X

Papa Francisc a participat în Canada la un ritual păgân de „purificare”, care invocă „cercul sacru al spiritelor”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Vom onora pământul, vântul, apa și focul”, a declarat un bătrân indigen în timpul ritualului.  „Vom onora aspectul mineral, aspectul vegetal și aspectul uman”.

În a patra zi a „pelerinajului” său antihristic în Canada, papa Francisc s-a alăturat unui ritual păgân de „purificare” în timpul vizitei sale în Quebec, participând la practica păgână înainte de a susține un discurs lung în care a exprimat „profund rușine și tristețe” pentru rolul jucat de membrii confesiunii Catolice în abuzurile din școlile rezidențiale finanțate de guvern.

Ca parte a ceremoniei de întâmpinare planificată, un bătrân din tribul Huron-Wendat a deschis procedurile prin inițierea a ceea ce este cunoscut sub numele de un ritual de „purificare în cele patru direcții”, folosind iarbă dulce și pene de animale pentru a scoate fum.

Ritualul, care mimează folosirea sacramentelor catolice, „este un act clar de superstiție păgână”, care amintește de venerarea de către același papă a idolului păgân pachamama la Vatican în 2019.

Ritualul este conceput ca „un ritual de purificare” în care „mama pământ” este rugată ca un fel de zeitate panteistă.

Bătrânul a explicat că va „aprinde iarba dulce și va face legătura mea cu cele patru direcții”, după care îi duce „iarba dulce la Papa Francisc și o pană dintr-un curcan sălbatic, care este un element de supraviețuire pentru tribul Huron-Wendat.”

„Iarba dulce purifică prin miros”, a spus bătrânul, îndemnând că este „important ca Papa Francisc să primească această iarbă dulce și această pană pentru a participa la purificarea în cele patru direcții”.

Apoi, bătrânul le-a cerut tuturor să participe la un „cerc în spirit”, din care „putem vizualiza un foc sacru”. El a adăugat că „focul sacru unește tot ce există în creație”.

„Vom cinsti pământul, vântul, apa și focul”, a spus bătrânul. „Vom onora aspectul mineral, aspectul vegetal și aspectul uman.”

Continuând ritualul, bătrânul a spus că „va cere direcției de est să-și deschidă ușa pentru a putea avea acces în acea direcție. Vreau ca direcția de sud să-și deschidă și ușa pentru a avea acces în acea direcție”, a adăugat el în timp ce mișca iarba fumegoasă cu penele de curcan.

„Voi cere direcției de vest să deschidă acea ușă”, pe care el a numit-o „ușa bunicii”, adăugând în cele din urmă că „va onora direcția nordică”, pe care a numit-o „direcția bunicilor”.

Toți cei prezenți au fost rugați să-și pună mâinile peste inimă. Imagini video îl arată pe Papa Francisc participând, precum și pe cardinalii de rang înalt din primul rând al audienței, toți urmând exemplul.

Pentru a „deschide cele patru direcții”, bătrânul a fluierat printr-un instrument osos de patru ori înainte de a spune: „Îi rog pe bunica din vest să ne dea acces la cercul sacru al spiritelor, astfel încât să poată fi cu noi, astfel încât să fim uniți și mai puternici împreună.”

În urma ritualului, Francis a ținut un discurs de condamnare a „colonizării ideologice”, deplângând o „mentalitate colonialistă” din trecut despre care a spus că „a ignorat viața concretă a oamenilor și a impus anumite moduri culturale predeterminate”.

În continuare, ereticul papă a părut să susțină ritualurile păgâne ale popoarelor indigene, afirmând că „Sfântul Scaun și comunitățile locale catolice sunt concret angajate în promovarea culturilor indigene prin forme specifice și adecvate de acompaniament spiritual, care includ atenția la tradițiile lor culturale, obiceiuri, limbi și procese educaționale, în spiritul Declarației Națiunilor Unite privind drepturile popoarelor indigene.”

Mai devreme, în timpul vizitei sale în Canada, Papa a îmbrăcat capul tradițional păgân, a participat și la un „dans al vindecării”, plin de bătăi de tobe care se presupune că imite „bătăile inimii mamei pământ”.

Featured Image

Ca și în „pătă”, s-a făcut referire la „patru elemente” și „patru direcții”. Un lider indigen a spus că „din partea de vest avem vântul, oxigenul pe care îl respirăm, acesta este guvernul mamei pământ. Și în partea de nord avem mama pământ, mama pământ este ceea ce suntem. Mama pământ este toată viața vegetală, mama pământ, mama noastră, este și mama tuturor vieții insectelor, mama pământ este și mama tuturor animalelor de pe pământ, în apă, în aer.”

„Mama pământ, este, desigur, mama întregii umanități”, a adăugat liderul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button