X

China impune INCINERAREA. Autoritățile distrug sicrie și dezgroapă morții

Oficialii din sud-estul Chinei au distrus mii de sicrie, unele dintre ele fiind dezgropate, după ce au interzis persoanelor din provincia Jianxi să mai îngroape persoanele decedate, optându-se pentru varianta incinerării.

Politica prin care se interzice îngroparea morţilor în provincia Jianxi a fost introdusă acum şase luni după ce autorităţile au ajuns la concluzia că era folosit prea mult teren pentru îngroparea persoanelor decedate.

În ultima săptămână autorităţile au înăsprit măsurile pentru a se asigura că politica este implementată iar acest lucru a cauzat reacţii adverse de-a lungul Chinei.

Imaginile șocante le puteți vedea AICI.

Videoclipuri şi fotografii arată cum oficialii iau sicriele din casele sătenilor – care îşi folosesc economiile de o viaţă pentru a-şi achiziţiona coşciuge scumpe – le adună într-un singur loc şi apoi le distrug. De asemenea, oficialii au înlăturat forţat protestatarii care stăteau înăuntrul propriilor sicrie pentru a le proteja.

Dovada de respect faţă de cei decedaţi este un element important în China, o ţară în mare parte laică, mai ales în zone rurale precum Jianxi. Familiile se întâlnesc des la mormântul celor decedaţi şi ard bani falşi sau telefoane mobil, crezând că le vor fi utile celor decedaţi, în viaţa de apoi.

În urma criticilor, autorităţile locale din provincia Jianxi, care şi-a propus ca toate persoanele decedate să fie incinerate începând cu septembrie, au comunicat că implementarea legii va fi făcută cu mai mult respect.

Categorii
ExterneNoua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Se cam aseamana cu ce scrie in acel memorandum, doar ca acolo se face referire numai la Uniunea Europeana:

    „Începând cu data de 20.05.2016 se vor interzice, în întreaga Uniune Europeană, înmormântările religioase şi se va introduce treptat obligativitatea incinerării morţilor.”

    Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/23/super-memorandumul-mudana-religio-adunata-noua-religie-planetara-un-calendar-de-masuri-urgente-pentru-perioada-2016-2020-ingrozitor-dar-nu-surprinzator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.