X

SUA: Card de identitate BIOMETRIC pentru TOȚI americanii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În prima parte a acestei luni, Bob Goodlatte, membru al Camerei Reprezentanților a SUA (R-VA-6) [n.tr.: R-VA-6 înseamnă Reprezentant din districtul 6 al statului Virginia], a introdus rezoluția H.R. 4760 – Legea pentru Securitatea Viitorului Americii din 2018, o lege care va afecta totul, de la educație și forță de muncă până la securitate și armată. De asemenea,  în legea-monstru de 400 de pagini stau ascunse detaliile noului card de identitate biometric care în curând ar putea fi obligatoriu pentru oricine.

Deloc surprinzător, aproape că nimeni din presă nu a fost interesat de această lege.

H.R. 4760 stabilește un sistem național de identificare care presupune ca toți americanii să dețină un card de identitate aprobat de guvern și care să conțină „caracteristici biometrice”. Fără acest card, potrivit acestei legi, nu vei putea munci în această țară.

Legea a fost elaborată din necesitatea de a oferi o soluție legislativă pentru actualii beneficiari ai programului  Inițiativa Amânării pentru Imigranții Minori (DACA). [n.tr: DACA – Deffered Action for Childhood Arrivals – a fost o politică de imigrație din SUA care permitea copiilor imigranți, chiar dacă pătrunși ilegal, să primească un permis de ședere cu posibilitatea de reînnoire din doi în doi ani, permis care le dădea dreptul și de a munci pe teritoriul american.]

Oricum, așa cum subliniază Ron Paul, „această lege va oferi beneficiarilor DACA un statut legal reînnoibil din trei în trei ani, în timp ce oricine altcineva va fi forțat să dețină un card de identitate biometric.

Evident, această lege este susținută din tot sufletul de sectele anti-imigranți și a adunat deja 70 de sponsori în doar câteva zile. La fel ca în cazul altor propuneri legislative caracteristice unui stat polițienesc, frica de imigranți este folosită ca pretext. Dar, după cum subliniază din nou Ron Paul, legea nu va viza imigranții ilegali – căci va viza pe oricine – ci se va folosi de cele mai personale date ale americanilor pentru a-i urmări.

„Conform schemei totalitariste a cardului național de identitate, vei fi forțat să porți oriunde cu tine acest card, care va fi legat de o masivă bază de date, plină ochi de identificatori biometrici precum amprentele digitale sau scanările de retină,” spune Paul. „Fără acest card, nu vei putea deține legal un loc de muncă și, foarte probabil, nici măcar să-ți deschizi un cont bancar sau să rezervi un loc într-un avion!”

Paul mai spune că această lege are toate șansele să intre în vigoare având în vedere sprijinul copleșitor de care se bucură. El a mai indicat 3 factori-cheie care sunt în detrimentul libertății oricărui american:

  • Va permite birocraților federali să includă pe card informații biometrice de identificare, foarte probabil inclusiv amprente digitale, scanări ale retinei sau ale vascularizării de pe spatele mâinilor, devenind foarte ușor un dispozitiv de urmărire;
  • Va fi impus tuturor muncitorilor din Statele Unite, indiferent de locul nașterii, făcând ilegală munca oricui nu deține un astfel de card;
  • Va obliga toți angajatorii să-și procure un scanner pentru acest ID card pentru a verifica dacă un card este valid sau nu. De fiecare dată când un cetățean va aplica pentru un loc de muncă, guvernul va ști – și putem să punem pariu că e doar o problemă de timp până când scanerele de ID card vor fi obligatorii chiar și pentru banale cumpărături.

Obsedații de control din guvernul american încearcă de ani de zile să treacă o lege a cardului național de identitate dar până acum nu au reușit. De data asta, totuși, se pare că republicanii – cei care înainte se opuneau în gura mare unor asemenea măsuri – sunt acum cu totul pentru o asemenea lege din cauza limbajului anti-imigrație al acesteia.

După cum subliniază Paul:

„De ani de zile, adepții controlului de stat din AMBELE partide se luptă să ÎNFIGĂ într-o lege schema lor radicală privind baza de date națională.

De fapt, această schemă este o parte crucială din infamul pachet legislativ numit „Reforma Cuprinzătoare a Imigrației” pe care AMBELE partide au încercat să-l impună în timpul administrației Obama.

În prezent, folosindu-se de impulsul dat de discursul lui Trump privind imigrația si securitatea granițelor, mi-e teamă  că acești corifei ai controlului de stat cred că cea mai bună metodă ca în sfârșit să legifereze schema cardului național de identitate este să o promoveze pe Dealul Capitoliului drept o „corectură pentru DACA”, în timp ce republicanilor o vând ca fiind o măsură de securizare a granițelor.

Bineînțeles, asta nu e altceva decât o abureală menită să păcălească pe americanii din toată țara, făcându-i să creadă că Congresul va sigila granița de sud.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Adepții „securității” din Camera Reprezentanților, aparținând AMBELOR partide, nu vor viza niciuna dintre granițele americane. În schimb, vor crea un stat polițienesc totalitar în interiorul lor.

De fapt, acesta este exact tipul de luptă care decide deseori dacă o țară rămâne liberă sau alunecă pe calea tiraniei.

Campania pentru Libertate a lui Paul plănuiește o cruciadă masivă împotriva acestei legislații tiranice, prin intermediul panourilor, al reclamelor și al altor forme de publicitate. Ba chiar a inițiat o petiție prin care leva arăta membrilor Camerei Reprezentanților ce cred americanii despre ei și despre inaugurarea unui nou nivel de despotism și control. Americanii pot semna petiția aici.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Eu cred că cel care nu va avea cardul la el, va fi imediat luat în vizor de camerele aflate în orice spațiu se va afla acest om, se va da alarma și imediat miliția va fi pe urmele lui. Vânătoare umană legală. Chiar și fratele lui de sânge îl va considera un om periculos. Iar când vor începe să-și paseze „infractorii” cardurile clonate de la unii la alții, sistemul va trece la următorul nivel – inplantarea cipului. Sântem foarte aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button