vorbim de Serbia,Polonia,Ungaria,Cehia,Slovacia…ba chiar și de Bulgaria.Când nu mai vorbim…vorbim de România.

  2. Nu trebuie sa ne denigram tara chiar daca suntem in situația cu peste 20 de milioane de avorturi or mai fi si alții nu se știe

  3. Slovacia refuză să-l recunoască pe Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei

    Slovacia a refuzat miercuri să-l recunoască pe liderul opoziției, Juan Guaido, drept președinte legitim al Venezuelei, transmite Reuters.

    În jur de 20 de state ale Uniunii Europene, printre care Franța, Germania, Spania, s-au aliniat poziției Statelor Unite, recunoscându-l pe Guaido ca președinte interimar și exercitând presiuni asupra președintelui socialist Nicolas Maduro să convoace noi alegeri.

    Ministerul de Externe de la Bratislava a comunicat săptămâna trecută că Slovacia îl consideră pe Guaido, președintele Adunării Naționale a Venezuelei, drept singurul reprezentant legitim al poporului, și a cerut noi alegeri.

    Miercuri însă, ministrul de externe Miroslav Lajcak nu a reușit să obțină sprijin pentru această poziție din partea a două din cele trei partide ale coaliției în ședința de guvern.

    Liderul partidului de stânga Smer, Robert Fico, a declarat că vede în situația din Venezuela un efort de distrugere a guvernării actuale și de instalare a unei marionete în fruntea statului.

    ‘Slovacia ar trebui să acționeze în conformitate cu principiile de drept internațional’, a afirmat Robert Fico.

    Partidul Național Slovac (SNS) a considerat că Slovacia trebuie să rămână neutră, în timp ce formațiunea Most-Hid a minorității ungare a sprijinit poziția Uniunii Europene.

    Potrivit unor surse diplomatice, Italia a blocat luni adoptarea unei poziții comune a Uniunii Europene de recunoaștere a lui Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei.AGERPRES/(AS – autor: Irina Cristea, editor online: Ady Ivașcu)

  4. La știrea asta Protv -ul este imparțial și “jurnalistic”. În țara mamă. Este oare România țara mama a PROTV-ului?

    https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3811383

    “Există viitor în Transilvania! Există şi viitor maghiar în Transilvania, prin urmare, ne propunem să facem planuri pe termen lung. În 2018, Anul Centenarului, am analizat modul în care soarta comunităţii noastre a evoluat în ultimii 100 de ani. Astăzi, în 2019, privim spre viitor şi investim eforturi pentru a ne putea dezvolta comunitatea prin păstrarea identităţii noastre şi în următoarele decenii. Anul trecut am privit spre trecut şi am asistat la dezbateri despre promisiunile din urmă cu 100 de ani. Anul acesta vă propun să privim înainte şi să dezbatem viitorul şi ceea ce oferim comunităţii noastre. Pentru a ajunge la un acord cu privire la principiile de bază ale viitorului nostru comun, vom lansa o nouă campanie de consultare publică a populaţiei maghiare din Transilvania (Erdélyi konzultáció 2.0). (…) Scopul nostru rămâne în continuare crearea unei societăţi maghiare transilvănene cu drepturi depline şi acesta este cadrul în care trebuie să redefinim, să ne imaginăm Transilvania secolului XXI şi comunitatea maghiară din cadrul acesteia. Sunt două principii, două direcţii care ne vor defini politica şi activitatea în cele ce urmează. Prima este transilvanismul, a doua este competitivitatea. În deceniile următoare, Transilvania va fi din ce în ce mai liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste, găsindu-şi propria voce şi dezvoltându-se puternic în termeni economici şi culturali. Credem că şi românii din Transilvania sunt interesaţi de aceste aspect”, se arată în documentul-dezbatere “Viitorul în Transilvania”, lansat la Congresul UDMR.

  5. Un document-dezbatere despre viitorul Transilvaniei, în care se vorbeşte de viitorul maghiarilor din regiune şi de faptul că “Transilvania va fi din ce în ce mai liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste”, a fost lansat sâmbătă la Congresul UDMR, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button