X

CHINA are ARMA LASER fără sunet, nu emite lumină, nu are recul

Comuniştii din China se alătură Occidentului. Cel puţin asta rezultă după ultima mişcare a celor de la Beijing. S-a creat u super armă pentru operaţiuni antiteroriste. Chinezii spun că au pus la punct un nou laser care este capabil să lovească ținte aflate la cel mult 200 de metri. Arma urmează să fie folosită în operațiunile de combatere a terorismului, conform unui reportaj al televiziunii de stat chineze, conform evz.ro.

Arma a fost prezentată recent în cadrul unui exercițiu de combatere a terorismului desfășurat în provincia Hunan din centrul Chinei. Hongfeng, o companie afiliată China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC), a prezentat arma, care trage mai repede și mai precis, în comparație cu arme de tip clasic. Arma nu emite niciun sunet, nici lumină vizibilă cu ochiul liber atunci când se trage cu ea, a declarat pentru cotidianul chinez de limbă engleză Global Times, Yan Azhe, unul dintre inginerii care au proiectat-o. De asemenea, este ușor de folosit, deoarece nu are recul și este ieftin de întreținut, a mai declarat Yan.

În cursul recentului exercițiu anti-terorist din Hunan, s-au folosit o gamă largă de echipamente de ultimă generație pentru lupta împotriva antiterorismului, cum ar fi: o mănușă fabricată dintr-un material special ce împiedică tăierea sau înjunghierea utilizatorului cu obiecte metalice; un scut multifuncțional care-i derutează pe teroriști cu raze laser și zgomote, precum și un emițător electronic de șocuri, se menționează în același reportaj.

Arma este considerată utilă forțelor de securitate chineze care desfășoară operațiuni de combatere a terorismului, mai ales în provincia Xinjiang. Xinjiang, unde trăiesc peste 10 milioane de musulmani uyguri, a fost scena unor proteste, în ultimii ani, ca urmare a deciziei autorităților de a coloniza provincia cu huni proveniți din alte zone ale țării. China acuză mișcarea separatistă pentru Turkistanul de Est de numeroase atentate în interiorul și în afara provinciei Xinjiang, mai spune sursa citată.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!