X

Determinarea taberelor beligerante: Rusia şi Iranul CONDAMNĂ bombardamentul american din Siria, iar aliaţii SUA susţin Washingtonul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iranul şi Rusia au condamnat vineri bombardamentele lansate de SUA împotriva unei baze aeriene din Siria, în timp ce aliaţii SUA, între care Marea Britanie, Australia şi Arabia Saudită, şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea militară americană, calificată de premierul australian Malcolm Turnbull drept un “răspuns proporţional” la utilizarea armelor chimice, relatează Reuters, conform agerpres.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra unei baze aeriene din Siria ca răspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul învinovăţeşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, liderul de la Casa Albă declarând că a acţionat astfel în “interesul naţional vital al Americii”.

 

Atacul cu rachete lansat joi de forţele americane în Siria afectează semnificativ relaţiile dintre SUA şi Rusia, deja într-o stare lamentabilă, a avertizat vineri Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Vladimir Putin, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene situate lângă oraşul Homs drept o ”agresiune împotriva unei naţiuni suverane”. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la ‘un pretext inventat’, este o încercare cinică de a distrage atenţia lumii de la numărul mare de civili ucişi în Irak.

Şi Teheranul a denunţat loviturile aeriene americane, a informat agenţia de presă Isna, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian. “Iranul condamnă cu fermitate astfel de lovituri unilaterale. Acest gen de măsuri îi vor întări pe teroriştii din Siria şi vor complica situaţia din Siria şi din regiune”, a declarat Bahram Qasemi.

De cealaltă parte, Marea Britanie şi-a exprimat sprijinul pentru acţiunea militară lansată de preşedintele american în Siria. “Guvernul britanic sprijină pe deplin acţiunea SUA despre care noi credem că reprezintă un răspuns adecvat la atacul barbar cu substanţe chimice lansat de regimul sirian şi care este destinat să descurajeze astfel de atacuri în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

La rândul său, ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat că loviturile aeriene americane din Siria au fost pregătite atent şi că Londra nu consideră că ele vor da startul unei campanii militare diferite. Fallon a precizat că joi seară a fost informat de ministrul american al apărării despre planurile Washingtonului şi că Marii Britanii nu i s-a cerut să se implice în aceste acţiuni, adăugând că şefa executivului britanic Theresa May a fost informată constant despre loviturile aeriene americane din Siria. El a adăugat că Marea Britanie estimează că nu există un viitor pe termen lung pentru Bashar al-Assad în Siria.

 

Statele Unite au informat Franţa înainte de a lansa lovituri aeriene asupra unor poziţii militare siriene, a declarat vineri ministrul francez de externe Jean Marc Ayrault, citat de Reuters. “Am fost anunţat în cursul nopţii de către secretarul de stat american Rex Tillerson”, a declarat Ayrault, aflat în capitala Mauritaniei, Nouakchott, pentru o vizită diplomatică. El a subliniat că “folosirea de armament chimic este revoltătoare şi trebuie pedepsită pentru că reprezintă o crimă de război” şi a adăugat că Rusia şi Iranul trebuie să înţeleagă că susţinerea preşedintelui sirian Bashar Al-Assad nu are sens şi că Franţa nu doreşte o confruntare cu cele două ţări.

Turcia evaluează în mod pozitiv raidurile aeriene americane din Siria şi consideră că poziţia SUA trebuie să fie susţinută de comunitatea internaţională în faţa “barbariei” guvernului sirian, a declarat vineri vicepremierul turc Numan Kurtulmus. Oficialul turc a afirmat într-un interviu acordat postului turc Fox TV că guvernul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad trebuie pedepsit pe scena internaţională şi că procesul de pace din Siria trebuie accelerat.

La rândul său, guvernul polonez şi-a exprimat susţinerea faţă de loviturile SUA asupra bazei aeriene siriene. Purtătorul de cuvânt al guvernului Rafal Bochenek a explicat pe postul public de televiziune TVP Info că “SUA sunt cu siguranţă un garant al păcii şi ordinii mondiale şi există situaţii în care trebuie să reacţionezi, când trebuie să treci la acţiune”. “Am văzut abuzurile regimului sirian din ultimii ani şi nimeni nu a reacţionat”, a adăugat responsabilul polonez.

