X

Iohannis, întâlnire cu „niște evrei” pentru menținerea pe agenda publică a subiectului istoriei Holocaustului – obiectiv și al președinției române la Consiliul UE

Iohannis spune că face acest lucru, "nu doar din perspectiva omagiului adus memoriei victimelor, ci și ca sursă a unei strategii de contracarare a intensificării antisemitismului și xenofobiei, fenomene strâns legate de discursul populist al partidelor extremiste"

Marioneta Iohannis demonstrează că este pionul fidel al sionismului și nu poate fi acuzat de anti-semitism, așa cum au încercat alți iubitori de consiliere evreiască. Astfel, neamțul s-a întâlnit cu propagandiștii Holocaustului la nivel mondial pentru a angaja poporul român în falsificarea istoriei și supunerea la cenzură totală. Mai jos publicăm comunicatul emis de la Cotroceni:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit joi, 6 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe directorul Biroului de Relații internaționale, domnul Paul Shapiro, și pe directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internaționale, domnul Radu Ioanid, din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii (Washington D.C.). La întâlnire au mai luat parte ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Hans Klemm, și directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, domnul Alexandru Florian.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de evoluția proiectului „Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România” și menținerea pe agenda publică a subiectelor legate de prezervarea memoriei Holocaustului și combaterea antisemitismului. Participanții au subliniat importanța celor două subiecte, având în vedere recentele evoluții europene, precum și faptul că, în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, mandatul va avea ca obiectiv inclusiv consolidarea valorilor europene și contracararea antisemitismului, rasismului și intoleranței.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat aprecierea cu privire la dinamica colaborării dintre autoritățile române și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii și a subliniat importanța expertizei pe care partenerii internaționali o pot oferi în demersurile privind amenajarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din București. În același timp, Președintele României a subliniat că acest muzeu trebuie să devină o resursă educațională importantă, mai ales pentru tinerele generații.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța unei inițiative viitoare privind organizarea unei structuri educaționale instituționalizate pentru cursuri și training-uri pentru funcționari, diplomați, personalul din structurile de ordine și siguranță, cu privire la tema Holocaustului, combaterea antisemitismului, xenofobiei, a discriminării și a urii. Mai mult, s-a pus accent pe nevoia de a educa societatea în legătură cu acest subiect, întrucât cercetările recente au arătat că, din păcate, este foarte puțin cunoscut și asumat acest capitol istoric traumatic. Președintele României a arătat că trebuie identificate modalități pentru a nu uita aceste tragedii, pentru a păstra și apăra memoria victimelor, și a evita alunecarea periculoasă în abordări superficiale ori în ignoranță.

În cadrul întrevederii, reprezentanții Muzeului Memorial al Holocaustului și-au exprimat aprecierea pentru eforturile întreprinse de România și de Președintele Klaus Iohannis, în special, în această direcție și și-au manifestat deplina susținere pentru proiectele viitoare.

De asemenea, s-a discutat și despre evoluțiile îngrijorătoare care au loc la nivel internațional, respectiv tendințele xenofobe, antisemite și de negare a Holocaustului. În acest context, participanții la întâlnire au susținut că derapajele unor persoane publice sunt extrem de nocive pentru că ele pot anula sau periclita progresul pe care România l-a făcut în ultimele două decenii, iar acest simulacru de cultură și istorie din spațiul public, folosit în scop politic, de defăimare a unor reprezentanți ai autorităților sau a unor categorii din societate, trebuie să înceteze.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit continuarea eforturilor întreprinse în vederea cunoașterii adevărului istoric, a prezervării memoriei victimelor, cu accent pe educația și cercetarea științifică cu privire la Holocaust. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că autoritățile române și cele europene trebuie să fie atente la menținerea pe agenda publică a subiectului istoriei Holocaustului, nu doar din perspectiva omagiului adus memoriei victimelor, ci și ca sursă a unei strategii de contracarare a intensificării antisemitismului și xenofobiei, fenomene strâns legate de discursul populist al partidelor extremiste.

Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!