X

VIDEO REMARCABIL: Limbile romanice sunt surori dar mama lor nu e latina. Erau acolo inainte de venirea romanilor. Un interviu cu cercetatoarea spaniola CARMEN JIMENEZ HUERTAS

de null

Cu ceva vreme in urma, fratele Danielvla ne propunea spre studiu foarte interesantul interviu de mai sus, in articolul sau Limbile romanice NU provin din latină – Video: 

 

Cercetătoarea spaniolă Carmen Jimenez Huertas (filolog, lingvist, profesor) demonstrează că limbile romanice, inclusiv limba română, nu provin din latină. Aduce în sprijinul acestor afirmaţii şi lucrarea lingvistului francez Ivez Cortez “Le francais ne vient pas du latin” (Franceza nu vine din latină). 

Detalii despre Carmen Huertas, pe blogul ei, în spaniolă:

http://carmejhuertas.blogspot.ro/p/lautora.html

 

Deci limbile romanice nu vin din latina. Dar de unde vin? Latina nu le e mama, dar care le e atunci? Problema ar trebui studiata luand in calcul si vechile populatii ale Europei. Cele de dinaintea expansiunii Romei. De unde au plecat si cum au migrat. Cea mai larg raspandita ipoteza e asta:

mcd_awh2005_0618376798_P62_f1
Foto: http://www.allempires.com/forum/forum_posts.asp?TID=28181

Altii considera ca centrul vechilor indo europeni era oleaca mai la stanga, adica aproximativ pe unde erau tracii. Oricum ar fi, observam ca tracii, daca n-au fost sursa, oricum au fost in Europa cei mai apropiati de ea.

Harti de genul acesta sunt acceptate de multi cercetatori oficiali. Iar daca le privim este cat se poate de firesc de ajuns la concluzia ca acele popoare erau nu doar inrudite, dar vorbeau si limbi surori. Deci inclusiv limbile asa zis romanice. De ce atunci atata efort din partea specialistilor oficiali in gramatica de a demonstra altceva? Cum pot veni cu explicatii de genul: la un moment dat locuitorii din Spania se intelegeau prin semne!!!

Cititi va rugam si:

DOCHIA/DACIA: Românii sunt daci / Limba română este limba dacică / Despre legatura GOTI – GETI / Troia a fost ridicata de traci, iar troienii au intemeiat Roma

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Dacia
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.