X

Compost din ramasite UMANE, noua gaselnita a salvatorilor ,,mamei Pamant”

Sicriele și urnele pentru cenușă ar putea fi doar o alternativă învechită în Washington, după ce ar putea fi înlocuite cu grădini în spații închise, dacă statul va adopta un proiect de lege care permite transformarea rămășițelor umane în compost. Proiectul a fost inițiat de un grup de americani care vrea să evite înmormântările clasice, subliniind că astfel corpurile oamenilor pot da naștere ”unei noi vieți”.

 

Dacă proiectul de lege este adoptat, statul vestic ar deveni primul în SUA care să permită transformarea rămășițelor umane în compost ca alternativă de înhumare. Astfel, cadavrele pot deveni temelia care ar putea hrăni rădăcinile unui copac, relatează BBC.

 

”Natura știe cum să transforme corpurile noastre în pământ”, a spus Nina Schoen, din Seattle, care se află printre persoanele care caută o metodă alternativă de înhumare.

 

”Ce este important pentru mine este că, după ce nu mai sunt, corpul meu este capabil să ofere înapoi pământului care m-a înreținut și prin asta să creeze viață nouă”, a adăugat ea.
Mișcarea a pornit prin compania Recompose, care este de părere că rămășițele pot fi transformate în teren fertil în 30 de zile.

 

”Este doar un proces accelerat al descompunerii naturale”, a spus Nora Menkin, director executiv al unui grup de servicii funerare non-profit din Seattle, People’s Memorial.

 

Metoda Recompose presupune plasarea rămășițelor într-un mix de așchii de lemn și materiale de compost, permițând termofililor, bacteriilor să își facă treaba.

 

Rămășițele sunt puse, apoi, la o temperatură de 55 de grade Celsius, pentru a face solul nou produs sigur de folosit.
loading...
Categorii
New Age
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Vesticii sunt tare spalati pe creier. Cred ca va prinde la ei ideea cu grija fata de natura,bla bla-uri si sentimentalisme din astea dulcegi, siropoase. Totul e atat de sinistru si arata bataia de joc pentru trupul uman, pt. fiinta umana. Cat mai rabda Dumnezeu?

  2. Tot off topic pe aceeasi tema cu John
    Grecia lovita de un cutremur de 5,4 grade astazi. Va dam tema OrtodoxINFO sa faceti un articol in care sa contabilizati toate evenimentele naturale produse in Grecia in ultimele 12 luni, care ar trebuie sa ne puna pe ganduri. Cand o sa redactati articolul, vom starni o discutie productiva ! Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.