La rândul său, premierul australian Malcolm Turnbull a afirmat că loviturile aeriene americane au transmis “un mesaj de o importanţă vitală” şi anume că lumea nu va tolera folosirea armelor chimice. “Măsurile au fost proporţionale şi rapide”, a spus el. “Sprijinim Statele Unite în această acţiune rapidă”, a adăugat el. Turnbull a precizat că acţiunea militară americană nu a avut drept scop răsturnarea regimului Al-Assad, deşi utilizarea armelor chimice a “ridicat întrebări dacă Assad ar putea avea vreun rol la soluţionarea conflictului”.

 

Şi Arabia Saudită a declarat vineri că “sprijină în totalitate” acţiunile militare ale SUA în Siria, afirmând că a fost “o acţiune curajoasă” a lui Donald Trump ca răspuns la folosirea armelor chimice împotriva civililor.

Premierul nipon Shinzo Abe şi-a exprimat vineri susţinerea pentru atacurile aeriene ale SUA împotriva unei baze militare din Siria, ca urmare a atacului chimic care a avut loc săptămâna aceasta în nord-vestul Siriei. “Mulţi oameni nevinovaţi au murit în urma acestui atac chimic. Comunitatea internaţională a fost şocată de această tragedie, în urma căreia mulţi copii s-au numărat printre victime”, a declarat Abe. “Japonia susţine determinarea guvernului SUA” în prevenirea utilizării şi propagării de arme chimice”, a mai spus Abe.

Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană, a condamnat cu fermitate folosirea armelor chimice în Siria. “În acelaşi timp, Indonezia este îngrijorată de acţiunile unilaterale lansate de oricare parte, inclusiv utilizarea de rachete Tomahawk, ca răspuns la atacul chimic din Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe indonezian, Armanatha Nasir.

Coaliţia Naţională a opoziţiei siriene (SNC) a salutat la rândul său loviturile americane care au vizat o bază aeriană a regimului sirian şi a afirmat că speră acestea vor continua pentru a opri bombardamentele lansate de guvernul sirian.

“Sperăm că loviturile aeriene vor continua pentru a împiedica regimul să utilizeze avioanele sale pentru a lansa alte raiduri şi să folosească arme interzise la nivel internaţional”, a declarat Ahmad Ramadan, şeful biroului de presă al SNC.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

 1. Armata siriana a bombardat depozite ale ISIS unde se aflau materiala vandute de Hussein Obama si Hilary Clinton la “opozitie” – “rebeli moderati” care erau dar nu existau. Aflam ca erau albi, blonzi, nu siau araba, stateau la rand la taierea preputului… veniti din SUA, Canada, din multe tari europene…
  Se vede in filme ca interventia de ajutorare a victimelor s-a facut fara vreo protectie respiratorie = masca!
  Ce fel de “gaze toxice” erau daca nu afectau oamenii???.
  In 2013 Trump nu voia atacarea Siriei pentru ce spunea Obama ca ar fi fost atac chimic:
  http://www.blacklistednews.com/Deja_Vu_2013%3A_Likely_False_Flag_Event_has_US_Preparing_for_War_with_Syria%3B_Proof_Please%21%21/57777/0/38/38/Y/M.html
  “The President must get Congressional approval before attacking Syria-big mistake if he does not!
  4:02 PM – 30 Aug 2013 ”
  “President Obama, do not attack Syria. There is no upside and tremendous downside. Save your “powder” for another (and more important) day!
  6:21 AM – 7 Sep 2013 ”
  ——–
  http://www.globalresearch.ca/hillary-clinton-approved-delivering-libyas-sarin-gas-to-syrian-rebels-seymour-hersh/5522647

