X

Bateria unui iPhone a provocat al doilea incendiu la un magazin Apple

După ce Apple a instaurat un program de înlocuire a bateriilor la iPhone la ofertă, au fost înregistrate două incendii la locații Apple Store.

Au trecut doar câteva zile de când bateria unui iPhone care a luat foc într-un Apple Store din Zurich a dus la umplerea rapidă cu fum a locației. Într-un timp foarte scurt, magazinul a fost evacuat și au fost chemați pompierii și salvarea pentru remedierea situației. Potențialul incendiu a fost provocat de o baterie de iPhone 6S Plus în timpul procesului de înlocuire.

Acumulatorul a făcut o scânteie și, din păcate, a reușit să-l ardă pe mâini pe angajatul service-ului Apple. Din fericire, focul nu s-a extins în întreaga locație, deoarece angajații magazinului au avut prezența de spirit de arunca o cantitate semnificativă de nisip de quartz peste telefon. Trecând peste rânile înregistrate de cel care manipula telefonul în timpul evenimentului, întregul set de circumstanțe s-ar fi putut reflecta într-un număr mult mai mare de victime, dacă locația nu ar fi fost evacuată la timp. Probleme de sănătate grave ar fi putut fi provocate de fumul otrăvitor emis de baterie.

În mai puțin de 48 de ore, conform publicației Los Provincias, un incendiu similar a izbucnit într-un al doilea Apple Store. De această dată, locația s-a aflat în Valencia, Spania. Deși nu s-au înregistrat victime, magazinul a trebuit evacuat, iar la locația din Calle Colon s-au deplasat echipaje de poliție și pompieri. La fel ca în cazul înregistrat în Zurich, angajații Apple se pare că au fost pregătiți foarte bine pentru un astfel de eveniment. Bateria explozivă care a cauzat situația neplăcută a fost acoperită cu nisip special, la scurt timp după ce a explodat și a generat o cantitatea semnificativă de fum.

În contextul în care tot mai mulți oameni vor încerca să-și schimbe bateria cu 29 de dolari la iPhone-uri vechi care au suferit șocuri grave, este foarte posibil ca situația să se repete.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!