X

TUPEU INCREDIBIL: Acuzați că blochează reformele din poliție, FRANCMASONII din poliție se plâng că SUNT DISCRIMINAȚI

de null
© Facebook / United Grand Lodge of England

Liderul francmasonilor din poliția britanică, David Staples, spune că aceștia sunt forțați să fie secretoși pentru că sunt discriminați.  Săptămâna aceasta masonii din poliție au fost acuzați că își acoperă colegii din masonerie și că îi favorizează când trebuie să promoveze.

Staples, președintele executiv al Marii Loje Unite a Angliei, a scris o scrisoare către o serie de ziare de acoperire națională din Marea Britanie. Potrivit cotidianului The Guardian, el spune:

„Ne mândrim în tăcere de faptul că, de-a lungul istoriei, atunci când oamenii au suferit discriminări, atât în public cât și în viața socială, francmasoneria i-a primit cu brațele deschise, tratându-i ca pe egali. E păcat că în zilele noastre francmasoneria este discriminată în mod deschis și, din această cauză, că prea mulți dintre membrii noștri consideră că e mai bine să nu divulge faptul că sunt masoni.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aluziile că Federația Polițiștilor este în mod activ împiedicată de o grupare din francmasonerie – care este apolitică, nereligioasă și care susține integritatea și domnia legii – sunt „hilare”, a mai adăugat Staples.

„În 2001 și apoi și în 2007 Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că francmasoneria nu este o organizație secretă  sau ilegală. Nu există niciun motiv pentru care ofițerii de poliție sau oricine altcineva, din orice domeniu, să nu poată fi francmason iar noi subliniem că împărtășim ca valori ale organizației noastre integritatea și slujba în folosul comunității.”

Comentariile lui Staples vin după ce Steve White, fostul șef al Federației Polițiștilor, a declarat că reformele în poliție sunt blocate de francmasoni și că organizația frățească ar încerca să submineze încercările de a angaja femei sau pe cei aparținând minorităților. Într-o declarație făcută pentru BBC și pentru cotidianul The Guardian, White a acuzat de asemenea pe ofițerii de poliție francmasoni pentru tratament preferențial acordat „fraților” în defavoarea unor ofițeri mai talentați dar non-masoni.

„Au fost situații când colegi de-ai mei au suspectat că francmasonii sunt un obstacol pentru reformă. Trebuie să ne asigurăm că oamenii iau decizii pentru cauze juste și este nevoie de o reformă culturală continuă în Federație, care ar trebui să reflecte cum se formează polițiștii,” a spus White.

Este vorba despre încredere și convingere. Sunt oameni care consideră că a fi în același timp ofițer de poliție și mason nu e neapărat o idee bună. Mi se pare ciudat că există secții ale organzației în care o mare parte dintre reprezentanți sunt francmasoni.”

Staples pretinde că White și-a retras ulterior afirmațiile:

„Articolele din presă prezintă o dezamăgitoare și pe de-a întregul eronată interpretare a francmasoneriei. Mai mult, din câte am înțeles vorbind cu fostul președinte al Federației Polițiștilor, recentele articole de presă nu prezintă cu acuratețe afirmațiile sale.”

Francmasoneria poate fi privită ca o organizație internațională numărând circa 200.000 membri la nivel mondial. Este cea mai veche și mai mare organizație apolitică din lume, membrii ei numindu-se reciproc „frați”. Confundați uneori cu Illuminati, francmasonii constituie o organizație care crede că universul are un arhitect, deși masoneria nu este considerată o religie și nici lojile sale un loc de închinare. A fost criticată deseori pentru secretomania sa și acuzată ca servește intereselor membrilor săi și nu celor publice.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button