  Obama-Killary au dat marfa la Turci, Sauditi si la aia in Qatar….
  “that the Obama Administration falsely blamed the government of Syria’s Bashar al-Assad for the sarin gas attack that Obama was trying to use as an excuse to invade Syria; and Hersh pointed to a report from British intelligence saying that the sarin that was used didn’t come from Assad’s stockpiles.
  Hersh also said that a secret agreement in 2012 was reached between the Obama Administration and the leaders of Turkey, Saudi Arabia, and Qatar, to set up a sarin gas attack and blame it on Assad so that the US could invade and overthrow Assad. «By the terms of the agreement, funding came from Turkey, as well as Saudi Arabia and Qatar; the CIA, with the support of MI6, was responsible for getting arms from Gaddafi’s arsenals into Syria». ”
  Mai ult, a fost pregatit atat cu sarin de Killary:
  “However, now, for the first time, Hersh has implicated Hillary Clinton directly in this «rat line». In an interview with Alternet.org, Hersh was asked about the then-US-Secretary-of-State’s role in the Benghazi Libya US consulate’s operation to collect weapons from Libyan stockpiles and send them through Turkey into Syria for a set-up sarin-gas attack, to be blamed on Assad in order to ‘justify’ the US invading Syria,”
  ———
  Peter Ford – fost Ambasador al Marii Britanii in Siria afirma clar ca nu regimul Assad este in spatele atacului chimic…
  https://www.youtube.com/watch?v=pS6Oa_aDS6E
  —–
  Asociatia medicilor suedezi pentru drpturile “umane” (nu agreez “ale omului”) – SWEDHR arata ca filmarile sint simulari, inscenari! si ca autorii sint cei de la ONG-ul “Castile Albe”, cu sediul in Turcia si cu finanatri de peste 100 de milioane de dolari de la CIA si britanicii de la Foreign Office…:
  http://www.veteranstoday.com/2017/04/06/swedish-medical-associations-says-white-helmets-murdered-kids-for-fake-gas-attack-videos/
  Aflam ca e Turcia “bagata” in afacere, care are legatura si cu demisionatul Flynn caruia ia dat bani (!?!):
  The Truth Behind Syrian Gas Attacks, will Russia Back Down?
  http://www.dailymotion.com/video/x5hc7n8_syria-reject-allegations-of-using-chemical-arms_news
  ====================
  Totusi, pe fundalul evenimentelor…. eu vad khazarii/sionistii – prin conspirarea SUA-Sauditii-Turcia-Marea Britanie de lichidare a Siriei pentru bucuria Israelului “mare” si …. implinirea profetiilor pe care le forteaza mozaicii indirect, prin cooperarea diabolica dintre ereticii sectanti si falsii musulmani, Sauditii si Turcii conducatori care au radacini religioase babiloniene si care sint deghizati in islamisti.
  The Dönmeh Jews: The Middle East’s Most Whispered Secret
  https://socioecohistory.wordpress.com/2015/04/13/the-donmeh-jews-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-1/
  … care au exersat “holocaustuL…
  Armenia Genocide of 1.5 Million Christians: Jewish Young Turks Were Murderers!
  https://socioecohistory.wordpress.com/2015/04/16/armenia-genocide-of-1-5-million-christians-jewish-young-turks-were-murderers/
  …. si despre Sauditi:
  http://www.strategic-culture.org/news/2011/10/26/the-doenmeh-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-ii.html

  What will surprise those who may already be surprised about the Dönmeh connection to Turkey, is the Dönmeh connection to the House of Saud in Saudi Arabia.

  An Iraqi Mukhabarat (General Military Intelligence Directorate) Top Secret report, “The Emergence of Wahhabism and its Historical Roots,” dated September 2002 and released on March 13, 2008, by the U.S. Defense Intelligence Agency in translated English form, points to the Dönmeh roots of the founder of the Saudi Wahhabi sect of Islam, Muhammad ibn Abdul Wahhab.
  … n his book, The Dönmeh Jews, D. Mustafa Turan writes that Wahhab’s grandfather, Tjen Sulayman, was actually Tjen Shulman, a member of the Jewish community of Basra, Iraq. The Iraqi intelligence report also states that in his book, The Dönmeh Jews and the Origin of the Saudi Wahhabis, Rifat Salim Kabar reveals that Shulman eventually settled in the Hejaz, in the village of al-Ayniyah what is now Saudi Arabia, where his grandson founded the Wahhabi sect of Islam. The Iraqi intelligence report states that Shulman had been banished from Damascus, Cairo, and Mecca for his “quackery.” In the village, Shulman sired Abdul Wahhab. Abdel Wahhab’s son, Muhammad, founded modern Wahhabism.

  The Iraqi report also makes some astounding claims about the Saud family. It cites Abdul Wahhab Ibrahim al-Shammari’s book, The Wahhabi Movement: The Truth and Roots, which states that King Abdul Aziz Ibn Saud, the first Kingdom of Saudi Arabia monarch, was descended from Mordechai bin Ibrahim bin Moishe, a Jewish merchant also from Basra. In Nejd, Moishe joined the Aniza tribe and changed his name to Markhan bin Ibrahim bin Musa. Eventually, Mordechai married off his son, Jack Dan, who became Al-Qarn, to a woman from the Anzah tribe of the Nejd. From this union, the future Saud family was born.”
  ============
  Nu mai e loc de mirare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button