X

SUA bombardează Siria! Reacția Rusiei

FOTO: http://romanialibera.ro/imagine/613×343/Israelul%2Ba%2Bbombardat%2Balia%25C8%259Bii%2Blui%2BPutin%2B%25C3%25AEn%2BSiria.%2B%25C3%258En%2Btimp%2Bce%2Bpre%25C5%259Fedintele%2BRusiei%2Bera%2B%25C3%25AEn%2Bvizit%25C4%2583%2Boficial%25C4%2583%2B%25C3%25AEn%2BIran_645968.jpg

Armata americană a declarat marți că a efectuat lovituri în Deir al-Zor, în Siria, împotriva unor instalații folosite de grupuri afiliate armatei ideologice a Iranului, Gardienii Revoluției, fără a preciza dacă atacul a provocat victime.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Operațiunea are loc în contextul în care SUA intenționează să răspundă la un text propus de Uniunea Europeană în încercarea de a revigora acordul nuclear iranian din 2015.

Grupări susținute de Iran și Al-Qaeda, vizate

Comandamentul central al armatei americane a precizat într-un comunicat că astfel de ofensive sunt menite să protejeze trupele americane de atacurile unor grupuri susținute de Iran.

Acesta a citat ca exemplu un incident din 15 august care, potrivit rapoartelor Reuters, a implicat un atac cu dronă asupra unei clădiri a coaliției conduse de SUA care găzduia și luptători ai opoziției siriene susținute de Washington. Nu s-au înregistrat răniți.

„Președintele (Joe Biden) a dat directiva pentru aceste lovituri”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei americane, Joe Buccino, informează Investing.

În declarația sa, comandamentul central a descris loviturile ca fiind „proporționale” și menite să „limiteze riscul de escaladare și să minimizeze riscul de victime”.

Nu este prima dată când SUA efectuează atacuri aeriene în Siria sau Irak împotriva unor grupuri aliate cu Iran. În iunie 2021, a lovit un centru operațional și un depozit de muniții în două locații separate din Siria.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a lovit cartierul general al grupării Jabhat al-Nusra (numit și Al-Qaeda în Siria), miliție jihadistă sunită, în Siria, potrivit Interfax.

„Forțele aerospațiale ruse au distrus tabăra teroriștilor Jabhat al-Nusra implicați în bombardarea așezărilor din districtele Khan Sheikhoun și Saraqab din provincia Idlib”, a declarat generalul-maior Oleg Eegorov, adjunctul șefului Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict în Siria.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. Provocāri pentru Rusia, din partea americanilor ! Americanii, ìncā o datā, s mia oarā la scara istoriei recente a lor, nu îsi vād de lungul nasului, nici de seceta, nici de otrāvirea apelor din tara lor, nici ca oamenii le mor cu milioanele de la ìnjectārile covid, nici ca se bea in SUA apa de bideu / veceu (pe bune! – sursa Natural News), asa-xis reciclatā, nici ca au cea mai mare criminalitate din toate tārile lumii, nici ca îsi mācelāresc proprii copii cu injectārile covid si cu propaganda LGBTQ-shitt, sau ca50% din americani sunt drogati, etc.
  Dar ce??!!
  Conduc americanii pce isi zic ei cā ar fi “patrioti?!!!
  NU, conduce tot pāmântul , fara tari precum Cjina si Rusia si unele tari din Africa, ia sā vedem cum a profetit Arsenie Boca, sfânt necanonizat de ecumenistul sinod al BOR srl Dan Ilie Cioabote’: “”” …că se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. “””. Acel popor conduce SUA si toate tarile lumii acum, sunt triburile sataniste de khazarii, ce au trecut la iudaism in anul 740 prin stepele Asiei si s-au amestecat cu adevaratii evrei pe atunci, tribul pierdut a lui Dan, din Vechiul Testament, trib din care va iesi si a iesit antihrist, “cel sarpe la drum lung si vipera la potecā..”
  Se forteaza mâna rusilor…azi…la razboi nuclear…

  Doamne apārā-ne si pāzeste-ne , ca numai cei credinciosi cu Adevarat la HRISTOS CEL VIU, vor fi mântuiti!

  Doamne ajutā!

 2. CLARIFICARE!!!
  Teroriștii AL-NUSRA bombardati de ruși, nu sunt altceva decât
  filiala siriană a Al-Qaida, care luptă împotriva președintelui sirian Bashar Al-Assad, cu armele americanilor. Pentagonul a confirmat că rebelii sirieni ”moderați” Al-NUSRA pregătiți de SUA au înzestrat gruparea afiliată Al-Qaida cu echipament militar ultraperformant AMERICAN.
  Aceste depozite cu arme americane le-au bombardat rușii ȘI BINE AU FĂCUT 👍
  Iar ramolitul bideu dacă ii pasă de cetățenii lui, să și-i ia dreaku la el în țară și sa-i cazeze în cutiile de carton in care își ține boschetarii amerolaci. Sklava usa 👎 Sklava u kraina👎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button